Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:24 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmélkedés
politikus bent ült egy fodrászműhelyben és unottan hallgatta, amint a borbély a politikai helyzetről fecsegett. Végül is így fordult a fodrász a politikushoz: "Hogyan igazítsam meg a szakállát?" - "Csendben," -válaszolta Phocion. Ezt az egyszerű választ sokat idézik a világirodalomban is. A csend elleni összeesküvés áldozatai vagyunk, pedig csend nélkül lehetetlen lelki életet élni. Naponta zaklatnak a gépek, vonatok, repülők, rádió, televízió, porszívó, mosógép, szellőztetők zajai, hogy ne is beszéljünk a gyerekek zsivajáról és a felnőttek fecsegéséről. Ismertem keresztyéneket, akik magánzárkában töltöttek el éveket a tökéletes csendben. És amikor emberi beszédet hallhattak, azon csodálkoztak, hogyan lehet ennyit összefecsegni? Ha Istennel akarsz kapcsolatba kerülni, teremts egy kevés csendet magad körül. Minden kaput zárj be, amelyen zaj szűrődhetne be az életedbe. Menj be belső szobádba, vagy tanítsd meg a közeledben élőket arra, hogy a nap bizonyos szakában csendben kell lenniük. De a hallgatás nem
kalmanpiroska, 2018. augusztus 14. kedd, 13:10
Nagy István: a szürkemarhának van jövője
"A szürkemarha a magyar állattenyésztés címerállata, s megtestesíti mindazt, ami a magyarokat jellemzi: konok, szikár, küzd a túlélésért és győz. Van múltja, jelene és benne van a jövő" - fogalmazott a miniszter.

A miniszter szerint amit a szürkemarha megjelenít, abban benne van a magyar állattenyésztés minden gondja és baja, de azt is megmutatja, hogy képesek vagyunk megújulni, átmenteni magunkat a jövőbe és új piacokat nyerni.

Az agrárminiszter felidézte: néhány évtizede senki nem gondolta volna, hogy a Hortobágyi Nemzeti Park területén elrejtve megmaradt néhány tíz darabos szürkemarha állományt olyan szinten sikerül megmenteni, mint ahogyan az mára megtörtént.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a rendezvénynek helyszínt adó Borsod megyei település tiszteli a hagyományait, őseit, saját történelmét. Ennek ékes bizonyítéka ez a fesztivál, ahol több ezer ember fordul meg, s a régió legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát - mondta.

Az
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 17:45
Copyright vicc
Évtizedeken át molesztáltak diákokat két brit katolikus iskolában
A súlyosan elmarasztaló jelentés szerint az Észak-Yorkshire grófságbeli Ampleforth és a Somerset megyei Downside iskolában több mint negyven éven át voltak kiszolgáltatva a tanulók szexuális erőszaknak, mert az intézmények fontosabbnak tartották a hírnevük, mint a gyerekek védelmét. Mindkét iskola bencés rendi.

A testület többek közt az áldozatok tanúvallomására alapozta állításait. Úgy vélekedett, hogy a két iskolában elfogadott volt a szexuális erőszak. Az elkövetők közül pedig sokan nem is titkolták szexuális érdeklődésüket a gyerekek előtt, voltak, akiket iskolatársaik szeme láttára molesztáltak.

A vádak az 1960-as évekig nyúlnak vissza, és a zaklatás-erőszak széles spektrumát fedik le a jelentés szerint. Egyes eseteknek szadista karaktere is volt.

A bizottság elnöke, Alexis Jay felhívta a figyelmet arra, hogy az iskolák évtizedeken át mindent megtettek, hogy visszatartsák a gyerekek bántalmazásával kapcsolatos információkat a rendőrségtől és a szociális szolgálatoktól. Sőt, mindkét
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:47
Az Európa előtt álló demográfiai kihívásról rendeztek konferenciát Rigában
komolyan foglalkozik a kérdéssel európai szinten. Amit sok ország a migrációval kapcsolatban képvisel, az egy rossz válasz egy soha fel nem tett kérdésre, hiszen a kérdés az, hogy miért nem születik elég gyermek Európában - mondta.

Ehelyett Európában látszatmegoldást támogatnak sokan, ez pedig a migráció, amely nem jelentheti a megoldást a demográfiai krízisre.

