Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 07:45 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Potápi: a határon túli magyarság a kormány mellett áll
Potápi Árpád János a Fidesz és a Civil Összefogás Fórum helyi szervezetének családi napján mondott köszöntőjében hozzátette: "a család egy férfi és egy nő kapcsolatán alapul, és gyermekeinket is úgy képzeljük el, hogy ilyen családokban kell felnőniük".

Az, hogy meg akarjuk védeni a családjainkat, "normális emberi gondolkodás" - jegyezte meg a nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Szent Orsolya Iskolaközpontban tartott eseményen.

Kitért arra is, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság a családpolitika határon túli feladatait végzi, ennek keretében hirdették meg a határon túli magyar családok éve programot. A program eredményei között említette, hogy a kormány 550 óvodát épít vagy újít fel határon túli, magyarok lakta településeken, a Felvidéken például ezen a héten hat óvodát adtak át.Utalt rá, hogy a Fidesz-KDNP 2014-ben a határon túlról érkezett levélszavazatok 94 százalékát, 2018-ban 96,8 százalékát kapta.

Úgy fogalmazott: "A kultúránk a zsidó-keresztény hagyományokra épülő
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 18:21
Matolcsy: kilenc szellemi műhely működik majd a "bölcs várban"
A jegybank elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: "jelképes téren, jelképes helyen, jelképes időben" adták át a korábban már majdnem teljesen lerombolt épületet.

Az épület is azt jelképezi, hogy Magyarország 2010 után megtalálta helyét a világban, Kelet és Nyugat között jelképes hídfőállást teremtett - mutatott rá Matolcsy György.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kiemelte: korunkban kulcskérdés az innováció, a másként, megújulva gondolkodás képessége, lehetősége. "Ezzel fontos élnünk, ha azt szeretnénk, hogy Magyarország és Budapest Európa innovációs központja legyen" - mondta a miniszter.

Az innovációs és technológiai miniszter elmondta: már most a negyedik ipari forradalom korát éljük, ennek megértéséhez és elfogadásához a társadalom innovációra való képességét is erősíteni kell. El kell fogadtatni, hogy már a közeljövőben a mesterséges intelligencia a mindennapok része lesz, könnyen elképzelhető, hogy robotok lesznek a "munkatársaink". Nem kell félni a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 17:29
Facebookon kaptam
Szervusz Kedves Évi ! Kellemes ébredést jó reggelt , vidám
szép napot és , kellemes hétvégét kívánok sok szeretettel !
PUSZILLAK ...

"Csak az aranyos napokat érdemes megmentenünk a feledéstől .
A sugarakat , amelyek a lelkünket melegítették .
A gyöngyöket , amelyek a szívünkben keletkeztek, vagy valaki lelkéből elénk gurultak . A nagy fordulókat , amelyek a gondolkodásunk határkövei ..".

Gárdonyi
eva6, 2018. szeptember 21. péntek, 14:53
Sulyok Tamás: az alkotmányjog oktatásának kapcsolódnia kell a mindennapi élethez
csak akkor válnak valóban az élet szerves részévé, ha a mindennapi életben is találkozni velük.

Kukorelli István egyetemi tanár, alkotmányjogász köszöntőjében arról beszélt: alkotmányjogot oktatni hivatás, azonban az alkotmányjogot oktatók nagy részének nincs tanári diplomája, az egyetem elvégzése után "a mély vízbe" dobják őket, holott szükség lenne arra, hogy megtanuljanak tanítani.

Az alkotmányjog tanításánál szükség van a tudás, az ismeretek átadására, de arra is, hogy a diákokat gondolkodásra késztessék és közvetítsék nekik az alkotmányjog klasszikus alapelveinek jellegét - jegyezte meg az alkotmányjogász.

Véleménye szerint a jogászképzés mai helyzete nem kedvez ezeknek az elveknek, a legtöbb egyetemen tömegképzés folyik, írásbeli vizsgákkal, ahol a hallgatók nagy része örül "a kis bélásoknak".

Az államnak elemi érdeke lenne, hogy hosszabb távon gondolkodjon a jogászképzés szükségességéről. "Nem fáj", a legolcsóbb képzések egyike, és ha ebből is kivonul, az több mint felelőtlenség
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 12:07
Színházak éjszakája - Harmincegy intézmény látogatható egyetlen karszalaggal szombaton
szervezőket arra, hogy a színházi mindennapoktól eltérő körülmények között kuriózumokkal, egyszeri és egyedülálló programokkal lepjék meg a közönséget minden évben. "Jó érzés, hogy a budapesti színházi élet színe-java együtt gondolkodik ilyenkor azon, hogyan tegyük különlegessé ezt az éjszakát" - fogalmazott.

Az idei év újdonsága, hogy a nézők jobban megismerhetik az intézmények színházpedagógiai tevékenységét. Mára a legtöbb színház feladatának tekinti, hogy az előadások megtekintésén túl közös gondolkodásra invitálja a közönséget, akik így részesei lehetnek az alkotó folyamatnak. A csatlakozó teátrumok közül többen is színesítik műsorukat ezen a napon színházpedagógiai programokkal.

