Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:23 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Marad a fülledt, meleg idő
csak átmenetileg frissül fel a levegő.

A következő napokban elkerülnek minket a frontok, jelentős változás nem várható. Sok napsütéssel indulnak a reggelek, majd a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan alakulnak ki záporok, zivatarok. Heves zivatarok nagyobb valószínűséggel az északi, északkeleti, keleti tájakon fejlődhetnek ki. Mögöttük felfrissül a levegő, visszaesik a hőmérséklet, de általánosságban

marad a meleg, fülledt nyári idő.

Néhány fokos lehűlés és felfrissülés szerdán érkezhet, így csütörtök hajnalban érdemes lesz szellőztetni.

Balogh Rózsa fotója, köszönjük!

Vasárnap ismét a Dunától keletre várható nagyobb számban zivatar, míg nyugaton inkább csak helyenként. A légmozgás viszont többfelé felélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódhat. Hajnalban 14-20, délután 25-31 fok várható.

Hétfőn szintén az ország
taltos1, 2018. június 03. vasárnap, 00:15
Sándor Attila Csongor - Gyereknek lenni jó
Sándor Attila Csongor - Gyereknek lenni jó

Gyereknek lenni egy szabad szárnyalás,
Most emlékezve egy kopott lázadás,
Felfrissülést hozó, harmatos hullás,
Most érezve, hiányzik az elmúlás.

Gyerek voltam és vagyok most is,
Rossz vagy jó, álmos érdekesség!
Édesanyám karján voltam az ékesség,
Az ő szeretete szívemig oázis.

Gyereknek lenni jó, szép, fényt bocsájtó,
Lepke szárnyán, illatos virág szirmán,
Életet áldó termésidő porondján
szeretetre méltó, emberi ringató.

Mi önfeledten naphosszat játszódtunk,
porosnak - piszkosnak jól látszottunk,
s nem nyelt el a kütyüre-mütyüre,
érettünk a nagyérdemű létezőre.

Gyereknek lenni jó, ahogy játszani,
ma sem tagadom, szeretek váltani,
magamra öltöm múltbeli bőrömet,
s leszek, mint fáradt, késői üzenet.

Szeretnék játszani világnak napján,
Élvezve fogócskázni, hintát billegetni,
Hét
vorosrozsa66, 2018. május 23. szerda, 19:13
Hogyan dobja fel otthonát tavasszal
HOGYAN DOBJA FEL OTTHONÁT TAVASSZAL?
A tavasz mindig az új élet szimbóluma, az a körforgás, amint a hosszú tél után már alig vártunk. A természet megújul, éledezik, s vele együtt bennünk is feltámad a vágy a megújulásra. Testünk-lelkünk vágyakozik a felfrissülésre, ahogyan otthonunkat, lakókörnyezetünket is szívesen frissítjük, rendezzük át, csinosítjuk az új trendeknek, aktuális irányzatoknak megfelelően.

A világos tónusok, sok napfény, a természet üde zöld árnyalataival és világos színű nyers fa textúráival lüktető életet, friss, fiatalos érzést visz a terekbe. Hát ha még mindezt megspékeljük vidám színekkel, vagy bájosan nőies virágmintákkal!

Szerencsére meseszép csempe, ízléses és modern laminált padló, vinyl padló kínálat bőségében élünk, ám ilyet még Ön se látott!

Az lassan már megszokottá válik, hogy a falakon, csempéken és hidegburkolatokon egyre gyakoribbak a virágminták, sőt ma már a fotónyomott óriásvirágokban is gyönyörködhetünk a fürdőszoba vagy a konyha
tinka1951, 2018. április 15. vasárnap, 11:00
Ne gyyözzön le a tavaszi fáradság
Mindannyiunk ismeri az érzést: tavasz közeledtével szellemünk alig várja a felfrissülést és a természet éledését, testünk mégsem képes a környezettel együtt megújulni és üdén, frissen belépni a tavasz körforgásába.

