Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 00:05 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lengyel szakértők részvételével megkezdték Lech Kaczynski néhai elnök lezuhant gépének újabb vizsgálatát
Az öt napig tartó vizsgálatot újabb lengyel jogsegélykérelem alapján szervezték meg. Petrenko korábban elmondta, hogy lengyelek eddig már 11 alkalommal dolgoztak Oroszországban a katasztrófa tárgyi bizonyítékaival, részvételükkel többször megvizsgálták mind a repülőgép lezuhanásának helyszínét, mind pedig a jármű maradványait. A szóvivő ismételten kitért arra a Varsóban hangoztatott feltételezésre, miszerint a gépen robbanás történt.

"A számos, mind orosz, mind lengyel szakértők által elvégzett vizsgálat azt mutatta ki, hogy a halottakon és a repülőgép roncsain nem volt nyoma robbanóanyagnak. A fizika és az aerodinamika törvényeit ismerő szakértők számára teljesen egyértelmű a gép sérülései alapján, hogy azon robbanás nem történhetett" - mondta.

2010. április 10-én Szmolenszknél lezuhant a lengyel elnöki küldöttséget szállító Tu-154M-es repülőgép.A különgép a szovjet NKVD által lengyel katonatisztek ellen elkövetett katyni vérengzés 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésekre vitte
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 11:01
Orosz hatóság: nem nyert megerősítést a Kaczynski elnöki gépén történt robbanásról szóló elmélet
"Minden verziót, köztük a lengyel fél által hangoztatottat, alaposan ellenőriztünk. Konkrétan a robbanás verzióját a legelsők között ellenőriztük, de az nem nyert megerősítést" - mondta a szóvivő.

Rámutatott, hogy az SZK mellett ugyanerre a következtésre jutottak a FÁK-országok légiközlekedésével foglalkozó orosz Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) szakemberei.

Petrenko abból az alkalomból szólalt meg az orosz médiában, hogy Varsó kérésére lengyel és orosz szakértők szeptember 3. és 7. között ismételten megvizsgálják majd a Tu-154M típusú elnöki repülőgép Szmolenszkben őrzött roncsait. Elmondta, hogy a lengyelek eddig már 11 alkalommal dolgoztak Oroszországban a katasztrófa tárgyi bizonyítékaival, a részvételükkel többször megvizsgálták mind a repülőgép lezuhanásának helyszínét, mind pedig a jármű maradványait.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a történtek kivizsgálása során az orosz nyomozók a kezdetektől fogva együttműködtek a lengyel illetékes szervekkel az európai bűnügyi
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 13:39
Lengyel nyomozók hozzáférést kaptak Moszkvától Lech Kaczynski elnök lezuhant gépéhez
Petrenko közölte, hogy az SZK eleget tett a lengyel illetékes szervek kérésének, és a Szmolenszkben őrzött tárgyi bizonyítékokat - a Tu-154M típusú repülőgép roncsait - szeptember 3. és 7. között vizsgálják majd meg pótlólagosan a lengyel szakemberek jelenlétében. A vizsgálatot a szóvivő szerint az SZK nyomozói és kriminalisztikai szakértői fogják lefolytatni, annak eredményét pedig a törvényi előírásoknak megfelelőn fogják majd átadni a lengyel félnek.

2010. április 10-én, a katyni vérengzés 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésekre tartó lengyel elnöki küldöttséget szállító repülőgép katasztrófájában életét vesztette a lengyel politikai, katonai és szellemi elit számos képviselője, köztük Lech Kaczynski és felesége, Maria.

Lengyel részről az elmúlt években többször is elhangzott hivatalosan, hogy a gép fedélzetén robbanás történt. Egyebek között erre az eredményre jutott a varsói védelmi tárca bizottságának vizsgálata.

