Regisztráció  Belépés
2018. január 19. péntek | 3. hét | 19. nap | 10:39 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:32
December 3. ADVENT 1. VASÁRNAPJA
jóindulatú, jóságos, kedves".
Jó lenne, ha nem csak a János nevű gyermekek szülei, de minden szülő így nézne gyermekeire: ajándékba kaptuk őket az Úrtól, mert ő jóindulatú és jóságos.
Bizony ajándék a gőgicsélő csecsemő, de még az akaratos kiskamasz, sőt a konok tinédzser is! Isten ajándékai, s értük, felnevelésükért, testi-lelki egészségükért egyszer számot kell adnunk előtte.

Ő pedig azt akarja, hogy gyermekeink ott legyenek velünk a mennyei örökkévalóságban!
János, akit felnőttként Keresztelő Jánosként tart számon Isten népe, valóban nagy lett az Úr előtt. Ám nagysága nem kényeztette el őt, elhárította az emberek hízelkedő dicséretét, s alázattal végezte Krisztusra mutató feladatát: "Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem!" (Jn 3,30) Jusson többször eszünkbe Keresztelő alázatos alakja, ne legyünk annyira büszkék önmagunkra!

Uram!
Köszönöm, hogy minden újszülött azt a hírt hozza világunkba, hogy te szereted a képedre és hasonlatosságodra teremtett
ronix, 2017. december 03. vasárnap, 18:31
Ökölvívóedző-képzés indul Debrecenben
Novákné Kónya Zita elmondta: a négyéves képzést a DVSC Ökölvívó Klubbal közösen indítják a 9. évfolyamos tanulóknak, akik a helyi tantervbe beillesztett tantárgyból érettségit tesznek, majd egyéves OKJ-s képzést követően ökölvívó sportedzői képesítést szerezhetnek. Az igazgató hangsúlyozta: az edzőképzéshez az iskolában minden tárgyi feltétel adott, hiszen az intézmény tornacsarnoka már évek óta az ország egyik legszínvonalasabb ökölvívóteremként működik, négy ringgel és minden szükséges sporteszközzel felszerelve. A képzés elméleti hátterét részben a Debreceni Egyetem oktatói adják majd, de számítanak a sportágban dolgozók szaktudására is, így a DVSC edzőire, és oktatóként részt vesz a diákok tanításában többek között a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, Erdei Zsolt, a szövetségi kapitány, ifjabb Balzsay Károly és a szövetség stratégiai menedzsere, Kovács László is. A leendő edzők többek között egészségtant, edzéselméletet, vállalkozástant, anatómiai és élettani ismereteket tanulnak majd, a
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:29
5 tény, amit tudnod kell gyermekedről
agresszíven viselkedem, akkor egyszerűen ideges vagyok, rosszul érzem magam a bőrömen, és segítségre van szükségem.

Ha szeretnél segíteni benne, hogy a prefrontális kéreg megerősödjön az agyamban, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha megmutatod, hogy a Tiéd hogyan működik. Én őszintén szeretnélek Téged utánozni. Ha kicsit idősebb leszek, segíts nekem, és mutasd meg, hogyan nyugodhatok meg, hogyan érthetem meg mások érzelmeit és viselkedését, és hogy hogyan oldjam meg a problémáimat. Ha így teszel, felnőttként hálás leszek majd Neked.


2. A szükségleteim irányítanak

Ahogy az előbb említettem, az én agyamban még fejletlen a prefrontális kéreg. Éppen ezért hihetsz nekem, hogy lefekvéskor nem trükk, ha vécéznem kell, és ha véletlenül bepisilek, az nem azért van, hogy így kergesselek az őrületbe. Esküszöm! Egyszerűen arról van szó, hogy a lefekvés nem olyan szórakoztató, mintha közösen játszanánk. A pelusomhoz pedig ragaszkodom.

Természetesen bizonyos mértékig
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:25
10 módszer, mellyel gyermeked tanulásra ösztönözheted
pontosan tudjuk, hogy ennek mennyire komoly szerepe van a jövőjükben. Nem értjük, hogy hogyan lehetnek fontosabbak az barátok vagy a számítógépes játékok, mint a tanulás.

A helyzet az, hogy a legtöbb gyerek egyáltalán nem lusta, közönyös vagy céltalan. Ami azt illeti, épp ellenkezőleg: érdeklődőek, izgatottak, lelkesek és kíváncsiak minden iránt, ami érdekli őket: zene, filmek, játékok, Facebook, divat, és még sorolhatnám.

Egy pillanatra próbáld magad gyermeked helyébe képzelni. Felnőttként pontosan tudod, hogy milyen fontos az egészséges étkezés és a sport. De ezt be is tartani - ez már egy másik történet. Nem mindig könnyű salátát enni, nem mindig egyszerű időt találni a mozgásra. És akkor még nem is beszéltünk a csábításról, arról, hogy az ember megkíván egy fagyit, vagy épp egy szelet fűszeres tarját...

