Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Óvd az otthonodat!
,,Fogta tehát az Úristen az embert, és elhelyezte az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt." (1Mózes 2:15)

A Bibliában azt olvassuk,hogy Isten azért helyezte el Ádámot ,,az Éden kertjében, hogy művelje és őrizze azt." Következésképp,még ha nagyszerű is az otthoni környezeted,attól még gondoznod kell azt.

Ha nem művelik, a világ legszebb kertje is gaztengerré változik. Hasonlóképp, ha minden idődet és erődet a karriered építésére áldozod, és nem marad energiád a házasságodra és a családodra, akkor az otthonodban felüti fejét a zűrzavar.

Ádám feladata az volt, hogy védje és őrizze otthonát. ,,Mitől kellett védenie?" - kérdezed. - ,,Hát nem tökéletes környezetben élt?" Igen, de hamarosan felbukkant a Sátán, hogy zavart keltsen. Egy mondás szerint ,,az ördög a részletekben rejlik."

Ha jól megnézed, valószínűleg észreveszed, hogyan próbálkozik a családodban bizonyos nem jól működő területeken és a stressz
dandej, 2018. augusztus 15. szerda, 10:55
Az angol királyok félig magyarok?
Ha "Szent" István unokájának királyi vére már felhígult az angol királyokban, kaptak még egy magyar hölgyet, ki újból pótolta azt: gróf Rhédey Claudiát.

OLVASSUK EL TÖRTÉNETÉT

gróf Rhédey Claudia de kisréde. Windsor uralkodóház egyik ősanyja. II. Erzsébet brit királynő ükanyja.


Aba Sámuel király /1041-1044/ és Szent István húga /neve nincs/ házasságából születtek a Rhédey család ősei. 1466-ban I. Mátyástól nyer címeres armálist Nagy-rédei János. 1659-ben Rhédey Ferenc de nagyréde mint Erdély fejedelme grófi címet, és címert kap I. Lipót császártól. /Királyi könyvek, 12/225./
A Rhédey család grófi
menusgabor, 2018. augusztus 08. szerda, 22:59
Tábori Nóra
állt Magyarországig, pontosabban Békéscsabáig. A költözés, meg az, hogy apa nélkül nőtt fel, megviselte a kislányt, s bár az anyukája újra férjhez ment (egy féltestvére is született), a gyerekkori traumákat egész életében cipelte. Tizennégy évesen még minden vágya az volt, hogy táncosnő lehessen, aztán szép lassan a színház felé sodródott. Az édesanyjához hasonlóan ő is korán szülte meg gyermekét, 18 évesen ment hozzá a színész Mezey Károlyhoz és egy évvel később megszületett a kislányuk, Julianna. A házasság aztán felbomlott, majd egy bizonyos Zselló Béla kohómérnökhöz ment feleségül, de ez a kapcsolat sem tartott sokáig. A magánéletei hullámvölgyek mellett a színpadon és a filmekben kiteljesedett, idővel nem csak komoly szerepekben tűnt fel, a szórakoztató műfajban is maradandót alkotott (nem véletlen, hogy évtizedekig szerepelt a Szeszélyes Évszakokban). Mivel a kislánya 1969-ben az NDK-ba költözött, Tábori Nórának marad a színészet, mellette pedig az imádott állatai, növényei. Éveken át lovagolt, de
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 19:01
Először ismerte el az iszlám vallásjogot egy brit bíróság
Szakértők szerint az előző nap született ítélet megváltoztathatja a saría szerinti házasságok kezelését az Egyesült Királyságban.

A londoni felsőbíróság úgy rendelkezett, hogy a nikah vallási szertartásra, amelyen annak idején a pakisztáni származású pár egybekelt, érvényes a brit családjog. Ez azt jelenti, hogy a feleség bíróság elé viheti a válás ügyét, és igényt tarthat a vagyonmegosztásra. Korábban erre nem lett volna lehetősége.

