Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 10:31 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Oktatási jogok biztosa: több mint 1800 panasz a tavalyi évben, továbbra is a köznevelés fő terület
Az MTI-hez eljuttatott 150 oldalas összegzés szerint 1151 panasz érkezett a köznevelés területéről, 516 a felsőoktatásból, 125 a szakképzésből és 20 egyéb beadványt regisztráltak. Az ügyek száma mintegy kétszázzal nőtt az előző évhez képest. A panaszok legnagyobb részét elektronikus úton nyújtották be. A biztos 922 állásfoglalást, illetve tájékoztatást fogalmazott meg.

Az Oktatási Jogok Biztosa Hivatalába érkezett például olyan panasz, amely egy óvoda szervezésében megvalósított úszásoktatással függött össze. Az uszodában a gyermekek egy - az uszoda alkalmazásában álló - úszásoktató felügyelete alatt voltak, a panasz szerint az oktató viselkedése a gyerekekkel szemben többször durva, agresszív volt. A konkrét esetben a panaszban érintett kisgyermek az egyik társával a vízben összetűzésbe keveredett, mire a gyermek a társát megütötte. Ezt látva az úszásoktató nyakánál fogva kiemelte a panaszos gyermekét a medencéből, majd kérdezés nélkül arcon ütötte, majd kitiltotta az uszodai
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 07:04
fésülködés
olyan életveszélyes akut betegségek kialakulásához is hozzájárul, mint a szívkoszorúér és az agyi trombózis.

Hát nem zseniális, hogy napi pár perc fésülködéssel megtornáztathatjuk, felfrissíthetjük a fejünket és még ezektől a félelmetes nyavalyáktól sem kell tartanunk?

Lehet, hogy valakiben felmerülnek kételyek, mondván “én nem merek fésülködni, mert eleve nincs sok hajam, ráadásul állandóan hullik".

A helyzet az, hogy pont ezeknek az embereknek lenne a legnagyobb szükségük a fésülködésre, mivel azok a hajszálak, amelyek már attól kihullanak, hogy csak végighúzzuk az ujjbegyeinket a fejünkön, mind gyengék vagy halottak és már csak a “szentlélek tartja" őket a fejbőr tetején...

Sokszor végig se kell simítsuk a fejünket, reggeli felkeléskor azt vesszük észre, hogy a párna tele van hajjal.

Az ilyen esetekben akkor már többet ér, ha elébe megyünk a problémának és ezeket kifésüljük, a megmaradt hajszálakról pedig elmondhatjuk, hogy
faciendum, 2018. szeptember 22. szombat, 17:10
Helyettes államtitkár: a kormány számos feltételt biztosít a jó közétkeztetéshez
Sölch Gellért felidézte, az egységes közétkeztetési rendelet 2015-ös bevezetése előtt szigetszerű kísérletek voltak az iskolai (óvodai) közétkeztetés megreformálására, a rendelet azonban kimondja azokat a minimumokat, amelyeket minden főzőkonyhának be kell tartania.

A rendelettel a cél az volt - emlékeztetett -, hogy a közétkeztetésre szánt ételek kevesebb só, cukor és zsír hozzáadásával készüljenek, emelkedjen a zöldség- és gyümölcsadag, megfelelő legyen a tej, tejtermékek aránya és több teljes kiőrlésű gabonából készült pékáru kerüljön a gyerek elé.

Az helyettes államtitkár kiemelte, a másik fontos feladat volt a pénzügyi feltételek biztosítása. Mint mondta, a kormány 2,5-szer több forrást biztosít közétkeztetésre, mint 2010-ben, és ma már 630 ezer gyermek részesülhet ingyenes vagy kedvezményes közétkeztetésben, szemben a nyolc évvel ezelőtti 257 ezerhez.

Sölch Gellért megemlítette, hogy a népegészségügyi termékadó bevezetése, az élelmiszerek transzzsírtartalmának csökkentését célzó
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 13:21
Nyugat-nílusi lázban halt meg egy férfi Horvátországban, Pélmonostoron
megbetegedés történt.