A legtöbb gyerek hasonlóan van ezzel: tudják, hogy az iskola fontos, csak hát annyi más, izgalmas dolog van a világon.

Fejletlen agyak

A
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:07
Tallóztam
többi ember, aki csak teheti, nem sült krumplit és hamburgert ebédel, hanem valami egészségesebbet.

Groteszk módon a szegénység és az alacsony jövedelem ma (főként a fejlett országokban) nemcsak éhezést okozhat, hanem túlsúlyt is.

Az olcsó, de rossz minőségű, túlcukrozott, magas kalóriatartalmú ételek (klasszikusan a sült krumpli, hamburger, cukrozott üdítős menük) rendszeres fogyasztása komoly kockázati tényező a gyermekkori elhízásban.

Egy túlsúlyos gyerek pedig felnőttként is gyakran küzd a kilókkal.

Ahogy a gyermekkori éhezésnél is mindig kiemeljük, hogy - jelentőségét és következményeit tekintve - sokkal súlyosabb a probléma annál, minthogy valakinek sokat korog a gyomra (hiszen az éhezés fizikai-, érzelmi-, valamint hosszú távon káros egészségügyi hatásokat is kiválthat); úgy a gyermekkori elhízásnál is fontos tisztázni, hogy nem csupán azért veszélyes, mert a has körüli úszógumi nem divatos. A fizikai egészség veszélyeztetésén túl, alacsony
horvathnemagdi, 2017. november 22. szerda, 07:25
Szeretetnyelv
sokszor attól, hogy milyen ezzel kapcsolatos viselkedési mintákat láttunk születésünktől kezdve felnőtt korunkig, és utána azt használjuk, vagy változtatunk rajta!

Az elismerő szavak az egyik leges legfontosabb tényező emberi kapcsolatainkban! Alapvetően már gyermekkorban eldől, hogy milyen fókusz tanulunk és látunk szüleinktől, környezetünktől, melyek azok a tulajdonságok, cselekedetek, amelyekre helyezzük a hangsúlyt, milyen mintákban élünk és növünk fel! Nagyon lényeges momentum, hogy felnőttként felismerjük, képesek vagyunk a rossz helyre helyezett fókusz megváltoztatására.

Amikor mindenben a hibát, a javítani valót keressük, a másik ember számunkra nem elfogadott tulajdonságait emeljük ki, akkor annak idővel meg lesz a nem túl pozitív következménye! Konfliktussorozatok, élhetetlenség! Persze ez nem azt jelenti, hogy motiváló és jobbító szándékkal nem adhatunk valakinek tanácsot, hiszen azok építő jelleggel is szólhatnak, de sok embernél megfigyelhető egy teljesen végletekig elmenő
lenke1964, 2017. november 10. péntek, 08:01
Szakértő: Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében
A szakértő elmondta: 1975 óta tízszeresére nőtt az elhízott gyerekek száma, a rohamos növekedés oka a kevés mozgás és az egészségtelen táplálkozás mellett a környezetben keresendő, ugyanis ma olyan környezetben élünk, hogy nehéz egészségesen élni. Kovács Viktória megjegyezte: sok a "kísértés", és - sajnos - az egészséges élelmiszer drága is.

Emlékeztetett, hogy október 11-én volt az elhízás világnapja, amely a gyermekkori elhízás növekvő trendjére hívja fel a figyelmet, és ennek apropóján készítettek felmérést a magyarországi helyzetről. Elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott, ezzel európai viszonylatban a középmezőnybe tartozunk. Hozzátette: a dél-európai államokban, például Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban ez az arány 40 százalék, Finnországban és Svédországban pedig 11-12 százalék körüli.

Kovács Viktória szerint a 2010-es adatokkal összehasonlítva az látszik, hogy nem nő a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma, ennek hátterében valószínűleg
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:21
Az erdélyi Válaszút nevű faluban készítenek műsorokat a Válasz-utak fiataljai
sokkal érdekesebb, ha az őket érintő kérdésekről ők maguk beszélgethetnek a saját közegükben, és nem riporter irányította kérdésekre kell válaszolniuk - tette hozzá Keresztes Ilona, a műsor felelős szerkesztője. "Kialakult ez a nagyon jó beszélgetős műfaj, ahol vitatkoznak, érvelnek, tanakodnak vagy megpróbálnak különböző fogalmakat értelmezni" - mondta.

A műsorban szóba került már, hogy mit gondolnak szegénységről, gazdagságról, mi a különbség barátság és szerelem között, milyenek lesznek majd felnőttként, szülőként, milyen válni, de szó volt már az abortuszról és a fesztiválok veszélyeiről is. Készítettek riportokat meghívott vendégekkel, például Szilágyi Áronnal, Radics Gigivel, Kovács András Péterrel vagy beszélgettek az élethez való joggal kapcsolatban Vasadi Éva alkotmánybíróval. A gyerekjogokhoz kapcsolódva pedig Gyurkó Szilvia, az UNICEF egykori jogásza volt a vendégük.

