Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 15:49 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kerner Mariann
orgona,
Virágoznia kell, gyönyörködni, nyílnia.
De leszedni nem szabad, csak nézni,
Ha birtokolni akarod, rögtön megérzi.
Csodáld hát őt, és vég nélkül szeresd,
Hagyd szabadon dobbanni a szívedet.SZŐLŐFÜRT

Áldom a magot, mibe Isten sóhaja elvetett,
Száz harcon átölelve tart a családi szeretet.
Megverekszem a mindennapi küzdelmeket,
A szomorúság karjaidba el-elvezet.

Megrósz, vigasztalsz, tanítasz, terelsz,
Felnőttként ma is gyermeknek szeretsz.
Szemedbe emberöltőket látok, mi sokat tűrt,
S ez a kis mag évszázadokká érő szőlőfürt.

Apró szemei anyu, apu, testvér, nagybátyj',
Levelének erezete mutatja mamát, papát.
Együtt vagyunk egészek, egymást tartva,
Összetartozásunk végtelen hosszú inda.

Földi léptünk legnagyobb csodája, vagyona,
Szeretetünk a másik szíve, otthona.
Botladozva egészségben, betegségben,
Egymás kezét fogva,
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
Az önmunka és a pitypang
Az önmunka és a pitypang

Tegnap a kertben gazoltam, tele van pitypanggal, vagyis gyermekláncfűvel. Elgondolkodtam, miért is ez a neve. A gyerekek imádják, mi mindig alkottunk belőle valamit-általában koszorút. Láncot alkotnak; sokszor szinte elpusztíthatatlan láncot.
És hogy miért is hasonlít az önmunkához? Elmondom.
Nagyon sok mindent tépünk ki magunkból felnőttként, amit úgy szerettünk, de "gyerekessé" vált.
Vagy nézzük meg a gyökerét! Baromi hosszú, erős, szétágazó, még a kis fiatal növényeké is. Ráadásul, ha nem téped ki teljesen és beleszakad, ugyanúgy visszanő. A blokkok oldása is ilyen: amikor felszínesen csinálod, a gyökér bent marad, újra és újra visszanő a blokkod is. Ezért kell minél gyakrabban minél mélyebbre menni. Azt, hogy elvirágozzon, semmiképpen nem szabad hagyni. Mert bár jó móka, és szép, ahogy a kis fehér ejtőernyők szállnak a szélben, még jobban elterjed a gyom, mint előtte. Felemészt és elnyom minden mást, ami fontos és hasznos az életben. És mindent, ami
lenke1964, 2018. április 13. péntek, 16:19
Terveznem kéne a jövőmet. De nem tudom, mert itt nincs olyan
lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.

Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a
yaskane, 2018. április 09. hétfő, 19:02
Modellkedik a fekete szülők albinó fia
albínóként látta meg a napvilágot. Leo testvérei is albinizmussal születtek. Talán mondani sem kell, hogy gyerekkoruk nem volt egy leányálom, rengetegen csúfolták őket bőrszínük miatt. Családjuk volt az első színes bőrű família a környéken, de még emellett a gyerekek albínók is voltak: a csúfolódás, beszólogatás állandó kísérőjük volt. A 22 éves férfi ma már keresett modell, és másoknak is igyekszik segíteni önmaguk elfogadásában. Veleszületett betegsége miatt ugyan nagyon küzdelmes gyermekkora volt, felnőttként az élet most kárpótolja a sok megpróbáltatásért. Nem tartott sokáig, amíg a különleges, szabálytalan szépségideálokra fogékony divatipar felfigyelt rá, és Leót azóta számos modellügynökség foglalkoztatja. Fotózták már a Vogue orosz kiadásába, szerepelt számos videoklipben, a London Fashion Week kifutójának is rendszeres vendége.
schuro, 2018. február 12. hétfő, 21:57
Gyanús módon tűnnek el a lány babák
A természet mindkét nemnek egyenlő esélyt kínál, születéskor mégis a fiúk, felnőttként pedig a nők vannak többségben. Azokban az országokban, ahol a másodiknak vagy harmadiknak születő gyerekek között jóval több a fiú, mint a lány, ott feltételezhetően nagyon ijesztő dolgok állnak a háttérben.
KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Sejtszinten nem sokban különbözünk az egyszerű muslicától
A sejtek szintjén kell tetten érni a betegségeket
Kémiai magyarázatot találhattak az élet megjelenésére
Baráti kör, sörözés, így negyven körül már magától terelődik a téma gyerekekre. Van jó pár a társaságban, meg is köszöntöttük őket együtt és külön-külön, ahogy az illem megkívánta, de csak most állt össze a kép: a ,,legfrissebb" babák mind lányok.
Ötből öt.

