Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:02 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Karácsonyi receptek
vagy vágott diót teszünk a tetejére.

Karácsonyi sütemény
25 dkg, vaj vagy zsír, 25 dkg cukor, 2 egész tojás, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés só.
A vajat, cukrot és a két tojást jól összekeverjük, hozzádolgozzuk a sütőporral kevert lisztet. A tésztát késfokvastagságnyira kinyújtjuk, tetszés szerinti kis formákra szaggatjuk és kikent tepsiben aranysárgára kisütjük. Bádogdobozban hónapokig eláll.

Karácsonyi habkarika
3 tojásfehérjét a legmagasabb fokozaton kemény habbá verünk, 1 teáskanál citromlevet hozzákeverünk. 15 dkg cukrot apránként belekeverünk és addig verjük tovább, amíg a késvágás látható marad benne. A habmasszát nagylyukú nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire (kb. 6 cm átmérőjű) karikákat spriccelünk. Tarka cukormorzsával megszórjuk, néhány órán át száradni hagyjuk, majd az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 100-120 C, gázsütőnél 1-2-es fokozat, sütési idő: 120-140 perc.
A karikákat konyhai rácsra téve hűlni hagyjuk, majd
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Mákos-almás-kókuszos paleo süti
Hozzávalók:

20 dkg darált mák
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
3 ek kókuszolaj
2 db alma
12 tk xilit
2 tk fahéj
1 dl víz
2 tk sütőpor

A tojásokat szétválasztom, fehérjét xilittel kemény habbá verem, közben a tojássárgáját, darált mákot, kókuszolajat, kókuszreszeléket és a sütőport összekeverem. A két almát nagy lyukú reszelőn lereszelem, kicsit fahéjjal és xilittel ízesítem és hosszákeverem a mákos masszához. Ha kell vízzel hígítom az állagát. A keményre vert tojásfehérjét óvatosan a masszába forgatom. Csatos tortaformában 180 fokon 40-45 percig sütöm, először csak alsó sütéssel, majd az utolsó 15 percben alul-felül míg a teteje aranybarnára nem sül.
bkisseva, 2017. november 29. szerda, 14:51
Piskóta alapok
dkg.

Elkészítése: Négy tojás kemény habjához teszünk 12.5 dkg porcukrot, ezzel még jól felkeverjük, hozzáteszünk két tojássárgáját, 2 dkg lisztet, kikent, kilisztezett tepsibe zacskóból kinyomott piskótákat formálunk, cukorral beszórjuk, gyenge tűznél kisütjük.
Piskóta alap Irénke módra

6 tojás sárgáját kikeverek habosra 6 csapott evőkanál cukorral, 1 vaníliás cukorral, 1 evőkanál ételkeményítővel, reszelt citromhéjjal. Hozzákeverek 1 sütőport, majd 5 kanál lisztet. A 6 tojás fehérjét nagyon kemény habbá verem. Felváltva keverem hozzá a tojáshabot és a maradék 5 kanál lisztet. Sütőpapírral bélelt formába teszem, és közepes tűznél sütöm. Kihűlés után tölthetem.

Variációk: A masszába szórok darált dióba mártott meggy szemeket.

A masszába teszek 3-4 kanál darált mákot, vagy diót, kókuszreszeléket, esetleg kakaót.

Hullala növényi tejszint felverek valamilyen gyümölccsel, és ezzel töltöm.

Kakaós vajas krémmel töltöm.

Egyszerűen csak
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Tíz ajándékreceptem RECEPTMAGAZINTÓL
hagyjuk, hogy a sütik egy kicsit megkeményedjenek, majd a papírral együtt kivesszük, és hűlni hagyjuk.

4.Ünnepi torta
********************
Hozzávalók: 7 tojás, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg liszt, 15 dkg vaj, 30 dkg porcukor, 1/2 tábla csokoládé, 12 kis gesztenyeszív a díszítéshez.

Elkészítése: A tésztához a tojások sárgáját a fehérjétől különválasztjuk, hozzáadunk két evőkanál langyos vizet, 7 dkg porcukrot, majd 10 dkg gesztenyepürével jól kikeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük 7 dkg cukorral, majd belekeverjük a gesztenyemasszás tojássárgáját.

