Regisztráció  Belépés
2018. január 18. csütörtök | 3. hét | 18. nap | 20:50 | Piroska
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Róth Miksa üvegfestő- és mozaikművész
közismertek: a Szervita téren (az egykori Török Bankház homlokzatán) látható Budapest legnagyobb köztéri mozaikja; Róth (Vajda Zsigmond festőművésszel közös tervek alapján) készítette a Széchenyi gyógyfürdő valamint a Deák- és a Kossuth-mauzóleum mozaikjait és a
Fiumei úti temető árkádorának mozaikjait is a Róth műterem kivitelezte.

Több munkája, így például a marosvásárhelyi Kultúrpalota és Városháza, illetve a lipótmezei kápolna is a gödöllői művésztelep művészeivel való közös munka eredményeként született meg. A Körösfői-Kriesch Aladár, Nagy Sándor és Toroczkai Wigand Ede által tervezett alkotásokat Róth Miksa kivitelezte, a lépcsőházi ablakokat valamint a Betlen Gábor tudósai körében című munkát ő is tervezte.

Számos alkotása található külföldön. Így például a hágai királynői palotában, Oslóban a Fageborg templomban, Mexikóvárosban a Teatro Nacionalban. A nyolc múzsát ábrázoló, szecessziós stílusú, kb. 180 négyzetméteres üvegkupola és a színpadnyílás körüli
ametiszt54, 2018. január 18. csütörtök, 16:41
Tőzsde - Erős kezdés New Yorkban
hétfői szünnap után kedden rekordértékekről visszaesve zártak veszteséggel az amerikai tőzsdék. A DJIA index a keddi kereskedés során első alkalommal lépett a 26 ezer pontos határ fölé, az S&P-500 index pedig a 2800 pontos határt törte át első alkalommal. A DJIA index 0,04 százalékkal, az S&P-500 0,35 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,51 százalékkal zárt gyengébben.

Az amerikai tőzsdeindexek lendületes erősödéssel kezdték az évet az adóreformnak és a negyedik negyedévi gyorsjelentésektől várt jó eredményeknek köszönhetően. A DJIA az év eleje óta 4,3 százalékkal, az S&P-500 3,8 százalékkal, a Nasdaq Composite 4,6 százalékkal emelkedett. A folyamatban lévő beszámoló szezonban tett jelentéseknek hetven százaléka cáfolt rá pozitív értelemben az elemzői várakozásokra. Elemzők az S&P-500 index tagjaitól a nyereség tizenkét százalékos, a forgalom hét százalékos növekedését várják az egy évvel korábbihoz képest.

A WTI nyersolaj ára 0,02 százalékkal hordónként 63,72 dollárra, a Brent nyersolajé 0,17
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 15:54
Garantiqa: portfóliógaranciával gyorsabban juthatnak hitelhez a hazai kkv-k
kiszorulnak. További fontos előnye a programnak, hogy akár 1 milliárd forint összegű hitelek is garantálhatóak, ami elsősorban a fejlesztési hiteleknek kedvezhet.

Jelezték: a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. folyamatos fejlesztésekkel, a digitalizáció mind szélesebb körű alkalmazásával az elmúlt években egyszerűsítette és felgyorsította termékeinek elérhetőségét, így a kezességvállalási kérelmek elektronikus úton érkeznek a társasághoz. Az elektronikus dokumentumkezelés, valamint a folyamatfejlesztés eredményeképp mára jelentősen csökkentek mind az egyedi bírálatú, mind pedig a sztenderd termékekhez kapcsolódó átfutási idők. Ez azt jelenti, hogy akár napon belül kap visszajelzést a hitelező bank a vállalkozások kérelmének pozitív bírálatáról - mutat rá a közlemény.

