Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:32 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Premier League - Indulásának huszonötödik évfordulóját ünnepli a bajnokság
Az angol labdarúgás - amely már 1888-ban bajnokságba szerveződött - 1990 végére válságba került. A sportágat nem az eredmények, hanem szörnyű tragédiák és az erőszak határozta meg: a Heysel- és a Hillsborough-katasztrófa, a bradfordi stadiontűz, összetűzések az állóteraszokon. A nézőszám zuhant, a legjobb játékosok - köztük Paul Gascoigne és David Platt - külföldre menekültek. A pénzszűkében lévő klubok kétségbeesetten igyekeztek eleget tenni a Taylor-jelentés stadionok biztonságosabbá tételéről szóló követelményeinek.

"Világos volt, hogy változások kellenek. Sajnos a Hillsborough-katasztrófa kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, radikálisan másfajta hozzáállásra van szükség" - idézte az évforduló alkalmából Rick Parryt, a Premier League első vezérigazgatóját a The Daily Telegraph című lap.

Szerencsére az öt nagy klub, a Manchester United, a Tottenham Hotspur, a Liverpool, az Everton és az Arsenal élén előrelátó emberek álltak, közülük az utóbbi alelnöke volt a legrátermettebb. David Dein, az
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 16:53
GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet szabadidős és kulturális tevékenységekre az EU-ban
Az EU országai 2015-ben közel 153 milliárd eurót fordítottak szabadidős, kulturális és vallási tevékenységekre, ami az össz-GDP mintegy egy százalékát tette ki.

Ez sokkal alacsonyabb a szociális kiadásoknál (19,2 százalék), az egészségügyi (7,2 százalék), az oktatási (4,9 százalék) vagy a védelmi (1,4 százalék) költségeknél, viszont magasabb, mint például a környezetvédelemre (0,8 százalék) és a lakhatásra (0,6 százalék) fordított GDP-arányos összeg.

A bruttó hazai termékhez viszonyítva a legtöbbet Magyarország fordította erre a célra (2,1 százalék), a második Észtország (2 százalék), melyet Dánia, Bulgária és Lettország követ. A skála másik végén Írország (0,6 százalék), illetve az Egyesült Királyág, Görögország és Olaszország (0,7 százalék) található.

Lakosságarányosan a listát Luxemburg (1068 euró/fő) vezeti, amelyet Dánia (843 euró/fő), Finnország (565 euró/fő), Hollandia (561 euró/fő), valamint Svédország (499) követ. A lista végére Románia (97 euró/fő), Bulgária (106 euró/fő) és
velemenyezd, 2017. augusztus 07. hétfő, 13:32
Hőség - Sörszövetség: emelkedik az idei sörfogyasztás, de még nem döntött csúcsot
A Sörszövetség tájékoztatása szerint az idei év második negyedében 2,5 százalékkal növekedett az értékesített sör mennyisége az előző év hasonló időszakához képest. Ez mintegy 10 millió korsóval több, mint tavaly.

Ennek ellenére a magyar sörpiac meg sem közelíti régi csúcsait, amikor az egy főre eső éves átlag fogyasztás 100 liter körül volt, szemben a mai alig több mint 60 literrel - tájékoztatott Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSZ) igazgatója.

Elmondta: a második negyedév még csak az idei átlagon felüli meleg első nyári hónap, a június adatait tartalmazza. A Sörszövetség szerint a tartós meleg várhatóan hasonló vagy ennél is nagyobb mértékű növekedést eredményez a nyáron.

Az elmúlt évek adatai azt mutatják: ahogy emelkedik nyáron a hőmérő higanyszála, úgy nő a sörfogyasztás. Legutóbb 2015-ben dőltek sorra hőmérsékleti rekordok. Akkor 173 ezer hektoliterrel több sör fogyott Magyarországon az év harmadik negyedévében, mint az azt megelőző esztendőben. Ez mintegy
velemenyezd, 2017. augusztus 03. csütörtök, 14:03
Nőtt a háztartások jövedelme, de csökkent a fogyasztásuk az EU-ban
Az unió statisztikai hivatala pénteken közölte, hogy az EU 28 tagállamában az év első három hónapjában 0,2 százalékkal csökkent a háztartások fogyasztása, szemben a múlt év utolsó negyedében regisztrált 0,2 százalékos növekedéssel.

