Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:54 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Baconos, sajtos, gombás csirketekercs: ennél finomabbat még
Tökéletes ízösszhang, ropogós és lágy egyszerre. hamar kész, és hamar el is fogy.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:26
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
db

Bors
Pirospaprika 3 kk.
Füstölt paprika 1 tk.
Kakukkfű
Petrezselyem 1 cs.
Olaj
A tojásokat két csoportra osztom: egy edénybe beleütöm a tojások felét (vigyázva, hogy a sárgájuk egyben maradjon), egy másik edénybe a maradék tojásokat felverem és a paprikákkal illetve sóval és a borssal fűszerezem, majd a reszelt sajt felét és a tejszínt is hozzáadom, és alaposan eldolgozom.

vegetáriánus, húsmentes, vegán, reggeli
OMLETT, KICSIT MÁSKÉPP

Egy serpenyőben a felaprított gombát közepes lángnál hevített olajon kakukkfűvel megpirítom, majd mikor már a levét elfőtte sózom, majd az apróra vágott zöldhagymával és a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal még két percet pirítom. A szétaprított fokhagymát hozzáadom és csak addig kevergetem, amíg meg nem érzem, hogy elkezd lepirulni - ekkor hozzáadom a felvert tojásokat, alaposan elkeverem az egészet, majd hozzáadom az egészben hagyott tojásokat. Ekkor majdnem takarékra állítom a lángot és
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
Paprikás-tejszínes csirkemell és gomba
gombából hasonló módon készítettem ma ebédet.
A paprikás-tejszínes csirkemell hozzávalói: kevés olaj, 1 fej felaprózott hagyma, 50 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva, 1 csapott fehér kanál só, 1 evőkanál rétes liszt, 1 fehér kanál fűszerpaprika, 5-6 dl forró víz, 1 dl tejszín, 1 evőkanál 20 %-os tejföl.
A gombánál is ugyanezek a hozzávalók, és ugyanaz a készítés menete is, csak a hús helyett 50 dkg tisztított, felszeletelt gomba kell hozzá.
Kevés olajon üvegesre pároltam egy nagy fej felaprított hagymát, majd a csirkemell csíkokat is rádobtam, és fehéredésig sütöttem. Megszórtam sóval, és pároltam pár percig, amíg a kioldódó nedv teljesen eltűnt alóla, "zsírjára sült". Ekkor megszórtam liszttel, amit lepirítottam kicsit, majd fűszerpaprikával is jól elkevertem, de már öntöttem is hozzá az előre odakészített forró vizet, hogy meg ne égjen a paprika. Hozzáöntöttem a tejszínt, majd belekevertem a tejfölt is, és alaposan kiforraltam a paprikás-tejszínes csirkét, és az ugyanilyen módon készített
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 13:22
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
csokor bazsalikom, fél-fél teáskanál szárított kakukkfű és rozmaring, 20 dkg krémsajt, 3/8 liter zöldség-erőleves (kockából), 1/2 dl tejszín, só, őrölt paprika

A rizst 1/4 liter forrásba levő, sós vízbe tesszük és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20 percig pároljuk.
A karalábék tetejét levágjuk. Belsejüket kivájjuk, és felaprítjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk. A felkockázott vöröshagymát a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított karalábé felét és a paprika kockákat, majd 3-5 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a kukoricát és a rizst is.
A bazsalikomból félreteszünk, és a többit felaprítjuk. Fél evőkanál bazsalikomot és 12 dkg krémsajtot a zöldségekhez vegyítünk. Kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, paprikával fűszerezzük, és a keveréket a karalábéba töltjük. A kalapokat a tetejükre tesszük. A töltött karalábét tűzálló tálba ültetjük, és elosztjuk körülöttük a maradék felaprított karalábét. Felöntjük a zöldség erőlevessel, és
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Muszaka
szeletekre. A burgonyát megtisztítjuk és szintén hasonló vastagságúra vágjuk. A padlizsánokat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és néhány perc alatt a padlizsánok és a burgonyák oldalát megpirítjuk. Nem kell átsütni, csak egy kis színt adunk nekik és nem lesznek olyan kemények. Ha ezek kész vannak, akkor félrerakjuk ezeket.

A következő lépés a hús elkészítése. A darált húst egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a felaprított paradicsomot. Megsózzuk kb. 1/4 ek. sóval, 1 tk. őrölt fekete borssal, 1/4 tk fahéjjal és 4 db egész szegfűszeggel. Ezt kb. 10-15 percig összerotyogtatjuk gyakori kevergetés mellett. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy lábasban a te tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha véletlenül mégis csomós lenne, akkor kapjátok elő gyorsan a botmixert és néhány perc alatt megoldjátok vele a problémát. Feltesszük közepes lángra és folyamatosan kavargatjuk. Kevergetés
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Gombás-fokhagymás csirkemell csábító tejszínes szósszal
Gombás-fokhagymás csirkemell csábító tejszínes szósszal


Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a húst és kenjük be a fűszerekkel.

