Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:17 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mire figyeljünk fagyizáskor
élelmiszeripari körülmények között, meghatározott összetevőkből (zsiradék, fehérjék, gyümölcsök, ízesítő anyagok, zselatin, stb.) hőkezeléssel, zárt technológiával, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt élelmiszeripari termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak. A vendéglátóhelyekre kész állapotban szállítják ki.

A parfé a habbá vert natúr vagy ízesített, esetleg színezett, pasztőrözött tejszínből és fagylaltból egyneműsítéssel vagy rétegezéssel készített, formába töltött és fagyasztott édesség.

A gyümölcsfagylalt a gyümölcs tartalma mellett lehet vizes és tejes alapú. A kézműves fagylaltok készítői, de a jégkrémek gyártói is gyakran készítenek tejtartalmú alapléből is gyümölcsös ízesítésű termékeket. Emiatt a tej fogyasztását kerülő fogyasztóknak javasolt a gyümölcsfagylalt vagy jégkrém tejtartalmára
eva6, 2017. június 23. péntek, 14:36
Bögrés tejfölös mákos süti
Hozzávalók:
1 pohár liszt
1 pohár mák darálva
1 pohár cukor
1 pohár tejföl
4 db tojás
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
mazsola (ízlés szerint)
1/2 pohár darabolt dió
porcukor a tetejére

(A hozzávalókat 2,5 dl-es pohárral számoljuk.)

Elkészítés:
A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is).

Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is, majd 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és rászórjuk a feldarabolt diót.
230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt porcukorral meghintjük.
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:35
Van egy tuti receptünk
lesz.

Hozzávalók:

25 dkg vaj
25 dkg nádcukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 tojás
1 kg kimagozott meggy vagy cseresznye

A tojásokat szétválasztjuk, külön edénybe tesszük. A sárgáját a nádcukorral, a vaníliás cukorral és a puha vajjal habosra keverjük. Belereszeljük a megmosott citrom reszelt héját is. A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk. A végén pedig hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük és belecsurgatjuk a tésztát, egyenletesen eloszlatva benne. A tetejét terítsük be a kimagozott meggyszemekkel, hogy mindenhová jusson. Ne aggódjunk, ha a tetején marad, nem fog megégni, mert ahogy elkezd emelkedni a tésztánk, akkor pont a helyére kerül. 200 fokon sütjük, sütőtől függően kb. 45-60 percig. Kockákra, kis téglalapokra szeleteljük. És nekiesünk, mert nagyon finom.

És azt
horvathnemagdi, 2017. június 18. vasárnap, 17:33
cseresznyés joghurtos kevert süti
Hozzávalók
1 tepsi
5 db tojás
25 dkg liszt
2,5 dl étolaj
25 dkg cukor
12 g sütőpor
175 g natúr joghurt
1 ek citromlé
30 dkg cseresznye

A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá vertem,hozzá adtam a tojás sárgákat,tovább vertem. Ezután hozzá kevertem az étolajat,a joghurtot,a citrom levét,jól összekevertem. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal bele forgattam.
20 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem,a masszát bele öntöttem,egyenletesen elsimítottam. Cseresznye szemekkel megszórtam.
180 C-ra melegített sütőben kb. 40 percig sütöttem. Tűpróba.
faciendum, 2017. június 15. csütörtök, 19:43
Meggyes kevert sütemény
tésztához: 18 dkg ráma sütőmargarin, 4 db tojás, 20 dkg kristálycukor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, 25 dkg finomliszt

A tetejére: 40-50 dkg meggy, 15 dkg dió, mogyoró vagy mandula (egyfajta is lehet) 2 evőkanál vaníliás cukor,

A tepsi kikenéséhez: 2 dkg margarin, 2 evőkanál liszt

A margarint habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. A kétféle cukorral még 2-3 percig keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele, majd a masszát egy 20-30 centis, margarinnal kikent, belisztezett magas falú tepsibe simítjuk.
A kimagozott meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk, és egy kicsit bele is nyomkodjuk. A durvára vágott diót és mogyorót a cukorral összekeverjük, a gyümölcsre szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) 50 percig sütjük, félidőben a sütő erősségét 10 fokkal hökkentjük.
Elkészítési idő: 1 óra
Kb. 24 szelet,
lizawolf, 2017. június 15. csütörtök, 17:53
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!
Bámulatos kapros túrós lepény, a régi falusi recept!

