Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 03:55 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
különböző
kullancspopulációkat 7-14 nap alatt kiirtani vagy jelentősen gyéríteni
az élőhelyükön - anélkül, hogy a környezetben kárt okoznánk, hiszen az irtás csak kullancsokat pusztító gombafajjal történik. A már kihirdetett magyar szabadalom és a megkért európai szabadalmi oltalom egy egész ,,hatóanyagcsaládra" érvényes: különféle élőhelyekre és kullancsfajokra különféle termékek készíthetők. További kutatások folynak az ártalmatlanság tesztelésére, a formulázás, tárolhatóság fejlesztésére. Az eddigi eredmények hasznosításához és a további kutatásokhoz még keressük a megfelelő szakmai befektetőt. Az eljárás ugyanakkor alapot adhat a más rovarok (pl. levéltetvek, szúnyogok) elleni biológiai
védekezés sikeres kialakítására. Elhatároztam, hogy elindítok egy mozgalmat annak érdekében, hogy ezt a találmányt
végre használhassuk, és ne legyen rémálom és rettegés a gyerekek
osztálykirándulása vagy a családi hétvége a hegyekben, vagy csak egy visegrádi túra... Nem tudom, mi
horvathnemagdi, 2018. szeptember 23. vasárnap, 09:57
Fokhagyma - amiért fogyasszuk gyakran
a vörös vérsejtekbe és átalakulnak hidrogénszulfiddá, ami kitágítja az ereket. Ezáltal serken a véráramlás mértéke és csökken a vérnyomás.

Egy másik tanulmány során kínai kutatók 125 stroke-os beteget toboroztak, és megkérdezték tőlük, milyen gyakran esznek fokhagymát. A csoport átlagosan 2,9 gramm fokhagymát fogyasztott el naponta, ami körülbelül egy gerezd fokhagymát jelent. Ezután a kutatók egy ultrahang vizsgálattal megmérték az artériákban a véráramlás mértékét.

A kapott eredmények szerint pontosan megjósolható az elfogyasztott fokhagyma-mennyiség alapján, hogy milyen a véráramlás mértéke. Így például azoknak, akik kevesebb fokhagymát esznek, a vérkeringése is rosszabb. A több fokhagymát fogyasztóknak viszont sokkal jobb a vérkeringésük.

5. Kezelhetőek vele a fertőzések

A fokhagyma erős antibakteriális anyag, ezért kiváló választás lehet, mivel a mostani baktériumok a legtöbb gyógyszernek már ellenállnak. A tanulmányok során bebizonyosodott, hogy a fokhagyma
pacsakute, 2018. szeptember 21. péntek, 01:16
Asztalitenisz Eb - Ecsekiék és Lakatosék is a 16 között férfi párosban
születésű, román színekben versenyző Szőcs Hunor azonban bravúrgyőzelmet ért el. A selejtezőből a 32 közé került páros a fehéroroszok rendkívül rutinos duóján, a hetedikként rangsorolt Vlagyimir Szamszonovon és Pavel Platonovon kerekedett felül hat játszmában, így Ecsekiékhez hasonlóan készülhet a pénteki nyolcaddöntőre.

A csütörtöki program során női és férfi egyesben is elkezdődik a főtáblás küzdelem, magyar résztvevőkkel.

A döntőket pénteken (vegyes páros) és vasárnap rendezik az Eb-n.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)-Oláh Benedek, Robin Devos (finn, belga) 4-2 (5, 6, -10, 8, -4, 2)Lakatos Tamás, Szőcs Hunor (magyar, román)-Vlagyimir Szamszonov, Pavel Platonov (fehérorosz, 7.) 4-2 (-3, 9, 9, -8, 4, 8)korábban:

női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Xuan Zhang, Sara Ramirez (spanyol) 4-1 (11, -6, 3, 7, 9)Madarász Dóra,
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:12
Farkas Sándor: Mezőhegyes Európa egyik legkorszerűbb mezőgazdasági nagyüzeme lesz
Farkas Sándor, a Ménesbirtok korábbi kormánybiztosa hozzátette: az elmúlt három évben Mezőhegyesen megteremtették ennek alapjait, a magas színvonalú mezőgazdasági termelést és a közép- és felsőfokú szakképzés gyakorlati feltételeit úgy, hogy közben kiemelt figyelmet fordítottak az 1784-ben alapított birtok műemléki épületeinek megóvására és a térség népességmegtartó erejének fokozására.

