Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:12 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luxemburg a leggazdagabb ország az Európai Unióban
Az előző négy évhez hasonlóan, Bulgária maradt az unió legszegényebb országa, lemaradása óriási még a középmezőnyhöz képest is - derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) a tavalyi végleges adatokat tartalmazó jelentéséből.

Magyarország mindkét kategóriában a lista utolsó negyedébe került. Az egy főre jutó GDP 1 százalékponttal csökkent az előző két évhez képest, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig nem változott 2015-höz képest.

Az uniós átlag a 100 százalék, ehhez képest az euróövezetben az egy főre jutó hazai össztermék 105 százalék, az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás pedig 106 százalék volt tavaly.

A leggazdagabb országban, Luxemburgban az egy főre jutó GDP 258 százaléka volt az uniós átlagnak. A második helyen áll Írország, az átlag 183 százalékával. Az utolsó helyezett Bulgáriában, aránya mindössze 49 százalék.

Összesen 11 tagállamban - Luxemburg és Írország mellett Hollandia (128 százalék), Ausztria (128 százalék), Dánia (124
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 13:04
Emelkedett a szociális védelemre fordított kiadások aránya az EU-ban
fellépésre.

Franciaország mellett az uniós átlag feletti mértékben költött 2015-ben a szociális védőhálóra Dánia és Finnország (32-32 százalék), Belgium, Hollandia Ausztria és Olaszország (egyaránt 30 százalék), Svédország (29,3 százalék) és Németország (29,2 százalék).

Magyarország 2015-ben a GDP 20,2 százalékát, 2014-ben 19,9 százalékát, 2010-ben pedig 22,6 százalékát költötte szociális célokra. A tavalyelőtti arány a 18. helyre volt elég 27 uniós ország között. (A hiányzó Lengyelországról nincs adat.)

Az egy főre jutó szociális kiadások összege - az egyes országok közötti árszintkülönbségeket kiszűrő - vásárlóerő-egységben (PPS) mérve ugyancsak jelentős különbségeket mutat az egyes tagállamok között. Luxembourg (15 ezer PPS) után Dánia (11,3 ezer PPS), valamint Ausztria és Hollandia (10-10 ezer PPS) lakosaira jut a legmagasabb összeg, míg a legszegényebb országokban, Romániában, Bulgáriában és Lettországban 3 ezer PPS alatt áll az egy főre jutó szociális kiadások összege. Magyarország
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 12:32
Kelly Brogan: B12 vitaminhiány és agyunk egészsége
elvezettek az egyik legsúlyosabb pszichiátriai kórképhez, a katatóniához. A kórházi kezelések ellenére nem múlt el a depressziója, sőt, időről időre öngyilkossági késztetésekről számolt be.

Két hónappal azután, hogy megállapították nála a B12-vitaminhiányt és megkapta a megfelelő kezelést, az állapota javult, visszatért a 14 évvel korábbi szintre, és ezen stabilizálódott minden további kezelés nélkül.

Nos, ha ettől nem ébrednek fel az antipszichotikumokat és antidepresszánsokat nyakra-főre felíró pszichiáterek, akkor semmitől. Hiszen jól látható, hogy azok a tünetek, amelyeket eddig szerotonin- vagy dopaminhiánynak tulajdonítottak, sokszor egy csapásra megszűnnek, ha személyre szabott, komplex gyógymódot alkalmazunk, hiszen lehet, hogy a "pszichiátriai" problémák valamilyen hormonális, táplálkozási vagy immunrendszeri egyensúlyzavarra vezethetők vissza.

Hogyan befolyásolhatja a B12-vitamin az agyunk egészségét?

