Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 04:50 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érzelmek
A gyerekek nem sokban különböznek a felnőttektől, csak erősebben fejezik ki az érzelmeiket.

Szerintem sokat lehet tanulni az emberi viselkedésről, ha megfigyelünk egy óvodást, hiszen felnőttként is hasonlóan reagálunk, legfeljebb jóval árnyaltabban. Lehet, hogy a gond egyetlen bántó helyzetre vezethető vissza, mégis úgy teszünk, mintha a környezetünk lenne kibírhatatlan, és robbanunk bármire.

Kisfiam hamarosan négyéves lesz, és az utóbbi időben egyre gyakrabban mérgelődik valamin. Látszólag könnyen ki lehet hozni a sodrából, de igazából úton-útfélen keresi az indokot egy jó kis dühöngésre. Az általános morcosság valódi okát egyértelműen a testvér érkezésében látom.

Változatosságban azonban nincs hiány, nap mint nap produkál valami újat a témában. Ha például a szülői szigor áldozataként nem nézhet fél óra után több mesét, vagy rákiabálunk, mert már huszonhatodszor kértük, hogy vegye fel a szandálját, mérgesen kiáltja felénk a büntetését: "Akkor soha többé nem leszek a
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 13:14
Álcázott érzelmek
A gyerekekkel könnyű. Ha egyszer sír, az azt jelenti, hogy éhes.
Ha tovább sír, akkor fáradt. Csak felnőttként válik bonyolulttá a dolog.
Elrejtjük az érzelmeinket, fal mögé rejtőzünk. Eljutunk arra a pontra,
amikor már azt se tudjuk, ki mit gondol vagy érez. Akaratlanul is, de
mesterei leszünk az álcázásnak.

(Grace klinika c. film)
klarika47, 2018. szeptember 15. szombat, 16:36
Kerner Mariann
rögtön megérzi.
Csodáld hát őt, és vég nélkül szeresd,
Hagyd szabadon dobbanni a szívedet.


SZŐLŐFÜRT

Áldom a magot, mibe Isten sóhaja elvetett,
Száz harcon átölelve tart a családi szeretet.
Megverekszem a mindennapi küzdelmeket,
A szomorúság karjaidba el-elvezet.

Megrósz, vigasztalsz, tanítasz, terelsz,
Felnőttként ma is gyermeknek szeretsz.
Szemedbe emberöltőket látok, mi sokat tűrt,
S ez a kis mag évszázadokká érő szőlőfürt.

Apró szemei anyu, apu, testvér, nagybátyj',
Levelének erezete mutatja mamát, papát.
Együtt vagyunk egészek, egymást tartva,
Összetartozásunk végtelen hosszú inda.

Földi léptünk legnagyobb csodája, vagyona,
Szeretetünk a másik szíve, otthona.
Botladozva egészségben, betegségben,
Egymás kezét fogva, megbecsülésben.

Örömben,
menusgabor, 2018. július 06. péntek, 20:00
Az önmunka és a pitypang
Az önmunka és a pitypang

Tegnap a kertben gazoltam, tele van pitypanggal, vagyis gyermekláncfűvel. Elgondolkodtam, miért is ez a neve. A gyerekek imádják, mi mindig alkottunk belőle valamit-általában koszorút. Láncot alkotnak; sokszor szinte elpusztíthatatlan láncot.
És hogy miért is hasonlít az önmunkához? Elmondom.
Nagyon sok mindent tépünk ki magunkból felnőttként, amit úgy szerettünk, de "gyerekessé" vált.
Vagy nézzük meg a gyökerét! Baromi hosszú, erős, szétágazó, még a kis fiatal növényeké is. Ráadásul, ha nem téped ki teljesen és beleszakad, ugyanúgy visszanő. A blokkok oldása is ilyen: amikor felszínesen csinálod, a gyökér bent marad, újra és újra visszanő a blokkod is. Ezért kell minél gyakrabban minél mélyebbre menni. Azt, hogy elvirágozzon, semmiképpen nem szabad hagyni. Mert bár jó móka, és szép, ahogy a kis fehér ejtőernyők szállnak a szélben, még jobban elterjed a gyom, mint előtte. Felemészt és elnyom minden mást, ami fontos és hasznos az életben. És mindent, ami
lenke1964, 2018. április 13. péntek, 16:19
Terveznem kéne a jövőmet. De nem tudom, mert itt nincs olyan
lenni. Csodálatos szakma, és szeretném szeretni: de nem fogom tudni.

22 éves vagyok.
Szeptembertől, gyakornokként, 2 évig, 120.000 forintot fogok keresni. Budapesten ez egy szoba ára. De én nem szeretném a 100%-át oda adni a fizetésemnek azért, hogy legyen tető a fejem fölött. Végül is, ennem is kéne. Vagy valami.

