Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:40 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gondolataim...
Gondolataim...

"Az elmúlás... életünk Isten kezében van. Nem tudhatjuk milyen lesz végső utunk. Ahogy öregszik az ember sokszor elgondolkodik ezen. A búcsú nehéz, tőlük akiket szeretünk, de tudom, hogy hagyunk magunk után sok szépet. Egy kicsi darabot belőlünk, még akkor is ha fáj is és könnyes szemmel gondolnak ránk. Már ezért érdemes volt küzdeni, szeretni, élni. Gyermekeinkben , unokáinkban élünk tovább."
2012. március 20.
Horváth M. Zsuzsanna


"Szép is lenne olyan világban élni, ahol nincs harag, gyűlölet, irigység....ahol csak szeretet, béke, megértés lenne. A szép uralkodna mindenek felett... Sokszor elgondolkodom ezen. Miért van, hogy rosszak az emberek, de bízom abban, hogy a szívekben él még egy csöpnyi szeretet, segítőkészség. Egy simogató, bátorító szó, arcokra mosolyt csaló. Bár a mai rohanó világ néha nagyon kegyetlen tud lenni, de ne hagyjuk, hogy legyőzzön bennünk! Mert az élet szép, olyan milyenné mi magunk tesszük."
2012. március.
dorotea55, 2018. március 20. kedd, 07:03
Kosztolányi Dezső - Budai idill
vendég, hogyha szól,
lopva, félve válaszol,
a beszéde - hallga, hallga -,
mint zenélő óra hangja.


Az ősz néni - hangja vékony -
ókuláréval köt és fon,
s hogyha bekerül akárki,
kész a lakzi, kártyapárti.
Mindenütt jómód, középszer,
víg pazarlás józan ésszel.
Otthonosság - kedves és szép -
fürge készség, friss egészség:
ez a kincsük őnekik.
És a dalt is szeretik.
Kedvük vídor, lelkük éber
s néha este tétován
zeng föl a kis zongorán
áradozva, sírva Weber.


Félre zord gond, ásitó bú,
a fehér fák közt a hó fú,
fázva zúg a téli kert,
zúzmarás nyomor diderg.
A közelbe s mégis messze,
a folyón túl zajba veszve,
fénybe, ködbe, kéjbe, könnybe,
küzdve, nyögve és hörögve
villámtűzbe kél az est.
Rongyselyembe
chillik, 2018. március 20. kedd, 04:45
Kosztolányi Dezső – Budapest
Kosztolányi Dezső - Budapest

Ó, mint imádlak, mint szeretlek
csordult szivem bálványa, Pest;
ha rámfuvall százszínü lelked,
a vér eremben újra pezsg.
Hogy ifju kedvvel felkerültem,
egy más világ zajgott körültem
s sajgó reménnyel, tétován
bolyongtam útjaid során;
díszházaid kő-Bábelében
zendült meg lantomon a húr,
míg fönnröl a lágy, kék azúr
szelídeden simúlt elébem.
Zajnak, tudásnak városa
el nem felejtelek soha!


Vágyódom én mindég utánad:
ha lábunk friss havat tapos,
s zivataros ütembe vágtat
tovább a csörgő villamos;
de lantom egyformán magasztal,
ha langy, fuvalmas, halk tavasszal
aszfaltba nőtt lombok között
járkál selyembe öltözött
sok lányod, asszonyod s amint mén
szines napernyő-árny alatt
számítva, büszkén, hallgatag
hódít, igéz, reánk tekintvén...
Ó Pest,
chillik, 2018. március 20. kedd, 04:43
Köszönet
Ahogy a holdsugár világít az éjben,
Úgy ragyog a szeretet az ember szívében.
Ez a fény vagy bennem,
Barátságod csillaga csillog a lelkemben.
Szereteted melenget, mint puha takaró,
Tévelygéseimben Te vagy útmutató.
Fájó sebeimre, mit mások feltéptek,
Hűs kezed simogatása hozza meg az enyhet.
Sóhajaim elcsitítod, könnyem felszárítod,
Bánatos arcomra is mosolyt csal mosolyod.

Köszönöm, hogy barátom vagy
vorosrozsa66, 2018. március 20. kedd, 00:29
Az igazi szerelem
hogy mi az igazán fontos az életben. Ezen a szinten vagy képes megélni azt az állapotot ahol az önzés, a féltékenység, a birtoklási vágy nem létező fogalmak. Nem az önös érdekek vezérelnek, nem várod el a másiktól, hogy felvidítson vagy oldja meg a problémáidat. Nem hívogatod naponta többször telefonon, hogy ellenőrizd mit csinál, merre jár. Ezek csak az egódnak fontosak és az egód csak magával törődik. Ahhoz, hogy eljussunk erre a szintre túl kell lépned saját magadon. Tisztában kell lenned önmagaddal, szeretni, tisztelni és ismerni kell saját magadat. A boldogságodat ne egy másik emberben keresd. Ne tárgyakban, élményekben, emberekben hanem magadban. Ha megtalálod akkor képes leszel adni is belőle, de úgy adni, hogy semmit nem vársz érte cserébe és ha találsz egy másik lelket akivel mindezt megoszthatod, akkor olyan pillanatokat élhetsz át ami semmihez sem fogható. Igazi szárnyalás és határtalan boldogság. Ez az igazi
vorosrozsa66, 2018. március 19. hétfő, 23:58
Donald Trump felvázolta tervét az opiát tartalmú szerek okozta válság leküzdésére
meg e gyógyszerek árát.