A nyugat-nílusi láz az egész Balkánon terjed, többen haltak bele kórba Szerbiában, Görögországban, Romániában, Bosznia-Hercegovinában és Koszovóban is.

A nyugat-nílusi vírus által okozott megbetegedések jellemzően olyan időszakokban fordulnak elő, amikor sok a szúnyog, mert a vírus szúnyogcsípéssel terjed. Az első megbetegedések általában július második felében jelentkeznek, a legtöbb beteget augusztusban és szeptemberben regisztrálják.

A fertőzés szempontjából a legnagyobb veszélyben az idősebbek vannak, akiknek gyengébb az immunrendszerük, illetve a krónikus betegségben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben, szívritmuszavarban vagy idegrendszeri zavarban szenvedőkre is veszélyes. Embereknél a fertőzöttek 80 százaléka tünetmentesen vészeli át a betegséget, és vélhetőleg életre szóló immunitás alakul ki. Az esetek ötödében a megbetegedés túlnyomórészt enyhe tünetekkel - láz, izomfájdalom, fejfájás, nyirokcsomó-megnagyobbodás, bőrkiütések - jár, magától gyógyul. Az esetek
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 16:02
Gyorsabbá teszik a kilakoltatást
folyamatát - közölte Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke a csütörtöki Magyar Időkben.

Schandl elmondta: már az ősszel a Parlament elé kerülhet a törvényjavaslat, amelynek célja, hogy
,,GYORSABB, ÁTLÁTHATÓBB ÉS EGYSZERŰBB LEGYEN A VÉGREHAJTÁS FOLYAMATA".

A törvénymódosítás a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: mostanra ott tartunk, hogy naponta 12-15 ember veszíti el az otthonát.
A kilakoltatások legnagyobb része (kb. 60%-a) az adóssággal terhelt lakásokból történt - ez az a kategória, amely az elmúlt években meredeken megnőtt.
Ma egyes esetekben akár egy év is eltelhet a végrehajtás kérése a végrehajtás közt (a jelenlegi jogszabályok például lehetőséget adnak arra, hogy az adós kérje a bíróságtól a végrehajtás felfüggesztését, legfeljebb hat hónapra),
Ez az idő sokszor éppen arra elég, hogy az adós más lakhatás után nézzen, és elkerülje az utcára kerülést.
Ezt az időt rövidítenék
lizawolf, 2018. szeptember 01. szombat, 12:38
Hét bizarr boszorkánypróba
felkutatására is, amely egy harmadik mellbimbót jelentett, amit a korabeli felfogás szerint a boszorkányok arra használtak, hogy azzal táplálják segítő állataikat.


,,Természetesen" ezúttal sem kellett sok ahhoz, hogy valakit elítéljenek. Elég volt egy anyajegy, egy sebhely, tetoválás, vagy lényegében bármiféle fizikai rendellenesség, hogy a buzgó boszorkányvadászok megtalálják ,,amit kerestek". A legnagyobb boszorkányhisztéria közepette a kétségbeesett falusiak gyakran szándékosan levágták vagy leégették magukról a gyanúra okot adó jeleket - igaz, utána éppen sebeik szolgálhattak ,,bizonyítékként" az ördöggel való üzelmeikre.

Ha megszúrnak, próbálj jajgatni!

Egy jó boszorkányvadász akkor sem adta fel, ha nem talált egyetlen boszorkányjelet sem a vádlott testén. Angliában és Skóciában ilyen esetekben hívtak segítségül egy-egy ,,jól képzett"
moonshadows, 2018. augusztus 31. péntek, 18:23
Tovább terjed a nyugat-nílusi láz a Balkánon
megbetegedést.

Halálos áldozata volt a vírusnak Romániában és Koszovón, nyugat-nílusi lázzal fertőzött betegeket azonban regisztráltak Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában is.

A nyugat-nílusi vírus által okozott megbetegedések jellemzően olyan időszakokban fordulnak elő, amikor sok a szúnyog, mert a vírus szúnyogcsípéssel terjed. Az első megbetegedések általában július második felében jelentkeznek, a legtöbb beteget augusztusban és szeptemberben regisztrálják.

