Regisztráció  Belépés
2017. szeptember 26. kedd | 39. hét | 269. nap | 09:27 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
párt, amely napjaink problémáira kíván választ adni, a többi közt a technológiai, digitális kihívásokra. Völner Pál a kormány nevében azt mondta: a Jobbik szeretné magát modern pártként eladni ósdi üzenetekkel, de a kormány nem tegnap ismerte fel a digitális átalakítások fontosságát. A digitális jólét program számos fejlesztésnek ad keretet - jelezte.

Dúró Dóra (Jobbik) arról beszélt, hogy tudatos neveléssel és több mozgással javítani lehet a gyermekek egészségi állapotán. Völner Pál rámutatott: a mindennapos testnevelés bevezetésével megpróbálják elérni, hogy a napi hét perc mozgás növekedjen, a fizikai állapot felmérésére szintén állandó program van.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) magasabb béreket sürgetett és a multicégekkel kötött kormányzati szerződések tartalmát vitatta. Völner Pál azt felelte: a kormány 2010 óta minden eszközzel segíti a bérek emelkedését, a kkv-k pedig a kamarán keresztül érvényesítik érdekeiket.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a kismamák megbecsülését és ellátásának
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 16:33
A magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő egy kutatás szerint
A két társaság közleménye szerint az Y és Z generációs magyar felhasználók leginkább vicces tartalmakat, zenét és filmeket néznek, és hetente átlagosan 22 órát interneteznek. Elsősorban a Facebookot, a Facebook Messengert és a Youtube-ot használják, főleg kapcsolattartási és tájékozódási céllal: 30 százalékuknak pedig, amint van néhány szabad perce az iskolában, vagy a munkahelyén, első dolga, hogy átfussa a közösségi oldalakat, miközben 55 százalékukat idegesíti, ha ismerősei minden apróbb történésről beszámolnak.

Az Y és Z generációba tartozó internetezők 89 százalékának van saját okostelefonja, a 16-21 évesek 95 százalékának. Saját laptopja, vagy PC-je ezzel szemben csak 5-ből négy 16-37 évesnek van.

A fiatal internetezők 82 százalékának van mobilinternet előfizetése, szűk többségük, 53 százalékuk ugyanakkor nem találja elegendőnek a csomagban foglalt adatmennyiséget: a legtöbben, a válaszadók 29 százalékának 500MB és 2GB közötti adatforgalmú csomagja van. Amennyiben korlátlan adattal
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 09:31
Észak-koreai válság - Amerikai pénzügyminiszter: Donald Trump nem akar atomháborút
Steve Mnuchin az ABC televízió This Week című szokásos vasárnapi politikai vitaműsorában fejtette ki véleményét.

"Az elnök nem akar nukleáris háborúba keveredni, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez ne is történjék meg" - fogalmazott. Hangsúlyozta ugyanakkor: Donald Trump készen áll arra, hogy mind katonai, mind gazdasági eszközökkel megvédje az Egyesült Államokat a phenjani nukleáris fenyegetéstől.

"Az elnök már korábban leszögezte, hogy minden megoldás az asztalon van, sok lehetőséget vázoltak fel neki, és a megfelelő időben meghozza a döntést" - közölte Steve Mnuchin.

Donald Trump a múlt héten írta alá azt az elnöki rendeletet, amely kiterjesztette az Észak-Korea elleni szankciók körét. Mnuchin e büntető intézkedéseket vasárnap a valaha hozott legerősebb szankcióknak minősítette, de hozzátette, hogy a szankció csak a cselekvés egyik formája. "A másik forma a katonai, megint másik forma a gazdasági cselekvés, és az elnök valamennyi eszközt igénybe veszi majd" - szögezte le
velemenyezd, 2017. szeptember 24. vasárnap, 18:58
Felétek milyen a járda?
Felétek milyen a járda?