A közlemény idézi Búza Évát, a Garantiqa vezérigazgatóját, aki elmondta: a portfóliógarancia esetében egyáltalán nincs átfutási idő, ennek keretében a bankok saját maguk dönthetnek a társaság kezességvállalásának bevonásáról, amelyről csak
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:15
Férfi kézilabda Eb - A macedónok legyőzték a világbajnoki bronzérmes szlovénokat
Az első félidő némi túlzással Ziga Mlakar, illetve Kiril Lazarov gólpárbaját hozta, a szlovén jobbátlövő négy, a macedón pedig öt találatig jutott a szünetig, amikor döntetlen volt az állás. A macedónok egyszer sem vezettek az első felvonás során, sőt a hajrában már háromgólos hátrányban voltak, végül mégis sikerült egyenlíteniük (11-11).

A második játékrész elején aztán magukhoz ragadták az irányítást, és egy - összességében - 7-0-s sorozattal négy góllal elhúztak (15-11). Ekkor már a vb-bronzérmesnek kellett visszakapaszkodnia, és sikerrel is járt (21-20). A macedónoknak erre is volt válaszuk, és mivel az utolsó három és fél percben egyik oldalon sem esett gól, meglepetésre megnyerték a kiélezett, izgalmas találkozót.

A Telekom Veszprém macedón játékosa, Dejan Manaszkov nyolc góllal a mezőny legeredményesebb tagjának bizonyult, Lazarov hét találattal zárt. A másik oldalon a szintén veszprémi Blaz Blagotinsek három, Gasper Marguc pedig két gólt dobott.

Eredmények, csoportkör, 1.
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:10
Lázár: a mezőhegyesi ménesbirtok is bizonyítja, hogy az állam jó tulajdonos
társaság vagyona 19,5 milliárd forinttal nőtt. (Állami tőkeemelés révén 18 milliárd forint valósult meg.) A cég saját tőkéje a 2016-os 4 milliárd forintról idén a tervek szerint 23 milliárdra emelkedik, mérlegfőösszege 17,6 milliárdról 26 milliárdra nő.

Adózás előtti eredménye a 2017-es 903 millió forintról vélhetően 2018-ban félmilliárdra csökken, aminek többek között az az oka, hogy a Limagren vetőmagcég eredménye a jövőben nem tartozik majd a tangazdasághoz.

A tavalyi növénytermesztési eredményekről szólva elmondta, őszi búzából hektáronként 6,7 tonnás, repcéből 3, hibrid kukoricából minden idő legmagasabb, 3,7 tonnás, szójából 3,1, napraforgóból 3,45 tonnás átlagtermést értek el.

Takarmánykukoricából öntözés nélkül az országos átlagnál gyengébb, 6,2 tonnás hektáronként eredményt realizáltak.

Ez is erősítette őket abban, hogy a 2200 hektárnyi, egyszerre öntözhető földterület nagyságát megduplázzák - húzta alá. Az öntözésfejlesztési program - mely várhatóan 10-15 milliárd forintba
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 12:42
Keresztesvírágúak jótékony hatásai
képes megóvni bennünket, hiszen kiemelkedő például a rákellenes hatása. De természetesen sok más betegségtől is képes lehet ez a vegyület védelmet biztosítani számunkra.

Mint említettem, a szulforafán egy rákellenes vegyület, amely nemcsak antioxidáns, hanem gyulladásgátló hatással is rendelkezik. Ezzel a vegyülettel kapcsolatban még ma is folynak a tudományos kutatások. A szulforafánnak nem csupán a rákmegelőző, hanem a rákbetegséget gyógyító hatását is vizsgálják. Eddig különösen pozitív eredményeket értek el a gyomor, a hólyag, a bőr, az emlő, a prosztata, a tüdő és a vastagbél rákos megbetegedéseit vizsgálva. A szulforafán- és a szelénkezelés során megállapították, hogy ez a két anyag jelentős védelmet nyújt az oxidatív stressz által okozott sejthalállal szemben.

