Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:05 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén is lesz nemzetközi ásványfesztivál Miskolcon
A program látogatói a Miskolci Egyetem Ásványtani-Földtani Intézetének és Bódi József ásványgyűjtőnek jóvoltából megismerhetik többek közt az Év ásványa program idei győztesét, a fluoritot, a Magyar Természettudományi Múzeum Őslénytani és Földtani Tárának jóvoltából pedig az Év ősmaradványát, a Balatonites ammoniteszt.

Az idei rendezvény újdonságaként 3D-s vetítéseket tartanak Magyarország kristálybarlangjairól több időpontban, de lesznek szakmai bemutatók, a gyerekeket pedig számos ismeretterjesztő program és földtudományi játszóház is várja.

A rendezvényt idén 36. alkalommal rendezi meg a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi kara a miskolci Herman Ottó Múzeum szakembereivel és amatőr ásványgyűjtőkkel együttműködve.
velemenyezd, 2018. február 24. szombat, 12:51
Két kisbaba egy jászolban
Két kisbaba egy jászolban

1994-ben két amerikai misszionárius Oroszországba utazott az orosz tanügyminisztérium kérésére, hogy Biblián alapuló erkölcstant tanítsanak az állami iskolákban. Elkezdtek tanítani iskolákban, majd nemsokkal később felkérték őket, hogy tanítsanak erkölcsöt elítélteknek, tűzoltóknak, rendőröknek, üzletembereknek és árva gyerekeknek. Abban a nagy gyerekotthonban ahol tanítottak körülbelül 100 fiú és leány volt. A két misszionárius a következő élményükről számoltak be a későbbiekben amiben részük volt a gyerekotthonban : ,,1994 karácsonya közeledett és itt volt az ideje, hogy ezek az árvagyerekek most először halljanak a karácsony hagyományos történetéről. Beszéltünk nekik Máriáról és Józsefről, meg az ő útjukról Betlehembe. Arról, hogy nem volt szoba számukra a vendégfogadóban, s ezért az istállóba mentek, ahol megszületett a kis Jézus és jászolba helyezték. A gyerekek csodálkozva hallgatták a történetet. Látszott rajtuk, hogy minden egyes szót igyekeznek
kalmanpiroska, 2018. február 23. péntek, 17:26
A LEGGYAKRABBAN ELŐFORDULÓ FÁJDALMAK 2.
FEJFÁJÁS

A fejfájást leggyakrabban a nyak és a hátizmainak kimerülése okozza. Ebben az esetlen feszítő fejfájásról beszélünk. Úgy érezzük, mintha abroncs szorítaná össze a fejünket.
A túlérzékeny artériák migrénes fejfájáshoz vezetnek. A migrénnél a fájdalom csak a fej egyik oldalán jelentkezik és a tőle szenvedők már előre érzik az érkezését.
A fejfájást okozhatja idegbecsípődés is, ebben az esetben neurológiai, idegzsába okozta fájdalomról beszélünk. Ebben az esetben szúró, bizsergő fájdalom kúszik fel a nyakunk hátoldalán vagy keresztül a homlokunkon, az arccsontunkon illetve az állkapcsunkon.
Mit tehetünk?
A feszítő fejfájás helyes üléstartással megelőzhető, a neurológiai pedig azzal, hogy cipekedés közben nem feszítjük túl a nyakizmainkat. A migrénre hajlamosak lehetőleg kerüljék a kiváltó okokat. a migrén kiváltó oka lehet stressz, alkohol vagy csokoládé, de ezek egyénenként változó is lehet.

FOGFÁJÁS

A fogfájást a fog kopása, az íny betegsége
lizawolf, 2018. február 23. péntek, 15:18
Rendezvénysorozattal ünneplik Mátyás király születésnapját Kolozsváron
A Mátyás király-emlékév erdélyi nyitórendezvényét február 23. és 25. között rendezi meg a Kincses Kolozsvár Egyesület és az Amaryllis Társaság.

