Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:16 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
csokor bazsalikom, fél-fél teáskanál szárított kakukkfű és rozmaring, 20 dkg krémsajt, 3/8 liter zöldség-erőleves (kockából), ½ dl tejszín, só, őrölt paprika

A rizst ¼ liter forrásba levő, sós vízbe tesszük és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten 20 percig pároljuk.
A karalábék tetejét levágjuk. Belsejüket kivájjuk, és felaprítjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk. A felkockázott vöröshagymát a felhevített vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felaprított karalábé felét és a paprika kockákat, majd 3-5 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a kukoricát és a rizst is.
A bazsalikomból félreteszünk, és a többit felaprítjuk. Fél evőkanál bazsalikomot és 12 dkg krémsajtot a zöldségekhez vegyítünk. Kakukkfűvel, rozmaringgal, sóval, paprikával fűszerezzük, és a keveréket a karalábéba töltjük. A kalapokat a tetejükre tesszük. A töltött karalábét tűzálló tálba ültetjük, és elosztjuk körülöttük a maradék felaprított karalábét. Felöntjük a zöldség
lizawolf, 2018. május 19. szombat, 13:51
Muszaka
szeletekre. A burgonyát megtisztítjuk és szintén hasonló vastagságúra vágjuk. A padlizsánokat megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk és néhány perc alatt a padlizsánok és a burgonyák oldalát megpirítjuk. Nem kell átsütni, csak egy kis színt adunk nekik és nem lesznek olyan kemények. Ha ezek kész vannak, akkor félrerakjuk ezeket.

A következő lépés a hús elkészítése. A darált húst egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a felaprított vöröshagymát és a felaprított paradicsomot. Megsózzuk kb. 1/4 ek. sóval, 1 tk. őrölt fekete borssal, 1/4 tk fahéjjal és 4 db egész szegfűszeggel. Ezt kb. 10-15 percig összerotyogtatjuk gyakori kevergetés mellett. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy lábasban a te tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha véletlenül mégis csomós lenne, akkor kapjátok elő gyorsan a botmixert és néhány perc alatt megoldjátok vele a problémát. Feltesszük közepes lángra és folyamatosan kavargatjuk. Kevergetés
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Gombás-fokhagymás csirkemell csábító tejszínes szósszal
Gombás-fokhagymás csirkemell csábító tejszínes szósszal


Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítés:

Vágjuk vékony szeletekre a húst és kenjük be a fűszerekkel.

Kevés olajon mindkét oldalát 2-3 percen át süssük meg, majd adjuk hozzá a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát is.

Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük.

Kavarjuk el, forgassuk meg a húsokat és forraljuk fel.

Szórjuk rá az aprított petrezselyemzöldet és vegyük le a
irmus, 2018. március 11. vasárnap, 11:27
TÉLI LEVESEK 1.
KORHELYLEVES

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 10 dkg füstölt kolbász, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál olaj és liszt, pirospaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, ecet vagy citromlé

A savanyú káposztát felaprítjuk, a füstölt kolbász bőrét lehúzzuk és karikára vágjuk. a forró olajon sárgára fonnyasztjuk a finomra metélt vöröshagymát. Rászórjuk a pirospaprikát és a tűzről lehúzva összekeverjük. Ráöntünk 1 evőkanál vizet, ízesítjük, a felsorolt fűszerekkel majd belekeverjük a savanyú káposztát. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük. A zöldséget saját levében addig pároljuk, míg zsírjára sül, ekkor felöntjük 1 liter vízzel, és felforraljuk. 10 percnyi főzés után belekeverjük a karikára vágott kolbászt. A lisztes tejföllel felforraljuk , végül ecettel ízesítjük. Ezután beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet, de ezzel már nem forraljuk.
lizawolf, 2018. január 08. hétfő, 04:07
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával"
Hozzávalók:
2 szelet harcsa
mustár
20 dkg spenótlevél
20 dkg gomba
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj

Körethez:
2 nagyobb zeller
tejszín (kókusztejszínt használtam)
szerecsendió
1 evőkanál friss torma reszelve
só, bors

Elkészítés:
A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a tormát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.
Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A harcsa mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével
suzymama, 2018. január 02. kedd, 14:43
Ragu Budapest módra pulykahússal
evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál csemege pirospaprika
3 evőkanál olaj
só, bors

Elkészítés: A hagymát, a csiperkét, a répát, a paprikát és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, apróra vágjuk. A húst és a májat is leöblítjük, leszárítjuk, felkockázzuk.

