Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 11:26 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Upsz..
Hmmm. Jó rég voltam itt ,vagyis pontossan jó rég írtam itt. Tulajdonképpen máshol nem is írtam...
Rengeteg dolog történt velem. Van egy 4 éves kapcsolatom, ami mondhatni működik csak sokat van távol hiába kamionos "feleségnek ,, nem egyszerü az elete... Igaz ha nem dolgozom megyek vele. 😊 ja es munka tulajdon képpen 7 év után ott hagytam a Lukoil benzin kutat és váltottam! Mértem lépni és nem bántam meg!! Szinten 8ik utas a benzinkutas 😃 de ez egy hotel is! Nagyon modern és nagyon tetszik! És nem dicsekvés de helyettes lettem! Amit már jól megérdemeltem a másik kút után. Ott sík mindent megcsináltam meg sem becsülték az embert... itt a pénz is duplája ami persze nem mellékes. Most é p meló van. Éjszakás műszak. Kéne kicsit aludnom is már mindennel kész vagyok és szieszta!
monchi73, 2018. augusztus 11. szombat, 04:07
Tallóztam
álló kapcsot soha nem fogja megtalálni, mivel soha nem is létezett.

Egy másik igen konkrét bizonyíték arra, hogy az emberiség nem a Földön tenyészett ki, az 223 extra gén, amivel csak az ember rendelkezik, és egyetlen más földi élőlényben nem található meg.

Ha valóban itt fejlődtünk volna ki, akkor ez a 223 gén más állatokban, de minimum a majmokban és egyéb emberszabásúakban meglenne.

De a tudomány egyszerűen nem tud egyértelműen elszámolni ezekkel az extra - vagy mondhatni idegen - génekkel.

Az emberiség viselkedése is arra utalhat, hogy egy teljesen más bolygón tenyésztettek ki, és alakult ki a társadalmunk őse.

Ugyanis az, ahogyan ma bánunk a természettel, és a tény, hogy mennyire nem vagyunk összhangban a természettel, mind-mind arra utal, hogy belső lényünk valójában sosem volt kompatibilis az itteni élővilággal, sosem értettük meg azt.

Hogy pontosan honnan is származhatunk? Erre a kérdésre még nem kaptunk választ, és készítőink fel nem
horvathnemagdi, 2018. július 22. vasárnap, 16:25
Az ember nem a Földről származik (?)
álló kapcsot soha nem fogja megtalálni, mivel soha nem is létezett.

Egy másik igen konkrét bizonyíték arra, hogy az emberiség nem a Földön tenyészett ki, az 223 extra gén, amivel csak az ember rendelkezik, és egyetlen más földi élőlényben nem található meg.

Ha valóban itt fejlődtünk volna ki, akkor ez a 223 gén más állatokban, de minimum a majmokban és egyéb emberszabásúakban meglenne.

De a tudomány egyszerűen nem tud egyértelműen elszámolni ezekkel az extra - vagy mondhatni idegen - génekkel.


Az emberiség viselkedése is arra utalhat, hogy egy teljesen más bolygón tenyésztettek ki, és alakult ki a társadalmunk őse.

Ugyanis az, ahogyan ma bánunk a természettel, és a tény, hogy mennyire nem vagyunk összhangban a természettel, mind-mind arra utal, hogy belső lényünk valójában sosem volt kompatibilis az itteni élővilággal, sosem értettük meg azt.

Hogy
moonshadows, 2018. július 19. csütörtök, 18:28
ELTE-kutatók: az elhízott kutyák viselkedése hasonlóságot mutat a túlsúlyos emberek egyes személyiségjegyeivel
tény, hogy a magas kalória tartalmú ételekhez való vonzódás az emberi elhízással kapcsolatban is jól ismert.

A második teszt azon alapult, hogy egy rövid tréning során az állat megtanulja, az egyik oldali cserépben mindig van jutalomfalat, míg a másik oldaliban soha nincs. Majd a teszt végén a cserép középre kerül, vagyis bizonytalan, hogy vajon tartalmaz-e táplálékot vagy sem. Ez esetben az elhízott kutyák lassabban és kisebb valószínűséggel közelítették meg a középre helyezett tálkát, vagyis mondhatni negatívabban ítélték meg a helyzet kifizetődőségét. Embereknél is megjelenik ez a fajta pesszimizmus, amit a depresszió és az elhízás kapcsolatával hoznak összefüggésbe.

Érdekes eredmény még, hogy a fajták közötti különbségek nem a hízékonyságban keresendők, hanem inkább azzal vannak összefüggésben, hogy az adott fajta mennyire kooperatív az emberrel. Míg a Beagle kutyákat arra tenyésztették, hogy önállóan vadásszanak, addig a Retrieverek szorosan együttműködve dolgoznak gazdájukkal. Ez
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 09:19
“Kedves Anyaországi Magyarok!” – egy erdél
akik nálunk születtek, és akikkel a nagyvilág előtt büszkélkedtek, dicsekedtek, és akikről tereket, utcákat, színházat, akadémiát, iskolát, egyetemet neveztetek el? Mi lenne, ha azt mondanánk nektek, ha mi nem kellünk, akkor ne kelljenek azok a híres magyarok sem, akik mindent megtettek minden magyar emberért, de Erdélyben, Kárpátalján, Vajdaságban, Újvidéken, vagy Felvidéken születtek?