"Mi Magyarországon határozottan megmondjuk azt, hogy a megoldást a demográfiai válságra a gyermekekben látjuk, abban, hogy magyar gyerekek szülessenek. Támogatjuk a magyar fiatalokat abban, hogy gyerekeket vállalhassanak, hogy annyi gyerekük lehessen, amennyit terveztek, amennyit szerettek volna" - hangsúlyozta az államtitkár.

A magyar kormány célkitűzése éppen ez, és ezért Magyarország családközpontú politikát folytat nem csak a családtámogatásban, hanem a kormányzás minden területén 2010. óta. A rigai konferencián ezt elismeréssel fogadták.

Magyarországon 2018. a családok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy a fiatalok számára
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:17
Klebelsberg Központ: a partnerközpontúság és az esélyegyenlőség megteremtése a cél
pedagógus képzését kezdik el.

Kérdésre válaszolva beszélt a pedagógushiányról, amely szerinte országosan nem jellemző, egy-egy tankerületben ugyanakkor valóban probléma. Megjegyezte: az iskolák meg fogják tudni oldani a tanárhiányt, a többi között azért, mert nagyon jó a kapcsolat egyrészt a tankerületek között, másrészt a tankerületek és a pedagógusokat képző egyetemek között.

Hajnal Gabriella szintén kérdésre beszélt arról: konkrét lépést nem tervez, nem is tervezhet az ellen, hogy 14-15 éves gyerekek szórakozóhelyekre járnak. Hangsúlyozta a szülők felelősségét, mondván, az esti szórakozóhelyekre nem az iskola, hanem a szülők engedik el a gyerekeket. Ugyanakkor fontosnak nevezte a prevenciót, azt, hogy felhívják mind a diákok, mind a szülők figyelmét arra, milyen veszélyek fenyegethetik ezeken a helyeken a gyerekeket.

A Klebelsberg Központ új elnöke hétfőn lépett hivatalba. Hajnal Gabriella 2017 januárjától a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettesi posztját töltötte be, Solti Péter
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:32
18. évközi hét csütörtök 08.09
lakó kánaáni asszony, és kiáltozva kérte: ,,Könyörülj rajtam, Uram, Dávid fia! A lányomat kegyetlenül gyötri a gonosz szellem!" Ő azonban szóra sem méltatta. Végül odamentek hozzá tanítványai, és arra kérték: ,,Küldd el őt, ne kiáltozzon utánunk!"
Jézus kijelentette: ,,Az én küldetésem csak Izrael házának elveszett juhaihoz szól." Ám az asszony odajött, és leborult előtte e szavakkal: ,,Uram, segíts rajtam!" Ő így válaszolt: ,,Nem való elvenni a gyerekek kenyerét és odadobni a kutyáknak!" Mire az asszony: ,,Igen, Uram, de a kutyák is esznek abból, ami lehull gazdájuk asztaláról!" Erre Jézus így szólt hozzá: ,,Asszony! Nagy a te hited! Legyen úgy, amint szeretnéd!" És a lánya meggyógyult még abban az órában.
Ezek az evangélium igéi. Mt 15,21-28

OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Isten örök szeretettel szereti népét, és annak maradékát megszabadítja.
Prófétája által a messiási idők jó hírével
maroka, 2018. augusztus 09. csütörtök, 14:03
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
Két veszélyes embertípus van:
► Az, akit senki és semmi nem tud kizökkenteni úgynevezett komfort-zónájából - vagyis elégedettség-érzés keretezéséből. Ő az, aki minden körülmények között rendíthetetlenül elégedett, úgy önmagával, mint másokkal, de a világgal is. Ő az, aki számára ez, minden létező világok legjobbika! Ő az, aki, mindig ,,jól érzi magát a bőrében", és a legsivárabb kiszolgáltatottságban is otthonosan érzi magát, ezért aztán fel sem merül benne önnön maga, vagy az őt körülvevő világ megváltoztatásának lehetősége.
► A másik, ennek épp' az ellenkezője: ő az, aki folyton csak panaszkodik, soha sincs megelégedve, sem önmagával, sem másokkal, sem a külvilággal, ezért aztán folyton-folyvást valami ,,jobb" dolog megtörténtében reménykedik, illetve minduntalan valami változtatáson töri a fejét, úgy önnön-magát illetően, mint az őt körülvevő világ vonatkozásában!

● Az első embertípussal, gyakorlatilag bármit meg lehet tenni! Ez, az a
foxworkinspace, 2018. augusztus 09. csütörtök, 09:49
Summerfest - Idén 25 éves a nemzetközi folklór fesztivál Százhalombattán
Bolíviától Szenegálig, Tajvantól Amerikáig számtalan országból érkeznek fellépők Százhalombattára az idei Summerfestre.

