Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:16 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mindig legyen otthon
mindig kéznél, mert rengeteg dologra használhatod! Nézd csak mi mindenre jó!

1. Felfrissítjük az ágyat

Szórd be púderrel a lepedőt, hogy felfrissítsd. A púder felszívja a nedvességet, így ha éjjelente megizzadsz, ezzel sokkal frissebbé teheted az ágyneműt.

2. Száraz sampon kutyáknak

A kedvenc háziállatunk szőrét könnyedén kitisztíthatjuk, ha a púdert száraz samponként használjuk, ezután már csak át kell fésülnünk a szőrét.

3. Megmentjük a foltos ruhákat

A púder jól alkalmazható zsíros foltokon, ha valamilyen zsiradék csöppent a ruhádra, szórj rá egy kis púdert, majd mosd ki. A folt eltűnik.

4. Felfrissítjük a könyveket

A régi könyveknek nem tesz jót a nedvesség, ha beszórjuk kevés púderrel, az felszívja a nedvességet.

5. Dús és hosszú szempillák

A szempilláidat kend be kevés púderrel, ezután kend csak fel a szempillafestéket. Így sokkal dúsabbak és hosszabbak lesznek a szempilláid.

6. A
horvathnemagdi, 2017. június 13. kedd, 16:22
Az Almaecet
evőeszközöket. Hatékony, olcsó, és az egészségre, környezetre sem káros.

12. MEGSZŰNTETI A DUGULÁST
Egy pohár ecetbe tölts fél pohár szódabikarbónát, a pezsgős oldatot pedig öntsd az eldugult lefolyóba. Utána mehet rá egy fazék forró víz. Amellett, hogy elhárítja az eltömődést, még a kellemetlen szagok is megszűnnek.

13. MEGAKADÁLYOZZA A PENÉSZESEDÉST
Mosás közben tölts egy kevés ecetet a gépbe, így nem fognak penésztelepek kialakulni.

14. “KIVASALJA" A RUHÁKAT
Három rész vízhez adj hozzá egy rész almaecetet. Az oldatot töltsd egy szórófejes flakonba, és azzal spricceld át a ruhákat. Utána pár simító mozdulattal “vasald" ki..

15. FOLTOK A BÚTORON
A csúnya foltokat a bútorokról eltávolíthatod, ha egy tiszta rongydarabot átitatsz ecettel, és azzal törlöd le a felületet. A szőnyegből is kiszedheted a foltokat: keverj össze sót ecettel, ezt tedd a pecsétekre, dörzsöld be, hagyd pár percig hatni, majd hajszárítóval szárítsd
nanoka72, 2016. szeptember 10. szombat, 04:25
A csodatevő almaecet
dugulást

Egy pohár ecetbe töltsünk fél pohár szódabikarbónát, a pezsgős oldatot pedig öntsük az eldugult lefolyóba. Utána mehet rá egy fazék forró víz. Amellett, hogy elhárítja az eltömődést, még a kellemetlen szagok is megszűnnek.

13. Megakadályozza a penészesedést

Mosás közben töltsünk egy kevés ecetet a gépbe, így nem fognak penésztelepek kialakulni. Ugyanakkor a falakról is el lehet tüntetni a penészfoltot, csak fújjuk le ecettel.

14. “Kivasalja" a ruhákat

Három rész vízhez adjunk hozzá egy rész ecetet. Az oldatot töltsük bele egy szórófejes flakonba, és azzal spricceljük le a ruhákat. Utána pár simító mozdulattal “vasaljuk" ki. Az eredmény csodás lesz.

15. Foltok a bútoron

A csúnya foltokat a bútorokról eltávolíthatjuk, ha egy tiszta rongydarabot átitatunk ecettel, és azzal töröljük le a felületet. A szőnyegből is kiszedhetjük a foltokat: keverjünk össze némi sót pár evőkanál ecettel, ezt
irmus, 2016. március 17. csütörtök, 08:26
Mire jó az ecet ?
kombinálva még hatásosabb. A citromlé gyengébben, de szintén oldja a vízkövet.

