Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:17 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
IGNOTUS: VÁRNOD EGY JELRE... Várnod egy jelre
IGNOTUS: VÁRNOD EGY JELRE...

Várnod egy jelre, várnod egy szóra;
Egyszer egy héten egy lopott óra
S ehhez vesszőfutásban érned:
Ezt adhatom, szegénykém, néked.
Félned magadért s félned értem,
Meg se téve már tetten érten
Véletlen lenni más helyébe:
Ezt kapod egy szivért cserébe.
Tűrnöd, titkolnod, osztozkodnod,
Módját se várva mindent adnod
S amire vágyol, azt nem találnod:
Igy lop meg, teljesülve, álmod.
Lenned egynek egy hosszú sorba,
Lenned emléknek, összefolyva
Száz más emlékkel, ha bevégzed:
Ez, ami tart feléd, a végzet.
Elébed állok kézzel-mellel,
Hogy megvédjelek magam ellen,
S a vége az, hogy idehúzlak.
A vége az, hogy összezúzlak.
A kezemen itt érzem ajkad,
Az ajkamat ott érzem rajtad -
Rossz óra volt, amelybe' lettél,
Amikor énnekem születtél.
koszegimarika, 2017. november 17. péntek, 20:28
Lavrov: a szíriai közvetlen párbeszédet kívánja ösztönözni a jövő heti orosz-török-iráni csúcs
kifejezés használatát, az orosz vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy a szíriai településnél nem repülőről ledobott légibomba, hanem egy, a talajon fekvő, feltehetően egy vízvezetékcsőből készített vegyi töltet robbant fel. Oroszország "amatőr természetűnek" minősítette a nemzetközi értékelést, amely megítélése szerint "dilettáns metodológiával" készült.

Lavrov hazugsággal vádolta meg Nikki Haleyt, az Egyesült Államok állandó ENSZ-képviselőjét. Haley azt állította, az elmúlt napokban meghiúsult minden kísérlete, hogy telefonon elérje orosz hivatali partnerét, Vaszilij Nyebenzját, akivel a határozattervezetek szövegének egységesítéséről akart egyeztetni.

"Feltehetően új jelenséggel van dolgunk a nemzetközi kapcsolatokban, már nemcsak hamis hírek vannak, hanem hamis diplomácia is" - mondta.

Szavai szerint az orosz állandó ENSZ-képviselet munkatársai megvitatták a határozattervezettel kapcsolatos aggályaikat amerikai kollégáikkal, akik úgy tettek, mintha azokat figyelembe vették volna, "de
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 14:13
NGM: Magyarország szervezi a legtöbb programot a szakképzés európai hetén
Az államtitkár közölte: a szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg a szakképzés ismertebbé, vonzóbbá tétele céljából. A résztvevők Európa számos pontján egyszerre, egy időben ismerkedhetnek meg a különböző szakmákkal és szakképzési lehetőségekkel, a szakképzés innovatív oktatási gyakorlataival, valamint a duális képzés sajátosságaival. Sok szó esik a munkahelyi tanulási lehetőségekről, a vállalatok és az oktatás közötti együttműködésekről, továbbá számos jó gyakorlatot ismerhetnek meg a résztvevő diákok, szülők, cégek és szakemberek.

Tavaly a programban részt vevő 49 ország 855 meghirdetett programjának több mint 30 százaléka magyarországi esemény volt - emelte ki Cseresnyés Péter.

Jelenleg több mint 270 hazai akkreditált program leírását találják meg az érdeklődők a www.szakkepzesihet.hu oldalon, mindezt országszerte több mint 160 helyszínen.

Az Európai Szakképzési Hét programjai minden évben szeptembertől decemberig tartanak, az eseménysorozat kiemelt időszaka a
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 08:11
Női kézilabda-vb - A magyar szövetség továbbra is bízik Tomori játékában
"Ő nagyon ott akar lenni, a válogatottnak nagy szüksége van rá, meglátjuk. Én nagyon bízom benne, hogy kint lesz" - nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC átlövőjének térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg, azóta nem léphetett pályára, ennek ellenére szerepel Kim Rasmussen szövetségi kapitány 19 fős keretében.

