Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 20:47 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fokhagyma - amiért fogyasszuk gyakran
voltak.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy "a fokhagyma klinikailag biztonságosabb anyagnak tűnik, mint a d-penicillamin, és ugyanolyan hatékonyságú is. Ezért a fokhagymával hatékonyan kezelhető az enyhe vagy közepes ólommérgezés."

A fokhagymáról tehát újra bebizonyosodott, hogy biztonságos, és hatékony anyag. Számos tanulmány vizsgálta már mind a fokhagymaport, és a különböző fokhagyma-kivonatokat. De az egyik legjobb módszer arra, hogy a fokhagyma pozitív hatásait kiélvezzük, az, ha frissen fogyasztjuk és használjuk fel a főzéshez. Napi egy gerezd fokhagyma fogyasztása ajánlott.

Adjon frissen szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát a leveshez, pörkölthöz, szószokhoz, salátaöntetekhez és zöldségekhez. De mielőtt bármihez is hozzáadná, a frissen szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát hagyja állni néhány percig, így az allicin teljesen kifejtheti majd a hatását. Ne melegítse fel a fokhagymát vagy adjon hozzá valamilyen savat (például citromlevet vagy ecetet),
pacsakute, 2018. szeptember 21. péntek, 01:16
Muskátli
ahányan vannak, mind-mind előállnak egy-egy történettel, és ezért van az a halk suttogás a gabonaraktárakban.
De mi ne hallgatózzunk, nem lenne szép, ha rajtakapnának! Inkább nézzünk szét magunk körül és hallgassuk a mi személyesnek hitt történeteinket, amelyek valójában éppen annyira hasonlóak, mint a hatalmas raktárakban a történeteiket suttogó, megszámlálhatatlan búzaszemeké!
Az igazi búzahangulat már a raktárakban van, a mezőn már sem nyom, sem emlék nincsen róluk, még szalma sem. Csak a frissen szántott és gondosan megművelt, omlós, fekete föld maradt a mezőn, de néhány helyt benne már a jövő termésének ígérete is nyugoszik.
A gyümölcsösökben és a szőlősökben Isten és az ember éppen ezekben a napokban mérettetik meg, most derül ki, hogy együtt, Isten és ember mire volt képes a 2009-es esztendőben, Magyarországon.
Magának a szőlőtőnek semmi felelőssége nincsen, és ő ezt tudja is, ettől olyan nyugodt. Lent, a gyökerei közt a Pannón-tenger üledékével zsírozott, omlós, áldott fekete
klarika47, 2018. szeptember 19. szerda, 16:33
A 6 legveszélyesebb nyári étel
tojásokból - készült dresszinget készíted el, könnyen lehet hasmenés és gyomorbaj a vége! Ne aggódj: a boltokban készült dresszingek főzött tojásból ill. tojásaromával készülnek, szóval azoktól nem lehet bajod. A dietetikusok egyébként azt javasolják, hogy nyáron ne fogyasszunk nyers tojást, mert pillanatok alatt megromolhatnak.

6775457 - handful of eggs, nest eggs, concept, multi-tasking.

4. SALÁTÁK
Igen, a frissen szedett és a boltban kapható salátáktól is könnyen elkaphatsz egy fertőzést, ha nem volt alaposan megmosva, ha lepermetezték, ha egy vírust hordozó ember rátüsszentett, és még sorolhatnánk. Azért szükséges ezeket az ,,apróságokat" kiemelni, mert a salátákat sokan egy az egyben mossák, áztatják be - így csomó baktérium rajta marad. A biztonságos technika a levelenkénti megmosás az étkezési szakértők szerint.

5. KAGYLÓFÉLÉK
Vízparton nyaralsz és csábítanak a
tinka1951, 2018. augusztus 12. vasárnap, 08:06
C-vitamin, a csodafegyver
vitaminok gazdag tárházát: a zöldségeket, gyümölcsöket. Vannak olyan konyhatechnikai eljárások, amelyek kíméletesek a vitaminokhoz, ilyenek a gőzben vagy kevés folyadékban történő párolás, a rövid ideig történő főzés.

A főzővizet ne öntsük ki, a vitaminok jelentős része kerül ide. A savanyú és édes közeg jól megőrzi az ételek C-vitamin tartalmát, télen az egyik legjobb forrás a savanyú káposzta, vagy a hidegen, főzés nélkül, édes lében eltett gyümölcs.

c-vitamin
Természetesen a frissen szedett zöldségeknek, gyümölcsöknek a legmagasabb a C-vitamin tartalma, ami úgy őrizhető meg leginkább, ha a betakarítás után gyorsan mélyhűtjük. A fémedények közül a réz, a vas és az alumínium az, amely nem kedvez az étel C-vitamin tartalmának, ezért kerüljük az ezekben való ételtárolást.

Sokoldalú vitamin

• Antioxidáns tulajdonsága révén véd a szív- és daganatos megbetegedések ellen, ezért különösen ajánljuk dohányzók figyelmébe.
• Hatására a vénákban
gabfe, 2018. június 17. vasárnap, 17:37
8 ok, amiért nagyon fontos, hogy gyakran borsót fogyassz!
8 ok, amiért nagyon fontos, hogy gyakran borsót fogyassz!
A zöldborsó frissen nagyon egészséges. Fogyasszunk belőle minél többet!


