Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 01:25 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Stabilan emelkedtek a fogyasztók kiadásai az Egyesült Államokban augusztusban
A washingtoni kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy augusztusban, havi összevetésben a fogyasztói kiadások és a személyi jövedelmek egyaránt 0,3 százalékkal emelkedtek.

Júliusban a jövedelmek 0,3 százalékkal, a kiadások pedig 0,4 százalékkal nőttek.

A jövedelmek legfontosabb összetevői, a bérek és fizetések 0,5 százalékkal emelkedtek augusztusban.

A személyes fogyasztási kiadások árindexe (lényegében a fogyasztói árak változása) augusztusban havi szinten 0,1 százalékkal emelkedett, a gyakran változékony élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított index viszont stagnált.

Éves összevetésben a személyes fogyasztási kiadások árindexe 2,2 százalékot tett ki augusztusban, szemben az előző hónapban mért 2,3 százalékkal, míg a maginfláció 2,0 százalék volt, csakúgy mint júliusban.

Az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) az élelmiszer- és energiaárakat nem tartalmazó személyes fogyasztási kiadások éves árindexében határozza meg inflációs
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 17:14
Növekvő forgalomban csökkent a BUX a héten
átlagos kiszorítandó likviditás nagyságát változatlan mértékben, legalább 400-600 milliárd forintban határozták meg.

Az elemzés szerint fontos kommunikációs változás, hogy a jegybank jelezte, felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs folyamatok függvénye. Az inflációs cél fenntartható elérése továbbra is 2019 közepétől várható.

A jegybank elsősorban az inflációs folyamatokat követi. Augusztusban is 3,4 százalékkal emelkedett a fogyasztói árindex, ami elsősorban az üzemanyagárak felfutásának volt köszönhető. Amennyiben a jelenlegi áremelkedési ütem az év hátralévő részében folytatódik, az éves átlagos infláció az Equilor szerint 2,88 százalék lehet, mely a jegybank korábbi prognózisa (2,8 százalék) felett, de a célszint (3 százalék) alatt található.

Az elemzés felhívja a figyelmet arra, hogy Günter Öttinger, az Európai Bizottság költségvetési biztosa szerint a 2021-ben kezdődő uniós költségvetési ciklusban részben jogállamisági
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 07:10
Féléves csúcson a brit infláció
A brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai adatismertetése szerint a lakhatási költségek nélkül számolt fogyasztói árindex 2,7 százalékkal volt magasabb augusztusban, mint egy évvel korábban.

Júliusban 2,5 százalékos tizenkét havi inflációt mértek Nagy-Britanniában, és az előzetes elemzői konszenzus átlaga augusztusra lassulást, 2,4 százalékos teljes kosárra számolt éves inflációt valószínűsített.

Legutóbb februárban volt 2,7 százalék az éves brit infláció, bár a korábbi hónapokban járt ennél magasabban is: januárban és tavaly decemberben 3 százalék, tavaly novemberben 3,1 százalék, tavaly októberben és szeptemberben egyaránt 3 százalék volt, elsősorban a brit EU-tagságról 2016-ban tartott - a kilépést pártolók által szűk többséggel megnyert - népszavazás utáni meredek fontgyengülés következményeként.

A brit pénzügyminisztérium által a Bank of England - a brit jegybank - számára előírt éves inflációs cél 2 százalék.

Az augusztusi adat jó eséllyel a Bank of England elemzőit is
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 12:42
Kamatdöntés - Elemzők: az MNB elmozdult az ultralaza monetáris politikai álláspontról
százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén. Az MNB ugyanakkor bejelentette, hogy felkészült monetáris politikájának óvatos és fokozatos normalizálására az inflációs cél fenntartható elérése érdekében, eszköztárát átalakítja.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője fontos kommunikációs változásnak nevezte, hogy a jegybank jelezte, felkészült a monetáris politika fokozatos és óvatos normalizációjára, amelynek megkezdése az inflációs folyamatok függvénye.