Indoklásában a bíróság kimondta: a nő és üzletember férje házasságát el kell ismerni, mert a pár, amely 1998-ban kelt egybe Londonban a vallási ceremónián, férjként és feleségként élt, úgy is mutatták be egymást, ugyanúgy éltek, mint azok, akik polgári esküvőt is tartottak.

Az ügynek nagy jelentősége lehet azon muszlim nők számára Nagy-Britanniában, akik csak a saría szerint mentek férjhez, polgári házasságkötésük azonban nem volt. Az ítélet ugyanis megteremtette számukra a hivatalos válás és a vagyonmegosztás lehetőségét és a gyorsabb ügyintézés
velemenyezd, 2018. augusztus 02. csütörtök, 11:01
Monte Cristo grofja 1975
40 perc

1815-ben Edmond Dantest, a fiatal hadnagyot esküvője előtt koholt vádak alapján letartóztatták és If várába zárták, ahol közel húsz évig raboskodott ártatlanul. Mikor végre sikerül megszöknie, ott áll névtelenül, Isten és ember által elfeledve egy számára ismeretlen világban.
Edmond Dantest (Jim Caviezel), a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes (Dagmara Dominczyk), akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a fiatalembert, hanem szabadságától is. Legjobb barátja, Fernand (Guy Pearce) annyira féltékeny rá sikerei, de leginkább Mercedes miatt, hogy titokban feljelenti őt. S ami még tragikusabb, a törvény sem védi meg az ártatlant - elítélik és If várának hírhedt börtönébe zárják. A sok megpróbáltatás után érvényét veszti Dantes számára mindaz, amit eddig hitt jóról és rosszról, csak a bosszú
maroka, 2018. július 27. péntek, 17:54
Isten rád vár, hogy elültess egy magot
neki áll magokat ültetni, mert amíg ezt nem teszi meg, semmi sem fog nőni. Imádkozhat amennyit csak akar, nem fog termést hozni. El kell ültetnie néhány magot.

Lehet azt gondolod, hogy még Istenre vársz. Vársz rá egy munka miatt. Vársz rá egy házastárs miatt. Vársz rá, hogy hátha jön egy váratlan ajándék. Isten azt mondja erre: ,,Azt gondolod, hogy te vársz rám? Én várok rád! Várok rád, hogy végre elültess egy magot."

Az életben minden egy kis magként kezdi: a kapcsolat, a házasság, az üzlet, a gyülekezet. Semmi nem történik, ha nem ülteted el a magot.

Miért várja el tőlünk Isten, hogy magot ültessünk? Mert ez a hit megnyilvánulása. Elveszed amit kapsz, majd tovább adod. Ez a hit megnyilvánulása, ami dicsőséget hoz Istennek!

Jézus ezt a vetés és aratás elveként írta le, amikor elmagyarázta, hogy miért is jött a Földre meghalni a kereszten. A János 12:24-ben azt mondja Jézus: ,,Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal,
dandej, 2018. július 25. szerda, 11:30
Terrorizmus - A vegyifegyvert készítő iszlamista feleségét is őrizetbe vették Németországban
iszlamista Sief Allah H. kétszer is próbált - sikertelenül - Szíriába utazni. A hatóságok szerint neje ebben is segítette.

A német törvények miatt csak Yasmin H.-ként azonosított nőt egy ideje már radikálisként tartják nyilván a hatóságok. A hatgyermekes anya többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot iszlamista szélsőségesekkel. Egy közösségi oldalon ismerte meg férjét is, aki akkor postásként dolgozott Tunéziában. 2015 őszén találkoztak először, és rá egy évre a férfi Németországba költözött, ahol házasságot kötöttek.

A Spiegel Online úgy értesült, hogy a nő pár hónappal később levelet írt ismerőseinek, amelyben azt írta, hogy férje csatlakozni akar az Iszlám Államhoz, és ő anyagilag is támogatja abban, hogy Szíriába utazhasson.

