Belépés
2018. október 20. szombat | 42. hét | 293. nap | 02:43 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szlovák újságíró-gyilkosság - Az őrizetbe vettek közül három személy ellen indítottak eljárást
az ügyészség által nyilvánosságra hozott - kezdőbetűi is.

Az ügy részleteiről a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva nem adott további információkat az ügyészség, ugyanakkor azt ígérték, hogy erre valószínűleg már a jövő héten sor kerülhet. Az őrizetben maradt személyek vizsgálati fogságba vételére szombat reggelig tehet javaslatot az ügyet felügyelő ügyész, s az erre vonatkozó döntést a javaslattételtől számított 72 órán belül kell meghoznia a bírónak.

A szlovák rendőrség csütörtökön hajnalban a dél-szlovákiai Gútán (Kolárovo) végrehajtott akciójuk keretében vette őrizetbe az említett személyeket, több súlyos bűncselekmény elkövetésének gyanújával. A rendőrségi akció eredményét, vagyis azt, hogy több hónap után sikerült előrelépni a szlovák közvéleményt rendkívüli mértékben megrázó februári kettős gyilkosság felderítésében, csütörtökön a szlovák politikai élet több szereplője, köztük Peter Pellegrini kormányfő, valamint a meggyilkolt újságíró családjának ügyvédje is üdvözölte.

A kettős
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:53
Női asztalitenisz vk - Póta csoportmásodikként a 16 között
A világranglistán 36. Póta a kanadai Zhang Mo (22.) felett aratott ötszettes siker után az ugyancsak ázsiai származású, ausztrál színeket képviselő Lay Jian Fanggal (74.) csapott össze, s öt jászmában kikapott. Csak a negyedik szett volt szoros, ezt a magyar játékos nyerte.

A körbeverést követően Lay végzett a trió élén Póta előtt, a legrosszabb szettaránnyal rendelkező Zhang pedig búcsúzott.

Póta a szombati nyolcaddöntőben - magyar idő szerint hajnalban - a világranglista-8., Csengtuban negyedik kiemelt tajvani Cseng I-csinggel találkozik. Tavaly is vele csapott össze a nyolc közé jutásért, s akkor 4-3-ra a rivális nyert.

A vk-n huszan indultak, nyolc játékos kiemelt, a többieket négy háromfős csoportba sorsolták. A csoportokból az első két-két helyezett jutott tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé.

Póta azzal harcolta ki az indulási jogot, hogy az 5-8. helyen végzett a februári Európa Top 16 bajnokságon. A magyar asztaliteniszező a legutóbbi három világkupán a nyolcaddöntőig
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:46
Elhunyt Pergel József
Elhunyt Pergel József

Életének 70. évében 2017. február 13-án hajnalban volt kollégánk és barátunk, Pergel József gépészmérnök végleg eltávozott sorainkból. T

Felejthetetlen halottunk, volt kollégánk és barátunk hamvait február 20-án kedden 11 órakor az Érdi Temetőben a római katolitikus gyászszertartás szerint helyeztük örök nyugalomra.

Józsi fényes szakmai pályát futott be, vele együtt világszínvonalú fejlesztések részesei lehettünk. Az ország legnagyobb vállalatának egyik meghatározó vezetőjeként kivívta a szakma és valamennyi munkatársai megbecsülését.

Sírjánál Nádasy István, örökös elnökünk mondott búcsúbeszédet.

Halála nagy veszteség mindannyiunk számára.

Mély fájdalommal búcsúzunk tőle!

Nyugodjék békében!


Az OMNYE vezetősége
menusgabor, 2018. február 21. szerda, 17:30
Márai Sándor: A négy évszak
fel az ágyban, meggyújtjuk a kislámpát, rágyújtunk, megnézzük az órát - korábban virrad már, de nincs sok öröm benne, mert nappal is a tél odvában kucorgunk, betegségek, csőrepedések, füstölgő kályhák, elvégezetlen irodalmi és reménytelen, kedvetlen emberi feladatok között, rongyokba és prémekbe bugyolálva -, lila körmeinkre lehelünk, s eszünkbe jut, hogy megint elmúlt egy farsang, az ablakon kocogtat a hamvazó szerda jeges ujja, az öröm elillant és öregszünk.

Így ülünk a februári hajnalban, kedvetlenül és lila körmökkel. Kamránk, melyet ősszel bölcsen megraktunk, kiürült már; a befőtteket és az oldalast megettük, a savanyú káposzta végére járunk. Ismerőseinket elviszi egy tüsszentés is e hetekben. A nők lakkcsizmásan gázolnak az olvadó hólében, a szennyben és latyakban, ormótlanul, cinóbervörös orral, mintegy csak jelezve - mütyürkével és pillantással - női jellegüket.

A könyvekre csömörrel pillantunk az éjjeleken; úgy tetszik, már elolvastunk minden könyvet, s egyik
lenke1964, 2018. február 13. kedd, 15:44
Tőzsde - Vegyesen nyitottak a New York-i indexek
A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,18 százalékos, az S&P 500-as mutató pedig 0,07 százalékos nyereségben, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,24 százalékos mínuszban indította a kereskedést. Pár perc múlva azonban a Nasdaq összetett mutatója már 0,36 százalékos pluszban állt.

Az amerikai szenátus közép-európai idő szerint szombat hajnalban hagyta jóvá a adóreformról szóló javaslatot, két héttel azután, hogy a képviselőház már elfogadta a saját verzióját. A két változatot most összefésüli a republikánus többség, és az elnök elé terjeszti aláírásra. Donald Trump még karácsony előtt alá akarja írni az új adótörvényt, amely elnökségének első jelentős törvényhozási eredménye lenne.

