Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 18:18 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Novembertől forog Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem
tette hozzá.

A Post Mortem a Magyar Nemzeti Filmalap 600 millió forintos támogatásával készül a Supermodern Filmsúdió gyártásában, producere Lajos Tamás. A forgatókönyvet Zánkay Piros írta Bergendy és Hellebrandt Gábor, a film kreatív producerének alapötlete nyomán. Tomást Klem Viktor (A Viszkis, Veszettek), Annát pedig Hais Fruzsina játssza, a további szerepekben mások mellett Schell Judit, Anger Zsolt és Hámori Gabriella látható majd.

A forgatást 41 naposra tervezik, a felvételek november végén kezdődnek, és várhatóan február végén fejeződnek be. "A film döntő többségét a szentendrei skanzenben forgatjuk le, de lesz még több külső helyszín Budapest vonzáskörzetében, és stúdióban is dolgozunk majd. A víz alatti jelenetekhez külön nekünk építenek egy medencét a Soroksári úti filmstúdióban" - sorolta a forgatási helyszíneket a rendező.

A Post Mortem nagyszabású produkció: látványában, trükkjeiben olyan dolgok történnek benne, mint egy A-kategóriás amerikai horrorfilmben, ugyanakkor a magyar
velemenyezd, 2018. október 22. hétfő, 12:12
Hiba szó jelentése
hiba (főnév)

Tökéletlen helyzet vagy hiányos állapot, ami egy korábban okozott hatás, elvégzett művelet, elkövetett vagy elmulasztott tett, bekövetkezett esemény eredménye.

A tornagyakorlat közben elkövetett hibát észreveszik a pontozóbírók. A számítási hiba miatt rossz lett a végeredmény. A férfi bicegése egy balesetből származó hiba következménye. A szerelő megjavítja a rosszul működő készülék hibáját. A rosszul sikerült kalapácsütés a szobrász hibája lett, lerepült a szobor feje.

Eredet [hiba ómagyar: hiba < ősmagyar: hiba < dravida: evvam, evam, tappa (hiba, tévedés, baj)]

További részletezés
1. Kifogásolható tett, magatartás, amely rendszerint káros következményekkel jár.

Már megint hibát követtél el. Egy újabb hiba, és neked annyi.

2. Kifogásolandó eredmény, ami a helyes gondolkodás, követendő eljárás, szabály, elv megsértéséből keletkezik.

A kutató gondolatmenetében a kollégája hibát vesz észre. A tanuló
eposz, 2018. október 16. kedd, 13:50
Jánossomorjai beszédek 2014
Lőrincz György polgármester köszöntő beszéde 2014. október 23.

Tisztelt Ünneplő Közönség, Kedves Jánossomorjaiak!

Megtisztelő számomra, hogy megválasztott polgármesterként először ezen az ünnepen szólhatok Önökhöz! Akkor, amikor az 1956-os forradalom és szabadságharc sok arca él még bennünk. Az idősekben az emlékek, a fiatalokban a fotók, filmek képei. Ugyanaz, mégis egészen más nézőpontok. Köztünk vannak azok, akik 56-ban, fiatalként érezhették a mosonmagyaróvári laktanya előtt, milyen a golyó, a gránátrobbanás szúrós szaga... A mai fiatalok láthatták az azonosításra váró halottak fotóit, akik olyan fiatalok és olyan naivak is voltak, mint ők. Vagy talán sokkal-sokkal felnőttebbek.
Az idősebbek kezében még benne van az a félelemmel teli mozdulat, ahogy félrehúzzák a függönyt, kinéznek az utcára, ahol a menekülök kocsijai elrobognak a határ felé. És tudják, hamarosan a szovjet tankok is ideérnek. A mai fiatalok látják a közeli andaui híd romjain átmászókat, és valószínűleg nem
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:57
Polanski a híres Dreyfus-ügyet dolgozza fel új filmjében
A kémtörténet főhősét, Alfred Dreyfus kapitányt Louis Garrel alakítja, de szerepel majd a filmben Mathieu Amalric, Olivier Gourmet és Polanski színésznő felesége, Emmanuelle Seigner is.

A hazaárulással vádolt Alfred Dreyfus ügyét a francia igazságszolgáltatás legnagyobb tévedései között emlegetik. A francia-zsidó kapitány ellen az 1890-es évek végén indult per azzal a váddal, hogy a németeknek kémkedett. Jean Dujardin Oscar-díjas francia színész játssza majd azt a kémelhárító tisztet, aki Deyfus elítélése után bizonyította, hogy az életfogytiglan börtönbe küldött kapitány ártatlan volt.

Polanski hat éve tervezi a filmet. 2012-ben a cannes-i filmfesztiválon be is jelentette, hogy dolgozik rajta. A forgatókönyvet Robert Harris brit író írta, aki korábban Polanski Szellemíró című filmjének szkriptjét jegyezte.

