Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 21:07 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kihirdették a Filmalap inkubátor programjának döntőseit
Nagypál Orsi és Zabezsinszkij Éva alkotta előzsűri jelölte ki a tíz továbbjutó filmtervet; a gyártási támogatásban részesülő öt nyertest pedig ezúttal is a szakmai zsűri és a szakmai közönség fogja kiválasztani a 2019. márciusi pitch fórumon.

A pályázatra idén is diplomás, de egész estés filmet még nem jegyző rendezők, illetve azok az alkotók jelentkezhettek, akik rövidfilmjükkel már szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon.

A Filmalap értékelése szerint az új hangok felfedezéséért, a fiatal filmesek első egész estés mozifilmjeinek támogatására indított kezdeményezés osztatlan siker a pályakezdő filmesek között. A legtöbb pályázat a korábbi évekhez hasonlóan idén is a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Budapesti Metropolitan Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem diplomásaitól érkezett, több pályakezdő rendező pedig külföldi fesztiválrészvétel alapján jelentkezett.

A program népszerűségéről tanúskodik az is, hogy Kolozsváron, Londonban és New Yorkban végzett fiatal magyar filmesek is
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 17:43
A Testről és lélekről nyerte a II. Hét Domb Filmfesztivál fődíját
az ismeretterjesztő- és természetfilmek közül Boros Ferenc és Horváth Zoltán Egy barázdát én is hagytam című alkotását találták a legjobbnak. Nagyjátékfilm kategóriában a Brazilok, a kisjátékfilmek közül a Bújócska, az egyéb filmek közül pedig az Azori lett első helyezett.

A kategóriák első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek. A fesztivál fődíja 1 millió forint.

Az egyhetes seregszemlére 191 alkotást neveztek a filmesek, ezek közül 60 került a versenyprogramba, az esemény a felnőtteken kívül a 10 és 18 év közötti diákok számára is lehetőséget adott a versengésre.

Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár videoüzenetében úgy fogalmazott: "Magyarország világnagyhatalom a filmezés területén".

A Hét Domb szervezőire utalva azt hangsúlyozta: hála illeti azokat, aki létrehoznak olyan seregszemléket, ahova az amatőr, a profi, a dokumentumfilmes, a fiatal és idős alkotók is nevezhetnek.

Mint felidézte, a
velemenyezd, 2018. szeptember 08. szombat, 17:22
Filmnapokat és Európa Kulturális Fővárosa Napot rendeznek Győrben
Rómer házban láthatja a közönség Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című 96 perces animációját, amely csak novemberben kerül a mozikba.

Pénteken a Széchenyi téren a megnyitó után az 1931-ben készült második magyar hangosfilmet, a Hyppolit, a lakáj című fekete-fehér vígjátékot vetítik. A Rómer házban a közönség a Nagyi Projekt című, tavaly készült angol-magyar dokumentumfilmet láthatja, amely három fiatal felnőtté válásának és nagyszüleik elmúlásának történetét mutatja be. Később újhullámos győri filmesek kisfilmjeit vetítik, a Szent László Látogatóközpontban pedig a Vad Balaton című 65 perces természetfilmet.

Szombaton a Rómer házban a budapesti Friss Hús rövidfilmfesztivál díjnyertes alkotásaiból vetítenek, később egyebek mellett az 1934-ben készült Meseautó című romantikus filmet, majd az1949-ben készült Mágnás Miskát mutatják be. A Szent László Látogatóközpontbanaz 1943-ban készült, Kettesben című magyar vígjátékot, majd az 1966-ban készült Utószezont vetítik.

Vasárnap a Széchenyi
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:44
Átadták az Országos Diákfilmszemle elismeréseit
Nagydíjat kapott Fái Bernadett Az idő vasfoga című szociografikus dokumentumfilmje. Fődíjat kapott az általános iskolás korcsoportban Bánsági Petronella Kémlány című műve, a középiskolások közül Kancsó Péter és a 12/A Utópiák című alkotása, míg a fiatal filmesek körében Sipos Bence és Halász Gábor Váratlan vár a határon című alkotása - közölték a szervezők az MTI-vel.