A fesztiválon az elmúlt 25 év során 112 ország vett részt, idén pedig 20 országból érkeznek vendégek Százhalombattára - mondta Szigetvári József fesztiváligazgató, aki felidézte, hogy 25 éve rendezték meg az első fesztivált az iparvárosban, amelyhez az elmúlt években több település is csatlakozott, így Szigetszentmiklós, Tököl és Dunavarsány is bekapcsolódott a fesztiválozó városok sorába.

Kiemelte, hogy ebben az évben elsőként érkeznek táncosok Tahitiról, Bolíviából és Kirgizisztánból. Sok külföldi fellépőt vendéglátó magyar családoknál helyeznek el, így az elmúlt 25 évben számtalan barátság alakult ki, sokan később is visszatérnek látogatóba a városba - tette hozzá.A programsorozat díszvendége ebben az évben Kárpátalja lesz. A fesztiváligazgató indoklása szerint, azért esett Kárpátaljára a választásuk, hogy ezzel is ráirányítsák a figyelmet a
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 11:49
Szabó Tünde: folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-fejlesztés
forinttal többet fordítanak az oktatásra, 18 milliárd forinttal többet, mint idén, miközben 500 iskolában indultak felújítások, bővítések. Hangsúlyozta: ezek a beruházások több lehetőséget, minőségi feltételeket biztosítanak a mindennapos testneveléshez és a sportoláshoz minden korosztály számára.

Mint mondta, tavaly 1,2 millió gyermek mozgott mindennap az iskolában, ez azonban további feladatot jelent a kormány számára, hiszen folytatnia kell az iskolai sportinfrastruktúra fejlesztését, hogy a gyerekek biztonságos és modern környezetben mozoghassanak.

A kormány 2014-ben döntött a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Programról (TTT), amelynek keretében országszerte épülnek vagy újulnak meg tornatermek, tanuszodák és komplett iskolák. A program első üteme 2015-ben, a második 2017-ben indult el.

Szabó Tünde elmondta: a TTT-program első ütemében 25, a másodikban 26 településen létesül új tanuszoda, hogy tízéves
velemenyezd, 2018. augusztus 08. szerda, 11:39
Kisfiú meg az üres virágcserép
Kisfiú meg az üres virágcserép

Egyszer régen élt egy bölcs és boldog király. Egy bánata volt csupán, hogy nem születtek gyermekei. Sokat törte a fejét, hogyan segíthetne magán, míg egyszer remek ötlete támadt.
"Kiválasztom az ország legbecsületesebb gyermekét és örökbe fogadom." Nyomban megparancsolta a szolgáinak, hogy minden gyermeknek adjanak virágmagvakat és kihirdette:
Aki ezekből a magvakból a legszebb virágokat neveli, azt fiammá vagy lányommá fogadom.
A gyerekek buzgón nekiláttak az ültetésnek, öntözésnek, hiszen mindannyian szerettek volna a bölcs király fogadott gyermekeként élni. Az egyik kisgyermek is szorgalmasan öntözte a magvakat, de hiába teltek a hetek, bizony semmi eredmény nem mutatkozott, a magvak csak nem akartak kicsírázni.
"Milyen különös" ? álmélkodott a kisfiú, s végül az édesanyjához fordult segítségért. Mi lehet az oka, hogy nem csíráznak
lilagondolatok, 2018. augusztus 08. szerda, 07:13
1/1559
Képek, videók
elmélkedés.png
chillik
2017. november 04. szombat, 15:21
Elmélkedés egy levél fele
chillik
2017. október 20. péntek, 03:24
Bármilyen helyzetben is v
katalin_53
2018. július 31. kedd, 05:52
Ha szorult helyzetben vag
katalin_53
2018. május 29. kedd, 07:42
Isten minden helyzete.jpg
katalin_53
2018. május 09. szerda, 05:31
helyzet.jpg
sz719eszter
2017. december 20. szerda, 11:51
helyzetkp.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 15:56
Helyzetkép 01.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:08
Helyzetkép 02.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:07
Helyzetkép 03.jpg
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:07
Van helyzet?.jpg
chillik
2016. október 03. hétfő, 06:01
Helyzetkép a helységröl 0
chillik
2016. szeptember 15. csütörtök, 11:45
Minden helyzetben ismerd
katalin_53
2016. július 03. vasárnap, 16:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.