Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 00:37 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!
Az elmúlt hét első felében még folytatódott a szinte egész augusztusra jellemző nagyon meleg és javarészt száraz időjárás, majd a hét végére megérkezett a bő 10 fokos lehűlés.


Az egész EU-ban sehol nem végez annyi emberrel rák és krónikus megbetegedés, mint Magyarországon, és az öngyilkosságokat nézve is az élen járunk. De máshol sincs minek örülni Kelet-Közép Európában.
A krónikus betegségek és a rák az egész Európai Uniót nézve Észak-Magyarországon szedi a legtöbb halálos áldozatot - szúrta ki a Portfolio.hu az Eurostat most megjelent Regionális Évkönyv 2018 című kiadványában.
Északon krónikus betegségek
A krónikus betegségek (rosszindulatú daganat, ischaemiás szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke Kelet-Közép Európában, azon belül pedig a magyar régiókban kimagasló.
Az EU-s átlag ebben a tekintetben 261,7 haláleset
kirscha, 2018. szeptember 22. szombat, 07:46
Anyám orgonája
Tasnádi Gyöngyi:

Kékeslilás palástjában pompázott anyám orgonája,
az udvar szélén meghúzódva borult be cserjefája.
Könnyed szellő csiklandozta ívelt, formás levelek
vidám szívdallamra rezegtek kerti, díszes keretet.
Szerettem és szerettek.

Frissen vágott, bódító illatból szőtt álmok nagyszobája,
szegénységét hokedlin ringató, hálás, nagy konyhája,
számomra oly becses boldogság otthona volt akkor
ó, bárcsak visszatérhetne az a nyugalmas gyermekkor.

És nagymamám, ki engem felnevelt, mert ő volt az én anyám,
amíg az édes dolgozott értem, nagyi vigyázott rám.
Figyelt, beszélt, mesélt, énekelt, horgolt, imát mormolt,
emberséggel varrva emberré varázsolva dekódolt.

Reményt fűtött, lepényt sütött fahéjas-mosolygós almából
és közben félméteres csokrot kötöttünk orgonából.
Majd vasárnapi ebéd után kártyaparti dukált
és társasjáték meg dominó szerette a délutánt.

Ma már nincs régi, szülői
klarika47, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:37
Mátyás nap
1963.02,24.

Akkor, ott az út szélén még nem tudtam, hogy kicsoda.
Csak valami olyasmit éreztem, hogy ezzel az emberrel
jó lehet elindulni. És megérkezni is jó lehet.
S a legjobb talán a közbeeső idő vele. Az utazás.
Mert nem mindegy, hogy kivel utazik az ember.
Az már ott bizonyos volt, hogy e férfi körül a dolgok
és az emberek biztonságban vannak.
klarika47, 2018. szeptember 16. vasárnap, 12:40
Nem vagy egyedül
Jól figyelj most ide, mert ez nagyon fontos: nem vagy egyedül a földön. Nem tudom eléggé hangsúlyozni: nem vagy egyedül. Sajnos, rajtad kívül még sok millió ember él. Nem tudom pontosan mennyi, de nagyon sok. Valamennyi embernek ugyanaz a célja, mint Neked: emberi módon akar élni. Békét és nyugalmat akar. Otthont, vagyis egy szemétdombot, melyen ő a kakas, aki kukorékol. Azonban több a kakas, mint a szemétdomb. És így egymás között meg kell osszátok a dombot és a kukorékolást.

A legtöbb baj közöttetek ebből származik. Mert minden ember körül van egy láthatatlan bűvös kör: az egyéniség köre. Egyiknél kisebb, másiknál nagyobb, de ne hidd, hogy bárkinél is hiányozhat.
És minden kör három részre oszlik, mivel minden ember három részből áll: egy remetéből, egy despotából és egy művészből.

Az emberi társadalom világa ezeknek a láthatatlan köröknek a hihetetlen összezsúfolódását hozta létre. A körök mindenütt érintkeznek, összeütődnek, sőt metszik egymást.