"Szinte naprakészek vagyunk, minden nap egyeztetünk az orvosokkal" - fogalmazott Novák. Hozzátette, ha a dán edző számít Tomorira a németországi tornán, akkor a szövetség készen áll, hogy egy orvosi csapatot biztosítson a játékos számára.

"Bármilyen döntést hoz szakmailag, készen vagyunk rá" - nyilatkozta az MKSZ főtitkára, aki szerint Tomori a csoportkör második felében csatlakozhat a csapathoz, de akár a világbajnokság elejétől a társaival lehet.

A győri klub szerdai szurkolói ankétján az hangzott el, hogy Tomori teljes
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 23:12
Picidia
Annyi minden történik körülöttem és alig fogom fel minden esemény részletét :-)
Ma megérkezett a szülinapi ajándékom, egy csodálatos fekete angel táska. Már a látványától is odáig vagyok. Persze még a dobozában és a szép bársony, selyem zsákjában csücsül, mert a mai estémhez nem illett volna . A lányoknak itt ott külön óra, a fiammal ültünk be kedvenc kávézómba. Tea, latte, csakis rizs tejjel! Majd jött az egyik lányom, és a fehér csokis forrócsoki is bejátszott. Imádom őket, de lassabban haladtam, mint ahogy akartam, deeeeee, elkészült! Je! Vasárnap megyek Stúdióba, hogy elkezdjük a zenét! és az új vonatos gyerekdalnak is véglegesítsük a kis pofiját!
Szóval nagy örömöm volt a mai aji!
Munkásan telnek a napok, délelőttök vagy délutánok, mindig akad valami. DE ma egy órára leálltam pihenni, mert elfáradtam a sok pörgéstől. Megnéztem egy filmet, hours.....megható, félelmetes, fájdalmas, reménytelen, mégis reményt keltő.....csodás befejezés!
Feltöltött, és sikerült kicsit kipihennem
dundulino, 2017. november 16. csütörtök, 22:34
Brexit - Újabb népszavazás szükségességére tett utalást a Goldman Sachs vezére
Lloyd Blankfein csütörtök este megjelent Twitter-üzenetében azt írta: a vállalatvezetőket nagyon aggasztja a Brexit, vagyis Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból. "Vonakodva mondom ezt ki, de sokan szeretnének megerősítő szavazást e hatalmas horderejű és visszafordíthatatlan döntésről. Oly sok minden forog kockán, miért ne lehetne meggyőződni arról, hogy él-e még a konszenzus?" - olvasható a Goldman Sachs jelenleg Londonban tartózkodó vezetőjének Twitter-üzenetében.

Blankfein nincs egyedül ezzel a véleményével.

A fejlett ipari gazdaságok alkotta Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) nemrégiben Londonban ismertetett éves országjelentésének egyik komoly feltűnést keltő kitétele szerint ha a Brexitről szóló döntést "például egy újabb népszavazás eredményeként" vissza lehetne fordítani, az nagyon kedvező hatást gyakorolna a brit gazdaság növekedési kilátásaira.

A brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott népszavazáson a résztvevők szűk, 51,9 százalékos többsége a
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 21:12
Újabb ügyészi indítvány a garázda futballszurkolók ügyében
el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban újabb 18 gyanúsítottat hallgattak ki, közülük tízet őrizetbe vettek. A kerületi ügyészség az őrizetbe vett gyanúsítottak közül 9 embernél szintén lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt - nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával - mivel a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyétől esetükben is reálisan lehet tartani. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a kényszerintézkedés idejére tiltsa el őket minden sportrendezvény látogatásától.

Az ügyészség egy szintén őrizetbe vett gyanúsítottnál a szabadlábra helyezést indítványozta, mivel az ő esetében nem látott alapot kényszerintézkedés elrendelésére. A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendeléséről a bíróság pénteken dönt.