Több kisfiú, de kevesebb férfi
Köztudott, hogy világszerte nagyobb a nők aránya, kocsmában pedig nyilvánvalóan mindenki értőn áll a kérdéshez, repkednek is a sebtiben alkotott elméletek, de megoldás nincs. Aztán az érdeklődés
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:25
Az agyonkímélt gyermekek korát éljük
szegénynek iskolában kell sínylődnie, szegénynek tanulnia kell, szegénynek házi feladata van, szegénynek unalmas tárgyai vannak, szegény leterhelt és szegénynek nem mókából és kacagásból áll a teljes élete. Először is javasolnám, hogy amennyiben a gyerek ép és egészséges kezdjünk el felhagyni az állandó sajnálatával és megkímélésével, mert az élettől nem gombnyomásra fogja megkapni a dolgokat. Sőt! Ahogy az iskolarendszerbe bekerül, a gyereknek nyilván el kell kezdenie belenőni abba a világba, amiben felnőttként majd évtizedeken át helyt kell állnia (ha elvégzem a munkám, megbecsülnek és megkapom a fizetésem, ha nem, hát kirúgnak előbb-utóbb). A szülőnek nem az a dolga, hogy ellensúlyozza az iskola "kemény-rideg", teljesítményen alapuló rendszerét (ugye, ha kisfiam figyelt az órán és megtanulta a leckét, akkor jó esetben jó jegyet kap, ha konkréten nem érdekelte, hogy mi folyik az órán körülötte és nem tanult, hát nem kap jó jegyet), és mint ellenpólus kímélje a gyereket otthon minden elvégzendő feladattól
horvathnemagdi, 2018. február 10. szombat, 13:57
Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:32
December 3. ADVENT 1. VASÁRNAPJA
jóindulatú, jóságos, kedves".
Jó lenne, ha nem csak a János nevű gyermekek szülei, de minden szülő így nézne gyermekeire: ajándékba kaptuk őket az Úrtól, mert ő jóindulatú és jóságos.
Bizony ajándék a gőgicsélő csecsemő, de még az akaratos kiskamasz, sőt a konok tinédzser is! Isten ajándékai, s értük, felnevelésükért, testi-lelki egészségükért egyszer számot kell adnunk előtte.

Ő pedig azt akarja, hogy gyermekeink ott legyenek velünk a mennyei örökkévalóságban!
János, akit felnőttként Keresztelő Jánosként tart számon Isten népe, valóban nagy lett az Úr előtt. Ám nagysága nem kényeztette el őt, elhárította az emberek hízelkedő dicséretét, s alázattal végezte Krisztusra mutató feladatát: "Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem!" (Jn 3,30) Jusson többször eszünkbe Keresztelő alázatos alakja, ne legyünk annyira büszkék önmagunkra!

Uram!
Köszönöm, hogy minden újszülött azt a hírt hozza világunkba, hogy te szereted a képedre és hasonlatosságodra teremtett
ronix, 2017. december 03. vasárnap, 18:31
Ökölvívóedző-képzés indul Debrecenben
Novákné Kónya Zita elmondta: a négyéves képzést a DVSC Ökölvívó Klubbal közösen indítják a 9. évfolyamos tanulóknak, akik a helyi tantervbe beillesztett tantárgyból érettségit tesznek, majd egyéves OKJ-s képzést követően ökölvívó sportedzői képesítést szerezhetnek. Az igazgató hangsúlyozta: az edzőképzéshez az iskolában minden tárgyi feltétel adott, hiszen az intézmény tornacsarnoka már évek óta az ország egyik legszínvonalasabb ökölvívóteremként működik, négy ringgel és minden szükséges sporteszközzel felszerelve. A képzés elméleti hátterét részben a Debreceni Egyetem oktatói adják majd, de számítanak a sportágban dolgozók szaktudására is, így a DVSC edzőire, és oktatóként részt vesz a diákok tanításában többek között a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, Erdei Zsolt, a szövetségi kapitány, ifjabb Balzsay Károly és a szövetség stratégiai menedzsere, Kovács László is. A leendő edzők többek között egészségtant, edzéselméletet, vállalkozástant, anatómiai és élettani ismereteket tanulnak majd, a
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:29
5 tény, amit tudnod kell gyermekedről
agresszíven viselkedem, akkor egyszerűen ideges vagyok, rosszul érzem magam a bőrömen, és segítségre van szükségem.

Ha szeretnél segíteni benne, hogy a prefrontális kéreg megerősödjön az agyamban, akkor a legjobb, amit tehetsz, ha megmutatod, hogy a Tiéd hogyan működik. Én őszintén szeretnélek Téged utánozni. Ha kicsit idősebb leszek, segíts nekem, és mutasd meg, hogyan nyugodhatok meg, hogyan érthetem meg mások érzelmeit és viselkedését, és hogy hogyan oldjam meg a problémáimat. Ha így teszel, felnőttként hálás leszek majd Neked.


