Regisztráció  Belépés
2017. június 23. péntek | 25. hét | 174. nap | 00:06 | Zoltán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szíria - Moszkva a szíriai gép lelövésének kivizsgálását követeli
jövőbeni előfordulását.

"Az orosz fél az ilyen lépéseket a nemzetközi jognak, a szuverenitás elvének és Szíria területi épségének, valamint az ENSZ-alapokmány tiszteletben tartásának kirívó megsértéseként értelmezi" - mondta.

Kifogásolta, hogy Washington a nyilvános nyilatkozatokon felül semmilyen magyarázatot nem adott Moszkvának a történtekre.

Az orosz védelmi minisztérium hétfőn közölte, hogy az orosz légierő és légvédelem az Eufrátesztől nyugatra célpontként fogja követni a koalíció minden légi objektumát.

A szóvivő ugyancsak a nemzetközi jog megsértéseként értékelte, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció Dél-Szíriában megnövelte az amerikai kontingens létszámát, és mobil tüzérségi rakétarendszereket vezényelt at-Tanf város térségébe.

Mint mondta, az orosz diplomáciai tárcának továbbra sincs új információja az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetet vezető Abu Bakr al-Bagdadi sorsáról. Az orosz védelmi minisztérium korábban azt közölte, hogy Bagdadi egy május 28-án Rakka
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 15:02
A jövő héten új kormányfője lesz Szerbiának
A szerbiai közszolgálati televízió (RTS) értesülése szerint a kormánykoalíció nagy része biztosan megszavazza Ana Brnabic eddigi közigazgatási miniszter kormányfővé választását. Kivételt talán az Egységes Szerbia nevű párt hat tagja képez, elnökük ugyanis korábban többször is kijelentette, nem fogadja el, hogy egy nyíltan leszbikus nő legyen Szerbia miniszterelnöke, ezért ellene fog voksolni. A legnagyobb szerb párt, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselői - válaszként erre - leszögezték, a kormánykoalíció azon tagjai, akik nemmel szavaznak, ellenzékbe kerülnek. Aleksandar Vucic köztársasági elnök, a SNS elnöke visszafogottabban fogalmazott, amikor arról beszélt, az utolsó pillanatig igyekszik meggyőzni a kételkedőket arról, Ana Brnabic jó miniszterelnöke lesz az országnak.

A várakozások szerint a kormány két új minisztériummal bővül, az erről szóló vita már szombaton megkezdődhet a parlamentben. Ezt követően mutatja be a miniszterelnök-jelölt a programját és kabinetjének tagjait, majd a képviselőház
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 14:12
Balog: 2020-ig megszűnnek a monstre gyermekotthonok Magyarországon
Balog Zoltán a Húszéves a gyermekvédelmi törvény címmel tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a gyerekek családba vagy családias környezetbe helyezésének a "monstre" gyermekotthonok kiváltása a harmadik lépcsője. Emlékeztetett arra, hogy első lépésként - a törvény változásával - a 12 évesnél fiatalabb egészséges gyerekek már nem kerülhetnek otthonokba, csak családhoz, második lépésként pedig a nevelőszülői lét foglalkoztatási jogviszonnyá vált, magasabb bér, nyugdíjjogosultság és tb-jogosultság kíséretében.

A tárcavezető megjegyezte, hogy Székesfehérvár kiváló példája annak, amit a gyermekvédelem és gyermekjóléti ellátás területén szeretnének elérni: a korábbi nagy, mintegy 200 fős csecsemőotthon helyett egy 48 gyermek ellátására alkalmas, több egységből álló otthonrendszer jött létre.

Balog Zoltán a húszéves gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban elmondta, hogy politikai konszenzussal fogadták el 1997-ben. Hozzátette: a folytonosságot szeretnék fenntartani, a reformok is mindig
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 13:23
Szeretet és humor
kéz a magasba emelkedik. A pap mosolyogni
kezd.

- Na, erről akarok ma nektek beszélni. Márknak ugyanis csak 1
evangéliuma van.

