Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:43 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
KATALIN NAPJA (NOVEMber 25.)
Szent Katalin a IV. században élt az egyiptomi Alexandriában, keresztény hitéért halt mártírhalált. Legendája szerint szép és okos királyleány volt, akinek egyik látomásában megjelent Jézus és eljegyezte. Mártírhalálakor ismét megjelent és megígérte, hogy mindazokat meghallgatja, akik menyasszonyához, Katalinhoz imádkoznak. Így vált Katalin a házasságra vágyó leányok védőszentjévé. Okossága miatt egyetemek, tudósok, diákok védőszentje is volt. Vértanúságának az eszköze, a kerék miatt pedig a fuvarosok, kerékgyártók, bognárok, molnárok, fazekasok tisztelték.
Napjához férjjósló hiedelmek és praktikák kapcsolódtak. A vízbe tett gyümölcság ha kizöldül karácsonyig, a leány közeli férjhezmenetelét jósolja. Az ágat katalinágnak, katalingallynak nevezik. A jóslás hatékonyságát úgy igyekeztek fokozni, hogy mezítláb mentek az ágért, különböző fákról metszették, lehetőleg lopott ágat vittek a szobába. Volt, aki minden ágnak fiúnevet adott, s amelyik elsőként virágzott ki, olyan nevű férjet várt. A legények is
lenke1964, 2017. november 26. vasárnap, 13:08
Mit örököl az élettárs? Sokan nem ismerik a jogaikat
Bár évről évre nő, még mindig elenyésző a nyilvántartásba vett élettársi kapcsolatok száma Magyarországon. Míg a Magyar Országos Közjegyzői Kamara (MOKK) adatai szerint 2014-ben 761 pár jegyeztette be magát az Élettársi Nyilatkozatok Nyilvántartásába, addig 2016-ban már közel ezer, ami így is csupán az 1,2 százaléka az összes ilyen párkapcsolatnak. Még nagyobb gond, hogy a legtöbben nincsenek tisztában az élettársi kapcsolat jogi következményeivel. Sokan például csak a hagyatéki tárgyaláson szembesülnek azzal, hogy egy fillért sem örökölnek élettársuk után, sőt akár a közös otthonuknak is búcsút mondhatnak.
Népszerű, de nem tudják, mivel jár

Soha nem éltek ennyien élettársi kapcsolatban. A Központi Statisztikai Hivatal 2016 végén készített mikrocenzusa szerint a 2,7 millió magyar család csaknem 18 százalékát tették ki az élettársak, az ilyen párkapcsolatok
anna4459, 2017. augusztus 19. szombat, 07:32
2017. augusztus 18., pénteki Napiszöveg
olyat, aki Jehova egyik önátadott,
megkeresztelt Tanúja, és összhangban
él a Szentírásban leírtakkal (1Korintusz 7:39NW A feleség kötve van mindaddig, amíg a férje él. Ha azonban a férje halálalvásba merülne, szabad arra, hogy házasságot kössön, akivel akar, de csak az Úrban.).
Egy ilyen házastárs, aki Jehovának
szentelte az életét, segíteni fog nekik,
hogy feddhetetlenek maradjanak.
Jehova tudja, hogy mi az, ami leginkább
a szolgái javára válik, és a házasságra
vonatkozó tanácsa mindig ugyanaz volt.
Gondolj csak arra az egyértelmű parancsra,
amit Mózesen keresztül tárt az
izraeliták elé. A környező nemzetek
nem szolgálták Jehovát, ezért ezt
tanácsolta az izraelitáknak:
,,Ne lépj velük házassági szövetségre. . . .
Mert eltéríti fiadat attól, hogy kövessen
engem, és más isteneket fognak szolgálni"
(5Mózes 7:3, 4NW Ne lépj velük házassági szövetségre. Lányodat ne add fiához, és lányát se vedd a
charlotteani, 2017. augusztus 18. péntek, 16:50
Szergej Jeszenyin (1895-1925)
Kedvenc itala: vodka
Orosz költő, az imazsinizmus (orosz avantgárd költészeti irányzat) képviselője, A fekete ember és további más versek szerzője röpke életének - mindössze harminc évet élt - utolsó két évét folyamatos delíriumban töltötte. Sosem vetette meg az italt, így elsősorban zaklatott magánéletével és alkoholfüggőségével szerzett magának hírnevet nyugaton. Súlyos depresszióval és paranoiával küzdött, emellett hallucinációk is gyötörték. Kurta élete alatt ötször adta házasságra fejét, s ezekből a házasságokból négy gyermeke született. Utolsó előtti felesége egy híres amerikai táncosnő, Isadora Duncan volt, aki 17 évvel volt idősebb a költőnél. A hölgy alig tudott néhány szót oroszul, Jeszenyin pedig az oroszon kívül semmilyen más idegen nyelvet nem beszélt. A házasság mégis megköttetett, de nem volt hosszú életű. A költő részegen állítólag többször meg is ütötte nejét. Utolsó felesége Lev Tolsztoj unokája volt, Szofja Andrejevna Tolsztaja. Szergej Jeszenyin holttestét egy szállodai
bordat, 2017. június 30. péntek, 19:35
Apák napja
bennük. Ragaszkodjanak hozzád, tartsák meg törvényeidet, és szeressék egyházadat. Mindig, a nehézségek idején is érezzék gondviselő, atyai szeretetedet.