Tisztítsuk ki a szervezetet!
A téli lakomák után a tavasz kiváló időszak emésztőrendszerünk méregtelenítésére. Nem kell drasztikus léböjtkúrába kezdenünk, de szánjunk a diétára legalább három napot. Próbáljunk meg minél több zöldséget, gyümölcsöt és könnyen emészthető ételeket fogyasztani

Kocogjunk a napsütésben!
Mivel télen kevesebb napfény ér minket, a szervezetünkben D-vitamin-hiány alakulhat ki. A pótlás legjobb módja, ha kihasználjuk a kora tavaszi napsütést, és a lehető legtöbb időt töltjük a szabadban. A legújabb kutatások azt bizonyítják, hogy a mozgás segít, ha fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat. Jobban járunk a tempós sétával vagy a kocogással, mint a kőkemény edzéssel: egy tanulmány ugyanis rávilágított, hogy a könnyed testmozgás ilyen
suzymama, 2018. március 13. kedd, 18:36
Mi a célja ezen a fórum színvonalát a pöcegödörbe terelni?
A GYK-hoz képest ez még mindig mennyország. Ott aztán annyi nólifer troll és autista legalja selejt van, hogy igazi felfrissülés átjönni ide. Ráadásul itt nem keverik össze rendszeresen a moderációt a cenzúrával.
szensavasutlezaras, 2018. január 12. péntek, 23:52
Tallóztam
A 2017-es év minden bizonnyal egy hullámvasút volt mindenki számára, tartogatott jót és rosszat egyaránt. Szerencsére a december 18.-i Újhold lehetőséget kínál a felfrissülésre, megtisztulásra és elengedésre - egyszóval egy új kezdetet ígér a 2018-as évre.
Így az év vége fele közeledve jó érzés számba venni, hogy miket értünk el, honnan indultunk és álmainkból mennyit sikerült megvalósítanunk. Annak ellenére, hogy a 2017-es év tele volt nehézségekkel és akadályokkal, mégis hálával kell lezárnunk ezt az évet. Hálásnak kell lennünk mindazért, ami történt velünk az év folyamán, még akkor is, ha negatív dolgok is voltak köztük, mert minden okkal történik velünk, minden lecke a javunkra válik hosszútávon.
A 2017-es évet leginkább egy lépést előre, kettőt vissza mintával jellemezhetjük a legjobban. Ez a hatás éreztette magát a személyes kapcsolataink, karrierünk, mindennapi életünk és a közéleti problémák területén is. Ezek a nehézségek erősebbekké, ellenállóbakká tettek bennünket, ami megtanított szemben
horvathnemagdi, 2017. december 31. vasárnap, 13:12
Péntek yeeee
panaszkodhatom, hiszen a barátaim többsége, és az ismerőseim körében is egyre gyakoribb a pozitív meglátás.
Ahogy látom elfásulnak az emberek a sok problémába, a rohanásban, és nem jut elég idejük a csendre, a saját hangjuk , énjükre találásra. Nekem szerencsém volt, ez évben, az augusztussal , de talán a szeptember sem lesz olyan húzós még, és kiélvezhetem a nyár utolsó rezdüléseit.
Ma például egy kis medencézés is belefér majd, az urammal. Csak egy kis labdázás vagy egy kis összebújva felfrissülés .
Egy új bort kóstoltunk tegnap este, nem volt rossz! Sőtt, fröccs formájában üdítő. Árra nem drága, sőt! Délutáni fröccsözésekre ajánlom.
Lassan elköszön a napocska, egyre több felhő gyülekezik, így a napozás véget ért.
Lassan meglocsolom a virágaimat, és lassan beindul a locsoló is. És lehűti, frissíti a levegőt.
Tegnapi vendégeink pont részesei lehettek a frissítő levegőnek. Kellemes idekint lenni a teraszon és üldögélni egy jó fröccs mellett, kellemes
dundulino, 2017. szeptember 01. péntek, 16:58
Pillanatnyi mikrokozmosz
égi patak
gondolataim is áznak -
Éjféli esőben fázom...,
vagy csak fázni vágyom..?
Csatakos ruhában
didergő fogakkal -
mégis ... ! mégis
melegség és enyhülés
áradhat lelkemben széjjel...
a szipogó éjjel
végre én is sírhatok...
valahol magasan most
próbálja új mosolyát
a halhatatlan Hold...

Tele az utca sárral,kaviccsal...
zivatart követő csend.
Lelkemben reggel - ni ! - hűs, csodás
felfrissülést csent,
s búm a dagadt patak tovahordja :
zavarosan csörtet a tunya tó felé,
egyesülnek sodró forrongással...
lelkemből száz sóhaj felszabadul;
égi báj kopogtat heves lázzal...
Hallgatom magányomban neszeit...

szivárvány ékes hídja billeg fenn,
magasan a fejem felett...
Lelkem kusza erdejének árnyán pillog
a köd, mit hősiesen itt felejtett
azúrkékben könnyező felhőgomoly...

