Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:21 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KEKSZES szelet
Hozzávalók:
a tésztához:

5 tojás
15 dkg cukor
13 dkg finomliszt
2 dkg cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál olaj

a krémhez:

9 dl 100 %-os narancslé
3 csomag vaníliaízű pudingpor (3 x 40 g)
5-6 evőkanál cukor
reszelt narancshéj

a tetejére:

4 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
2 csomag vajas keksz

A tészta sütése előtt egy kb. 25 x 35 centis tepsit sütőpapírral kibéleltem, és előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A tésztához a tojást nagyon habosra, szinte krémesre kevertem a cukorral.
Hozzáadtam az olajat, és még mindig kézi mixerrel kevertem néhány percig.
Ezután hozzászitáltam a lisztet és a kakaóport, és - nem géppel, hanem már csak fakanállal - nagyon finoman összekevertem, illetve inkább csak beleforgattam a száraz anyagot a habba, ügyelve, hogy ne törjem össze a
bkisseva, 2017. szeptember 21. csütörtök, 10:07
Szedres-mákos-joghurtos szelet
kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot, a mákot, a citromhéjat, legvégül a szódabikarbónával és a sóval elvegyített lisztet. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tésztát 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük, rácson hagyjuk kihűlni. Ezután lapjában kettévágjuk, és az alsó lapot visszatesszük a tepsibe.
A krémhez a szedret botmixerrel pürésítjük, elvegyítjük a cukorral, a joghurttal és a lágy habbá vert tejszínnel. A citromlevet 4 evőkanálnyi vízzel mikróban langyosra melegítjük, majd eldolgozzuk a zselatinnal. Visszatéve addig hevítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik, ekkor ezt is a masszához adjuk, alaposan elkeverjük. A krémet eloszlatjuk a piskótán, majd ráhelyezzük a felső piskótalapot. Tálalás előtt 2-3 órát hűtőben dermesztjük. Porcukorral megszórva
bkisseva, 2017. szeptember 11. hétfő, 20:12
Rózsa a tányérban, pohárban
Vannak országok, ahol a rózsa nem csak a parkokban kertekben díszít, de soha nem kerül le a tányérról sem.
Olaszországban járva a cukrászdák kirakataiban gyakran látható cukrozott virágszirom. Az idénynek megfelelően hol az ibolya, az akác, hol a rózsa szirmait nagy gonddal vonják be átlátszó, finom cukormázzal az olasz cukrászmesterek.
Spanyolországban a forró nyári napok kedvelt hűsítő itala a rózsaszirompuncs, amit pezsgős poharakban kínálnak, friss rózsaszirmokkal díszítve.
A bolgárok is nagy rózsakedvelők, ezért nem meglepő, hogy kedvelt csemegéik közé tartozik a rózsa ízű édesség, amit mi szultánkenyérnek neveztünk valamikor, a rózsalekvárról nem is beszélve.

RÓZSASZIROMPUNCS (spanyol recept)

20 dkg friss rózsaszirmot öntsünk le két csésze vízzel, majd adjunk hozzá két csésze vízből és cukorból főtt szirupot. Mikor kihűlt, öntsünk hozzá két citrom levét és tegyük hűtőszekrénybe. miután még jobban kihűlt, de még nem fagyott keményre adjunk hozzá két csészényi
lizawolf, 2017. augusztus 31. csütörtök, 10:42
Kivis tejszínes, tejfölös krémes kocka
finomliszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor

A krémhez:

2 dl Meggle cukrászhab
400 g tejföl (piros dobozos)
1 habfixáló
3 evőkanál porcukor
1 kisebb citom leve
4 db kivi

A tetejére:

1 csomag tortazselé (színtelen)
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
pár csepp citromlé



A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá vertem, hozzá kevertem a tojás sárgákat,majd az olvasztott vajat. A lisztet a kakaóval, sütőporral elkevertem és a fentiekkel összekevertem. 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral béleltem. A tésztát bele öntöttem, elsimítottam. 200°C-ra melegített sütőben 25 perc alatt megsütöttem. A tésztát kiborítottam egy tálcára, a papírt lehúztam róla és visszafordítottam. A krém készítés: A tejszínt a cukorral kemény habbá vertem, majd a tejföllel, habfixálóval,a citrom levével kihabosítottam. A tésztát
bkisseva, 2017. augusztus 30. szerda, 12:04
Tó és patak
élénkebb sugár, -
Nyugalmát nem zavarta semmi sem.
De a kastély, amelyhez tartozott,
Romlásnak indult és vidám lakói
Világgá menvén, elvadult a kert;
Az ágak mind összébb-összébb borultak,
Mígnem elfödték végkép az eget,
És a tavacska tiszta felszínét
Belepte lassanként a - békanyál.