- Jóra törekvésükben találjanak segítőtársakra, és védd meg őket a rossz útra, bűnre csábítóktól.

- Tudják értékelni teremtésed csodáját. Az életet mindennél többre tartsák, az anyagi javakkal jól gazdálkodjanak.

- Mutasd meg nekik leendő házastársukat, akit te választottál nekik. Támogasd őket, hogy hivatásukra: a házasságra vagy a papi, szerzetesi életre mint szentségre készüljenek, és addig tiszta életet éljenek.

- Vigyázz gyerekeink családjára, hogy köztük is keresztény szellem uralkodjon, és unokáinkat vallásosan neveljék.

- Segíts elfogadni és szeretni gyerekeinket akkor is, ha testileg vagy lelkileg betegek, és nem az általam helyesnek tartott úton haladnak. Te légy a vigaszom. Soha ne szűnjek meg értük imádkozni.

- Segíts, hogy családfői feladataimat, döntéseimet bölcsen és jól
menusgabor, 2017. június 17. szombat, 21:30
MI MARAD hátrahagyott éveinkből?
született. Minden igyekezet és minden siker csak az egyik féltékenykedése a másikra. Irigység, féltékenység mételyezi meg az emberek lelkivilágát. Ezért felesleges a szerzés gyötrő igyekezetében égni.

A bölcs hiábavalóságnak látja a MAGÁNYOSSÁGot és jobbnak látja azok helyzetét, AKIK KETTEN VANNAK. Ha elestek, az egyik a másikat fölsegíti. Ha ketten együtt hálnak, egymást melengetik. Ha valaki megtámadja az egyiket, ketten szállnak vele szembe. Sőt, egy érdekes megjegyzés, amit a keresztény házasságra szoktam vonatkoztatni, ahol a kettő kapcsolatában megjelenik Isten, mint harmadik fél: ,,a háromágú kötél nem szakad el egyhamar."

A bölcs figyelmeztet: NE SZÓLJON elhamarkodottan a szád. ,,Aki vermet ás, beleesik" - még ha ,,csak" a nyelvével is tette. A sok szóbeszéd esztelen kijelentésekhez vezet. Legyél kevés beszédű! Bölcsebb hallgatni.