Mivel a B12 fontos a myelin működése szempontjából (a
sz719eszter, 2017. november 26. vasárnap, 18:00
Duplájára nőtt a pulykák súlya Amerikában
Az Egyesült Államokban a függetlenség napja után a hálaadás a legnagyobb, sajátosan amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után hálát adnak a termésért november negyedik csütörtökjén.
A vacsora hagyományosan legfontosabb eleme, a pulyka olyannyira egybeforrt az ünneppel, hogy a hálaadást néha ,,pulykanapnak" (Turkey Day, T-Day) is nevezik. Az ünnepi asztalon tradicionálisan szerepelnek még olyan fogások, mint a pulykához felszolgált töltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab, illetve a sütőtöktortaAz amerikai mezőgazdasági minisztérium, az USDA egy friss tanulmánya ugyanakkor megállapította, hogy a tenyésztett pulykák súlya 1960 és 2016 között megduplázódott. Amíg 1960-ban az átlagos vágósúly 6,79 kilogramm volt, tavaly már 13,99 kilogrammot regisztráltak.
A farmerek a tenyésztés során igyekeznek kiszolgálni a vásárlók igényeit, ezért nőtt a vágósúly" -
bordat, 2017. november 25. szombat, 15:58
A fontos gazdasági mutatókban továbbra is az utolsók közt van Nógrád megye
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei adóigazgatósága, a megyei kereskedelmi és iparkamara, valamint a Nógrád Megyei Hírlap közösen megjelentetett kiadványa szerint az egy lakosra jutó GDP két százalékot nőtt 2015-höz képest, de az országos sorrendben Nógrád így is a huszadik, utolsó helyet foglalta el; a megyei rangsorban éllovas Győr-Moson-Sopron megye egy főre jutó GDP-je több mint háromszorosa a nógrádi értéknek.

Nógrád pozíciója a munkanélküliséget tekintve sem változott, a megye változatlanul a harmadik helyen állt Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye mögött.

Az ország második legkisebb megyéjében 192 ezer 573-an éltek 2016 végén, az elmúlt tíz évben pedig közel 18 ezerrel csökkent a lakosságszám, ez több, mint a második legnagyobb nógrádi város, Balassagyarmat lélekszáma.

Az elemzés külön foglalkozik azzal, milyen szerepet töltött be a térség gazdaságában a TOP 50-es vállalkozói kör. A csoportba öt új szereplő került be a múlt évben, egy-egy a bányászatból és
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:30
EB: a magyar várható élettartamban jelentős az eltérés a különböző társadalmi csoportok között
rosszabb élet- és munkakörülmények, a nagyobb stressz és az egészségtelen életvitel miatt" - írták.

A szakértők a kockázati tényezők között kiemelték, hogy a magyar felnőttek több mint negyede napi rendszerességgel dohányzik, ez noha csökkenést jelent a korábbi adatokhoz képest, még mindig a harmadik legmagasabb arány az EU-ban, és ez a tüdőrák okozta halálozási arányszámokban is tükröződik. Problémát jelent, hogy a felnőttek 21 százaléka túlsúlyos, ami ugyancsak kimagasló az uniós országok között. Az egy főre jutó alkoholfogyasztás 2000 óta lassan csökken, de 2014-ben még mindig körülbelül 10 százalékkal magasabb volt az uniós átlagnál.

Magyarország 2015-ben fejenként 1428 eurót költött az egészségügyre, ami nagyjából az uniós átlagnak számító 2797 euró fele. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi kiadások a magyar bruttó hazai termék (GDP) 7,2 százalékát tették ki a 2005-ös 8 százalékkal szemben, miközben az uniós átlag 9,9 százalék. Az EB kitért arra is, hogy Magyarország 2005 óta közel felére
velemenyezd, 2017. november 23. csütörtök, 22:30
Magyarország történetéről írt ismeretterjesztő könyvet Romsics Ignác
Konstantinápolyba küldte, hanem mindig németalföldi, német, angol vagy észak-itáliai egyetemekre" - fogalmazott. Hozzátette: más módon, de a 20. században "nyugatos politikus" volt Bethlen István és Károlyi Mihály is.

