Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:54 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csirkecombnyárs salátával
lilahagyma,
oregano,
szerecsendió,
só,
1 db kígyóuborka,
2 db paprika,
1 db kaliforniai paprika,
4 db paradicsom,
15 dkg sajt (feta),
2 dl tejföl

A csirkecombokat kifilézzük. A bőrét lehúzzuk és 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

Majd egy tálba helyezzük és megsózzuk. Őrölt szerecsendióval megszórjuk, és friss oregánóval meghintjük, így jól összekeverjük.

A lilahagymákat megtisztítjuk és keresztbe vágjuk, majd ezeket 4-4 cikkre vágjuk.

A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. Egy nagyobb méretű serpenyőben kevés olajon, lassú tűzön megsütjük. Közben gondosan forgatjuk, hogy jól átsüljön.

Arra figyeljünk hogy ne száradjon ki.

Amíg a csirke sül, addig a zöldségeket megtisztítjuk. Az uborkát kockára vágjuk.

A paprikát magházától megfosztjuk. A paradicsomokat is felkockázzuk. Egy keverőtálban összekeverjük a tejföllel. A fetasajtot is felkockázzuk és a saláta tetejére tesszük.

A sült
suzymama, 2018. március 09. péntek, 14:33
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
évvel ezelőtt - még nehezen lehetett itthon vaslábast találni, így egy kicsit olyan volt a kapcsolatunk vele, mint egy plátói szerelem. Képeket nézegettünk, aztán külföldi utakon, amikor csak tehettük, szaküzleteket keresgéltünk, és ha találtunk, akkor élőben is kipróbáltuk, emelgettük, és megnéztük, milyen is pontosan. Egymásnak küldözgettük a fotókat, és még azzal a gondolattal is eljátszadoztunk, hogy mi lenne, ha hárman összeállnánk, és közösen rendelnénk egyet Franciaországból, amit aztán felváltva használnánk. A súlya miatt őrülten drága lett volna, és erre a közös akcióra végül nem is került sor, mert szerencsére nem sokkal később már itthon is elérhetővé váltak a nagyon drága, és a kevésbé drága vaslábasok.
Amikor aztán végre sikerült beszerezni, kiderült, hogy még annál is jobb, mint ahogy azt előtte gondoltuk. Olyan sokoldalúan használható, és annyira más a benne készült ételek minősége, hogy azóta egyértelműen az egyik legnagyobb becsben tartott konyhai eszközzé vált.
A vaslábasok
anna4459, 2017. november 18. szombat, 09:57
Hússal töltött tészta
1 csomag fagyasztott leveles tészta (80 dkg)
50 deka darált hús
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 dl tejföl
1 kis fej hagyma
olaj a hagyma párolásához
1 tojás a kenéshez

A hagymát apróra vágom és üvegesre párolom.
Beleteszem a darált húst és sózom, borsozom átpirítom.
Amikor kész hozzáadom a fokhagymát,és végül tejföllel felöntöm.
Egy kicsit még összefőzöm, átkeverem. Majd leveszem a tűzről és kihűtöm.
A tésztát külön- külön kinyújtom tepsi nagyságúra sütőpapíron.
Így teszem át a sütőlapra/tepsibe.
A széleit ferdén bevagdosom.
A kihűlt tölteléket hosszában a tészta közepére teszem, és felváltva egyszer az egyik, majd másik oldalt hajtom fel a töltelék tetejére. (így lesz a teteje olyan mint egy fonat)
A két végét külön behajtom.
Tojással lekenem és megsütöm.
A hússal töltött kelt tészta tetejét sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal is.

Jó Étvágyat Kívánok!!
gurmika, 2017. március 15. szerda, 12:26
Húsvéti recept gyűjtemény
dkg vaj vagy margarin, 5 evőkanál finomliszt, 1/2 zacskó sütőpor, 40 dkg vegyes idénygyümölcs (amely lehet befőtt is), 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 1 mokkáskanál só, a tepsihez margarin és zsemlemorzsa.
Egy hosszúkás, szögletes formát kikenünk, zsemlemorzsával beszórjuk és félretesszük. Az összes gyümölcsöt megtisztítjuk, vagy leszűrjük és kis darabokra vágva, kevés lisztben megforgatjuk. A tojások sárgáit habosra keverjük a cukorral és a fűszerekkel, majd a tejjel felváltva adjuk hozzá a lisztet (sütőport elkeverni benne). A sűrű, sima masszába keverjük végül az olvasztott, de már hideg vajat, ezután beleforgatjuk a lisztbe mártott gyümölcsöket is. (Tetszés szerint bármilyen, nem nagyon puha gyümölcs is számításba jöhet.) Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát, majd a tetejét egyenletesen eligazítva, ráborítunk egy alufólia lapot, úgy tesszük be az előmelegített forró sütőbe. Közepes lángon kb. 10 percig, ezután kisebb lángon addig sütjük, amíg az illatát érezni
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Saslik
Saslik