A háztartások egy főre jutó reáljövedelme ugyanakkor szerény mértékben emelkedett, de a növekedés üteme 0,1 százalékra mérséklődött az előző negyedévi 0,2 százalékról.

Az euróövezetben a háztartások egy főre jutó reáljövedelme 0,2 százalékkal nőtt az első negyedévben az előző negyedévi 0,1 százalékos csökkenéssel szemben. A háztartások egy főre jutó fogyasztása reálértékben nem változott, míg a múlt év utolsó három hónapjában még 0,1 százalékkal emelkedett.
velemenyezd, 2017. július 28. péntek, 11:42
Nyugdíjasok nem árt érte sietni
lehet pályázatot benyújtani. INNEN tölthető le a Hozzájáruló nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez elnevezésű dokumentum, amelyet a pályázat véglegesítése/beadása előtt szükséges a pályázói profilba feltölteni. A sikeres pályázat feltétele a pályázati hozzájárulás határidőben történő megfizetése is, legkésőbb 2017. augusztus 25-ig.

Bőven akadnak feltételek
A két gyermeket nevelő családok számára és a gyermeküket egyedül nevelők közül azok jelentkezhetnek, akiknek a családjában az egy főre jutó, rendszeres, havi nettó jövedelem nem haladja meg a 2017. január 1-jén érvényes nettó minimálbér összegét. (2017.01.01-jétől 84 788,- Ft, amely összegnél nem lehet magasabb az egy főre számított nettó jövedelem. Nettó jövedelem: nettó munkabér, nyugdíj, rendszeres családtámogatási és szociális juttatások összege. A nettó jövedelem számításánál a pályázóval egy háztartásban élő házastársat/élettársat, továbbá a családi pótlékra jogosult gyermekeket kell figyelembe venni). További részletek ITT és
tinka1951, 2017. július 11. kedd, 19:40
Eurostat: a bevándorlás miatt 1,5 millióval nőtt az Európai Unió lakossága
(-8,7), Bulgáriában (-7,3), továbbá Romániában (-6,2) jegyezték fel.

Magyarország lélekszáma 3,4 százalékkal csökkent egy év alatt, és az idei év elején 9,8 millió volt, ami az EU össznépességének mintegy 1,9 százalékát teszi ki.

A születésszám valamelyest emelkedett 2015-höz képest, de ezer lakosra még mindig csak 10,0 újszülött jutott az unióban. A lakosságszámhoz viszonyítva a legtöbb gyerek Írországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban született: Írországban 13,5 születés jutott ezer főre, Svédországban és az Egyesült Királyságban 11,8. A sereghajtók Olaszország (7,8 újszülött/ezer fő), valamint Portugália (8,4), Görögország (8,6) és Spanyolország (8,7) voltak.

A halálozási arány Írországban és Cipruson a legalacsonyabb, mindkét országban 6,4 haláleset jutott ezer lakosra. A skála másik végén Bulgária (15,1), Lettország (14,6), Litvánia (14,3), illetve Románia és Magyarország (13) található. Ezer lakosra 10,0 haláleset jutott az unióban.

Ebből adódóan a legmagasabb
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 16:52
A termelékenységet fokozó reformok végrehajtására buzdítja Oroszországot az IMF
demográfiai körülmények közepette a potenciális növekedés üteme 1,5 százalékon maradhat középtávon, ha csak nem hajtanak végre jelentős strukturális reformokat. A gazdasági kilátásokat továbbra is az olajárak csökkenése fenyegeti leginkább.

Az orosz kormány gazdaságpolitikáját méltatva az igazgatótanács leszögezte, hogy csökkenteni kell az orosz gazdaság függőségét a kőolaj- és földgázipartól, újra kell indítani a növekedés új forrásait támogató szerkezeti reformokat, gyorsabban kell növelni az egy főre jutó jövedelmet és kezelni kell a demográfiai kihívásokat.