Csibi Krisztina elmondta, hogy pénteken a Hunyadi Mátyás-díszterem avatásával kezdődik a program a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE), szombaton pedig a Diákházban gyerekeknek és szülőknek szóló programokkal - mesejátékkal, hangversennyel, flash mobbal - várják az érdeklődőket.

Emellett Pennaforgatók Mátyás király mesebirodalmában címmel romániai magyar illusztrátorok alkotásait is kiállítják a közösségi térben - tette hozzá.

A kolozsvári megemlékezés a Mátyás király adományából épült Farkas utcai református templomtól a szülőházáig tartó felvonulással zárul.
velemenyezd, 2018. február 23. péntek, 11:21
A nép tiszta lelke a gyermekekben szüleik újjá…
A nép tiszta lelke a gyermekekben szüleik újjá...

(avagy, az oktatási kormányzat és a tanárok felelőssége)

Amikor a gyerekeket a politika jól fizetett legalja kivitte az utcára, kezdtem el gondolkodni az oktatás valós problémáin. Mindazon, ami idevezette a mai magyar oktatást, a tanárokat, a diákokat és a szülőket.

Hiszen e három alapvető eleme van a közoktatásnak azon kívül, hogy bizonyos jó vagy rossz törvényekkel a mindenkori oktatási kormányzat is a gyermekek által igyekszik rányomni sajátos bélyegét a jövőre.

Az oktatási rendszer és az oktatás züllése persze nem a Fidesz-KDNP kormány alatt kezdődött, hanem jóval előbb. Ha a pontos dátumot jelölnénk meg, akkor bizony egy nagyon régi évszámmal kell kezdenem. 1948. jún. 16. Ez volt az a nap, amikor Ortutay Gyula a Vallás- és Közoktatási Minisztérium vezetője
menusgabor, 2018. február 22. csütörtök, 17:30
Átadták a helyi óvoda felújított épületét Jászjákóhalmán
Novák Katalin, az avatás után az MTI-nek telefonon elmondta: az igazán fontos dolgok mindig helyben történnek, nem pedig New Yorkban, Brüsszelben és nem is Budapesten.

Hozzátette: ha az adott település vezetői fontosnak tartják az építkezést, a jövőbe való befektetést, akkor a helyi közösségnek az élete is sokkal jobb lesz és a helyi gyerekek jövője is biztosított lesz. Erről szólnak az óvoda-, illetve a bölcsődeépítések országszerte - jegyezte meg.

Az államtitkár szólt arról, hogy a magyar kormány 2010 óta folyamatosan építkezik: közösségi terek, kulturális intézmények létesültek, újultak meg, tanuszodák, tantermek, tornatermek épülnek országszerte. Mint mondta: Európa egyes helyein templomokat rombolnak le, ehhez képest a magyar kormány templomokat épít és újít fel.

Országosan a magyar kormány a fejlesztési forrásokból több mint 100 milliárd forintot fordít bölcsőde- és óvodafejlesztésre, a férőhelyek bővítésére - mondta az államtitkár.

Novák Katalin arról is beszámolt, hogy az
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 17:00
A kultúra gyarapít! - Hoppál Péter: a magyarság legyen büsze kulturális identitására
kultúránkat - közölte.

Hoppál Péter elmondása szerint a kulturális alapellátás programját 2014 őszén hirdették meg, különös figyelemmel a hátrányos helyzetű közösségekre és a határon túli magyarságra.

Jogszabályi szinten rögzítették, hogy mindenkinek joga hozzájutni a kulturális alapellátáshoz, és szabályozták ebben az önkormányzatok feladatait is, miközben növelték a településeknek járó kulturális normatíva összegét. Kincses Kultúróvoda címmel saját programot indítottak 2015-ben a legkisebb gyerekek kulturális fejlesztésére is - sorolta az eredményeket.