A rendező a J'Accuse (Vádolom) címet Emile Zolától kölcsönözte, aki ezzel kezdte 1898-ban publikált híres nyílt levelét, amelyet Dreyfus védelmében írt és amelyben antiszemitizmussal
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 18:45
Kihirdették a Filmalap inkubátor programjának döntőseit
Tudományegyetem diplomásaitól érkezett, több pályakezdő rendező pedig külföldi fesztiválrészvétel alapján jelentkezett.

A program népszerűségéről tanúskodik az is, hogy Kolozsváron, Londonban és New Yorkban végzett fiatal magyar filmesek is voltak a jelentkezők között - hangsúlyozták a közleményben.

A forgatókönyveken a Filmalap fejlesztési csapatának közreműködésével dolgozhatnak tovább az alkotók. A forgatókönyvek elkészítésére októbertől öt hónap áll rendelkezésre. Ezt követően a döntősök 2019. március végén prezentációs, azaz pitch fórumon mérettetnek meg a szakmai közönség előtt. A felkészülést a Filmalap Fast Forward Programja keretében szervezett workshopok segítik.

A nyertes filmek gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 62 millió, a dokumentumfilmeknél 22 millió, az animációs filmeknél pedig 82 millió forintig nyújt támogatást az inkubátor program. A fiatal alkotóknak a Filmalap a filmkészítés során az anyagi támogatás mellett szakmai támogatást is nyújt.

Az Inkubátor
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:43
A kávé napja - Kávékóstoló az Erzsébet téren
Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját: a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket világszerte - közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Mint emlékeztettek, Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy az érdeklődőket bevezessék a kávé ízgazdag világába, idén pedig minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek.

Nyolc mikropörkölő mutatkozik be termékeivel. Kiállít a By Beans Coffee, amely nemcsak svéd kávéját, hanem annak nemzetközi hírű pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza.

Jelen lesz a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve a 42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, bemutatkozik a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF.

Új vendég lesz az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Kiegészítők a But First Coffee standján,
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 07:30
Október végén rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet
M. Tóth Géza animációsfilm-rendező, producer, a Rajzfilmünnep ötletgazdája és a programsorozatot szervező Kedd Animációs Stúdió alapító-vezetője az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: amikor hét éve elindították a Rajzfilmünnepet, az volt a szándékuk, hogy az animációs film teljességét vigyék a közönség elé.

Kiemelte: az országszerte mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban zajló vetítésekhez egyéb programok is kapcsolódnak, például kiállítással, kézműves foglalkozással, bábbemutatóval várják az érdeklődőket. A Rajzfilmünnepen a műfaj több tízezer emberhez juthat el - tette hozzá.

Budapest mellett az ország mind a 19 megyéjében tartanak programokat, több mint 90 település csatlakozott a rendezvényhez. A Rajzfilmünnep programja több mint 130 animációs alkotásból, egész estés és kisfilmből, illetve sorozatból áll,amelyekből a résztvevő helyszínek szabadon választhatnak. A filmkínálat nemcsak a gyerekeknek szól, felnőtteknek készült magyar és nemzetközi
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 15:58
Halle Berry Oscar-díjas színésznő rendezőként is bemutatkozik
Berry, aki a Szörnyek keringője című filmben nyújtott játékáért kapta meg az amerikai filmakadémia díját, egy leírt harcművészről készít filmet, akinek a magánéleti problémáit is meg kell oldania. Jackie-nek, a főhősnek ugyanis nemcsak azt kell megmutatnia, hogy képes legyőzni ellenfelét, hanem az egy év után ismét hozzá kerülő hatéves kisfia mellett anyaként is helyt kell állnia. A forgatókönyvet Michelle Rosenfarb írja, a film akciójelenetein pedig a John Wick-filmek kaszkadőrcsapata dolgozik - ismertette a részleteket a Variety.com.

Halle Berry a film főszerepét is eljátssza és a rendezés mellett producerként szintén közreműködik a film megvalósításában.

A színésznő a nyolcvanas évek végén robbant be a szórakoztatóiparba a Living Dolls című tévésorozattal, első filmszerepét pedig Spike Lee Dzsungelláz című romantikus drámájában kapta. 2001-ben az első fekete színésznőként nyerte el az Oscar-díjat. Legutóbb a Kingsman: Az aranykör című filmben láthatták a mozinézők. Jelenleg a John
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 16:13
Velencei filmfesztivál - Producer: kirobbanó sikert aratott a Napszállta
után a Torontói és a Londoni Filmfesztivál is műsorára tűzi a Napszálltát, a forgalmazási jogait már 70 ország megvásárolta, Amerikában és Ausztráliában a Sony Pictures Classics forgalmazza.

"A 35 mm-es filmre forgatott alkotás olyan komplex művészi munka, amely Nemes Jeles László nevét a legnagyobbakkal egy szintre emeli. A Napszállta egészen különleges műként vonul be a magyar kultúrtörténetbe, filmtörténetbe és immár a világ filmtörténetébe is. Ez egy nagyon szép második film, amely szeptember végén a magyar nézőkhöz is eljut a mozikba - fogalmazott Havas Ágnes.

A Napszálltáról az első nemzetközi filmkritikák is kedvezően számoltak be.