Hozzávalók 6 főre
» 1,5 kg sertéscomb
» 2 db babérlevél
» 2 csomag sertéssült fűszer
» 5 szem feketebors
» 30 dkg füstölt szalonna kockára vágva
» 6 fej vöröshagyma
» bor

Elkészítés:

1 liter vízben felrakom főzni a szeletekre vágott 2 fej hagymát, babérlevelet, ecetet, fokhagymát, fűszerkeverékeket, sót, borsot. Ha felforrt, leveszem,és hűtöm. Ha kihűlt belerakom a kockákra vágott húst és 2 napig hűtőben érlelem.
Saslik pálcára feltűzdelem a húst, a kockára vágott szalonnát, és a vastag hagyma szeleteket felváltva. Grillezem faszénen, és közben borral locsolgatom. Steak burgonyával tálalom.
zsokanita, 2016. március 12. szombat, 18:53
Vagdalthús sütőben sütve !
Vagdalthús sütőben sütve !

Hozzávalók 4 főre
- 30 dkg darált marhahús
-1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek. paradicsompüré
- 1 csésze zsemlemorzsa
- 1 tojás
- petrezselyemzöld
- só
- bors
- kömény
- pirospaprika
- kb: 1 kg burgonya

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát,petrezselymet, felaprítom ,hozzákeverem a darált húst, zsemlemorzsát, tojást, a fűszereket.
Alaposan összekeverem az egészet.
Közepes nagyságú lapos golyókat formálok belőle
A burgonyát kb: fél cm vastag szeletekre karikázom fel.
Egy kerek formát kiolajozok, és a vagdaltat a burgonyával felváltva gusztusosan elrendezem benne, / körkörösen /.
1 csésze meleg vizet elkeverem a paradicsomlével és a formában lévő húsgombócra öntöm.
200 fokra előmelegített sütőbe rakom és kb: 40 perc alatt szép ropogósra
szupernagyi, 2016. február 18. csütörtök, 00:10
Kairói rakott padlizsán
Hozzávalók:
2 közepes, szeletekre vágott padlizsán

1 nagy fej karikára vágott vöröshagyma
4 hámozott, vastag karikákra vágott burgonya
olaj a sütéshez
3 karikára vágott paradicsom
1/2 dl olaj
1/2 kg kétszer darált hús
1/4 tk. majoránna
1/2 mk. őrölt fehér bors
1 késhegynyi kakukkfű

Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

Készítsünk a vajból és a lisztból világos rántást, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan keergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödika mártás. Sózzuk meg, és vegyük le a tűzről.
A padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percig. Forró, bő olajban süssük ki félig a burgonyát. Pirítsuk üvegesre a hagymát a 1/2 dl olajban. Adjuk hozzá a húst, a majoránnát, a fehér borsot, a kakukkfüvet és a sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk egy tűzálló tepsibe felváltva egy-egy sor padlizsánt, húst, burgonyát és paradicsomot. Minden sort öntsünk le a mártással.
bkisseva, 2015. szeptember 09. szerda, 08:58
Halas receptek.
lecsöpögtetjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A halat lábosba tesszük a kakukkfűvel, a babérlevéllel, a petrezselyemmel, a citromlé felével és a delikát ételízesítővel. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és felforraljuk. Amint elkezd forrni, kisebbre vesszük a lángot alatta, és 10 percen keresztül főni hagyjuk. Kiszedjük, lecsöpögtetjük a halszeleteket. Ha kihűlt, ledaráljuk, vagy összetörjük egy nagy edényben. Felmelegítjük az olajat és a tejet. Apránként, felváltva a halhoz adjuk őket, egy széles fakanállal a hozzávalókat összedolgozzuk, amíg homogén masszát kapunk. A maradék citrom levével és reszelt héjával, az összenyomott fokhagymával, egy csipet szerecsendióval, sóval és borssal ízesítjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A halpépből kis halmokat rakunk egy kiolajozott tepsibe, és 10 percen át sütjük. Krumplipürével tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva

Megjegyzés:
Salátaágyban
jozsef_olah_9843, 2015. április 07. kedd, 09:50
Rakott cukkini feta sajttal
1 kg cukkini
50 dkg darált hús
1 csipet só
1 csipet bors
1 csomag penne
1 fej hagyma
4 ek étolaj
1 pohár 20%-os tejföl
20 dkg feta sajt
20 dkg reszelt sajt

A felkarikázott cukkinit enyhén besózom és megvárom, amíg levet ereszt. A levet leöntöm róla, így az esetleges keserű íz távozik a zöldségből. A hagymát felkockázom, majd kevés zsíron üvegesre párolom. Hozzápirítom a darált húst, majd a paprikával átforgatom és belekeverem a tejfölt és a vizet. Fedő alatt, tíz-tizenöt percig, finoman rotyogtatom. Közben kifőzöm a tésztát és melegen tartom. Egy kizsírozott tálba, felváltva rétegezem a cukkinit, a pennét és a húst. A tetejét megszórom a reszelt sajttal és kockázott fetával, majd közepesen forró sütőben, 50 percig sütöm.