Aki SZERETI A PÉNZT, sohasem kap eleget, pedig mezítelenül születtünk, s úgy is megyünk el. Ahogy
sacimama, 2016. november 25. péntek, 00:35
Az istenfélő nő
bálványimádás. Ha nem vagyunk betelve Istennel már most és nem vagyunk teljesek Krisztusban a jelenben, akkor még egy mennyben köttetett házasság sem lesz képes megváltoztatni az ürességünket.
A második ok, amiért valakinek reménytelenül szüksége van valakire az életében az az egyszerű önzés. Ha szükségünk van valakire, hogy szeretve érezzük magunkat, vagy ha szükségünk van valakire, hogy az magányosság érzéseit elűzhessük, akkor a házasságot minden hibás indítékból akarjuk. A házasságra nem úgy kellene tekinteni, mint egy lehetőségre, hogy a szükségeink találkozzanak, hanem mint egy lehetőségre, hogy egymás szükségeivel találkozzunk. Ha nem tanultuk meg Istenhez vinni a szükségeinket, akkor valószínűleg elárasztjuk a férjeinket a saját szükségeinkkel és nem tudunk az övéiről. Ismertem keresztyén nőket, akik azzal töltötték a napjaikat, hogy a saját szükségeiket fogyasztották és állandóan siránkoztak, hogy miért nem hozott valakit Isten az életükbe. De miért kellene Isten rábízzon egy
kalmanpiroska, 2016. július 27. szerda, 13:08
Nincs Cím
21-23)
Gyakran gondolkodunk azokon az embereken,
akikkel kapcsolatunk van, vagy akikről
valamit hallottunk. Fennáll az a veszély, hogy
negatívan gondolunk rájuk. Vagy képesek
vagyunk másokat értékelni, és csak pozitívan
megítélni?
* A körülményekre vonatkozóan
Vannak olyan körülmények, amelyek megdöbbentenek,
megterhelnek (Lk 24,38), vagy
félelemmel töltenek el bennünket (Dán 5,6).
Aggodalmasan gondolunk a jövőre, például a
továbbtanulásra, a házasságra stb.
* Az emberre és az Úr Jézus munkájára vonatkozóan
(Mt 16,13-16; 18,20)
Nekünk embereknek megvan az a képességünk,
hogy elgondolkodjunk a szellemi dolgokról.
Ami pedig az ember és az Úr Jézus munkáját
illeti, a gondolatainknak összhangban kellene
lenniük Isten Igéjével. A szellemi dolgokban Isten
gondolataihoz kell igazítanunk magunkat.
A viselkedésünk függ a gondolatainktól
Aki azt állítja, nem számít, hogy mit gondolunk,
az becsapja saját
katalin_53, 2016. május 10. kedd, 08:28
A Nap ugyanúgy ragyog - XLVIII.
létezik.
- Tudom! - vágta rá csaknem gyűlölettel. - Amikor nem a nők választják a férfit, hanem a férfi a nőt! Ocsmányság! Ellentétes a Mindenek Édesanyjának szent törvényeivel! Fúj! Hitetlen barbárok szokása! Az ilyenek nem kerülhetik el a Mindenek Édesanyjának büntető kezét! Vijjogó halált, véres aratást, fegyvereket, szárazságot és dögvészt küld rájuk a Mindenek Édesanyja! Elsötétül fejük felett a nap, és írmagjuk sem marad!

Türelmetlenül megráztam a fejem.

- Nem ilyen házasságra gondoltam, Farkasasszony! Az igazi házasságban egyetlen nő és egyetlen férfi tartozik egymáshoz!

Megrökönyödve tekintett rám. Megrökönyödve, de mélységesen. Hitetlenkedés és megnevezhetetlen iszony villant a szemében.

- Nem lehet, Koszoskutya! Nem lehet, mert ellentétes a Mindenek Édesanyjának parancsolataival!
- Nem igaz! - rivalltam rá. - Az emberi boldogság semmilyen fennkölt parancsolattal ellentétes nem lehet! vagy ha mégis, akkor az a parancsolat
lnpeters, 2016. március 30. szerda, 00:51
Viszontlátásra, édesem...
Robert Burns:

Viszontlátásra, édesem...

Viszontlátásra, édesem!
Jó éjt! az ég megáldjon!
Ajtódat már nem zörgetem
s nem mondom vallomásom.
Alig hiszem, szép szegfű-szál,
hogy nélküled is élek,
hát nézz kissé magad köré,
s én többet nem beszélek.

Te százszor is mondtad nekem:
nem akarsz férjhez menni;
ezerszer is mondom neked:
nincs kedvem késlekedni;
visszahúznak barátaid,
ha házasságra gondolsz,
mely jó is meg rossz is lehet,
becsaphat a gonosz sors.

Gúnyolnak: rangom alacsony;
ez ugyan nem bánt engem;
szabad vagyok, mint bármelyik,
kis pénz kell, s minden rendben.
Egészségem fő-vagyonom,
vidáman élvezem hát,
nem érhet ínség és hiány,
nem félek semmi munkát.

