Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:39 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HOGYAN ÁLLÍTSUK ÁT A BIOLÓGIAI ÓRÁNKAT: 2. RÉSZ
SÚLYOSBÍTÓ ESETEK:
A túl nagy zaj meggyorsítja a hallás romlását.

MEGELŐZÉS:
A napszemüveg rendszeres használata csökkenti a hályog kialakulását.
Ne tartózkodjunk huzamosabb ideig zajos helyen, ha ezt nem tudjuk elkerülni, használjunk füldugót. Rendszeresen ellenőriztessük a hallásunkat, a károsodás mielőbbi felismerése hatásosabb kezelést tesz lehetővé.

FOGAK:
Az állandó FOGAK általában a tizenharmadik évre nőnek ki.

VÁLTOZÁSOK:
Az elszíneződés a húszas-harmincas éveinknek jelennek meg, különösen a kávé ivóknál és a dohányosoknál.
A harmincöt év fölött kifejlődő szájüregi betegségek hatása pusztíthatja a csontot, az idegeket és az ínyt. Ez idő tájt alakul ki az ínysorvadás. A visszahúzódó íny egyre kevésbé fedi be a fogak gyökereit.
A negyvenes években a fogak lassan a száj elülső része felé vándorolnak.
Ötven fölött az idegek és a szövetek összezsugorodnak az álkapocsban és a fogak törékennyé válnak.
lizawolf, 2018. július 03. kedd, 18:44
HOGYAN ÁLLÍTSUK ÁT A BIOLÓGIAI ÓRÁNKAT? 1. BŐRÜNK
öregedést lehet lassítani. Első lépésként meg kell barátkoznunk a testünkkel, egészségesen kell élni, mert ettől leszünk képesek arra, hogy csökkentsük vagy elkerüljük az öregedéssel járó természetes folyamatokat. Így az évek múlásával nem csak idősebbek, bölcsebbek leszünk, hanem egyre jobban érezzük majd a bőrünkben magunkat.
A BŐRÜNK bármely életkorban teljesíti a feladatát, megvédi a testünket a káros külső behatásoktól.
Évek múltával a bőrünk is változik.

VÁLTOZÁSOK:
A húszas és harmincas éveinkben a bőr mély rétege elveszíti nedvességét és rugalmasságát. Ennek eredménye, hogy a felhám meglazul és megjelennek az első apróbb ráncok.
Negyven év fölött a nap elleni védelmet nyújtó pigment sejtek száma csökken, ami fokozza a rák kialakulásának kockázatát. Ezek a sejtek csoportosan is összegyűlhetnek, ami elszíneződést (májfoltot) okoz az arcon és a kézfejen. Idő múlásával a ráncok szaporodnak és elmélyülnek.
Ötven év felett a klimaxszal járó hormonális változások
lizawolf, 2018. július 02. hétfő, 17:58
Megjelent József Attila 1930 és 1937 között írt összes értekező prózájának kritikai kiadása
kritériumrendszerét követve, Horváth Iván és csapata eredményeire is építve újra elvégezte az 1930 és 1937 közötti korpusz teljes szövegkritikáját. A hosszan tartó folyamat eredménye a mostani kötet, amelyet Sárközi Éva rendezett sajtó alá, és Tverdota György mellett Veres András szerkesztett.

Bár József Attila a magyar irodalom egyik legnépszerűbb és legismertebb költője, értekező prózája alig ismert a laikus közönség előtt. Tverdota György úgy véli, ennek az egyik oka, hogy a költő érett korszakában, a húszas évek végétől kezdve egyre inkább a kulturális élet perifériájára szorult.

Kevés felkérést kapott, hogy széles nyilvánosság előtt hallassa hangját. Nem bővelkedett lehetőségekben, ha nézeteit képviselni kívánta a sajtóban. Az értekező József Attila első válogatott szövegegyüttese is csak halála után, verseskötetének függelékében jelenhetett meg - mondta. Hozzátette: József Attila szövegeit olvasói gyakran túlbonyolítottnak, skolasztikusnak ítélték a "publicisztika retorikai lehetőségeivel is
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 12:46
Koncertdráma nyitja az idei Zsidó Művészeti Napokat
ad koncertet Gátos Iván és Sárik Péter is a Budapest Jazz Clubban. Csütörtökön Dés András, Grzegorz Karnas lengyel dzsesszénekes és Alan Wykpisz nagybőgős mutatkozik be a Colombus Hajón, szombaton Kováts Kriszta Álomfejtés című darabját láthatják a nézők a Hatszín Teátrumban, vasárnap pedig a Cotton Club Singers ad koncertet négy év szünet után a MOMkultban.

Műfajokon átívelő amerikai utazásra hívja közönségét a Hot Jazz Band vendégeivel, Ónodi Eszterrel, Szűcs Gabival és Behumi Dórival, akik a húszas-harmincas évek nagy dzsessz forradalmának dalaiból válogatnak. A Tiszta Amerika című koncert június 4-én lesz a MOMKultban.