Míg a távolodó moraj és villámok
messzi, égő íve
evavicus, 2017. augusztus 20. vasárnap, 16:49
Meteorológiai szolgálat: az egyik legintenzívebb hőhullám volt nyáron
éghajlati változásokkal: voltak tartós, erős hőségperiódusok, majd ezeket rendszerint heves zivatarok, szélviharok zárták. Az 1981 óta számított időszakban az idén július 31-étől augusztus 6-aig tartó hőségperiódus a második legintenzívebb volt. Csak egy 2007-es hőhullám során volt ennél nagyobb a forróság.

Idén nyáron már két hőhullámos időszak is volt: július 20. és 23. között másodfokú, július 31-étől augusztus 6-áig pedig a legmagasabb fokú hőségriadó kihirdetésére is szükség volt. Átmeneti felfrissülés után augusztus 9-étől három napon keresztül ismét nagy forróság jellemezte a régiót.

Az idei augusztusi kánikula regionális kiterjedését tekintve is rendkívüli, mivel Dél-Spanyolországtól Közép-Európán keresztül a Kaukázusig hatalmas területeket érintett - jegyezték meg az elemzésben. Hozzátették: az éghajlatváltozás legnyilvánvalóbb jele régiónkban a meleg hőmérsékletekhez köthető szélsőségek gyakoribbá válása.

Lakatos Mónika és Szabó Péter írásában kitért arra is, hogy a megfigyelt
velemenyezd, 2017. augusztus 12. szombat, 12:51
A hét közepén újra forróság jön
A hét közepén újra forróság jön

A jelentős felfrissülés csak átmeneti, szerdától ismét forróság köszönt be pár napra.

A vasárnap délutáni és éjszakai viharokat hozó hidegfront gyorsan tovahalad, az átmeneti jelentős felfrissülést követően keddtől dél, délnyugat felől forró, afrikai eredetű légtömegek érkeznek térségünkbe, így pár napra újra visszatér a forróság, csütörtök-péntek magasságában

ismét közel 40 fok lehet!

Kedden friss lesz a hajnal, a legtöbb helyen 15 fok alá csökken a hőmérséklet, ugyanakkor napközben megkezdődik az erőteljes felmelegedés, délután már 28-33 fokot mérhetünk. Sok lesz a napsütés, száraz időre készülhetünk és a déli-délkeleti szél is csak északnyugaton támadhat fel.

Szerdára tovább melegszik a levegő, ismét egyre több helyen átléphetjük a 35 fokot. A többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és főként késő délután, este alakulhat ki helyenként egy-egy zápor,
taltos1, 2017. augusztus 07. hétfő, 22:32
Jó reggelt, szép napot
Szia Barátnőm és kedves Barátom!..

Jó reggelt!A lehűlés megérkezett és villámfények hasították az eget,most igen csak kellemesen le is hűlt a levegő,hát kívánok Néked szép hét kezdést-és kellemes felfrissülést!..puszi..Éva
lovaszmarika, 2017. augusztus 07. hétfő, 13:14
1/48
Képek, videók
SZKV-Balogh Tóni.jpg
agica2004
2018. április 21. szombat, 15:23
Balogh József :Szőlő
maria_kadar_148
2017. október 04. szerda, 21:11
eduardo_balogh_photogr aph
menusgabor
2017. július 24. hétfő, 21:38
Balogh Jóskának.jpg
chillik
2017. július 14. péntek, 04:54
Balogh Szilvi
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:21
Szepesi-Balogh-Lakat Pusk
agica2004
2017. április 22. szombat, 14:51
Balogh ÉvaÁcs Szeretette
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:50
Balogh ÉvaÁcs.jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:11
Balogh ÉvaÁcs (2).jpg
jucinenadov
2017. január 03. kedd, 21:11
Balogh ÉvaÁcs Viszont kív
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:06
Balogh József Mit kíván
maria_kadar_148
2016. június 07. kedd, 19:19
Himnusz Balogh Istvánnak.
chillik
2016. április 15. péntek, 05:51
Böbétöl a következö hétre
csalogany13
2014. október 06. hétfő, 20:10
És jött a következő mese.
kismotor
2013. január 03. csütörtök, 14:22
Következő csúszás...
ronix
2012. szeptember 07. péntek, 22:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.