Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:57 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Betegen és becsapva - lányok HPV oltás után
bemutatott dokumentumfilmet találjátok magyar felirattal a HPV oltástól károsodást szenvedett fiatal dán lányokról.
4 dolgot emelnék ki:


1. A HPV elleni védőoltás nem kötelező Magyarországon. Reméljük, ez így is marad.
2. Magyarországon a Merck másik készítményét, a Cervarix nevűt használják. Nem tudom, mi a különbség, és van-e, a Gardasil és a Cervarix között. A leírás szerint ugyanazon törzsek elleni oltás.3. A Dániában végzett kutatás szerint 100,000 főre 2500 oltási mellékhatás jut szemben a 12.1 megelőzött rákos megbetegedéssel. Tényleg megéri?

4. Az oltás dániai bevezetése után nőtt a méhnyakrákos esetek száma. A gyártó tanulmánya szerint azoknál, akik korábban már átestek a HPV azon vírustörzsei általi fertőzésen, ami az oltóanyagban benne van, az oltás után 44.6%-kal nagyobb az esély rákot megelőző állapot diagnózisának. (Merthogy a HPV-t rutinból nem vizsgálják, és lehet panaszmentes, nem vizsgálják az oltás beadása előtt sem, hogy
tinka1951, 2018. május 11. péntek, 07:47
Ifj. Lomnici: hiányoznak az EU költségvetési javaslatának jogi alapjai
Hozzátette: a kohéziós alap - amelyet a jelenlegi költségvetési ciklusban az egy főre jutó GDP alapján számolnak ki - átszabásáról már korábban is jelentek meg információk.

Az alkotmányjogász azt a cikket (312) tekinti irányadónak, amelyik rögzíti, hogy az Európai Tanács a költségvetési keretről egyhangúlag határoz. Mindez azt jelenti, hogy egyetlen vétó is meg tud akadályozni bármilyen bizottsági előirányzatot - hívta fel a figyelmet. Jelezte azt is, hogy a Brexit miatt mindenki készül a kohéziós alap valamilyen átalakítására.

Ez a "költségvetési terror" - jelentette ki - új elem az Európai Unióban.

A Financial Times arról írt hétfőn, hogy az Európai Bizottság rendeletben szabályozná az uniós kifizetéseket. A cikk szerint az uniós országok a jövőben minősített többségi szavazással felfüggeszthetnék a közösségi támogatások kifizetését az igazságszolgáltatás függetlenségét veszélyeztető tagállamok, például Magyarország vagy Lengyelország esetében.
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 10:11
Bizalmatlansági indítványt nyújtott be a vezető lengyel ellenzéki párt a fogyatékkal élők parlamenti tüntetése
forint) 1030 zlotyra (mintegy 76,4 ezer forint) emelkedik.

Másik követelésük pedig az, hogy havi 500 zloty (mintegy 37 ezer forint) nagyságú támogatást folyósítsanak a teljesen munkaképtelen, fogyatékkal élő felnőtteknek, főleg gyógytorna céljaira. Az összeg megegyezik a lengyel kormány által tavaly óta minden második és további gyermek után havonta folyósított családtámogatással, amely a fogyatékos gyermekek esetében első gyermek után is jár a 18. életévük betöltéséig, amennyiben a családban az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az 1200 zlotyt (89 ezer forint).

Pénteken a lengyel kormány olyan tervezetet terjesztett elő, mely álláspontja szerint a helyzet átfogóbb megoldását tenné lehetővé, és havi mintegy 520 zlotys megtakarítást jelentene a fogyatékkal élők családjainak azáltal, hogy ingyen gyógytornát és több térítésmentes egészségügyi eszközt biztosítanának számukra.

A tüntetők azonban elégtelennek tartják ezt a megoldást, és pénzbeni juttatást követelnek. Ezért
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:17
a világ legboldogabb országa?
világ legboldogtalanabb országa pedig az afrikai Burundi. A jelentést a napokban hozták nyilváno sságra egy eseményen a Vatikánvárosban található Társadalomtudományok Pápai Akadémiáján.