A keresztesvirágúakban fellelhető szulforafán vegyületnek enyhe antidepresszáns és szorongáscsökkentő hatása is van. A gyulladás is kapcsolódik a depresszió kialakulásához, viszont a brokkolicsíráról megállapították, hogy
pacsakute, 2018. január 11. csütörtök, 22:16
Cukorbetegség kezelése gyógynövényekkel
A világ számos országában több növényt is használnak a cukorbetegség gyógyítására a leghatékonyabbnak a keserű dinnye, balzsamkörte, karela minősült.

Az eredmények során 21 antidiabetikus gyógynövény került feltüntetésre, melyek közül a legtöbb pontszámot a keserű dinnye, a nímfa és a görögszéna kapta. A következőekben azon gyógynövények láthatók, melyek a legmagasabb pontszámot érték el.

Balzsamkörte, Keserű dinnye, karela, Momordica charantia (pontszám: 0,71)
Nímfa, indiai orgona, Azadirachta indica (pontszám: 0,64)
Görögszéna, lepkeszeg, Trigonella foenum-graecum (pontszám: 0,63)
Kair, kerda, karir, kirir, karril, Capparis decidua (pontszám: 0,60)
Withania coaguianst (pontszám : 0,54)
Gurmar, Gymnema sylvestre(pontszám: 0,52)
Jambul, jambolan, jamblang, vagy
cukorbetegseg, 2018. január 11. csütörtök, 19:25
Kormányzati támogatásból fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet
történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztési programja indult el 2017-ben és valósul meg 2017-2026 között.

A hamarosan megkezdődő és a tervek szerint 2019 végére befejeződő nagykátai beruházásra az Egészséges Budapest Programból 400 millió forint jut, az infrastruktúra-fejlesztést a Pest Megyei Területfejlesztési Program 973 millió forinttal támogatja.

Kiemelte: fejlesztés teljes egészében magyar költségvetési támogatásból valósul meg, a magyar emberek, a hazai adófizetők munkájának eredményeként növekvő magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően. Hozzátette: a beruházás a nagykátai kistérségben élő mintegy 70 ezer embert érinti.

Czerván György szólt arról, hogy a fejlesztés során új rendelőépületi szárny épül, a meglévő épület gépészetét korszerűsítik és akadálymentesítik, lecserélik az elavult orvostechnológiai és informatikai eszközparkot és modernizálják a képalkotó diagnosztikát.

A rendelő kétszintes szárnyát egy L-alakú toldással bővítik. A kibővített épületet új nyeregtető
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:18
Asztalitenisz World Tour - Több mint 50 ország játékosai Budapesten
világranglista-rendszer módosítása az oka, idéntől ugyanis az jár jobban, aki minél több versenyen indul.

"Az sem elhanyagolható, hogy a pénzdíj öt év alatt az ötszörösére nőtt, a férfi és női egyes győztese 18-18 ezer dollárral gazdagodik" - mondta.

Bátorfi Zoltán, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, hogy csapatából mindenki egészséges.

"A lányok jó formában vannak, a két ünnep között volt egy kis szünet, de azóta gőzerővel edzünk. Ha sikerülne megismételnünk a tavalyi eredményeket, amikor Póta Georgina egyesben a negyeddöntőig jutott, párosban pedig a svéd Matilda Ekholm oldalán második lett, akkor elégedett lennék" - nyilatkozott.

A selejtezők során 22 versenyasztalon folyik majd a játék, majd csütörtöktől négy, szombattól pedig egy centerasztalon lehet követni a mérkőzéseket. Ezekről HD-minőségű adást közvetít az itTV, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség internetes élő videocsatornája. Az M4 Sport napi egyórás összefoglalókkal jelentkezik a verseny alatt, szombaton
velemenyezd, 2018. január 09. kedd, 17:32
Káel Csaba: kiemelkedően sikeres évet zárt a Müpa
köztük az egyik legnagyobb elismerés a rendezvényszakma Oscar-díjaként is emlegetett Bea World - Best Event Awards arany elefántjának elnyerése volt: a nyári FINA világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása Live Entertainment kategóriában lett a világ legjobbja. Emellett az év legkiválóbb megnyitóit, ünnepi ceremóniáit elismerő Opening/Celebration kategóriában is ezüst trófeával díjazták a produkciót, amelyet csak a 2016-os riói nyári olimpia megnyitója előzött meg.