SZENT PÉTER

A pap és a buszsofőr egyszerre kopogtatnak a mennyország kapuján.
Kijön Szent Péter, röviden elbeszélget velük, majd beengedi a
buszsofőrt. A pap fölháborodva kérdezi:
- És én? Engem, aki egész életemben Isten szavát hirdettem,
nem engedsz be? Hogy lehet ez?
- Hát úgy, hogy amíg te prédikáltál, mindenki aludt. Bezzeg
amíg buszsofőr vezetett, addig mindenki imádkozott...

GYÓNTATÁS

A pap gyóntatja Mórickát:
- Móricka, miért loptad el a hentes biciklijét?
- Atyám, nem hallom.
Az atya most már hangosabban:
- Móricka fiam, miért loptad el a hentes biciklijét?
- Atyám, a rácsnak ezen az oldalán semmit sem hallani, -
cseréljünk helyet!
Helyet cserélnek, mire Móricka megkérdezi:
- Atyám, miért bujt ágyba a hentes feleségével?
- A
lovaszmarika, 2017. június 20. kedd, 21:48
Istennel való kapcsolatod elhidegült
Istennel való kapcsolatod elhidegült

Olvasd el figyelmesen. Isten színe előtt elcsendesedve, vizsgáld meg önmagadat minden mondatnál. Légy kíméletlenül őszinte önmagaddal szemben.

*ha nem szívesen beszélsz lelki dolgokról,

*ha szívesebben forgolódsz világi társaságban, mint hívők között,

*ha kerülöd az imaórákat és csak egyszer egy héten, vasárnap veszel részt istentiszteleten,

*ha kapva-kapsz az alkalmakon, amikor onnan is elmaradhatsz,

*ha a munkát az Úrért inkább lelkiismereted megnyugtatására végzed és nem az ő dicsőségére, nem a gyülekezet építésére,

*ha minden igehirdetőt kritizálsz, egyik sem tud a szád íze szerint beszélni. Az egyik nem elég intelligens, nem elég elegáns. A másik nem elég közvetlen, a modora oktató és egyhangú. A harmadik túl személyes és mindig csak erkölcsöt prédikál,

*ha arra ügyelsz, hogy mások ne tekintsenek téged szűklátókörűnek, de azzal nem törődsz, hogy ezzel hűtlen és
kalmanpiroska, 2017. június 20. kedd, 19:29
Magyarok kenyere - Új programelemekkel bővül a jótékonysági kezdeményezés
díjmentesen őrölt meg, abból pedig 310 tonna liszt készült - sorolta hozzátéve, hogy az adományt 80 ezer rászorulónak juttatták el 147 határon inneni és túli szervezeten keresztül.

Győrffy Balázs szerint a gazdák nagy lelkesedéssel álltak a program mellé, külön méltatta a kárpátaljai gazdálkodóknak az ottani nehéz körülmények ellenére is igen jelentős tavalyi gyűjtését.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) Pécs polgármestere a kezdeményezés egyre nagyobb ismertségét említve kiemelte: a programnak nem célja, hogy minden évben "magasabbra téve a lécet" több búzát gyűjtsenek össze, hanem hogy minél több gazda vegyen abban részt, így szélesítve a Magyarok kenyere bázisát.

Az eseményen elhangzott, hogy a Magyarok kenyere központi pécsi ünnepsége augusztus 20-án a nemzeti folklórra és hagyományokra épít, a műsor háziasszonya Sebestyén Márta népdalénekes lesz. A rendezvényen mások mellett Böjte Csaba ferences szerzetes is részt vesz.

Böjte Csaba a sajtótájékoztatón lejátszott videóüzenetében arról
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 14:03
Civil törvény - Amerikai külügyminisztérium: méltánytalanul megterheli a civil szervezeteket a jogszabály
A minisztérium helyi idő szerint hétfőn a honlapján nyilvánosságra hozott közleményében hozzátette: "a külföldről támogatott szervezetek olyan színben való feltüntetésével, hogy a magyar társadalom érdekei ellen tevékenykednek, a jogszabály gyengítheti a magyarok azon képességét, hogy szerveződjenek és aggodalmaikat jogszerű és demokratikus módon fejezzék ki".