Egy kisvárosban az öreg papnak elege lett, hogy a hívei gyónáskor mindig arról beszélnek, hogy megcsalták a párjukat. A vasárnapi mise után így szól a gyülekezethez:
- Elegem van belőle, hogy mindenki azt gyónja, hogy megcsaltam ezt, vagy azt. Kérlek benneteket, hogy ezután csak annyit mondjatok:elbotlottam.
Egy év múlva az öreg pap nyugdíjba megy, jön helyette egy fiatal. Senki nem említi neki, hogy mit jelent az elbotlás.
A fiatal pap az első vasárnap után, a gyóntatás végeztével felkeresi a polgármestert:
- Uram, valamit tenni kellene a városban a járdákkal, mert minden hívem arról panaszkodik, hogy állandóan elbotlanak.
A polgármester hallva ezt, hátradől a székében, és hahotázni kezd.
- De kérem, - szól a pap - mi ezen olyan mulatságos, hiszen az Ön felesége is háromszor elbotlott a múlt héten!
sz719eszter, 2017. szeptember 22. péntek, 13:02
Napéjegyenlőség
Visszavonul a fény
Beköszönt a csillagászati ősz, napéjegyenlőség szeptember 22-én (2017)
Szeptember 22-én este, 22:02-kor átlépünk a csillagászati őszbe, ekkor érkezik el a napéjegyenlőség - a nappal és az éjszaka hossza azonban nem teljesen egyforma, a nappal 12 perccel hosszabb még, az éjszakák majd csak 26-tól kezdve győznek, naponta néhány perccel tovább tart majd a sötét.
A bor és a búza
És akkor térjünk vissza Mátéhoz, amikor is elődeinknek számos teendőjük akadt. Maga az evangelista, mint patrónus ünnepe Magyarországon nem tartozik a legrangosabbak közé, a Katolikus Lexikon szerint azért, mert jelesebb ünnepek - Kisasszony, Szent Kereszt fölmagasztalása, Mihály - között szerepel. Ettől függetlenül több Vámos elnevezésű település patrónusának választotta a Biblia szerint a vámon ülő Mátét.
A megfigyelések alapján úgy tartották, ha Máté napján tiszta, napos az
liliana01, 2017. szeptember 22. péntek, 10:18
Szép napot mindenkinek!
Szóval - mondta a nő -, eljössz?...
A férfi hallgatott. Kesztyűjét húzogatta, s ezt mondta lesütött szemekkel:
- Hallottam egyszer egy mesét. Természetesen kínai mese volt. Így szólt: egy távoli tartományban élt egy férfi és egy asszony. Nem ismerték egymást. Egy reggel úgy érezték, hangot, üzenetet hallottak, parancsot kaptak: ezért felkeltek nyughelyükről, mint az alvajárók, elindultak egymás felé, elhagyták otthonukat férjüket és feleségüket, elhagytak mindent és mindenkit, hogy találkozzanak végre az élet sötét erdejében, s boldogak és egyek lehessenek. Így vándoroltak, igézetben egymás felé. Pusztaságokon haladtak át, s egy sötét erdőbe értek. Az erdőt patak választotta ketté, s ők a patak két partján közeledtek egymás felé, a parancs értelmében, csukott szemekkel, boldog és néma mosollyal. De a patakon keskeny palló vezetett át, oly keskeny, hogy egyszerre csak egy ember
kirscha, 2017. szeptember 22. péntek, 09:31
Ukrán oktatási törvény - Lázár: a kormány mindent megtesz a magyar érdekek védelméért
jogait durván megsértő" ukrán oktatási törvényt, kérve Petro Porosenko ukrán elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt, és tartsa be a kárpátaljai magyarok anyanyelvhasználati jogának biztosítására tett vállalását.

Magyarország ezt a törvényt hátbatámadásnak tekinti, "Ukrajna ezzel elveszíti egy barátját" - fogalmazott a tárcavezető, emlékeztetve arra, hogy Magyarország számos alkalommal fejezte ki támogatását az ukránok iránt, így például az uniós vízummentesség kérdésében.

Közölte: Magyarország minden nemzetközi fórumon jogvédelmet kér, hogy garantálhassa az Ukrajnában élő magyarok nyelvhasználathoz, tanuláshoz való jogát.