A 16-18 éves fiatalok alkotta csapat jelenleg 13 tagú, a tavasszal érettségizett és elbúcsúztatott diákok helyére idén
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:33
Potápi: nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a megyei választásokon
Potápi Árpád János az MKP vezetőségével a magyar kormány nemzetpolitikájának eddigi eredményeiről, a Felvidéket érintő célkitűzéseiről, azon belül a családi vállalkozások évének felvidéki vonatkozásairól, az MKP és a Fidesz-KDNP pártszövetség közötti stratégiai partnerségről, illetve a Szlovákiában november negyedikén tartandó megyei választásokról egyeztetett.

Utóbbiról szólva, Potápi Árpád János a felvidéki magyar párt elnökével, Menyhárt Józseffel közösen tartott sajtótájékoztatón rendkívül fontosnak minősítette a novemberi megyei választásokat, majd rámutatott: a vidéki politikától, ez esetben a megyei önkormányzatoktól nagyon sok függ, például az intézményrendszer fenntartása és a határon átnyúló fejlesztések kérdése is, ezért a felvidéki magyarság szempontjából sem mindegy, milyen súllyal vesznek részt a magyarok a megyék irányításában.

"Ezért is fontos az, hogy a magyar emberek november negyedikén elmenjenek szavazni, és ha már elmentek, akkor az MKP-ra szavazzanak, hiszen Szlovákiában
velemenyezd, 2017. szeptember 20. szerda, 17:13
A hónap meséje-szeptember Hamupipőke
közül érezheti valamelyik, akár a legnagyobb, az egészséges, a lány, az apára hasonlító, hogy a család peremére, szélére kerül. Ilyenkor mit tud tenni egy gyerek? Lázad? Harcol? Önérvényesít? Nem, nem tud, különösen, ha kisebb még. Alkalmazkodik, és próbálja tenni azt, amit tőle várnak.
Hamupipőke is ezt teszi. Szolgál. Próbálj megfelelni, hátha, hátha észreveszik, hátha szeretni fogják. És ez nem fog megtörténni. Ilyenkor, a mese ugyan áttételesen jelzi, de egy út van, amikor itt az idő, felnőttként, elmenni.

Mostoha. Ki is ő? A mesékben sok mostoha anya szerepel. Több mint mostoha apa. Bár ez így nem igaz, mostoha lányoknak ez az apa szintén mostoha, de ez egyáltalán nem tűnik fel senkinek, mert nem bánik rosszabbul azokkal a lányokkal, mint a sajátjával. Sőt! Vajon mégis miért több a mostoha anya? És igen, jön a történelmi magyarázat, hogy a szülésben sok nő meghalt és az apa újraházasodott, igen ez igaz. Szerintem ennél ez jóval több, mélyebb. Megjelenik ebben a felosztásban az anya
suzymama, 2017. szeptember 06. szerda, 15:09
Milyen ruhát adjunk a babára, kisgyerekre kánikulában?
Végre elérkezett a várva várt igazi nyár, de a hőséget elviselni felnőttként sem könnyű, a gyerekeknek pedig még nehezebb. Ilyenkor sokkal nyűgösebbek és a még nem beszélő babák nem is tudják elmondani, hogy mit szeretnének ebben a helyzetben, ezért nekünk szülőknek kell próbálkozni. Gyakran elég annyi csak, hogy a peluson kívül nem adunk rájuk más ruhát és máris jobban alszanak napközben. De éjszaka nem fáznak meg pizsama nélkül? És ha napközben kint játszik a kisgyerek, akkor mit adjak rá? Babák és kisgyerekek öltöztetése a nyári hőségben, a lakásban és a szabadban. Erről olvashattok a következőkben.
A baba öltöztetése a nyári hőségben (újszülöttek, kúszó-mászó babák)


Mindig gondoljatok arra, hogy ők még pici babák, de ugyanúgy melegük van a melegben, mint nekünk, felnőtteknek. Gondoljatok arra, ha mi magunkon is csak egy fürdőruhát tűrünk meg, akkor bizony a babát sem kell felöltöztetni például body-rugdalózó
eva6, 2017. június 26. hétfő, 16:38
1/30
Képek, videók
katalinh nas.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:13
katalin névv.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:05
katalin névd.jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:04
katalin név..jpg
zsokica45
2018. január 01. hétfő, 12:04
katalin.jpg
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:37
katalin és györgy herceg.
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:33
Katalin kisfia -György.jp
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:32
katalin-hercegno.jpg
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:31
Vilmos-Katalin és a gyerm
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:05
Vilmos-Katalin-2017 karác
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:04
Vilmos- és Katalin 2017.j
agica2004
2017. december 27. szerda, 20:02
Baráti együttlét
bedmarika47
2014. augusztus 15. péntek, 06:52
együttlét
aurorix
2014. június 21. szombat, 06:34
együttlét
agica2004
2013. október 20. vasárnap, 15:27
békés együttlét.gif
biharijudit
2012. február 07. kedd, 14:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.