Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:52 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A magyarok kevesebb kenyeret esznek, mint általában az európaiak
Az elmúlt 15 évben jelentősen megváltoztak a magyar kenyérfogyasztási szokások: míg 2000 környékén főként fehér kenyereket fogyasztott a lakosság, addig mostanában egyre inkább a barna, illetve a teljes kiőrlésű termékeket keresik a boltokban a vásárlók.

A GfK Hungária Piackutató Intézet tavalyi kutatása szerint a fehér kenyeret naponta vagy hetente többször fogyasztók aránya a 2007. évi 76 százalékról tíz év alatt 61 százalékra csökkent, miközben a barna kenyeret előnyben részesítők köre 34 százalékról 50 százalékra bővült.

A Központi Statisztikai Hivatal idei jelentése szerint mindez azzal is járt, hogy ma már jelentősen kevesebb kenyeret vásárol a magyar lakosság: 2002-ben mintegy 63 kilogramm volt az egy főre jutó éves mennyiség, ma ez már csak 37 kilogramm.

Európai Uniós felmérések szerint a németek és az osztrákok évi 80 kilogramm, a spanyolok és az olaszok pedig 60 kilogramm kenyeret fogyasztanak fejenként.
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 13:53
Varga Mihály: az egészségügy terén is erősíteni kell az együttműködést Kínával
pedig - a támogató gazdaságpolitikának és szabályozási környezetnek köszönhetően - idén és jövőre is 4 százalék feletti bővüléssel számolhat - tette hozzá.

Varga Mihály kiemelte: a régió az egészségipar terén is jól teljesít, Magyarországon pedig nemcsak jövője, de hagyománya is van az ágazatnak, hiszen az ipari gyógyszergyártást az elsők között indította el, a 20-as évekre pedig a világ egyik legjelentősebb gyógyszergyártó-kapacitását építette ki.

Magyarországon az ipar ágazatai között az egy főre jutó hozzáadott értéket tekintve az egészségügy a harmadik helyet foglalja el, emellett egyre több kutatás-fejlesztési központ jön létre országszerte - mondta.A gyógyszerpiacot belátható időn belül mind mennyiségi, mind minőségi szempontból Kína uralhatja, ezért a két ország együttműködésének erősítése ezen a téren is különösen fontos - hangsúlyozta Varga Mihály.

Li Pin, a Kínai Népköztársaság egészségügyi és családtervezésiminisztere kijelentette, hogy Kína a térség államait az Európai
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 12:53
Utoléte a román életszinvonal a magyart...
Utolérte a román életszínvonal a magyart

Egy főre jutó GDP tekintetében a románok utolérték a horvátokat, az egyéni fogyasztásból levezetett életszínvonal-mutató alapján pedig beérték a magyarokat. Így Magyarország 11 év alatt a harmadik helyről hátulról a harmadik helyre csúszott vissza.

Ahogy az alábbi ábráinkon látható, a 2016-os előzetes adatok alapján a térség legfejlettebb országa Csehország az uniós szint 88%-án, a legszegényebb Bulgária pedig a 48%-án áll. A magyar érték 68%-ról 67%-ra csökkent, de ennek egy előzetes adat esetében önmagában nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Annak a hosszabb távú tendenciának már sokkal inkább, hogy az utóbbi 10 évben megelőzött minket Szlovákia, Észtország, Litvánia és Lengyelország is...

A cikk folytatása itt:
georgina11, 2017. június 19. hétfő, 13:13
1989. június 16-ára emlékezve
véres megtorlást követően megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS, amivel részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
Kitermelte az alulról fölhozott és kiemelt kádereivel az új hatalomhoz hűséges elvtelen réteget... akit meg lehetett vásárolni a saját fajtája tönkretételére.
*
A kádári időkben kiépült a III/III-as pol. oszt. titkos szolg. hálózata oly mértékben, hogy az egy főre jutó számuk kettő volt már akkor amikor Boross Péter, mint belügyéres átszervezte és többnyire bújtatott polgári állásokban elhelyezte őket...
*
Ez 1990-ben történt és azóta a titkos szolgálatok MEGBÍZÓI által MEGBÍZOTT jelengetői tudta nélkül - senki labdába nem rúghat!
Naná, hogy miniszterelnök, de még képviselő sem lehet az, akinek az nincs megengedve!!!
*
A HELYCSERÉS támadással nem csak az új "elit" réteg alakult ki az 1980-as évekre, hanem az új munkás-parasztság,
furaila, 2017. június 16. péntek, 22:28
MNB: a magyar háztartások vagyonosabbak szlovák és lengyel társaiknál
képezték a vagyon háromnegyed részét, míg a pénzügyi eszközök csupán a bruttó vagyon egynegyedét tették ki. A magyar háztartások legnagyobb értéket képviselő vagontárgya továbbra is a lakóingatlan, ami összesítve a szektor vagyonának közel 60 százalékát adta.