Az orosz álláspont szerint a kormányközi bizottság az
velemenyezd, 2018. augusztus 23. csütörtök, 14:42
Atlétika E.B. Berlin 2018
Eivind Henriksentől és a fehérorosz Pavel Barejsától azért tartottam, mert láttam rajtuk, hogy jó formában vannak, és bármikor kijöhet belőlük egy hetvennyolc méter feletti dobás. Szóval helyesebb, ha úgy fogalmazok, hogy az utolsó sorozatig izgultam, hogy meg tudom-e tartani a harmadik helyem.
- A korosztályos győzelmekkel összehasonlítva mekkora önbizalmat ad ez a felnőtt érem?
- Nem is feltétlenül az érem, hanem inkább az a tény, hogy rögtön az első dobásommal képes voltam hetvenhét körüli eredményre, ami egyébként már szintén bronzérmet ért volna. Ez nagyszerű visszajelzés nekem, nekünk, hogy attól függetlenül is képes vagyok rá, mennyire izgulok.
- Valami baja van az izgulással?
- Eddig semmi, de az izgatottság nemcsak ösztönözni tud ám, hanem vissza is tudja fogni a teljesítményemet. Márpedig nem szeretnék idáig eljutni, jó lenne ezt az izgulást inkább kinőni.
- A győztes lengyelekkel, Wojciech Nowickivel és Pawel Fajdekkel beszélt már? Milyen a kapcsolatuk?
- Teljesen
maroka, 2018. augusztus 07. kedd, 22:12
A Barringer-kráter
krátert egy földi eredetű robbanás alakította ki. Sőt nem csak ezt, hanem számos más krátert is vizsgált és valamennyiről robbanásos eredetet állapított meg. Csak 1936-ban cáfolták ezeket a feltevéseket John D. Boon és Claude C. Albritton.

A kráter becsapódásos eredetét csak 1960-ra sikerült bizonyítani, amikor Eugene Merle Shoemaker, Robert S. Dietz és több más kutató ugyanarra az eredményre jutott. Shoemaker a kráterben és környékén található szilícium tartalmú ásványokról kimutatta, hogy kialakulásukhoz olyan hőmérséklet és nyomás kellett, ami vulkanikus környezetben nem fordulhat elő. Ezeket tektiknek nevezzük és lényegében "sokkolt" kristályszerkezetű ásványról van szó.

A kráter ma is a Barringer család tulajdonát képező társaság tulajdonában van, így nem kerülhet be
schuro, 2018. július 24. kedd, 20:49
A véradás csökkenti a mags vérnyomást?
illetve 5 további hagyhatta abba a gyógyszere szedését.

A kép teljességéhez tartozik, hogy 6 főnél az antihipertenzív gyógyszer dózisának az emelésére volt szükség. Eközben a normál vérnyomású donoroknál ilyen mértékű vérnyomáscsökkenés nem következett be. Igaz, hogy esetükben is csökkent a véradást követően a vérnyomás, de ez náluk nem bizonyult tartósnak.

Nem ez az első bizonyítása a véradás kedvező hatásának

Korábban egy 64 fő bevonásával végzett vizsgálat is hasonló eredményre jutott. Abban metabolikus szindrómás betegeket, átlagosan 149 Hgmm-es szisztolés értékekkel, illetve a kontroll-csoportban 145 Hgmm-es értékekkel vontak be a vizsgálatba. Hat hét elteltével a véradók körében 131 Hgmm-es átlagos szisztolés vérnyomás mértek.

A vérnyomáscsökkenés mechanizmusa nem ismert

Mindkét citált vizsgálatnál kis létszámú alannyal nyert eredményekről van. Biztató ugyanakkor, hogy az eredmények egybevágnak. Nem ismert egyelőre, hogy milyen mechanizmus vezethet
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:37
Kajak-kenu vk - Hat magyar érem szombaton
A kilenc döntőben összesen 15 magyar egység szállt vízre az erős hátszélben, a finálék közül hatban két hazai egységért is szoríthatott a Maty-ér közönsége.