Az olajat felhevítjük, rádobjuk a húst, körbepirítjuk időnként átkeverve, majd kivesszük egy tányérra. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a felaprított hagymát, a répát és a paprikát, kevergetve 3-4 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot is, és ha összeesett, visszatesszük bele a húst, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 2 dl vízzel, és lefedve 15 percig pároljuk.

Közben megtisztítjuk és cikkekre vágjuk a gombát, amit a húsos raguhoz adunk a májjal és a zöldborsóval együtt, és még 10 percig pároljuk.

Ízlés szerint tálalhatjuk párolt rizzsel, sült vagy főtt krumplival, akár főtt tésztával is ezt a
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:51
Pizza recept
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztő
4 dl tej
1 ek cukor
4 ek olívaolaj
ízlés szerint só
30 dkg sonka
30 dkg gomba
30 dkg trappista sajt
1 doboz kukorica
ízlés szerint olívabogyó
1 üveges paradicsomszósz
ízlés szerint szárított bazsalikom

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot, és langyos helyen hagyjuk felfutni.

A felfutott élesztőhöz adjuk a lisztet, a sót és az olajat. Kézzel alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lefedve, meleg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Közben a paradicsomszószt elkeverjük a bazsalikommal, a sonkát és a gombát apróra vágjuk, és lereszeljük a sajtot.

A megkelt tésztát átgyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, és még 15 percet pihentetjük. Pihenés után mindegyik tésztagolyót kinyújtjuk kerekre, és egy-egy 30 cm-es pizzasütő formába beleigazgatjuk.

A paradicsomszósszal megkenegetjük a pizzákat. Rászórjuk a
aranyag, 2017. szeptember 15. péntek, 09:21
Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Elkészítési idő: 120 perc
Hozzávalók: 8 adag

1 db csirkemellfilé
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek zsír
1 ek ételízesítő
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 pohár levestészta
2 dl főzőtejszín
1 ek tárkony
1 db citrom leve

A zsíron megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadom a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózom, és lefedve, még 10 percig párolom.
A húst vékony csíkokra vágom, és a zöldségekkel együtt tovább párolom.
Ezután megszórom őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítom, majd felöntöm 2 l vízzel, elkeverem, és felforralom.
Ha forr, beleszórom a levestésztát.
Miután megfőtt a tészta, beleöntöm a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Ha megforrt, elzárom a tüzet
bkisseva, 2017. január 06. péntek, 07:45
Gombás fokhagymás csirkemell
Gombás fokhagymás csirkemell
- csábító tejszínes szósszal! Fejedelmi!!

Csodás íze van és pikk-pakk összedobható! Ha gyors finomságra vágysz, ez tetszeni fog!

Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
20 dkg gomba (konzerv)
5 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
1 kanál tejföl
1 kanál liszt
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. Kevés olajban mind a két oldalát 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított gombát és a zúzott fokhagymát. Öntünk alá egy kevés vizet és fedő alatt pár percig pároljuk. A tejszínhez keverjük a lisztet és a tejfölt, ráöntjük. Elkavarjuk, a hússzeleteket megforgatjuk és felforraljuk. Rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet és már le is vehetjük a tűzhelyről. Melegen tálaljuk.
horvathnemagdi, 2016. november 12. szombat, 08:20
Húsvéti recept gyűjtemény
vízzel meg a száraz fehérborral. Hozzáadjuk a hagymát, a feldarabolt zöldségeket, a babért és a szemes borsot. Felforraljuk, majd közepes tűzön, kb. 1 órát főzzük. A sonkát a fazékból kivesszük és kihűtjük, tetejéről a zsírt leszedjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. 3 dl levet felmelegítünk, sóval, borssal és tokajival ízesítjük. Feloldunk benne 4 zselatinlapot, majd hidegre állítjuk. A maradék levet megmelegítjük, és feloldjuk benne a maradék zselatint. Beletesszük a sonkakockákat, és a felaprított zöldfűszereket. Sóval, fehér borssal, konyakkal ízesítjük, majd kb. 2,5 l űrtartalmú, hosszúkás formába töltjük, és hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Fogyasztás előtt a forma alját forró vízbe mártjuk, és a kocsonyát tálra borítjuk. A tokajis zselét kockára vágjuk, és a sonkakocsonya mellé halmozzuk. Petrezselyemlevelekkel díszítjük.
(Maradékból is készíthetjük, ha nem öntjük ki a sonka levét. )

