Regisztráció  Belépés
2018. július 20. péntek | 29. hét | 201. nap | 16:45 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
mustárszószos csirke
tejszín
2,5 dl tej
3 evőkanál méz (szigorú diétában 1/2 tk. Lovely Sweet édesítő)
3 evőkanál mustár
1,5 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál keményítő összekeverve 1 evőkanál vízzel
só, bors
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem

1. Keverd össze a mézet (vagy az édesítőt), a mustárt, az olajat, a fokhagymát és a sót. Alaposan forgasd át a pácban a húsdarabokat, majd tedd egyelőre félre tálat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a felkockázott szalonnát. A már ropogós szalonnadarabkákat szedd ki szalvétára, majd ugyanebben a serpenyőben pirítsd át a pácból kiemelt csirkét. Nem kell teljesen megsütnöd, csak majdnem készre, hiszen még újra fogod hőkezelni a mártással együtt. Tedd ki a húst egy tányérra.

3. A megmaradt mustáros páchoz öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, a serpenyőben keverve kezdd el melegíteni, majd öntsd hozzá a vízzel elkevert keményítőt. Keverd folyamatosan, míg szépen besűrűsödik az
faciendum, 2018. július 09. hétfő, 19:11
Migas – spanyol szegények eledele
Szükségünk lesz:
4-6 szeletöreg kenyér
1 dbvöröshagyma
1/2 dbpórhagyma
3 dbszínes paprika
kb, 100 gszalonna
ízlés szerint só, bors, curry, chili
olaj
fokhagyma

A hagymát felkockázzuk és az olajon megporítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát és póréhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott szalonnát. Fűszerezzük, és addig pirítjuk, míg a zöldség meg nem puhul, de mégis roppanós marad.
Egy másik serpenyőben megpirítjuk a felkockázott kenyeret. Akkor jó, ha a kenyérkocka aranyszínű és ropogós.
A kenyeret összeforgatjuk a zöldséges keverékkel. Jó étvágyat!
bkisseva, 2018. március 01. csütörtök, 10:17
Baconos csirkemell őzgerincben
Csirkemell őzgerincben

Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 20 dkg bacon, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem ízlés szerint, 4 evőkanál tejföl, 3 evőkanál liszt, 2 tojás

Elkészítése : A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat. Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a
irmus, 2018. január 22. hétfő, 16:23
Roma konyha
főni. A tésztát sós vízben külön kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük. A kész levest is leszűrjük, a húst lebőrözzük, leszedjük a csontokról, felkockázzuk. A tésztát és a húst tányérokba osztjuk, és rámerjük a levest.

Bikaherepörkölt cigánykenyérrel
Hozzávalók: 70 dkg bikahere, 1 fej hagyma, 2-3 ek. olaj, fűszerpaprika, só, bors, majoránna; a kenyérhez: 1 kg liszt, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 1 kk. só, víz. Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatjuk, rátesszük az előkészített, felkockázott bikaherét, megszórjuk piros fűszerpaprikával, majoránnával, sóval, borssal, és puhára pároljuk. Tipp: Ha kész, tejföllel ízesíthetjük. A kenyér (jagali vagy marikla): A sütőporral elkevert lisztet elkeverjük a hozzávalókkal, annyi vizet teszünk hozzá, hogy összeálljon, s tortaformában megsütjük. Eredetileg lángosnyi darabokat szaggattak belőle, és a tűzhely lapján sütötték meg.

Töltött csucsogó gloncskával
Hozzávalók: alaposan kimosott, vastag disznóbél; a töltelékhez: 1 kg krumpli,
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 14:37
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
5 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma

bors
1,5 tk őrölt pirospaprika
60 dkg savanyú káposzta
1 db babérlevél, 1 csokor kapor
60 dkg harcsafilé
3 dl tejföl

A felkockázott szalonnát üvegesre sütjük, a pörcöt eltávolítjuk, majd megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát a visszamaradt zsiradékon. Levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, majd hozzáadunk néhány ek hideg vizet, elkeverjük és felforraljuk.

2.
A káposztát alaposan megmossuk és lecsepegtetjük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Babérlevéllel és néhány szál kaporral ízesítjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd az egészet puhára főzzük. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.

3.
A káposzta felét tűzálló tálba tesszük. A megtisztított halat sózzuk és borsozzuk, majd elrendezzük a káposztán, és a megmaradt káposztát ráhalmozzuk. 160 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Tejföllel és a megmaradt,
taszat, 2017. december 27. szerda, 23:31
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
margarin,
5 dl száraz vörösbor,
5 cl szilvapálinka,
10 dkg. só,
2 dkg őrölt feketebors,
1 tubus csemege pirosarany,
5 szem érett paradicsom,
4 db. zöldpaprika,
1 fej fokhagyma,
3 db csípős hegyes paprika,
5 evőkanál mustár.
Ízlés szerint paradicsompüré, ételízesítő.

