Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:17 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
gránátalma előnyei?
FONTOS SZEREPE VAN A SÚLYKONTROLLBAN
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalóriáa van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


JÓ HATÁSSAL VAN A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERRE
Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása. 2000-ben jelent meg az American Journal of Clinical Nutrition egyik számában egy kutatók által kezdeményezett kísérlet, melyben egészséges felnőtt férfiakat és egészségtelen egereket vizsgáltak. Mindkét csoport naponta fogyasztott gránátalma levet. Két hét
eva6, 2018. március 11. vasárnap, 17:49
Rákos betegségek és az étrend
kifejtik, hogy - mint már említettem - a rákos betegek 50-60%-ánál az étrend tehető felelőssé.

Nem véletlen, hogy a rosszindulatú daganatos betegségek több mint a fele az emésztőrendszert támadja meg - gyomorrák, bélrák, végbélrák, vastagbélrák stb. -, de a tüdő- vagy hörgőráknál sem kevésbé jelentős szerep jut a táplálkozásnak!

Egy másik, japán rákkutató orvosok által végzett monumentális méretű megfigyelés - 16 éven át kísértek nyomon 122.000 40 év feletti férfit - arra az eredményre vezetett, hogy leggyakrabban azoknál alakult ki rákos megbetegedés, akik dohányoztak, alkoholizáltak, húst fogyasztottak és nagyon kevés zöldséget, gyümölcsöt, élő táplálékot fogyasztottak.

Ugyanakkor a legritkább volt a rákos betegség azoknál, akik nem hódoltak semmilyen szenvedélybetegségnek - nem dohányoztak, nem alkoholizáltak -, valamilyen vallási vagy morális okból kifolyólag nem fogyasztottak húst, viszont sok gyümölcsöt és zöldséget ettek.

A legfőbb daganatellenes
yaskane, 2018. február 15. csütörtök, 11:02
A barátság idős korban fontosabb a közérzetünk szempontjából
,,Ahogy öregszünk, a barátság egyre fontosabbá válik" - mondja William Chopik, a Michigan Állami Egyetem pszichológia tanársegédje. ,,Megtartani egy életen át néhány igazi jó barátot, jót tesz az egészségünknek is, a közérzetünknek is. Úgyhogy érdemes a barátságba invesztálni, mert boldogabbá tesz bennünket."

A mintegy 280 000 emberre kiterjedő kutatás arra az eredményre jutott, hogy a barátság egyre nagyobb szerepet tölt be az életünk folyamán abban, hogy boldogok és egészségesek vagyunk-e. Az idősebb személyek számára a barátság erősebb jelzője az egészségnek és a boldogságnak, mint a családtagokkal való kapcsolat.

Chopik előbb kielemezte a kapcsolatokról szóló információkat, a szubjektív egészségi állapotot (a kitöltő önmaga értékeli saját állapotát) és az elégedettséget.

(Az ebben a felmérésben résztvevők a legkülönbözőbb korúak voltak, közel 100 országból.)

A következő kutatásban az Egyesült Államok 7 és félezer idős emberénél nézte
suzymama, 2018. február 05. hétfő, 11:35
A hosszú élet völgye
Ezért aztán a vilcabambaiak tíz-húsz évvel tovább élnek, mint az átlag európaiak vagy amerikaiak, nem ritka, hogy átlépik a bűvös százéves korhatárt.

Gabriel Erazo, saját állítása szerint 132 éves volt. Mindig két kalapot is viselt.

Walker úgy vélte, a völgylakók az ásványokban rendkívül gazdag ivóvíznek köszönhetik jó egészségüket. Két antropológus kutató azonban más eredményre jutott. Miután hosszabb időt töltöttek a faluban és sokat beszélgettek az ott élőkkel, rájöttek, hogy sokan elég szabadon kezelik a születési dátumukat.

