Belépés
2018. október 22. hétfő | 43. hét | 295. nap | 09:56 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hagymás-mustáros tarja steak krumplival
önteni kell hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Visszatettem a húsokat, megvártam, amíg egyet forrt és elzártam alatta a lángot.

Amíg a hús sült a burgonyát is elkészítettem.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mk. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 ek. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 tk. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb
vorosrozsa66, 2018. május 30. szerda, 11:36
Tavaszi burgonyás ragu főtt sonkával
Hozzávalók 4 személyre:

75 dkg közepes nagyságú burgonya,
50 dkg füstölt sonka,
1 csomó leveszöldség,
30 dkg mirelit zöldborsó,
2 közepes fej hagyma,
5 dl sonkalé,
2 dl tejföl (én 15%-ost használtam),
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál főzőmargarin,
őrölt bors,
só.

A sonkát megmostam és elegendő vízben feltettem főni. A burgonyát meghámoztam, megmostam, hosszában kettévágtam, majd forrásban lévő vízben kb. 10 percig főztem.

A leveszöldséget megtisztítottam, megmostam és feldaraboltam, majd a burgonyához adtam. Néhány perccel később hozzáadtam a mirelit zöldborsót és a megtisztított hagymát (egészben).

Közben a másik megtisztított hagymát apróra vágtam, a főzőmargarinon üvegesre pároltam, majd meghintettem liszttel. Pár perc pirítás után felöntöttem a sonka főzőlevével és a tejföllel. Sóval, őrölt borssal ízesítettem, végül besűrűsítettem és beleforgattam a lecsöpögtetett
bkisseva, 2018. április 18. szerda, 09:42
Gyulladt ujjra gyógyír házilag
...
Erre Édesanyám (aki a nagyitól tanulta) mindig a hagymás kötést alkalmazta. Egyszerű és nagyon hatásos gyógymód. Kicsit büdös, de attól még használható :)

A hagymát meghámoztam és levettem egy rétedet belőle. A gáztűzhely égőjét pár percig hagytam égni, hogy a vaslap felmelegedjen, majd eloltottam a gázt és ráhelyeztem a hagyma héjat. Óvatosan kell bánni vele egyrészt azért, mert forró lapon dolgozunk, másrészt pedig a hagyma törik. Lassan nyomogattam a lapra, addig, amíg egészen megpuhult és meg is pirult kissé. Ekkor az ujjamat forró víz alá tettem, hogy a bőr megpuhuljon és (esetleg) a seb kinyíljon. Utána óvatosan (mert nagyon forró) rátettem a hagymát (a belső felével) a sebre. Itt figyelmeztetem a szenvedő alanyt, hogy zárja össze a lábait, mert nagyon éget és fáj, de csak egy percig! :) Ezután bekötöztem és hagytam pár órát hatni. Ha nagyon be van gyulladva, akkor meg lehet ismételni. Garantált a módszer. Ha már gennyes, akkor a hagyma kihúzza.

Szeretem ezeket a
yaskane, 2018. április 18. szerda, 09:31
Almás rakott burgonya
alma a krumplival. Mindkettőt nagyon szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!

Almás rakott burgonya

Hozzávalók:

1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és
horvathnemagdi, 2016. szeptember 28. szerda, 23:46
Spárga carbonara
Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga (vagy zöld)
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 vöröshagyma
10 dkg sovány szalonna
30 dkg zöldborsó (lehetőleg zsenge újborsó, de a fagyasztott is megfelel)
2 dl tejszín
2 dl húsleves (akár egy fél leveskockából)

őrölt bors
őrölt szerecsendió
2 tojássárgája
6 dkg parmezán
35 dkg tészta vagy konyhakész tortellini

Elkészítés:
A spárga alsó, fás részét letörtem, a fej-rész aljáig krumpli-pucolóval meghámoztam, majd a fej-részt egyben hagyva, 2 centis darabokra vágtam. A hagymát és a szalonnát apróra vágtam.
Egy magasabb falú serpenyőben vajat hevítettem, benne megdinszteltem a hagymát és a darabokra vágott szalonnát, majd hozzáöntöttem a borsót, a tejszínt, és a húslevest, amikkel összeforraltam. Sóztam, borsoztam, megszórtam szerecsendióval. Beletettem a spárgát is, és lefedve, kis lángon kb. 10-15 percig addig főztem, amíg a borsó és a spárga is megpuhult (kóstoltam). Lehúzva a tűzről először a
reifregina, 2015. április 21. kedd, 16:16
Hagymás-mustáros tarja
kell hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Visszatettem a húsokat, megvártam, amíg egyet forrt és elzártam alatta a lángot.