A nő első kihallgatásán tagadta, hogy bármit is tudott volna arról, hogy férje mire készült. A Spiegel viszont úgy tudja, hogy a nő felhasználónevével rendelték az interneten azt a kávédarálót, amellyel Sief Allah H. a ricinusmagokat ledarálta. A hatóság úgy
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 11:51
Árpád-házi Szent Kinga szűz
Lengyelország és Litvánia patrónájára, a sóbányászok védőszentjére, Árpád-házi Szent Margit nővérére emlékezünk liturgikus emléknapján, július 24-én.
Képen Szent Kinga szobra Budapesten, a Március 15. téren - Tóth Dávid alkotása (2002)
..................
Ne félj, Mária, könyörgésed meghallgatásra talált az Úr előtt. Íme, olyan gyermeket szülsz, aki néked és a népnek mondhatatlanul sok örömet fog szerezni. Mert az Úr ezen gyermek életével, példájával és érdemével szándékozik megvilágosítani és megsegíteni egy veletek szomszédos nemzetet" - a krónikák szerint Kinga édesanyja látomásban hallotta e szavakat, kevéssel Kinga születése előtt.
Kinga IV. Béla magyar király és Laszkarisz Mária bizánci császári hercegnő első gyermekeként született 1224 márciusában.
Szülei, testvérei (Árpád-házi Szent Margit és Boldog Jolán), atyai nagynénje (Árpád-házi Szent Erzsébet), valamint nagybátyja és felesége
maroka, 2018. július 24. kedd, 11:26
Müller Péter : A házasságban hazamegyünk egymásba
Müller Péter : A házasságban hazamegyünk egymásba

Megmondom mi a nagy gond a feleségünkkel.
Erről ritkán beszélünk, pedig ez a legnagyobb gond.
Hogy mindig ott van.
Ott van reggel, délben, este. És ott van mellettünk éjszaka az ágyban.
Ott van tavasszal, ősszel nyáron, télen, és ha elutazunk egy idegen országba, kikapcsólódni, rendszerint jön velünk: hiába új a táj, még a felhők is - a feleség ugyanaz, reggel, délben, este.
Jön velünk.
Mindig.
S ha nem követjük a statisztikai átlagot, mely szerint manapság a legtöbb párkapcsolatból előbb-utóbb elmenekülünk, akkor egy feleség lát minket fiatalon, érett korunkban, sőt vénemberként is. Végigcsinálja velünk nemcsak az érzékiség vad kalandjait, de azt is, amikor a gondok miatt egyre impotensebbek leszünk; amikor hajnalban becsomagoljuk egy befőttes üvegbe összegyűjtött vizeletünket, hogy leadjuk az urológián. Az asszony ott van amikor kitüntetést kapunk, s ott van, amikor ájultan kitolnak a műtőből fogatlanul, és
lenke1964, 2018. július 14. szombat, 08:12
Idegen isteneid
Idegen isteneid

"Ne legyenek néked idegen isteneid énelőttem." 2Mózes 20,3

A bálványimádás a legnagyobb sértés, melyet Isten népe Ura ellen elkövethet. Nem véletlenül van szó erről az első parancsolatban. Olyan ez, mint amikor a feleség más férfit szeret, vagy fordítva, a férj más nőt szeret. Legnagyobb bántalom a házasságban, ha az egyik fél megcsalja a másikat. Bizonyára nem elegek egymás számára, más valamire vagy valakire van szükségük.
Kicsoda Isten a népe számára? Minden. Pillanatnyilag is és az örökkévalóságban is. Ő gondoskodik a testünkről, és Krisztusban Ő gondoskodott a megváltásunkról. Ezt az üdvösséget Szentlelke által személyesen szívünkre helyezte. Ez az Isten tehát a tökéletes üdvösség Istene. Kérdés, hogy akkor miért gondolunk ki más isteneket melléje, vagy miért vannak más isteneink, akikben bízunk? Nem gonoszság ez részünkről?
A bálványok nem fából vagy kőből vannak, Kálvin nem véletlenül nevezi a szívet bálványok gyárának. Vérünkből, bensőnkből ered a
kalmanpiroska, 2018. július 08. vasárnap, 13:23
Szép estét kívánok mindenkinek!
elveszi, őtet kórházi utalvány mellett azonnal kórházba utasítja és a kerületi kapitánynak az elvett bárcák beküldése mellett jelentést tesz" - rendelkezett egy 1867-es székesfővárosi szabályzat.