Ügyelj a
klarika47, 2018. szeptember 16. vasárnap, 09:45
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
későbbiekben gyermekáldást. Megjelennek ugyanakkor a hozzá fűződő képzetekben a bagoly szerepével is rokonítható vonások. A bagoly éjszakai madárként, míg a fecske költöző, távoli tájakat bejáró madárként ismerője a ,,másik" világnak, a túlvilágnak. A túlvilág pedig részben a halottak világa is, ezért néhol az ablakon beröppenő fecskét rossz előjelnek tekintették.
A fecske a szelídség szimbóluma is volt. ,,Egy fecskefészekben ellakhatni vele" - mondták arra a szelíd, békés emberre, akivel jól ki lehet jönni. Ugyanakkor a bőbeszédűség jelképe is volt: ,,Fecskefészek körül legtöbb a szó". ,,Csacsog mint a fecske" - jellemezték a sokat fecsegő embert, ,,sipítanak, mint az éhes fecskefiak" - mondták a gyerekzsivaly hallatán.
A hagyomány szerint a fecskék tavasszal, március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján érkeznek meg, ezért ezt a napot fecskehajtó Boldogasszony napjának is nevezték. A fecske fontos időjelző is volt: első
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:03
Köszönet mindenkinek - megszüntetése előtt a blognak
2007-ben ültem le a számítógép elé megcsonkítva, gyalázva éjjel nappal, melleim körül az Új-Kígyósi termékenységi Isten egyre szorosabb kínzásával, minden részemben eleven állatokkal, meghagyott fogaimban patológiáival a tik sem vagytok magyarok hálózatnak, amikkel a magyarországi orvosok lezárták a határokat, hogy kivégezzenek minket öcsémmel együtt, egykori Istenekként. Nem tudtam egyáltalán gondolkozni, sem érezni a szívemmel, melyet feketemágiával égettek állandóan, fogdosva, nyomogatva, melyet a vidám torünnepet ülő médiában bemutattak összes lakásban lévő csapással együtt. Ezt normálisnak gondolták a világapokalipszis tagjai, amik zárolják a segítségkérésem óta az összes azóta történt fejleményt, neveit a főszereplőknek, amiket félve írtam le, hogy vannak jogaik. Nincsenek, állandó világapokalipszis végrehajtói, emberiség ellenes véráldozók. Diszlexiás voltam, össze-vissza ütöttem a betűket kezdetben, hangom egyáltalán nem volt, csak egy mély tüdőhang-féle. Könyvek másolásával gyakoroltam írni, de a
kohlinka, 2018. szeptember 04. kedd, 20:17
Hogyan tegyük vonzóbbá...
Ha szeretünk valakit, akkor úgy tudunk róla beszélni, hogy másokban is felkeltjük az érdeklődést, ha pedig nem, akkor úgy is tudunk beszélni, hogy aki hallja, az már ne is legyen kíváncsi rá.
Persze sokkal könnyebb ítélkezni és megbotránkoztatni. Sokkal könnyebb a másik szeméből szedegetni a szálkát, mint a sajátunkból a gerendát felfedezni. Ezt az ítélkező, elutasító magatartást, lelkületet sokszor az okozza, hogy saját magunkkal sem vagyunk jóban.
Aki önmagával nincs kibékülve, az máson fogja leverni azt amit önmagában nem tud elfogadni. Ő a saját bőrén tapasztalja, hogy túl kritikus volt másokkal szemben. Utólag jött rá, hogy igazából vele volt a baj, a saját sebzettségén keresztül látta az embereket. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyet kell érteni mások bűneivel, viszont azonosulni kell a bűnös emberrel.
Amikor egy ember gyengeségeivel szembesülünk, nekünk azonosulnunk kell vele -kivéve a bűneivel-és szeretettel kell beszélnünk róla. Ha ez nem megy, akkor inkább hallgassunk ! Előbb kell
wob, 2018. szeptember 02. vasárnap, 15:35
Angyalszó - Isten szava - megtestesült Ige - Az örök élet
.................
Amikor pedig Isten napjainkban megszólal, akkor szintén történik valami, amit mondhatunk a világ folyamatos újjáteremtésének és az ember újjáteremtésének. A kimondott isteni szónak lenyomata van az ember lelkében, szívében, azaz nem függetleníthetjük magunkat attól. Ide kapcsolódik az a gondolat is, hogy Isten a szívünkbe írja törvényét, tehát az megismerhető az ember számára. Isten folyamatosan szól hozzánk, közli velünk üzenetét, amellyel az örök életre akar minket vezetni.