Csodás íze van, a mai napig gyakran megsütöm ezt a fenséges finomságot!

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg vaj
kevés só
2 tojásásárgája
tejföllel
Töltelék
75 dkg túró
2 tojássárgája
ízlés szerinti só
apróra vágott kapor
2 tojásfehérje
Elkészítése

A 30 dkg lisztből, 18 dkg vajból, kevés sóval, 2 tojássárgájával és annyi tejföllel, hogy kissé lágy legyen, tésztát gyúrunk. Ujjnyi vastagra nyújtva és a széleit fölhajtva tepsibe tesszük és
(jó vastagon) a következő töltelékkel: 75 dkg túrót összevegyítünk 2 tojássárgájával, ízlés szerinti sóval, apróra vágott kaporral és a tojások kemény habbá vert fehérjével. Tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
tinka1951, 2017. június 01. csütörtök, 08:48
Zebra torta barackkal és citromkrémmel
színből az aljára, utána egy kisebbet a tetejére, és így váltogassuk. Mivel a tészta híg állagú, szépen el fog oszlani.

Melegítsük elő a sütőt 175°C fokra, és süssük meg a tésztát körülbelül 40 perc alatt.

A kész süteményt vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Harmadik
lépés

Áztassuk be a zselatinlapokat hideg vízbe és hagyjuk állni, amíg megszívják magukat. Mossuk meg a citromot és reszeljük le a héját. Ezután facsarjuk ki a levét. Verjük fel a tejszínt kemény habbá. A zselatinlapokat lecsepegtetve tegyük lábosba és kezdjük el felmelegíteni alacsony lángon. Ne forraljuk fel, mert a zselatin tönkremegy. Adjuk az olvasztott zselatinhoz a citromlevet és citromhéjat. Amikor elkezdett kihűlni, adjuk hozzá a kemény habbá vert tejszínhez. Aki szeretné, hozzáadhat kevés cukrot, de nem szükséges.
Tipp

Sütőpapírt téve a reszelőre, reszeléskor csak az illóolajokkal teli héj kerül majd a süteménybe, a keserű ízt adó fehér réteg
bkisseva, 2017. május 22. hétfő, 19:58
Vakondtúrás sütemény
Hozzávalók
Tészta:
3 dbtojás
180 gkristálycukor
200 mlolaj
200 mltej
320 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó
Krém:
250 mltej
1.5 csomagvaníliapuding
2 ev. kanálkristálycukor
250 gtúró
400 gtejföl
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
100 greszelt étcsokoládé
Továbbá szükségünk lesz:
banán

Elkészítés menete

A tojások sárgáját a cukorral és olajjal világos habbá verjük.
Ezután hozzákeverjük a tejet, a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Egy 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és 20 percig 200 fokon sütjük.
A pudingport a csomagoláson szereplő útmutató szerint megfőzzük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a cukrot, csokoládét, alaposa elkeverjük, végül belekeverjük a habtejszínből kemény habbá vert tejszínhabot.
A megsült és kihűlt korpusz közepét ,,kivájjuk", mindezt úgy, hogy a korpusz
bkisseva, 2017. május 17. szerda, 09:13
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
cukorszirupban, a kettévágott vaníliarúddal együtt, 10 percig főzzük a körtéket. A levükben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és másnapig hűtőbe tesszük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A tejet felforraljuk. A 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig verjük. Lassanként hozzáöntjük a tejet, majd kislángon sűrűre főzzük. Amint sűrűsödik, levesszük a tűzről. A kinyomkodott zselatint a krémhez keverjük, majd a vaníliát is hozzáadjuk és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és habosra keverjük. A csokit langyosra hűtjük, majd a krémre öntjük úgy, hogy mindenütt jól befedje. Tálalásig hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal és kakaóval megszórva kínáljuk.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Kókuszhabos citromos süti
kókuszreszelék

