Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 01:01 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Migránsok közti verekedésben 17-en megsérültek, köztük négyen súlyosan Calais-ban
Gérard Collomb belügyminisztert éjfél körül várják a helyszínre.

"A súlyos incidensek után este Calais-ba utazom, hogy egyeztessek a prefektussal, a polgármesterrel és a helyi döntéshozókkal" - írta a miniszter a Tweeteren, aki helikopterrel indult Párizsból a helyszínre. A tárcavezető a rendőri erőkkel és a mentősökkel is találkozik.

A Boulogne-sur-Mer-i ügyészség tájékoztatása szerint 13 migráns vasrudak ütéseitől sérült meg, amikor mintegy száz afgán és eritreai összeverekedett az esti ételosztás során.

A prefektúra szerint a verekedés mintegy száz, kövekkel és rudakkal felszerelt ember között tört ki aprefektúra calais-i melegedőközpontja mellett, ahol másfél évvel ezelőtt felszámolták a hatóságok a dzsungelnek is nevezett tábort, ahol a 2015-ös menekültválság fellángolása mintegy 8 ezermigráns gyűlt össze, hogy megpróbáljon átjutni a La Manche brit oldalára.

Ezt megelőzően délután fél 5 órakor négy, 16 és 18 év közötti eritreai migránst egy másik helyszínen meglőttek,
velemenyezd, 2018. február 01. csütörtök, 21:54
A francia kormány egy elővárosi támadást követően elítélte az "antiszemitizmus új formáját"
Az ügyészség tájékoztatása szerint a nyolcéves gyereket hétfő délután két fiatal elgáncsolta, majd megütötte az utcán Sarcelle-ben, amikor az különórára sietett. A 15 év körüli támadók nem mondtak semmi sértőt, nem loptak el semmit a gyerektől, akin jól látható volt a kipa. Az ügyészség az esetet antiszemita indítékkal magyarázta. A családjával rendszeresen zsinagógába jár kisfiú elmondta, hogy több felnőtt is szemtanúja volt a bántalmazásnak, de senki nem lépett közbe.

A francia miniszterelnök a nemzetgyűlésben szerda délután elmondta: a kormány eltökélt és az antiszemitizmus elleni küzdelemhez új programot készít elő.

"A rasszizmus és az antiszemitizmus elleni küzdelemben bátran néven kell nevezni a dolgokat. Bátorság kell megnevezni, elismerni, igen azt, hogy az erőszakos és durva antiszemitizmusnak létezik egy új formája, amely egyre nyíltabb módon fejeződik ki hazánkban" - fogalmazott a kormányfő az azonnali kérdések órájában az alsóházban.

"Nem fogadhatjuk el, hogy franciák
velemenyezd, 2018. január 31. szerda, 17:53
2018. évi történelmi évfordulók 01. 25.
Alsó-Kanadára.
1922 - A Szlovák Néppárt a nemzetgyűlésben beterjeszti első hivatalos tervezetét Szlovákia autonómiájának törvénybe iktatására.
1949 - Megalakul a KGST.
1959 - XXIII. János pápa bejelenti a Második vatikáni zsinat összehívását.
2008
Benyújtja lemondását Frantisek Kasicky szlovák védelmi miniszter.
Boris Tadić szerb köztársasági elnök és Vojislav Koštunica kormányfő találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában.
Súlyos autóbalesetet szenved a szerb belügyminiszter, Dragan Jocic
Az olasz államfő, Giorgio Napolitano tárgyalásokat kezd Franco Marini szenátusi és Fausto Bertinotti képviselőházi elnökkel a Romano Prodi miniszterelnök lemondása nyomán kialakult belpolitikai válság rendezéséről.
Tudományos és gazdasági események
1983 - Elindul az első infravörös hullámhossz tartományban kutató nemzetközi csillagászati műhold, az IRAS.
1994 - Elindul a Clementine amerikai holdszonda.
2004 - Megérkezik a Mars talajára az MER-B
skorpiolilike, 2018. január 25. csütörtök, 10:25
2018. évi történelmi évfordulók 01. 25.
- A Szlovák Néppárt a nemzetgyűlésben beterjeszti első hivatalos tervezetét Szlovákia autonómiájának törvénybe iktatására.
1949 - Megalakul a KGST.
1959 - XXIII. János pápa bejelenti a Második vatikáni zsinat összehívását.
2008
Benyújtja lemondását Frantisek Kasicky szlovák védelmi miniszter.
Boris Tadić szerb köztársasági elnök és Vojislav Koštunica kormányfő találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel Moszkvában.
Súlyos autóbalesetet szenved a szerb belügyminiszter, Dragan Jocic
Az olasz államfő, Giorgio Napolitano tárgyalásokat kezd Franco Marini szenátusi és Fausto Bertinotti képviselőházi elnökkel a Romano Prodi miniszterelnök lemondása nyomán kialakult belpolitikai válság rendezéséről.
Tudományos és gazdasági események
1983 - Elindul az első infravörös hullámhossz tartományban kutató nemzetközi csillagászati műhold, az IRAS.
1994 - Elindul a Clementine amerikai holdszonda.
2004 - Megérkezik a Mars talajára az
ametiszt54, 2018. január 25. csütörtök, 10:23
Több mint félmillió külföldi él Csehországban
Általában elmondható, hogy a bevándorlók többségét az európai uniós országok állampolgárai alkotják. A prágai belügyminisztérium adatai szerint 2017 végén 111 500 szlovák, 21 300 német, 20 300 lengyel, 12 400 bolgár, 11 000 román, 5300 brit, 4600 olasz, 3800 francia és 3600 osztrák állampolgár élt engedéllyel Csehországban.