Templom Vilcabamba főterén

Akkor még csak azért tódítottak, mert a rendkívül magas kor tiszteletet váltott ki a környezetükből. Később pedig, amikor kiderült, hogy matuzsálemnek lenni nem is rossz biznisz, mert ide vonzza a
schuro, 2017. december 28. csütörtök, 21:22
A Metró közzétette béremelési ajánlatát, a szakszervezet sztrájkbizottságot alakított
november 28-án tárgyalt a szakszervezet és a Metro vezetése. A cég a bérek kapcsán olyan ajánlatot tett, ami távol állt a KASZ követelésétől, így ezt az ajánlatot a tárgyalódelegáció nem fogadta el.

A Metro ezért a bérajánlatát visszavonta, és péntekre újabb béremelési javaslatot készített. A második ajánlat némiképp eltért az előzőtől, de nem tartalmaz érdemi előrelépést, amit ezért a KASZ nem tudott elfogadni - írja a szakszervezet.

"Mivel tisztán látszik, hogy a tárgyalások nem vezetnek eredményre, a KASZ megalakította a sztrájkbizottságot. A cégnek a jogszabályok szerint 7 napja van arra, hogy tárgyaljon a szakszervezettel, és elfogadható bérajánlattal álljon elő. Ha ez nem történik meg, sztrájk lesz, mégpedig olyan időpontban, amely fájni fog a cégnek" - fogalmazott a szakszervezet.

A KASZ hamarosan közzéteszi a követeléseit, de a cég ragaszkodott ahhoz, hogy pénteken kommunikálja saját béremelési terveit a dolgozóknak, ezért fontos leszögezni, hogy az nem egyezik a szakszervezet
velemenyezd, 2017. december 01. péntek, 20:39
Elhúzódik az új vizsgálat az orosz cári család maradványainak ügyében
vizsgálatból, amelynek eredményét nem fogadta el.

Kirill kérte, hogy az új nyomozásba az egyházat is vonják be, amire Putyin áldását adta. Az 1998-ban lezárt hivatalos, Ivanov-Gill-féle DNS-vizsgálat következtéseit, amelyek szerint a Jekatyerinburgban megtalált csontok a cári családtól származnak, több neves külföldi szakértő is kétségbe vonta.

Több mint két évvel a cárdosszié újranyitása után azonban még sem a hivatalos vizsgálat, sem az azzal karöltve működő egyházi nyomozóbizottság nem jutott eredményre. Kirill pátriárka a tanácskozáson kijelentette, hogy az egyháznak továbbra sincs hivatalos álláspontja a "jekatyerinburgi maradványok" eredetével kapcsolatban, és hogy azt majd a püspöki konferencia és a szinódus fogja kialakítani. Kényes ügyről van szó, hiszen II. Miklóst és családját 2000-ben szentté nyilvánították Oroszországban, ezért az ortodox hívők számára a csontok, ha azok minden kétséget kizáróan eredetinek bizonyulnak, ereklyéknek minősülnek.

Figyelemre méltó, hogy Marina
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 16:13
Phjongcshang 2018 - Az orosz csapat kizárása esetén nem közvetítik az olimpiát az állami televíziók
Ezt a két médiavállalat pénteken helyezte kilátásba, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) csütörtökön közölte: továbbra sem megfelelőek az oroszországi doppingellenes intézkedések, ezért az Orosz Antidopping Ügynökség (RUSADA) továbbra sem végezhet semmilyen tesztet.

Egyelőre változatlanul kérdéses, hogy az ország sportolói ott lehetnek-e a februári olimpián, igaz, több orosz szakértő szerint a RUSADA rehabilitálásának megtagadása nem jelenti egyúttal a nemzeti csapat kizárását is. Az ügyben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) december 5-én hirdeti ki döntését.

Az olimpiát a VGTRK csatornáin és a Pervij Kanalon kívül elvileg még a Gazprom Mediához tartozó Match TV közvetítheti. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője érthetőnek minősítette az állami televíziók állásfoglalását, ugyanakkor közölte, hogy erről még korai beszélni és az orosz sportolók folytatják a felkészülést az olimpiára.

