Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:23 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kajak-kenu vk - Hat magyar érem szombaton
A kilenc döntőben összesen 15 magyar egység szállt vízre az erős hátszélben, a finálék közül hatban két hazai egységért is szoríthatott a Maty-ér közönsége.

Kezdésként két ezüstéremnek tapsolhatott a publikum. A nőknél K-1 500-on két korábbi ezres specialista, Bodonyi Dóra és Medveczky Erika lapátolt, a forma alapján előbbitől lehetett jobb eredményre számítani. Így is lett, a Szolnok 24 éves, világ- és Európa-bajnok kajakosa végig az élbolyban haladt, féltávnál harmadik volt, és ugyan az új-zélandi Caitlin Ryant már nem tudta befogni, remekül versenyezve végül másodikként ért célba. Medveczky hatodikként zárt.

"Fáradt voltam a múlt heti rangsoroló után, és itt az előfutam és középfutam sem volt az igazi, de most erős pályát tudtam menni. Számítottam rá, hogy az új-zélandi lány jó lesz, így is történt. Nagyon zavart az erős szél, de próbáltam nem foglalkozni vele. Boldog vagyok ezzel az ezüsttel" - nyilatkozott Bodonyi Dóra.

A férfiak K-1 1000 méteres fináléjában Kopasz Bálint címvédőként
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:06
Összefüggést mutattak ki a balkezesség és az alacsony születési súly között
hogy a balkezesség gyakoribb az ikreknél és még gyakoribb a hármas ikreknél, ezért a kutatók kizárólag az utóbbiakra fókuszáltak a tanulmányukban.

Az adatbázisokat leszűrték a 33 hétre született hármas ikrekre: Hollandiában ez 947, Japánban 1305 hármas ikret jelentett.

A kutatók ezután megállapították, hogy a jobb- és balkezes gyerekek születési átlagsúlya eltért egymástól: Hollandiában a balkezes gyerekek 1,79 kilogrammal, a jobbkezesek 1,903 kilogrammal jöttek a világra. Japánban hasonló eredményre jutottak: a balkezes gyerekek születési súlya 1,599 kilogramm, a jobbkezeseké 1,727 kilogramm volt.

Az eredmények szerint sem az anya életkora, sem a születési sorrend nem befolyásolta a gyerekek balkezességét. A kutatók azt is megállapították, hogy a balkezes gyerekeknél lassabban fejlődtek a motorikus képességek.

A kutatók ugyanakkor hangsúlyozzák, az eredményeik nem azt jelentik, hogy az alacsony születési súly a balkezesség egyetlen oka. Mint rámutattak, korábbi tanulmányok szerint az
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 15:41
Ezt állítják a tudósok a halál utáni életről
A tudomány elég kiábrándító véleményen van a halál utáni élettel kapcsolatban.

NLCafé
f Ajánlom
A tudomány olyan szuper dolgokkal ajándékozott meg minket, mint a repülés vagy az internet, az orvostudomány csodáiról nem is beszélve. De nem várhatjuk el tőle, hogy mindig a kedvünkre tegyen: a halál utáni élettel kapcsolatban például kifejezetten lehangoló eredményre jutott.


Sean Carrol, a California Institute of Technology professzora szerint teljesen reménytelen abban hinni, hogy vár minket valami a halál után. Azokat is kiábrándítja, akik a lélek halhatatlanságában hisznek. Ennek magyarázata, hogy ha a lelket azonosítjuk a tudatunkkal, akkor be kell látnunk, hogy egy testünktől függő entitásról beszélünk. Eszerint a tudatunk is atomokból és elektronokból épül fel, melyek a fizikai test halálával a semmibe vesznek.

indy100
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 07:27
Vitaminhiány
vizsgálati körülményeket, a vizsgálatok eredeti célját, az alkalmazott módszertant, és azokat a termesztési körülményeket, termőhelyi adottságokat, ahonnan a minták származnak" - hívja fel a figyelmet dr. Tirczka Imre, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság-és Környezettudományi Karának egyetemi docense. ,,Úgy gondolom, itt lenne az ideje ezzel a kérdéssel behatóbban foglalkozni."

Márai Géza szerint az évtizedek alatt sokat fejlődött mérési módszereknek éppen ellenkező eredményre kellett volna jutnia: ,,A harminc-ötven évvel korábbi, kezdetlegesebb laboratóriumi módszerekhez képest napjaink csúcstechnikája alaposabban és pontosabban képes mérni a termőtalajt vagy a zöldségek, gyümölcsök ásványianyag- és vitamintartalmát. Ha ezek állapotában semmi változás nem történt volna, akkor sorra magasabb értékeket kapnánk. Viszont a valóságos helyzet éppen az, hogy mindezek ellenére bizonyítottan csökkentek ezek az értékek."


Jobb a
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
A bennünk élő gyilkos
lendületet adott a kutatásoknak; Adrian Raine brit orvosprofesszor volt az első, aki ezzel a modern eljárással próbálta feltérképezni egy gyilkos elméjét.