Csillog a távoli madár,
míg nem nézed közelről -
tán szebb énnálam, azt hiszed?
Ugyan gondolkozz erről!
Éjfélkor hold süt, ragyogó,
akkor ott leszek
aranyoslila, 2016. március 22. kedd, 19:13
Hősökről, Istenekről
legények vála-szát. De azt tanácsolta neki, hogy keressen egy pici madarat, ame-lyik nagyon okos, szép hangon énekel, és az talán majd ráveszi a le-gényeket, hogy adják hozzá a kisleányt.
A szép hangú pici madár el is ment a legényekhez, a házuk tete-jére ült, onnan csicseregte:
- A bölényvezér küldött hozzátok, és általam kérdezteti, hogy fe-leségül adnátok-e hozzá a leánykát, akit felneveltetek.
De a legények őt is visszaküldték a válasszal:
- Nagyon fiatal a lányka, nem való még házasságra.
A bölény megharagudott:
- Menj vissza, madárka, és mondd meg nekik, hogy akár akarják, akár nem, elviszem a kisleányt.
Tudták a legények, hogy a bölény hatalma nagy, és nem tudják legyőzni. A madár harmadszor is visszament, de a legények még el-lenálltak. Azt mondotta a madár a bölénynek:
- Úgy látom, hogy mégiscsak készülnek az esküvői szertartásra. Már gyűjtik a leány ruháira a jávorszarvasfogakat, felfűzögetik a gyöngyöket, drágaköveket.
A bölény azonban nem hitt a
lenke1964, 2016. február 28. vasárnap, 12:06
Tündérmesék
eléje. John ma-ga is jóképű legény volt, és a tündéri hölgy nagy igyekezettel próbál-ta elbűvölni a fiút. Cirógatta, s mondott neki annyi kedveset, szé-pet, hogy John szinte észre se vette, amikor megígérte, hogy elveszi feleségül a tündért, és gyönyörű palotát építtet, ahol lakni fognak.
John azt hitte, ezzel már meg is találta a szerencséjét, visszain-dult hát a házba, és elmondta a lányoknak, hogy házasodni készül. Hanem azok nagyon óvták a fiút a meggondolatlan lépéstől.
- Ráérsz még a házasságra - mondták neki. - Szép legény vagy, fiatal és gazdag, mindennap növekszik a kincsed ötszáz dollárral. Minek vennéd el az első asszonyt, aki utadba került?
De Johnt annyira elbódította a szerelem, hogy nem hallgatott az okos, féltő szóra. A negyedik napra el is készült a palota. John szé-pen beköltözött a tündérrel.
Egy ideig békésen éltek, ám egy napon a tündér úgy gondolta: most már eljött az ő ideje.
Mert a szépséges gonosz tündér nem szerelemből édesgette ma-gához a fiút, hanem mert
lenke1964, 2016. február 26. péntek, 17:03
1/21
Képek, videók
szent katalin1125.jpg
maroka
2017. november 24. péntek, 18:01
sienai szent katalin2.jpg
maroka
2017. április 29. szombat, 10:49
sienai szent katalin.jpg
maroka
2017. április 29. szombat, 10:41
Sienai Szent Katalin
sacimama
2016. április 29. péntek, 22:26
Szent Katalin park
erzsikepuskas
2013. október 26. szombat, 10:14
alexandriai-szent-kata lin
gigi55
2013. február 09. szombat, 19:21
Szent Katalin.gif
tinka1951
2012. november 29. csütörtök, 10:57
ALEXANDRIAI SZENT KATALIN
gigi55
2012. január 06. péntek, 20:22
Szent Katalin Park, Funch
irmus
2011. június 15. szerda, 07:47
orig-Szent_Katalin.jpg
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 13:49
Alexandriai_Szent_Kata lin
isti53
2011. január 06. csütörtök, 09:55
Alexandriai_Szent_Kata lin
gereica
2009. augusztus 08. szombat, 18:24
Alexandria Egyiptom.jpg
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 15:17
Alexandria Egyiptom 2 .jp
pacsakute
2014. július 17. csütörtök, 15:17
Alexandriai Szt Makarios
sacimama
2014. január 02. csütörtök, 09:15
Címkék
távoli madár, ilyen házastárs, mennyben köttetett, pici madarat, Szent Katalin, közös otthonuknak, Szergej Jeszenyin, kettő kapcsolatában, összes ilyen, gonosz sors, Központi Statisztikai Hivatal, bölény hatalma, életet mindennél, házasságra vágyó, egyiptomi Alexandriában, híres amerikai,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.