Szintén újdonság, hogy idén a GreenGo-val, Budapest első elektromos autómegosztó rendszerével fogott össze a Színházak éjszakája: 18 órától éjfélig GreenGo transzfereket is biztosítanak a résztvevőknek, akik az autókat a Vígszínháznál és a Madách Imre úton találják majd meg. A karszalaggal rendelkező utasokat a
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 11:57
Handó: az OBH célja, hogy megőrizze Magyarország szuverenitását
szakavatott munkásságuk révén állandó részesei maradjanak a jogkereső közönség osztatlan bizalmának és tiszteletének", és hogy a bírói, az ügyészi és az ügyvédi kar tagjait "kölcsönös megértés és megbecsülés fűzze össze nagy célok sikere érdekében" - idézte.

Az OBH elnöke szerint ma is ennek a bizalomnak az elnyerése a bírói kar célja, és e bizalom elnyeréséhez három dolog kell: "felkészültség, tisztesség és felelősségvállalás".

Hozzátette: fontos a kölcsönös párbeszéd, a közös célokért gondolkodás és cselekvés is, hogy az "igazságszolgáltatás az elődeink által épített szilárd alapokon tudjon állni".

Juhász Andort a szakmai feddhetetlenség mintaképének nevezte, aki korát megelőzve feszegette a bírói függetlenség, a bírói nyilvánosság kérdését és számos más, ma is aktuális témát.

Juhász Andor 1864. szeptember 17-én született Kassán jogász családban. A hivatását édesapja ügyvédi irodájában kezdte, 1886-ban lett a kassai törvényszék joggyakornoka. 1891-ben a Miskolci Járásbíróságon
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:12
Külföldi sajtó Magyarországról - Cseh lap a visegrádi együttműködésről
"A V4 mint migrációellenes szövetség, működik" - véli a Csehország Visegrádtól elvarázsolva című jegyzet szerzője, Ondrej Houska. Nem olyan egyszerű minden, ahogy azt néhány nyugati kritikus igyekszik hangoztatni, és Orbán Viktor miniszterelnöknek is sok esetben igaza volt a migrációs kérdésekben - teszi hozzá a szerző. Ugyanakkor úgy véli: Közép-Európa szempontjából a migráció inkább absztrakt, semmint valós probléma, "már amennyiben nem hiszünk az olyan mesékben, hogy a berlini, brüsszeli bolondok vagy Soros György migránsok millióival akarnak elárasztani minket".

Houska szerint a migrációtól eltérően a gyakorlati dolgokban már nem olyan jó a visegrádi együttműködés. Minden tagállam a konkrét témákban a maga érdekeit védi. Csehország sem számolhat a többi visegrádi ország automatikus támogatásával.

Szlovák politikusok nyíltan hangoztatják, hogy Visegrádot hasznosnak tartják, de Szlovákia nem fogja csak "valamiféle elvből" támogatni a cseheket, a lengyeleket és a magyarokat. Pozsonyban
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 10:52
Életfogytiglanra ítéltek egy szerencsejáték miatt gyilkoló férfit Szolnokon
A tájékoztatás szerint 2016 júliusában a férfi - az egyik szolnoki nagyáruházban működő üzlet eladójaként - az üzlet pénztárából csaknem egymillió forintot sikkasztott el, amelyet sportfogadásokon játszott el. Tettét megpróbálta egy trükkel leplezni, de miután a cég áruszállítóját nem sikerült becsapnia, különös kegyetlenséggel végzett vele - olvasható a közleményben.

Az ügyben 2017. június 8-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfit kedden a Szolnoki Törvényszék előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, továbbá folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás és jármű önkényes elvétele miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte; a legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban három nap gondolkodási időt kért.
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:30
Londoni hétévesek osztályfotóiból rendez kiállítást az Oscar-díjas Steve McQueen
Szeptemberben több mint 115 ezer hétéves kezdte az iskolát Londonban. Steve McQueen arra gondolt, hogy osztályképeikből rendez tárlatot. A különleges projekttel a 12 év rabszolgaság 48 éves rendezője, aki maga is Londonban nőtt fel, a brit főváros sokszínűségét akarja ábrázolni.

McQueen a BBC Newsnak kifejtette, hogy nézete szerint amikor az ember iskolás lesz, a dolgok elkezdenek megváltozni, felfigyel a nemekre, a fajokra, az osztályokra, s mikor ezek tudatosulnak benne, az az egész gondolkodását örökre meg tudja változtatni.

A rendező arra is kitért, hogy azért választotta a klasszikus iskolai osztályfényképet kifejezési eszközéül, mert az iskolai fotó "nagyon formális": a gyerekek állnak vagy keresztbetett lábbal ülnek, s mellettük van a tanáruk. "Szerettem ezt a típusú fotót, ami az osztályra, az iskolára és a társadalomra is reflektál. Üzenet, ami annyira helyi, de amikor összekerül a többi fotóval, globálissá válhat" - fűzte hozzá.