Az államtitkár hozzáfűzte, hogy a gazdasági növekedés és a kulturális környezet javulása a látogatók számának gyarapodását hozta minden intézménytípusnál.

A közművelődési intézményrendszer évi 63 millió látogatót vonz, a könyvtári szolgáltatórendszer pedig már az ötezer fő alatti kistelepüléseknek is magas szintű ellátást biztosít, az aprófalvas vidékeken könyvtárbuszokkal, miközben zajlik a közgyűjtemények digitalizálása is - tekintette
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 14:32
Havazás - Szlovéniában és Horvátországban is komoly közlekedési fennakadásokat okozott a hóesés
Téli útviszonyok uralkodnak Horvátország északnyugati és déli területein, Kelet-Szlavóniában, továbbá Lika megyében és a hegyvidéki Gorski Kotarban, beleértve a Rijekába vezető autópálya egyes szakaszait is. A hófúvások miatt leállították a Horvátország belsejéből Dalmácia felé irányuló kamionforgalmat, s a tengerparti térség egyes útjait a viharos erejű szél miatt a személygépkocsik számára is lezárták - közölte a Horvát Autóklub (HAK).

A Tengermelléki-fennsíki megye több településén csütörtökön és pénteken szünetel az oktatás. A hegyvidéki településeken a katonaság is segít a lakosságnak és az önkormányzatoknak a hó takarításában és az evakuálásban.

Az illetékesek felhívják az autósok figyelmét, hogy a téli útviszonyoknak megfelelően lassabban közlekedjenek, tartsák be a megfelelő követési távolságot, és ne induljanak útnak téli felszerelés nélkül.

A rendőrség kitiltja a forgalomból azokat a gépkocsikat, amelyek nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel.

A havazás miatt
velemenyezd, 2018. február 22. csütörtök, 13:39
Bazsalikom gyógyhatásai
veséket. A vesekövek esetében a bazsalikomlevelekből készült főzetet fogyassza mézzel, így megszabadulhat a vesekövektől. A bazsalikom méregtelenít és csökkenti a húgysav szintjét a szervezetben.

4. Szívbaj:
A bazsalikommal hatékonyan megelőzhető a szívbaj kialakulása és az ebből eredő gyengeség. Ezenkívül csökkenti a vérben a koleszterinszintet. A bazsalikom C-vitamint és olyan antioxidánsokat tartalmaz, mint az eugenol, amely megvédi a szívet a szabadgyökök káros hatásaitól.

5. Gyerekek számára:
Az általános gyermekgyógyászati problémák, mint a köhögés, megfázás, hasmenés és hányás jól kezelhető a bazsalikom főzettel.
A mézzel fogyasztott bazsalikomlevél távol tartja a bárányhimlőt.
Ha a kisbaba fogínyét rendszeresen bekenik bazsalikomfőzettel és mézzel a fogzást megelőzően, a fogak könnyebben nőnek ki.
A mézes bazsalikomfőzet enyhülést nyújt a gyerekek köhögésére és fájó torkára.
A meleg bazsalikomfőzet megszabadít a
pacsakute, 2018. február 22. csütörtök, 11:45
A kínai újév vagy holdújév
- a "négyes" szám kimondása is tilos, mert hasonlóan hangzik, mint a "halál" (szi). Az elmúlt évet sem ajánlatos emlegetni, hiszen a nap célja az, hogy bőséget hozzon az új évben.

Templom Kuala Lumpurban. (Fotó: Manan Vatsyayana)

Az újévi szokásokhoz tartozik a "piros tasak" (hung pao) ajándékozása is: egy piros ünnepi borítékba papírpénzt csomagolnak, s ezt adják a gyerekeknek, illetve a nőtlen fiatalembereknek.