22 éves vagyok.
Szeretnék egy lakást. Nem nagyot, mindig a kis lakásokat szerettem, a 30nm tökéletes lenne. Azt hiszem, nem kérek sokat. Ha szeretném, hogy felnőttként saját tető legyen a fejem felett, 22 évesen fel kell hitelt vennem, ami 40 éves koromig a nyakamon lesz. Jobb esetben. És a 120.000-ből majd a 160.000-ből kéne fizetnem a törlesztőjét.

Én ezt nem akarom. Meg nem is tudom.

22 éves vagyok.
Kinéztem egy kávéfőzőt egy hónapja, de nem tudtam megvenni magamnak. Mondom egy kávéfőzőt. Nem autót, nem gyémántékszert, nem egy 26. táskát: egy kávéfőzőt.
Szóljatok, ha sokat akartam.

22 éves vagyok.
Terveznem kéne a
yaskane, 2018. április 09. hétfő, 19:02
Modellkedik a fekete szülők albinó fia
albínóként látta meg a napvilágot. Leo testvérei is albinizmussal születtek. Talán mondani sem kell, hogy gyerekkoruk nem volt egy leányálom, rengetegen csúfolták őket bőrszínük miatt. Családjuk volt az első színes bőrű família a környéken, de még emellett a gyerekek albínók is voltak: a csúfolódás, beszólogatás állandó kísérőjük volt. A 22 éves férfi ma már keresett modell, és másoknak is igyekszik segíteni önmaguk elfogadásában. Veleszületett betegsége miatt ugyan nagyon küzdelmes gyermekkora volt, felnőttként az élet most kárpótolja a sok megpróbáltatásért. Nem tartott sokáig, amíg a különleges, szabálytalan szépségideálokra fogékony divatipar felfigyelt rá, és Leót azóta számos modellügynökség foglalkoztatja. Fotózták már a Vogue orosz kiadásába, szerepelt számos videoklipben, a London Fashion Week kifutójának is rendszeres vendége.
schuro, 2018. február 12. hétfő, 21:57
Gyanús módon tűnnek el a lány babák
A természet mindkét nemnek egyenlő esélyt kínál, születéskor mégis a fiúk, felnőttként pedig a nők vannak többségben. Azokban az országokban, ahol a másodiknak vagy harmadiknak születő gyerekek között jóval több a fiú, mint a lány, ott feltételezhetően nagyon ijesztő dolgok állnak a háttérben.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:
Sejtszinten nem sokban különbözünk az egyszerű muslicától
A sejtek szintjén kell tetten érni a betegségeket
Kémiai magyarázatot találhattak az élet megjelenésére

Baráti kör, sörözés, így negyven körül már magától terelődik a téma gyerekekre. Van jó pár a társaságban, meg is köszöntöttük őket együtt és külön-külön, ahogy az illem megkívánta, de csak most állt össze a kép: a ,,legfrissebb" babák mind lányok.
Ötből öt.

Több kisfiú, de kevesebb férfi
Köztudott, hogy világszerte nagyobb a nők aránya, kocsmában pedig nyilvánvalóan mindenki értőn áll a kérdéshez, repkednek is a sebtiben alkotott elméletek, de megoldás nincs. Aztán az
tinka1951, 2018. február 12. hétfő, 08:25
Az agyonkímélt gyermekek korát éljük
szegénynek iskolában kell sínylődnie, szegénynek tanulnia kell, szegénynek házi feladata van, szegénynek unalmas tárgyai vannak, szegény leterhelt és szegénynek nem mókából és kacagásból áll a teljes élete. Először is javasolnám, hogy amennyiben a gyerek ép és egészséges kezdjünk el felhagyni az állandó sajnálatával és megkímélésével, mert az élettől nem gombnyomásra fogja megkapni a dolgokat. Sőt! Ahogy az iskolarendszerbe bekerül, a gyereknek nyilván el kell kezdenie belenőni abba a világba, amiben felnőttként majd évtizedeken át helyt kell állnia (ha elvégzem a munkám, megbecsülnek és megkapom a fizetésem, ha nem, hát kirúgnak előbb-utóbb). A szülőnek nem az a dolga, hogy ellensúlyozza az iskola "kemény-rideg", teljesítményen alapuló rendszerét (ugye, ha kisfiam figyelt az órán és megtanulta a leckét, akkor jó esetben jó jegyet kap, ha konkréten nem érdekelte, hogy mi folyik az órán körülötte és nem tanult, hát nem kap jó jegyet), és mint ellenpólus kímélje a gyereket otthon minden elvégzendő feladattól
horvathnemagdi, 2018. február 10. szombat, 13:57
Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól
Elmondása szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyerekekkel, de amikor segítik, instruálják őket, például megtanítják őket korcsolyázni, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyerekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságait emelte ki, így azt, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, hogy a diákhitelt is elengedik, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak. Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyereket, illetve megduplázzák a diplomás gyedet. Hozzátette ugyanakkor, hogy a család nem elsősorban az anyagi támogatásokról szól.
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 12:32
Régi karácsonyok játékai
A régi korok gyerekei nem kaptak meg minden játékot azonnal, sokszor évekig áhítoztak, vágyakoztak és vártak az ajándékra. De ha végre Valahára megkapták, úgy vigyáztak rá, mint a szemük fényére. Mindennél értékesebb, féltett kincs lett a vágyott ajándék.
A harmincas években az álmok álma volt a kislányoknak a porcelán fejű alvó baba. A kislányok nagy becsben tartották a rég áhított babájukat, amely a korabeli divat szerint bokáig érő fodros ruhába, bő bugyogóba és fűzős, száras cipőbe öltöztetett, vatelinnel kitömött játék baba volt. A gyerekszobába fő helyre, a megvetett ágy tetejére ültették. Játszani is csak akkor volt szabad vele, ha a mama vagy a nevelőnő ott volt, mert igen csak sokba került az ilyen ritka szép játék.


