Regisztráció  Belépés
2018. június 22. péntek | 25. hét | 173. nap | 20:37 | Paulina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tíz százalék alá esett a sztrájkoló vasutasok aránya Franciaországban
A szakaszos munkabeszüntetés 33. napján a vasutasok 9,87, de a mozdonyvezetőknek még 38 százaléka nem vette fel a munkát. A szuperexpresszek (TGV) 90 százaléka, a többi vonatnak mintegy kétharmada közlekedett.

A parlament a múlt héten fogadta el az állami vasúttársaság (SNCF) reformját célzó törvényjavaslatot, amely ellen április 3-án hirdettek a szakszervezetek sztrájkot. Ennek keretében minden öt napból két napon sztrájkolnak. A pénteken kezdődött 17. szakasz vasárnap reggel ér véget.

A megmozdulásban a hónap végéig valamennyi szakszervezet részt vesz, azt követően azonban csak a radikális CGT és a Sud kívánja folytatni a munkabeszüntetést, a többi szakszervezet befejezi a tiltakozást.

Laurent Berger, a reformpárti CFDT vezetője pénteken elmondta az LCI hírtelevízióban, hogy "a szakszervezeti akció más formájába kell átlépni, ami a vállalaton belüli szociális párbeszéd, meg kell próbálni nyomást gyakorolni a (kollektív szerződéseket érintő) javaslatok tartalmára, de nyáron nem kell
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 14:55
EMNP: szerzett jogokat veszélyeztet a román közigazgatási törvénykönyv tervezete
valamint azt, hogy a 20 százalékos küszöb alatt is biztosíthatók a nyelvi jogok, ha az érintett önkormányzat ezt fontosnak tartja.

A törvény több hiányosságára is rávilágított. Elmondta például, hogy akár korlátozó jellegű is lehet az az előírás, mely szerint az önkormányzatok magyar nyelvű formanyomtatványait az Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala dolgozza ki, és a kormány hagyja jóvá. Hozzátette: az önkormányzatokban sok olyan mellékesnek tűnő ügyet intéznek, amelyek formanyomtatványait nem lehet minden egyes alkalommal a kormány elé vinni. Példaként a tűzifa-kiutalásra vonatkozó kérvényt említette.

Az MTI kérdésére Soós Sándor kijelentette: az EMNP, nem lévén jelen a román törvényhozásban, csak annyit tehet, hogy a közvélemény elé tárja az általa észlelt hiányosságokat, és bízik benne, hogy a parlamenti csoporttal rendelkező RMDSZ-hez is eljutnak az észrevételei. A politikus úgy vélte: az RMDSZ jó alkupozícióban van, hisz a koalíciónak szüksége van a szavazataira, ezért többet érhetne el, mint
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 14:25
Sikert kívánt a készülő orosz-amerikai csúcshoz az ENSZ főtitkára
"Az szeretném, ha ennek a csúcsnak az eredményei sikeresek lennének"- mondta Guterres.

Úgy vélekedett, hogy a Moszkva és a Washington közötti párbeszéd és együttműködés fontos eleme lenne egy kiszámíthatóbb, békés világnak, amelyben a legjobb megoldás az ENSZ Biztonsági Tanácsa, valamint a békét és biztonságot szavatoló többi intézmény döntéseinek végrehajtása lenne.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország minden kérdésben kész a párbeszédre az Egyesült Államokkal, ami kedvező hatást gyakorolna a nemzetközi együttműködésre. Elutasította ugyanakkor, hogy kommentálja a lehetséges kétoldalú csúcstalálkozóra vonatkozó kiszivárogtatásokat.

Lavrov és Guterres találkozóját megelőzően az Interfax orosz hírügynökség washingtoni forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy Richard Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a tervek szerint jövő héten Moszkvába repül az orosz-amerikai csúcs előkészítésének szándékával. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön megerősítette, hogy az orosz fővárosba
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 13:44
Steam
van, így azzal játszva 4 kártyát kaphatsz. A szett másik felét a közösség tagjaival cserélve kell összegyűjtened. Próbálkozz a béta csoport témáiban, a közösségi piacon, cserélj a barátaiddal és a csere-témákban. A kitűzők oldaladon megnézheted, hány kártya kell még.
Mi a helyzet az olyan ingyenesen játszható játékokkal, mint a Team Fortress 2 vagy Dota 2?
Az ingyenesen játszható játékok a játékon belüli vásárlásaid függvényében adnak kártyákat. A Steam Játékkártyák béta kezdete óta elköltött minden (körülbelül) 9$ után egy kártyát kapsz, valamikor játék közben. Ha a Steam Játékkártya Béta időszak előtt vásároltál a játékban a Dota 2-ben vagy a Team Fortress 2-ben, vagy az ingyenesen játszható időszak előtt megvetted a TF2-t, további 4-5 kártyád lesz.
Hogyan kaphatok bónuszcsomagot?
Miután minden megkapható kártyát megkaptál, jogosulttá válsz egy bónuszcsomagra, ami olyan 3 kártyából álló csomag, mely normál és fóliás kártyákat is tartalmazhat. A bónuszcsomagokat a jogosult felhasználók
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 12:22
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: visszaüthet az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra a kínai importra k
százalékos vámot jelentett be az első, 50 milliárd dolláros csomagra kirótt 25 százalék helyett.