Ezzel szemben a hazai makro-statisztikai adatok szerint a háztartási szektor bruttó vagyona 2014 végén megközelítette a 86 ezer milliárd forintot, a szektor nettó vagyona pedig 75,6 ezer milliárd forint volt, így egy háztartásra átlagosan 21, egy főre pedig 9 millió forint eszköz jutott. A bruttó vagyon 45 százaléka pénzügyi eszközökben, 55 százaléka reáleszközökben testesült meg.

Az Európai Központi Bank által koordinált nemzetközi háztartási pénzügyi felmérés tehát a nemzeti számlákból ismert hazai háztartási nettó vagyon mintegy 84 százalékát volt képes lefedni, aminek az a magyarázata, hogy a pénzügyi eszközök értékének csak a fele köszönt vissza a háztartási felvételből. A pénzügyi vagyon alulbecslése, és ezáltal a reálvagyon
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 12:42
Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban
Tavaly is Bulgária volt az unió legszegényebb országa, csakúgy mint az előző négy évben. Dacára az enyhe javulásnak Bulgária lemaradása óriási még a középmezőnyhöz képest is - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által kedden kiadott, a tavalyi előzetes adatokat tartalmazó jelentésből.

Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP 1 százalékponttal csökkent az előző két évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig nem változott.

Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 267 százaléka volt az uniós átlagnak. Jócskán lemaradva, a második helyen áll Írország, az átlag 177 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában ez az arány mindössze 48 százalékot tesz ki.

Összesen 11 tagállamban - Luxemburg és
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 12:02
FM: az átlagosnál gyengébb lesz az idén a meggy és a cseresznye termés
Az agrártárca tájékoztatása szerint a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének rendezvényén az államtitkár elmondta, hogy a meggy termőterülete Magyarországon mintegy 13 ezer hektár, éves termésmennyisége pedig az elmúlt tíz évben 50 és 85 ezer tonna között ingadozott. Az idei termés valamivel az átlagos alatt lesz, 55-60 ezer tonna várható.

Az áprilisi éjszakai fagyok, valamint a virágzást hátráltató hűvös, szeles időjárás az előzetesen rekordmennyiségűre várt meggy termésnél komoly károkat okoztak. A későbbi érésű fajtáknál a fagyok miatt jóval gyengébb termésre számíthatnak a gazdák, ugyanakkor jó, illetve nagyon jó a termés az Érdi bőtermő esetében - tette hozzá.

A cseresznye belföldi termőterülete mintegy 3 ezer hektár. A fagykárok következtében az idén cseresznyéből is az átlagosnál gyengébb, mintegy 7-10 ezer tonna közötti termés várható - mondta az államtitkár.

Czerván György beszélt arról is, hogy2016-ban a kertészeti ágazatok kibocsátása
velemenyezd, 2017. június 08. csütörtök, 17:34
Klímaegyezmény - Áder: erkölcsileg elfogadhatatlan az Egyesült Államok kilépése
Áder János ezt azzal indokolta, hogy az ipari forradalom óta az Egyesült Államoknak a legnagyobb a történelmi felelőssége a légkörbe jutó üvegházhatású gázok mennyiségének növekedésében, másrészt Amerika az egy főre eső légszennyezésben is messze mindenkit megelőz.

A döntés "a jövő generációival szembeni tiszteletlenség és felelőtlenség", hiszen nemcsak az Egyesült Államok következő nemzedékeit, hanem a Föld más részén élőket is súlyosan érinti - tette hozzá.

Az államfő kiemelte, hogy a párizsi megállapodást végre kell hajtani az Egyesült Államok nélkül is, mert nincs más választás, "nincs másik bolygó, ahová átköltözhetnénk".

Áder János szerint "nincs még világvége", mert múlt csütörtök óta minden jelentős ország kinyilvánította, hogy tartja magát a párizsi klímaegyezményhez.

Ráadásul az Egyesült Államok 14 szövetségi állama már bejelentette, hogy halad tovább "a Párizsban kijelölt úton" és további tíz szintén csatlakozni akar ehhez - tette hozzá.

A köztársasági elnök
velemenyezd, 2017. június 06. kedd, 17:36
Érdekes képek a világ minden tájáról - 15. (30 kép).
képen látszik, a Koreai-félsziget északi fele gyakorlatilag teljes sötétségbe burkolózik. Míg Dél-Korea, Kína és Japán esetében a városok és a partvonalak világosan kirajzolódnak az világításnak köszönhetően, Észak-Korea egybefolyik a sötét óceánnal. Szinte csak a főváros, Phenjan emelkedik ki szigetként a sötétségből, azonban ennek fénykibocsátása is csak akkora, mint egy dél-koreai kisváros fénye. Pedig Phenjant 3,26 millióan lakják. Az eltéréseket jól jelzi az az adat is, hogy míg Dél-Koreában az egy főre jutó áramfogyasztás 10 162 kilowattóra, ugyanez a szám Észak-Koreában mindössze 739 kilowattóra/fő.

A Hotel Grotta Palazzese, a világ egyik legnépszerűbb szállodája. Polignano szirtjein helyezkedik el, 30 kilométerre Baritól.

