Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:14 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Immunerősítés - természetesen
többi a lépben, májban, nyirokcsomókban, csontvelőben, bőrben található. Csak a limfociták (egy speciális immunsejt család) becsült létszáma kb. 500 milliárd sejt, ha pedig a többi immunsejtet is hozzá számoljuk (fehérvérsejtek, nagy falósejtek, dendritikus sejtek, stb.) akkor helyesebb, ha kg-ban fejezzük ki a mennyiségüket. Kb. másfél kg sejtről van szó. Együtt nagyobb szervrendszert alkotnak, mint pl. a máj.

Ezért az immunrendszer működtetése a szervezet számára igen sok energiát igénylő folyamat, és itt nem csak a kalóriára gondolok, hanem az összes vitaminra, ásványi anyagra, sóra, napfényre, tiszta vízre.

Milyen természetes módszerekkel kerülhetjük el immunrendszerünk meggyengülését és tarthatjuk fenn az ideális fehérvérsejt számot?

- kerüljük az édes ételeket, használjunk minél kevesebb cukrot
- iktassuk ki étrendünkből az egészségtelen zsírokat
- ha túlsúlyos vagy elhízott, fogyjon le néhány kilót
- fogyasszon minél több tiszta vizet
pacsakute, 2018. október 11. csütörtök, 11:11
Deli Andor: a kisebbségi jogok tiszteletben tartása az EU tagság előfeltétele
A képviselő hangsúlyozta, az Európai Parlament Külügyi Bizottsága kedden elfogadott Szerbiáról szóló országjelentésében megállapította, noha a szerb jogi háttér sok esetben kedvezőbb, mint egyes uniós tagállamokban, mindig fontos kiemelni a nemzeti kisebbségek jogait, különösen azok megvalósításának fontosságát a mindennapi gyakorlatban.

"A cél továbbra is az, hogy a vajdasági magyarság a csatlakozási folyamatok végére egy, a jogaiban és helyzetében megerősödött közösségé váljon" - fogalmazott.

Mint elmondta, az uniós parlament dokumentuma üdvözölte a kisebbségi jogokra vonatkozó törvények elfogadását, továbbá kiemeli, hogy az oktatás, nyelvhasználat és a média mellett a kultúra is a nemzeti kisebbségek számára kiemelkedően fontos terület Szerbiában. A szövegbe a közigazgatás mellé bekerült az igazságszolgáltatás helyzete is, mint olyan terület, ahol a részarányos foglalkoztatásnak meg kell valósulnia.

A jelentés összességében elismeri az elmúlt másfél év eredményeit. Megállapítja, hogy
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 19:12
Közgazdászok: a Nobel-díjasok rávilágítanak a klímaváltozás okozta globális gazdasági problémákra
monetáris tanácsának tagja kifejtette: William Nordhaus és Paul Romer napjaink kiemelkedően fontos kihívásaira adott válaszaikért, így a klímaváltozás globális gazdasági növekedésre gyakorolt hatásaival, illetve a tudás növekedésben betöltött szerepével kapcsolatos elméleti munkásságukért részesültek a díjban.

Kitért arra, hogy az uniós magországokhoz, a legfejlettebb EU-s államokhoz való felzárkózás, a tartós és fenntartható gazdasági növekedés elérése a magyar gazdaság számára is kiemelt cél. Ez a folyamat az elmúlt másfél évtizedben több egyszeri, meg nem ismételhető forrásból is táplálkozott. Már napjainkban is, de az elkövetkező évtizedekben még inkább felértékelődnek a természeti erőforrások, ezért a velük való hatékony és felelős gazdálkodás alapvető fontosságú. A klímaváltozás a tapasztalatok szerint elkerülhetetlen, így az erőforrásokkal való helyes gazdálkodáshoz mindenképpen meg kell értenünk ennek összefüggéseit a gazdasági növekedéssel - mutatott rá.