A történész szerint a mintakövetés ellenére Magyarország soha nem érte utol a Nyugatot, és valószínűleg soha nem is fogja. Mint fogalmazott, talán Mátyás király, Mária Terézia vagy a dualizmus korában állt Magyarország legközelebb a fejlett Nyugathoz, bár még az utóbbi korszakban is a magyar egy főre jutó nemzeti jövedelem mindössze az angol 40, a német és a francia 50, az olasz 80 százalékát érte el. A 20. században viszont inkább sikertelen felzárkózási periódusok követték egymást.

"A Horthy-korszakban szinten maradtunk, a Kádár-korszakban csökkent az egy főre jutó nemzeti jövedelem a fejlett centrumokhoz képest és a rendszerváltozás óta eltelt közel 30 évben is egyhelyben topogás figyelhető meg ebből a szempontból " - jegyezte meg Romsics Ignác, aki hangsúlyozta: egy ország
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 15:13
GfK: több mint 10 százalékkal nőtt az egy főre jutó vásárlóerő Magyarországon
ötszörös vásárlóerejével, a sereghajtó pedig Ukrajna 949 és Moldova 1441 euróval.

A legtehetősebbek tizes "klubjának" tagjai nem változtak az egy évvel korábbihoz képest, mindössze a sorrendjük cserélődött fel némiképp. A legszembeötlőbb Izland felemelkedése a korábbi ötödik helyről a harmadik helyre.

Magyarország idén változatlanul a 30. helyen szerepel, ugyanakkor a vásárlóerő az európai átlag tavalyi 40,6 százalékáról idén 44,5 százalékára nőtt.

Az országban Budapesten a legmagasabb az egy főre jutó átlagos vásárlóerő, 7649 eurós értéke ugyan 23 százalékkal meghaladja az magyarországi átlagot, ám az európai átlagtól még mindig 45 százalékkal elmarad. Az ország 20 megyéjéből hét megyében rendelkezik a lakosság az országos átlag fölötti vásárlóerővel, ezek a főváros vonzáskörzetében, valamint az osztrák határvidéken találhatók. A legszegényebb régió továbbra is a román és ukrán határ mellett fekvő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahol évi 4803 eurós vásárlóerő jut egy főre, amely az országos
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 17:01
A globális magánvagyon 6,4 százalékkal nőtt az idén
elmúlt 12 hónapban a dollármilliomosok száma 2,3 millióval nőtt, számuk az év közepén elérte a 36 milliót, ami a világ felnőtt lakossága 0,7 százalékának felelt meg. Eközben 3,5 milliárd ember magánvagyonának az értéke volt kisebb 10 ezer dollárnál.

A világ milliomosainak kétötöde az Egyesült Államokban él, 7 százalékuk Japánban, 6 százalékuk pedig Nagy-Britanniában.

A Brexitről szóló szavazás után elgyengülő font hatására a brit milliomosok száma 34 ezerrel, 2,19 millióra csökkent.

Az egy főre jutó vagyon tekintetében a listát Svájc vezeti 537 600 dollárral, nyomában Ausztráliával (402 600 dollár) és az Egyesült Államokkal (388 600 dollár).

Sorrendben Új-Zéland a következő, 337 400 dollárral, amelyet Norvégia (320 500 dollár), Dánia (281 500 dollár) és Belgium (278 100 dollár) követ. A nyolcadik helyen Nagy-Britannia áll 278 ezer dollárral, a kilencedig Szingapúr (268 800 dollár), a tizedik pedig Franciaország (263 400 dollár).A jelentés készítői azzal számolnak, hogy a
velemenyezd, 2017. november 15. szerda, 11:31
A balatoni horgászjegyárak nem emelkednek jövőre sem
idegenhonos halfajok Balatonba jutását, és az időszakonként felúszó balatoni halak tömeges orvhalászatát, továbbá lehetőséget teremt angolnabefogásra - ismertette a vezérigazgató. Beszámolt arról is, hogy várhatóan jövő nyár végére elkészül a keszthelyi horgászcentrum, amely az agártárca 200 millió forintos támogatásából és a BHN 100 millió forintos önerejéből valósul meg.