 Az ecettel kevert szódabikarbóna feloldja a dugulást.

 Vízlágyítók helyett a mosógép vízkőtelenítéséhez használjunk ecetet! Évente egyszer öntsünk a gépbe 2 liter 20%-os ecetet, és indítsunk el egy 60°C-os programot. Az első öblítés előtt állítsuk le a gépet, és hagyjuk benne állni az ecetes vizet egy napig, másnap melegítsük fel újra és fejezzük be a programot!

 Amennyiben a penészfoltos ruhákat pár órára ecetbe áztatjuk, majd kimossuk, teljesen eltűnnek a foltok.

 Permetezzük be a hűtőnket tisztításkor ecetes vízzel, így természetesen fertőtlenítjük és szagtalanítjuk.

 Az ecetes vízzel történő ablaktisztítás régi módszer, de még ma is működőképes.
Mi mindenre jó még az ecet?
Az ecet felhasználhatósága a háztartásban:

Ecet, mint tisztítószer

A reklámokban hirdetett méregdrága csodaszerekkel ellentétben kevés hasznosabb és olcsóbb anyag
klementinagidro, 2015. szeptember 25. péntek, 16:53
Zsen, a rókatündér SEN CSI-CSI MESÉJE
A Csaojing megyei kincstári lovak gondnoka volt. Három évvel ezelőtt kidőlt egy lova, annak fekete jegy volt a farán. A fickó most a felmentését várta, meg járandóságát a lovak gondozásáért, hatvanezer tallért. Ha sikerül megszereznie egy lovat feleennyiért, és azt szolgáltatja be a hivatalnak, még úgy is keres a dolgon. Különben is háromévi takarmányért fizették neki ezt a pénzt, olyan zabért, amit a lovak soha nem ettek meg. Ezért ragaszkodott annyira a foltos farú lóhoz.

Zsen egyszer új ruhákat kért Vejtől, miután a régit mind elnyűtte. Vej selymet akart venni neki, de a lány azt mondta: jobban szereti a készruhát. Vej tehát megbízott egy Csang nevű boltost, szerezze be a ruhákat, s azután odaküldte Zsenhez, válasszon tetszése szerint. Amikor a boltos meglátta a lányt, nagyon elcsodálkozott, és utóbb azt mondta Vejnek:

- Ez nem akármilyen asszony. Csak nemesi házból származhat. Nem jól teszitek, hogy itt tartjátok. Remélem, hamarosan visszakülditek családjához, még mielőtt bajba
cologne53, 2014. december 07. vasárnap, 20:03
Vadgesztenye a mosógépben
db-ot beáztattam 1 l meleg vízbe, további felhasználásra.
5 db-ot betettem egy kicsi vászonzacskóba, alaposan bekötöttem a zsákot,
majd betettem a mosógépbe a fehér szennyes ruhák tetejére.
(A ruhák között volt törölköző, konyhai kéztörlő, zokni, ezekre voltam leginkább kíváncsi.)
Az öblítőtartályba nem tettem semmit.
Elindítottam a mosógépet: 60 fok, normál napi mosás programmal.

Az eredmény
Teljesen elégedett voltam az eredménnyel. A Vadgesztenye "kimosta" a ruhákat.
Az említett 3 ruhaneműn mértem le a tisztaságot.
A konyhai kéztörlő (kicsi törölköző) foltmentes lett, a zokni fehér, pedig a zokniban előtte a kertben dolgoztam, igaz foltos nem, de poros volt rendesen (szürke).

Következő alkalommal ugyanezekkel a vadgesztenyékkel (tehát amivel már mostam, nem tettem újat), színes ruhákat mostam 40 fokon.
A ruhák puhák, tiszta illatúak lettek.

A teszt miatt egyik esetben sem használtam öblítőt.
(A későbbiekben igen, hogy
horvathnemagdi, 2014. szeptember 21. vasárnap, 17:14
Hasznos és praktikus
kiskanál margarint teszünk.

Hajformázás: a barna sör kiváló hajformázásra. Tartást és fényt kölcsönöz a hajnak, szárítás után pedig elillan a sörillat.