Felhők naplemente után, Baskíria,
schuro, 2017. május 28. vasárnap, 21:45
Hatékonyságnövelő technológiákat kutató fiatal agrárszakembereket díjazott a K&H
2016-ban az agrárszektorban 27 százalékos, míg az agráriumban és élelmiszeripari szektorban együttesen 22,6 százalékos piaci részesedést ért el. Ezek a számok jól mutatják a K&H eredményeit, de rávilágítanak felelősségére is az agrárszektorral kapcsolatban.

Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztályának vezetője azt hangsúlyozta, hogy 2050-re mintegy 9 milliárd ember élelmiszer-szükségletét kell megtermelni. Ez azt eredményezi, hogy a jövőben a hasznosítható mezőgazdasági terület fajlagos, egy főre jutó mérete a korábbi 0,3 hektárról közel a felére, 0,16 hektárra fog csökkenni.

Emellett közgazdasági versenyhátrány is nehezedik Magyarországra, hiszen az uniós közvetlen kifizetésekből a versenytársak egy része közel 30 százalékkal magasabb EU-s támogatást kap. Magyarország az EU-27 átlagának 90 százalékát kapja hektáronként. Ezt a hátrányt csak hatékonyságnöveléssel lehet kompenzálni - mondta el Tresó István.

Továbbigond - fejtette ki -, hogy az EU-27-ben a mezőgazdasági
velemenyezd, 2017. május 22. hétfő, 15:51
NGM: több mint 118 milliárd forint uniós forráshoz jut Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
Oláh Gábor a megyeházán megtartott partnerségi napon hangsúlyozta, ebből az összegből a megyeszékhelyen kívüli megyei települések a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) 89,3 milliárd, Nyíregyháza - mint megyei jogú város - pedig 29,6 milliárd forintot használhatnak fel.

A megyei Top-források mintegy harmadára, 34,6 milliárd forintra már nyerteseket is hirdettek. A támogatási szerződéseket június közepéig köti meg az NGM a pályázó önkormányzatokkal és szervezetekkel, akik ezután kaphatják meg a támogatási előlegeket - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Közölte, a második körös felhívásra már beadhatók a pályázatok, ezen az első körben nem nyertes pályázók ismét elindulhatnak. A tervek szerint ez a pályázati kör a nyár végéig lezárulhat, a döntések és a kifizetések még ebben az évben megvalósulhatnak. Év végéig a kétharmados készültséget el kell érniük a nyertes projekteknek, ennek folyamatát az NGM rendszeresen ellenőrizni fogja - tette hozzá.

Oláh Gábor
velemenyezd, 2017. május 22. hétfő, 12:00
Krónika 7. rész (költségvetés)
fordítanak - jelentette ki.

FM: nincs semmilyen erdőeladási szándék

Nagy István, a földművelésügyi tárca államtitkára cáfolta a felvetést, azt mondta: a kormánynál semmilyen erdőeladási szándéka nincs.Banai Péter Benő, a nemzetgazdasági tárca államtitkára Legény Zsolt állításainak másik részét is cáfolta, mondván, a szocialisták sem a költségvetés igazságtalanságát nem tudják alátámasztani, sem a korrupcióra tett kijelentéseiket. Rámutatott arra is: jelentősen emelkedtek az egy főre jutó egészségügyi kiadások.

A nyugdíjak emelésére és a fogyasztói árindex változására is rámutatott, majd megállapította: több mint 10 százalékkal nőtt a járadékok reálértéke.

Dúró Dórának azt felelte: mindenki szeretne többet keresni, de a képviselő által említett ágazatok ebben mind részesültek is.

Fidesz: megépül a gárdonyi rendőrkapitányság

Tessely Zoltán (Fidesz) a gárdonyi rendőrkapitányság új épületének megépítéséért mondott köszönetet.

Kijelentette: a jövő évi
velemenyezd, 2017. május 18. csütörtök, 14:42
1/108
Képek, videók
Szeged-Hungária.jpg
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:59
Matrix_2_Hungarian__cd cov
charlotteani
2016. május 02. hétfő, 21:42
Hungarian_State_Opera_ Hou
lilagondolatok
2016. január 10. vasárnap, 12:30
Szeged-anno Hungária szál
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:43
Szeged-Hungária 1910..jpg
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:18
0 Miss Hungaria.png
lovaszmarika
2015. augusztus 22. szombat, 17:37
Hungária szobor
azenujsagom
2014. november 29. szombat, 06:32
Szeged-Hungária Szálló.jp
agica2004
2014. április 18. péntek, 17:10
Hungarian-Tricolors.jp g
agica2004
2014. április 10. csütörtök, 15:23
Hungarian tricolors.jpg
agica2004
2014. április 10. csütörtök, 15:21
A Hungária-szálloda.jpg
farkas1945
2014. január 29. szerda, 11:59
Statisztikai havi közlemé
hollygergo
2009. február 09. hétfő, 20:41
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.