A megtestesült Ige
Isten Jézus Krisztus személyében nyilatkoztatja ki magát a legteljesebb formában az emberek számára, ennél tökéletesebb Isten-ismeret már csak az lehet, amikor majd az örökkévalóságban
színről színre láthatjuk őt. Jézus a megtestesült Ige, az emberré lett isteni Ige, aki földi élete folyamán láthatóvá vált az emberek számára, s aki a jelen időben titokzatos módon láthatóvá
maroka, 2018. augusztus 27. hétfő, 00:02
2018. augusztus 26. Evangélium
Uram, kihez menjünk? Az örök élet igéi nálad vannak. Mi hittünk, és tudjuk, hogy te vagy az Isten Szentje.
....
Abban az időben Jézus tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: ,,Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?"
Jézus tudta, hogy tanítványai méltatlankodtak miatta, azért így szólt hozzájuk: ,,Ez megbotránkoztat titeket? Hát ha majd azt látjátok, hogy az Emberfia fölmegy oda, ahol azelőtt volt! A Lélek az, ami életre kelt, a test nem használ semmit. A szavak, amelyeket nektek mondok, Lélek és élet. De vannak közöttetek, akik nem hisznek." Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, hogy kik nem hisznek benne, és hogy ki fogja őt elárulni.
Aztán így folytatta: ,,Ezért mondtam nektek, hogy senki sem jöhet hozzám, hacsak az Atya meg nem adja neki." Ettől kezdve tanítványai közül sokan visszahúzódtak, és többé nem jártak vele. Jézus ezért a tizenkettőhöz
maroka, 2018. augusztus 26. vasárnap, 23:38
Lelkésztôl-76/923
Jn 6,60-69
,,Ki e kenyeret eszi, örökkön él'' (Jn 6,59). Ez ígéret, s egyben
követelmény. A tanítványok megérzik, hogy választás elôtt állnak.
Azonban számukra is ,,kemény beszéd ez'', nehéz felfogni, még nehezebb elfogadni. Jézus látja szorongó kétségüket, mégsem von vissza semmit.Sôt kiegészíti a megdicsôülésérôl szóló jövendöléssel. Ezzel a tanítványoknak aligha lett tisztább a kép. De nekünk értenünk kell,hogy Jézus emberré válása, keresztáldozata és mennybemenetele (megdicsôülése) egyetlen titok három állomása, és az Élet Kenyerében az egész testté lett, föláldozott és égbetért Krisztus van jelen:embersége, áldozata, fönsége. Hitbeli döntésünk a Szentség színe elôtt nem valami tannak szól, hanem Krisztus egész igazságának és valóságának.
/Szent István Magyar Plébániától,USA,1996/,

21.vas jegyzeteibôl Isten sokféle jelenlétéhez az Eucharisztiában jelenlét is hozzátartozik,igy lesz teljes Jézusnak köztünk való jelenléte.Jézus személyes,rá hagyatkozó hitet vár el, hüséget
joetoth, 2018. augusztus 26. vasárnap, 14:02
Szeretet
ellenállhatatlan, gyújtó hévvel lobog. Ám Pál apostol erről a szeretetről mondja: 'ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is' (1Kor 13,3) - azaz: ha a szeretet legnagyobb cselekedeteit a legnagyobb odaadással kapcsolom össze -, ,,szeretet (ti. krisztusi szeretet) pedig nincsen én bennem, semmi vagyok' (1Kor 13,2). Az emberi szeretet önmagáért, a Lélek szerinti szeretet Krisztusért szereti a másik embert. Az emberi szeretet ezért törekszik közvetlen érintkezésre a másik emberrel; nem szabadságában szereti őt, hanem magához láncolva; minden eszközzel győzni akar és hódoltatni, ostromolja a másikat, ellenállhatatlan akar lenni, uralkodni kíván. Az emberi szeretet nem sokat gondol az igazsággal, neki az igazság viszonylagos, mert nem tűri, hogy bármi - akár az igazság is - odatolakodjék közé és a szeretett másik közé. Az emberi szeretet kívánja a másikat, vágyik a társaságára, akarja, hogy viszontszeresse, de nem akarja szolgálni. Ahol látszólag szolgál, valójában ott
kalmanpiroska, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:37
Nem vagy egyedül
WASS ALBERT

NEM VAGY EGYEDÜL

Jól figyelj most ide, mert ez nagyon fontos: nem vagy egyedül a földön. Nem tudom eléggé hangsúlyozni: nem vagy egyedül. Sajnos, rajtad kívül még sok millió ember él. Nem tudom pontosan mennyi, de nagyon sok. Valamennyi embernek ugyanaz a célja, mint Neked: emberi módon akar élni. Békét és nyugalmat akar. Otthont, vagyis egy szemétdombot, melyen ő a kakas, aki kukorékol. Azonban több a kakas, mint a szemétdomb. És így egymás között meg kell osszátok a dombot és a kukorékolást.

A legtöbb baj közöttetek ebből származik. Mert minden ember körül van egy láthatatlan bűvös kör: az egyéniség köre. Egyiknél kisebb, másiknál nagyobb, de ne hidd, hogy bárkinél is hiányozhatik. És minden kör három részre oszlik, mivel minden ember három részből áll: egy remetéből, egy despotából és egy művészből.
Az emberi társadalom világa ezeknek a láthatatlan köröknek a hihetetlen összezsúfolódását hozta létre. A körök mindenütt érintkeznek, összeütődnek, sőt metszik
evavicus, 2018. augusztus 22. szerda, 16:16
1/440
Képek, videók
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
„Mindenkinek adjáto
katalin_53
2018. július 15. vasárnap, 22:53
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
„Mindenkinek, aki v
katalin_53
2018. május 07. hétfő, 10:13
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
Címkék
tanítványok megérzik, egész Európai, fecskék tavasszal, bagoly szerepével, fecske költöző, szeretet legnagyobb, Kelet-Közép Európában, saját sebzettségén, betűket kezdetben, egész testté, bűneivel-és szeretettel, Gyümölcsoltó Boldogasszony, legjobb talán, igazság viszonylagos, ember számára, udvar szélén,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.