2. A szükségleteim irányítanak

Ahogy az előbb említettem, az én agyamban még fejletlen a prefrontális kéreg. Éppen ezért hihetsz nekem, hogy lefekvéskor nem trükk, ha vécéznem kell, és ha véletlenül bepisilek, az nem azért van, hogy így kergesselek az őrületbe. Esküszöm! Egyszerűen arról van szó, hogy a lefekvés nem olyan szórakoztató, mintha közösen játszanánk. A pelusomhoz pedig ragaszkodom.

Természetesen bizonyos mértékig
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:25
10 módszer, mellyel gyermeked tanulásra ösztönözheted
pontosan tudjuk, hogy ennek mennyire komoly szerepe van a jövőjükben. Nem értjük, hogy hogyan lehetnek fontosabbak az barátok vagy a számítógépes játékok, mint a tanulás.

A helyzet az, hogy a legtöbb gyerek egyáltalán nem lusta, közönyös vagy céltalan. Ami azt illeti, épp ellenkezőleg: érdeklődőek, izgatottak, lelkesek és kíváncsiak minden iránt, ami érdekli őket: zene, filmek, játékok, Facebook, divat, és még sorolhatnám.

Egy pillanatra próbáld magad gyermeked helyébe képzelni. Felnőttként pontosan tudod, hogy milyen fontos az egészséges étkezés és a sport. De ezt be is tartani - ez már egy másik történet. Nem mindig könnyű salátát enni, nem mindig egyszerű időt találni a mozgásra. És akkor még nem is beszéltünk a csábításról, arról, hogy az ember megkíván egy fagyit, vagy épp egy szelet fűszeres tarját...

A legtöbb gyerek hasonlóan van ezzel: tudják, hogy az iskola fontos, csak hát annyi más, izgalmas dolog van a világon.

Fejletlen agyak

A
lenke1964, 2017. november 23. csütörtök, 18:07
Tallóztam
többi ember, aki csak teheti, nem sült krumplit és hamburgert ebédel, hanem valami egészségesebbet.

Groteszk módon a szegénység és az alacsony jövedelem ma (főként a fejlett országokban) nemcsak éhezést okozhat, hanem túlsúlyt is.

Az olcsó, de rossz minőségű, túlcukrozott, magas kalóriatartalmú ételek (klasszikusan a sült krumpli, hamburger, cukrozott üdítős menük) rendszeres fogyasztása komoly kockázati tényező a gyermekkori elhízásban.

Egy túlsúlyos gyerek pedig felnőttként is gyakran küzd a kilókkal.

Ahogy a gyermekkori éhezésnél is mindig kiemeljük, hogy - jelentőségét és következményeit tekintve - sokkal súlyosabb a probléma annál, minthogy valakinek sokat korog a gyomra (hiszen az éhezés fizikai-, érzelmi-, valamint hosszú távon káros egészségügyi hatásokat is kiválthat); úgy a gyermekkori elhízásnál is fontos tisztázni, hogy nem csupán azért veszélyes, mert a has körüli úszógumi nem divatos. A fizikai egészség veszélyeztetésén túl, alacsony
horvathnemagdi, 2017. november 22. szerda, 07:25
1/31
Képek, videók
Kerner Mariann Éb®en
menusgabor
2018. július 07. szombat, 21:01
Családi szeretet
dandej
2018. február 16. péntek, 16:53
CSALÁDI SZERETET!!.jpg
piroska56
2014. november 25. kedd, 13:03
Családi szeretet.jpg
sznejuci
2014. január 06. hétfő, 18:43
családi szeretet.jpg
sarkadykati
2013. április 27. szombat, 07:40
Családi szeretet
groszmadel
2013. március 06. szerda, 18:46
Családi szeretet
mano47
2012. október 14. vasárnap, 15:36
családi szeretet.jpg
edinacska84
2011. november 28. hétfő, 17:00
családi_szeretet.jpg
juditmama
2010. március 14. vasárnap, 08:39
Családi szeretet, vers.jp
margoboszi
2009. október 17. szombat, 14:21
Családi szeretet.jpg
tereza54
2009. július 29. szerda, 21:03
családi szeretet
menesgazda
2009. június 17. szerda, 00:06
Török elleni küzdelmek em
garaferi
2011. október 05. szerda, 20:34
Címkék
szomorúság karjaidba, családtámogatási rendszer, egyszerű muslicától, gyerekek felnőttként, egészséges étkezés, előbb említettem, fizetésemnek azért, illem megkívánta, túlsúlyos gyerek, teljes élete, Debreceni Egyetem, hírt hozza, képzés elméleti, emberek hízelkedő, szükségleteim irányítanak, másik szíve,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.