A szifilisz réme még a korábbinál is jobban felértékelte a szüzességet, hiszen az érintetlen nő természetszerűleg nem szenvedhetett nemi betegségtől. Amikor ebben a korban rejtélyesen az apák sötét bűnét, a kicsapongásért járó büntetést emlegették, akkor a következőre gondoltak: a férfi házassága előtt vagy alatt prostituálttól szerezte meg a kórt, és továbbadta feleségének. Középosztálybeli vagy arisztokrata családokban gyakran rémes családi tragédiák hátterében állt a betegség. Az alsóbb rétegeknél inkább a nyomorúság részének tekintették a dolgot. ,,Minél rövidebb idővel fertőződik egy anya a fogamzás megtörténte előtt, annál kedvezőtlenebb a magzat sorsa" - írta egy magyar orvosi könyv. Okozhatta a fertőzés a megtermékenyülés elmaradását, vetélést, a magzat
kirscha, 2018. július 03. kedd, 21:31
2018. július 1., vasárnapi Napiszöveg
ahogy ígérted"
(Bírák11:36NW De ő ezt mondta neki:
,,Apám, ha esküt tettél Jehovának, tégy
velem aszerint, ahogy ígérted, hisz Jehova
bosszút állt érted ellenségeiden, az ammonitákon.").

Jefte lánya az igaz imádat érdekében
lemondott a természetes vágyairól,
arról, hogy férje és gyermekei legyenek.
Hogyan lehetünk mi is olyan önfelál-
dozóak, mint Jefte lánya? Több ezer
fiatal testvér és testvérnő készségesen
lemond a házasságról vagy a gyermek-
vállalásról - legalábbis jelenleg -,
hogy nagyobb részt tudjon vállalni
Jehova szolgálatában. Idősebb
keresztények is hoznak áldozatokat,
hiszen azt az időt, melyet a gyermeke-
ikkel, unokáikkal tölthetnének,
arra használják fel, hogy teokratikus
építkezéseken dolgozzanak, vagy
részt vegyenek a királysághirdetők
iskoláján, és ott szolgáljanak, ahol
nagyobb szükség van hírnökökre.
Mások a személyes
charlotteani, 2018. július 01. vasárnap, 17:47
1/261
Képek, videók
Otthonodba pici angyal sz
irmus
2016. december 19. hétfő, 17:45
Otthonodba pici anygal sz
suzymama43
2015. április 07. kedd, 10:32
otthonodba-pici-angyal -60
menusgabor
2014. augusztus 20. szerda, 22:15
Ott van az otthonod...
kacor52
2013. augusztus 09. péntek, 13:49
Az NGC 3801 és környezete
vargaspace
2012. november 06. kedd, 16:36
Óvd a környezetet!
romaikatolikusfgy
2010. március 02. kedd, 08:10
a Fuji hegy és környezete
dunakeszittt
2008. december 03. szerda, 09:07
Saigon a környezetem 058.
kalmankocsis
2008. október 01. szerda, 10:56
Saigon a környezetem 014.
kalmankocsis
2008. október 01. szerda, 10:54
Saigon a környezetem 012.
kalmankocsis
2008. október 01. szerda, 10:53
0 a világ legszebb nője.p
lovaszmarika
2018. június 11. hétfő, 18:56
Ló-a világon a legszebb.j
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:57
Világon a legszebb ország
irmus
2014. július 13. vasárnap, 10:30
A_vilag_legszebb_park- res
janna53
2014. február 10. hétfő, 22:40
A világ legszebb folyója-
wob
2012. július 22. vasárnap, 18:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.