Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:13 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Korlátozhatják a régebbi dízelüzemű járművek használatát Berlinben
céllal, hogy a település levegőjének minősége megfeleljen az európai uniós előírásoknak.

Időközben Hamburgban két útszakaszról kitiltották a régebbi dízelüzemű járműveket, Stuttgartban és Frankfurtban pedig jövőre vezetnek be korlátozást. A folyamat több millió tulajdonost érinthet Németországban, járműveik értéke a használat korlátozásának lehetősége miatt csökkenhet.

A szövetségi kormány a használat korlátozásának elkerülésével igyekszik megoldani a dízelválság néven elhíresült ügyet. Október elején meghirdetett terve szerint a német gyártmányú, Euro 4-es és Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású dízelautók tulajdonosai kedvezményes áron új autót vásárolhatnak. Az Euro 5-ös osztályba tartozó kocsik tulajdonosai az átalakítást is választhatják, ha a jármű alkalmas az úgynevezett SCR-rendszerű katalizátor beépítésére.

A program egyelőre a leginkább szennyezett levegőjű 14 településre és környékére vonatkozik, Berlin nincs közöttük.

A német kormány a dízel-légszennyezés mérséklésére a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 17:01
Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama
A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 100,36 milliárd forint ajánlatából az ÁKK, megemelt értékesítéssel, 30 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 2 bázisponttal magasabb, mínusz 0,03 százalékos aukciós átlaghozammal.

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon mínusz 0,01 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,02 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2017 elején 0,15 százalék volt, 2016 elején 1,13 százalék, 2015 elején 1,84 százalék.
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 12:42
Szkripal-ügy - Az orosz katonai hírszerzés orvosaként azonosította a második gyanúsítottat egy brit oknyomozó c
akadémiáján szerzett diplomát, majd a katonai hírszerzés szolgálatába állt.

Miskin katonai rendfokozata nem ismert, de abból, hogy az orosz katonaorvosi akadémia végzősei főhadnagyi rangot kapnak diplomájuk megszerzése után, és abból, hogy Miskin 15 éve végzett, arra lehet következtetni, hogy a tavaszi angliai mérgezéses merényletkísérlet idején alezredesi vagy ezredesi rangban lehetett - áll a Bellingcat hétfő esti ismertetésében.

A londoni rendőrség és az angol-walesi vádhatóság szeptember elején jelentette be, hogy a két gyanúsított Ruszlan Bosirov, illetve Alekszandr Petrov nevekre kiállított útlevelekkel érkezett Nagy-Britanniába, de a Scotland Yard már megnevezésükkel egy időben közölte, hogy ezek álnevek.

A két orosz gyanúsítottról fotókat is közzétettek a brit hatóságok, és európai elfogató parancsot, illetve Interpol-körözést is kiadtak ellenük.

A Scotland Yard sem a Bellingcat két héttel ezelőtti, sem hétfő esti bejelentéseihez nem fűzött kommentárt, de nem is cáfolta, hogy a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 22:11
Vádat emeltek egy várandósan halálos balesetet okozó bolgár nő ellen
Takács Péter közleménye szerint 2017 nyarán a bolgár család - a 25 éves, nyolc hónapos terhes nő a férjével, a szüleivel és egyéves gyermekével - Németországba tartott. A záróvonal ellenére az autóval előzni kezdett egy buszt, szemből azonban egy teherautó közeledett, ezért a nő egy hirtelen kormánymozdulattal próbált visszatérni a sávjába, a busz elé. Az autó hátsó része nekiütközött a busz elejének, ettől a kocsi a tetejére borult, azon többször átfordult, majd az út melletti füves területen állt meg.

A nő hátsó ülésen utazó szülei nem voltak bekötve, kiestek a járműből, és a helyszínen meghaltak. Az egyéves gyermek, aki be volt csatolva, szintén kiesett az autóból, ő csonttöréses sérüléseket és tüdőzúzódást szenvedett. A vádlott férjének zúzódásos sérülései nyolc napon belül gyógyultak.

A nőnek a balesetben zúzódott a koponyája, több csontja eltört és belső sérülései keletkeztek, ennek következtében a helyszínen - császármetszéssel - világra hozta a gyermekét - tette hozzá a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 09:51
Az alkotmánybíróságnál panaszolta be a legfelsőbb bíróságot a román kormányfő
A miniszterelnök szerint a legfelsőbb bíróság úgynevezett alkotmányos természetű jogi konfliktusba került a törvényhozással azáltal, hogy nem alakította újra öttagú bírói tanácsait, miután hatályba lépett az igazságszolgáltatás megszervezéséről szóló idén módosított jogszabály.

A legfelsőbb bíróság két öttagú bírói tanácsának összetételéről minden év elején sorshúzással döntenek, az új törvényben ez csak annyiban módosult, hogy a két testületnek immár nincsenek hivatalból kinevezett elnökei, akik mellé további négy bírót sorsolnak ki, hanem a tanács minden tagját véletlenszerűen sorsolják ki.