A vezérigazgató az eredményekről szólva kiemelte azt is, hogy a Müpa hűségprogramjában már több mint tizenkétezer regisztrált néző vesz részt és tavaly a jegy- és bérleteladásokban is rekordot értek el.

Az idei évre kitérve hangsúlyozta, hogy a Müpa folytatja nagysikerű sorozatait és 2018-ban is számos világsztár lép fel falai között. Január 25-én például Riccardo Chailly vezényli a Filarmonica della Scala zenekarát, a 2018-as maraton programja pedig február 4-én a 100 éve született amerikai zeneszerző, Leonard Bernstein előtt
velemenyezd, 2018. január 06. szombat, 09:31
Bakondi: biztonsági szempontból sorsdöntő lesz az év
Magyarországon javuló, Európa-szerte viszont romló belbiztonsági helyzetet figyelhettünk meg 2017-ben - mondta Bakondi György a bűncselekmények, erőszakos és terrorcselekmények száma alapján, hozzátéve: a migráció alakulása hatással van az európaiak mindennapi biztonságérzetére, amelynek változása politikai véleményalkotásukra is kihat, amit a tavaly született választási eredmények is alátámasztanak.

Bakondi György kiemelte: visszatekintve elmondható, hogy a korábbi magyar helyzetértékelés és prognózis helyes, reális volt, akárcsak a megtett intézkedések; az eljárások jogszerűek, törvényesek, a végrehajtott rendvédelmi fejlesztések pedig szükségesek voltak.

Megemlítette: Nyugat-Európában tavaly hat gázolásos támadás, négy késeléses és három fegyveres és egy robbantásos terrortámadás történt, amelyekben ötvenen meghaltak, 380-an megsebesültek, és egyre nagyobb arányban hajtanak végre akciókat rendvédelmi szervek tagjai ellen.

Bakondi György arról beszélt: 2017-re letisztult az illegális
velemenyezd, 2018. január 05. péntek, 11:02
1/488
Képek, videók
Róth Miksa emlékház.jpg
snbela44
2012. január 12. csütörtök, 01:29
Egykori tanítványom emlék
chillik
2017. október 06. péntek, 03:25
ceausescu-csalad-egyko ri-
agica2004
2017. május 29. hétfő, 20:30
Illés,kék szemű egykori I
katalinkohut
2017. március 14. kedd, 18:47
Üzenet egykori iskolámba
chillik
2016. szeptember 04. vasárnap, 08:21
Ada Kaleh egykori sziget
irmus
2016. augusztus 27. szombat, 17:08
A Városháza az egykori Vá
farkas1945
2014. január 10. péntek, 12:53
egykori Bazár épület.jpg
maria_kadar_148
2013. november 26. kedd, 11:13
Az egykori szovjet manőve
vargaspace
2012. november 11. vasárnap, 15:43
egykori elválasztó patak
ircsi61
2011. október 07. péntek, 22:48
egykori őrház
ircsi61
2011. október 07. péntek, 22:47
Marosvásárhelyi találkozó
wob
2015. június 17. szerda, 16:42
marosvásárhelyi páva
erzsikepuskas
2013. november 04. hétfő, 05:59
Marosvásárhelyi Kultúrpal
furaila
2013. április 07. vasárnap, 22:01
A marosvásárhelyi Kistemp
farkas1945
2011. október 22. szombat, 11:41
Címkék
egyik legnagyobb, nagykátai rendelőintézetet, 2800 pontos, legmagasabb pontszámot, Bakondi György, elmúlt években, képalkotó diagnosztikát, depresszió kialakulásához, Best Event Awards, hitelező bank, Póta Georgina, világ legjobbja, Teatro Nacionalban, sztenderd termékekhez, Gasper Marguc, hazai kkv-k,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.