A kormányzati tervek ismertetésekor a jelenlévők hangos éljenzéssel fogadták, amikor az elnök leszögezte: "csak az időnket vesztegetjük, ha nem vagyunk kemények a kábítószer-kereskedőkkel, és ez a keménység magában foglalja a halálbüntetést is". Trump "bizonyos körülmények közötti" halálbüntetés kiszabásáról beszélt, de nem részletezte a konkrétumokat. Ez majd - mint a Fehér Ház vasárnap közölte - az igazságügyi minisztérium feladata lesz. Tudható azonban, hogy az elnök azt szeretné, hogy már a kis mennyiségű kábítószerrel vagy opiát tartalmú gyógyszerrel illegálisan kereskedőket is kötelezően sújtsák a komoly büntetésekkel.

Halálbüntetést az Egyesült Államokban eddig csak gyilkosság esetében szabtak ki az elkövetőre. "Meg kell változtatnunk a törvényeket és dolgozunk ezen" - hangoztatta Manchesterben Donald Trump, hozzátéve, hogy az igazságügyi minisztérium már "nagyon keményen" dolgozik ezen. Mindazonáltal leszögezte: "a végső büntetésnek halálbüntetésnek kell lennie, de
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 21:42
Kerülje el ezeket az ételeket !
problémákat, ízületi fájdalmakat, anyagcsere zavarokat, idegproblémákat okozhatnak.

2. Sűrített paradicsom konzerv
A friss paradicsomnál nincs jobb, hiszen tele van egészséges vitaminokkal, tápanyagokkal, antioxidánsokkal. Ugyanez nem mondható el a konzervált változatról, sőt, a termékek többségében megtalálható a biszfenol-A, amelyet leginkább polikarbonát műanyagok előállítására használnak fel, ami az emberi szervezetben meddőséget, cukorbetegséget, szívbetegséget, elhízást okozhat. Ha mégis szeretnél paradicsomlét vásárolni, válaszd azt a terméket, amelyet üvegben árulnak.

3. Mikrós popcorn
Korábban a felhasznált diacetyl vegyület okozott gondot, de mivel ezt a mikrós popcornoknál betiltották, a gyártók egy más anyaggal helyettesítettek, amiben kipattoghattak a szemek. Ez a vegyület azonban száraz köhögést, szapora légzést, émelygést, lázat, fájdalmakat okozhat. Ha szeretnél popcornt enni, vajban pirítsd meg a kukoricát egy edényben, annál jobb nincs is.

4.
pacsakute, 2018. március 19. hétfő, 21:41
Az avokádó gyógyhatásairól
kalória és zsírtartalma miatt. Közben persze kiderült, hogy az avokádó egy rendkívül értékes gyümölcs, mely segíthet egészségünk megőrzésében.

Az avokádóban mind a 12 esszenciális aminosav megtalálható, mely szükséges szervezetünknek a fehérjék felépítéséhez. Ellentétben mondjuk a steakben található fehérjékkel, amit az emberek többsége nehezen tud csak megemészteni, az avokádóban lévő fehérjék könnyen felszívódnak a bélrendszerben, emellett rost tartalma is elősegíti a könnyed emésztést. Aki szeretné csökkenteni a táplálékában található állati eredetű fehérjék mennyiségét, válassza az avokádót, melynek segítségével pótolni tudja a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat.

Az avokádóban található zsírok egészséges zsírok, olyanok, melyre a szervezetnek szüksége van, hasonlóan pl. az olíva olajhoz. Ezek a zsírok elősegítik a vér HDL koleszterin szintjének emelkedését, mely védi az ereket a káros szabad gyökök okozta károsodásoktól, ráadásul szerepük van a vér triglicerid
pacsakute, 2018. március 19. hétfő, 21:38
Rá kellett jönnöm, hogy nem várhatok tovább
Rá kellett jönnöm, hogy nem várhatok tovább. Most kell elkezdenem úgy élni az életem, ahogy eddig is kellett volna. Mindenen változtatnom kell, legfőképpen a gondolkodásomon. Mától csak az van a fejemben, hogy nem vagyok én kevesebb senkinél, hogy ne szeressem magam, hogy ne hagyjam magam szeretni. Úgy kellett most észhez térnem, hogy, egy olyan pofont kaptam egy olyan embertől aki a mindenem, hogy ahelyett, hogy elfogadtam volna, eldöntöttem soha nem adom fel és nem fogom többet a múltamat a jelenem, az álmaim, a vágyaim elé helyezni. Igen is én is képes vagyok bármire, én is szerethető és értékes vagyok. Nem szeretném, ha bárki elkövetné ezt a hibát amit én, hogy retteg és fél és nem szereti magát. Én rontottam el és minden erőmmel azon leszek, hogy helyrehozzam. Csak annyit kérek ne kövessétek el ezt a hibát. Ha szeretsz valakit és ő is szeret téged, akkor ne dobd el magadtól semmiért, mert a legnagyobb kincs az "életben szeretni és szeretve lenni."