"Mérföldkő ez az életkor a gyerek fejlődésében és
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:18
ITM: szakképzésben a készségekre építve kell oktatni
21. század elvárásainak, többi között olyan szakmákra kell felkészíteniük a tanulókat, amelyek jelentős része még nincs is meg.

Pölöskei Gáborné kiemelte, az informatika beépülése az oktatásba legalább olyan jelentőségű, mint az "abc-vetés" megtanulása.

Hangsúlyozta, olyan időszak jött el, amelyben lépni kell az oktatásban is a technikai feltételek megteremtése és a tanárok képzése szempontjából.

A gazdaság szereplőinek jelzése alapján fontos, hogy a szakoktatás segítse a hálózatos gondolkodást, az együttműködést, kreativitást, a feladatok közös végrehajtását.

Pölöskei Gáborné rámutatott arra, az informatika segíti a hatékonyabb munkát az oktatásban, és egyre jobban be lehet építeni más tantárgyak tanításába is.

Az informatika adta lehetőséggel élni kell, sikeresen be kell építeni az oktatásba, mert ez elvezeta gazdaság és az ország sikeréhez- mondta a helyettes államtitkár.

Molnárné Rénes Éva, a BMSzC főigazgatója ismertette, hogy a centrumban 8000 diák kezdte meg a tanévet,
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:12
A helyes gondolkodásmód kialakítása
,,Olyan ő, ahogy gondolkodik szívében." (Példabeszédek 23:7 KJV)

Gyakorlással te is kifejleszthetsz magadban helyes gondolkodásmódot. Figyelj meg két dolgot:

1) A bölcs emberek előrelátók. ,,A szorgalmas tervei hasznot hoznak" (Példabeszédek 21:5 NIV).

A szorgalmas ember dolgozik, tanul és tervet készít. A siker nem úgy működik, hogy csak úgy belebotlunk, és utólag jövünk rá, hogyan jutottunk oda. Akár az üzleti életben, akár a szolgálatban drámai módon növekedni fog a sikered, ha nagyra értékeled a megfelelő gondolkodást.

Victor Hugo írta: ,,a kis emberek kicsinyesen gondolkodnak." Azok az emberek, akik nem fejlesztik ki magukban a helyes gondolkodásmódot, általában ki vannak szolgáltatva a körülmények kénye kedvének - vagy más emberek gondolatainak. Nem tudják megoldani problémáikat, újra meg újra akadályokkal találják szembe magukat. Mivel nem gondolkodnak előre, ezért folyton reakció üzemmódban vannak.

Egy
dandej, 2018. szeptember 16. vasárnap, 11:03
2018. augusztus 28., keddi Napiszöveg ELMARADT
,,Tisztítsuk meg magunkat mindattól,
ami beszennyezi a testet és a gondolkodást"
(2Korintusz 7:1NW).

Az Őrtorony 1973. június 1-jei száma
(magyarul 1974. november 1-jei szám)
feltette a kérdést,,Alkalmasak-e. . .
az alámerítésre azok, akik nem
képesek abbahagyni a dohányzást?"
A válasz így szólt:,,A bibliai bizonyí-
tékok arra a végkövetkeztetésre
vezetnek, hogy nem alkalmasak rá."
A cikk több bibliaversre is utalt,
majd kifejtette, hogy miért kell
kiközösíteni a megbánást nem
tanúsító dohányosokat (1Korintusz 5:7NW Távolítsátok el a régi kovászt, hogy új tészta legyetek,
minthogy nincs is bennetek kovász, hiszen Krisztus, a pászkabárányunk fel lett áldozva.).
Ezt írta,,Ezek [az intézkedések] azonban
nem jelentenek önkényes, diktatórikus
erőfeszítéseket. A szigorúság
valójában Istentől ered, aki az ő
írott Igéje által fejezi ki
charlotteani, 2018. szeptember 15. szombat, 15:13
1/1344
Képek, videók
potapka-cernokrka-2513 .jp
gyurusne
2009. szeptember 19. szombat, 16:36
A dicsőséges pótapa
hollossyne
2007. augusztus 07. kedd, 14:03
Mostohaöcsém , pótapum ,
kishuncutka
2006. október 01. vasárnap, 11:09
Családiasság-ÖSSZEFOGÁ S
1vargaildyko
2016. július 24. vasárnap, 06:12
Megfontoltság-ÖSSZEFOG ÁS
1vargaildyko
2016. július 16. szombat, 06:46
Régiesség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2016. január 11. hétfő, 12:11
Egyszerűség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2015. október 20. kedd, 11:08
Dévajság-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2015. augusztus 26. szerda, 09:32
2014 összefogás.jpg
eva_gyulai
2014. szeptember 27. szombat, 14:18
osszefogas_csepelhu.jp g
lilagondolatok
2014. szeptember 18. csütörtök, 00:12
Csend-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. augusztus 07. csütörtök, 09:36
Szellemiség-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. július 09. szerda, 09:53
Önfeladás-ÖSSZEFOGÁS
1vargaildyko
2014. április 11. péntek, 06:12
összefogás.jpg
agica2004
2014. február 09. vasárnap, 15:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.