Tapétavágó olló: az olló élesebb lesz, ha csiszolópapírral élesítjük.

Alumíniumfólia: fémedényeket ne fedjük alumíniumfóliával, mivel kémiai reakciót eredményez, és az élelmiszernek fémes ízt kölcsönöz.

Fényképek: a foltos, pecsétes fényképeket alkohollal tisztítsuk.

Ruhaszárító: mielőtt kiterítenénk a ruhákat, a szárítót töröljük meg egy nedves ronggyal, így elkerülhető a ruhán keletkező fekete csíkok.

Odaégett pörkölt: távolítsuk el a megégett felületet, majd egy tiszta edényben a szószhoz adjunk szódabikarbónát, majd folytassuk a pörkölést.

Sertéssült: ropogósabb lesz, ha sütés előtt sörbe, vagy sós vízbe áztatjuk a húst, majd magas hőmérsékleten sütjük.

Marhasült: a hús puhább lesz, ha sütés előtt egy másodperc erejéig forrásban lévő vízbe áztatjuk, majd
horvathnemagdi, 2014. június 26. csütörtök, 07:37
FérfitőltTallóztam
láttam, hogy Tömeg van bent. Sokan vannak bent, általában a Hölgyek. Ők a mások által levetett, kimosott, használt ruhát keresik, nézegetik, forgatják, netán magukhoz mérik, fontolgatják, hogy megveszik, vagy nem. Igaz, kilóra adják, s nem darabra.

Számomra, (aki, még kereső) fura, hogy ide járunk ruháért. Megjegyzem, hogy jók, nincs szakadás, nem foltos, nem tépett, tehát még lehet hordani. Nincs evvel semmi bajom, fejlődünk. De, merre? Nekem, aki még a múlt rendszer gyermeke vagyok, azokat a ruhákat hordjuk, amit már kitudja, hogy Ki, és miért vette le, Ki tudja, hogy honnét jött. Mert ugye, lehet, hogy olyan Ember hordta, aki éppen valamiféle betegségbe szenvedett. Nem sorolnám fel.

Biztos ezeket ellenőrzik, és szigorú vizsgálatokon mennek át. (Gondolom.)
Erről beszélgettem ismerőseimmel, és közölték, hogy ezek a ruhák sokkal olcsóbbak, mint amit lehet vásárolni a nemes ruházati boltokban. Azért, mégis bántja a bögyömet, hogy mennyit keresünk, hogy jó nekünk a másé is, hogy nem
horvathnemagdi, 2014. május 18. vasárnap, 16:22
Mennyiért?
láttam, hogy Tömeg van bent. Sokan vannak bent, általában a Hölgyek. Ők a mások által levetett, kimosott, használt ruhát keresik, nézegetik, forgatják, netán magukhoz mérik, fontolgatják, hogy megveszik, vagy nem. Igaz, kilóra adják, s nem darabra.

Számomra, (aki, még kereső) fura, hogy ide járunk ruháért. Megjegyzem, hogy jók, nincs szakadás, nem foltos, nem tépett, tehát még lehet hordani. Nincs evvel semmi bajom, fejlődünk. De, merre? Nekem, aki még a múlt rendszer gyermeke vagyok, azokat a ruhákat hordjuk, amit már kitudja, hogy Ki, és miért vette le, Ki tudja, hogy honnét jött. Mert ugye, lehet, hogy olyan Ember hordta, aki éppen valamiféle betegségbe szenvedett, stb. Nem sorolnám fel.