Rákóczi Karola
lenke1964, 2018. március 19. hétfő, 21:01
Náray Tamás gondolatai
odaragasztott címke, nem tartok igényt sem a jóváhagyásukra, sem pedig az egyetértésükre, ahogy megvitatni sem kívánom senkivel ezt.
A saját értékrendemben hiszek, amely azt mondja: ne okozz kárt. És azt is mondja, ha lehet, szándéktalanul se.
Elhárítom magamtól, hogy kívülállók által diktált normákat fogadjak el. Nem fogadom el továbbá az érzelmi zsarolást, ahogy az érzelmi irányítást sem. A manipulálásomat pedig egyenesen visszautasítom.
Én akarom eldönteni egyedül, hogy ki lesz az, akit szeretek. Így is, meg úgy is. Az erről alkotott véleményre pedig magasról köpök.
A saját életemet magam kívánom berendezni. A magam alkotta keretek között. Semmilyen törvény nem szabályozhatja, hogy az asztalról eszem meg a vacsorámat, vagy az ölemből. Ahogy azt sem, ki mos rám, vagy simogat meg. És azt se mondják meg nekem azok, akiket én bíztam meg, hogy minderről akarhatok-e papírt, vagy sem.
Nekem ne írják elő, hogy lehet-e káros szokásom. És hogy azt hány méterre űzhetem. Csak azért, mert
yaskane, 2018. március 19. hétfő, 20:00
Választás 2018 - Gyurcsány: nem akarunk revánspolitikát folytatni
ellenzékben, az nem lesz alázatos kormányon - tette hozzá. Akik nem tudnak szót érteni a saját politikai oldalukkal, azok hogyan fognak kormányon szót érteni az egész országgal? - kérdezte.

A politikus a fórum résztvevőihez fordulva azt mondta, azért is keresik a kapcsolatot a szakszervezetekkel, hogy sokkal határozottabban tudják megjeleníti azoknak az embereknek a problémáit, akikről "mintha időnként megfeledkezne a politika".

Nem dísz szakszervezeteket akarunk - jelentette ki, hozzátéve, azt szeretnék, hogy az érdekképviseletek osszák meg velük, hogyan lehet jobban megbecsülni a munkavállalókat.

Kitért arra is: a cégek sikerességében a vezetők tehetsége és az alkalmazott technológiák mellett benne van az ott dolgozók munkája is. Okszerű lenne azt mondani, hogy bizonyos jövedelmezőségi szint fölött a cégek nyereségének egy részét meg kell osztani a siker létrehozóival - vetette fel Gyurcsány Ferenc.

Kijelentette azt is, hogy bértárgyalást csak infláció feletti bérekről lehet folytatni,
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 18:52
Szép gondolatok...
"El sem hiszi, mennyire fontos azt hallani valakitől, hogy "köszönöm", vagy az, hogy valaki azt mondja neked, hogy szeret téged. Ez az emberi természet része. Mindegyikünknek fontos érezni, hogy értékelik."

Adam J. Jackson
aranyoslila, 2018. március 19. hétfő, 18:41
1/11802
Képek, videók
gondolataimba.png
sz719eszter
2016. november 27. vasárnap, 17:54
gondolataim465.jpg
margitanya
2016. szeptember 11. vasárnap, 18:13
Gondolataimmal.png
sz719eszter
2016. augusztus 21. vasárnap, 15:55
Gondolataim...
dorotea55
2016. március 14. hétfő, 18:11
Horváth György - Suhog a
sanci81
2018. február 09. péntek, 17:32
Lázár Horváth Zsuzsanna :
maria_kadar_148
2017. december 01. péntek, 22:29
Éva Horváth Szép estét ki
jucinenadov
2017. november 08. szerda, 00:27
horváth imre.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:08
horváth imre 002.png
chillik
2017. november 07. kedd, 14:07
‎Horváth RóbertR
dandej
2017. szeptember 17. vasárnap, 08:25
Éva Horváth.jpg
jucinenadov
2017. július 01. szombat, 22:48
SZKT-Kati és Horváth Ilon
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:39
Éva Horváth SZép estét ki
jucinenadov
2017. június 21. szerda, 23:21
horvath-eva-fasszal-po zol
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:14
071_Eva_Horvath_For.jp g
anonymus987
2017. június 17. szombat, 16:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.