A külföldi állampolgárok legnagyobb csoportját azonban az ukránok alkotják. 2017 végén 118 ezer ukrán, 59 700 vietnami, 36 ezer orosz, 8500 amerikai, 3400 észak-afrikai, 1300 szír állampolgár élt engedéllyel Csehországban.

A Csehországban élő külföldi állampolgárok több mint fele tartós letelepedési engedéllyel él az országban.

A belügyminisztérium kimutatása szerint a legálisan Csehországban élő külföldiek száma folyamatosan emelkedik, tavaly például 27 700-al.

A szakértők a Csehországban élő külföldieket általában gazdasági migránsoknak tekintik, akik a jobb élet reményében telepedtek le az országban. Általános vélemény, hogy Csehországnak nagy szüksége van a
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 18:23
Kréta új alkotmányt kap...
1905.01.26. / 13. Tüntetés Rigában, amely 70 halottal és 200 sebesülttel jár.
1905.02.14. Tisza István kormánya ügyvivőként működik tovább.
1905.02.17. A képviselőház érvényteleníti az 1904. november 18-i házszabály revíziót.
1905.02.19 - márc. 10. A japánok döntő szárazföldi győzelme az oroszok fölött Mukden/Senjangnál.
1905.03. A szentpétervári akadémia nyilatkozatban ismeri el, hogy az ukrán külön nyelv nem pedig orosz dialektus.
1905.03.09. A könyvtári bizottság ülésén SIMONYI-SEMADAM Sándort (a majdani miniszterelnököt) jegyzővé választják.
1905.03.18. / 05. Eleftheriosz Venizelosz vezette sikertelen felkelés Krétán, amely távozásra kényszeríti György herceg kormányzót és deklarálja az uniót Görögországgal.
1905.03.31. II. Vilmos császár demonstratív látogatása Tangerben, ami kiváltja az ún. első marokkói válságot. Németország célja a francia-angol szövetség megbontása.
1905.04.05. A bizottsági ülés az új könyvtári ügyrend kidolgozásával megbízza az ügyrendi
szatucsek, 2018. január 23. kedd, 11:06
Speciális relativításelmélet
Lapja.
1905. A király feloszlatja az országgyűlést. Új választásokat írnak ki, ahol a Szabadelvű Párt vereséget szenved az ellenzékkel szemben. Általános vasmunkássztrájk Budapesten. Célja a 9 órás munkanap, általános bértarifa-rendszer és május 1. elismertetése. A király Fejérváry Gézát nevezi ki miniszterelnökké (darabont-kormány). Az egyesült ellenzék ,,nemzeti ellenállást" hirdet az intézkedéssel szemben. A képviselőház alkotmányellenesnek nyilvánítja a Fejérváry-kormányt. Kristóffy József belügyminiszter a Szociáldemokrata Párt vezetői előtt ismerteti általános választójogi tervezetét, ezzel kívánja megszerezni a Szociáldemokrata Párt támogatását. Az uralkodó fogadja 5 perces audiencián az ellenzék vezetőit, (Andrássy Gyula, Apponyi Albert, Bánffy Dezső, Kossuth Ferenc, Zichy Aladár), majd megtagadja kéréseik teljesítését.
1905. A német Fritz Schaudinn megtalálja a szifilisz kórokozóját.
1905. Magyarország: Az uralkodó nem hagyja jóvá az országgyűlési választásokon győztes
szatucsek, 2018. január 21. vasárnap, 10:08
Illegális bevándorlás - Párizs és London új határőrizeti szerződést köt
politikusok elsősorban ezt a megállapodást okolják a calais-i helyzet kialakulásáért, és rendszeresen felvetik a határ megnyitásának lehetőségét annak érdekében, hogy a célországnak számító Nagy-Britannia a saját területén oldja meg az oda tartó bevándorlók sorsát. Az elnökválasztási kampányban a francia jobboldal valamennyi elnökjelöltje azt ígérte, hogy visszatelepíti Franciaországból Angliába a brit határellenőrzési eljárást, azaz újratárgyalja a Le Touquet-megállapodást, amelyet 2003-ban belügyminiszterként Nicolas Sarkozy írt alá francia részről. A kampányban Sarkozy azt javasolta, hogy a brit oldalon "legyen egy hot spot, ahol az angolok eldönthetik, hogy kit akarnak befogadni és kit nem".

Emmanuel Macron az elmúlt hónapokban többször is a megállapodás felülvizsgálatát javasolta. Az elnöki hivatal bejelentése értelmében a megállapodást nem mondja fel Franciaország, hanem a két ország egy új szerződéssel egészíti ki.