Pleschinger Gyula kiemelte: a
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 17:49
OGY Krónika 3. rész (kérdések)
egyik legalacsonyabb minimálbérét azzal állította szembe, hogy Magyarországon az egyik legdrágább az albérlet, miközben emelkedik az élelmiszer és az üzemanyag ára, hozzátéve, hogy a munkáltatók a súlyos adóterhek miatt az általa kevesellt minimálbér-emelést sem vagy csak alig tudják kitermelni.

Bodó Sándor, a tárca parlamenti államtitkára a kormányzat kiemelt fontosságú célkitűzésének nevezte a béremelést, a piacgazdaságban azonban a munkáltatók és a dolgozói érdekképviseletek alkuja az emelés, "a folyamatba a kormány közvetlenül nem avatkozik be", csak a minimálbér és az adók révén.

Kiemelte: tavaly a szociális hozzájárulási adó öt százalékkal csökkent, miközben a versenyszféra bruttó és nettó bérei 11,6 százalékkal emelkedtek.

A 2010-es kormányváltás óta a reálbérek több mint 30 százalékkal, a gyermekkedvezmények figyelembevételével pedig 36 százalékot meghaladó mértékben nőttek a gazdaságban - fogalmazott.

LMP: hol tart az épületek azbesztmentesítése?

Schmuck Erzsébet (LMP) az
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:52
Letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh főbíró
jelöltségét, Brett Kavanaugh - a hagyományok szerint Bibliára tett kézzel - felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére.

Az új főbírót John Roberts, a legfelsőbb bíróság elnöke eskette fel zárt körű ceremónia keretében. A szertartáson részt vett az az Anthony Kennedy alkotmánybíró is, akinek nyáron bejelentett visszavonulása miatt jelölte Donald Trump elnök az addig washingtoni fellebbviteli bíróként dolgozó Kavanaugh-t.

Brett Kavanaugh kedden már részt vesz a legfelsőbb bíróságon folyamatban lévő ügyek tárgyalásán.

Donald Trump, útban egy választási nagygyűlésre Kansasbe, az elnöki különgépen közzétett Twitter-bejegyzésben gratulált az új főbírónak, és egyúttal bírálta a demokrata politikusokat "szörnyűséges támadásaikért" Kavanaugh ellen. A kíséretében lévő újságíróknak azt mondta: azért is döntött Kavanaugh jelölése mellett, mert a bíró tiszta múltú ember.

Kavanaugh kinevezését heves vita előzte meg, mert egy nő azzal vádolta meg, hogy 1982-ben szexuálisan zaklatta. Trump nem
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 07:04
Természetes borogatások
rándulásra vagy ízületi gyulladásra. A borogatás ezeknél az egészségügyi problémáknál ne tartson 30 percnél tovább, de naponta több alkalommal is meg lehet ismételni. Hideg borogatást az anyagcsere fokozására is lehet használni, ilyenkor akár egy órán keresztül is fennmaradhat a kezelendő testrészen a borogatás. Hideg borogatást akkor is végezhetünk, ha izzasztás a célunk. A borogatást addig érdemes fennhagyni a betegen, amíg az izzadás bekövetkezik. Ez körülbelül egy órát vesz igénybe, de előfordul, hogy a folyamat másfél órán keresztül is eltart. A meleg borogatás leginkább olyan betegségeknél hozhat enyhülést, amely kínzó fájdalommal jár együtt, de a görcsös állapotokra is nagyon jó hatással van.

A borogatás általában vízzel és valamilyen más anyaggal történik. Az anyagok skálája széles, hiszen nagyon sok problémát orvosolhatunk borogatással és minden anyag más-más betegséget gyógyít, illetve más-más kellemetlen tünet enyhítését segíti elő.

Nagyanyáink idejében sokan használták
pacsakute, 2018. október 06. szombat, 20:16
Erdogan: a török hadsereg akkor vonul ki Szíriából, amikor annak népe majd választásokat tart
azóta nem vetette fel. Mint fogalmazott: az Európai Unió még mindig halogatja Törökországot. Brüsszel jelentse ki, hogy felveszi-e soraiba Ankarát avagy sem, hadd menjen mindkét fél a maga útján - hangoztatta, és ugyanakkor jelezte: az EU-csatlakozás ügyében Ankara azt nézi, hogy Törökország 81 milliós lakossága miként dönt.