Június 5-én Csillag született címmel Elvis Aaron Presley élete és dalai elevenednek meg Gájer Bálint, Ivan (Ivan & the Parazol) és Nógrádi Gergely kántor-operaénekes tolmácsolásában. Az est különlegessége lesz a Mongooz and the Magnet zenekar egyedi zenei blokkja is. Az előadás nagyzenekari kíséretét a 17 tagú Budapest Jazz Orchestra biztosítja, az est vendége Biró Eszter
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:23
Fiatal alkotók színházi fesztiválja kezdődik Szegeden
A fesztivált 2011-ben azzal a szándékkal hívták életre, hogy a nehéz feltételek ellenére kitartó és termékeny, figyelemre méltó alkotásokat létrehozó fiatal színházcsináló nemzedék számára biztosítson bemutatkozási lehetőséget.

A Mengele törpéi című nyitó előadás az 1869-ben Máramarosban született törpe testalkatú Ovics Eizik Simon és hét liliputi gyermeke történetét dolgozza fel. A gyerekek a húszas-harmincas években szórakoztató zenés előadásaikkal rendkívüli sikereket arattak, majd 1944-ben a zsidó közösséggel együtt őket is Auschwitz-Birkenauba deportálták, ahol ők lettek Josef Mengele kedvenc foglyai. A produkció a Kaposvári Egyetem másodéves hallgatóinak vizsgaelőadása, melyet Réczei Tamás rendezett.

Másnap a negyedéves kaposvári diákok Caligula helytartója című előadását láthatja a közönség, amely tavaly tavasszal elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia díját a Színművészeti Egyetemek Találkozóján. Székely János drámáját a k2 Színház két művésze, Benkó Bence és Fábián Péter állította
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 10:11
Kuliffay Ede: Az ősi kúria
bora.

Fogy a bor, nő a kedv, a cingány meg húzza,
Bő alkalma akad rárántni a tusra,
Az ur sürög , forog, és a kulcsot hordja,
Melyen a rozsdának soha sem volt foltja.

Majd a vadászatra kerül a szó rendje,
Emlegetik most is - ki mit s mennyit ejte;
Hát a szüretek, az évek koronái,
Hogy lehetne róluk pár szavat nem váltni?

És a hosszú beszéd mindig oda mén ki :
Ennél az időnél jobb vala a régi,
Mikor nagy bankóval volt az erszény tele
S a húszasnak csak a zsebben akadt helye.

- Vig élet, szép napok, vendég hátán vendég . . .
Most a vigságot itt pénzért sem vehetnék;
Nem csörög a szarka, nem állit be senki,
A jó öreg urnak magában kell lenni.

Magában kell lenni, mint pusztai fának,
A melynek ágai lombtalanul állnak,
Gyökerén meg őröl ezer apró féreg,
Mig kidől idején a ziharos télnek . . .

Pedig az öregnek volt szép három fia,
És a szép fiúkból lőn egy-egy
marcyt, 2018. május 13. vasárnap, 06:29
Devolúció
autonómia feltételeit.

A kezdetek és az alapgondolat

A devolúció gondolata, ha nem is a mai formájában, de egész korán megfogalmazódott az Egyesült Királyságban. Ezt támasztják alá az olyan egészen korai lépések ez ügyben, mint a Skót Hivatal felállítása 1885-ben, amely lépés után sokáig nem történt semmi jelentős.

A következő lépést Észak-Írország tette meg, ahol viszont a devolúció sokkal bonyolultabbnak és törékenyebbnek bizonyult, mint máshol, ugyanis az ír kérdésnek a húszas évek eleji formális rendezését követően (1921 és 1972 között Írországban törvényhozói devolúció valósult meg) a hetvenes évek közepéig a politikai devolúció expressis verbis eltűnt a brit belpolitikai életből.