További 26 fiatal filmes különdíjakat vehetett át többek között a művét jellemző emberségességért, a hiteles ábrázolásért, az eredeti ötletért, a tiszta művészet közvetítéséért és a mély gondolatért.

A POLIFILM Műhely Közhasznú Alapítvány, az Aranytíz Kultúrház és a Ház a Réten Közhasznú Kulturális Egyesület 25. alkalommal rendezte meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét szerdától vasárnapig.
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:21
A szingapúri-francia-holland koprodukciónak ítélték oda a Locarnói Filmfesztivál fődíját
(Túl késő meghalni fiatalon) című chilei-brazíl-argentin-holland koprodukciónak ítélték oda, amely a demokráciaba visszatért chilei társadalom 1990-es éveit tárja a néző elé.

A legjobb színész díját a dél-Korai Ki Ju Bong kapta meg a honfitársa, Hong Szang Szu rendezte Hotel by the River (Szálloda a folyó mellett) című filmjében nyújtott alakításáért.

A legjobb színésznő díját a román Andra Guti nyerte el az Alice T. című román-francia és svájci filmben nyújtott alakításáért.

Az első filmesek szekciójában az Alles ist Gut (Minden rendben) című film a német Eva Trobisch rendezésben nyert.

A közönség díját a Spike Lee rendezte BlacKkKlansman című bűnügyi filmdráma kapta.

A 71. Locarnói filmfesztiválon több mint 200 rövid-, játék- és dokumentumfilmet vetíttek. A fődíjért, az Arany Leopárdért 15 film versengett, köztük a Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Tegnap. Meghívást kapott még Milorad Krstic animációs akcióthrillere, a
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 17:25
Száztíz film indul az idei Országos Diákfilmszemlén
A szervezők közlése szerint a fiatal filmesek alkotásait bemutató seregszemlére az augusztus 1-jén lezárult jelentkezési határidőig 110 filmet neveztek be, amelyek összesített vetítése ideje 1100 perc.

A seregszemlén általános iskolás, középiskolás és fiatal filmes kategóriákban versenyeznek a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók. A 20 percnél hosszabb film elő zsűrin vesz részt. A vetítések után az alkotóknak és az érdeklődőknek a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak.

A szemle ideje alatt több kapcsolódó rendezvényen is részt vehetnek az érdeklődők köztük a Polifilm Filmworkshop filmkészítő táborán. Emellett a 25 éves a Diákfilmszemle fotó és tágybemutató című tárlat, valamint Szűcs Sándor Győző grafikai és Fényes Lepka Színezd újra című fotókiállítása is bemutatkozik.

Az idei esemény díjait augusztus 26-án adják át. Kategóriák első helyezettje 100-100 ezer forint jutalomba részesül, míg a szemle fődíja 200 ezer forintos jutalommal jár. Mindezek mellett több
velemenyezd, 2018. augusztus 11. szombat, 07:53
Teltházasak voltak a Filmalap Fast Forward Programjának előadásai
A filmalap Képzési és Innovációs Igazgatósága szervezésében hiánypótló céllal indított gyakorlatorientált előadásain és képzésein (FFP) tíz filmes szakterület nemzetközi képviselői tartottak ingyenes előadásokat és workshopokat a magyar filmeseknek és pályakezdőknek az elmúlt év során - közölte a filmalap az MTI-vel.

A teltházas rendezvények résztvevői a magyar képzési kínálatból hiányzó területekbe is bepillantást nyerhettek, és gyakorlati tudást sajátíthattak el többek között a forgalmazás és marketing, a filmterv prezentáció, az alacsony költségvetésű film készítés, a filmszínészet és az előzetes vágás témában.

