Regisztráció  Belépés
2018. május 25. péntek | 21. hét | 145. nap | 18:52 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Epres-tejberizses torta
Epres-tejberizses torta

Hozzávalók

Hozzávalók egy 28 cm-es tortához:
A tésztához:
5 db tojás
5 evőkanál finomliszt
1 evőkanál vaj (a forma kikenéséhez)
5 evőkanál cukor
1 csipet só
A krémhez:
15 dkg rizs
2 dl víz
5 dl tej
3 dkg vaj
4 dl habtejszín
1 csomag zselatin fix (20 g)
5 evőkanál cukor
2 evőkanál vanília-aroma
4-5 evőkanál eperlekvár
A tetejére:
30 dkg eper
1 csomag tortazselé (piros vagy színtelen)
3 dl víz
2 evőkanál cukor
1 teáskanál citromlé


Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréses, 160 fok).

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a
vorosrozsa66, 2018. május 15. kedd, 11:17
Tejszínes gesztenyetorta - sütés nélkül
Tejszínes gesztenyetorta
Az alaphoz

50 dkg kekszmorzsa
15 dkg margarin
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek porcukor
2.5 dl feketekávé
1 tk vaj (a forma kikenéséhez)

A töltelékhez

50 dkg gesztenyemassza (cukrozott)
0.5 dl rum (vagy rumaroma)
5 dl habtejszín (cukrozott)
20 g zselatin
1.5 dl gyümölcslé (a zselatinhoz)

A díszítéshez
15 dkg piros ribizli (vagy áfonya,sárgabarackbefőtt)
5 ek csokoládéforgács

Elkészítés
Az alaphoz valókat egy tálban összegyúrjuk.
Egy kivajazott tortakarikába simítjuk úgy, hogy körben a tortakarika oldalára is jusson a masszából.
Felfőzzük a zselatint, amíg kicsit visszahűl, kemény habbá verjük a tejszínt. (Két vizespohárnyit félreteszünk a díszítéshez.)
A robotgép lassú fokozatát használva, a tejszínhez adagoljuk a gesztenyemasszát.
Ízlés szerint beleöntjük a rumot, 4-5 ek porcukrot, majd vékonyan belecsurgatjuk a felfőzött zselatint.
A
ametiszt54, 2018. március 23. péntek, 16:13
Rebarbaráról....
kívülről bejutó rákkeltő kémiai anyagokat.

Kiemelkedően sok pantoténsav (magyarázat a cikk végén), B6-vitamin és karotin van benne.

Rebarbaratorta:

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dl finomliszt, 1,5 dl Graham-liszt, 1 dl tejföl, 1 dl méz, 1 evőkanál vaj,1 kávéskanál sütőpor, 1 tojás.

A töltelékhez:

75 dkg rebarbara, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 dl méz.

A tetejére:

1 csomag vaníliás cukor.

A forma kikenéséhez:

1 evőkanál vaj

Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet és a sütőport.
Ezután összedolgozzuk a többi hozzávalóval és hűtőbe rakjuk.
A rebarbarát külső hártyájától megtisztítjuk, ezután kb. 1 cm hosszúságú darabokra vágjuk.
Összekeverjük a fahéjjal, a mézzel, és félretesszük. Kevés margarinnal kikenünk egy lapos tortaformát.
Belesimítjuk a tésztát úgy, hogy egy kis pereme legyen.
Egyenletesen ráhalmozzuk a tölteléket, és 180 fokos sütőben
gabfe, 2018. február 28. szerda, 18:06
Gluténmentes kakaós-citromos kuglóf
igénylő, gyorsan elkészíthető kevert tésztás sütemény. Mindenki odáig volt érte!

Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg gluténmentes sütemény lisztkeverék (Mester család)
1,5 dl kókuszolaj
13 dkg nyírfacukor (por állagú)
1 tk szódabikarbóna
1/2 vaníliás rúd kakapart magja
2 db citrom reszelt héja, 1 citrom leve
1 púpozott tk GM kakaópor
1 ek víz
csipetnyi só
margarin/ vaj forma kikenéséhez
A tojásokat megmosom, szétválasztom. A sárgáját a nyírfacukorral kézi mixer segítségével felverem, hozzáadom a puha vajat és a vanília rudat. A fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verem. A száraz alapanyagokat vegyítem, kanalanként hozzákeverem a sárgájához. Ha a masszánk homogén állagúvá vált, óvatosan beleforgatom a tojásfehérjét, vigyázva, hogy ne törjön meg a hab. A tésztát szétválasztom, az egyik feléhez hozzáadom a
bordat, 2017. november 03. péntek, 22:46
Joghurtos-szőlős süti
Hozzávalók.tészta:3 tojás,3-3evőkanál cukor és liszt.Krém:1 nagy doboz natúr joghurt,1 csomag étkezési zselatin,1 csomag dr.oetker tejszínízű habpor,1 csomag habfixáló,1,5dl hideg tej,szőlő,zsiradék a forma kikenéséhez.
Elkészítés:piskótát sütünk:3tojásfehérjét habbá verni a cukorral,majd hozzáadni a sárgáját,végül a lisztet.Margarinozott vagy zsírozott őzgerinc formában 180C-on megsütni,hagyni kihűlni.Míg a piskóta hűl elkészítjük a krémet:a joghurtot elkeverjük a zselatinnal,majd felmelegítjük,a habport a tejjel és a fixálóval keményre verjük.A joghurtunk addig hűl,majd a kettőt összekeverjük.A piskótát ketté vágjuk.Az őzgerinc formába teszünk folpackot,beleöntünk egy adag joghurtos krémet,belenyomjuk a tészta felső felét,kirakjuk szőlő szemekkel,majd ráöntjük a többi krémet és befedjük a tészta másik felével.Hűtőben dermesztjük.Ha megkeményedett a joghurtos hab tálcára borítjuk a fóliát lehúzzuk,és szeletelhető.

facebook, Konyhatündérek csoportja, Lajosné Nusi Varju
bkisseva, 2017. október 02. hétfő, 14:12
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
vastagra, lisztbe mártott nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és ezután még így a deszkán pihentetjük 15 percig. Közben egy lábasban hevítünk kb. 5 ujjnyi vastag olajat, és kezdődhet a fánk sütés.



Feketeerdő kuglóf

1 üveg (720 ml) meggybefőtt
25 dkg margarin
20 dkg cukor
csipetnyi só
2 zacskó vaníliás cukor
5 db tojás
1 1/4 dl krémföl
4 ek cseresznyepálinka
42,5 dkg liszt
1 zacskó sütőpor
2 ek kakaópor
a forma kikenéséhez margarin, zsemlemorzsa


Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A margarint a cukorral, sóval és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a krémfölt meg a pálinkát, és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A fele tésztába kakaóport dolgozunk, és belevegyítjük a fele meggyet. A többit a világos tésztába vegyítjük. A sötét, majd a világos tésztát margarinnal kikent, morzsával megszórt formába töltjük, és
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Mákos-meggyes őzgerinc
Hozzávalók:

2 tojás
1 bögre cukor
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
1 bögre liszt
1 bögre darált mák
1 bögre tej
45 dkg magozott meggy

A forma kikenéséhez:

vaj
liszt

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A hozzávalókat a gyümölcs kivételével robotgéppel összekeverjük. A végén beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet is, és a tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett őzgerinc formába tesszük. (Kisebb tepsiben is megsüthető.)

Az előmelegített sütőbe téve kb. 30 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ha elkészült, hagyjuk kihűlni az őzgerincformában, majd óvatosan tálcára borítjuk, és felszeletelve, ízlés szerint porcukorral megszórva
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:54
Pudingos-málnás reszelt sütemény
Hozzávalók
Tészta:
350 gbúzafinomliszt
5 dbtojás sárgája
250 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
3 ev. kanálkristálycukor
Töltelék:
5 dbtojásfehérje
2 csomagvaníliapuding
240 gporcukor
2 csomagvaníliacukor
50 mlnövényi olaj
500 gmálna
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához
vaj a tepsi kikenéséhez
porcukor szóráshoz


Elkészítjük a tésztát. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd átszitáljuk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Miután elkészült, két egyenlő részre osztjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Két darab, 30 x 22 cm-es tepsit vajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával beszórjuk őket.
A tésztákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd mindegyiket egy-egy tepsibe tesszük. A tésztát kicsit kezünkkel lenyomkodjuk, majd 190 fokon 20 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kihűtjük.
bkisseva, 2017. március 10. péntek, 11:41
Sajtos-virslis kocka
Sajtos-virslis kocka

Hozzávalók

15 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
20 dkg sajt
20 dkg pulykavirsli
2 db tojás (nagyobb)
1 csipet só
25 dkg kefir
1 tk olaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy kisebb jénait vagy tepsit (21*21cm) kikenünk olajjal vékonyan.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sütőport. A sajtot finomra reszeljük, a virslit vékonyra karikázzuk. Egy tálba ütjük a tojásokat, amiben simára keverjük a kefirrel és a sóval. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd csomómentes masszává keverjük. Végül beleforgatjuk a reszelt sajtot és a felkarikázott virslit.
A masszát az előkészített jénaiba vagy tepsibe simítjuk. 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 35 perc alatt megsütjük, és tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, egy éles késsel felszeleteljük, és friss zöldségekkel kínáljuk.