Rántott virsli
Személyenként 1-2 pár virsli (attól függ, milyen étvágya van a
bkisseva, 2016. augusztus 02. kedd, 09:54
Márton napi liba Receptek
leveleit eltávolítjuk, a torz...
Libamáj sütése recept
Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Libamájt 30 percig tejben áztatjuk, majd 500 g-nyi összevágott libahájjal annyi vízbe rakjuk, amennyi éppen ellepi. Teszünk hozzá egy fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát, és 15 percig sütjük. ...
Libapörkölt recept
Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A hagymát, fokhagymát megpirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a fűszereket, kevés vizet, és megpároljuk benne a megtisztított, felaprított húsokat. Ha a hús már megpuhult, belekeverjük a lecsót, l...
Libatöpörtyű recept
Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: Az értékes zsírt levágjuk a libáról, és azt használjuk fel a töpörtyű készítéséhez. Feldaraboljuk, és pár helyen beirdaljuk, majd felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni. Ha a levét elfőtte, sü...
Lyoni libamájszeletek recept
Elkészítésí idő: 60 perc

Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk, megsózzuk, lisztbe panírozzuk, és megsütjük a zsírban. A
bkisseva, 2015. november 11. szerda, 08:27
Baconos, sajtos, gombás csirketekercs: ennél finomabbat még
Tökéletes ízösszhang, ropogós és lágy egyszerre. hamar kész, és hamar el is fogy.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
40 dkg gomba
1 vörös hagyma
15 dkg reszelt ementáli sajt
12 vékony szelet bacon
1 tojás
olívaolaj
petrezselyem
só, bors
Elkészítése:
A csirkemelleket vékonyan felszeleteljük. Óvatosan dolgozzunk, hogy majd meg tudjuk tölteni. Lesózzuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát és a gombát felszeleteljük, olívaolajon megdinszteljük. Mikor elkészült, lecsöpögtetjük és összekeverjük a reszelt sajttal és a tojással. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. A csirke darabokon egy-egy kanál tölteléket elsimítunk, majd feltekerjük őket. Ezt követően a bacon szeletekbe becsomagoljuk a csirkemelleket. Kivajazott tepsibe tesszük és 30-35 percen át 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz, apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük. Burgonyával, vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
forrás:kiskegyed
reifregina, 2015. október 01. csütörtök, 19:39
1/25
Képek, videók
Májusi este.jpg
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
Májusfa
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:48
Viszlat Majus
terezia1951
2018. június 01. péntek, 22:23
1.Májusi vasárnap - v. ké
anci-ani
2018. május 26. szombat, 09:43
majusi udv...
borigit
2018. május 25. péntek, 14:36
Gulyás Pál: Májusi köd
maria_kadar_148
2018. május 16. szerda, 22:47
májusfa
maria_kadar_148
2018. május 06. vasárnap, 23:41
majus-manany-marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:11
Wass A. Májusi találkozás
menusgabor
2018. május 03. csütörtök, 22:06
zzz 006Nadege MÁJUS.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:55
zzz majusfa.jpg
katka5212
2018. május 03. csütörtök, 16:53
rizstej.jpg
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:15
rízstál.jpg
dnemethk
2013. április 28. vasárnap, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.