Az FFP első, "pilot" évadja diákok és pályakezdők számára egyaránt érdekes előadásokból, valamint projekt alapú, személyre szabott, intenzív workshopokból állt, amelyekre az előzetesen beküldött tervek alapján szakemberek választották ki a résztvevőket. Néhány előadás elérhető a filmalap Youtube-csatornáján is.

Az FFP nagy hangsúlyt fektet a kutatásra, többek között a
velemenyezd, 2018. június 05. kedd, 12:41
Médiatanács: 144,2 millió forint támogatás televíziós műsorok gyártására
közönségdíj nyertese kapja majd meg. Az eseménynek idén is Szeged ad majd otthont május 9. és 12. között.

A szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztivált ettől az évtől a magyar származású, Oscar-díjas díszlettervező előtt tisztelegve Alexander Trauner ART/FILM Fesztivál névvel rendezik meg. A tanács a képzőművészeti és a látvány kategória dobogós helyezettjeit összesen hárommillió forinttal, a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat első három helyezettjét összesen 300 ezer forinttal, a fiatal filmesek számára hirdetett rövidfilmpályázat három legeredményesebb versenyzőjét pedig összesen egymillió forinttal jutalmazza az október 16. és 21. között zajló rendezvényen.

További 1,8 millió forinttal pedig a komlói Hét Domb Filmfesztiválon az animáció-, dokumentum- és kisjátékfilmes kategóriák első három-három helyezettjének díjazását támogatják. Az eseményt szeptember 3. és 9. között rendezik meg Komlón és Pécsett.

A közleményben kitértek arra, hogy a tanács 440 ezer forintos bírságot
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 13:01
Női filmeseknek indított ösztöndíjprogramot a Collegium Hungaricum Berlin
Az ösztöndíjprogramban idén Kis Hajni, Meggyes Krisztina és Tuza-Ritter Bernadett kapott meghívást az év első A-kategóriás filmfesztiváljára és azt kísérő szakmai workshopra. A pályájuk kezdetén álló, fiatal női filmesek támogatására indult kezdeményezést a jövőben a szakma más szegmenseire, producerekre, forgatókönyvírókra és operatőrökre is kiszeretnék terjeszteni - olvasható a Collegium Hungaricum Berlin MTI-hez eljutatott hétfői közleményében.

Mint írják, a három magyar filmes a Berlinale teljes időtartamára szállást és akkreditációt kap, így nem csupán a különböző szekciók vetítéseit kísérhetik figyelemmel, de a számtalan kapcsolódó szakmai esemény révén lehetőségük nyílik kapcsolati hálójuk bővítésére is. Emellett február 19-én egész napos nemzetközi mesterkurzust is rendeznek a Collegium Hungaricum Berlinben az európai filmszakma olyan elismert képviselőivel, mint Christina A. Maier, Agathe Bergman vagy Kobi Shely.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rendező szakán végzett Kis
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 16:32
Kusturica szerint meg kell menteni a filmművészetet
Kusturica egyben úgy vélekedett, soha nem volt még olyan sikeres az általa megálmodott Kustendorf nemzetközi film- és zenei fesztivál, mint az idén. Hozzátette: a rendezvényen minden évben ígéretes fiatal filmesek gyűlnek össze, akik megosztják egymással a tapasztalataikat, valamint a már elismert művészek műhelymunkáin vesznek részt.

A tizenegyedik Kustendorf vasárnap zárult. A legjobb filmnek járó Aranytojást a Bonbon című libanoni film nyerte el, amelyet egy fiatal palesztin rendező, Rakan Majaszi készített. A második helyezésért járó Ezüsttojást a Tizenöt című egyiptomi film érdemelte ki, míg a Bronztojás a Lumpen című montenegrói filmnek járt.

Az Életfa elnevezésű életműdíjat a szerb Aleksandar Berceknek adták át.