Megjegyzés

Nekem a
horvathnemagdi, 2017. március 05. vasárnap, 19:41
Amszterdami húsos metélt
recept

hozzávalók / 2 adag

125 g tészta (szélesmetélt)
100 g sajt (reszelt)
300 g sertésszűz
50 g sonka
20 g vaj
125 ml főzőtejszín
50 ml alaplé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
25 ml fehérbor (száraz)
1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

elkészítés

Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztára elrendezzük.
A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson. Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe toljuk, és
suzymama, 2017. január 26. csütörtök, 10:22
Villámgyors túrós sütemény
Hozzávalók:

25 dkg túró
1 db tojás
joghurt ( 150 gramm)
5 dkg olvasztott vaj
4 púpozott evőkanál zabpehely
2 ek cukor (vagy nyírfacukor)
1 vaníliás cukor
1 citrom, reszelt héja
csipetnyi só
néhány szem aszalt vörös áfonya
néhány csepp olívaolaj a papír kikenéséhez

Elkészítése:

A hozzávalókat egy keverőtálba rakjuk, majd jól összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt, olajazott tepsibe halmozzuk őket egy kanál segítségével és keksz formákat készítünk.

A közepébe aszalt áfonyát teszünk. ( kb felére raktam).

180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Ízesíthető narancshéjjal, fahéjjal is.
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 14:46
3 mákos guba reept
fogyasztható, de aki úgy jobban szereti, tegye be 5-8 percre a sütőbe. Ilyenkor is belekeverhetjük a megpárolt almát, de tálaláskor is ráhalmozhatjuk ízlésesen az adagokra. Mézzel, porcukorral vagy vaníliasodóval tálaljuk.

Mákosguba-felfújt

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

3 ek. cukor
4-5 dl tej
2 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
15 dkg mák
4 (szikkadt) kifli

Hab:

2 ek. cukor
forma kikenéséhez vaj
2 tojásfehérje
forma kikenéséhez zsemlemorzsa
fél üveg (kb. 20 dkg) meggybefőtt

Elkészítése:

A 3 evőkanál cukrot habosítsuk fel a tojássárgájával, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a meglangyosított tejet. A karikára vágott kifliket mártsuk meg benne, forgassuk a mákba, majd tegyük egy tálba.

A habhoz a 2 evőkanál cukrot és a tojásfehérjét verjük kemény habbá, és keverjük a karikákhoz. A masszát tegyük a vajjal kikent, morzsával megszórt
faciendum, 2016. december 18. vasárnap, 00:43
1/68
Képek, videók
Epres-tejberizses-tort a.j
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:14
Még teljes formát nem ölt
katalin_53
2018. április 06. péntek, 21:38
Kezek formája.jpg
pacsakute
2018. február 13. kedd, 14:46
forma1-fernando-alonso .jp
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:50
forma1-fernando-alonso -mc
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:49
forma1-mclaren-jenson- but
agica2004
2017. szeptember 14. csütörtök, 20:44
erdekes_forma_421032_3 668
svisser
2017. július 28. péntek, 20:08
fenyeffektek_gif_forma tum
kkm
2017. március 20. hétfő, 14:41
Formák!.jpg
zsokaoldala
2017. január 09. hétfő, 17:46
Forma 01.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:23
Forma 02.jpg
chillik
2016. szeptember 29. csütörtök, 05:22
Krisztus egy testté formá
katalin_53
2016. szeptember 22. csütörtök, 21:35
Nóra előmelegíti
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 13:00
Címkék
reszelt citromhéjat, cikk végén, tojások sárgáját, fele meggyet, tejszínhez adagoljuk, tálba szitáljuk, tepsi kikenéséhez, tojásfehérjét verjük, egészet megszórjuk, felkarikázott virslit, nyírfacukorral kézi, fele tésztába, húst kivesszük, kivajazott tűzálló, serpenyőben felforrósítjuk, keverőtálba rakjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.