Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 21:11 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gary Oldman írja, rendezi és játssza a Flying Horse című életrajzi drámát
A deadline.com értesülése szerint a produkció egy fotográfusról szól, aki segített kifejleszteni a mozgóképet, de életét sötét pillanatok árnyékolták be.

A Flying Horse főhősét, Eadweard Muybridge fényképészt a mozgókép egyik atyjaként tartják számon. 1872-ben sikeres fotósként megbízást kapott a korábbi kaliforniai kormányzótól, hogy készítsen egy lovas mozgóképet.

Sikerei ellenére az élete fenekestül felfordult, amikor rájött, hogy felesége megcsalja. Bosszúból megölte felesége szeretőjét, de a bíróság végül felmentette.

Oldman Antonio Banderasszal és Meryl Streeppel hamarosan a The Laundromat című Steven Soderbergh-filmben forgat majd, amely a Panama-iratok nemzetközi offshore-botrányát idézi fel.

A színész a kilencvenes évek végén debütált rendezőként a cannes-i filmfesztiválon az Éhkoppon című drámával. Oldman filmjét 11 Bafta-díjra jelölték, s végül a legjobb brit film és legjobb forgatókönyv trófeáját meg is kapta a brit filmakadémiától.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 14:01
Cannes - Lars von Trier hét év kitiltás után egy provokatív és filozofikus horrorfilmmel tért vissza
művészként bemutatott elmebeteg sorozatgyilkos portréját rajzolja fel erőszakos és kegyetlen jeleneteken keresztül, amelyekben elsősorban nőket és gyerekeket végez ki a Matt Dillon által alakított pszichopata főhős. A provokatív alkotás egyben a 62 éves rendező életműve összegzéseként is értelmezhető.

Az ováció, amellyel a Hitlert éltető megjegyzései miatt 2011-ben a fesztiválról kitiltott Lars von Triert a hétfő éjszakai díszbemutató közönsége fogadta, egyértelműen kisebb volt 155 perccel később, a film végén, de azok, akik nem hagyták el a termet a sokszor elviselhetetlenül kegyetlen emberölési jelenetek láttán, lélegzetvisszafojtva követték végig és hosszan ünnepelték a mélyen depressziós alkotást a fizikai és lelki szenvedésről.

A film ugyanúgy értelmezhető a 2000-ben az izlandi énekesnő, Björk főszereplésével készült Táncos a sötétben című alkotásával Arany Pálmát nyerő Lars von Trier lelkifurdalásaként, mint hitvallásként arról, hogy vállal minden provokációt, amit eddig mondott és
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:23
Cannes - Dzsafár Panahi reméli, hogy egyszer Iránban is láthatják a filmjeit
honfitársát, egyben versenytársát is a fesztiválon, Dzsafar Panahit, akit politikai okokból 20 évre eltiltottak a filmezéstől és a külföldre utazástól is.

Panahi nem jöhetett el Cannes-ba, de lányai és a főszereplőnői a szombat esti díszbemutató előtt felvonulhattak a vörös szőnyegen, ahol a francia kulturális miniszter, Francoise Nyssen fogadta őket. A díszbemutatón a rendező helye a terem közepén végig üres maradt, de a stáb tagjait ovációval ünnepelte a fesztiválpalota 3 ezer fős közönsége a vetítés végén.

Ugyanez történt szerda este az orosz Kirill Szerebrennyikovval is, aki azért nem lehetett jelen a Nyár című versenyfilmjének a bemutatóján, mert egy színházi állami támogatás elsikkasztásának állítólagos gyanúja miatt moszkvai otthonában házi őrizetet rendeltek el ellene.

A Három arc teljes illegalitásban készült az iráni hegyekben, és a filmet ismeretlen módon csempészték ki az alkotók a perzsa országból.

Előző filmjéhez, a Taxi Teheránhoz hasonlóan - amely 2015-ben elnyerte az
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:33
15 furcsa dolog, amit mindig is tudni akartál, de ...
borospoharak alján: hogy a kezünk hőjétől ne melegedjen fel a pohárba töltött ital.

Mire szolgál ez a kis fül a juharszirupos üvegeken?

Kezdetben a juharszirupokat 5 gallonos üvegekben árulták, amiket bizony nehéz lett volna extra fogantyú nélkül kitölteni. Az idő haladtával persze egyre inkább csökkent a juharszirupok mérete, ám ez a kis fül az üvegeken továbbra is megmaradt, mint egyfajta jelkép és szimbólum.

Hogyan kell helyesen megpucolni egy banánt?

Annál a végénél kezdve, ahol letépjük a fürtről.


Barbie-nak van vezeték és középső neve is.


Ki találta fel a tűzcsapot?

Senki sem tudja. De ami még érdekesebb, az ennek az oka: a tűzcsap szabadalmával kapcsolatos hivatalos papírok ugyanis elégtek egy irodai tűzben.

Melyik a legkárosabb emberi tulajdonság és/vagy szokás?