A tárca szerint a jogszabály hatályba lépésével Magyarország újabb lépéssel távolodna el azon elkötelezettségétől, hogy tiszteletben tartja azokat az értékeket és elveket, amelyek a NATO és az EU középpontjában állnak.

Az Országgyűlés a múlt héten fogadta el a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot, amely azt írja elő, hogy minden olyan civil szervezetnek, amely évente 7,2 millió forintnál több támogatást kap külföldről, kötelezően be kell jegyeztetnie magát, és a sajtótörvény hatálya alá eső kiadványaikon fel kell tüntetniük, hogy külföldről támogatott szervezetek. A Köztársasági Elnöki Hivatal múlt
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 11:43
Ahogy az egész elkezdődött...
Ahogy az egész elkezdődött...

Egyik nap néhány ezer ember gyűlt össze, sokkal több, mint amennyien egy templomban elfértek volna. Sokan közülük még soha nem voltak templomban vagy imaházban. Egyre több ember szívét érintette meg a beszéd, könnyes szemmel jöttek oda hozzám, és vágyakozással kérdezték, mit kell tenniük, hogy megmeneküljenek. Azt mondtam: "Ha csütörtök este mindnyájan eljöttök hozzám, a legjobb tudásom szerint fogok nektek tanácsot adni ebben." Első este körülbelül tizenkét ember jött el, a következő héten harminc vagy negyven. Mikor már százan voltak, feljegyeztem a nevüket és a címüket, hogy minél gyakrabban meglátogathassam őket az otthonukban. Így jött létre Anglia metodista közössége, anélkül hogy azt előre terveztük vagy elgondoltuk volna.

....................

Isten akarata nem az volt, hogy valamilyen új szektát hozzunk létre, hanem hogy nemzetünket, és mindenek előtt az Anglikán
kalmanpiroska, 2017. június 20. kedd, 09:43
Sztrájk kezdődött a pozsonyi Volkswagenben
A vállalat legnagyobb taglétszámú szakszervezete azt közölte, hogy a sztrájkban a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, így a gyártás teljesen leállt.

A Szlovákiában 1991 óta működő vállalat történetében a mostani az első éles sztrájk. A pozsonyi VW - amelynek Stomfán (Stupava) és Túrócszentmártonban is van egy-egy üzeme - több mint 12 ezer alkalmazottjával a legnagyobb magánmunkáltatónak számít Szlovákiában.

"Minden jogunkat és lehetőségünket ki kell használnunk, és ezek közül az utolsó a sztrájk. (...) Készen állunk arra, hogy egy-két napnál tovább is sztrájkoljunk" - hangoztatta Zoroslav Smolinsky szakszervezeti elnök a munkabeszüntetés megkezdése előtt a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek.

A pozsonyi VW munkavállalóinak érdekképviselete a múlt héten hirdette meg a sztrájkot, miután kudarcba fulladtak a cég vezetőségével folytatott egyeztetések, amelyek során 16 százalékos béremelést szerettek volna elérni. A vállalat ehelyett arra tett javaslatot, hogy júniustól 4,3
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 08:01
A Facebook után a Google is felveszi a harcot a szélsőséges vagy a terrorizmushoz köthető bejegyzésekkel szembe
és eltüntessük oldalainkról a szabályzatunkban foglaltakkal ellentétes tartalmakat. Valójában - bármilyen kínos legyen is ezt elismerni - még többet kell tennünk" - fogalmazott a honlapon név nélkül, tehát a cég állásfoglalásaként közzétett bejegyzés. A Google egyben leszögezte: "összetett feladat ez, hiszen például ha a BBC videót tesz közzé egy terrorista merényletről, akkor ennek hírértéke lehet, de minősíthető az erőszak dicséreteként is, attól függően, hogy ki tette fel a videót".