A kormányfő szerint a legfelsőbb bíróság túllépte hatáskörét, és hozzátett a törvény előírásaihoz, amikor úgy döntött, hogy - erről szóló átmeneti rendelkezés híján - nem alakítja újra év közben a 2018 elején kisorsolt bírói tanácsokat, hanem csak jövő évtől alkalmazza az új törvény előírásait.

A jelentéktelennek tűnő jogvitát Liviu Dragnea személyes érintettsége miatt övezi fokozott médiaérdeklődés
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:33
Az Úzgin Űver az európai világzenei toplistán
Az 1991-ben Kecskeméten alakult Úzgin Űver különböző népzenékből kiindulva, a régi és modern hangszereket, hangzásokat és technikákat felhasználva alakít ki egyéni zenei világot. A csapat a dzsessz és a rock, a breakbeat és a dub, a kortárs vagy a retro területéről egyaránt táplálkozik.

A Patak című lemezen, amely a hetedik helyre került a WMCE friss, októberi listáján, hat új szám szerepel. A listát a kolumbiai Marta Gomez vezeti La Allegria y el Canto című lemezével, mögötte a szomáliai Dur-Dur Band (Dur Dur of Somalia), valamint a tajvani Csang Ju-feng (Chung Yufeng) Penduluma került a dobogóra.

Az Úzgin Űver albumának címadó szerzeménye tizenhat percben hömpölyög, záró részében megidézi a régi elődzenekar, a nyolcvanas években működött NagyPalibi emlékét. Először szerepelt vendégénekes és igazi dal Úzgin Űver lemezen, PollyFlow a Shirat HaYam című dalban énekel héber nyelven a Vörös-tengerről.

Az együttes hömpölygő, pszichedelikus folyamatzenéje számos műfajból és metódusból merít. Az
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 13:42
Ismét negatív a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama
A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukción az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 124,02 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 25 milliárd forintot fogadott el, az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal alacsonyabb, mínusz 0,05 százalékos aukciós átlaghozammal.

Legutóbb 2018. január 23-án volt negatív a 3 hónapos dkj aukciós hozama, akkor mínusz 0,01 százalék volt.

Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,12 százalékos referenciahozam alakult ki.

Nagy valószínűséggel a magas túljegyzésnek tulajdonítható a keddi hozamcsökkenés. Az ÁKK rendre heti 40 milliárd forintért vagy 50 milliárd forintért szokott meghirdetni 3 hónapos dkj aukciót, ám ezt az elmúlt héten már 25 milliárd forintra csökkentette.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az évet 0,02 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte. Az aukciós átlaghozam 2017 elején 0,15 százalék volt, 2016 elején 1,13 százalék, 2015 elején
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 12:41
Kreml: Putyin a haditechnikai együttműködésről is tárgyalni fog Indiában
kellene kommentálni.

Az orosz elnöki szóvivő ismételten elutasította, hogy a Szkripal-ügyben London által meggyanúsított Ruszlan Bosirovval kapcsolatos legújabb sajtóértesülésekről nyilatkozzon. A brit és az orosz médiában megjelent tényfeltáró jelentések állítása szerint Bosirov nem más, mint Anatolij Csepiga, az orosz katonai hírszerzés ezredese.

Peszkov megismételte, hogy Moszkva a kezdetektől kezdve felajánlotta az együttműködést Londonnal, és hogy a Szergej Szkripal és a lánya ellen március elején Angliában elkövetett sikertelen merényletkísérlet feltételezett tetteseinek beazonosítása a szakszolgálatok dolga, hivatalos forrásokból érkező adatok alapján.

A szóvivő nem erősítette meg azt a sajtóértesülést, amely szerint Moszkva az Egyesült Államokban elítélt, illetve fogva tartott Viktor Butra, Viktor Jarosenkóra és Marija Butyinára cserélné ki az Oroszországban terrorizmus címén elítélt, börtönében hónapok óta éhségsztrájkot folytató Oleh Szencov krími ukrán rendezőt.

"Nem tudom,
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 14:32
Kinevezték Terdik Tamást budapesti rendőr-főkapitánynak
Mint írták, az országos rendőrfőkapitány javaslatára és a Fővárosi Közgyűlés támogató véleményére figyelemmel került sor a főkapitányi kinevezésre.

A tárca szeptember elején tudatta, hogy a hónap végén távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor, akinek vezetői kinevezését saját kérésére vonta vissza a belügyminiszter. Közölték azt is, hogy a miniszter - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - a BRFK vezetőjének Terdik Tamást tervezi kinevezni.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-án egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá. Terdik Tamás a testület előtt elmondta, hogy 19 éve rendőr, 2008 óta Budapesten szolgál, 2015-ben lett a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 10:52
Lassult a feldolgozóipari növekedés szeptemberben az euróövezetben
csúcs. Ausztriában pedig 55,0 pont, ami viszont 23 hónapja a legalacsonyabb érték. Németországban 53,7 pontra, 25 hónapja a legalacsonyabbra csökkent a BMI. Görögországban 53,6 pont, Franciaországban 52,5 pont, Spanyolországban 51,4 pont, Olaszországban 50,0 pont lett a feldolgozóipari BMI szeptemberben.