Kezdésként két ezüstéremnek tapsolhatott a publikum. A nőknél K-1 500-on két korábbi ezres specialista, Bodonyi Dóra és Medveczky Erika lapátolt, a forma alapján előbbitől lehetett jobb eredményre számítani. Így is lett, a Szolnok 24 éves, világ- és Európa-bajnok kajakosa végig az élbolyban haladt, féltávnál harmadik volt, és ugyan az új-zélandi Caitlin Ryant már nem tudta befogni, remekül versenyezve végül másodikként ért célba. Medveczky hatodikként zárt.

"Fáradt voltam a múlt heti rangsoroló után, és itt az előfutam és középfutam sem volt az igazi, de most erős pályát tudtam menni. Számítottam rá, hogy az új-zélandi lány jó lesz, így is történt. Nagyon zavart az erős szél, de próbáltam nem foglalkozni vele. Boldog vagyok ezzel az ezüsttel" - nyilatkozott Bodonyi Dóra.

A férfiak K-1 1000 méteres fináléjában Kopasz Bálint címvédőként
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:06
Összefüggést mutattak ki a balkezesség és az alacsony születési súly között
hogy a balkezesség gyakoribb az ikreknél és még gyakoribb a hármas ikreknél, ezért a kutatók kizárólag az utóbbiakra fókuszáltak a tanulmányukban.

Az adatbázisokat leszűrték a 33 hétre született hármas ikrekre: Hollandiában ez 947, Japánban 1305 hármas ikret jelentett.

A kutatók ezután megállapították, hogy a jobb- és balkezes gyerekek születési átlagsúlya eltért egymástól: Hollandiában a balkezes gyerekek 1,79 kilogrammal, a jobbkezesek 1,903 kilogrammal jöttek a világra. Japánban hasonló eredményre jutottak: a balkezes gyerekek születési súlya 1,599 kilogramm, a jobbkezeseké 1,727 kilogramm volt.

Az eredmények szerint sem az anya életkora, sem a születési sorrend nem befolyásolta a gyerekek balkezességét. A kutatók azt is megállapították, hogy a balkezes gyerekeknél lassabban fejlődtek a motorikus képességek.

A kutatók ugyanakkor hangsúlyozzák, az eredményeik nem azt jelentik, hogy az alacsony születési súly a balkezesség egyetlen oka. Mint rámutattak, korábbi tanulmányok szerint az
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 15:41
Ezt állítják a tudósok a halál utáni életről
A tudomány elég kiábrándító véleményen van a halál utáni élettel kapcsolatban.

NLCafé
f Ajánlom
A tudomány olyan szuper dolgokkal ajándékozott meg minket, mint a repülés vagy az internet, az orvostudomány csodáiról nem is beszélve. De nem várhatjuk el tőle, hogy mindig a kedvünkre tegyen: a halál utáni élettel kapcsolatban például kifejezetten lehangoló eredményre jutott.


Sean Carrol, a California Institute of Technology professzora szerint teljesen reménytelen abban hinni, hogy vár minket valami a halál után. Azokat is kiábrándítja, akik a lélek halhatatlanságában hisznek. Ennek magyarázata, hogy ha a lelket azonosítjuk a tudatunkkal, akkor be kell látnunk, hogy egy testünktől függő entitásról beszélünk. Eszerint a tudatunk is atomokból és elektronokból épül fel, melyek a fizikai test halálával a semmibe vesznek.

indy100
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 07:27
Vitaminhiány
vizsgálati körülményeket, a vizsgálatok eredeti célját, az alkalmazott módszertant, és azokat a termesztési körülményeket, termőhelyi adottságokat, ahonnan a minták származnak" - hívja fel a figyelmet dr. Tirczka Imre, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság-és Környezettudományi Karának egyetemi docense. ,,Úgy gondolom, itt lenne az ideje ezzel a kérdéssel behatóbban foglalkozni."

Márai Géza szerint az évtizedek alatt sokat fejlődött mérési módszereknek éppen ellenkező eredményre kellett volna jutnia: ,,A harminc-ötven évvel korábbi, kezdetlegesebb laboratóriumi módszerekhez képest napjaink csúcstechnikája alaposabban és pontosabban képes mérni a termőtalajt vagy a zöldségek, gyümölcsök ásványianyag- és vitamintartalmát. Ha ezek állapotában semmi változás nem történt volna, akkor sorra magasabb értékeket kapnánk. Viszont a valóságos helyzet éppen az, hogy mindezek ellenére bizonyítottan csökkentek ezek az értékek."


