Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 19:23 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tour de Hongrie - Szalontay Sándor szeretné megjavítani tavalyi győztes idejét a prológon
"Idén erősebb lesz a mezőny, több olyan országúti sprinter is lesz, aki megszoríthat vagy akár le is győzhet a prológon. Ezért mindenképp jobb időre lesz szükségem, ha idén is fel akarom venni a sárga trikót" - hangsúlyozta a csütörtöki sajtótájékoztatón a pályakerékpáros Szalontay, aki a Dr. Bátorfi Agria-KTK színeiben vesz részt a viadalon, és tavaly 1:05.31 perc alatt teljesítette az egyéni időfutamot.

"Húsz-negyven másodperces terheléshez és persze pályához vagyok szokva, bár ez időben közelít hozzá. Az biztos, hogy az enyém lesz a legnagyobb végsebesség, de a rajtban fél másodperc benne maradhat, mert nem indulhatok olyan intenzitással, mint a pályán szoktam, egy országúti kerékpár azt nem bírná ki" - tette hozzá.

Az összetett győzelemre esélyes magyarok közül Lovassy Krisztián egészségügyi problémákkal küzd. A Team Differdange-Losch kerekese az MTI kérdésére elmondta, kezdődő tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, ám mindenképpen rajthoz áll a viadalon.

"A felkészülésem jól sikerült,
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 12:12
Ezen a világon nincs...
mindenben,

bármiben, mi történt vele,

ne adja könnyen magát,

vágjon ismételten bele!Nem szabad a reményt

a halványat sem feladni,

mindig tiszta érzésekkel

szívből kell előre haladni!Hiszen nem az a gyenge

ki változtatásokra képes,

túllép bármin, olyasmin,

mely számára igen rémes.Nem! A gyenge elpusztul,

csupán az erős győzhet!

Igazán értelmes dolgokat,

újításokat, terveket szőhet.Ne add fel! Nézz magadba!

Gondolkodj, remélj és élj!

Bízz magadban, küzdj jól,

a kudarctól pedig sose
kkm, 2017. június 19. hétfő, 13:41
József Attila – Légy ostoba
József Attila - Légy ostoba

Légy ostoba. Ne félj. A szép szabadság
csak ostobaság. Eszméink között
rabon ugrálunk, mint az üldözött
majom, ki tépi ketrecének rácsát.

Légy ostoba. A jóság és a béke
csak ostobaság. Ami rend lehet,
majd így ülepszik le szíved felett,
mint medrében a folyó söpredéke.

Légy ostoba. Hogy megszólnak, ne reszkess,
bár nem győzhetsz, nem is lehetsz te vesztes.
Légy oly ostoba, mint majd a halál.

Nem lehet soha nem igaz szavad -
jó leszel, erős, békés és szabad
vendég mult s jövő asztalainál.

1935. aug. 6.
chillik, 2017. május 28. vasárnap, 06:01
"Elvégzi értem az Úr"
végleg befejezetlen marad. Ha igazságunknak mennyei öltözetén csak egyetlenegy öltés is van, amit mi magunk öltöttünk, akkor el vagyunk veszve. Bizodalmunk azonban az, hogy az Úr, amit elkezdett, el is végzi. Ő mindent megtett, mindent meg kell tegyen, és mindent meg fog tenni. Bizalmunkat nem szabad abba helyezni, amit mi tettünk, sem abba, amire szigorúan elhatároztuk magunkat, hanem kizárólag abba, amit az Úr tesz. A hitetlenség azt súgja: soha sem leszel képes megállni. Nézd szíved álnokságát, nem győzheted le a bűnt. Gondolj a világ bűnös élvezeteire és kísértéseire, amelyek téged csalogatnak, azok biztosan elámítanak és megtévesztenek. Ó igen, mi tényleg elvesznénk, ha saját erőnkre volnánk utalva. Ha törékeny hajónkat egyedül kellene kormányozzuk a viharos tengeren, akkor kétségbeesésünk arra kényszerítene, hogy feladjuk az utazást. Istennek hála azonban, mert Ő elvégzi, amit elkezdett és a várva várt mennyei célba elvisz minket. Nem túlozunk, ha Istenbe vetjük teljes bizalmunkat, és soha se
kalmanpiroska, 2017. május 23. kedd, 06:49
Komjáthy Jenő
közmegegyezés látszata mögött hazug eszmeiség, erkölcsi, értékrendbeli zűrzavar húzódik meg. ,,Minden értékek átértékelője" lesz.

A magyar költészet időről időre megfeledkezett Komjáthyról, aztán időről időre ismét fölfedezte; mindazok a korok, irányzatok érzékenyek felemás értékű költészete iránt, amelyekben valamilyen módon szerep jut a személyiségnek mint értékcélnak; így volt ez a Nyugat fellépésekor, s ez magyarázza a Komjáthy-líra mai újra aktualizálódását is.

Nem győzhet más, csupán a szellem,
Ahol szabad a pályatér,
És önzetlen nemes tusában
Legjobbaké lesz a babér.