"Az európai feldolgozóipar a harmadik negyedév végén ismét alacsonyabb sebességfokozatba kapcsolt" - kommentálta a felmérés megállapításait Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza. "Az év elején tapasztalt dinamikus növekedés nagyon hamar két éve a leggyengébb teljesítményre váltott át szeptemberre az exportmegrendelések és a munkahelyteremtés növekedés leállása miatt" - mutatott rá.

Elmondta: kereskedelmi szempontból a felmérés öt éve a legrosszabb eredményeket hozta azzal párhuzamosan, ahogy a megrendelések a 2017 végén tapasztalt rekordnövekedésről szeptemberre közel stagnálásra lassultak le. A kilátások mérlegelése alapján a legrosszabb viszont még hátravan - tette hozzá. Az üzleti
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 10:41
Az Egyesült Államokban 157 év börtönre ítéltek egy orvost opiáttartalmú gyógyszerek mértéktelen felírása miatt
ítélték el, ám most adott először interjút, és mint a CBS riportere közölte, ő kérte, hogy megszólalhasson. A műsorban az orvos bűnbaknak nevezte magát, visszautasította, hogy az ügyész gyilkosnak nevezte őt, és azt állította, hogy több száz orvoskollégája szintén korlátozás nélkül ír fel opiáttartalmú, kábító hatású fájdalomcsillapítókat.

A riport szerint Schultz egyik úttörője volt a fájdalmak enyhítését ígérő, úgynevezett fájdalomcsillapító klinikák munkatársainak. Ezek a klinikák a 2000-es évek elején szaporodtak el Floridában, és akkortól kezdve e déli államot orvosok, kábítószer-kereskedők, és gyógyszerektől függővé vált szenvedélybetegek lepték el. Dave Aronberg floridai ügyész - akinek a hivatala Schultz ellen lefolytatta a pert - a CBS riporterének úgy fogalmazott: "2010-ben és 2011-ben több fájdalomklinikánk volt, mint McDonald's éttermünk". Mint elmondta, Oakland Park városban például egyetlen sugárúton 131 ilyen klinika volt. Ezeknek az intézményeknek a működését nagyon lazán szabályozták,
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 07:04
Az öregember három kívánsága
Ráköszön egy alakra, az visszaköszön, és bemutatkozik: Szia, Én vagyok a jó tündér. Mivel rám találtál kívánhatsz tőlem hármat! De jól fontold meg, mert egyiket sem lehet visszacsinálni, és havonta csak egyet kívánhatsz.

Az öregember szinte gondolkodás nélkül rávágja: az első legyen az, hogy szép fiatal legyek.

Az öregember hazamegy, immáron fiatalon.

Elmegy egy hónap múlva a jó tündérhez, mire ő kérdezi: nos, hogy telt el ez a hónap?

Emberünk meséli, ... az elején nagyon jó volt, aztán jöttek a gondok. Vissza kellett mennem dolgozni, mert így már nem jár a nyugdíj. De sajnos nem keresek sokat, mert már elfelejtettem mindent, ami a szakmámhoz tartozott... meg hát annyi új dolog van...

A jó tündér kérdi: Mi legyen a második kívánságod?

Erre az öregember: Azt akarom hogy gazdag legyek. Ne kelljen dolgoznom.

Hazamegy... jön egy hónap múlva.

Meséli a jó tündérnek: óh, olyan jó volt, mindent megvettem, ami megtetszett. Új
sz719eszter, 2018. szeptember 30. vasárnap, 12:27
1/502
Képek, videók
maszkok_hasznalata (2).gi
53ilona
2013. november 19. kedd, 12:50
Amsler- teszt használata.
pacsakute
2013. július 19. péntek, 08:41
0 Aranykéz használata e
lovaszmarika
2013. február 20. szerda, 17:22
Gyógynövények használata
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 13:17
Gyógyfüvek használata 1..
anci-ani
2012. július 09. hétfő, 00:48
póternyő használata
mecsery
2010. június 06. vasárnap, 22:26
Gyűrű használata
etusmama
2008. január 05. szombat, 23:02
biztonsági őv használata
agica2004
2006. június 13. kedd, 16:06
Hamburgban
zsuzsy40
2006. július 30. vasárnap, 19:45
A régebbiek már beteljese
katalin_53
2018. május 01. kedd, 22:39
A régebbiek....jpg
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:23
Gazdalkodj_Okosan_rege bbi
sarkadykati
2012. február 22. szerda, 10:09
05-régebbi közös munka
bori58
2011. május 07. szombat, 13:54
Régebbi csodanövényem
dandej
2011. február 15. kedd, 20:42
régebbi villanegyed
mecsery
2010. december 25. szombat, 01:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.