Az Oxford Economics elemzői szerint az általuk kalkulált 0,3-0,4 százalékpontos növekedési kiesés csak a közvetlen hatás, a közvetett hatások ennél is markánsabbak lesznek, két fő okból.

Az egyik ok az, hogy a 10 százalékos vámtételre kijelölt 200 milliárd dolláros kínai importcsomag az üzleti szektorok széles körét érinti, köztük olyanokat, amelyeknek jelentős a beszállítói hálózati szorzójuk, vagyis minden egy dollárnyi értéket termelő aktivitásuk egy dollárnál nagyobb értékű aktivitást generál más szektorokban.

A második ok az, hogy a potenciális piaci és bizalmi hatás is jelentős lehet - hangsúlyozzák az Oxford Economics londoni elemzői.

Egy másik nagy londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics szerdai helyzetértékelése szerint Donald Trump amerikai elnök úgy gondolja, hogy egy esetleges kereskedelmi háborúban Kína veszítene többet, hiszen az Egyesült Államokkal szembeni
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 19:42
Érdekességek
Insider lapnak. A sztár azt mondja, hogy a rendszeres injekciók lelassítják a testében az öregedési folyamatot és általában óriási lendületet érez hat-nyolc óra múlva, miután beadta magának a mérget."Számomra olyan ez, mintha kávét innék."
MÁR 5 ÉVES KORA ÓTA KAPCSOLATBAN VAN A KÍGYÓKKAL.
1987-ben Londonba költözött, ahol olyan munkát végezett, melynek során kicsomagolják a tarantulákat, kobrákat és csörgőkígyókat egy olyan vállalkozás számára, amely állatokat szállított állatkertek számára. Itt minden kígyóhoz hozzáférhetett és otthon beadhatta magának a mérget, amit a főnöke nem ellenzett. Amikor a bandája felbomlott, Ludwin sokkal gyakrabban kezdte beadni magának a mérget és az elmúlt két évben mindennap vagy kétnapota csinálja ugyanezt. 13 éve nem volt influenzás, de 8 éve egyszer majdnem egy halálos kombóval küldte magát a túlvilágra, de csak 3 napot töltött az intenzív osztályon.

Brian Lohse, a dán egyetem kutatóprogramjának vezetője Ludwin DNS-ét használta fel a kutatáshoz,
kirscha, 2018. június 19. kedd, 21:31
EU-csúcs - Elkészültek az EU továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatok
az EU védelmi képességének továbbfejlesztését és külpolitikai döntéshozatalának megváltoztatását is sürgeti. Angela Merkel elmondta, hogy ki kell egészíteni az úgynevezett állandó strukturált együttműködést (PESCO) egy "európai intervenciós kezdeményezéssel", aminek révén a "közös stratégiai kultúra" nemcsak a fegyverrendszerek fejlesztésében, hanem konkrét katonai műveletekben is megmutatkozik.

A külpolitikai döntéshozatal megváltoztatásáról szólva hangsúlyozta, szakítani kell azzal, hogy az EU minden külpolitikai ügyben egyhangúlag határoz. Azt is meg kell fontolni, hogy az EU az ENSZ Biztonsági Tanácsának mintájára felállítson egy EU-s biztonsági tanácsot - mondta.

A "legbonyolultabb" munka a főleg az euróövezetre vonatkozó gazdaságpolitikai javaslatok kidolgozása volt - utalt a kancellár a német és a francia felfogás eltéréseire.

Emmanuel Macron tavaly szeptemberi, a párizsi Sorbonne egyetemen elmondott beszédében sürgette, hogy az euróövezetnek legyen a tagok összesített hazai összterméke
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
Koreai-félsziget - Washington felfüggeszti az augusztusi amerikai-dél-koreai hadgyakorlatot
Dana White elmondta: a Pentagon leállította "a hadgyakorlat minden tervezési munkálatát". A későbbre tervezett hadgyakorlatokról azonban azt mondta: egyelőre nem született döntés. Hozzátette: a Csendes-óceán térségében más országokkal tervbe vett katonai manővereket megtartják.

Az Egyesült Államok és Dél-Korea közötti hadgyakorlatok felfüggesztését szingapúri csúcstalálkozójukon ajánlotta fel Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőnek. Ezt maga az amerikai elnök jelentette be a találkozó után, mondván, a hadgyakorlatokat mindaddig felfüggesztik, amíg a kétoldalú tárgyalások a megfelelő mederben haladnak.

James Mattis védelmi miniszter, Mike Pompeo külügyminiszter és John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó még a héten egyeztet a további lépésekről - tette hozzá a Pentagon szóvivője.