Raine és csapata éveken keresztül vizsgálta a kaliforniai börtönökben raboskodó gyilkosok agyműködését. Nem a szikrázó napsütés vagy a homokos strandok miatt költöztek az Arany államba, hanem azért, mert, ahogy tudós fogalmazott, ,,itt feltűnően nagy számban élnek erőszakos, gyilkos hajlamú egyének".

Raine-ék meglepő eredményre jutottak, szinte minden általuk vizsgált gyilkos agya ugyanazokat a sajátságokat mutatta: csökkent aktivitást az emocionális impulzusokat szabályozó prefrontális cortexben és az agy érzelemközpontja, az amigdala feltűnő túlműködését. Úgy fest tehát, hogy a gyilkosok az átlagnál könnyebben dühbe gurulnak, és nehezebben tudják ellenőrzés alatt tartani az érzéseiket.

A harcos gén
De vajon miért? Egy 1993-as hollandiai kutatás erre a kérdésre is választ adott. A tudósok egy olyan családot
eposz, 2018. április 18. szerda, 19:10
Mindkét szavazatot a Fideszre!
őszinték: ez csak a Soros-féle spekulánsoknak jó. Ők tudnak ebből profitálni, és a végén a magyar emberek fizetik meg az árát. Soros pénzéből Soros szervezetei, például az Avaaz nevű Soros-formáció, százmilliókat költenek el ezekben a napokban is a választás befolyásolására. Azért teszik, mert ez Soros György érdeke. A taktikai szavazás nevű csodafegyver Soros György jelöltjeinek támogatását célzó program. Ilyen egyszerű, és ezt ki is kell mondani róla.

- Holnap mindez eldől. Ön milyen eredményre számít?

- Bízom a győzelemben. De tenni is kell érte. A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani.

Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem van, mert
menusgabor, 2018. április 07. szombat, 21:00
Nincs Cím
gránátalma előnyei?
FONTOS SZEREPE VAN A SÚLYKONTROLLBAN
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalóriáa van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


JÓ HATÁSSAL VAN A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERRE
Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása. 2000-ben jelent meg az American Journal of Clinical Nutrition egyik számában egy kutatók által kezdeményezett kísérlet, melyben egészséges felnőtt férfiakat és egészségtelen egereket vizsgáltak. Mindkét csoport naponta fogyasztott gránátalma levet. Két hét
eva6, 2018. március 11. vasárnap, 17:49
Rákos betegségek és az étrend
kifejtik, hogy - mint már említettem - a rákos betegek 50-60%-ánál az étrend tehető felelőssé.

Nem véletlen, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek több mint a fele az emésztőrendszert támadja meg - gyomorrák, bélrák, végbélrák, vastagbélrák stb. -, de a tüdő- vagy hörgőráknál sem kevésbé jelentős szerep jut a táplálkozásnak!

Egy másik, japán rákkutató orvosok által végzett monumentális méretű megfigyelés - 16 éven át kísértek nyomon 122.000 40 év feletti férfit - arra az eredményre vezetett, hogy leggyakrabban azoknál alakult ki rákos megbetegedés, akik dohányoztak, alkoholizáltak, húst fogyasztottak és nagyon kevés zöldséget, gyümölcsöt, élő táplálékot fogyasztottak.

Ugyanakkor a legritkább volt a rákos betegség azoknál, akik nem hódoltak semmilyen szenvedélybetegségnek - nem dohányoztak, nem alkoholizáltak -, valamilyen vallási vagy morális okból kifolyólag nem fogyasztottak húst, viszont sok gyümölcsöt és zöldséget ettek.

A legfőbb daganatellenes
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:02
A barátság idős korban fontosabb a közérzetünk szempontjából
,,Ahogy öregszünk, a barátság egyre fontosabbá válik" - mondja William Chopik, a Michigan Állami Egyetem pszichológia tanársegédje. ,,Megtartani egy életen át néhány igazi jó barátot, jót tesz az egészségünknek is, a közérzetünknek is. Úgyhogy érdemes a barátságba invesztálni, mert boldogabbá tesz bennünket."

A mintegy 280 000 emberre kiterjedő kutatás arra az eredményre jutott, hogy a barátság egyre nagyobb szerepet tölt be az életünk folyamán abban, hogy boldogok és egészségesek vagyunk-e. Az idősebb személyek számára a barátság erősebb jelzője az egészségnek és a boldogságnak, mint a családtagokkal való kapcsolat.

Chopik előbb kielemezte a kapcsolatokról szóló információkat, a szubjektív egészségi állapotot (a kitöltő önmaga értékeli saját állapotát) és az elégedettséget.

(Az ebben a felmérésben résztvevők a legkülönbözőbb korúak voltak, közel 100 országból.)

A következő kutatásban az Egyesült Államok 7 és félezer idős emberénél nézte
suzymama, 2018. február 05. hétfő, 11:35
A hosszú élet völgye
Ezért aztán a vilcabambaiak tíz-húsz évvel tovább élnek, mint az átlag európaiak vagy amerikaiak, nem ritka, hogy átlépik a bűvös százéves korhatárt.