A fiúk karácsonyi ajándéka általában a hintaló, kisvasút és a méteres építő-készlet szekrényt volt, amit általában egyszer mindenki
lizawolf, 2017. december 28. csütörtök, 12:14
December 3. ADVENT 1. VASÁRNAPJA
jóindulatú, jóságos, kedves".
Jó lenne, ha nem csak a János nevű gyermekek szülei, de minden szülő így nézne gyermekeire: ajándékba kaptuk őket az Úrtól, mert ő jóindulatú és jóságos.
Bizony ajándék a gőgicsélő csecsemő, de még az akaratos kiskamasz, sőt a konok tinédzser is! Isten ajándékai, s értük, felnevelésükért, testi-lelki egészségükért egyszer számot kell adnunk előtte.

Ő pedig azt akarja, hogy gyermekeink ott legyenek velünk a mennyei örökkévalóságban!
János, akit felnőttként Keresztelő Jánosként tart számon Isten népe, valóban nagy lett az Úr előtt. Ám nagysága nem kényeztette el őt, elhárította az emberek hízelkedő dicséretét, s alázattal végezte Krisztusra mutató feladatát: "Neki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem!" (Jn 3,30) Jusson többször eszünkbe Keresztelő alázatos alakja, ne legyünk annyira büszkék önmagunkra!

Uram!
Köszönöm, hogy minden újszülött azt a hírt hozza világunkba, hogy te szereted a képedre és hasonlatosságodra teremtett
ronix, 2017. december 03. vasárnap, 18:31
Ökölvívóedző-képzés indul Debrecenben
Novákné Kónya Zita elmondta: a négyéves képzést a DVSC Ökölvívó Klubbal közösen indítják a 9. évfolyamos tanulóknak, akik a helyi tantervbe beillesztett tantárgyból érettségit tesznek, majd egyéves OKJ-s képzést követően ökölvívó sportedzői képesítést szerezhetnek. Az igazgató hangsúlyozta: az edzőképzéshez az iskolában minden tárgyi feltétel adott, hiszen az intézmény tornacsarnoka már évek óta az ország egyik legszínvonalasabb ökölvívóteremként működik, négy ringgel és minden szükséges sporteszközzel felszerelve. A képzés elméleti hátterét részben a Debreceni Egyetem oktatói adják majd, de számítanak a sportágban dolgozók szaktudására is, így a DVSC edzőire, és oktatóként részt vesz a diákok tanításában többek között a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, Erdei Zsolt, a szövetségi kapitány, ifjabb Balzsay Károly és a szövetség stratégiai menedzsere, Kovács László is. A leendő edzők többek között egészségtant, edzéselméletet, vállalkozástant, anatómiai és élettani ismereteket tanulnak majd, a
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:29
1/31
Képek, videók
A leg érzelmeket keltőbb
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:09
A legkevésbé érzelmeket k
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:47
érzelmek.jpg
lenke1964
2016. március 20. vasárnap, 16:06
negatív érzelmek.jpg
bbbarbara
2016. január 11. hétfő, 20:46
A leg érzelmeket keltőbb
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:32
Érzelmek.jpg
pacsakute
2015. november 16. hétfő, 21:12
Érzelmek tengerén
sanci81
2015. október 29. csütörtök, 16:22
igaz viselkedés.jpg
zsokica45
2016. március 05. szombat, 18:26
Személyiség és viselkedés
aksira
2015. augusztus 21. péntek, 13:53
személyiség, viselkedés.j
bbbarbara
2015. február 04. szerda, 20:52
viselkedési szabályzat
ak-78
2014. április 24. csütörtök, 14:58
Patkányok viselkedése...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:05
2.A szociális viselkedés.
kotos
2009. november 30. hétfő, 01:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.