Lázár János kitért a marosvásárhelyi iskolaügyre is, megerősítve: Magyarország mindaddig nem támogatja Románia OECD-tagságát, amíg nem történik az iskolaügyben érdemi előrelépés. A marosvásárhelyi katolikus iskolával történteket rendkívül barátságtalan lépésnek nevezte, szerinte ugyanis a román fél nem járt el korrektül, visszaélt hatalmi fölényével, és lényegében
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 17:03
Ukrán oktatási törvény - Orosz Ildikó: megnyugtató a kárpátaljai szolidaritás
fogadtak el, amelyekben felszólították az államfőt az oktatási törvény megvétózására.

Jelezte, sajnálatosnak tartja viszont, hogy az Ungvári és a Nagyszőlősi járások tanácsai, amelyek területén nagy számban élnek magyarok, eddig nem reagáltak a jogsértő törvény elfogadására.

Orosz Ildikó azt is elmondta, ha az elnök a széles körű tiltakozás ellenére is aláírja a törvényt, akkor szerinte ez azt fogja jelenteni, hogy az ukrán állam nem akarja megkötni a társadalmi szerződést az ukrán állampolgárok minden csoportjával. Úgy vélte, erre utal Lilija Hrinevics oktatási miniszternek az a napokban tett nyilatkozata is, amelyben közölte, hajlandó tárgyalóasztalhoz ülni a környező országok oktatási minisztereivel kompromisszum keresése érdekében.

"Szomorú számomra, hogy a miniszter, az államfő vagy a parlament nem az érintett társadalmi rétegekkel, jelen esetben a kisebbségekkel akar kompromisszumra törekvő párbeszédet folytatni, sőt meg sem akarja hallgatni őket" - mutatott rá a képviselő.

Az ukrán
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 16:13
Szíria - Moszkva figyelmeztette Washingtont, hogy megtorolja a kommandósai elleni támadásokat
Konasenkov közölte, hogy Deir-ez-Zórnál a szíriai kormányhadsereg mellett orosz kommandósok is részt vesznek az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet fegyvereseinek megsemmisítésében.

"Ezért a kommunikációs különcsatornán kemény hangnemben közöltük az Egyesült Államok fegyveres erői al-udeidi (katari) parancsnokságának képviselőjével, hogy haladéktalanul el fogjuk fojtani a tűznyitás minden kísérletét azokról a területekről, ahol a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) fegyveresei tartózkodnak" - mondta.

A tábornok szerint a szíriai kormányerőket két alkalommal is aknavetőkkel és sorozatvetőkkel végrehajtott támadás érte az SDF és az amerikai különleges egységek ellenőrizte területekről. Mint mondta, az SDF fegyveresei az Eufrátesz keleti partján akadálytalanul elvegyülnek az IÁ erőivel, és az orosz felderítő drónok az elmúlt héten egyetlen alkalommal sem észleltek fegyveres összecsapást közöttük.

Konasenkov arról számolt be, hogy a szíriai kormányerők deir-ez-zóri sikerére válaszul az Egyesült
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 11:42
Ma van a magyar dráma napja
a napon adják át a Színikritikusok Díját is, amelyet a Színházi Kritikusok Céhe adományoz az előző évad legjobbjainak tizenöt kategóriában. Az életműdíjat az idén Radnóti Zsuzsa dramaturg veheti át. A Budapest Bábszínházban tartott gálaesten adják át a Színházi Dramaturgok Céhének elismerését is, amelyet az évad legjobb magyar drámájának ítélnek oda, és amelyet idén Háy János A halottember című műve nyert el. Továbbá átadják a Bálint Lajos-vándorgyűrűt, amelyet szintén a Dramaturg Céh tagsága ítél oda minden második évben egy-egy kollégának. Az idén Török Tamara, a Katona József Színház dramaturgja veheti át az elismerést.

A magyar dráma napjára Magyarországon és a határon túl is számos színház készül ünnepi programmal. A budapesti Nemzeti Színházban Katona József Bánk bán című darabját mutatják be. Szombaton a teátrum nyílt nappal várja a látogatókat, gyermek- és ifjúsági programokat szerveznek, nyílt próbákat tartanak, kiállítással, kulisszajárással és ingyenes előadásokkal várják az
velemenyezd, 2017. szeptember 21. csütörtök, 07:04
Támadja az izraeli kulturális miniszter az Oscar-díjra nevezendő filmet
Kedd este Smuel Maóz Foxtrot című alkotása tarolt a filmakadémia éves díjátadóján, a 11-ből hét díjat nyert el, közte a fődíjat is, a zsűri egyértelműen ezt a filmet tekintette az év legkiemelkedőbb alkotásának.