Törökország 1995-ben lépett vámunióra az Európai Unióval, amelynek 1999-től tagjelöltje lett, 2005-ben pedig a teljes jogú csatlakozásról is megkezdődtek a tárgyalások, de a folyamat az utóbbi másfél évben holtpontra jutott. Az unió 2016 decemberében döntött úgy, hogy a 2016. júliusi törökországi puccskísérletet követő elnyomó intézkedések miatt nem nyit újabb csatlakozási fejezeteket Ankarával. A 35 megvitatandó fejezet közül eddig csak 16 fejezetet sikerült megnyitni, és mindössze egyet tudtak lezárni, a tudományos és kutatási fejezetet.

Stef Blok holland külügyminiszter szerdán Ankarában kijelentette: Törökországnak lépéseket kell tennie az európai uniós csatlakozási
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:38
Szijjártó: ha Ukrajna kiutasítja a beregszászi konzult, Magyarország is konzult utasít ki
nemzetközi joggal teljes mértékben összhangban van. Az, hogy a magyar állampolgárságra jogszabály szerint jogosult emberek állampolgárságot kapnak, semmilyen magyar vagy nemzetközi jogszabállyal nincsen ellentétben.

"Hamis és hazug az a hivatkozás az ukrán fél részéről, amely azt a látszatot kelti, mintha a magyar állampolgárság megadása a Kárpátalján élők számra valamifajta nemzetközi joggal ellentétben állna" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Kijelentette azt is, hogy Ukrajna mintegy másfél éve a folyamatos jogsértés állapotában van. Alapvető nemzetközi jogszabályokat sértenek meg azzal, hogy sorozatosan veszik el az ott élő nemzetközi kisebbségektől a már megszerzett jogaikat. Ennek a politikának az egyik kárvallottja az ottani magyar nemzeti közösség is: az elmúlt egy-másfél esztendőben azt kellett tapasztalni, hogy az állam irányításával a magyarok elleni gyűlöletkeltést célzó politika kezdődött meg.

Új dimenziót jelent a kétoldalú kapcsolatokban, hogy az ukránok titkosszolgálati akciót
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 14:58
Félmilliárdból újul meg Mohácson a Szepessy park és környéke
Szekó József (Fidesz-KDNP) a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósuló fejlesztésekről azt mondta: a parkon belül új közvilágítási hálózatot, sétautakat, játszóteret és futópályát alakítanak ki, Mohács testvérvárosait bemutató körsétány és a zöldfelületeket gondozó öntözőrendszer épül, a balesetveszélyes fákat újakkal váltják ki.

A park szomszédságában levő forgalmas buszmegállót lebontják és helyette újat építenek - tette hozzá a város vezetője, aki kitért arra is, hogy a munkálatok már folynak.

Szekó József kiemelte, hogy a parkhoz közeli utcák, járdák és parkolók mintegy másfél hektárnyi területen kapnak új burkolatot. A szükséges közműkiváltások megtörténtek, a mélyépítési munkák folyamatban vannak, a fejlesztések a tervek szerint még ebben az évben elkészülnek - jelezte a polgármester.
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:04
Brexit - Brexit-párti közgazdászok: "nem kell félni" a megállapodás nélküli kilépéstől
önmagában hozzávetőleg 7 százalékot adna hozzá a brit GDP-értékhez, ami átlagosan fél százalékpontos éves növekedési többletnek felelne meg.

A brit háztartások jövedelme átlagosan 8 százalékkal, az átlagon belül a legszegényebb háztartásoké 15 százalékkal, a költségvetési bevételek 10 százalékkal emelkednének; ez 80 milliárd font államháztartási többletjövedelmet jelentene - áll a Brexit-párti közgazdászok keddi tanulmányában.

Az elemzés megállapításai éles ellentétben állnak azokkal a szinte folyamatos figyelmeztetésekkel, amelyekben a brit üzleti szektor szereplői hívják fel a brit kormány figyelmét a megállapodás nélküli Brexit súlyos gazdasági kockázataira.