A nyugat-európai értéktőzsdéken a Nagy-Britannia európai uniós tagságának megszűnéséről (Brexit) folyó tárgyalások bizonytalanságai rombolják a hangulatot. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,14 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index 0,15 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:23
BÉT - Esésre számít az elemző a magyar tőzsdén
Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a csökkenés a negatív nemzetközi hangulattal, valamint az OTP pénteken hajnalban közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentésével magyarázható, ami elmaradt a piaci várakozásoktól.

Az elemző szerint a vezető részvényeknél esés várható.

Rövid Szabolcs hozzátette: nem indul el a BÉT-en egy újabb intenzív esési hullám, mint ami a múlt héten zajlott a magyar tőzsdén, de rövid távon vélhetően ismét lefelé mutató lesz a kereskedés iránya.

A piacmozgató makro adatokról elmondta: pénteken érkeznek az euróövezet januári kiskereskedelmi forgalmi adatai, valamint a Markit februári euróövezeti beszerzésimenedzser-indexe.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 187,86 pontos, 0,56 százalékos csökkenéssel, 33 155,19 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 340 forinttal, 1,62 százalékkal, 20 620 forintra csökkent, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 90 forinttal,
velemenyezd, 2017. március 03. péntek, 08:51
MÁRAI SÁNDOR: A NÉGY ÉVszak
ülünk fel az ágyban, meggyújtjuk a kislámpát, rágyújtunk, megnézzük az órát - korábban virrad már, de nincs sok öröm benne, mert nappal is a tél odvában kucorgunk, betegségek, csőrepedések, füstölgő kályhák, elvégezetlen irodalmi és reménytelen, kedvetlen emberi feladatok között, rongyokba és prémekbe bugyolálva -, lila körmeinkre lehelünk, s eszünkbe jut, hogy megint elmúlt egy farsang, az ablakon kocogtat a hamvazó szerda jeges ujja, az öröm elillant és öregszünk.
Így ülünk a februári hajnalban, kedvetlenül és lila körmökkel. Kamránk, melyet ősszel bölcsen megraktunk, kiürült már; a befőtteket és az oldalast megettük, a savanyú káposzta végére járunk. Ismerőseinket elviszi egy tüsszentés is e hetekben. A nők lakkcsizmásan gázolnak az olvadó hólében, a szennyben és latyakban, ormótlanul, cinóbervörös orral, mintegy csak jelezve - mütyürkével és pillantással - női jellegüket.
A könyvekre csömörrel pillantunk az éjjeleken; úgy tetszik, már elolvastunk minden könyvet, s egyik sem
lenke1964, 2017. február 24. péntek, 17:23
Scheffer János
mindörökre,
Maradjunk így összekötve.

Nézd a szemem, én is nézem,
Tekintetedet szemlélem,
Ajkaid az ajkaimmal,
Összeforrnak csókjainkkal.

Hagyd a lelkem, hadd szárnyaljon,
Lelkeddel a lelkem szálljon,
Zúgó szélben, szép reménnyel,
Repüljünk hát szerelmesen


ÚGY VÁGYOM RÁD

Mikor fény támad hajnalban a keleti égen
Mikor megjelenik a nap sötét messzeségben
Mikor először issza vörös fényét a didergő táj,
Amióta megláttalak, azóta úgy vágyom rád.

Mint szomjasan száguldó szarvas mikor a vízhez ér,
Mint viharos szélben vándorló madár a rejtekért,
Mint hajnali fény melegét váró megdermedt bogár
Amióta megismertelek, azóta várok rád.

Mint a bolygó pályájának minden centimétere,
Mint madár útjának ezer kilométeres röpte,
Mint néma halrajok
menusgabor, 2016. február 10. szerda, 18:00
kocsmában1435
dideregve ülünk fel az ágyban, meggyújtjuk a kislámpát, rágyújtunk, megnézzük az órát - korábban virrad már, de nincs sok öröm benne, mert nappal is a tél odvában kucorgunk, betegségek, csőrepedések, füstölgő kályhák, elvégezetlen irodalmi és reménytelen, kedvetlen emberi feladatok között, rongyokba és prémekbe bugyolálva -, lila körmeinkre lehelünk, s eszünkbe jut, hogy megint elmúlt egy farsang, az ablakon kocogtat a hamvazó szerda jeges ujja, az öröm elillant és öregszünk.
Így ülünk a februári hajnalban, kedvetlenül és lila körmökkel. Kamránk, melyet ősszel bölcsen megraktunk, kiürült már; a befőtteket és az oldalast megettük, a savanyú káposzta végére járunk. Ismerőseinket elviszi egy tüsszentés is e hetekben.
A nők lakkcsizmásan gázolnak az olvadó hólében, a szennyben
és latyakban, ormótlanul, cinóbervörös orral, mintegy csak jelezve - mütyürkével és pillantással - női jellegüket.
A könyvekre csömörrel pillantunk ez éjjeleken; úgy tetszik, már elolvastunk minden könyvet, s egyik
nabob, 2016. február 02. kedd, 04:32
1/4
Képek, videók
a tökéletes gyilkosság
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:12
gyilkosság a fehérházban
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:09
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
első gyilkosság.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:09
Gyilkosság tálalva800.jpg
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:16
Zárt körű gyilkosságok600
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:15
Gyilkosság a Metropolitan
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Előjáték egy gyilkosságho
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Gyilkosság pár pennyért60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
Gyilkosság nyílt színen60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:45
péter koncert1002_2.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:56
péter koncert1002.jpg
maroka
2018. október 04. csütörtök, 09:46
Szpisják Péter Pál kapuci
maroka
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:21
péter orgonál0915.jpg
maroka
2018. szeptember 16. vasárnap, 16:12
Repülés-Bessenyei Péter 2
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.