Biztos ezeket ellenőrzik, és szigorú vizsgálatokon mennek át. (Gondolom.)
Erről beszélgettem ismerőseimmel, és közölték, hogy ezek a ruhák sokkal olcsóbbak, mint amit lehet vásárolni a nemes ruházati boltokban. Azért, mégis bántja a bögyömet, hogy mennyit keresünk, hogy jó nekünk a másé is, hogy
bossi, 2014. május 17. szombat, 08:52
Szerintetek Tomi vagy a Biopon a jobb mosópor?
Ha zsíros, foltos ruhákra akarod használni , akkor a Biopont javasolnám , előáztatással egybekötve . Ha hétköznapi szennyeződésekkel bíró ruhákat akarsz tisztára mosni , akkor a Tomit . A Bioponnak az illatanyaga is jobb ,aktívabb,mint a Tomié , én így ha összeadom a dolgokat, inkább a Biopont javaslom.
gergelyferi, 2014. január 16. csütörtök, 21:04
Kedves Környezetbarátom!
a jövőben biztosan rendelni fogok tőletek. A kommunikációtok is tökéletes, kedves, vevőbarát cég tiétek. Köszönöm. Ildi

Ha tehát Te is:

szívesen csökkentenéd családod vegyianyag-terhelését,
hallottál már a mosódióról, mosószódáról és a többi környezetbarát szerről, de nem akarsz elsőre túl nagy mennyiségbe beruházni
kisgyermeked bőrét, egészségét óvnád,
már van allergiás, ekcémás, pikkelysömörös beteg a szeretteid között,
szeretnél puhább ruhákat, amik tovább megtartják élénk színüket,
érdekel kis bolygónk sorsa és szeretnél tenni valamit a környezet védelme érdekében,

akkor JÓ HELYEN JÁRSZ!
Összeállítottam Neked egy egyedülálló kezdőcsomagot, ami lehetővé teszi, hogy kipróbálhasd a leghatékonyabb környezet- bőr-, és ruhabarát mosószereket, és kis befektetéssel, személyesen is megtapasztalhasd, hogyan működnek!

A csomagban találsz:

1 db mosódió próbacsomagot (mosás, 6-8 alkalom);
2 db
horvathnemagdi, 2013. december 08. vasárnap, 12:14
praktikák
sokáig megőrzik makulátlan fehérségüket, ráadásul a szódával a már elszürkült anyagokat is újjávarázsolhatod.
A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható a ruhák mosásánál
Fehér, világos pólók esetében .......
Egy lavórba szórj 500 gramm szódát, majd oldd fel tíz liter vízben, és ebben az oldatban áztasd a pólókat néhány órán át. Ha letelt az áztatási idő, mosd ki a szokott módon, de a mosódobba szórja fehérítő sót v. bóraxot.
Extra tipp:
A frissen fehérített ruhákat lehetőleg szabad levegőn szárítsd meg, és akkor, amikor a nap is éri. A napfény ugyanis erősíti a fehérítő hatást.
Fehér és világos színű ruhák mosása, fehérítése
A szódabikarbónát por alakban, 3-5 evőkanállal szórd a mosódobba, a világos-fehér színű szennyes ruha közé. Ahhoz hogy tényleg lásd az eredményt ki kell tapasztalnod az arányokat. Függ a mosandó ruhák mennyiségétől és a mosógéptől. A végeredmény mindenféleképpen lenyűgöző.


Bevált tippek nyári foltok ellen
aranyag, 2013. október 08. kedd, 20:31
1/3
Képek, videók
Legyen előttetek mindig ú
irmus
2017. június 16. péntek, 07:52
Legyen mindig szeretet a
borigit
2016. május 31. kedd, 13:44
Mindig legyen időd
anna4459
2015. november 22. vasárnap, 13:12
legyen mindig.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:39
Mindig legyen előtted út.
margoboszi
2014. december 02. kedd, 19:44
Mindig legyen....jpg
pacsakute
2014. június 17. kedd, 08:37
Mindig legyen időd...jpg
tinka1951
2014. február 02. vasárnap, 10:09
mindig_legyen_idod_454 147
menusgabor
2013. december 13. péntek, 23:28
Mindig legyen időd.jpg
scorpionsrose
2013. augusztus 15. csütörtök, 22:04
Mindig legyen időd nevetn
pacsakute
2013. július 30. kedd, 12:14
Mindig legyen időd....jpg
pacsakute
2013. április 27. szombat, 12:03
Mindig legyen.jpg
sznejuci
2013. március 18. hétfő, 17:47
Felszívódó bioelemek
sanci81
2015. február 10. kedd, 16:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.