A WC-zés. Naponta körülbelül 30 ezer fát vágnak ki csak azért, hogy WC-papírt készítsenek
tinka1951, 2018. május 10. csütörtök, 06:54
Sikerrel mutatták be az egyetlen magyar filmet a cannes-i pr
Sikerrel mutatták be az egyetlen magyar filmet a cannes-i programban
Nagy érdeklődés mellett mutatták be szerdán Szilágyi Zsófia első játékfilmjét a 71. cannes-i filmfesztiválon az MTI tudósítása szerint. Az Egy nap a Kritikusok Hete szekcióban versenyez, ahova az 1100 benevezett mű közül mindössze hét ígéretes tehetség játékfilmje kapott meghívást.
Kránicz Bence
Kránicz Bence
f Ajánlom
A telt házas első vetítés végén a közönség nagy tapssal köszöntötte a film alkotóit, Szilágyi Zsófia forgatókönyvíró-rendezőt, Szamosi Zsófia és Füredi Leó főszereplőket, Domokos Balázs operatőrt, valamint Kenesei Edina és Pataki Ági producereket.

A 39 éves rendezőnek a Filmalap Inkubátor Programjában készült első mozifilmje egy háromgyerekes anya egy napját meséli el, a cselekmény nagy része a hétköznapok rutinjára épül. Az aprólékos részetekkel realista módon bemutatott mindennapi események mögött a feszültséget a nő házassági válsága és családja szétesése miatti félelme adja, amelynek
tinka1951, 2018. május 10. csütörtök, 06:38
Nincs Cím
dacolva
Némán
S Te ebből mindent értesz


SEHOL, MINDENHOL

Te voltál az út a sövényben
A fény a sötétségben
A hang a mélységben
Te voltál az erő a tehetetlenségben
Az idő a végtelenségben
Az arc a semmiségben
Te voltál a szín a szürkeségben
A dal a reménytelenségben
Az élet a mindenségben
Te voltál az első
Több mindenkinél
Valahol a szívem mélyén
Jelen vagy minden út végén.


A SZERELEM...

A szerelem...
Lét és elmúlás
Könnyek, csalódás
A szerelem...
Élet és halál
Lebegés, pusztulás
A szerelem...
Az vagy, az voltál...


SZERESS

Szeress, mintha az volna
Az utolsó ölelés
Mintha életed ezen
menusgabor, 2018. április 30. hétfő, 18:45
Aki épp érettségi, vagy valamilyen vizsga előtt áll esetleg tudna segíteni Ady verselemzésben?
játszanak a szakaszok közötti átmenetek, kapcsolatok, az
előre- és visszautalások.
- Érdekes lehet a párbeszédes építkezés szerepe, annak figyelembevételével, hogy a költői én válike
kétfelé, vagy ellentétes álláspontok szembesítődnek a versben.
- Milyen a vers rímelése, s hozzájárulnak-e ezek a rímek a vers hangulatához, hangneméhez? (Ne
csak a sorvégi rímekre koncentráljunk, hanem a belső rímekre és az alliterációkra is!)
- Ha a versben néhol dísztelen ragrímek vannak a sorok végén, vajon mi lehet a szerepük? Hogyan
támogatja a vers üzenetét a monotónia?
- Ha rímképlet megváltozik, akkor hol változik meg és miért?
- Minden versnek - beleértve a szabad verset is - van valamiféle ritmikai sajátossága, valamiféle
belső lüktetése.
(- A játékos ritmushoz játékos mondandó is társulhat, de nem ritka a játékos versforma és a komor
tartalom kettőse sem.)
- Figyeljük meg, hogy a vers jellegzetesen ütemhangsúlyos vagy időmértékes
pacsakute, 2018. április 25. szerda, 23:25
A 130 éves Munkáspárt szövetségben a miskolci vassal
Hogy mi történt 130 éven keresztül, amióta a miskolciak a világkörüli útról bevágtattak a lemészárolt országrészekbe, el lehet képzelni.

A kilenceszázas évek végén játszották a Thürmer Gyula által képviselt szakszervezezti képviselettel ellátott munkásmozgalmat angol kommunizmusként, amit születésem óta folyamatosan ismételtek a Hunnia börtön Thürmer Gyulájával.

130 éve vaskommunizmus címen Bertalan utcai elmélettel termelték ki sátán parasztjait a falvakból, mint analfabétákat művésznek, ahogyan Illyés Gyula is megírta, hogy íratták éjjel-nappal, politikusnak. Kádár János így került orosz szövetségében egykori Brezsnyev népének olyan elméletével a Bertalan utcai Bencsik történelemnek, Sztálin idejében élre, mely elmélet szerint a munkásokat és a parasztokat kell kiemelni, a várost tönkre tették, oda vitték a főbb szereplőket elltáva őket gazdagsággal, fürdőszobás házakkal.

130 éves politikusok névtárát Miskolc jelenti Tiszával, Horhtyval, Ábrahámmal, minden főbb vezetőjével
kohlinka, 2018. április 06. péntek, 00:03
Nagyszombat
hogy higgyünk Urunk feltámadásában, amelyben benne van a mi feltámadásunk is az örök életre.