Párizs és London 2009-ben, 2010-ben és 2014-ben is egy-egy
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 14:13
Macron: nem épülhet újjá a dzsungel Calais-ban
határőrizeti szervek a franciaországi határátkelési pontokon szűrhetik a Nagy-Britanniába tartó utasforgalmat, és a francia oldalon tarthatják azokat, akiknek belépését bármilyen okból nem engedélyezik. A brit kormány ennek fejében eddig több tízmillió euróval támogatta a határőrizet és a kikötői infrastruktúra megerősítését Calais-ban, ahol jelenleg mintegy 1130 rendőr teljesít szolgálatot.

A környéken az első hivatalos menekülttábort 2002 novemberben Sangatte üdülőfaluban számolta fel az akkori belügyminiszter, Nicolas Sarkozy. A Francia Vöröskereszt a menekülttáborát eredetileg a koszovói menekültek ellátására nyitotta meg, de az a világ minden tájáról érkező és Nagy-Britanniába igyekvő illegális bevándorlók gyűjtőhelyévé vált. A felszámolást követően azonban több százan maradtak Calais környékén, ahol 2009-ben már államfőként Nicolas Sarkozy számolta fel elsőként a "dzsungelt". Öt évvel később a szocialista kormányzat két alkalommal is ledózeroltatta a területet, de a migránstábor minden alkalommal
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:27
kezdetét veszi az orosz-japán háború...
bizottsági tag indítványozza a Dewey-féle decimális könyvtári rendszer bevezetését. Az indítványt tanulmányozásra adják ki. A régi, késedelmes kölcsönzések ügye ismét napirendre kerül. Foglalkoznak az "idegenek" könyvtárhasználati engedélyeivel is. TAKÁTS Sándor részletes jelentést ad a régi országgyűlési iratok gyűjtéséről.
1904.06.16. / 03. Meggyilkolják Bobrikov finn főkormányzót.
1904.07.28. / 15. Borisz Szavinkov eszer merénylő Szentpétervárott meggyilkolja Vjacseszlav Pleve orosz belügyminisztert.
1904.08. Hódmezővásárhely : Országos mezőgazdasági, ipari kiállítás, ahol néprajzi, képzőművészeti anyagot is bemutatnak.
1904.08.10. Tíz évre meghosszabbítják az 1894-es német-orosz kereskedelmi egyezményt. Az I. világháború előtt Németország lesz Oroszország legfontosabb külkereskedelmi partnere.
1904.08.17. Hódmezővásárhely : A városi tanács kimondja a múzeum megalapítását.
1904.10. A Gyermekvédelem c. folyóiratban cikk jelent meg Az iparostanulók védelme
szatucsek, 2018. január 17. szerda, 08:34
Illegális bevándorlás - Párizs nagyobb hozzájárulást kér Londontól a calais-i migrációs helyzet kezeléséhez
közös határőrizet - amely egyben a schengeni övezet határa is - javításának eszközeiről is tárgyalni fog.

Emmanuel Macron a találkozó előtt két nappal személyesen is ellátogat kedden Calais-ba, ahol megbeszélést folytat a határőrizeti szervekkel, rendőrökkel, a városvezetéssel, a gazdasági élet szereplőivel és a migránsokat segítő szervezetekkel.

"Azt szeretném elérni, hogy az egyezményt kiegészítsük olyan konkrét intézkedésekkel, amelyeknek költségeit a britek állnák" - mondta a belügyminiszter az interjúban. Gérard Collomb azt is elvárja a britektől, hogy több menekültet vegyenek át Franciaországtól, köztük elsősorban a kísérő nélküli kiskorúakat.

A belügyminiszter szerint "már csak négyszáz ember van Calais-ban az egy évvel ezelőtti 7 ezerhez képest, s mintegy ötven Grande-Synthe-ben, de mindig is lesznek olyan migránsok, akik Angliába akarnak átjutni".

Az elnökválasztási kampányban Emmanuel Macron azt mondta, hogy szeretné újratárgyalni a Le Touquet-megállapodást, elsősorban a
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:26
1/68
Képek, videók
verekedés
erzsikepuskas
2013. szeptember 16. hétfő, 12:49
Máté Bence verekedés
alpiger
2007. október 03. szerda, 12:26
oroszlánok verekedése.jpg
szandrahal
2007. április 04. szerda, 14:42
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Song Yeon megsérült.gif
pacsakute
2012. november 06. kedd, 19:14
a hurrikánban megsérült d
mecsery
2012. november 03. szombat, 02:12
Megsérült Máté
korosigaborne
2011. június 21. kedd, 15:22
collodi-garzoni-garden s-2
jakabgasparne
2008. július 11. péntek, 12:07
A Bedford Incidens.hu.c.j
finike
2007. július 27. péntek, 19:54
A Bedford Incidens.hu.jpg
finike
2007. február 23. péntek, 07:48
A Bedford Incidens.hu.jpg
rambobby
2007. február 05. hétfő, 07:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.