Farkas Sándor az eredményekről szólva hangsúlyozta, hogy Mezőhegyes az idei aratási időszakban minden szántóföldi növénykultúránál kiemelkedő eredményeket ért el, s közben fejlesztették a Ménesbirtok lóállományát is: ismét tenyésztik a nonius fajta mellett például a gidránt.

A további tervekről szólva elmondta, hogy a birtokon most 2150 hektár öntözhető, de a gazdaság ezt meg kívánja duplázni. Így szeretnék elérni a biztonságos és minőségi termelés színvonalának további emelését, és az öntözéses gazdálkodás országos referenciáját. Hozzátette, Mezőhegyes már így is a minőségi vetőmagtermelés elismert
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:03
Debrecenben tartja idei nagygyűlését a Magyar Gyermekorvosok Társasága
évek során a gyermekgyógyász szakma és más szakmák képviselői - szociális szféra, pszichológusok, dietetikusok - között kialakult, és hozzájárul az eredményes gyógyításhoz.

A megnyitón elhangzott: az alapellátás, a szakellátás és a fekvőbeteg-ellátásban dolgozó társszakmák képviselői évente egyszer, ezen a kongresszuson találkoznak. A szervezők ezt az egységet szeretnék tovább erősíteni azáltal is, hogy a gyakorlati, konkrét betegellátással kapcsolatos előadásokat kombinálják a legújabb kutatási eredményekkel.

A tanácskozáson szó lesz a koraszülött-ellátásban elindult szemléletváltásról, amelynek részeként fontossá váltak az e területen bevezetett noninvazív beavatkozások, az életminőséget javító légkör és a koraszülött-mentorprogram. A résztvevők előadást hallhatnak a gyermekkori Crohn-betegség kialakulásáról; a 2007-ben bevezetett betegregiszterben már csaknem kétezren szerepelnek és számuk évente 5 százalékkal nő a helytelen táplálkozás miatt.

Emellett a meghívottak megvitatják a
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:22
Asztalitenisz Eb - Sikeres magyar kezdés női párosban
ezelőtti, budapesti kontinensviadalon bronzérmes Madarász Dóra és Pergel Szandra is, az első játszmát gyorsan el is vesztették a svéd Linda Bergström, Christina Kallberg kettős ellen, ezután azonban ők is hengereltek.

Mindkét páros pénteken folytatja szereplését a nyolcaddöntőben.A csütörtöki program során férfi párosban, valamint női és férfi egyesben is elkezdődik a főtáblás küzdelem, magyar résztvevőkkel.

A döntőket pénteken (vegyes páros) és vasárnap rendezik az Eb-n.Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

női páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 1.)-Xuan Zhang, Sara Ramirez (spanyol) 4-1 (11, -6, 3, 7, 9)Madarász Dóra, Pergel Szandra (9.)-Linda Bergström, Christina Kallberg (svéd) 4-1 (-1, 8, 8, 3, 4)

később:

férfi páros, 1. forduló (a 16 közé jutásért):Ecseki Nándor, Szudi Ádám (5.)-Oláh Benedek, Robin Devos (finn, belga) 12.45Lakatos Tamás, Szőcs Hunor (magyar, román)-Vlagyimir Szamszonov,
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:12
A darazsakat utálják, a méheket szeretik az emberek, bár egyformán hasznosak
Az Ecological Entomology rovartani szaklap friss számában megjelent írás szerzői szerint a megkülönböztetés "méltánytalan", ezért kampányra lenne szükség, hogy a "darazsakról alkotott negatív képen" változtassanak, valamint védelmükben ugyanolyan intézkedéseket kell tenni, mint a méhekért.