Lengyel Péter, Földművelésügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese arról beszélt, hogy Magyarországon 5,38 kilogramm az egy főre jutó halfogyasztás évente, ezzel utolsók vagyunk Európában, ami hátrányos népegészségügyi szempontból is. Felhívta a figyelmet, hogy a halfogyasztás ösztönzéséért a jövő évben 27-ről 5 százalékra csökken a hal áfája, és hamarosan minőségi magyar hal védjegyet vezetnek be.

Folyamatban van a "balatoni hal" földrajzi oltalmának a hazai és európai elfogadtatása is, ami a természetes vízben és akvakultúrában termelt halakat is magában foglalja, amit egy termékleírásnak megfelelően, a Balaton térségében
velemenyezd, 2017. november 03. péntek, 18:42
Katalán válság - Londoni elemzők "kezelhető" gazdasági következményekkel számolnak
részének gazdasága egymáshoz meglehetősen hasonló ütemben növekedett a függetlenségre törekvő quebeci párt 1976-os kormányra kerülése és az 1995-ben tartott második függetlenségi népszavazás közötti időszakban.

A cég szerint ennek alapján feltételezhető, hogy a katalóniai válság gazdasági következményei is kezelhető keretek között maradnak.

A ház szerint a legrosszabb forgatókönyv a baszkföldi függetlenségi mozgalom tetőzése idején tapasztalt gazdasági fejlemények megismétlődése lenne, az egy főre jutó baszkföldi hazai össztermék (GDP) növekedési üteme ugyanis a legrosszabb évben 4 százalékponttal maradt el Spanyolország többi, hasonló adottságú térségeinek GDP-növekedésétől.

A Capital Economics londoni elemzői szerint máris vannak jelei annak, hogy a spanyol gazdaság aktivitása megsínyli a katalán válságot. Az euróövezeti, valamint a francia és a német beszerzésimenedzser-indexek (BMI) e héten ismertté vált előzetes októberi becsléséből tudható, hogy ebben a hónapban ez az aktivitási mérőszám
velemenyezd, 2017. október 27. péntek, 20:03
Kövér: a magyar nemzet gondoskodik rászoruló tehetséges tagjairól
Kövér László úgy fogalmazott, a támogatás értéke nemcsak pénzben fejezhető ki, hanem egyfajta bátorítás is, amely megmutatja, hogy a diákok olyan közösség részei, amely próbál gondoskodni rászoruló, tehetséges tagjairól.

A házelnök megköszönte az MKB Banknak, hogy a gazdaságilag válságos időszakokban is kitartott és nem szüntette meg a programot.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítvány elnöke bejelentette, hogy a bank az ösztöndíj havi összegét a korábbi 16 ezer forintról 35 ezer forintra emeli ettől a tanévtől. Balog Ádám, az MKB Bank Zrt. vezérigazgatója azt hangoztatta, hogy aki tanul és energiát áldoz a fejlődésére, az előbb-utóbb eredményeket ér el. Aki pedig a nehezebb helyzeteket is le tudja győzni, az sokkal erősebb lesz, mint a könnyebb helyzetben lévők.

A sajtóanyag szerint az MKB Bank 1997-ben alapított ösztöndíjat a tehetséges és kiváló tanulmányi átlagot elérő, ám szociálisan hátrányos helyzetű fiatalok és gyerekek támogatására. Folyamatosan kiemelkedő
velemenyezd, 2017. október 26. csütörtök, 12:12
1/111
Képek, videók
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
Egy európai Ariane-5 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:40
európai őz.gif
szicu
2012. október 27. szombat, 21:33
európai bölény.jpg
marsupilami
2012. június 06. szerda, 17:58
Az európai Rosetta-üstökö
vargaspace
2012. május 03. csütörtök, 17:59
A leggazdagabb város a fö
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:53
A leggazdagabb város
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:39
150 leggazdagabb magyar
zgawab
2013. április 25. csütörtök, 09:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.