Így készült:
A margarint mikróban megpuhítottam, majd a cukorral elkevertem. Hozzáadtam a tojássárgákat, alaposan elkevertem, majd a tejföl került bele és a citrom héja, leve.
A lisztet kimértem, elkevertem benne a sütőport és belevegyítettem a masszába. Alaposan elkevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam, 180 fokos sütőbe tettem.
Addig sütöttem, míg a teteje enyhén pirulni kezdett.
Közben a fehérjéket előbb a csipet sóval, majd a cukorral kemény habbá vertem. Belekevertem a kókuszreszeléket.
Az elősütött tésztát megkentem lekvárral, majd rásimítottam a habot.
Visszatoltam a sütőbe. A hőfokot visszavettem 100 fokra, s addig hagytam még benn a sütit, míg a hab kissé megpirult.
Áfonyalekvárt használtam, de bármilyen savanykás lekvár megfelel.
Nem lehetett szépen szeletelni a sütit, mivel a kókuszhab meglehetősen morzsálódós lett. Talán elég lett volna fele mennyiség is belőle.
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:00
Muffin luxuskivitelben, zsiradék nélkül
Először előkészítjük a hozzávalókat, a kompótot, ha tűtőben volt, akkor még a munka előtt előkészítjük - nem árt, ha a hozzávalók szobahőmérsékletűek.
A sütőt 175 fokra előmelegítjük, egy tálban pedig elkeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a fahéjat.
A barnacukrot a kristálycukorra, kompóttal és almalével villával eldolgozzuk, az almát villával szétnyomjuk, akkor jó, ha a massza kása állagú.
A lisztes keveréket beledolgozzuk az almás keverékbe, hozzáadjuk az epret, majd a habbá vert tojásfehérjét, és óvatosan eldolgozzuk.
A tésztát muffin sütőformába töltjük, amit előtte muffin papírral kibéleltünk.
A muffint 15-20 percig sütjük, ez alatt elkészül, a végeredmény pedig egy habkönnyű, lágy és zsírmentes muffin. A recept tényleg nagyon egyszerű, és az eper és alma helyett bármilyen gyümölcs és kompót használható. Jó
bkisseva, 2017. május 07. vasárnap, 21:39
mákos guba
Hozzávalók:

6 db szikkadt kifli vagy 3 gubakifli
20 dkg darált cukros mák
2 dl tej
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
4 db tojás
3 evőkanál méz
2 csomag vaníliás cukor
ízlés szerint kristálycukor
vaj a tepsi kikenéséhez (teavaj a legjobb!)

A tojásokat különválasztjuk, és a fehérjét kevés kristálycukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd a hűtőbe tesszük.

Egy magasabb falú tepsit vagy egy kapcsos tortaformát kivajazunk és a kifli felét felkarikázva elterítjük benne.

A tejet elkezdjük forralni egy edényben, addig a tojássárgáját 1 csomag vaníliás cukorral és kristálycukorral ízlés szerint felverjük, majd beleszitáljuk a lisztet, végül egyenként hozzákanalazzuk a vizet. Amikor a tej
drciccancs, 2017. május 01. hétfő, 14:07
1/215
Képek, videók
fagyizás
orban47
2015. július 08. szerda, 11:41
fagyizás0808.jpg
maroka
2013. augusztus 08. csütörtök, 21:01
Veresi fagyizás
orban47
2013. július 05. péntek, 21:56
fagyizás.jpg
dnemethk
2012. szeptember 02. vasárnap, 21:47
fagyizás Marika nénivel (
dnemethk
2012. szeptember 02. vasárnap, 21:46
rágógumis fagyizás.jpg
dnemethk
2012. augusztus 26. vasárnap, 18:32
fagyizás
eva6
2012. július 02. hétfő, 15:11
fagyizás.gif
jpiros
2012. március 18. vasárnap, 17:05
Fagyizás.gif
marcsip49
2012. február 11. szombat, 21:26
fagyizás.jpg
maroka
2011. augusztus 24. szerda, 23:21
Tojásfehérje habbá verve
margoboszi
2014. december 02. kedd, 13:44
Mese habbal.jpg
mbartis
2014. június 09. hétfő, 21:39
eper habbal.jpg
snbela44
2014. február 14. péntek, 17:07
csokis tortaszelet habbal
szecsianna
2013. április 08. hétfő, 23:37
almás pite habbal
ibolya58
2013. február 18. hétfő, 12:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.