Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:24 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
sajnálatos módon a skizofrénia okozta sebek olykor olyan mélyek, hogy a pszichiátriai intézetbe bekerülő betegek nagy részét soha sem látogatják meg a családtagjaik, és a többségük az intézmény falai közt hal meg, akár bekerülésük után több évtizeddel.

Ha ezeket az embereket kitagoljuk - folytatja Pintér Orsolya -, akkor nyilvánvaló módon az új helyükön is meg kell valósulnia a folyamatos felügyeletüknek.

Csakhogy nincs erre elég ember az egészségügyben. Elképesztő módon Kamondon 150 főre 2 éjszakás nővér jut, és egyáltalán nincs utánpótlásuk.

Akik mégis itt dolgoznak, azok valóban elkötelezettségből teszik ezt, és persze azért, mert megszerették a betegeiket, de a fizetésük rendkívül alacsony. Így pedig hiába beszélnek munkahelyteremtésről. Ha nem lehet megélni a bérekből, akkor nem jönnek a fiatalok. Jellemző a kitagolás korlátaira, hogy Tapolca az elmúlt 4 évben támogatott lakhatással mindössze 3 fiatalt tudott befogadni, de ők is fogyatékossággal élők
foldinefehereva, 2018. március 21. szerda, 21:48
ET: nőtt a bebörtönzöttek száma, sok létesítmény továbbra is túlzsúfolt Európában
A Lausanne-i Egyetem által az ET számára készített éves statisztikai összeállítás szerint 2016-ban nagyjából 1,5 millió ember raboskodott az európai börtönökben, ez másfél százalékkal, mintegy 20 ezer fővel több, mint a korábbi évben volt. A létesítmények kihasználtsága átlagosan 91,6 százalékos volt a 2015-ös 93,7-tel szemben.

Az adatfelvétel időpontjában Magyarországon 18 171 ember töltötte szabadságvesztését, miközben a börtönök kapacitása mindössze 13 771 főre volt elegendő, ami 132 százalékos helykihasználást jelent, ez pedig Macedónia után a második legmagasabbnak számított Európában a jelentés szerint.

Magyarországot túlzsúfoltság tekintetében Ciprus követte 127 százalékos kihasználtsággal, majd Belgium 119-cel és Franciaország 117-tel. Túlzsúfoltság tizenhárom vizsgált országban volt tapasztalható. A legjobb arány San Marinóban, Andorrában és Monacóban mutatkozott, ahol a börtönök háromnegyede-kétharmada kihasználatlan.

Összességében a büntetés-végrehajtási intézetek 27,7
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:45
FM: összefogással érhetők el eredmények a halágazatban
A főosztályvezető kedden Budapesten elmondta, a szaktárca javasolni fogja a parlamentnek, hogy március 20-át nyilvánítsák hivatalosan is a halak napjának. A kezdeményezésben aktív szerepet vállalt a Magyar Haltani Társaság (MHTT).

Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) elnöke kiemelte, hogy a szervezésükben, valamint az ágazatban és az ágazatért tevékenykedő szakmai szervezetek közreműködésével megvalósuló központi rendezvény célja a halak további népszerűsítése.

Lengyel Péter, az FM horgászati és halgazdálkodási főosztályvezető-helyettese ismertette, hogy több kormányzati törekvés szolgálja a haltermékek minőségének javítását. Példaként említette a január elsejétőlhatályos áfacsökkentést, a nagyobb vízkedvezmények bevezetését, illetve a kompenzációs támogatásokat. Emellett fontosnak tartja a halfogyasztást népszerűsítő rendezvények, halfőző versenyek és kóstoltatások szervezését, kiadványok megjelenését, valamint a haltermékek hangsúlyosabb bevonását
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 13:25
Magyar Levente: többszörösére nőtt négy év alatt az exportképes magyar kkv-k száma
Hangsúlyozta, a magyar kormány eredményesen segíti a kkv-k külpiacra jutását. Az Eximbank adatai alapján az árbevétel legalább 10 százalékát külpiacon szerző exportképes magyar vállalatok száma a 2014-es 2 ezerről 10-12 ezerre nőtt - tette hozzá.