Amerikai sajtójelentések szerint szingapúri bejelentésével az elnök meglepte a Pentagont, bár Dana White akkor azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a döntésről Trump előzetesen konzultált James
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 07:04
És újra életnagyságban :-)
stresszes vagyok. Pattanásig feszültek az idegeim már. Most abbahagytam a b vitaminokat, mert folyamatosan éhesnek éreztem magamat.
De amit vaskészítményt eszek, abban is van b vitamin, így teljesen jó, meg a bcaa-ban is van, mondjuk még elég rendszertelenül használom. És még kell egy termék, amit be kell szereznem.
És megint meg kell barátkoznom az edzőtermekkel, legalább heti egy alkalommal! Nehezen veszem ezeket a változásokat, de Timi ma olyan csodás körmöcskéket varázsolt nekem, hogy minden szebbnek látszik tőle! Tényleg elég ennyi a boldogsághoz?
Nem tudom, de nagyon jó! Holnap megyek stúdióba, folytatjuk a videót...izgulok miatta, jaj nagyon!
Szerdán pedig Tercsivel töltjük együtt a napot! <3 Kis barátnőm, a kedvenceimmé furakodta be a szívembe...nem tudom, úgy összecsiszolódtunk itt az országhatárokat feszegetve. Nagyon bírom! imádom minden megnyilvánulását, az egész személyiségét. <3
Zsanikámra is van ám gondolatom nem egy, nem száz, hanem ezer is naponta. Azért 4
dundulino, 2018. június 18. hétfő, 20:29
Politikájának bírálata miatt leváltotta helyettesét a francia jobbközép Köztársaságiak elnöke
rosszul jött,miután a gyakori médiaszereplések ellenére folyamatosan veszít népszerűségéből, s a tetszési mutatója jelenleg alig 36 százalékon áll.

A 43 éves politikusnak, aki Nicolas Sarkozy volt államfő kormányában több miniszteri tisztséget is betöltött, egyelőre nem sikerült a tavalyi elnökválasztáson, majd nemzetgyűlési választásokon alulmaradt és a szétesés közelébe jutott jobboldalt egyberántania.

Névtelenül nyilatkozó párttagok, még a vezetésből, is azzal vádolják Wauquiez-t, hogy minden döntést egyedül hoz meg.

A jobboldali tábor egy jelentős részét a liberális gazdasági és társadalmi reformokkal Emmanuel Macron államfőnek fokozatosan sikerült elhódítania, s emiatt a vezető jobboldali politikusok és elemzők is úgy érzik, hogy Wauquiez a Marine Le Pen vezette Nemzeti Összefogás (volt Nemzeti Front) identitási témáit veszi át új szavazók megnyerésére.

Virginie Calmels nyíltan kifogásolta az LR egyik múlt héten megjelent szórólapját, amelynek az volt a címe, hogy "Franciaország
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:33
Tallóztam
nyugdíjkorrekcióra is sor kerül, valamint a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapnak Erzsébet-utalványt az arra jogosultak.

Nyugdíjkorrekció

A korrekció összege a nyugdíj nagyságától függ, egy átlagos nyugdíjas körülbelül 11 ezer forintos egyszeri kifizetésre számíthat. Idén év elején 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, ám azóta kiderült, hogy az infláció ennél magasabb lesz, várhatóan 2,4 százalék. A két érték közötti különbözetet fogják januárig visszamenőlegesen kifizetni novemberben. A minden nyugdíjasnak járó nyugdíjkorrekció 27 milliárd forintba kerül összesen.

Nyugdíjprémium

Ennek a bejelentése volt a legnagyobb újdonság, hiszen hiába alkották meg évekkel ezelőtt a nyugdíjprémiumról szóló törvényt, ennek kifizetésére még sosem került sor. Ennek oka igen egyszerű: csak szigorú feltételek teljesülése esetén fizethető ki ez a tétel. Egyrészt a gazdaságnak legalább 3,5 százalékkal kell bővülnie adott évben, másrészt az államháztartás tárgyévi egyenlegcéljának
horvathnemagdi, 2018. június 18. hétfő, 13:26
1/1741
Képek, videók
Valahol Franciaországban.
mailona
2012. október 02. kedd, 19:47
Franciaországban
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:42
Franciaországban 2009.sze
judit0716
2010. április 05. hétfő, 10:01
Menton,Francíaországba n
lerzsy
2008. október 06. hétfő, 09:53
0_laurent.jpg
bnedora
2014. február 06. csütörtök, 08:43
Saint Laurent.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:38
Saint Laurent libegő.jpg
colonel
2013. december 25. szerda, 22:37
Saint Laurent esni fog.jp
colonel
2013. december 25. szerda, 22:37
Saint Laurent,Iceberg ;ta
farkas1945
2013. április 03. szerda, 12:05
montreal laurentien hotel
lacipecsenye
2012. július 22. vasárnap, 17:42
Johan Laurentz Jensen [dá
gigi55
2012. március 15. csütörtök, 20:36
Laurent17.jpg
suzymama43
2011. március 12. szombat, 16:29
Laurentian Mountains, Kan
margitanya
2010. november 14. vasárnap, 18:11
Laurentius templom
csalogany13
2009. november 10. kedd, 21:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.