Kifejtette: a fogyasztói árindex augusztusban is 3,4 százalékkal emelkedett, elsősorban az üzemanyagárak felfutása miatt. Amennyiben a jelenlegi áremelkedési ütem az év hátralévő részében folytatódik, az éves átlagos infláció 2,88 százalék lehet, amely a jegybank korábbi prognózisa (2,8 százalék) felett, de a célszint (3 százalék) alatt van. A forint árfolyama a tavaszi gyengülést követően a 318-330-as sávban stabilizálódott az euróval szemben. Az újabb feltörekvő piaci turbulenciákat már jobban viselte a hazai
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 18:24
A vártnál lassabban nőttek a fogyasztói árak az Egyesült Államokban augusztusban
Az amerikai munkaügyi minisztérium statisztikai hivatala csütörtökön közölte, hogy éves összevetésben 2,7 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak augusztusban. Elemzők 2,8 százalékot vártak a júliusban mért 2,9 százalék után.

Havi összehasonlításban 0,2 százalékkal nőttek a fogyasztói árak augusztusban, csakúgy mint júliusban, de elemzők gyorsulásra, 0,3 százalékos emelkedésre számítottak.

Az erősen ingadozó élelmiszer- és energiaárak kiszűrésével számított maginfláció havi összevetésben 0,1 százalékkal nőtt augusztusban, miközben elemzők a júliusival megegyező értéket, 0,2 százalékot vártak. Éves szinten 2,2 százalékra lassult a maginfláció augusztusban, az előző hónapban mért 2,4 százalék után. Elemzők 2,4 százalékos éves emelkedésre számítottak.

Éves összevetésben az élelmiszerek ára 1,4 százalékkal, az energiáé pedig 10,6 százalékkal emelkedett, utóbbi kategórián belül a benzin 20,3 százalékkal, a fűtőolaj pedig 30,7 százalékkal drágult. Havi összehasonlításban az élelmiszerárak
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 15:22
Lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme augusztusban Németországban
A német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) csütörtökön végleges adatként azt közölte, hogy a harmonizált fogyasztói árindex (HICP) augusztusban 1,9 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig stagnált.

Júliusban a harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,1 százalékkal, havi szinten pedig 0,4 százalékkal nőtt.

Az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által számított harmonizált fogyasztói árindex biztosítja az egyes uniós tagországok inflációs mutatóinak összehasonlíthatóságát.

A Destatis módszertana alapján végzett számítások szerint augusztusban az egy évvel korábbihoz képest 2,0 százalékkal, júliushoz képest pedig 0,1 százalékkal nőttek a fogyasztói árak. Júliusban éves szinten ugyancsak 2,0 százalékkal, havi összehasonlításban pedig 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

Az inflációt főleg az energiaárak húzták fölfelé, ezek ára éves szinten 6,9 százalékkal nőtt augusztusban. Az élelmiszerek 2,5
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 08:41
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
GKI: sokféleképpen hat a forint gyengülése a gazdaságra
A több évnyi tartós, de enyhe értékvesztés után a forint értéke jelentősen, 6 százalékkal csökkent az euróhoz és 10 százalékkal a dollárhoz képest július elejére az április végi árfolyamhoz képest, majd enyhén korrigált - idézte fel elemzésében a kutatóintézet.

A GKI összegezte, az importált termékek árának növekedése emeli a fogyasztói árindexet, számos termék esetén az emelkedő importár akár ki is árazhatja a piacról a behozott terméket, ami a hazai termelők számára jelentősebb áremelést tesz lehetővé. A keresetek elmúlt években bekövetkezett erőteljes emelkedésének hatása még alig jelent meg az árakban, de az importverseny gyengülésével ez is erőteljesebben érvényesülhet - közölték.

A gyengülő hazai valuta javíthatja a gazdaság versenyképességét, mivel elvben ösztönzi az exportot - állapították meg. A gyenge forint exportösztönző hatását azonban korlátozza, hogy az export túlnyomó részét a multinacionális cégek bonyolítják le, amelyek jellemzően nagy importaránnyal dolgoznak és belső
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 12:21
Emelkedtek a fogyasztók jövedelmei és kiadásai az Egyesült Államokban júniusban
A washingtoni kereskedelmi minisztérium kedden közölte, hogy júniusban, havi összevetésben, egyaránt 0,4 százalékkal emelkedtek a fogyasztói kiadások és a személyi jövedelmek, összhangban az elemzői várakozásokkal.

Májusban a jövedelmek 0,4 százalékkal, a kiadások pedig 0,5 százalékkal nőttek.

A jövedelmek legfontosabb összetevői, a bérek és fizetések 0,4 százalékkal emelkedtek júniusban.

A személyes fogyasztási kiadások árindexe (lényegében a fogyasztói árak változása) júniusban havi szinten 0,1 százalékkal, a gyakran változékony élelmiszer- és energiaáraktól megtisztított index pedig ugyancsak 0,1 százalékkal emelkedett. Májusban 0,2 százalékra rúgott mindkét érték.