A felmérést 46 ország 750 lakója körében végezték. Az eredmények azt mutatják, a darazsak a "legkevésbé kedvelt" rovarok közé tartoznak - írta a BBC hírportálja.

A résztvevőktől azt kérték, értékeljék a rovarokat egy tízes skálán, mely -5-től +5-ig terjedt. A túlnyomó többség a méheket +3-ra vagy annál többre, a darazsakat -3-ra vagy annál kevesebbre értékelte annak alapján, hogy milyen érzést vált ki belőle a rovar.

Amikor arra kérték őket, keressenek szavakat, amelyek a méhekkel kapcsolatosak, a leggyakoribb szavak a méz, a virágok és a beporzás lettek. A darazsakról leginkább a szúrás, a bosszantó és a veszélyes szavak jutottak a többség eszébe.

A darazsak azonban éppúgy beporozzák a virágokat
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 13:21
Megkezdődött a 100-as vasútvonal Debrecen-Ebes közötti szakaszának felújítása
Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára a beruházás várható eredményeként a vasúti és a közúti közlekedés biztonságának növelését emelte ki. Emlékeztetett arra, hogy a Hajdú-Bihart érintő munkálatok során már megújult a püspökladányi vasútállomás, és új közúti aluljáróval kötötték össze a vasúti pálya két oldalán lévő városrészeket.

Az államtitkár a most folyó rekonstrukció nagyságrendjét a 100-as fővonal 1800-as években kezdődött építéséhez, illetve az 1970-es években megvalósított villamosításához hasonlította.

Kósa Lajos (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője Debrecen elérhetőségének javulását emelte ki, és elmondta: hazánkban egyre telítettebbek az autópályák, a közutak, ezért nagyon fontos a vasútfejlesztés mind a személyszállítás, mind a teherfuvarozás szempontjából.

A Debrecen-Budapest közötti vasúti összeköttetés Kósa Lajos szerint ma még nem versenyképes, de a fejlesztésekkel azzá kell tenni.

Mayer
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 22:24
A hadtörténeti intézet részt vesz a szovjet fogságba esett magyarok adatainak feldolgozásában
Minisztériuma (Emmi) közölte azt MTI-vel, hogy a második világháború időszakában fogságba esett, illetve elhurcolt mintegy 600 ezer magyar állampolgár Oroszországban őrzött levéltári adatainak feltárásáról állapodott meg a magyar-orosz levéltári vegyesbizottság.

Azt írták: a vegyesbizottság szentpétervári ülésén szeptember 13-án született megállapodás érinti a 20. századi magyar történelemre vonatkozó alapkutatások elindítását, továbbá a magyar és rokon népekre vonatkozó középkori kutatásokat. Az eredményeket konferenciákon, kiállításokon, közös publikációkban fogják bemutatni.

Kovács Vilmos, a hadtörténeti intézet parancsnoka kedden azt közölte: a vegyesbizottsági ülésen vezetésével részt vett az intézmény háromtagú delegációja is. Kifejtette: kétéves előkészítő munka után az orosz partner "elvi hozzájárulását" adta, hogy egy szerződés megkötése után, az orosz hadtörténeti levéltárban tárolt, csaknem 600 ezer magyar hadifogoly és annak tekintett polgári személy táborokban nyilvántartásba vett
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:23
Nem kell teljesen elbontani a laktanyát
szakvéleménye szerint ugyanis a szerkezeti elemek nem sérültek az augusztus végi tűzben. Most a legfontosabb feladat megóvni az épületet a további károsodástól.

Szinte teljesen megsemmisült az egykori ipartelepi határőr laktanya tetőszerkezete, miután augusztus végén ismeretlen okból kigyulladt az épület. A tűzhöz a mosonmagyaróváriak mellett a lébényi, győri és csornai hivatásos egységek, valamint a dunakiliti, hegyeshalmi és levéli önkéntesek vonultak, akik több órás megfeszített munka eredményeként eloltották a lángokat. Az esetet követően tűzvizsgálat indult, hogy kiderítsék, mitől gyulladt ki az épület.