Komjáthy Jenő

Komjáthy Jenő összes költeményeA magányos nógrádi
menusgabor, 2017. április 20. csütörtök, 18:00
A szeretet virága
Koós Anna - A szeretet virága

Ma is ugyanúgy kelt fel a Nap, mint máskor,
A napsugár jókedvében táncolt.
Szívem megtelt fénnyel, szeretettel,
Lelkem csillogását feltölti élettel.

Játékos kis felhő vidáman közeleg,
Lágy szellő kíséri védelmezve szüntelen.
Sötét, morcos felhő útját állja hirtelen,
Haragosra mázolja körös-körül az eget.

Viharos, zúgó szél is megzavarja útját,
Átrendezi az égbolt békés, derűs arcát.
Záporeső ostorozza lelkem kis virágát,
Le akarja törni vékony, gyönge szárát.

Hajlítgatja, megcsavarja,
Össze-vissza nyomorgatja,
De a virág bátran állja,
Földanyácska vigyáz rája.

Tudja jól, hogy fenn az égen,
Napapácska védi féltve.
Szeretettel gondol felé,
Békét, erőt táplál belé.

Gyorsan jött a vihar, el is vonult hamar,
A piciny kis virág sokáig élni akar.
Jöhet a szélvihar zuhogó esővel,
A szeretet virága nem győzhető le
taltos1, 2017. április 02. vasárnap, 23:46
Bölcsességek
értékes.
/Veronica A.Schoffstall/

Ha jó ügyet védesz, mitől is félhetsz? Mi is történhetik veled? Letepernek, megrágalmaznak kirabolnak, meggyaláznak? Vádakkal fordulnak ellened, hamisan ítélnek?
Mindez nem változtat azon, hogy az ügy, melyet védtél, jó volt, és ezért jó volt az is amit csináltál, mikor a jó ügy védelmére szegődtél. Ilyenkor ne törődj senkivel és semmivel, csak az üggyel. Az ügy igazával, mert meg kell védened. Végül is tehetetlenek az igazsággal szemben. Letiporhatnak, de meg nem győzhetnek. Vádolhatnak, de meg nem hazudtolhatnak. Elvehetik életed, de nem vehetik el igazságod. Csak akkor nem vagy magányos az életben, ha jó ügyet szolgálsz. Nincs fizetség és jutalom az ilyen perben. De nincs alku sem. Ezért soha ne félj kimondani azt, amiről egész lelkeddel tudod, hogy igaz
/Márai Sándor/

A barátság legszebb aktusa az,
midőn barátunkat hibáira figyelmessé tesszük.
/Berzsenyi Dániel/

Mindenki az emberiséget akarja
kkm, 2017. március 26. vasárnap, 18:18
Március 15. - Párbeszéd: a szabadság egyenlőség nélkül csak az elitek kiegyezése marad
A független országgyűlési képviselő Táncsics Mihályra emlékezve azt mondta: egy horvát és egy tót jobbágy házaspár gyerekeként tudta, hogy a zsarnokság csak akkor győzhető le, ha az emberek felszabadulnak a szegénység és a tudatlanság alól. A forradalom szereplői közül ő érezte át a legjobban, hogy "amikor szabadságot követelünk, akkor egyenlőséget is kell követelnünk mellé" - hangsúlyozta.

Karácsony Gergely közölte: bár mind az 1867-es kiegyezés, mind az 1989-es rendszerváltozás sok jót hozott Magyarországnak, mindkettő az elitek kiegyezése volt, "a gyarapodás nem mindenki gyarapodása volt" és mindkettő az egyenlőség nélküli szabadságról szólt. A magyarok 2010-ben és 2014-ben nem bevonuló osztrák vagy orosz katonák miatt "adták föl a szabadságukat", hanem mert úgy érezték, nem kapták meg az egyenlőséget - tette hozzá.

Kijelentette: a szegénység és a tudatlanság az, ami Orbán Viktor rendszerét hatalmon tudja tartani. Ez a rendszer egy 21. századi jobbágyság, amelyben az emberek ugyanúgy
velemenyezd, 2017. március 15. szerda, 15:14
Hollandiai választások - Wilders hadúrnak, pedofilnak nevezte Mohamed prófétát az utolsó tévévitában
"Az iszlám a Hollandiát célzó legnagyobb fenyegetés. Az országunk jövője a tét, az iszlám és a szabadság nem férnek meg egymás mellett" - jelentette ki Wilders a NOS közszolgálati csatorna által közvetített vitában, "söpredéknek" nevezve a rotterdami török konzulátusnál néhány napja kitört csetepaté török résztvevőit.

Wilders emellett "ócska, woodstocki szövegnek" minősítette a szociáldemokrata irányultságú Munkapárt (PvdA) jelmondatát, amely szerint "Hollandia mindannyiunké". A pártvezér leszögezte, ezt olyanok találhatták ki, akik "túl sokat vízipipáztak", Hollandia ugyanis nem mindenkié, noha a hollandok mára másodrendű polgároknak érzik magukat a saját országukban.

Mark Rutte holland miniszterelnök, a liberális konzervatív Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) vezetője az Európai Unió és Törökország között tavaly létrejött migrációs egyezmény sikerét méltatta a menekültáradat feltartóztatásában.