Jobb a
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
Mindkét szavazatot a Fideszre!
őszinték: ez csak a Soros-féle spekulánsoknak jó. Ők tudnak ebből profitálni, és a végén a magyar emberek fizetik meg az árát. Soros pénzéből Soros szervezetei, például az Avaaz nevű Soros-formáció, százmilliókat költenek el ezekben a napokban is a választás befolyásolására. Azért teszik, mert ez Soros György érdeke. A taktikai szavazás nevű csodafegyver Soros György jelöltjeinek támogatását célzó program. Ilyen egyszerű, és ezt ki is kell mondani róla.

- Holnap mindez eldől. Ön milyen eredményre számít?

- Bízom a győzelemben. De tenni is kell érte. A legnagyobb veszély, ami fenyeget minket: a saját szavazóink kényelme. Nagyon sokan talán már azt érzik, hogy ez a küzdelem eldőlt, a verseny lefutott, nyugodtan otthon maradhatnak. Az elmúlt negyven napban végigjártam az országot, mindenhol ugyanazt mondtam, amit most is mondok. Soros jelöltjeivel szemben csak a mi jelöltjeinkre lehet számítani.

Nekem minden egyes jelöltre, minden képviselőre szükségem
menusgabor, 2018. április 07. szombat, 21:00
A gránátalma
gránátalma előnyei?
FONTOS SZEREPE VAN A SÚLYKONTROLLBAN
A gránátalma magjai alacsony kalóriatartalmúak, viszont rostokban igen gazdagok, ezért kiválóan alkalmasak méregtelenítésre és súlycsökkentésre is. A gránátalma 100 grammjában mindössze 83 kalóriáa van, viszont több, mint 4 gramm élelmi rost. A rostoknak köszönhetően javult az emésztés, fokozódik az anyagcsere és a zsírégető folyamatok is beindulnak.


JÓ HATÁSSAL VAN A SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERRE
Néhány kutatás arra az eredményre jutott, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan lehet csökkenteni a szívbetegségek kialakulásáért felelős kockázati tényezőket például e gyümölcs levével csökkenthető az LDL koleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása. 2000-ben jelent meg az American Journal of Clinical Nutrition egyik számában egy kutatók által kezdeményezett kísérlet, melyben egészséges felnőtt férfiakat és egészségtelen egereket vizsgáltak. Mindkét csoport naponta fogyasztott gránátalma levet. Két hét
eva6, 2018. március 11. vasárnap, 17:49
1/70
Képek, videók
Szeged.Lechner tér.jpg
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:54
Szeged-Lechner tér-anno.j
agica2004
2018. március 21. szerda, 15:47
Szeged-Lechner tér.jpg
agica2004
2016. január 03. vasárnap, 23:12
Göncz Á-Lech Walessa
agica2004
2015. november 06. péntek, 21:05
Lech Pils.jpg
lacigame
2014. április 22. kedd, 18:20
Szeged Lechner tér.jpg
agica2004
2014. április 04. péntek, 14:17
250px-LECHNER_IPARMŰV_ M_4
snbela44
2013. november 08. péntek, 17:40
16 Lechner Ödön.png
snbela44
2013. november 08. péntek, 16:38
Lechner Ödön szobra.jpg
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:23
Lech.JPG
lacigame
2008. november 09. vasárnap, 13:25
Lázár LÍvia+Lech Dia
takacsjozsefne
2008. szeptember 22. hétfő, 16:56
lechner3.jpg
brozsika
2008. szeptember 20. szombat, 08:49
Alapos vizsgálat
sanci81
2017. december 29. péntek, 16:36
Obama -orvosi vizsgálat.j
agica2004
2017. február 01. szerda, 14:31
Vizsgálaton
sanci81
2015. december 08. kedd, 17:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.