Elkészítés:
A vöröshagymát felaprózzuk és a melegedő margarinon kissé pároljuk, majd a tűzről levéve megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük. Hozzáadjuk az előre felkockázott marhahúst, kicsi vizet öntünk alá és pároljuk. Következik a füstölt oldalas, majd a sertéshús, a feldarabolt zöldpaprika, paradicsom. Ha a húsok kellő nedvességet engedtek, akkor hozzáadjuk a fűszereket, a finomra vágott fokhagymát, a pálinkát. Lehetőleg víz nélkül főzzük. A főzés befejezése előtt után ízesítjük ha szükséges, és felöntjük a borral. Rottyanás után kínáljuk friss fehér kenyérrel vagy főtt burgonyával.



Kacsa confit

2 db kacsacomb,
2 nagy marék
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Ízőrzők - Szatmárcseke
Ízőrzők - Szatmárcseke - receptek

Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk,
bkisseva, 2017. április 27. csütörtök, 07:27
Csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:

80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás
[bElkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült
kovacsborbala, 2017. február 17. péntek, 18:48
Omlettek
olajbogyó
½ tk szárított olasz fűszerkeverék (vagy oregano, bazsalikom, stb.)
1 vastagabb szelet feta sajt
só és őrölt bors

Elkészítés:

A tojásokat verjük fel, tegyük bele a reszelt parmezánt, sózzuk és borsozzuk.
A cukkinit szeleteljük fel. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, a cukkinit kissé pároljuk meg benne. Öntsük rá a tojásos keveréket, és süssük pár percig (ne túl erős tűzön). Szórjuk rá a tojásra az olajbogyót, a felkockázott feta sajtot és a zöldfűszert.
160 fokos sütőben 5 percig sütjük, vagy fedővel letakarva a tűzön további 5-8 percig sütjük.

6. Francia omlett

Hozzávalók
3 tojás
50ml tej
Só, bors
2 ek kecskesajt
1ek aprított szárított paradicsom
1ek aprított bazsalikom
Bazsalikom olaj

Elkészítés
Egy kézi habverővel verjük fel a tojást a tejjel, majd sózzuk,
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:23
Sáfrányos penne
"Penne allo zafferano"

Sáfrányos penne

Hozzávalók:

450 g penne rigate (barázdált penne)
egy csipetnyi sáfrány
4 kisebb sonkahagyma
125 g kockára vágott szalonna
4 evőkanál extra szűz oliva olaj
2 dl tejszín
só, bors

Elkészítés:

A felkockázott hagymákat és szalonnát kevés olajon, közepes tüzön, 2-3 percig, vagy amig meg nem lesz üveges pirítjuk. Tegyétek hozzá a tejszínt és főzzétek még 2 percig. Adjátok hozzá a sáfrányt sózzátok, borsozzátok izlés szerint. Főzzétek meg a tésztát, csöpögtessétek le és adjátok a mártáshoz. Hagyjátok hogy a tészta beszívja az ízeket, közepes tüzön (akár kicsin) 1 percig főzzétek össze a tésztát a mártással. Azonnal tálalható.
bkisseva, 2017. január 17. kedd, 09:18
Vöröshagymatokány
Hozzávalók:
1,5 kg sertéshús felcsíkozva, 30 dkg füstölt szalonna, 30 dkg vöröshagyma, 3 evőkanál paradicsompüré, só, pirospaprika, 15 dkg liszt, 3 dl tejföl

A felkockázott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, beletesszük a felszelt hagymát - tovább fonnyasztjuk, majd megszórjuk a porpaprikával, beletesszük a felcsíkozott húst. Rövid ideig együtt pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük a paradicsompürét, sózzuk, és puhára pároljuk a húst. A végén a liszttel és a tejföllel behabarjuk. Galuskával tálaljuk.
reifregina, 2017. január 06. péntek, 17:50
Bacon-ös csirkemell őzgerincben
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon
15 dkg reszelt sajt

bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojás

Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem
bkisseva, 2016. december 27. kedd, 19:44
1/35
Képek, videók
305798-Lovely-Garden.j pg
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:16
lovely
jade54
2017. július 04. kedd, 06:13
Lovely dayanmo.jpg
charlotteani
2016. november 21. hétfő, 22:07
Lovely bird.jpg
mbartis
2016. június 11. szombat, 16:11
7-lovely-pecking-parro t.p
katalin_53
2016. április 16. szombat, 17:32
52257-lovely-pecking-p arr
katalin_53
2016. április 14. csütörtök, 16:03
Lovely-princess-doll-f ree
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:45
Lovely-Princess-Baby-d oll
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:45
Lovely-pretty-Baby-Dol l-i
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:43
Lovely-Pink-doll-pictu re.
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:43
lovely-dream-doll-pic- of-
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:42
Lovely-beautiful-Barbi e-d
winxclubervin
2016. április 13. szerda, 17:42
serpenyőben.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.