A két generáció háborús veszteségeit és traumáit, egy ciszjordániai megszállás okozta személyes tragédiát bemutató művet azonban Miri Regev már akkor ostorozni kezdte, amikor múlt héten a velencei filmfesztivál második legjelentősebb elismerésével, a zsűri Ezüst Oroszlánnal járó nagydíjával tüntették ki.

Regev szerint a film Izrael és az izraeli hadsereg ellen szól, noha saját bevallása szerint nem tekintette meg az alkotást. Regev tavaly botrányt okozott a filmakadémia éves díjátadóján, amikor kivonult egy palesztin költő alkotásának előadásakor és ezért idén a szervezők nem hívták meg az eseményre.

"A győztes film csak az azt kiválasztókat képviseli és nem Izrael társadalmát. Csakis sajnálatomat fejezhetem ki az izraeli katonák és családtagjaik felé, akik nem ezt érdemlik"-
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 17:03
A fokhagyma gyógyhatásai
általános problémának számítanak az öregedő bőrnél. A pórusok összehúzásához készítsen krémet a következő módon: készítsen pépet fél paradicsomból és adjon hozzá 3-4 gerezd összetört fokhagymát. Vigye fel a keveréket vékony rétegben az arcára, majd 20 perc után langyos vízzel mossa le és végül egy kis hideg víz használatával teljesen húzza össze a pórusokat. A paradicsomnak és a fokhagymának is fertőtlenítő hatása van, amelyek megtisztítják a bőrt, összehúzzák a pórusokat és feszesítik a bőrt.

Minden nap fogyasszon gyógyszer-méretű fokhagyma darabokat. Ez megvédi a bőrét a szabad gyökök által okozott károktól, az oxidációtól és a környezeti stressztől, melyek ráncokat okoznak.

Narancsbőr eltüntetése:

Nem sok olyan anyag van, ami megelőzi a narancsbőr kialakulását, de a fokhagyma határozottan segít ebben. A fokhagyma használatával ugyanis csökken és el is tűnik a látható narancsbőr.

A melegolajos masszázs az egyik leggyakrabban javasolt otthoni kezelés erre
pacsakute, 2017. szeptember 20. szerda, 12:03
1/1699
Képek, videók
Völner Eszter.JPG
farkas1945
2011. március 18. péntek, 13:20
Palo Duro Canyon-Texas,US
farkas1945
2010. november 12. péntek, 14:02
EN duróóó.jpg
sacaaa
2007. március 05. hétfő, 15:39
duro.jpg
gangstati
2006. július 29. szombat, 07:52
Kárpátok
tinka1951
2017. június 05. hétfő, 09:42
Kárpát-medence
irmus
2017. május 12. péntek, 09:00
karpatok.jpg
katrin56
2016. május 28. szombat, 10:26
Erdős Kárpátok
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:59
Egy kis kostoló Kárpátalj
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 10:22
Egy kárpáti falunak.jpg
chillik
2016. január 18. hétfő, 07:03
Budapest.XIII.Kárpát-h áz.
baraber
2016. január 15. péntek, 22:43
Kárpát-Csanády sarok
padrag
2015. április 18. szombat, 10:59
KÁRPÁTI ÉVIKE
1vargaildyko
2015. március 10. kedd, 11:07
Kárpáti harangrojt.jpg
pacsakute
2015. február 25. szerda, 06:04
KÁRPÁTI TIBOR CSILLAGZÁ
feviroza
2014. november 14. péntek, 16:55
Címkék
kamarán keresztül, digitális jólét, elnöki rendeletet, mindennapos testnevelés, társadalmi szerződést, Facebook Messengert, Orosz Ildikó, fokhagyma használatával, ciszjordániai megszállás, Szent Kereszt, éjszaka hossza, magyar fiatalok, öreg papnak, fokhagyma gyógyhatásai, kormány 2010, kárpátaljai magyarok,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.