A The Guardian kritikusa, aki öt csillagból négyet adott a "magával ragadó" filmnek, arról írt, hogy "az első világháború előestéjén, Budapesten játszódó film rendkívül titokzatos, sőt sok szempontból bizarr alkotás. Nemes a Saul fiában is látott hosszú beállításokkal, az Íriszt alakító főszereplő, Jakab Juli arcát követő közeli képekkel, és homályos
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 21:12
Kondor László vietnami háborúban készült fotóiból nyílik kiállítás Kecskeméten
született, de a bombázásokat már Budapesten vészelte át szüleivel. 1956 novemberében menekült át bátyjával Ausztriába. A fényképezés alapjait is itt sajátította el autodidakta módon. Később 1961-ben bátyja után ment Chicagóba, ahol lenyűgözte a város különleges építészete, a modern felhőkarcolók.

1970-től az Amerikai Hadsereg Különleges Fényképészeti Hivatalának hadifotós tisztjeként Vietnamban dolgozott, követendő példának Robert Capa konfliktusközeli fotográfiáját tartotta. 1972-ben a vietnami háború végén visszatért Chicagóba, és a város történetében a leghosszabb ideig hivatalban lévő polgármester, Richard J. Daley hivatalos fotográfusa lett. Ezzel párhuzamosan éveken át fényképezte Chicago építészetét is.

Közéleti fényképeivel elismert fotográfussá vált: képei a Chicagói Nemzeti Veterán Művészeti Múzeumban, illetve az Illinois Egyetem Richard J. Daley Könyvtárának gyűjteményében is megtalálhatók. Daley halála után saját stúdiót nyitott, és egészen 1996-ig portré-, divat- és aktfotográfiával
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:25
Lelked gyönyörű sugarában.....
Márk Miklós
Lelked gyönyörű sugarában.....

Lelked gyönyörű sugarában
Melegszenek az angyalok,
Lényed körül a levegő is,
Meghitt fényben ragyog.

Fodros felhők lebegnek,
Végtelen, s tengerkék az ég,
Amit szavaiddal festettél,
Való igaz, s meghatóan szép.

Megnyugvást és erőt szórt,
Mind a két, simogató kezed,
Révész voltál, s távoli szellemek,
Segítettek, álmodtak Veled.

Szivárványfa legfelső ágán,
Ül a hold, ezüstöt szór palástja,
Neked szánja féltett kincsét,
Irigyli a forró nap, ha látja.

Lelked mélyén, valahol legbelül,
Végtelen film pereg, s benne én,
Ahogy vitorlát bont egy öreg bárka,
Recsegve úszik a szerelem tengerén.

Szél repítsen, dagassza a vásznat,
Majd egyszer, ha Te is elhiszed,
Vár ránk utunk
katrin56, 2018. augusztus 29. szerda, 12:41
Elkezdődött a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
alkotóknak nyújt lehetőséget a bemutatkozásra. Szeptember 2-ig a legfrissebb hazai és nemzetközi fikciós, animációs és kísérleti rövidfilmeket vetítik - hangzott el az M5 csatorna keddi Kulturális Híradójában.

A fesztivál programjába az Oscar-díjas Deák Kristóf legújabb filmje is bekerült. A legjobb játék című film gép és ember kapcsolatát feszegeti.

Deák Kristóf rendező elmondta: az egyik leglényegesebb folyamat, amely újra és újra előkerül a történelem folyamán, az oszd meg és uralkodj elve. A végén mindig kiderül, hogy amikor az emberek rájönnek, hogy együtt éri őket igazságtalanság, és összeállnak, akkor tudnak tenni ellene - mondta, hozzátéve, hogy ez a téma - különböző formákban - fontos számára.

Az öt tagú zsűri döntése szerint 64 rövidfilm került a versenyprogramba, köztük van Kovács István nemrég Diák-Oscar-díjra jelölt Ostrom című alkotása is.

Kovács István rendező arról beszélt, hogy a kisfilm nem olyan műfaj, amely gyakran megjelenik a mozikban, úgyhogy gyakorlatilag csak a
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:09
1/190
Képek, videók
bergendy aranyalbum
lacipecsenye
2012. január 21. szombat, 15:28
bergendy subidubi
lacipecsenye
2012. január 21. szombat, 15:04
bergendy ötödik sebesség
lacipecsenye
2012. január 21. szombat, 15:03
Bergendy István.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 09:04
Bergendy István 72.jpg
farkas1945
2011. március 06. vasárnap, 13:45
morteszi.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 16:47
feuilles-mortes.jpg
lyceum
2012. szeptember 12. szerda, 17:32
morteszi.jpg
sanci81
2008. november 06. csütörtök, 14:02
morten.jpg
konoksag
2008. szeptember 16. kedd, 06:50
morte8mm.jpg
kockacola
2007. március 25. vasárnap, 20:20
tvnigazolvany_mortef.g if
mortef
2006. július 20. csütörtök, 11:25
horrorfilm
magdaseppa
2009. február 10. kedd, 14:52
horrorfilmek....
agica2004
2008. augusztus 04. hétfő, 16:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.