Ezekben az időkben történtek meg a pártok azon “helyfoglalásai" a brit belpolitikai életben, amelyek nagyban meghatározták az utóbbi években elfoglalt helyeiket is. Így a konzervatívok Közép- és Délkelet Angliában, Nagy-Londonban, míg a Munkáspárt Skóciában, Walesben és
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 11:07
Dédapáink étrendje
Dédapáink öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül
A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult,de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat. Fő táplálékuk volt telente; bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is ? Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. ? savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (A prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem tömték édességgel. Így, ha a fertőző
lovaszmarika, 2018. május 02. szerda, 11:04
Tudtátok hogy ma van a költészet napja ?
Nyílt titok, hogy a lírai karám tagjai, mint bibliai apokalipszis állandó lovasai feketemágusokként állandó áldozást hajtanak végre többezer éve történelmi korok és kommunista, vallási korok végrehajtásával az egész világon, a teremtői hatalommal bíró tagok rendezik be a szereplőit a könyveknek az egész Földön elmebetegekkel és bábokkal. József Attila már a huszas években már arcában mosta a sajátját, így nemesednek, tökéletesednek. Weöresék iszonyatot hajtottak végre az antiszemita Radnótiékkal előkészítve az eddigi 130 éve tartó apokalipsziseikhez a távol-keleti pusztítókat, nagy közös áldozására egész Kelet és a cigányság emberré nemesítése céljából. Egyedül Illyés Gyula írta le, hogy ő nem akart írással foglalkozni, kiválasztották, állandóan írnia kellett elektromos felülről jövő nógatójával. Ezek állandó világapokalipszist hajtanak végre minden egykori történelmével a világnak, amit könyörtelenül általában kislányok áldozásával végre is hajtanak a Hunnia börtönnel és vasnépével a Rákóczi térnek.
katalinkohut, 2018. április 16. hétfő, 22:55
Tallóztam
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről ma már ismert, hogy tápláló, és tisztítja a vért. A szegény embernek nem telt cukros ételekre, a gyerekeket sem
horvathnemagdi, 2018. március 19. hétfő, 15:01
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkü
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkül

A húszas évek előtt rendes orvosi ellátás még nem volt, és nem voltak elérhető gyógyszerek, a szegény ember mégis gyógyította magát. A parasztember a kertjéből gyógyult, de a városiak is használták ezeket a gyógymódokat.

Fő táplálékuk volt telente a bab, krumpli, káposztafélék, savanyítva is — Szabolcsban a bab mellé is savanyú káposzta került tészta helyet, mert ez ingyen volt, és sűrítette a levest. — savanyú káposzta jelentette a savanyúságot (salátát), persze nem tudták, a vastagbél normális működését támogatták ezzel. A háziasszonyok bőven használtak piros paprikát. Ezzel pótolták a C-vitamint.

Immunerősítőnek ott volt a tök, a sütőtök a tökmag (a prosztata legjobb védelmezője). Az asztalra mindig került kukorica, diós, mákos metélt. Reggelire mangalica szalonnát ettek, melyről
lilagondolatok, 2018. március 19. hétfő, 12:33
Német kormányalakítás - Merkel: sok dolga lesz az új német kormánynak
"nem szerelmi házasság" eredménye, de a szociáldemokraták készen állnak a konstruktív együttműködésre. Számukra a kormányzás nem öncél, hanem lehetőség arra, hogy minden egyes napon egy kicsit jobbá tegyék a Németországban élő emberek életét.

A legfontosabb feladatnak az EU, a demokrácia és a németországi jólétet biztosító szociális piacgazdaság megőrzését nevezte. Kiemelte, hogy a jobboldali populista pártok erősödése és a digitalizáció közepette olyan elképzeléseket kell kidolgozni, amelyek a húszas és a harmincas években is biztosítják e célok teljesítését.

A pénzügyminiszteri tisztség várományosa hitet tett az államháztartási egyensúly megőrzését célzó, fegyelmezett pénzügypolitika mellett, kitartva a tárca előző vezetője, Wolfgang Schäuble irányvonala mellett.

A menekültüggyel és migrációval kapcsolatban aláhúzta, hogy az SPD mindig is a "pragmatikus humanitás irányvonalát" követte, és ebben nem terveznek változást. Nem jelez irányváltást Manuela Schwesig mecklenburg-elő-pomerániai SPD-s
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 14:47
1/52
Képek, videók
Biológiai szempontból
sanci81
2018. június 21. csütörtök, 18:23
biológiai óra.jpg
lenke1964
2015. október 04. vasárnap, 18:39
Biológiai óránk
pacsakute
2014. augusztus 04. hétfő, 17:10
1968 épül a Biológiai K.k
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:27
Biológiai Kutatóközpont.j
agica2004
2011. június 21. kedd, 12:17
4 minősítés biológiai kom
peterimajoridozsahe
2010. március 16. kedd, 17:36
Biológiai gyakorlatok kéz
hollyka
2010. február 10. szerda, 15:54
Biológiai gyakorlatok kéz
hollygergo
2009. március 16. hétfő, 20:08
Biológiai összefüggések,
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
Biológiai feladatok közép
hollygergo
2008. december 06. szombat, 15:00
Ujszeged Biológiai Közpon
agica2004
2008. október 03. péntek, 11:05
Biológiai Központ.jpg
agica2004
2007. augusztus 01. szerda, 15:31
halhús romlása
peterimajoridozsahe
2010. február 06. szombat, 11:35
Címkék
zsidó közösséggel, Tiszta Amerika, Alan Wykpisz, szép fiúkból, Gájer Bálint, olyan egészen, húszas évek, utóbbi években, egész világon, devolúció sokkal, digitalizáció közepette, hosszú beszéd, húszas-harmincas évek, Behumi Dórival, nehéz feltételek, Tverdota György,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.