Éves összevetésben a személyes fogyasztási kiadások árindexe májusban és júniusban egyaránt 2,2 százalékra emelkedett, míg a maginfláció 1,9 százalékra nőtt mindkét hónapban. Elemzők enyhe gyorsulásra, 2,3 százalékra, illetve 2,0 százalékra számítottak júniusról.

Az amerikai jegybankrendszer szerepét betöltő
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 15:21
Júliusban lassult a németországi infláció
A Destatis szerint júliusban az előző havihoz képest 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban, az egy évvel korábbihoz képest pedig 2,0 százalékkal.

Júniusban 0,1 százalék volt a havi és 2,1 százalék az éves áremelkedés. Júliusra a piacok 0,4 százalékos havi és 2,1 százalékos éves áremelkedést vártak.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex havi bázison 0,4 százalékkal, éves bázison 2,1 százalékkal emelkedett júliusban. Júniusban 0,1 százalék volt a havi és 2,1 százalék az éves áremelkedés. https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen /2018/07/PD18_279_611.html
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:29
Három százalék fölé emelkedett a bankközi hitelkamatláb Romániában
A román nemzeti bank adatai szerint legutóbb 2014 szeptemberében volt magasabb a hitelkamat, akkor 3,10 százalékon állt.

Csütörtökhöz képest 0,14 százalékkal emelkedett a kamatláb. A három hónapos bankközi hitelkamat alapján számolják ki a lejalapú változó kamatú hitelek törlesztőrészletét.

A három hónapos bankközi hitelkamatláb tavaly szeptembertől kezdett el gyors ütemben emelkedni, amikor még 1 százalék alatt volt, idén áprilisban lépte át a 2 százalékot.

A jelzáloghitelek törlesztőrészletét befolyásoló hat hónapos bankközi hitelkamatláb is 3,17 százalékra emelkedett az előző napi 3,07 százalékról. Ez több mint négy éves csúcsot jelent, hiszen legutóbb 2014 májusában volt ugyanilyen magas.

A hitelkamatláb emelkedése elemzők szerint összefügg azzal, hogy Romániában öt éves csúcsra emelkedett az infláció, amely májusban elérte az 5,41 százalékot. A fogyasztói árindex-növekedés gyorsabb ütemű, mint a régió többi országában.
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 12:51
BÉT - A nemzetközi hangulatot követheti a budapesti tőzsde elemzők szerint
Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a hazai piacon nem várható jelentős, piacbefolyásoló hír, így elsősorban a nemzetközi hangulatot követheti a budapesti börze.

Mint mondta, az ázsiai piacokon péntek reggel leginkább a mínuszok domináltak, a befektetők a Kína és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi háború eszkalálódásától tartanak. Szerinte a péntek délelőtt nyilvánosságra kerülő eurózóna fogyasztói árindexre, illetve az amerikai ipari és feldolgozóipari termelés alakulására érdemes figyelni.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében arra hívja fel a figyelmet, hogy a csütörtök délutáni kereskedésben intenzív pozitív korrekció indult, miután az Európai Központi Bank (EKB) bejelentette az eszközvásárlási program végét. Ugyanakkor az EKB azt is leszögezte, hogy a monetáris kondíciók tartósan lazák maradnak, így a részvénypiaci befektetők vásárlásokkal reagáltak világszerte.

Az Equilor szenior
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 08:31
1/50
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
augusztusban küldték
anci-ani
2010. november 22. hétfő, 15:12
ez még augusztusban
balazsmargit
2010. november 05. péntek, 21:27
augusztusban...
chloie
2006. szeptember 27. szerda, 17:47
István augusztusban
steve_bp13
2006. szeptember 24. vasárnap, 13:47
Folyékony fogyasztók.jpg
charlotteani
2009. január 13. kedd, 22:32
fogyasztok, tehát vagyok,
agica2004
2006. május 10. szerda, 22:29
Kereskedelmi Iskola
agica2004
2014. március 24. hétfő, 17:58
Mauritius ; Kereskedelmi-
farkas1945
2013. november 21. csütörtök, 14:17
orosz kereskedelmi levele
lacipecsenye
2012. november 09. péntek, 11:27
Kereskedelmi Dómok Buhara
pacsakute
2012. január 13. péntek, 20:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.