A klubvezetéssel folytatott hosszú tárgyalássorozat eredményeként a november 4-ei FTC-DVSC bajnokin tértek vissza a korábban a vénaszkenneres regisztráció miatt távol maradókeménymag tagjai. A
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 19:21
Képzési központot nyitott az E.ON Debrecenben
Haraszti Judit vezérigazgató az E.ON képzési struktúrájában fordulópontnak nevezte a saját forrásból kialakított képzési központ kialakítását, ahol valós vállalati körülmények között zajlik majd a diákok és a hallgatók gyakorlati képzése.

A Debreceni Egyetem (DE) természettudományi és technológiai kara, illetve a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) közreműködésével létrejött képzési központban a villanyszerelő tanulók minden második hetüket, az egyetemi duális képzésben résztvevő hallgatók pedig hetente két napot, illetve a nyári gyakorlatukat töltik majd el - mondta a vezérigazgató hozzátéve, hogy a harmadik szintű mérnök mérnök gyakornoki képzésre pedig friss diplomás szakembereket várnak.

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere kulcsfontosságúnak nevezte, hogy egyre több vállalkozásnál alakítanak ki tanműhelyeket, és kapcsolódnak be a duális képzésbe, aminek mindhárom szereplő a nyertese.

A cégek azért, mert a tanulási folyamatban a cégkultúrát is megismerő szakemberekhez jutnak, az
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 14:00
Cickafarkról..
Cickafark, a nők doktora
Ha csak néhány gyógynövényteát tartunk otthon, akkor mindenképpen a cickafark legyen az egyik: migréntől a vérzésekig, gyulladásoktól az aranyérig igen jótékony hatású, különösen nőknek ajánlott bespájzolni belőle!

Összehúzó hatása a benne található egyik hatóanyagnak, a tanninnak köszönhető. Ezen kívül flavonoidok, alkaloidok, kumarin és illatanyaga, az azulén teszik hasznos növénnyé a házi patikában. A cickafark tartalmaz egy, a kamillában is meglevő anyagot, a kamazulént, amelynek görcsoldó hatása van, s ez nyugtatja az emésztőrendszer, sőt a méh sima izmait is. Így a szer a menstruációs görcsök csillapítására is alkalmas. A kamilláéhoz hasonlóan illóolaja kék, sötétkék vagy sötétzöld színű, fűszeres, kissé kámforos illatú.
Így használjuk fel
Kiváló gyulladáscsökkentő, hüvely- és méhgyulladásra, nyálkahártya és
gabfe, 2017. november 16. csütörtök, 13:00
32. évközi hét szerda 11.16
OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Figyelmeztetés azoknak, akik hatalmat kaptak a földön: szentül használják fel a rájuk bízott értékeket, különben félelmetes ítélet vár rájuk.
Így szól az örök Bölcsesség: Halljátok, királyok, akik a föld népeit kormányozzátok! Figyeljetek, akik a sokaságon uralkodtok, és a népek nagy számával hivalkodtok! A Mindenható adta nektek a hatalmat, és a Magasságbeli az uralmat, aki majd számon kéri tetteiteket, és kivizsgálja szándékaitokat. Jóllehet az ő országának szolgái vagytok, mégsem ítéltetek igazságosan, nem tartottátok meg a törvényt, és nem éltetek Isten akarata szerint. Ezért félelmetesen és hirtelenül eljön majd az Úr, és szigorú ítéletet tart minden hatalmaskodón. A kicsik irgalomból irgalomra lelnek, a hatalmasokra azonban kemény számonkérés vár. Mert a mindenség Ura senkitől sem tart, és nincs nagyság, amelytől félne. Hisz ő teremtette a kicsit és nagyot, és egyaránt gondját viseli mindegyiknek. A hatalmasokra azonban szigorú számonkérés vár. Hozzátok
maroka, 2017. november 16. csütörtök, 08:27
Új kifutót és párt kapott az alaszkai fehér farkas a Kecskeméti Vadaskertben
Lemmingekkel, havasi nyulakkal, rénszarvasokkal, pézsmatulkokkal táplálkozik. A természetben 5-8 évet, de állatkertekben akár 12-17 évet is megérhetnek. Magyarországon fokozottan védett státuszú állat.

