Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 10:03 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Bemutatták Zurbó Dorottya alkotását a 71. Locarnói Filmfesztiválon
Zurbó Dorottya a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának támogatásával készítette el első önálló rendezését, amelyet a Kritikusok Hete programban vetítenek a Locarnói Filmfesztiválon. A fiatal rendező Ugron Julianna producerrel együtt vett részt a film keddi világpremierjén.

"Nagyon jó élmény volt, mert rögtön le tudtam tesztelni a közönségreakciókat, értették a filmet, értették a film finom humorát és a végén pedig kaptunk egy nagy tapsot" - fogalmazott Zurbó Dorottya. Hozzáfűzte: a bemutató utáni közönségtalálkozón jó beszélgetés indult el a Könnyű leckékről.

A rendező egy gyermekotthonban ismerkedett meg filmje főhősével, a 17 éves szomáliai menekült lánnyal, Kaifával, aki néhány évvel korábban érkezett egyedül Magyarországra. Kaifa egy budapesti gyermekotthonban él és készül a középiskolai érettségire, ugyanis az álmát, hogy orvos legyen, Magyarországon szeretné megvalósítani.

A költői hangvételű film a leghétköznapibb helyzeteken keresztül tárja a nézők elé Kaifa belső
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:14
Eltemették Mose Mizrahit, Izrael egyetlen Oscar-díjas filmrendezőjét
Mose Mizrahi a Franciaországban 1977-ben Romain Gary regényéből forgatott, Előttem az élet című filmjéért kapta meg a filmszakma legrangosabb elismerését.

Ugyanezért a filmért, amelynek főszerepét Simone Signoret játszotta, abban az évben elnyerte a francia filmesek legjelentősebb kitüntetését, a César-díjat is.

Mose Mizrahinak három alkotását jelölték a legjobb külföldi filmnek járó Oscarra, a győztes Előttem az élet mellett az 1972-es izraeli Róza, szeretlek, valamint a Chelouche utcai ház című, szintén Izraelben forgatott 1973-as alkotását.

Az izraeli rendező 1931-ben Egyiptomban született, és 1946-ban költözött özvegy édesanyjával Izrael földjére. Az ötvenes évek végén Párizsba utazott filmes karrierje érdekében, ahonnan a hetvenes évek elején hazaköltözött, hogy Izraelben alkosson.

Legsikeresebb, az Oscar-díjat is elnyerő alkotását mégis Párizsba visszatérve készítette 1977-ben, és Franciaország nevezte be a versenyre. Mizrahi élete utolsó évtizedeiben a tel-avivi egyetem
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:47
Három magyar film szerepel a 71. Locarnói Filmfesztiválon
Ez nem egy olyan film, aminek a végén kitörő örömmel "szedik szét a házat" a nézők. A tapasztalat inkább az, hogy ha működik és hat, akkor mindig egy nagyon csöndes elvonulás a vége - beszélt a Tegnapról az M5 csatorna hétfői Kulturális Híradójában a Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert Kenyeres Bálint.

A rendező beszámolója szerint a Tegnap első, hétfői vetítése éppen ezt a hatást váltotta ki a nézőkből: úgy tűnt tehát, hogy hatott az emberekre - értékelt.

A svájci filmünnepen debütál a Berlinalén Ezüst Medve-díjas Milorad Krstic legújabb alkotása, a Ruben Brandt, a gyűjtő is. Az animációs akcióthriller bemutatóját csütörtökön Locarno főterén tartják, nyolcezer néző előtt.

Zurbó Dorottya Könnyű leckék című első rendezése kedden és szerdán a Kritikusok Hete programban lesz látható, melybe a svájci szövetség mindössze hét dokumentumfilmet válogatott.

Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója hangsúlyozta: a magyar filmesek mindig tehetségesek voltak,
velemenyezd, 2018. augusztus 06. hétfő, 20:25
Az Egység Törvénye
biztonságáért szolgáló tudat/test/lélek
komplexumok. Így népetek az alaptechnológia titkának őrzője lett. Az
általatok oroszoknak nevezett tudat/test/lélek komplexumok esetében
a technológiát a Konföderáció egy tagja adományozta egy próbálkozás
részeként, hozzávetőleg huszonhét évetekkel ezelőtt, hogy információkat
osszon meg és békét hozzon népeiteknek. Az ezen információkat
kiadó entitások rosszul mérték fel a helyzetet, ám ezzel együtt is sok
olyat tettünk e ciklus végén, szüretetek elősegítésére, amikből bizonyos
fajta segítségek hiábavalósága bontakozott ki. Ez egy járulékos
tényezője jelen időpontban az óvatosabb megközelítésünknek, még ha
a vágy a hatalom feletti hatalomra nő is, és népeitek hívása nőttön nő
is.
8.7 Kérdező: Tanácstalan vagyok ezekkel a járművekkel kapcsolatosan,
amelyeknek vízalatti bázisuk van. Ez a technológia elegendő minden
más fegyverzet háttérbe szorítására? Képesek vagyunk repülni velük,
vagy csak
eposz, 2018. augusztus 06. hétfő, 13:45
Érdekességek
Pénzhamisítás, üldözés és a végén megint Ötvös Csöpi győz. Következzék 6 érdekesség az időrendben harmadik verekedős Bujtor-filmről, az 1985-ben készült Elvarázsolt dollárról.