A fertőzés szempontjából a legnagyobb veszélyben az idősebbek vannak, akiknek gyengébb az immunrendszerük, valamilyen krónikus betegségben, magas vérnyomásban, cukorbetegségben, szívritmuszavarban vagy idegrendszeri zavarban szenvednek.

A nyugat-nílusi lázat okozó vírust először 1937-ben Ugandában azonosították, majd 1950-ben Egyiptomban okozta az első nagyobb járványt. A vírusgazdák a madarak, közöttük pedig a szúnyogok révén terjed a kór, és az emberre is szúnyogcsípés útján kerül át.

Embereknél a fertőzöttek 80
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 14:43
Izraelben is van halálos áldozata a nyugat-nílusi láznak
találtak betegséget terjesztő szúnyogokat, de az egész ország területéről jelentettek megbetegedéseket.

A halálos áldozatok, illetve a kórházakban ápolt súlyosabb esetek eleve legyöngültebb egészségi állapotban lévő, általában idősebb emberek közül kerültek ki. A megbetegedések döntő többsége enyhe lefolyású, de az egyik, jelenleg kritikus állapotban lévő beteg mindössze 18 éves.

Pontos adatok a fertőzöttekről nem állnak rendelkezésre, mert közülük csak kevesen jutnak el orvoshoz, ugyanis legnagyobb részük tünetmentes, vagy csak két három-napos enyhe lefolyású influenzához hasonlatos tünetektől szenved.

Az izraeli környezetvédelmi minisztérium szúnyogirtásra utasította a helyi hatóságokat, és felszólította a lakosságot, hogy tegyenek óvintézkedéseket a szúnyogokkal szemben: a nagy meleg ellenére viseljenek testüket fedő ruhát, és használjanak szúnyogriasztó eszközöket.

Izraelt az utóbbi időkben minden évben elérte a nyugat-nílusi láz, de az egészségügyi minisztérium szerint idén a korábbi
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:25
Fellőtték a szelek lézeres mérését előkészítő Aeolus műholdat
egy éven belül részét képezik a műhold lézeres mérései.

A szeleket úgy méri, hogy ultraviola lézersugarat bocsát ki az atmoszférába és nagy méretű űrtávcsövével megméri a visszajövő fényjelet, mely a különböző magasságok szeleiben mozgó levegőmolekulákról és apró részecskékről verődik vissza.

A meteorológusok ezután módosítják a modelljeiket a műhold gyűjtötte információk alapján, ezzel javítják az előrejelzés pontosságát. A méréseknek a középtávú, vagyis néhány napos előrejelzésre lesz a legnagyobb hatása.

Az Aeolus tesztmisszió, amelyik előkészíti a leendő lézeres meteorológiai műholdak működését.

Jelenleg többféleképpen lehet a szeleket megmérni: a forgó szélkerékkel, meteorológiai ballonnal vagy a felhők viselkedését megfigyelő műholdakkal. Ezek azonban csak arról számolnak be, hogy mi történik egy adott helyen vagy egy bizonyos magasságban.

Az Aeolus azonban az egész földi légkörből, a 30 kilométer magas sztratoszféráig minden magasságból gyűjti az adatokat. Ez olyan esetekben
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 13:48
A devizahitelek döntő többsége csalás...
elnöke, persze tisztes juttatásért. (lásd: Internet)

dr Harmat Zsolt beosztása folytán igen befolyásos és tehetős ember, az interneten lévő adatok szerint 8 évvel ezelőtt éves fizetése az MNV-nél jóval alacsonyabb beosztásban 17 millió Ft-volt, ami azóta hatványozottan növekedett. Mondjuk legyen ez az ő dolga. Olyan szakmai karriert futott be amely ilyen jövedelemhez juttatta, ezt most ne firtassuk. Firtassuk azt, hogy közgazdászként, könyvszakértőként és jogászként valamint Magyarország legnagyobb háttérintézményének vezetőjeként tiszta képe van a devizakatasztrófáról. És itt a lényegi kérdés: Hogy van képe az általa is kiépített és működtetett kifosztásra felépülő rendszerből személyesen kisemmizni és utcára lökni egy hat fős családot. Meg is válaszolom: Úgy hogy sérthetetlennek érzi magát. Nincs fölötte jogi kontroll, mert a rendszer védi. Nincs felette társadalmi kontroll, mert a társadalom feletti szférákban ilyen nincs. Erkölcsi kontroll sincs felette, mert a gyengéktől mindet el lehet
simocsi, 2018. augusztus 23. csütörtök, 11:09
A Mecsek, mint zivatargenerátor
A Mecsek, mint zivatargenerátor