Zomboriné Polyák Irén igazgatóhelyettes elmondta: Nanna, a Kecskeméti Vadaskert nőstény alaszkai fehér farkasa öt évvel ezelőtt a fővárosi állatkertből érkezett, és jelenleg 12 éves. Idős párja Bodri, másfél éve pusztult el.

Nanna érzékenyebb, idegesebb egyed, az új, nagyobb kifutó azonban nem minden oldalról lesz nyitott, így időnként akár el is tud rejtőzni a látogatók elöl. Gondozói abban bíznak, a kifutón végzett fejlesztések, és az új pár jelenléte mindenképpen nyugtató hatással lesz majd rá.

A jó kondícióban lévő nőstény naponta egyszer kap enni. Főként szőrös és csontos baromfi-, valamint nyúlhúst adnak neki, de időnként ló- és marhahússal is etetik, egy héten egyszer pedig koplalónapot "tart".

Párja, a mindössze néhány napja a Nyíregyházi Állatparkból érkezett hétéves hím láthatóan
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 17:23
Zimbabwei puccs - Uniós szóvivő: fenn kell tartani Zimbabwe alkotmányos rendjét
A szóvivő elmondta, a Zimbabwében zajló események aggodalommal töltik el az Európai Uniót (EU), és a bizottság közelről figyeli az események alakulását.

Az EU arra szólítja fel a feleket, hogy tartózkodjanak mindenfajta szembenállástól, az erőszak minden formájától és törekedjenek a párbeszédre egy békés megoldás megtalálása érdekében - tette hozzá.

A zimbabwei hadsereg szerdán közölte, hogy átvette az ország irányítását Robert Mugabe elnök kormányától, miután a katonák és páncélos járművek kedden lezárták a kormányhivatalokhoz, bíróságokhoz és a parlamenthez vezető utakat.

A hatalomátvételt vélhetően Emmerson Mnangagwa zimbabwei alelnök menesztése váltotta ki. A sokáig Mugabe utódjának tartott Mnangagwát a múlt héten váltották le, miután összekülönbözött az elnök feleségével, aki így esélyessé vált arra, hogy ő lépjen férje helyére. Mnangagwát azzal vádolták meg, hogy a hatalom átvételére szőtt összeesküvést. Az alelnök külföldre menekült.
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 14:52
1/1713
Képek, videók
Pictor Ignotus 01.jpg
chillik
2017. február 06. hétfő, 06:52
Pictor Ignotus 02.jpg
chillik
2017. február 06. hétfő, 06:51
Pictor Ignotus 03.jpg
chillik
2017. február 06. hétfő, 06:51
Pictor Ignotus 04.jpg
chillik
2017. február 06. hétfő, 06:50
Pictor Ignotus 05.jpg
chillik
2017. február 06. hétfő, 06:50
ignotus 001.png
chillik
2016. december 29. csütörtök, 12:32
ignotus.jpg
lizbet02
2009. február 28. szombat, 23:16
Ignotus - Akarom.jpg
charlotteani
2009. január 22. csütörtök, 13:21
Ignotus1920krl.jpg
huuha
2007. november 07. szerda, 09:39
Akarom_Ignotus.jpg
agica2004
2007. február 09. péntek, 14:37
8.32. Egy szívért.bmp
marcyt
2013. június 22. szombat, 18:27
szivert.jpg
szidnifox
2011. május 27. péntek, 21:44
Konyorgés tiszta szívért.
agnesst
2009. szeptember 29. kedd, 16:34
Heart - Szívet Szívért.hu
finike
2007. október 14. vasárnap, 19:36
Szívet Szívért.hu.jpg
rambobby
2007. június 01. péntek, 07:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.