Amíg a hús sült a burgonyát is elkészítettem.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
só, bors
őrölt kömény
negyed mokkás k. szárított fokhagyma (vagy 1 g friss lereszelve)
fél mokkáskanál őrölt paprika
2 nagyobb ág rozmaring
3-4 k. kacsa vagy libazsír (esetleg olívaolaj)

A burgonyát meghámoztam és cikkekre vágtam. Annyi vízben, ami bőven ellepte forrástól számítva 4 perc alatt előfőztem. Amikor a víz felforrt adtam hozzá 1 teás k. sót.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem.
Amíg a krumpli főt a zsiradékot elkevertem a fűszerekkel és a finomra aprított rozmaringgal.
A burgonya főzővizét leöntöttem (de megtartottam a következő kenyérsütéshez) és a krumplira öntöttem a fűszeres zsírt. Óvatosan összeráztam, de nem baj, ha kissé összetörik, annál ropogósabbra sül.
Egy nagyobb
horvathnemagdi, 2015. január 18. vasárnap, 21:06
Vegetáriánus ismerősömnek küldöm szeretettel!:)
szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!


Hozzávalók:
1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma kb.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:
1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és szórtam
lilagondolatok, 2014. szeptember 26. péntek, 10:30
Almás rakott burgonya
lehet. Kíváncsi voltam milyen lesz az alma a krumplival. Mindkettőt nagyon szeretem külön-külön, na de együtt még nem próbáltam. Nem csalódtam!

almás_rakott burgonya

Hozzávalók:

1- 1,5 kg burgonya
1-2 fej vöröshagyma k.
3 alma
250 ml zabtejszín/ tejszín
sajt
só, bors, őrölt szerecsendió
kis kókuszolaj/vaj a tál kikenéséhez

Elkészítése:

1. A burgonyát héjastul félig feltettem főni. Amíg a burgonya főtt, addig az almát meghámoztam, kicsutkáztam, felvágtam szeletekre és megpucoltam a vöröshagymát és felkarikáztam. A zabtejszínbe sót, borsot, szerecsendiót és reszelt sajtot kevertem.
Egy sütő tálat kivajaztam és belekarikáztam a héjától megszabadított burgonyát majd a hagymát, megsóztam, borsoztam kicsit, ment rá szerecsendió is, aztán alma és kanalaztam rá a zabtejszínes öntetből is. Ezt rétegesen pakolásztam, amíg maradt a hozzávalókból a végén a burgonya zárta. Ráöntöttem a maradék zabtejszínes öntetet a tetejére és
horvathnemagdi, 2014. szeptember 17. szerda, 20:35
x
kk. szárított majoránna
1 kk. szárított fodormenta (friss petrezselyemmel helyettesítettem)
1 tk. őrölt szerecsendió (ha van frissen reszelt)
5-6 szem frissen tört fekete bors (ezt kihagytam)
3 ek. olaj (kicsit pótolni kellett sütés közben)
3 tk. tengeri só
5-10 dkg parmezán sajt (csak trapistám volt)
Öntethez: 1 pohár joghurt, 1/2 uborka, tengeri só
Megtisztított uborkát apró csíkokra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk és hűtőbe tesszük. (én meghámoztam, kinek hogy bírja a gyomra)
Tojást felverjük, elkeverjük benne a lisztet, sót, szerecsendiót, majorannát, fodormentát, borsot. Hagymát feldaraboljuk (6-7 mm), cukkinit felkockázzuk (szintén jó apróra) elkeverjük a tojással, végül a sajtot is belekeverjük.
Közepesen előmelegített serpenyőbe (jobban összekapta, amikor már forróbb volt) (kevés olajjal) 1-1 evőkanállal rakunk a keverékből, kis lepényeket formázunk belőle, és aranybarnára sütjük mind a két oldalát. Uborkaöntettel tálaljuk.
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 18:03
Spárgakrémleves
Hozzávalók, amiket használtam:

50 dkg fehér spárga
1 kisebb fej hagyma
2-3 ek liszt
2 dl tejszín

bors
cukor
pirított kenyérkocka a tetejére
ízlés szerint parmezán sajt

A spárgákat meghámoztam zöldséghámozóval, feldaraboltam és megfőztem kb. 20 perc alatt sós, cukros vízben. A hagymát apróra vágtam egy kevés olajon megdinszteltem, majd rászórtam 2-3 evőkanálnyi lisztet. Felöntöttem vízzel és beletettem a megfőtt spárgákat, sóztam, borsoztam. Felforraltam, majd botmixerrel összeturmixoltam, végül hozzáadtam a tejszínt. Egy kicsit "szálkás" maradt a spárga, így muszáj volt még átszűrni a levest. Tálaláskor pirított kenyérkockát szórtam a leves tetejére és magamnak egy kis parmezánt is, ami nem rontotta el az ízét:)))

http://szekimama.blogspot.com/search/label/Leves#ixzz2r2vjY4Gh
suzymama, 2014. január 21. kedd, 16:14
Hagymás tört burgonya
Egyszerű és mégis remek köret. Elsősorban sültekhez szoktam kínálni, most a szilveszteri karaj mellé került újra elő. Pontos arányok nincsenek, ízlés szerint kerülhet a hagyma a krumplihoz, én most 5 nagyobb burgonyát és 2 nagy fej vöröshagymát használtam hozzá.

A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Közben a hagymát is megtisztítottam, közepes kockákra aprítottam, majd zsíron megdinszteltem és kissé meg is pirítottam. A megfőtt krumplit leszűrtem, krumplinyomóval alaposan összetörtem és a hagyma javát a dinszteléshez használt zsírral együtt hozzákevertem. A maradék hagymát a tetejére tettem.
A zsírtól krémes, puha köretem lesz, nem szoktam sok zsírt adni hozzá, de nem is sajnálom kimondottan belőle, mert akkor száraz lesz a köret.
tinka1951, 2013. december 26. csütörtök, 11:16
1/3
Képek, videók
hagymás mustáros cirkecom
zsokica45
2013. szeptember 02. hétfő, 18:08
Brassói - sült krumplival
irmus
2015. december 15. kedd, 06:03
Szalonna krumplival sütve
basikele
2013. szeptember 07. szombat, 03:50
krumplival,párolt spenótt
borcsamama
2013. április 01. hétfő, 22:00
csülkös pacal,krumplival
soosistvan
2013. február 17. vasárnap, 20:19
Disznótoros krumplival,..
borcsamama
2011. július 20. szerda, 17:47
gyros krumplival
soosistvan
2010. augusztus 31. kedd, 17:20
Szarvaspörkölt krumplival
ujjozsef
2010. március 10. szerda, 18:16
nyúl krumplival
smaragdzold
2010. január 09. szombat, 18:24
Hamburger sült krumplival
maryenne
2009. május 30. szombat, 14:26
hal krumplival.jpg
veronika74
2008. november 10. hétfő, 17:35
sülthús krumplival.JPG
cinci0616
2008. március 15. szombat, 14:59
erőm kevés.jpg
sz719eszter
2018. október 11. csütörtök, 08:24
Kevés embernek sikerül.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 26. vasárnap, 09:21
Igen kevés van ..
alvaro-hopihe
2018. augusztus 21. kedd, 08:29
Címkék
hagymás kötést, spárgákat meghámoztam, főzőmargarinon üvegesre, tetejére tettem, hagymát meghámoztam, vaslap felmelegedjen, hagyma javát, másik megtisztított, gáztűzhely égőjét, megfőtt spárgákat, fűszeres zsírt, hagyma héjat, zsiradékot elkevertem, Erre Édesanyám, maradék hagymát, héjától megszabadított,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.