1. A Matuskát alakító Bánhidi László halála után Kozák László vette át a karaktert, ő volt Purci úr, a furfangos öreg. A színész sajnos már régen nincs közöttünk, ahogy a nála 14 évvel fiatalabb felesége, Lorán Lenke sem, ő tavaly hunyt el.

2. A Csak semmi pánikban még Kossovits Mónika volt a cuki kisgyerek, az Elvarázsolt dollárban viszont már Kristály Barbara kapta Topolino szerepét. Később elmondta, úszni tudó gyereket kerestek egy filmszerephez, ezért jelentkeztek a válogatóra, ahol verset kellett szavalnia meg nagyokat kacsintani, ez alapján döntöttek mellette. Nyolc éves volt a forgatás idején és a filmben a fő gonoszt alakító színésztől, Horesnyi Lászlótól az életben is tartott. Ellentétben Bujtor Istvánnal, akitől egy ,,Szeretlek téged" feliratú figurát kapott, amit máig megőrzött. Barbara a
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 19:00
Várkonyi Mihály
Igen, a későbbi kultikus film, a Casablanca rendezőjéről van szó. Kertész 40 némafilmet készített Magyarországon, ám ebből csak három maradt fent, a többi az enyészeté lett. Az egyik, a Kolozsváron felvett Tolonc - amelyben Várkonyi is szerepel - eredeti kópiája néhány éve Amerikában került elő.). De visszatérve Várkonyi életéhez. Az I. világháború alatt önként vállalta, hogy a harcmezőre megy, három évet töltött a fronton, ha kapott némi eltávozást, akkor egyből filmezni rohant. A lányok kedvence a háború végén, 1919-ben aztán feleségül vette a színésznő Aranyosy Annát, majd némi bécsi és berlini kitérő után 1927-ben már Hollywoodot is meghódította. Amikor 1928 januárjában a feleségével Budapestre látogatott, mindenhová fotósok és újságírók kísérték a magyar világsztárt. Várkonyi - ekkor már Victor Varconi néven - dúsgazdag, ünnepelt színészként élte az életét Los Angelesben, ahol meseszép villát vásárolt magának. A magyar némafilmsztárok közül sokak karrierje kettétört a hangosfilm megjelenésével, Várkonyi
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 18:48
Szigetvár ostroma film
sikertelen 1556. évi, Ali budai pasa által vezetett, de Horváth Stancsics Márk kapitány által akkor még sikeresen visszavert ostromot követően továbbra is stratégiai célként fogalmazódott meg. Szigetvár bevételére az 1565-ben kezdődő, és a negyedik Habsburg-török háborút, egyben az ún. várháborúk korát (1541-1568) lezáró, drinápolyi békével végződő hadjáratsorozat idején került sor.
I. Nagy Szulejmán szultán, aki európai hódításait Bécs megszerzésével kívánta teljessé tenni, serege élén 1566 áprilisának végén indult útra Isztambulból. Miközben Pertev pasa tiszántúli várak (Jenő, Lippa, Gyula) ellen indult, az uralkodó július 19-én Eszéknél átkelt a Dráván, majd a török sereg előrejutását zavaró, Szigetvárról kiküldött csapatok támadásai ellenére, mintegy két héttel később, augusztus 5-én[4] tábort vert a településtől északkeletre fekvő magaslaton, a mai turbéki szőlőhegy területén.
A szultáni had közeledtének hírére a vár kapitánya, Zrínyi Miklós megkezdte az ostromra való felkészülést. A
maroka, 2018. július 29. vasárnap, 21:03
A Coen testvérek antológiasorozat helyett westernfilmet forgattak
A 132 perces produkció annyit megtartott az eredeti tervből, hogy antológia-szerű struktúrával, fejezetekre tagolva épül fel. A The Ballad of Buster Scruggs (Buster Scruggs balladája) című film az augusztus végén kezdődő velencei filmfesztiválon debütál - számolt be róla a Variety.com.

"Szeretjük az antológiafilmeket, különösen azokat, amelyek a hatvanas években Olaszországban készültek, és különböző rendezők forgatták őket egyazon témáról. Amikor egy westerntörténetekből álló antológiát írtunk, ezzel kísérleteztünk, és reméltük, hogy a legjobb rendezőket nyerjük meg hozzá. Igazán nagyszerű, hogy mindketten beleegyeztek a részvételbe" - fogalmaztak a Coen testvérek közleményükben.

A főszerepet Tim Blake Nelson alakítja, de Zoe Kazan, Liam Neeson és Tom Waits is játszik a filmben, amelynek epizódjairól nem árultak el részleteket az alkotók. Az operatőr, Bruno Delbonell Ari Alexa-kamerával forgatta a jeleneteket, így lett a Buster Scruggs a Coenek első digitális mozija.