Gabriel Erazo, saját állítása szerint 132 éves volt. Mindig két kalapot is viselt.

Walker úgy vélte, a völgylakók az ásványokban rendkívül gazdag ivóvíznek köszönhetik jó egészségüket. Két antropológus kutató azonban más eredményre jutott. Miután hosszabb időt töltöttek a faluban és sokat beszélgettek az ott élőkkel, rájöttek, hogy sokan elég szabadon kezelik a születési dátumukat.

Templom Vilcabamba főterén

Akkor még csak azért tódítottak, mert a rendkívül magas kor tiszteletet váltott ki a környezetükből. Később pedig, amikor kiderült, hogy matuzsálemnek lenni nem is rossz biznisz, mert ide vonzza a
schuro, 2017. december 28. csütörtök, 21:22
A Metró közzétette béremelési ajánlatát, a szakszervezet sztrájkbizottságot alakított
november 28-án tárgyalt a szakszervezet és a Metro vezetése. A cég a bérek kapcsán olyan ajánlatot tett, ami távol állt a KASZ követelésétől, így ezt az ajánlatot a tárgyalódelegáció nem fogadta el.

A Metro ezért a bérajánlatát visszavonta, és péntekre újabb béremelési javaslatot készített. A második ajánlat némiképp eltért az előzőtől, de nem tartalmaz érdemi előrelépést, amit ezért a KASZ nem tudott elfogadni - írja a szakszervezet.

"Mivel tisztán látszik, hogy a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a KASZ megalakította a sztrájkbizottságot. A cégnek a jogszabályok szerint 7 napja van arra, hogy tárgyaljon a szakszervezettel, és elfogadható bérajánlattal álljon elő. Ha ez nem történik meg, sztrájk lesz, mégpedig olyan időpontban, amely fájni fog a cégnek" - fogalmazott a szakszervezet.

A KASZ hamarosan közzéteszi a követeléseit, de a cég ragaszkodott ahhoz, hogy pénteken kommunikálja saját béremelési terveit a dolgozóknak, ezért fontos leszögezni, hogy az nem egyezik a szakszervezet
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:39
Elhúzódik az új vizsgálat az orosz cári család maradványainak ügyében
vizsgálatból, amelynek eredményét nem fogadta el.

Kirill kérte, hogy az új nyomozásba az egyházat is vonják be, amire Putyin áldását adta. Az 1998-ban lezárt hivatalos, Ivanov-Gill-féle DNS-vizsgálat következtéseit, amelyek szerint a Jekatyerinburgban megtalált csontok a cári családtól származnak, több neves külföldi szakértő is kétségbe vonta.

Több mint két évvel a cárdosszié újranyitása után azonban még sem a hivatalos vizsgálat, sem az azzal karöltve működő egyházi nyomozóbizottság nem jutott eredményre. Kirill pátriárka a tanácskozáson kijelentette, hogy az egyháznak továbbra sincs hivatalos álláspontja a "jekatyerinburgi maradványok" eredetével kapcsolatban, és hogy azt majd a püspöki konferencia és a szinódus fogja kialakítani. Kényes ügyről van szó, hiszen II. Miklóst és családját 2000-ben szentté nyilvánították Oroszországban, ezért az ortodox hívők számára a csontok, ha azok minden kétséget kizáróan eredetinek bizonyulnak, ereklyéknek minősülnek.

Figyelemre méltó, hogy Marina
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 16:13
1/70
Képek, videók
LGyNö Bodonyi hullámv. in
rece-fice
2010. május 27. csütörtök, 16:54
LGyNö Bodonyi szegfűs-tul
rece-fice
2010. január 19. kedd, 14:58
LGyNö Bodonyi folyókás so
rece-fice
2010. január 19. kedd, 14:52
86_bodonyi.jpg
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:40
bodonyi sátorlepedő 21.a
kotos
2008. március 05. szerda, 22:14
bodonyi sátorlepedő 21.b
kotos
2008. március 05. szerda, 22:13
bodonyi palóc néptáncosok
urbandi
2006. július 09. vasárnap, 20:46
Medveczky Ilona,táncmüvés
farkas1945
2010. november 05. péntek, 14:01
medveczky06.jpg
kpista64
2009. október 22. csütörtök, 17:25
medveczky2.jpg
gumohuba
2009. január 31. szombat, 20:44
medveczky1.jpg
gumohuba
2009. január 31. szombat, 20:43
Caitlin.png
gizellalapu
2013. május 12. vasárnap, 07:47
caitlin800.jpg
konoksag
2008. június 30. hétfő, 06:54
Címkék
taktikai szavazás, felmérésben résztvevők, szinódus fogja, püspöki konferencia, kutatók ezután, családtagokkal való, magyar emberek, hivatalos vizsgálat, vilcabambaiak tíz-húsz, gránátalma magjai, tudomány olyan, kitöltő önmaga, választás befolyásolására, finálék közül, legkülönbözőbb korúak, hármas ikreknél,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.