Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:38 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
önteni kell hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Visszatettem a húsokat, megvártam, amíg egyet forrt és elzártam alatta a lángot.

Amíg a hús sült a burgonyát is elkészítettem.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mk. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 ek. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 tk. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg közepes nagyságú burgonya,
50 dkg füstölt sonka,
1 csomó leveszöldség,
30 dkg mirelit zöldborsó,
2 közepes fej hagyma,
5 dl sonkalé,
2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál főzőmargarin,
őrölt bors,
só.

A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem.

A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben).

Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:42
Gyulladt ujjra gyógyír házilag
...
Erre Édesanyám (aki a nagyitól tanulta) mindig a hagymás kötést alkalmazta. Egyszerű és nagyon hatásos gyógymód. Kicsit büdös, de attól még használható :)

A hagymát meghámoztam és levettem egy rétedet belőle. A gáztűzhely égőjét pár percig hagytam égni, hogy a vaslap felmelegedjen, majd eloltottam a gázt és ráhelyeztem a hagyma héjat. Óvatosan kell bánni vele egyrészt azért, mert forró lapon dolgozunk, másrészt pedig a hagyma törik. Lassan nyomogattam a lapra, addig, amíg egészen megpuhult és meg is pirult kissé. Ekkor az ujjamat forró víz alá tettem, hogy a bőr megpuhuljon és (esetleg) a seb kinyíljon. Utána óvatosan (mert nagyon forró) rátettem a hagymát (a belső felével) a sebre. Itt figyelmeztetem a szenvedő alanyt, hogy zárja össze a lábait, mert nagyon éget és fáj, de csak egy percig! :) Ezután bekötöztem és hagytam pár órát hatni. Ha nagyon be van gyulladva, akkor meg lehet ismételni. Garantált a módszer. Ha már gennyes, akkor a hagyma kihúzza.

Szeretem ezeket a
yaskane, 2018. április 18. szerda, 09:31
Almás rakott burgonya
alma a krumplival. Mindkettőt nagyon szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!

Almás rakott burgonya

Hozzávalók:

1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és
horvathnemagdi, 2016. szeptember 28. szerda, 23:46
Spárga carbonara
Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga (vagy zöld)
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 vöröshagyma
10 dkg sovány szalonna
30 dkg zöldborsó (lehetőleg zsenge újborsó, de a fagyasztott is megfelel)
2 dl tejszín
2 dl húsleves (akár egy fél leveskockából)

őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 tojássárgája
6 dkg parmezán
35 dkg tészta vagy konyhakész tortellini

Elkészítés:
A spárga alsó, fás részét letörtem, a fej-rész aljáig krumpli-pucolóval meghámoztam, majd a fej-részt egyben hagyva, 2 centis darabokra vágtam. A hagymát és a szalonnát apróra vágtam.
Egy magasabb falú serpenyőben vajat hevítettem, benne megdinszteltem a hagymát és a darabokra vágott szalonnát, majd hozzáöntöttem a borsót, a tejszínt, és a húslevest, amikkel összeforraltam. Sóztam, borsoztam, megszórtam szerecsendióval. Beletettem a spárgát is, és lefedve, kis lángon kb. 10-15 percig addig főztem, amíg a borsó és a spárga is megpuhult (kóstoltam). Lehúzva a tűzről először a
reifregina, 2015. április 21. kedd, 16:16
Hagymás-mustáros tarja
kell hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Visszatettem a húsokat, megvártam, amíg egyet forrt és elzártam alatta a lángot.

Amíg a hús sült a burgonyát is elkészítettem.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mokkás k. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 k. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 teás k. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb
horvathnemagdi, 2015. január 18. vasárnap, 21:06
Vegetáriánus ismerősömnek küldöm szeretettel!:)
szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!


Hozzávalók:
1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:
1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és szórtam
lilagondolatok, 2014. szeptember 26. péntek, 10:30
Almás rakott burgonya
lehet. Kíváncsi voltam milyen lesz az alma a krumplival. Mindkettőt nagyon szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!

almás_rakott burgonya

Hozzávalók:

1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma k.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és
horvathnemagdi, 2014. szeptember 17. szerda, 20:35
x
kk. szárított majoránna
1 kk. szárított fodormenta (friss petrezselyemmel helyettesítettem)
1 tk. őrölt szerecsendió (ha van frissen reszelt)
5-6 szem frissen tört fekete bors (ezt kihagytam)
3 ek. olaj (kicsit pótolni kellett sütés közben)
3 tk. tengeri só
5-10 dkg parmezán sajt (csak trapistám volt)
Öntethez: 1 pohár joghurt, 1/2 uborka, tengeri só
Megtisztított uborkát apró csíkokra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk és hűtőbe tesszük. (én meghámoztam, kinek hogy bírja a gyomra)
Tojást felverjük, elkeverjük benne a lisztet, sót, szerecsendiót, majorannát, fodormentát, borsot. Hagymát feldaraboljuk (6-7 mm), cukkinit felkockázzuk (szintén jó apróra) elkeverjük a tojással, végül a sajtot is belekeverjük.
Közepesen előmelegített serpenyőbe (jobban összekapta, amikor már forróbb volt) (kevés olajjal) 1-1 evőkanállal rakunk a keverékből, kis lepényeket formázunk belőle, és aranybarnára sütjük mind a két oldalát. Uborkaöntettel tálaljuk.
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 18:03
Spárgakrémleves
Hozzávalók, amiket használtam:

50 dkg fehér spárga
1 kisebb fej hagyma
2-3 ek liszt
2 dl tejszín

bors
cukor
pirított kenyérkocka a tetejére
ízlés szerint parmezán sajt

A spárgákat meghámoztam zöldséghámozóval, feldaraboltam és megfőztem kb. 20 perc alatt sós, cukros vízben. A hagymát apróra vágtam egy kevés olajon megdinszteltem, majd rászórtam 2-3 evőkanálnyi lisztet. Felöntöttem vízzel és beletettem a megfőtt spárgákat, sóztam, borsoztam. Felforraltam, majd botmixerrel összeturmixoltam, végül hozzáadtam a tejszínt. Egy kicsit "szálkás" maradt a spárga, így muszáj volt még átszűrni a levest. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórtam a leves tetejére és magamnak egy kis parmezánt is, ami nem rontotta el az ízét:)))

http://szekimama.blogspot.com/search/label/Leves#ixzz2r2vjY4Gh
suzymama, 2014. január 21. kedd, 16:14
Hagymás tört burgonya
Egyszerű és mégis remek köret. Elsősorban sültekhez szoktam kínálni, most a szilveszteri karaj mellé került újra elő. Pontos arányok nincsenek, ízlés szerint kerülhet a hagyma a krumplihoz, én most 5 nagyobb burgonyát és 2 nagy fej vöröshagymát használtam hozzá.

A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Közben a hagymát is megtisztítottam, közepes kockákra aprítottam, majd zsíron megdinszteltem és kissé meg is pirítottam. A megfőtt krumplit leszűrtem, krumplinyomóval alaposan összetörtem és a hagyma javát a dinszteléshez használt zsírral együtt hozzákevertem. A maradék hagymát a tetejére tettem.
A zsírtól krémes, puha köretem lesz, nem szoktam sok zsírt adni hozzá, de nem is sajnálom kimondottan belőle, mert akkor száraz lesz a köret.
tinka1951, 2013. december 26. csütörtök, 11:16
1/3
Képek, videók
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
Brassói - sült krumplival
irmus
2015. december 15. kedd, 06:03
Szalonna krumplival sütve
basikele
2013. szeptember 07. szombat, 03:50
krumplival,párolt spenótt
borcsamama
2013. április 01. hétfő, 22:00
csülkös pacal,krumplival
soosistvan
2013. február 17. vasárnap, 20:19
Disznótoros krumplival,..
borcsamama
2011. július 20. szerda, 17:47
gyros krumplival
soosistvan
2010. augusztus 31. kedd, 17:20
Szarvaspörkölt krumplival
ujjozsef
2010. március 10. szerda, 18:16
nyúl krumplival
smaragdzold
2010. január 09. szombat, 18:24
Hamburger sült krumplival
maryenne
2009. május 30. szombat, 14:26
hal krumplival.jpg
veronika74
2008. november 10. hétfő, 17:35
sülthús krumplival.JPG
cinci0616
2008. március 15. szombat, 14:59
Kevesen tudják sajnos.
alvaro-hopihe
2018. július 18. szerda, 08:44
Kevés csak akarni. Tenni
alvaro-hopihe
2018. július 18. szerda, 08:41
Mégis kevéssel tetted az
katalin_53
2018. július 01. vasárnap, 09:19
Címkék
burgonya zárta, almát meghámoztam, megfőtt krumplit, belső felével, dinszteléshez használt, fej-részt egyben, héjától megszabadított, hagyma kihúzza, burgonyát meghámoztam, szilveszteri karaj, nagyitól tanulta, hagymát meghámoztam, másik megtisztított, burgonyához adtam, vaslap felmelegedjen, Erre Édesanyám,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.