Mint mondta, "nem szándékolt következményekkel, társadalmi feszültségek
velemenyezd, 2017. március 15. szerda, 07:03
Francia elnökválasztás - A franciák 58 százaléka szerint a Nemzeti Front veszélyt jelent a demokráciára
Az éves felmérés megerősíti azt, amit a hat hét múlva esedékes elnökválasztás jelöltjeinek esélyeit kutató felmérések is mutatnak, miszerint az FN nézeteit a franciák mintegy harmada hosszú évek óta osztja.

Ugyanakkor a pártnak az elutasítottsága is erősen érezhető a francia társadalomban. Az elmúlt négy évben ismét fokozatosan nőtt azok aránya, akik szerint az FN veszélyt jelent a demokráciára. Jelenleg a franciák 58 százaléka gondolja ezt, míg öt éve még csak 46 százalékuk látta így.

A felmérés szerint azt a gondolatot is nehezen tudja az FN egyelőre elhitetni, hogy kormányzóképes, és hogy Marine Le Pen a saját stabil táborán kívül másokat is meg tud győzni. Jelenleg ebben a megkérdezettek 42 százaléka hisz, ami hét százalékponttal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. Ennek elsősorban az lehet a magyarázata, hogy a 2015-ös regionális választásokon az FN az első fordulóban, amit meg is nyert, a teljes táborát mozgósította, de a második fordulóra már nem tudott új szavazókat meggyőzni, így végül
velemenyezd, 2017. március 07. kedd, 19:43
Francia sajtó: a Szocialista Párt esélyt kapott a túlélésre a baloldali előválasztáson
már a harmadik helyen álló centrista Emmanuel Macronnal küzd a második helyért. Fillonnak 22, Macronnak pedig 21 százalékot jelez a felmérés. Az is újdonság, hogy Benoit Hamon támogatottsága 15 százalékra nőtt és jócskán megelőzi a 10 százalékon álló radikális baloldali jelöltet, Jean-Luc Mélenchont.

A január 26-án és 27-én 1032 francia választópolgár megkérdezésével készült reprezentatív felmérés szerint a második fordulóban Le Pen mindenképpen alulmarad, Fillon 60, Macron pedig 65 százalékkal győzheti le a Nemzeti Front jelöltjét.

Ha pedig Francois Fillon és Emmanuel Macron jut be a második fordulóba, a centrista jelöltet választja államfőnek a jelenlegi állás szerint a választók 58 százaléka, a konzervatív Fillon pedig 48 százalékot kaphat.

"A jelenlegi bizonytalanság miatt nem kizárt, hogy Francois Fillon nem lesz bent a második fordulóban, jóllehet jelenleg nem ez a legvalószínűbb" - mondta a lapnak Emmanuel Riviere, a közvélemény-kutatást végző Sofres részéről. "Emmanuel Macron
velemenyezd, 2017. január 30. hétfő, 10:52
Hit által győzhetünk!
Hit által győzhetünk!

Atyánk nagy Alkotónk, ki földre fényt hintett,
bomló testruhába, öltöztetett minket.
Ő előre tudta: mi vétkezni fogunk,
Gonosz csábításra, tőle elfordulunk.
Atyánknak bár csodás célja volt, mivélünk,
már előre tudta: tilos útra lépünk.
Tudta: tilos úton, vár ránk a kárhozat,
szép tervében kész volt, a kereszt áldozat!
Atyánk utánunk jött, drága szent Fiában,
lelkünk el ne vesszen, bűnterhes világban!
Így múltak századok, hosszú évezredek,
feltűntek, letűntek, nagy erős nemzetek.
S egy váratlan napon, váratlan éjszakán,
megjelent szolgaként Jézus, a nagy Király!
Most nem uralkodni, meghalni jött értünk!
Keresztfára verte, tengernyi sok vétkünk!
Induljunk nyomában, bűnbánatban járván,
üdvösségre jussunk, áldozata árán!
Hit által győzhetünk! Lemarad, aki fél,
szebb hon vár bennünket, e múló földinél.
Bűnfoltos öltönyünk, halálban levetjük,
feltámadás
kalmanpiroska, 2017. január 22. vasárnap, 16:19
1/33
Képek, videók
Arany János szalontai szü
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:12
Szalontai.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:54
Szalontaima4.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:54
Szalontaima1.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:54
Szalontaima3.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:54
Szalontamai2.jpg
fasd
2012. március 26. hétfő, 00:54
Szalonta028.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:22
Szalonta027.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:21
Szalonta026.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:20
Szalonta025.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:20
Szalonta024.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:19
Szalonta023.jpg
prorozsa
2009. március 19. csütörtök, 09:18
nemtudom-megjavítani-á tír
nyulacska5
2015. április 09. csütörtök, 02:04
Címkék
jelenlegi állás, éves felmérés, legnagyobb végsebesség, szélvihar zuhogó, saját stabil, várva várt, magyar költészet, 2015-ös regionális, szeretet virágaMa, rotterdami török, Európai Unió, kereszt áldozat, enyém lesz, harmadik helyen, összetett győzelemre, második helyért,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.