,,Úgy tudjuk, a tűzvizsgálat során nem derült ki, valójában mitől is kapott lángra a laktanya tetőszerkezete." - mondta el érdeklődésünkre dr. Árvay István polgármester. Hozzátette: nem gondolja, hogy idegenkezűség okozta a tüzet, hiszen azokban a kánikulai napokban vélhetően senki sem tartózkodott a forró tetőtérben.

Statikus szakemberek megvizsgálták az
azenujsagom, 2018. szeptember 18. kedd, 05:44
Hazakerülhet 600 ezer, szovjet fogságba hurcolt magyar adata
közleményében.
A megállapodás azért is jelentős, mert a szovjet hadifogság és kényszermunka majd minden családot érintett a II. világháború során és az azt követő években. Most ezek a családok új információkhoz juthatnak szerettük sorsát érintően" - írták.
A vegyesbizottság szentpétervári ülésén szeptember 13-án született megállapodás érinti a 20. századi magyar történelemre vonatkozó alapkutatások elindítását, továbbá a magyar és rokon népekre vonatkozó középkori kutatásokat. Az eredményeket konferenciákon, kiállításokon, közös publikációkban fogják bemutatni.

A vegyes bizottság ülésén részt vett Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója és Andrej Juraszov, az Orosz Levéltári Ügynökség elnökhelyettese.

- A kommunista diktatúra elnyomására emlékezni kötelesség Rétvári Bence szerint.
Recskről és a kommunista diktatúra elnyomásáról beszélni nem csupán lehetőség, mellyel 1990 óta élhetünk, nem is
maroka, 2018. szeptember 15. szombat, 14:43
Triatlon-vb - Lehmann Csongor aranyérmes a junioroknál
A verseny eredményközlő honlapjának tájékoztatása szerint a győztes magyar 52:49 perc alatt teljesítette a távot, és 23 másodperccel előzte meg az ezüstérmes francia Paul Georgenthumot, valamint 25-tel a bronzérmes német Philipp Wiewaldot.

A másik két magyar induló közül Dévay Zsombor a 35. helyen végzett (55:25 p), míg Karai Levente nem fejezte be a versenyt, amelyen 68-an indultak.

Az aranyérmes magyar a nemzetközi szövetség honlapjának azt nyilatkozta: még számára is hihetetlen a győzelme, amire legvadabb álmaiban sem számított.

"Az úszás és a kerékpározás során az élmezőnnyel mentem, a futásnál pedig - bár azt hittem, hogy fáradt leszek - végül remekül éreztem magam, és le tudtam magamról szakítani a többieket" - tette hozzá Lehmann Csongor.

A nők 57 fős elitmezőnyében az egyetlen magyar induló, Bragmayer Zsanett a 22. helyen ért célba (1:55:35 ó), és végül a 43. lett a vb-sorozatban. A Gold Coast-i fináléban az ausztrál Ashleigh Gentle diadalmaskodott (1:52 ó), viszont a nyolc
velemenyezd, 2018. szeptember 15. szombat, 10:11
1/501
Képek, videók
E csodálatos környezetben
jucinenadov
2015. március 08. vasárnap, 17:02
Meghitt környezetben
bedmarika47
2014. augusztus 28. csütörtök, 13:05
Csodá környezetben.jpg
suzymama43
2014. március 14. péntek, 09:36
5 békés környezetben egy
lovaszmarika
2014. március 13. csütörtök, 17:21
hangulatos környezetben
balazsmargit
2012. augusztus 02. csütörtök, 12:22
Windows Java környezetben
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:43
Gyönyörü környezetben.
wob
2011. július 04. hétfő, 11:47
Gyönyörű környezetben.gif
suzymama43
2011. május 26. csütörtök, 18:26
Előkelő környezetben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:00
szép környezetben élni...
anci-ani
2011. március 16. szerda, 18:06
Szép környezetben pihenés
mbartis
2011. január 19. szerda, 21:52
Irtás 40x50 pasztell
reisztamas
2009. október 09. péntek, 17:20
Erdő kokain cserje irtás
solanum
2006. augusztus 26. szombat, 07:50
079P7060115 Irtas.jpg
feltser
2006. július 11. kedd, 15:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.