A WHR 2015 és 2017 közötti adatokat felhasználva 156 országot rangsorolt lakosainak ,,boldogságát" tekintve, amelyet egyebek között olyan életminőség-mutatók mentén vizsgált, mint az egy főre jutó bruttó hazai össztermék (GDP), a szociális támogatások, az egészségben eltöltött várható élettartam, a társadalmi szabadság, a nagylelkűség és a korrupció hiányának mértéke. A 170 oldalas jelentés egyik fejezete olyan egészségügyi problémákkal foglalkozik, mint az elhízás, a depresszió és az - Egyesült Államokat különösen sújtó - opiátválság. A WHR szerint e három probléma előfordulásának gyakorisága gyorsabban nőtt az Egyesült Államokban, mint a legtöbb országban.

A kemény,
gabfe, 2018. március 24. szombat, 16:14
Nincs Cím
sajnálatos módon a skizofrénia okozta sebek olykor olyan mélyek, hogy a pszichiátriai intézetbe bekerülő betegek nagy részét soha sem látogatják meg a családtagjaik, és a többségük az intézmény falai közt hal meg, akár bekerülésük után több évtizeddel.

Ha ezeket az embereket kitagoljuk - folytatja Pintér Orsolya -, akkor nyilvánvaló módon az új helyükön is meg kell valósulnia a folyamatos felügyeletüknek.

Csakhogy nincs erre elég ember az egészségügyben. Elképesztő módon Kamondon 150 főre 2 éjszakás nővér jut, és egyáltalán nincs utánpótlásuk.

Akik mégis itt dolgoznak, azok valóban elkötelezettségből teszik ezt, és persze azért, mert megszerették a betegeiket, de a fizetésük rendkívül alacsony. Így pedig hiába beszélnek munkahelyteremtésről. Ha nem lehet megélni a bérekből, akkor nem jönnek a fiatalok. Jellemző a kitagolás korlátaira, hogy Tapolca az elmúlt 4 évben támogatott lakhatással mindössze 3 fiatalt tudott befogadni, de ők is fogyatékossággal élők
foldinefehereva, 2018. március 21. szerda, 21:48
ET: nőtt a bebörtönzöttek száma, sok létesítmény továbbra is túlzsúfolt Európában
A Lausanne-i Egyetem által az ET számára készített éves statisztikai összeállítás szerint 2016-ban nagyjából 1,5 millió ember raboskodott az európai börtönökben, ez másfél százalékkal, mintegy 20 ezer fővel több, mint a korábbi évben volt. A létesítmények kihasználtsága átlagosan 91,6 százalékos volt a 2015-ös 93,7-tel szemben.

Az adatfelvétel időpontjában Magyarországon 18 171 ember töltötte szabadságvesztését, miközben a börtönök kapacitása mindössze 13 771 főre volt elegendő, ami 132 százalékos helykihasználást jelent, ez pedig Macedónia után a második legmagasabbnak számított Európában a jelentés szerint.

Magyarországot túlzsúfoltság tekintetében Ciprus követte 127 százalékos kihasználtsággal, majd Belgium 119-cel és Franciaország 117-tel. Túlzsúfoltság tizenhárom vizsgált országban volt tapasztalható. A legjobb arány San Marinóban, Andorrában és Monacóban mutatkozott, ahol a börtönök háromnegyede-kétharmada kihasználatlan.

Összességében a büntetés-végrehajtási intézetek 27,7
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:45
FM: összefogással érhetők el eredmények a halágazatban
A főosztályvezető kedden Budapesten elmondta, a szaktárca javasolni fogja a parlamentnek, hogy március 20-át nyilvánítsák hivatalosan is a halak napjának. A kezdeményezésben aktív szerepet vállalt a Magyar Haltani Társaság (MHTT).

Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke kiemelte, hogy a szervezésükben, valamint az ágazatban és az ágazatért tevékenykedő szakmai szervezetek közreműködésével megvalósuló központi rendezvény célja a halak további népszerűsítése.

Lengyel Péter, az FM horgászati és halgazdálkodási főosztályvezető-helyettese ismertette, hogy több kormányzati törekvés szolgálja a haltermékek minőségének javítását. Példaként említette a január elsejétőlhatályos áfacsökkentést, a nagyobb vízkedvezmények bevezetését, illetve a kompenzációs támogatásokat. Emellett fontosnak tartja a halfogyasztást népszerűsítő rendezvények, halfőző versenyek és kóstoltatások szervezését, kiadványok megjelenését, valamint a haltermékek hangsúlyosabb bevonását
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:25
Magyar Levente: többszörösére nőtt négy év alatt az exportképes magyar kkv-k száma
Hangsúlyozta, a magyar kormány eredményesen segíti a kkv-k külpiacra jutását. Az Eximbank adatai alapján az árbevétel legalább 10 százalékát külpiacon szerző exportképes magyar vállalatok száma a 2014-es 2 ezerről 10-12 ezerre nőtt - tette hozzá.

Magyar Levente szerint a kedvező folyamat ellenére az exportképes magyar vállalkozások száma még mindig elmarad az európai uniós tagállamokban egy főre jutó mutatótól.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy a kárpát-medencei jelenlétet tovább kell erősíteni. Felidézte, hogy az elmúlt években több ezer kárpát-medencei határon túli magyar vállalattal alakítottak ki kapcsolatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével, és ezt a kört szeretnék bővíteni nem magyar nemzetiségű cégek bevonásával.

Magyar Levente szólt a befektetés ösztönzés területén elért eredményekről. Tavaly 17 ezer új munkahely létrejöttét érintő 3,5 milliárd euró értékű szerződést kötöttek magyarországi beruházásról a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével,
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:25
A Nagytemplom a szabadságharcban is történelmi jelentőségű
ezer lakosú Debrecenbe - ismertette dr. Miru György, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docense.

Elmondta: egyebek mellett itt működött a Kossuth Lajos vezette - ideiglenes kormányként működő - Országos Honvédelmi Bizottmány is. A sok vendég ellátása, elszállásolása komoly feladatot jelentett Debrecen lakosainak, amit azért sikerült megoldani.

Politikai, intézményi központ
Az országgyűlés népképviseleti szerve a Református Kollégium Oratórium termében, a főrendi tábla a mai Széchenyi utca és Piac utca sarki épületben, a Bárczy-ház emeletén ülésezett. Kossuth Lajos több alkalommal is mondott Debrecenben beszédeket, és nemcsak zárt körben, hanem az utcákon is. 1849. április 14-én a trónfosztás elfogadásakor az ország­gyűlés ülését áthelyezték a Nagytemplomba, ahol olyan sok helyi polgár gyűlt össze, hogy a képviselőknek úgy kellett helyet szorítani az első sorokban. Kossuth ekkor is komoly szónoklatot tartott. A trónfosztásról nem folytattak nyilvános vitát.
tinka1951, 2018. március 15. csütörtök, 10:59
Óriásiak a különbségek a 276 EU-s régió egy főre jutó hazai össztermékében
A legszegényebb területen, a bulgáriai Szeverozapaden (Északnyugat) régióban vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az uniós átlag mindössze 29 százalékát érte el, míg a leggazdagabb körzetben, az Inner London-West (Belső London - Nyugat) brit régióban ez az arány 611 százalékot tett ki 2016-ban.

Egy évvel korábban is ugyanez a két régió állt a lista két végén, a különbség annyi, hogy a londoni régió még gazdagabb lett, mivel 2015-ben az uniós átlag 580 százalékán állt az egy főre jutó GDP, a bolgár területen pedig akkor is csak 29 százalékot mértek.