Miután jól elvegyítettük, apránként adagolva, fakanállal hozzákeverünk 10 dkg lisztet. Kivajazott, lisztezett tortaformába töltjük, és kisütjük.

A krémhez a vajat félig megolvasztjuk, simára keverjük 15 dkg porcukorral, majd a maradék gesztenyepürével.

A három lapba vágott, kihűlt tortát ezzel a krémmel töltjük, s a külsejére és a tetejére is kenünk. Végül késsel gyalult csokiforgáccsal megszórjuk
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:49
3BIT szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
A süti 4 rétegből áll: az alapja apróra tört háztartási keksz olvasztott vajjal elkeverve. Erre kerül a karamelles réteg, a vaníliapudingos krém és a tejszínhab. A tetejét reszelt csokoládéval díszítem.

Hozzávalók
Alap:
300 gháztartási keksz
200 gvaj
Karamelles réteg:
170 gbarnacukor
140 mlhabtejszín
60 gvaj
Vaníliakrém:
500 mltej
2 dbtojás sárgája
2 ev. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliapuding
1 ev. kanál%búzafinomliszt (kb. 40 g, jó púpos kanál)
50 gvaj
Tejszínhab:
200 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
1 csomaghabfixáló
Tetejére:
reszelt csokoládé

Elkészítés menete

Egy 22x22 cm-es tepsit előkészítünk. Az aljára kerül a kekszes alap: a kekszet por állagúra törjük, majd elkeverjük a felolvasztott vajjal, a felével pedig kibéleljük a tepsi alját.
A barnacukrot, vajat és tejszínt egy edénybe tesszük. Alacsony lángon elkezdjük főzni, és forrástól számított kb. 15-20
bkisseva, 2017. november 21. kedd, 11:39
Birsalmás, szegfűszeges piskóta édesanyám tippjeivel - Ez az
- Ez az egyik specialitása

A piacon rengeteg a birsalma, melyből könnyen és gyorsan csodás piskótát készíthetsz.

A birsalma nyers fogyasztásra nem igazán alkalmas, édességekbe viszont annál jobb. Tökéletes palacsintába, rétesbe, lekvárnak, és könnyű, vajas piskóta is készülhet vele. Már sütés alatt kellemes illat lengi be az egész lakást, alig bírod majd kivárni, míg a tészta legalább langyosra hűl. Mivel a birsalma lassan puhul, érdemes előre megfőzni.

Hozzávalók 16 személyre:

TÉSZTÁHOZ
30 dkg liszt
30 dkg cukor
15 dkg vaj
3 db tojás
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukorszegfűszeg

BIRSALMÁS KEVERÉKHEZ
3 db birsalma
2 csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukorszegfűszeg

Elkészítés:
A birsalmát mosd meg, hámozd meg egy éles késsel, és vágd kisebb darabokra. Rakd annyi vízbe, amennyi ellepi, tegyél hozzá szegfűszeget, cukrot és vaníliás cukrot, majd főzd 10-15 percig. Közben a puha vajat keverd
suzymama, 2017. október 25. szerda, 17:02
KEKSZES szelet
Hozzávalók:
a tésztához:

5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj

a krémhez:

9 dl 100 %-os narancslé
3 csomag vaníliaízű pudingpor (3 x 40 g)
5-6 evőkanál cukor
reszelt narancshéj

a tetejére:

4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 csomag vajas keksz

A tészta sütése előtt egy kb. 25 x 35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, és előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam az olajat, és még mindig kézi mixerrel kevertem néhány percig.
Ezután hozzászitáltam a lisztet és a kakaóport, és - nem géppel, hanem már csak fakanállal - nagyon finoman összekevertem, illetve inkább csak beleforgattam a száraz anyagot a habba, ügyelve, hogy ne törjem össze a
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:07
Szedres-mákos-joghurtos szelet
kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot, a mákot, a citromhéjat, legvégül a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztát 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Ezután lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a szedret botmixerrel pürésítjük, elvegyítjük a cukorral, a joghurttal és a lágy habbá vert tejszínnel. A citromlevet 4 evőkanálnyi vízzel mikróban langyosra melegítjük, majd eldolgozzuk a zselatinnal. Visszatéve addig hevítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, ekkor ezt is a masszához adjuk, alaposan elkeverjük. A krémet eloszlatjuk a piskótán, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:12
Rózsa a tányérban, pohárban
Vannak országok, ahol a rózsa nem csak a parkokban kertekben díszít, de soha nem kerül le a tányérról sem.
Olaszországban járva a cukrászdák kirakataiban gyakran látható cukrozott virágszirom. Az idénynek megfelelően hol az ibolya, az akác, hol a rózsa szirmait nagy gonddal vonják be átlátszó, finom cukormázzal az olasz cukrászmesterek.
Spanyolországban a forró nyári napok kedvelt hűsítő itala a rózsaszirompuncs, amit pezsgős poharakban kínálnak, friss rózsaszirmokkal díszítve.
A bolgárok is nagy rózsakedvelők, ezért nem meglepő, hogy kedvelt csemegéik közé tartozik a rózsa ízű édesség, amit mi szultánkenyérnek neveztünk valamikor, a rózsalekvárról nem is beszélve.

RÓZSASZIROMPUNCS (spanyol recept)

20 dkg friss rózsaszirmot öntsünk le két csésze vízzel, majd adjunk hozzá két csésze vízből és cukorból főtt szirupot. Mikor kihűlt, öntsünk hozzá két citrom levét és tegyük hűtőszekrénybe. miután még jobban kihűlt, de még nem fagyott keményre adjunk hozzá két csészényi
lizawolf, 2017. augusztus 31. csütörtök, 10:42
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

2 dl Meggle cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi

A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:04
Tó és patak
élénkebb sugár, -
Nyugalmát nem zavarta semmi sem.
De a kastély, amelyhez tartozott,
Romlásnak indult és vidám lakói
Világgá menvén, elvadult a kert;
Az ágak mind összébb-összébb borultak,
Mígnem elfödték végkép az eget,
És a tavacska tiszta felszínét
Belepte lassanként a - békanyál.

Zord bércek közt rohant egy vad patak.
Szilaj hulláma őrült vágtatásban
Száguldozott a szirteken keresztül
S harsogva, zengve, csapkodó gyönyörrel
Verdeste habbá tajtékos vizét.
Az ég, a part, - a szín, a fény fölötte -
Megvillant egy-egy röpke pillanatra
Rohanó árja tört darabjain.
Itt-ott szálfákat szaggatott ki sodra,
Majd gránitkockákat hempergetett
S felbokrétázta habjait virággal.
Egyetlen képet sem vert vissza híven,
De megragadó képsor volt maga.
Útjában ezer tarka változat,
Vadonat erdők, roppant szakadékok,
Regényes falvak, büszke városok,
Melyek közt árja szélessé dagadt
S délceg
kkm, 2017. július 27. csütörtök, 15:25
Méteres kalács muffin
kakaópor
a krémhez:
2 csomag puncs pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Tűpróba!
Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral
gabfe, 2017. július 25. kedd, 18:44
1/214
Képek, videók
karacsonyi_receptek.jp g
vorosrozsa66
2009. december 22. kedd, 21:07
sutoporos-pogacsa-edit -ko
baratha
2016. április 02. szombat, 16:41
+ 1 sütőpor!!!
sarkadykati
2013. május 13. hétfő, 15:30
vancza_sutopor1930.jpg
szidnifox
2010. november 23. kedd, 10:46
sajtos pogi,sütőporos,nem
bolondnegyven
2009. szeptember 20. vasárnap, 14:43
sütöporos túrós pogácsa
ibolya58
2009. február 27. péntek, 15:53
ír sütőporos kenyér
limara
2008. október 05. vasárnap, 14:23
Lenmagos sütőporos
gabye
2007. október 06. szombat, 23:07
Sajtos-sütőporos kenyér
gabye
2007. október 06. szombat, 22:41
sütőporos repedsarkú
bezsa
2007. május 03. csütörtök, 20:06
A legmagasabb IQ-val rend
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:14
A föld legmagasabb pontja
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:54
A legmagasabb IQ-val
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:48
A legmagasabb IQ-val
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:34
Erdély legmagasabb útja
wob
2015. október 07. szerda, 19:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.