Befejezésül még egy rövid történetet szeretnék elmondani, amelyet Reinhold Stecher, korábbi innsbrucki püspök könyvében olvastam. Még nem volt püspök, csak pap, amikor egy alkalommal egy kis faluban gyerekeknek tanította a nagyhét eseményeit, kezdve a virágvasárnapi jeruzsálemi bevonulástól, a kereszthalálon át egészen a feltámadásig. A gyerekek mindvégig figyelmesen hallgatták a történetet, amelynek a végén a pap megkérdezte tőlük, hogy mi tetszett nekik a legjobban? Egy nyolc éves kisgyerek a következőt válaszolta: ,,Nekem az tetszett a legjobban, hogy az egész olyan szépen fejeződött be a feltámadással". Igen, egy hegyi parasztfiúcska egyszerű válasza néha több igazságot tartalmaz, mint a hittudósok elvont magyarázatai. Mert valóban, minden olyan szépen, Isten terve szerint fejeződött be. Ehhez még a következőket tudjuk hozzátenni: Krisztus feltámadása nem csak valaminek a befejezését jelenti, hanem új
taltos1, 2018. március 31. szombat, 01:37
Chris Evans utoljára játssza el Amerika kapitányt
"Az ember még az előtt akar leszállni a vonatról, mielőtt lelöknék" - idézte a lap Evanst, aki először 2011-ben, az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című produkcióban alakította Amerika kapitányt.

A The Hollywood Reporter emlékeztetett arra, hogy Evans nem először beszélt róla, hogy szögre akasztja a kapitány kerek pajzsát. Az április végén a mozikba kerülő Bosszúállók: Végtelen háború című film forgatásán a Bosszúállók több színésze is megemlítette, hogy visszavonulna. Evans azonban most először ezt meg is erősítette.

A színész a Marvel stúdió egyik legnépszerűbb hősévé tette Amerika kapitányt. Eredetileg hat filmre szerződött le, de a megállapodás végül négy Bosszúállók-epizódra bővült ki. A három Amerika-kapitány epizód és négy Bosszúállók-rész mellett a Thor: Sötét világban, a Hangya című szuperhősfilmben és a Pókember: Hazatérésben is megjelent Amerika kapitány jelmezében.

A Bosszúállók: Végtelen háborút április 26-tól játsszák a magyar mozik.
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:21
Catherine Deneuve Kristián-díjat kapott a prágai Febiofest filmfesztiválon
Az eredeti tervek szerint a nyitóünnepségen vette volna át a Kristián-díjat a francia filmcsillag, de betegsége miatt egy hete nem tudott Prágába utazni. Amikor felépült, azonnal Prágába utazott, ahol a Febiofest díszvendége volt.

A prágai Vigadóban megtartott záróünnepségen az elismerést Fero Fenic, a Febiofest igazgatója adta át Deneuve-nek.

A nyitóünnepségen Daneuve helyett Charles Aznavour, világhírű francia sanzon énekes kapott Kristián-díjat. Charles Aznavour a múlt hét végén koncertet adott a cseh fővárosban. Mivel a művész már Prágában tartózkodott, a fesztivál rendezőinek az az ötlete támadt, hogy a váratlanul megbetegedett Deneuve helyett ő lehetne az ünnepélyes megnyitó díszvendége és kitüntetettje. Aznavour az ajánlatot elfogadta.

A két legendás francia művészen kívül a nemzetközi filmfesztiválon Kristián-díjat kapott még Arnaud Desplechin francia filmrendező, Daniela Kolárová cseh színésznő és Leos Carax francia filmrendező és színész.

A fesztivál legjobb filmjének járó
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 21:03
1/188
Képek, videók
Gary Oldman 53.jpg
farkas1945
2011. március 08. kedd, 11:10
flyingbut.gif
sz719eszter
2017. szeptember 26. kedd, 07:56
Flying Duck Orchid (Calea
cipello
2016. szeptember 13. kedd, 17:49
20140130flying-spaghet ti-
iga
2016. augusztus 13. szombat, 17:35
5bfe3-flying-birds-blu e-s
katalin_53
2016. május 10. kedd, 20:43
3-white-flying-pigeon- png
katalin_53
2016. április 09. szombat, 15:33
3-flying-green-parrot- png
katalin_53
2016. április 09. szombat, 15:30
Flying.jpg
mbartis
2016. április 03. vasárnap, 19:52
Flying Duck Orchid (Calea
borigit
2015. április 02. csütörtök, 13:14
Golden_Eagle_flying.jp g
megyerimihaly
2015. február 14. szombat, 21:46
golden-eagle-flying-wa llp
megyerimihaly
2015. február 14. szombat, 21:46
Angel Harp Flying Sparkle
cipello
2014. december 21. vasárnap, 11:28
Flying Skunk Farm 2014-10
margoboszi
2014. november 15. szombat, 10:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.