Zord bércek közt rohant egy vad patak.
Szilaj hulláma őrült vágtatásban
Száguldozott a szirteken keresztül
S harsogva, zengve, csapkodó gyönyörrel
Verdeste habbá tajtékos vizét.
Az ég, a part, - a szín, a fény fölötte -
Megvillant egy-egy röpke pillanatra
Rohanó árja tört darabjain.
Itt-ott szálfákat szaggatott ki sodra,
Majd gránitkockákat hempergetett
S felbokrétázta habjait virággal.
Egyetlen képet sem vert vissza híven,
De megragadó képsor volt maga.
Útjában ezer tarka változat,
Vadonat erdők, roppant szakadékok,
Regényes falvak, büszke városok,
Melyek közt árja szélessé dagadt
S délceg
kkm, 2017. július 27. csütörtök, 15:25
Méteres kalács muffin
kakaópor
a krémhez:
2 csomag puncs pudingpor
5 dl tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 evőkanál étolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk. A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (kb. 20 perc). Tűpróba!
Közben elkészítjük a krémet: simára keverjük a pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral
gabfe, 2017. július 25. kedd, 18:44
Tiramisu torta
Hozzávalók:

A piskótához:

4 tojás
8 dkg cukor
7 dkg liszt
5 dkg keményítő
3 ek hideg víz
1,5 kk sütőpor
csipet só

A krémhez:

40 dkg mascarpone
35 dkg túró
3 dl tejszín

A babapiskóta öntetéhez:

kávé
rum
porcukor

Továbbá:

babapiskóta
tejszínhab a díszítéshez
kakaópor

Hogyan készül a Tiramisu torta?

Elkészítés:

Felverjük a tojásfehérjét a sóval, a cukor felével, félverésnél pedig hozzáadjuk a hideg vizet. A tojássárgáját kikeverjük a maradék cukorral. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Mindezt a tojássárgájába tojáshabbal felváltva egyneműsítjük a piskótatésztát. 24 cm átmérőjű tortaformában 160°C-on kb 30 perc alatt megsütjük. 5 perc hűlés után kivesszük a formából és teljesen kihűtjük. (Ezt előző nap is elkészülhetjük.)
ametiszt54, 2017. július 24. hétfő, 07:32
Sárgabarackos fordított sütemény
megpirul.

Az így elkészült karamellben elhelyezzük a fél sárgabarackokat, belső felükkel lefelé, majd lekapcsoljuk a tüzet és így hagyjuk hűlni, amíg a tésztát elkészítjük.

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vajat, őrölt fahéjat, vaníliát és a citrom reszelt héját és az egészet habosra keverjük egy gépi habverő segítségével, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.

Ezek után, lazán hozzákeverjük a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét.

Végül a tésztamasszát rásimítjuk a karamellás barack rétegre. Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 35-40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Miután megsült, hagyjuk hűlni egy, két percig, majd kifordítjuk egy tálra, amit előzőleg megszórunk egy kevés cukorral, majd szeletelve tálaljuk. Fogyaszthatjuk magában de kínálhatunk hozzá tejszínhabot is.

Tipp:

A tésztája szép magas lett, puha és ízletes, viszont a sárgabarack
evavicus, 2017. július 22. szombat, 16:51
Tehéntúrós- barackos sütemény
hozzáadjuk előbb a vizet majd az olajat. A végén lazán beleforgatjuk a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 28x35 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

A pudingport összevegyítjük a cukorral és a tejjel, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk. A zselatint 0,5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és kissé visszahűtjük. A tehéntúrót összevegyítjük a pudinggal, a zselatinnal és a végén lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt. A krémet a piskótára kenjük és tetejét egy kanállal hullámosra formázzuk.

A barackot leszűrjük és a gyümölcsöt leturmixoljuk. A zselatint feloldjuk a levében, összevegyítjük a gyümölcshússal és a túrós rétegre öntjük. Másnapig a hűtőben hagyjuk dermedni, majd szeletekre vágjuk.

A habtejszínt felverjük és csillagcsővel ellátott nyomózsák segítségével a tetejére rózsákat nyomunk. Csokoládé darával és mentalevéllel díszítjük.
bkisseva, 2017. július 19. szerda, 10:33
Lesznai Anna
várást.
Köszönöm édes alázattal
Hogy így tudtalak várni téged.