Lassan mozgó zivatarcellák alakultak ki a Mecsek környékén, melyek a helyi domborzati adottságok által kialakított zivatarok szép példái.

A majdnem felhőmentes délelőttöt követően szinte a semmiből alakultak ki a nap első zivatarai a Mecsek térségében. A zivatarokat erős szél, néhol apró szemű jégeső is kísérte. Mindez jó példája annak, mennyire meghatározóak tudnak lenni a helyi adottságok a zivatarok szempontjából.

Jelen esetben is a Mecsek, mint orográfiai akadály játszott fontos szerepet abban, hogy a meleg levegő felfelé kezdjen el mozogni. Az emelkedő levegő elérve harmatpontját (azt a hőmérsékletet, amelyen a levegőben lévő nedvesség kicsapódik) gomolyfelhőket hozott létre, melyek továbbfejlődéséből zivatarfelhők alakultak ki.

Magyarszéken elhelyezett webkameránk tökéletes szögből rögzitette az
taltos1, 2018. augusztus 19. vasárnap, 23:24
Enneagram - Fejlődési szintek / Hogyan fogjunk hozzá?
személyiségünk meggyökeresedett szokásaitól. Az enneagram segít felismerni számos gondolatunk, reakcióink és viselkedésformánk megszokásokon alapuló jellegét és azt, hogy ez gyakran éppen a saját érdekeink ellenében hat. Ennek köszönhetően rátalálunk arra a belső nyugalomra és szabadságra, amellyel levetkőzhetjük ezeket a szokásokat, és így feltárul előttünk a teljesebb, elégedettebb élet lehetősége. Ha megtanuljuk ítélkezés és önigazolás nélkül szemlélni önnön félelmeinket, sérelmeinket és gyengéinket, az a legnagyobb jó, amiben csak részesíthetjük magunkat, s ez egyben lehetővé teszi, hogy ezt a nagy ajándékot másokkal is megosszuk.

Az integráció és a dezintegráció iránya

A következő fontos fogalom, amit meg kell ismernünk, az az, hogy mi a jelentősége az enneagram egyeneseinek. A kilenc személyiségtípus nem állandó kategória: ezek nyílt rendszerek, s így teret adnak a lelki fejlődésnek és leromlásnak egyaránt.

Az enneagram számai nem véletlenszerű sorrendben kapcsolódnak
eposz, 2018. augusztus 08. szerda, 14:44
1/173
Képek, videók
szövetségi elnök hivatala
mecsery
2010. február 08. hétfő, 23:21
Rose Art tube tavalyi.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:36
Tavalyi levél a fán.jpg
chillik
2017. április 30. vasárnap, 12:37
tavalyi örömök.jpg
agica2004
2017. február 12. vasárnap, 14:33
A tavalyi cselédekhez 01.
chillik
2016. augusztus 03. szerda, 06:03
A tavalyi cselédekhez 02.
chillik
2016. augusztus 03. szerda, 06:02
vicces tavalyi kaja.jpg
zsokica45
2016. február 28. vasárnap, 19:17
saját tavalyi.jpg
gabfe
2015. december 21. hétfő, 22:11
tavalyi
gabfe
2015. szeptember 23. szerda, 11:47
tavalyi kaja.jpg
zsokica45
2015. február 16. hétfő, 12:37
tavalyi.png
hatibacsi
2015. február 12. csütörtök, 19:39
DSIDA TAVALYI SZERELEM.jp
feviroza
2014. december 09. kedd, 13:37
DSIDA TAVALYI SZERELEM.j
feviroza
2014. december 09. kedd, 13:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.