Ajánlom mindenkinek!
ildikobezsan, 2014. november 27. csütörtök, 20:25
Bogrács...
sajt
15 dkg gouda sajt
1-2 db paradicsom (lucullus)
1-2 db zöldpaprika
1 db erős zöldpaprika
10 dkg gomba
2 db főtt burgonya
ízlés szerint petrezselyemzöld (friss, aprított)
ízlés szerint kapor (szárított)
1 egész tojás

Dzsuvecs elkészítése:
A húst és a kolbászt vágja kockákra.
Tisztítsa meg és darabolja fel a paradicsomot, paprikát, erőspaprikát főtt burgonyát és gombát.
Aprítsa fel a zöldfűszereket.
Agyagtálba fektesse felváltva a hozzávalókat, szórja meg a fűszerekkel, a tetejére reszeltsajtot szórjon.
Süsse előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg a sajt megolvad a tetején.
Vegye ki, üssön rá egy tojást a tetejére és süsse ameddig a tojás megpirul a tetején.
Tálalja friss kenyérrel vagy pirítóssal.

E rövid ízelítőhöz nézzük meg az alábbi angol nyelvű filmet. Ha ennyit tudnak az emberek a magyar konyha "alapreceptjéről" nyugaton, kiindulásként elfogadható, bár kissé sematikus:

Mit
simocsi, 2014. szeptember 23. kedd, 21:16
A népi gyógyászatról
foglaljon helyet. Megszűnik a szívpanasz.

Első olvasatra babonaságnak tűnik, de az ősi népek tudhatták, hogy merre fut le az akupunktúrás Szívmeridián, és a macskák negatív-energiát begyűjtő "szenvedélyéről" is tudomásuk lehetett.
Migrén - forró víz
Könyékig mártsa be a karját és a lábfejét forró vízbe addig, amíg a fájdalom el nem múlik. A víz maradjon forró. A migrén ki sem tör, ha a kezdeti jeleknél azonnal alkalmazza.

Migrén- váltakozó víz
Hideg és meleg vízzel felváltva mossa a haját, vagy tegyen a tarkójára hideg és meleg vizes kendőt váltakozva.

Migrén - hagyma
Itasson át egy kis vattát hagymalével, és tegye be a fülébe. Megelőzi a migrénes rohamokat.

Szemhéjduzzanat - Zöld tea
Készítsen erős zöld teát, és itasson át vele több rétegű tiszta gézt. Ezt helyezze a szemhéjára, és hagyja rajta fél órán át.

Szemhéjduzzanat - hagyma
Főzzön hagymát vízben, és a levével mossa meg a duzzadt szemhéját.

Gennyes
pacsakute, 2014. augusztus 04. hétfő, 16:28
Csirkemáj nyárson
Hozzávalók 4 személyre:
½ kg csirkemáj
1 cs. szeletelt bacon
4 db paradicsom
2 db zöldpaprika
2 db sárga paprika
4 fej vöröshagyma
őrölt fekete bors
majoránna
grill fűszer

étolaj

Elkészítés:
A paprikákat nagyobb kockákra, a hagymát és a paradicsomot cikkekre vágjuk.

A májat megtisztítjuk, felekre szedjük, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és 10 percig állni hagyjuk.

A fél májakat 1-1 szelet baconbe tekerjük, és a zöldségekkel felváltva nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára tűzzük, megszórjuk grill fűszerkeverékkel.

A nyársakat grillrácsra vagy kiolajozott tepsibe fektetjük, és sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
suzymama, 2014. július 27. vasárnap, 14:16
1/12
Képek, videók
tortilla salátával.jpg
sarkadykati
2018. január 01. hétfő, 20:06
tortilla salátával.jpg
snbela44
2017. december 08. péntek, 18:16
Rablóhús salátával
irmus
2014. június 01. vasárnap, 16:36
tarja salátával.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:19
Tojásos nokedli,salátával
soosistvan
2010. június 16. szerda, 21:36
Sült csirkecomb salátával
ujjozsef
2010. március 17. szerda, 20:36
Tonhal salátával.jpg
miday
2009. október 17. szombat, 22:09
3színűtojat_salataval. jpg
veronika74
2009. június 17. szerda, 14:16
tojásos nokedli salátával
borcsamama
2008. október 26. vasárnap, 21:34
Szardínia salátával.jpg
miday
2007. szeptember 03. hétfő, 20:24
Pikáns csirkecombok póréh
vorosrozsa66
2018. május 21. hétfő, 15:41
Sült csirkecombok petrezs
irmus
2018. március 06. kedd, 16:04
Ananászos csirkecombok
borcsamama
2016. február 09. kedd, 19:40
Fokhagymás csirkecombok
lilagondolatok
2015. május 29. péntek, 11:23
sült csirkecombok almával
erzsikepuskas
2013. december 07. szombat, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.