Magyar Levente szerint a kedvező folyamat ellenére az exportképes magyar vállalkozások száma még mindig elmarad az európai uniós tagállamokban egy főre jutó mutatótól.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy a kárpát-medencei jelenlétet tovább kell erősíteni. Felidézte, hogy az elmúlt években több ezer kárpát-medencei határon túli magyar vállalattal alakítottak ki kapcsolatot a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével, és ezt a kört szeretnék bővíteni nem magyar nemzetiségű cégek bevonásával.

Magyar Levente szólt a befektetés ösztönzés területén elért eredményekről. Tavaly 17 ezer új munkahely létrejöttét érintő 3,5 milliárd euró értékű szerződést kötöttek magyarországi beruházásról a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közreműködésével,
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:25
A Nagytemplom a szabadságharcban is történelmi jelentőségű
ezer lakosú Debrecenbe - ismertette dr. Miru György, a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docense.

Elmondta: egyebek mellett itt működött a Kossuth Lajos vezette - ideiglenes kormányként működő - Országos Honvédelmi Bizottmány is. A sok vendég ellátása, elszállásolása komoly feladatot jelentett Debrecen lakosainak, amit azért sikerült megoldani.

Politikai, intézményi központ
Az országgyűlés népképviseleti szerve a Református Kollégium Oratórium termében, a főrendi tábla a mai Széchenyi utca és Piac utca sarki épületben, a Bárczy-ház emeletén ülésezett. Kossuth Lajos több alkalommal is mondott Debrecenben beszédeket, és nemcsak zárt körben, hanem az utcákon is. 1849. április 14-én a trónfosztás elfogadásakor az ország­gyűlés ülését áthelyezték a Nagytemplomba, ahol olyan sok helyi polgár gyűlt össze, hogy a képviselőknek úgy kellett helyet szorítani az első sorokban. Kossuth ekkor is komoly szónoklatot tartott. A trónfosztásról nem folytattak nyilvános vitát.
tinka1951, 2018. március 15. csütörtök, 10:59
Óriásiak a különbségek a 276 EU-s régió egy főre jutó hazai össztermékében
A legszegényebb területen, a bulgáriai Szeverozapaden (Északnyugat) régióban vásárlóerő-paritáson számolva az egy főre jutó bruttó hazai termék (GDP) az uniós átlag mindössze 29 százalékát érte el, míg a leggazdagabb körzetben, az Inner London-West (Belső London - Nyugat) brit régióban ez az arány 611 százalékot tett ki 2016-ban.

Egy évvel korábban is ugyanez a két régió állt a lista két végén, a különbség annyi, hogy a londoni régió még gazdagabb lett, mivel 2015-ben az uniós átlag 580 százalékán állt az egy főre jutó GDP, a bolgár területen pedig akkor is csak 29 százalékot mértek.

Az Eurostat közleményében kiemelte, hogy egyes régiókban az adatokat jelentősen befolyásolja az ingázók magas száma, amely nagy mértékben megemeli az adott régiókban az egy főre jutó GDP-adatot.

Tavalyelőtt 5 régióban haladta meg az EU-s átlag kétszeresét az egy főre jutó GDP, további 14 régióban pedig 150 százalék fölött állt, míg 21 régióban az uniós átlag felét sem érte el.

A leggazdagabbak listáját
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 16:52
Schanda: 55 milliárdos értékben valósulnak meg EFOP-os fejlesztések Baranyában
Schanda Tamás a Péccsel szomszédos 7000 lelkes városban tartott sajtótájékoztatón az összegre utalva hangsúlyozta: az országban Baranyában a legmagasabb az egy főre jutó EFOP-os támogatás.

A program rendelkezésre álló forrásait 2017. március végéig meghirdették, a pályázatok 93 százalékáról már döntés született, a többiről a következő időszakban döntenek - mondta az államtitkár, aki ismertette az oktatási, egészségügyi, szociális intézményeket is támogató program eddigi megyei eredményeit.

Ezek részéleteiről közölte: a program forrásaiból 39 baranyai köznevelési intézmény, továbbá három egyházi fenntartású iskola, valamint 18 - hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatását végző - tanoda fejlesztését támogatják.