Kevés olajon mindkét oldalát 2-3 percen át süssük meg, majd adjuk hozzá a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát is.

Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük.

Kavarjuk el, forgassuk meg a húsokat és forraljuk fel.

Szórjuk rá az aprított petrezselyemzöldet és vegyük le a
irmus, 2018. március 11. vasárnap, 11:27
Gombás csirkemell
Ez lesz a vasárnapi ebéd sztárja: gombás-fokhagymás
csirkemell csábító tejszínes szósszal!

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a húst és kenjük be a fűszerekkel.

Kevés olajon mindkét oldalát 2-3 percen át süssük meg,
majd adjuk hozzá a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát is.

Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk.
A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük.

Kavarjuk el, forgassuk meg a húsokat és forraljuk fel.

Szórjuk rá az aprított petrezselyemzöldet és vegyük le a tűzhelyről.
klarika47, 2018. február 28. szerda, 06:14
TÉLI LEVESEK 1.
KORHELYLEVES

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál olaj és liszt, pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, ecet vagy citromlé

A savanyú káposztát felaprítjuk, a füstölt kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. a forró olajon sárgára fonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a tűzről lehúzva összekeverjük. Ráöntünk 1 evőkanál vizet, ízesítjük, a felsorolt fűszerekkel majd belekeverjük a savanyú káposztát. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük. A zöldséget saját levében addig pároljuk, míg zsírjára sül, ekkor felöntjük 1 liter vízzel, és felforraljuk. 10 percnyi főzés után belekeverjük a karikára vágott kolbászt. A lisztes tejföllel felforraljuk , végül ecettel ízesítjük. Ezután beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet, de ezzel már nem forraljuk.
lizawolf, 2018. január 08. hétfő, 04:07
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával"
Hozzávalók:
2 szelet harcsa
mustár
20 dkg spenótlevél
20 dkg gomba
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj

Körethez:
2 nagyobb zeller
tejszín (kókusztejszínt használtam)
szerecsendió
1 evőkanál friss torma reszelve
só, bors

Elkészítés:
A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a tormát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.
Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A harcsa mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével
suzymama, 2018. január 02. kedd, 14:43
Ragu Budapest módra pulykahússal
evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál csemege pirospaprika
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés: A hagymát, a csiperkét, a répát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A húst és a májat is leöblítjük, leszárítjuk, felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, körbepirítjuk időnként átkeverve, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított hagymát, a répát és a paprikát, kevergetve 3-4 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot is, és ha összeesett, visszatesszük bele a húst, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és lefedve 15 percig pároljuk.

Közben megtisztítjuk és cikkekre vágjuk a gombát, amit a húsos raguhoz adunk a májjal és a zöldborsóval együtt, és még 10 percig pároljuk.

Ízlés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel, sült vagy főtt krumplival, akár főtt tésztával is ezt a
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:51
Pizza recept
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 ek cukor
4 ek olívaolaj
ízlés szerint só
30 dkg sonka
30 dkg gomba
30 dkg trappista sajt
1 doboz kukorica
ízlés szerint olívabogyó
1 üveges paradicsomszósz
ízlés szerint szárított bazsalikom

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.

A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a
aranyag, 2017. szeptember 15. péntek, 09:21
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db csirkemellfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
1 ek ételízesítő
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 db citrom leve

A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet
bkisseva, 2017. január 06. péntek, 07:45
1/26
Képek, videók
kantoni-csirketekercs. jpg
bubszi
2010. szeptember 19. vasárnap, 13:47
csirketekercs.jpg
veronika74
2009. június 21. vasárnap, 16:38
Dupla baconös karaj
irmus
2018. július 17. kedd, 08:23
Duplán baconös karajszele
irmus
2018. május 22. kedd, 08:33
Baconos csirkemell őzgeri
irmus
2018. január 11. csütörtök, 08:31
Sajtos_rudak.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:55
7Sajtos csirkemell
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Sajtos-tejszínes csirkeme
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:36
vegyes,+sajtos rud 041.jp
taszat
2018. január 26. péntek, 09:03
Sajtos roló
irmus
2018. január 13. szombat, 14:11
sajtos rudacska 001.JPG
katalinkohut
2017. december 29. péntek, 02:07
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
sajtos pogácsa.jpg
snbela44
2017. június 15. csütörtök, 21:17
Címkék
felsorolt fűszerekkel, zúzott fokhagymát, tetejükre tesszük, felvert tojásokat, füstölt kolbász, felaprított gombát, apróra vágott, reszelt sajt, karikára vágott, húsos raguhoz, legjobb reggeli, serpenyőben kevés, csirkemell csíkokat, készítés menete, burgonyák oldalát, csirkemelleket vékonyan,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.