A Google mindenesetre ígéretet tett arra: erősíti a mesterséges intelligencia alkalmazását, hogy "a számítógépek segítségével a lehető leggyorsabban azonosíthassuk és eltávolíthassuk a szélsőséges tartalmakat". A kaliforniai székhelyű vállalat egyúttal arra is ígéretet tett, hogy jelentős mértékben növeli szakembereinek létszámát, hogy segítségükkel gyorsabban megszűrhesse a tartalmakat. "A gépek ugyan segítenek nekünk, de az emberi tapasztalat nélkülözhetetlen annak megállapításakor, hogy egy videó propagandaanyag-e,
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 07:04
Telek A. Sándor: Ma úr vagyok.
Telek A. Sándor:

Ma úr vagyok.

Minden, mi szép volt, elkopott lassan:
A fiatalság, tisztelet, erő.
A kis mód után elment a rang is
S ma úr vagyok, mint a vályogvető,
Ki egész héten a sárban táncol,
Vasárnap pedig felveszi elnyűtt,
Uraságoktól levetett frakkját
S a nagyapjától jussolt hegedűt
És meggörnyedve cincog egy falat
Kenyérért, vagy egy lerágott csontért . . .
Hogy aztán hétfőn újra felmarja
Az örök tánc és az örök miért . . .?
- Táncolok én is . . . -És csak ünnepnap,
Görnyedek békén . . . Mert nekem ünnep,
Amikor Isten mellém ül titkon
És felhúrozza a hegedűmet . . .
S hegedülök és sír a hegedűm
És sír a vonóm: az életemet
Szépíti, festi fájdalmas szépnek,
Úgy, ahogyan csak festeni lehet,
Úgy, ahogyan csak muzsikus lelke
Tud feljajdulni bús fájdalmíval.
És égre száll, száll az ünnepi dal . . .
. . . Ilyenkor veszem úri valómból
megmaradt rongyom s míg a
marcyt, 2017. június 20. kedd, 06:31
Washington helyreállítaná a légi egyeztetést Moszkvával a szíriai légtérben
Leszögezte: az amerikai-orosz koordináció - amely azt hivatott megelőzni, hogy az Egyesült Államok és Oroszország légiereje véletlenül egymást támadja szíriai manőverei során - az elmúlt nyolc hónapban "nagyon jól működött", és Washington "az elkövetkező órákban" diplomáciai és katonai úton egyaránt mindent megtesz a helyreállításáért. Dunford hozzátette: a földi egyeztetés a katari amerikai légitámaszpont és az oroszok között változatlan.

A légi egyeztetés felfüggesztését Moszkva jelentette be hétfőn reggel, azt követően, hogy egy amerikai vadászgép vasárnap lelőtte a szíriai légierő egyik harci repülőgépét. Az orosz védelmi minisztérium egyúttal tudatta: Moszkva célpontnak tekinti az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció repülőgépeit és drónjait az Eufrátesz folyótól nyugatra eső területeken.

Joseph Dunford a sajtóbeszélgetésen azt is közölte, hogy James Mattis védelmi miniszter a jövő héten Európában ismét találkozik török kollégájával, s megvitatja vele a szíriai kurdok amerikai
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 19:43
1/1675
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
Első lépések a kisteknősn
pacsakute
2014. augusztus 15. péntek, 19:42
Első lépések 2014-04-23
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 20:28
Az első lépések... 2014-
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 20:28
Első lépések2.gif
pacsakute
2013. december 31. kedd, 17:42
Első lépések.gif
pacsakute
2013. december 31. kedd, 17:41
lépések
janna53
2013. április 25. csütörtök, 16:13
az utólsó királdi lépések
orban47
2013. február 21. csütörtök, 12:00
barátság, kis lépésekben
jegesmedve21
2012. június 30. szombat, 07:43
utólsó lépések, önállóan
orban47
2011. június 13. hétfő, 16:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.