Húsz megyei intézmény pályázott sikerrel az iskolák étkezési körülményeit javító programra - jegyezte meg. Schanda Tamás egyúttal kiemelt fontosságúnak nevezte a családok, a közösségek és a nők munkaerőpiaci részvételének pályázatokon keresztüli támogatását, valamint szólt a
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 13:22
FELEANNYIAN LAKJÁK, mint MAGYARORSZÁGOT
fakad, de ettől még igaz, mi több, a mi szempontunkból fontos is, hogy a síelés nem csak hobbi, vagy sport a norvégok számára, hanem egy magától értetődő és hétköznapi közlekedési forma is. A városközpontoktól távolabb eső helyeken az is tök normális, ha az ember a közértbe, vagy a kocsmába is síléceken ugrik le. Nem véletlenül tartja a norvég közmondás azt, hogy Norvégiában az emberek síléccel a lábukon születnek.
Pénz, méghozzá sok
Bár az ország népessége kicsit, Norvégia gazdasága pörög. Az egy főre jutó GPD alapján nem véletlenül szerepel rendre a világ legtehetősebb országainak listáján az élmezőnyében az egyébként szintén kis lakosságú, Katarhoz vagy Szingapúrhoz hasonlóan. Ebből az anyagi jólétből pedig jelentős összegeket áldoz Norvégia a sport infrastruktúrájába és a képzési lehetőségekbe saját olimpiai ambícióinak támogatása érdekében.Nemzeti szégyen
A 2006-os torinói téli olimpia borzasztóan sikerült Norvégia számára, az ország színeiben összesen két arany született. Ennek
bordat, 2018. február 23. péntek, 21:22
Érdekesség
Gábordottir

Mekkora a lakosság száma?
Izland lakosságának száma igen alacsony. Magyarország lakosságához viszonyítva, annak csupán 3,2%-a, 320 000 fő körüli.

Mekkora Izland területe?
A vulkanikus sziget mérete megközelítőleg akkora, mint Magyarországé, csupán 10 000 km2-rel nagyobb.
Magyarország: kb. 93 000 km2
Izland: kb. 103 000 km2
Izland és az izlandiak kiemelkedőek
Az izlandi főváros, Reykjavik a világ legészakibb fővárosa.
100%-os az írástudók aránya.
Az egy főre jutó kiadott könyvek száma világszinten itt a legmagasabb.
A világon először Izland legalizálta az abortuszt.
Európa legrégebbi élő nyelve az övék.
A világ országainak lakossága közül arányaiban itt használják az internetet a legtöbben.
A világ első női államfőjét Izlandon választották meg (Vigdis Finnbogadottir).
A világ legrégibb parlamentje Izlandon épült 930 körül.
A vizük olyan tiszta, hogy a vezetékes víznek nincs szüksége előkezelésre.
140
kirscha, 2018. február 20. kedd, 19:57
Rákos betegségek és az étrend
fűszernövények egyébként a következők: brokkoli, cukkini, spenót, fokhagyma, lilahagyma, sárgarépa, pirospaprika, káposztafélék, citrusfélék, alma, szőlő, feketeribizli, sárgabarack, cékla és csipkebogyó.

Egy másik, szintén igen széleskörű vizsgálatban 23 ország táplálkozási szokásait és a rák gyakoriságát hasonlították össze.
A megfigyelés arra az eredményre vezetett, hogy a rák azokban az országokban a leggyakoribb, ahol a legtöbb a napi hús és fehérjebevitel, ahogyan pedig csökken az egy főre eső hús és fehérjefogyasztás mértéke, úgy egyenes arányban csökken a rákos betegségek előfordulási gyakorisága is.
Egy angliai, 50.000 vegetárius több éven át tartó vizsgálatára alapuló felmérés szerint az azonos nemű és azonos életkorú, de vegyes étrenden élő kontrollcsoportokkal összevetve a vegetáriusoknál minden egyes rákféleség jóval ritkábban fordult elő. A vizsgálatot más körülmények között is lefolytatták - egészséges, vegetárius étrenden élő, káros szenvedélyektől mentes adventista,
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:02
A hongkongi Kowloon Walled City
egyetlen lyuk: a régi templomot körülvevő tér ékelődött. Az építkezésekkel párhuzamosan Kowloon Walled City a prostitúció és a bűnözés melegágyává, a kínai alvilági bandák, a triádok birtokává vált: a hatvanas években a világ egyik legnagyobb ópiumlaboratóriumaként tartották számon.