A brit autógyártók és -kereskedők szövetségének (SMMT) beszámolója szerint az idei év első felében máris csaknem 50 százalékkal zuhant a brit autóiparban bejelentett új beruházási tervek értéke a tavalyi azonos időszakhoz képest, mindenekelőtt a brit EU-tagság megszűnésének folyamatát övező bizonytalanságok miatt.

Az Airbus európai
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 17:23
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai piacok
befektetők megkönnyebbülten fogadták Michel Barnier, az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója kijelentését, miszerint hat-nyolc héten belül megállapodásra juthatnak a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnését (Brexit) szabályozó feltételrendszerről. Barnier a Bledi Stratégiai Fórumon hétfőn tartott felszólalásában ugyanakkor jelezte, hogy ehhez Londonnak még további kompromisszumokba kell belemennie.

Ha az EU-brit tárgyalásokon sikerül megállapodásra jutni, elkezdődhet a ratifikációs folyamat úgy az európai, mint a brit intézmények részéről. Ahhoz, hogy Nagy-Britannia a tervezett időpontban, 2019. március 29-én valóban ki tudjon lépni az EU-ból szabályozott formában, november elejére meg kell kötni a megállapodást.

Barnier szavainak hatására az angol font ötheti csúcsra erősödött a dollárral és az euróval szemben. A Guardian című brit napilap úgy tudja, a jövő héten bejelenthetik, hogy valamikor novemberre összehívják az Európai Tanács rendkívüli ülését a Brexit feltételeiről folyó
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 08:01
Adatokat kér a fővárostól a Párbeszéd a budapesti patkányhelyzet miatt
A politikus szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, Budapest különböző területeiről nap mint nap kap jelzéseket arról, hogy olyan helyen is megjelentek a rágcsálók, ahol korábban sosem voltak. Hozzátette: 40 év után lecserélik a patkányirtást végző céget, a tender még folyamatban van, de nyár eleje óta a feladatot már az új cég végzi.

A közérdekű adatigénylés révén a képviselő azt szeretné megtudni, hogy van-e összefüggés az új cég megjelenése, illetve a patkányok elszaporodása között. Elmondása szerint arról szeretne információkat kapni, az elmúlt másfél évben a különböző területekről mennyi jelzést kapott a főváros patkányok megjelenéséről, és ez mennyiben tér el a korábban tapasztalt szinttől.

V. Naszályi Márta hozzáfűzte: a patkány közegészségügyi veszélyt is jelent.
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 14:00
1/172
Képek, videók
Immunerősítés.jpg
pacsakute
2016. augusztus 19. péntek, 17:30
Természetesen.jpg
pacsakute
2015. november 24. kedd, 19:18
Természetesen....jpg
pacsakute
2013. augusztus 03. szombat, 15:10
Természetesen a nácikat i
basikele
2012. október 27. szombat, 09:45
Természetesen tusól.gif
csalogany13
2010. október 05. kedd, 10:21
Természetesen hibám vam
mester126mari
2009. november 06. péntek, 16:00
Természetesen
joke67
2008. április 04. péntek, 21:53
magasan és természetesen
kopornyikcsilla
2007. május 24. csütörtök, 10:24
díszek csak természetesen
katalin3
2007. február 02. péntek, 23:41
Természetesen Én
biucy
2006. október 04. szerda, 21:01
Természetesen Barbi
barbillla
2006. június 22. csütörtök, 09:22
speciális úszóruha nyiltv
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:17
Speciális légzéstechnikáv
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
Speciális cicamasszázs.gi
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 21:28
Speciális-Lővedék.jpg
lablador
2012. június 11. hétfő, 19:42
Címkék
patkányok elszaporodása, 2010-es kormányváltás, tavalyi azonos, kormány közvetlenül, brit háztartások, kisebbségi jogok, dolgozói érdekképviseletek, elmúlt egy-másfél, folyamat másfél, részarányos foglalkoztatásnak, Bodó Sándor, borogatás ezeknél, város vezetője, török hadsereg, egyik kárvallottja, átlagon belül,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.