Moszkva a WADA döntését politikai indíttatásúnak tartja. Sporttisztségviselők szerint a
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 17:23
Téglát rak vagy katedrálist épít?
Pál Katedrálist (a világ legszebb épületeinek egyikét) tervezte, írt azoknak az építőmunkásoknak a reakciójáról, akiket megkérdeztek, hogy mit csinálnak. Azok a munkások, akik fáradtan és egykedvűen végezték a munkát, így válaszoltak: "Téglát rakok" vagy "Követ hordok".
Egy munkás azonban, aki éppen maltert kevert, nagyon vidámnak és lelkesnek tűnt. Amikor megkérdezték tőle, hogy mit csinál, azt válaszolta: "Egy pompás katedrálist építek."

Alkalmazás: Közvélemény-kutatások arra az eredményre jutottak, hogy legtöbben utálják a munkájukat. Nem várakozásteljesen indulnak munkába, hanem sokkal inkább unják azt, és elegük van belőle. Abban reménykednek, hogy megnyerik a lottót, és életük hátralevő részében egy napot sem kell dolgozniuk.
Isten nem arra teremtett bennünket, hogy munkánk untasson és kielégítetlenül hagyjon. Arra teremtett, hogy szolgáljuk őt mindennel, amit teszünk, így a munkánkkal is. A "munka" szó a Szentírásban az "imádat"-nak egy kifejezése. Isten azt akarja, hogy munkánkat
kalmanpiroska, 2017. november 02. csütörtök, 21:27
Húgysavszint csökkentése (bütyök, köszvény )
Hogyan csökkentsük természetes módon vérünk húgysavszintjét?

Vérünk magas húgysavszintjének több oka is lehet. Az egyik lehetőség, hogy a szervezetben megnő a húgysavtermelés, a másik pedig, hogy csökken a húgysav kiválasztás a veséken keresztül.

Az emelkedett húgysavszint következménye a köszvény kialakulása, de mellett megnő a vesekő és a veseelégtelenség kialakulásának esélye is. Emellett pedig több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy a vér magas húgysavszintje növeli a vérnyomást és szív és érrendszeri betegségekhez vezethet.

A vér normál húgysavszintje:

férfiaknál: 3,4-7 mg/dl
nőknél: 2,4-6 mg/dl
Bizonyos külső tényezők is elősegíthetik a magas húgysavszint kialakulását:

magas purin tartalmú táplálkozás
túlzott alkoholfogyasztás
veseelégtelenség
túlsúly, elhízás
pajzsmirigy alulműködés
genetikai tényezők
cukorbetegség
acidózis
egyes gyógyszerek (pl. vízhajtók)

A legjobb természetes
pacsakute, 2017. október 23. hétfő, 22:01
Marosvásárhelyi iskolaügy - Az iskolaépület visszaállamosítása felé tett hatósági lépésekről cikkezik a Krónika
hozzátette: a Lucian Goga még prefektusként szeptemberben a közigazgatási és belügyminisztérium hivatalos álláspontját és beleegyezését kérte a rendkívüli felülvizsgálati kérelem benyújtásához. A tárca jogi főosztálya arra a következtetésre jutott, hogy a DNA nem végezte jól a dolgát, amikor az elévültség kifogásával szabadult meg a rá háruló feladattól.

A tárca jogi főosztálya viszont újabb feljelentést szorgalmazott a restitúció ügyében, és azt is megjegyezte: ha a büntetőjogi eljárás nem vezet eredményre, polgári peres úton lehet folytatni a pereskedést a visszaszolgáltatás érvénytelenítéséért.

A Krónika közölte: a minisztériumi véleményezés alapján Lucian Goga prefektus arra a következtetésre jutott, hogy az általa vezetett intézménynek nem áll módjában pereskedni, és csupán a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal illetékes ez irányban jogi lépéseket tenni.

"Felszólítottuk a városházát, hogy indítsa be a perújrafelvételt, ugyanakkor felkértük a DNA-t, hogy támogassa a perben a
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 10:32
Hagyó-per - Jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítélték az egykori főpolgármester-helyettest
az az eset kivétel, ha a határozott időre kötött megállapodást a vádlottól függetlenül később meghosszabbították.