Az Eurostat közleményében kiemelte, hogy egyes régiókban az adatokat jelentősen befolyásolja az ingázók magas száma, amely nagy mértékben megemeli az adott régiókban az egy főre jutó GDP-adatot.

Tavalyelőtt 5 régióban haladta meg az EU-s átlag kétszeresét az egy főre jutó GDP, további 14 régióban pedig 150 százalék fölött állt, míg 21 régióban az uniós átlag felét sem érte el.

A leggazdagabbak listáját
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 16:52
Schanda: 55 milliárdos értékben valósulnak meg EFOP-os fejlesztések Baranyában
Schanda Tamás a Péccsel szomszédos 7000 lelkes városban tartott sajtótájékoztatón az összegre utalva hangsúlyozta: az országban Baranyában a legmagasabb az egy főre jutó EFOP-os támogatás.

A program rendelkezésre álló forrásait 2017. március végéig meghirdették, a pályázatok 93 százalékáról már döntés született, a többiről a következő időszakban döntenek - mondta az államtitkár, aki ismertette az oktatási, egészségügyi, szociális intézményeket is támogató program eddigi megyei eredményeit.

Ezek részéleteiről közölte: a program forrásaiból 39 baranyai köznevelési intézmény, továbbá három egyházi fenntartású iskola, valamint 18 - hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását végző - tanoda fejlesztését támogatják.

Húsz megyei intézmény pályázott sikerrel az iskolák étkezési körülményeit javító programra - jegyezte meg. Schanda Tamás egyúttal kiemelt fontosságúnak nevezte a családok, a közösségek és a nők munkaerőpiaci részvételének pályázatokon keresztüli támogatását, valamint szólt a
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 13:22
FELEANNYIAN LAKJÁK, mint MAGYARORSZÁGOT
fakad, de ettől még igaz, mi több, a mi szempontunkból fontos is, hogy a síelés nem csak hobbi, vagy sport a norvégok számára, hanem egy magától értetődő és hétköznapi közlekedési forma is. A városközpontoktól távolabb eső helyeken az is tök normális, ha az ember a közértbe, vagy a kocsmába is síléceken ugrik le. Nem véletlenül tartja a norvég közmondás azt, hogy Norvégiában az emberek síléccel a lábukon születnek.
Pénz, méghozzá sok
Bár az ország népessége kicsit, Norvégia gazdasága pörög. Az egy főre jutó GPD alapján nem véletlenül szerepel rendre a világ legtehetősebb országainak listáján az élmezőnyében az egyébként szintén kis lakosságú, Katarhoz vagy Szingapúrhoz hasonlóan. Ebből az anyagi jólétből pedig jelentős összegeket áldoz Norvégia a sport infrastruktúrájába és a képzési lehetőségekbe saját olimpiai ambícióinak támogatása érdekében.Nemzeti szégyen
A 2006-os torinói téli olimpia borzasztóan sikerült Norvégia számára, az ország színeiben összesen két arany született. Ennek
bordat, 2018. február 23. péntek, 21:22
1/114
Képek, videók
becsapva
norikata
2009. november 28. szombat, 15:03
Angyal szerint áldás
sanci81
2018. április 28. szombat, 18:15
Fb szerint.jpg
pacsakute
2018. március 03. szombat, 17:17
Kovács István - Szerintem
sanci81
2018. február 27. kedd, 18:19
Fb. szerint .jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:43
Szívtörténetem Fb szerint
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
FB szerint.jpg
pacsakute
2017. december 03. vasárnap, 21:25
Fb szerint a lelkem....jp
pacsakute
2017. november 28. kedd, 22:04
Nevem szerint.jpg
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:25
Dánia9.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
Dánia8.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
Dánia7.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
Dánia6.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
Dánia5.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
Dánia4.jpg
erzsikepuskas
2016. november 26. szombat, 12:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.