A zöldborsó egy kissé elfeledett táplálékunk, egyáltalán nem fogyasztunk belőle elegendő mennyiséget. Viszonylag könnyű termeszteni, ezért minden kiskertben méltó helye lenne. Nyár elején pedig az egyik legtáplálóbb eledel a frissen szedett zöldborsó.

Sokkal több keményítőt tartalmaz, mint a brokkoli vagy például a saláta. Nagyon magas a fehérjetartalma, ezért ajánlott a vegetáriánusoknak minél többet fogyasztani belőle. Nézzünk milyen más pozitív tulajdonságai vannak:

1. Magas a K-vitamin tartalma. Egy csésze zöldborsó biztosítja a napi K-vitamin szükséglet 46%-át. Ez egy nagyon fontos vitamin a csontok, és a szív egészségének megőrzéséhez.

2. Kiváló fehérjeforrás. Egy csésze borsó 8 gramm fehérjét tartalmaz. Ez igen jelentős mennyiség, főleg, ha figyelembe vesszük azt, hogy a napi szükségletünk 19-56 gramm
suzymama, 2018. június 12. kedd, 19:03
Menta jótékony hatásai
gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk.
Pluszaromák

Léteznek olyan különleges mentafajok, amelyeknél a kellemes mentolos aromán felül további illatok és ízek is felfedezhetőek: ilyen például a citrom-, az alma-, a narancs- vagy az ananászmenta, illetve a zöldesbarna levelű csokoládémenta. Ennél az intenzív mentoloscsokoládé-illatú növénynél az ember úgy gondolhatja, hogy csupán megtréfálják az érzékszervei.

A kozmetikai ipar is szereti

A borsmenta illóolaját a frissen szedett virágrügyes hajtásokból desztillálással nyerik,legfontosabb alkotórésze a mentol és észtere, a mentil-acetát. Iparilag előállított illóolaját a gyógyászaton kívül az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar is hasznosítja: gondoljunk csak a szájvizekre, a fogkrémekre, az illatszerekre, a krémekre és a fürdőszerekre! Hűsítő lábfürdőt otthon is egyszerűen készíthetünk belőle, csupán egy csésze mentateára van szükség hozzá.
Sokrétűen alkalmazható a gyógyászatban

A menta gyógyászati
vorosrozsa66, 2018. június 06. szerda, 21:52
Menta jótékony hatásai
gyógynövényként is érdemes fogyasztanunk.

Pluszaromák
Léteznek olyan különleges mentafajok, amelyeknél a kellemes mentolos aromán felül további illatok és ízek is felfedezhetőek: ilyen például a citrom-, az alma-, a narancs- vagy az ananászmenta, illetve a zöldesbarna levelű csokoládémenta. Ennél az intenzív mentoloscsokoládé-illatú növénynél az ember úgy gondolhatja, hogy csupán megtréfálják az érzékszervei.


A kozmetikai ipar is szereti
A borsmenta illóolaját a frissen szedett virágrügyes hajtásokból desztillálással nyerik,legfontosabb alkotórésze a mentol és észtere, a mentil-acetát. Iparilag előállított illóolaját a gyógyászaton kívül az élelmiszeripar és a kozmetikai ipar is hasznosítja: gondoljunk csak a szájvizekre, a fogkrémekre, az illatszerekre, a krémekre és a fürdőszerekre! Hűsítő lábfürdőt otthon is egyszerűen készíthetünk belőle, csupán egy csésze mentateára van szükség hozzá.

Sokrétűen alkalmazható a gyógyászatban
A menta gyógyászati
suzymama, 2018. május 24. csütörtök, 15:50
1/55
Képek, videók
Miért fogyasszunk sok viz
irmus
2018. július 31. kedd, 14:31
00000821-miert-fogyass zun
margoka59
2015. november 30. hétfő, 05:13
kutatóknak.jpg
dnemethk
2012. március 11. vasárnap, 09:24
Mars 500 kutatók.jpg
agica2004
2010. november 25. csütörtök, 14:24
Kutatók éjszakája 2009 Op
btomike
2010. január 14. csütörtök, 20:22
Kutatók éjszakája 2009 Ki
btomike
2010. január 14. csütörtök, 20:21
kutatok
antalneagi
2006. június 18. vasárnap, 16:56
tovább jutottak.jpg
maroka
2018. június 29. péntek, 09:47
Gombás fokhagymás csirkem
vorosrozsa66
2018. szeptember 25. kedd, 19:22
fokhagymás-tejfölös ubork
irmus
2018. június 14. csütörtök, 07:09
Tejfölös-fokhagymás ubork
irmus
2018. június 02. szombat, 14:38
Fokhagymás hús 001.JPG
katalinkohut
2018. május 12. szombat, 10:37
Méz és fokhagyma.jpg
pacsakute
2018. április 24. kedd, 21:18
Fokhagyma és méz.jpg
pacsakute
2018. március 15. csütörtök, 21:20
Gombás-fokhagymás csirkem
irmus
2018. március 11. vasárnap, 11:28
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.