A 2,6 hektár (kb. Három futball pálya) méretű területen a nyolcvanas években körülbelül 33 ezer ember élt: egy főre 3,7 négyzetméternyi terület jutott. Többségüknek nem volt köze a bűnözéshez, csak az olcsó lakásárak vonzották a környékre. A sikátorokra néző épületrészekben, akár különböző magasságokban, apró üzletek, éttermek, mosodák működtek. A sűrű beépítés néhány szokatlan megoldást is eredményezett: a házfalak között például 300 lépcső kígyózott felfelé, a felsőbb emeletek lakóit szolgálva. Maximálisan kihasználták a lapostetőket is: a gyerekek többnyire itt játszottak. A legfontosabb közösségi teret a
schuro, 2018. február 07. szerda, 07:29
Német lap: Brüsszel megvonná a gazdagabb tagállamoktól a strukturális támogatásokat
A bizottság szerint a következő, 2021-ben kezdődő hétéves költségvetési ciklusban be kellene vezetni azt a szabályt, hogy nem kaphat pénzt az öt strukturális és beruházási alapból olyan tagállam, amelyben az egy főre jutó jövedelem meghaladja az EU-s átlagot.

Így elesne a támogatásoktól Ausztria, a három Benelux-állam, Dánia, Finnország, Franciaország, Írország, Németország és Svédország. Ezzel hét év alatt nagyjából 100 milliárd eurót (mintegy 31 ezermilliárd forint) lehetne megtakarítani.

A megszorításra az Egyesült Királyság távozása és az új EU-s feladatok, köztük a külső határ védelmének forrásigénye miatt lenne szükség. A kiadásokat akkor is csökkenteni kellene, ha a tagállamok növelnék hozzájárulásukat a közös költségvetéshez, márpedig erre nem hajlandó valamennyi uniós tag, az új osztrák kormány például már bejelentette, hogy befizetéseit a mostani szinten tartja.

A Brexit éves szinten nagyjából 10 milliárd eurós lyukat üt az uniós költségvetésen, az új feladatok költségességét
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 12:02
1/113
Képek, videók
Koncz Orsolya - Nagyon sz
sanci81
2018. február 25. vasárnap, 18:36
Karafiáth Orsolya - Kíván
sanci81
2018. február 22. csütörtök, 17:16
orsolya név.jpg
zsokica45
2017. november 07. kedd, 18:26
orsolya névvc.jpg
zsokica45
2016. október 26. szerda, 14:42
orsolya névv.jpg
zsokica45
2016. október 26. szerda, 14:42
Orsolya
szicu
2016. május 13. péntek, 09:56
orsolya zárda
chillik
2015. november 07. szombat, 06:35
Ő okozta! :((
meki77
2012. január 24. kedd, 20:26
Ne hazudj, a te okoztad!
meki77
2011. december 27. kedd, 21:40
Ez okozta a káoszt.jpg
samsira
2010. április 26. hétfő, 16:25
Okoztak problémát ezek a
angyaliboszi
2006. december 06. szerda, 20:37
Pszichiátriai intézmény
pecsioszi
2006. július 10. hétfő, 09:42
Intézmények száma
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:59
Intézmények jegyzéke
furaila
2013. január 14. hétfő, 22:53
Háttérben az EU Intézmény
zlako
2007. március 29. csütörtök, 16:09
Címkék
külső határ, világon először, anyagi jólétből, ország színeiben, Magyar Levente, iskolák étkezési, Inner London-West, első sorokban, írástudók aránya, képzési lehetőségekbe, izlandiak kiemelkedőek, megfigyelés arra, évvel korábban, városközpontoktól távolabb, árbevétel legalább, kezdeményezésben aktív,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.