A produkciót a
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:43
Egy genetikai betegség okozta Elizabeth Taylor szépségét
Gondolta volna bárki is, hogy Elizabeth Taylor legendás szépsége mögött valójában egy genetikai rendellenesség, az úgynevezett distichiasis állt?

A betegség Taylor esetében nem jelentett mást, mint hogy az átlagosnál jóval több szempillával rendelkezett, ami gyönyörű kék szemeinek csodás keretet adott. De nem mindenki ilyen szerencsés azok közül, akiknél hasonló rendellenesség áll fenn.

Elizabeth Taylor 1954-ben

Előfordulhat ugyanis, hogy a rendkívüli mennyiségű szempilla - főleg, ha nem egyenes irányban nő - komoly fájdalmat okoz viselőjének. Míg az átlagember szempillái a szemhéjon kívül, egy sorban nőnek, addig a distichiasis esetén egy második sor szempilla is kinő, amely viszont túl közel van a szemhez, ezért gyakran a kötőhártyát is sérti, irritációt,
schuro, 2018. július 22. vasárnap, 20:17
1111 éve volt a pozsonyi csata
mind a mai napig megmaradhattunk itt, a Kárpát-medencében.

A pozsonyi csata 907. július 4. és 7. között zajlott, a mai Pozsony alatt. A kora középkor egyik legjelentősebb ütközetéről van szó, ugyanis a korhoz mérten hatalmas hadseregek csaptak össze.

1111 éve, azaz 907. július 4-én kezdődött a pozsonyi csata, amely július 7-én ért véget

A pozsonyi csatában az Árpád fejedelem vezette magyar sereg megsemmisítette a Keleti Frank Királyság hadait. Számos forrás a honfoglalás végének tekinti az eseményt. A csata a keleti frank seregek megsemmisítő vereségével végződött, amiben a Luitpold bajor herceg és a Theotmár salzburgi érsek is elesett. A magyarok újabb területeket nyertek az Enns folyóig, mely 955-ig a magyar mezsgye határa lett.

A magyarok hadjárataikkal (“kalandozások") - amelyek során Bizáncig, Dél-Itáliáig és a Pireneusi-félszigetre is eljutottak - állandóan fenyegették Bajorországot és Szászországot. Kereskedelmi útvonalaikat elvágták
menusgabor, 2018. július 05. csütörtök, 20:45
Producer: nagy sikert aratott a Virágvölgy Karlovy Varyban
A nagy fesztiválokon mindig nagyon kritikus a közönség, mindig fennáll a veszélye annak, hogy ha nem jó egy film, akkor egyszerűen elmennek - hangsúlyozta Muhi András, hozzátéve: a Virágvölgy bemutatójáról senki sem távozott idő előtt, és a több száz fős, telt házas moziteremben "igazi meleg tapssal" ünnepelték a filmet.

A helyszínen tartózkodó producer kitért arra is, hogy még két alkalommal vetítik Karlovy Varyban a Virágvölgyet, amely iránt több nemzetközi filmfesztivál is érdeklődik. A filmet a Karlovy Vary-i mustra East of the West elnevezésű versenyprogramjában mutatták be.

Csuja László a Magyar Nemzeti Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik. A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:21
Híres emberek ritkán látott képei - 64. (29 kép)
Jackson és Paul McCartney együtt mosogatnak, 1982.

Mila Jovovich, 1988. fotós Coat of Arms Ritz

Brad Pitt, 1994

Amy Winehouse Párizsban a 90-es évek végén.

Meryl Streep a metróban, 1981. Fotó: Ted Tai

Marilyn Monroe

Drew
schuro, 2018. június 25. hétfő, 21:18
1/189
Képek, videók
a cápának bemutattam apát
soni96
2009. január 28. szerda, 17:54
Laci bemutatta Piszni
pirine
2008. június 15. vasárnap, 20:47
bemutatta.jpg
szidi001
2008. május 19. hétfő, 14:51
cannes-i-filmfesztival -le
jolcsi49
2010. augusztus 09. hétfő, 16:07
A rendezö.jpg
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:27
Szeged-anno-rendező pu..j
agica2004
2017. január 08. vasárnap, 18:42
rendező.jpg
dnemethk
2013. szeptember 30. hétfő, 23:27
Legjobb rendezö ;a Pi éle
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:46
A Legjobb rendezö ;Ben Af
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
Egy magyar rendező baráto
wob
2012. május 01. kedd, 19:28
a rendezőnk
alburnus
2011. július 28. csütörtök, 11:38
100325 M44 517 Rendezőn
brummologus
2010. július 25. vasárnap, 10:20
tehervonat Szeged Rendező
brummologus
2010. április 23. péntek, 11:17
Gaál Béla rendező
csalogany13
2010. március 27. szombat, 11:38
Ági a rendező
soroya
2008. július 13. vasárnap, 18:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.