Korábban az árutőzsdén forgó nyersanyagok, főleg a kőolaj, a földgáz és más bányaipari termékek, magas ára támasztotta alá az orosz gazdaságot. Ráadásul az erős jövedelmezőség fékezte az alternatív és technikailag bonyolultabb termékek előállításának fejlesztését. A strukturális korlátozások akadályozzák a magánbefektetéseket és az energiaiparon kívüli ágazatok fejlődését, ami arra vezetett, hogy lassult a jövedelmek felzárkózásának
velemenyezd, 2017. július 10. hétfő, 15:02
Csaknem kilencéves csúcson a szlovákiai kiskereskedelmi forgalom bővülése
kiskereskedelmi forgalombővülés is jelentősen meghaladta a 0,2 százalékos emelkedést valószínűsítő szakértői várakozásokat.

Áprilisban pozitívra javította a korábbi stabilról Szlovákia elsőrendű "A2" államadós-besorolásának kilátását a Moody's Investors Service, elsősorban a szlovák gazdaság erőteljes növekedési kilátásaival indokolva a döntést.

A Moody's szerint a szlovák gazdaság erőteljes növekedési potenciálja még tovább közelíti a jövedelmeket az euróövezeti átlaghoz. Szlovákiában az egy főre jutó GDP-érték már 2015-ben is az euróövezeti átlag 76 százaléka volt, jóllehet tíz évvel korábban még csak az átlag 56 százalékát érte el.

A hitelminősítő várakozása szerint a fejenkénti hazai össztermék vásárlóerő-paritáson számolva 2021-re átlépi a 40 ezer dollárt Szlovákiában.

A nemzetközi hitelminősítő az idei évre 3,3 százalékos, jövőre 3,8 százalékos, 2019-ben 4 százalékos növekedést vár a szlovák gazdaságban. A Moody's szerint a szlovák hazai össztermék (GDP) növekedési dinamikája széles
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 17:24
GKI: a középosztály átlagjövedelme nőtt, részesedése az összes jövedelemből csökkent 2010 óta
A mintegy 3 milliós középosztálynak a részesedése az összes jövedelemből enyhe ingadozás mellett ugyan, de alapvetően stagnált 2010 óta: akkor 32,2 százalék volt, 2016-ban pedig 32,3 százalék jutott erre a csoportra. Körükben az egy főre jutó havi reáljövedelem a 2010-es 98,9 ezer forintról 114,5 ezer forintra emelkedett 2016-ra az uniós statisztika szerint.

Jövedelmi szempontból a középosztály alatt található csaknem 4 millió fő reáljövedelme tavaly 9 százalékkal volt magasabb 2010-hez viszonyítva, 73,8 ezer forintot tett ki. Ugyanakkor az összes jövedelemből a 2010-es 29,2 százalékról 2016-ra 27,7 százalékra csökkent a részesedése ennek a rétegnek.

A második legmagasabb jövedelemmel rendelkező 10 százalék súlya az összes jövedelemből enyhén nőtt 2010-re 2006-hoz képest, majd tovább emelkedett 2016-ra, így 13,8 százalékról 14,3 százalékra nőtt az elmúlt tíz évben. A reáljövedelmük tavaly 21 százalékkal volt magasabb, mint 2010-ben, 159,9 ezer forint volt 2016-ban.

A leggazdagabb 10
velemenyezd, 2017. július 04. kedd, 13:13
Szigorítja a jelzáloghitel kihelyezés követelményeit a szlovák központi bank
A szigorítás júliusban életbe lépett második lépcsője azt az összeget emeli, amelynek a törlesztő részlet kifizetése után a jelzáloghitelért folyamodó ügyfél havi bevételéből meg kell maradnia.