A rendezvényen 21 film versengett a főbb díjakért. Az alkotások Dél-Koreából, Kínából, Franciaországból, Hollandiából, Palesztinából, Libanonból, Csehországból, az Egyesült Királyságból, a Dominikai Köztársaságból, Izraelből, Lengyelországból, Egyiptomból,
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 21:04
Magyar zsűritag és filmterv a Les Arcs-i Európai Filmfesztiválon
A 2000 méter magasan fekvő Les Arcs síparadicsomban egy hétig tart a kizárólag európai filmeknek szentelt seregszemle, amelynek alapvető célja a szakmai résztvevők mellett a nagyközönségnek is bemutatni a független európai filmek sokszínűségét.

A 130 meghívott európai szerzői nagyjátékfilm közül számos alkotást itt vetítenek először Franciaországban, még a mozibemutató előtt. A hivatalos versenyprogramban tíz európai (orosz, lengyel, norvég, brit, német, osztrák, olasz, grúz, holland és dán) alkotást mutatnak be.

A Kristály Nyíl elnevezésű fődíjat péntek este adja át a héttagú zsűri, amelynek elnöke Céline Sciamma francia filmrendezőnő. Clotilde Courau, Natacha Régnier és Sami Bouajila francia színészek, Jevgenyij Galperine grúz zeneszerző, valamint Alanté Kavaité észt rendezőnő mellett Nemes Jeles László, az Oscar-díjat nyert Saul fia rendezője foglal helyet a zsűriben.

A filmbemutatók mellett - amelyekre 20 ezer nézőt várnak a szervezők - a fesztivál minden évben jelentős szakmai
velemenyezd, 2017. december 18. hétfő, 12:31
Wim Vandekeybus társulata ismét a Trafóban lép színpadra
2016-ban bővített koncepcióval, fiatal, új gárdával jelentkezett. A "felújított változat" az eredeti koncepcióhoz képest magában foglal egy új kisfilmet is: a Julio Cortázar két novellája alapján készült a The Last Words-ben maga Vandekeybus és az eredeti táncosok is feltűnnek.

Vandekeybus egyéni hangvételű flamand táncos és koreográfus, aki harminc éve a táncvilág élvonalát képviseli. Számos kiemelkedő alkotóval és zenésszel dolgozott már együtt(Thierry de Mey, Peter Vermeersch), csakúgy, mint filmesekkel és képzőművészekkel (Octavio Iturbe).

Meghívott koreográfus volt az izraeli Batsheva Dance Company-nél és a spanyol Compania Nacional de Danza társulatnál. 2002-ben koreográfiát készített Sidi Larbi Cherkaoui számára. A Victoria flamand produkciós ház meghívására 2006-ban részt vett a Nightshade projektben.

Munkáiban a film, a zene és a tánc mesterien kapcsolódnak össze, az emberi test fizikai határait feszegető koreográfiájában pedig folyton kirobbanó energiákkal, extrém érzelmekkel
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 12:11
1/15
Képek, videók
Skerlecz programja 01.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:56
Skerlecz programja 02.jpg
chillik
2018. február 22. csütörtök, 04:55
élőrózsfűzér programja 05
maroka
2017. április 30. vasárnap, 17:14
Jag 60 ÉVES, programja
lovaszmarika
2011. február 12. szombat, 11:23
Bush műholdas programja.j
agica2004
2010. szeptember 10. péntek, 10:18
Horthy-napok programja...
caris11935
2009. június 24. szerda, 14:02
Horthy-napok programja 3
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:44
Horthy-napok programja 2
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:43
Horthy-napok programja
caris11935
2009. április 11. szombat, 11:42
100 lépés programja
katyladybird
2007. április 16. hétfő, 16:03
Smiley kihirdeti
barkaszjudit
2009. augusztus 12. szerda, 00:46
09.kihirdetes.JPG
kmmmarika
2008. június 25. szerda, 12:30
nagypál miklós ősz a tavo
klara50
2013. október 02. szerda, 21:49
Nagypálya piros.JPG
motorcsonakosok
2013. január 13. vasárnap, 19:30
Nagypálya felfelé.JPG
motorcsonakosok
2013. január 13. vasárnap, 19:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.