Végső szó

1

Semmi se voltam,
feneketlen vizek emeltek
gőgre és búra.
Semmi se voltam
egy rövidke perc csak
s elnyeletek újra.
Élek és máris felednek
s a többiek majd elfelednek holtan.
Buborék énem
ki nevem titkot rejtő rovását viselte
szólni tudó lelkes alakját lefejtve
nyomtalanul a múltba hull.
Szerte foszlik gyöngyös habbá bomoltan
nem lesz ami van
azzá leszek ami voltam.

2

Minek születtem?
Arasznyi utat tettem az időben
de minden utam ma is mégis mint rég is
hosszú zarándoklás lankadt litániára.
Múlás a létnek ára
csal az emlékezésem,
sosem volt Éden
s mit felszínre ébredésem mindóta vár:
nincsen menyország.
Ingoványban fakad az élet fája
hiába aggat rája aranyalmát az álom
kígyót terem csak
azzal kell hálnom
sosem
menusgabor, 2017. július 15. szombat, 21:30
Mire figyeljünk fagyizáskor
élelmiszeripari körülmények között, meghatározott összetevőkből (zsiradék, fehérjék, gyümölcsök, ízesítő anyagok, zselatin, stb.) hőkezeléssel, zárt technológiával, rendszerint homogénezéssel, szükség szerint érleléssel és hűtött állapotban végzett habosítással, majd fagyasztással készül. Szilárd vagy pépes szerkezetű, csomagolt élelmiszeripari termék, amelyet fagyasztott állapotban tárolnak, szállítanak, árusítanak és fogyasztanak. A vendéglátóhelyekre kész állapotban szállítják ki.

A parfé a habbá vert natúr vagy ízesített, esetleg színezett, pasztőrözött tejszínből és fagylaltból egyneműsítéssel vagy rétegezéssel készített, formába töltött és fagyasztott édesség.

A gyümölcsfagylalt a gyümölcs tartalma mellett lehet vizes és tejes alapú. A kézműves fagylaltok készítői, de a jégkrémek gyártói is gyakran készítenek tejtartalmú alapléből is gyümölcsös ízesítésű termékeket. Emiatt a tej fogyasztását kerülő fogyasztóknak javasolt a gyümölcsfagylalt vagy jégkrém tejtartalmára
eva6, 2017. június 23. péntek, 14:36
Bögrés tejfölös mákos süti
Hozzávalók:
1 pohár liszt
1 pohár mák darálva
1 pohár cukor
1 pohár tejföl
4 db tojás
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
mazsola (ízlés szerint)
1/2 pohár darabolt dió
porcukor a tetejére

(A hozzávalókat 2,5 dl-es pohárral számoljuk.)

Elkészítés:
A lisztet, mákot, cukrot, tejfölt, szódabikarbonát a tojássárgával összedolgozzuk. (Ízlés szerint rakhatunk bele mazsolát is).

Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjét is, majd 26 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt kerek formába öntjük és rászórjuk a feldarabolt diót.
230 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Miután kihűlt porcukorral meghintjük.
bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:35
1/216
Képek, videók
Kekszes szelet.jpg
katicafeher
2010. július 24. szombat, 13:09
Pestós tészta olasz.JPG
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:08
Pestós tészta olasz pesto
irmus
2017. április 24. hétfő, 07:07
Pestós tészta
irmus
2017. március 20. hétfő, 08:08
HUSOS TESZTA 01.JPG
gurmika
2017. március 15. szerda, 12:21
Sertéspörkölt tésztával
irmus
2017. március 07. kedd, 07:19
Sertéspörkölt tésztával t
irmus
2017. március 06. hétfő, 07:17
Pörkölt tésztával savanyú
irmus
2017. február 04. szombat, 13:48
Piskóta tészta sütés előt
irmus
2016. október 05. szerda, 07:39
Tojást adó
sanci81
2017. március 20. hétfő, 20:12
Ezt a tojást nem tyúk toj
anci-ani
2016. március 25. péntek, 23:58
Tojást festők
sanci81
2016. február 14. vasárnap, 11:48
ÚJ KÉP NYUSZI TOJÁST FEST
rochlitzne
2015. április 07. kedd, 14:40
Ezt a tojást nem tyúk toj
irmus
2015. április 03. péntek, 18:05
ÚJ KÉP KISLÁNY TOJÁST RAK
rochlitzne
2015. április 01. szerda, 18:02
Címkék
masszához adjuk, barackot leszűrjük, szedret botmixerrel, tojássárgájába tojáshabbal, maradék masszákat, tésztát kiborítottam, száraz anyagot, tésztát bele, maradék cukorral, olasz cukrászmesterek, zselatin teljesen, kemény habbá, tésztája szép, lágy habbá, piskótára kenjük, másik felébe,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.