A márciusig érvényben volt korábbi szlovák szabályozás szerint a kölcsön odaítélésekor elegendő volt, ha az ügyfélnek a törlesztő részlet kifizetése után legalább a mindenkori létminimum (jelenleg mintegy 200 euró, vagyis megközelítőleg 62 ezer forint) összege megmarad havi jövedelméből. Az új előírás alapján júliustól a szlovákiai bankok csak akkor hagyhatják jóvá a kért jelzáloghitelt, amennyiben ügyfelüknek a törlesztő részlet kifizetése után a létminimumon felül megmarad havi jövedelmének 10 százaléka is. Ez a feltétel a jövő évben tovább szigorodik, januártól a megkövetelt arány a havi bevétel 15, jövő júliustól pedig annak 20 százalékára emelkedik.

A szigorítás kapcsán az NBS a szlovákiai lakossági hitelek állományának rendkívül gyors ütemű növekedésére mutatott rá, illetve arra is, hogy
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 14:22
Horthy-szobor avatása
1945-öt és főleg 1956-os véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
Kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózata oly mértékben, hogy az egy főre jutó számuk kettő volt már akkor amikor Boros(s) Péter, mint belügyéres átszervezte és többnyire (hatalom-közeli) bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket... Ők a mai napság is tudván tudják, hogy ki az, akit el kell hallgattatni és blokkolni kell minden hazamentő tevékenységét!
*
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság, amelyikért már nem fájt senkinek a szíve.
Ezeket, az 1990-re munkássá váló gyökértelen,
furaila, 2017. július 01. szombat, 02:31
FM: csökkentené az élelmiszerpazarlást a Nébih új programja
A Nébih első részletes élelmiszerhulladék-felmérése szerint az EU által becsült 39 kilogrammnál jóval magasabb, 68 kilogramm az évente egy főre jutó élelmiszerhulladék mennyisége Magyarországon, ennek pedig csaknem a fele tényleges pazarlás (feleslegesen vásárolt vagy tárolási hiba miatt szemétbe került termék). Az elkerülhető élelmiszerhulladékban ételmaradékok, a sütőipari termékek, zöldségek és gyümölcsök, valamint tejtermékek fordulnak elő a leggyakrabban - tették hozzá.

A közlemény szerint az elpazarolt élelmiszerek 400-450 ezer rászoruló étkeztetését fedeznék, illetve fejenként évi 10-12 ezer forint fölösleges kiadást jelentenek.

A hivatal nemcsak a pazarlás megelőzésére, a tudatos vásárlói magatartásra figyelmeztet a "Maradék nélkül" program keretében, hanem ennek első lépéseként 100 család közreműködésével a magyarországi háztartások gyakorlatát is megvizsgálja - írták.

A Nébih szerint kevesebb, de jobb minőségű és lehetőleg magyar termékeket érdemes vásárolni, hiszen a rövidebb
velemenyezd, 2017. június 27. kedd, 15:42
1/110
Képek, videók
Premier_League.jpg
nyotti
2007. szeptember 01. szombat, 15:33
Mostar évfordulója.JPG
dnemethk
2013. augusztus 23. péntek, 16:15
a NOSZF 50.évfordulója
lacipecsenye
2011. december 13. kedd, 23:10
bécsi csata évfordulója
mecsery
2010. március 01. hétfő, 04:14
Felszabadulás évfordulója
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 21:37
MIKULÁS INDULÁSA.jpg
gosztmagdi
2016. december 07. szerda, 01:26
A műhold indulása Francia
vargaspace
2012. május 15. kedd, 15:39
Az Endeavour indulása a N
huda
2009. január 13. kedd, 11:35
Labdarúgás szabályok-400
csobaizsolt
2013. december 02. hétfő, 18:07
Rossz labdarúgás
pacsakute
2012. június 25. hétfő, 10:14
sport_labdarugas_sport -01
jencuska1970
2008. május 07. szerda, 19:56
Előre el is határozta,.jp
katalin_53
2017. július 18. kedd, 14:06
stadiont akkor is !!.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 16:08
bontják a régi stadiont
mecsery
2010. június 08. kedd, 15:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.