Kínai újév 2018 Kuala Lumpurban. (Fotó: Manan Vatsyayana)

A piros a bőség, a szerencse, a gazdagság színe, ezért is piros az alapszíne minden újévi dekorációnak. Piros zászlókat, falragaszokat, képeket, lampionokat helyeznek el mindenütt, hogy biztosítsák a család gyarapodását.

Minden holdújév kezdetekor más állat veszi át
schuro, 2018. február 21. szerda, 22:15
Elgondolkodtató
biztonságban magát, aki paracetamolt szed. Ha csak a statisztikákat tekintjük, napi 4 gr több napon át való szedése májkárosodást, 6 gr halált okozhat. Másként, 150 mg/testsúly kilogramm már mérgező adag. Mint az Australian Adverse Drug Reactions Bulletin 2005 októberi száma beszámol róla, 29 paracetamol mérgezésből fakadó májkárosodásból 9 véletlen túladagolásból következett be (gyakran öngyilkossági szándékkal is bevesznek paracetamol tartalmú gyógyszereket). Ráadásul további 10 esetről számoltak be, ahol gyerekeknél a terápiás adagot (20mg/testsúly kilogramm) túl nem lépő kezelés során lépett fel májkárosodás. Ha ezt átszámoljuk, egy 20 kilogrammos gyermeknél mindössze 400 mg-ról van szó! A paracetamol készítmények átlagos hatóanyag tartalma 500-750 mg közt mozog, kivéve a kifejezetten gyermekeknek szánt gyógyszereket, amelyekben jóval kevesebb van. Azonban bevált gyakorlat, hogy fejfájás, láz esetén a szülők, pláne nagyobb gyerekeknek, felnőtt gyógyszert adnak, s így akár egy szemmel is könnyedén
pacsakute, 2018. február 21. szerda, 21:03
Camea – Retro szépségápolás
Írta: petrasgabriella 2018-02-21

Ezek a flakonok és tégelyek sorakoztak a piperepolcokon a rendszerváltás előtt.

30-40 éve a Camea kéz-és testápoló termékei szinten minden háztartásban ott tornyosultak a fürdőszoba polcán, és a fésülködő asztalon. Cameával mostunk kezet, Cameával fürödtünk, és varázsoltuk puhává bőrünket, később, pedig a frizuránkat is Camea hajlakkal fixálhattuk.

Az Illatszer és Kozmetikai Vállalat 1961-ben alakult meg a Magyar Népköztársaság egyik legnagyobb vállalataként. Ez a cég minden olyannal ellátta a vasfüggöny mögötti háztartásokat, amit egy korabeli nő kívánhatott magának: kényeztető, jól habzó szappanok, újdonságként folyékony szappan, sampon, hajlakk és tégelyes krémek.

Camea, anyáink kedvenc illatszerei!

De az Illatszer és Kozmetikai Vállalat a férfiakra is gondolt: nekik a Derby, a nőknek a Camea test-és kézápolási termékeket, a
anna4459, 2018. február 21. szerda, 17:51
1/1534
Képek, videók
Miskolcon
orban47
2017. április 07. péntek, 17:04
Edda Miskolcon.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 17:01
közmunkások Miskolcon
megyerimihaly
2013. november 18. hétfő, 01:43
Miskolcon már nemszüksége
basikele
2012. december 26. szerda, 15:30
MANCS emlékére Miskolcon
vojtiera
2012. augusztus 19. vasárnap, 05:23
Mancs szobra Miskolcon
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:33
kutya Mancs Miskolcon szo
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:32
közösségi tér Miskolcon
irmus
2011. április 27. szerda, 18:34
Orbán Miskolcon.jpg
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:42
Orbán-Miskolcon-gőg.jp g
agica2004
2010. október 01. péntek, 10:28
Sólyom L. Miskolcon.jpg
agica2004
2010. június 09. szerda, 10:41
Vakok intézete(Hermina-út
farkas1945
2011. január 19. szerda, 18:07
Vakok Intézete.jpg
agica2004
2011. január 07. péntek, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.