A tanácsvezető bíró az ítélet csaknem háromórás indoklása során hangsúlyozta, a védői kifogásokkal szemben a vád és az elsőfokú eljárás is törvényes volt. A Kecskeméti Törvényszék széles körű bizonyítást vett fel, az egymásnak gyakran ellentmondó bizonyítékokat megfelelően értékelte, így a bíróság mérlegelését támadó fellebbezések sem a vád, sem a védelem részéről nem vezethettek eredményre.

A törvényszék helyesen állapította meg, hogy eseti jellegű bűncselekmények történtek, nem volt megalapozott az ügyészség bűnszervezetben történő elkövetés kimondását kérő indítványa - közölte a tanácsvezető bíró.

A táblabíróság valamennyi vádlott esetében nyomatékos enyhítő körülményként értékelte az időmúlást. Erre tekintettel enyhítette Hagyó Miklós büntetését. Néhány, a vádban szereplő szerződés szükségességéről az ítélőtábla az elsőfokú bíróságtól eltérő álláspontra jutott, a bűnösség
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 13:12
Nem magától zuhant le az ENSZ-főtitkár gépe
diplomatája 1953-ban lett főtitkár, és azért utazott '61-ben Kongóba, hogy segítsen tető alá hozni egy békemegállapodást a kormány és a Katanga régióbeli lázadók között, akiket bányászati társaságok támogattak.
A főtitkár gépe a fővárosból, Kinshasából tartott a mai Zambia területén lévő Ndola városába, ahol a béketárgyalásokat tartották volna. Ekkor zuhantak le, mind a tizenhat utas meghalt.
Egy brit vizsgálat szerint a pilóta volt a hibás, a korabeli ENSZ-jelentés viszont nem jutott egyértelmű eredményre. Az új jelentéshez amerikai, brit, belga, kanadai és német kormányzati információkat is felhasználtak. Szerzője Mohamed Chande Othman, Tanzánia egykori főbírója.

Az új jelentés szerint:
1961 februárjában a lázadók három vadászgépet vásároltak Franciaországtól. Ezeket használták is légiharcokban.
Egy francia diplomata állítása szerint 1967-ben egy belga pilóta azt állította neki, zsoldosként dolgozott a lázadóknak, és ő akart figyelmezető lövéseket leadni a gépnek, de
tinka1951, 2017. szeptember 27. szerda, 09:12
1/70
Képek, videók
1d4c0aa1.promo-journal .jp
sz719eszter
2016. július 16. szombat, 19:46
journal_proc.php.jpg
pergerne
2014. augusztus 01. péntek, 15:32
journal_proc.php1.jpg
maris40
2014. július 06. vasárnap, 15:57
journal_proc.php.jpg
maris40
2014. július 06. vasárnap, 15:57
journal_proc.php2.jpg
talamusz
2014. március 05. szerda, 15:46
journal_proc.php.jpg
talamusz
2014. március 05. szerda, 15:46
journal proc.jpg
talamusz
2013. szeptember 09. hétfő, 17:18
Anew Clinical lifting hat
kissziszi
2007. október 22. hétfő, 10:57
Anew Clinical ThermaFirm
kissziszi
2007. február 09. péntek, 17:28
Gránátalma-S-I.jpg
cserhat3
2017. november 23. csütörtök, 14:49
termalfurdo_granatalma _1.
gabfe
2017. október 06. péntek, 17:52
Gránátalma
sanci81
2017. április 30. vasárnap, 16:56
gránátalma
herbert-fam
2017. február 13. hétfő, 12:35
Gránátalma.jpg
pacsakute
2017. január 26. csütörtök, 18:08
Gránátalmafa
dandej
2016. december 02. péntek, 23:03
Címkék
szubjektív egészségi, egyháznak továbbra, eredményre jutottak, Match TV, tanácsvezető bíró, Ivanov-Gill-féle DNS-vizsgálat, egyik lehetőség, azzal karöltve, világ legszebb, nemzeti csapat, minisztériumi véleményezés, gránátalma fogyasztásával, Pervij Kanalon, büntetőjogi eljárás, ügyészség bűnszervezetben, pompás katedrálist,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.