Mikor ti minket, románoztok, szlovákoztok, ukránoztok és szerbeztek, akkor velük is ezt teszitek és akkor mondhatni, amikor őket emlegetitek, akkor Más Tollával Ékeskedtek! Tudjátok, ha nem lennénk mi, akkor nem énekelnétek Kölcsey Himnuszát, hisz ő is Erdélyi.
Este nem olvashatnátok Benedek Elek apó gyönyörű meséit. Mátyás király igazságához sem lenne sok közötök, hisz ő is Kolozsvár ajándéka minden magyar számára. A jó öreg Toldi Miklós, ha napjainkban élne, akkor lehet, hogy nehéz kővel dobálna meg benneteket, ha lerománoznátok. Arany János, Ady Endre, Áprily Lajos, ha ma élnének, akkor fájdalmas verseket
menusgabor, 2018. május 05. szombat, 18:30
Anyák napja a világ körül
az illető édesanyja még él, a fehér szegfűvel pedig az elhunyt szülő előtt tisztelegnek. Az ausztrálok nem csak saját édesanyjuk előtt tisztelegnek e napon, hanem nagyanyjuk és azon nők előtt is, akik az anyjuk mellett gondozta őket. Ezen a napon a gyerek a tisztelete jeleként kényezteti a szeretett asszonyt: ágyba viszi neki a reggelit, ajándékokkal és süteményekkel halmozza el.

India
Bár Indiában új ünnepnek számít az anyák napja (még nem nyilvánították hivatalosan is ünnepnappá), mondhatni, hogy rövid, alig egy évtizedes pályafutása alatt igen népszerűvé vált. Ez nagy szó egy olyan országnál, melynek lakói ragaszkodnak a tradicionális szokásokhoz és igyekeznek kerülni a modern, globalizálódott világ vívmányait. Újszerű ünnep lévén nincsenek nagy hagyományai: bár mostanra a legkisebb falvakban is megemlékeznek az anyákról - Amerikához hasonlóan - május második vasárnapján, Delhiben van a legnagyobb az ünneplés. Ilyenkor az éttermek különleges ajánlatokkal szolgálnak vendégeik
eva6, 2018. május 05. szombat, 15:04
Hogyan étkeztek a szüleink?
"A szüleim kb. 30-40 éve voltak gyermekek, ők falun nevelkedtek, ahol állatokat tartottak, megtermelték a maguknak valót. Mondhatni szegények voltak.
Ők nekem azt mesélték, hogy hétköznap 2-3 nap tésztaétel volt, 2-3 nap pedig főzelék (nem volt bele fasírozott sem), szóval krumplis/káposztás/mákos/diós/stb. tészta, főzelékek. Emellett volt háznál sült kenyér, zsemle, hozzá vaj, a téli időkben kolbász, sonka, szalonna, nyáron paradicsom, paprika, stb.
Hétvégén vágtak tyúkot, libát, kacsát, akkor húsétel volt. Tehát egy héten 2x ettek húst. Akkor volt húsleves, kacsamáj, csirkecomb, stb.
Télen disznóvágás volt, olyankor 2-3 hónapig töpörtyű, zsír, kocsonya, szalonna, sonka, hurka, kolbász."
yaskane, 2018. április 26. csütörtök, 07:58
Célok nélkül ...
...
****************************************************************** *********************************
Aki célok nélkül él , bizony nagyon magányosnak ,
érezheti magát . Mivel nem vagyunk egyformák
minden ember másképpen éli át az élete minden -
napjait . Sokat jelent a derűlátás , hogy nem adjuk
fel egykönnyen harcot , próbálunk a legnehezebb
pillanatainkban is a talpunkon maradni . Jöhet
sajnos váratlan betegség , lelket összetörő csalódás ,
ezekben az estekben könnyen válhatunk szomorúvá ,
életunttá . Fiatalabb éveinkben szinte faltuk az életet ,
mondhatni minden simán ment , még akkor is
amikor az egyik bonyodalom a másikat követte .
Persze egyéni adottságainkon is , sok múlik , ki
lelkiekben erősebb , ki fizikálisan . A lelkiekben
gyengébb emberek hamarább feladják a harcot ,
semmi cél nem lebeg előttük , csak a kesergés ,
nem tudnak egy új életívet kialakítani maguknak .
Szó szerint
bedmarika47, 2018. április 21. szombat, 10:00
A piramis
Erich Kästner

A piramis

A: A kövek, melyekből a piramisok állnak,
egymáshoz nagyon hasonlítanak.
Mondhatni, csak egy ponton differálnak:
az alsó kövek többet hordanak.

B: Ki alul van, izzad, míg hűsöl a felső,
de ha zúgolódnak is a kövek:
vén szabály, hogy mindenki nem lehet első,
és az alsóknak mindig nehezebb.

A: Nem volna okosabb ilyen esetben
fejükre állítani a dolgokat?
Úgy vélem, hogy nem lenne lehetetlen
felforgatni a piramisokat.

B: A felfordított piramis összeomolna,
s ha megnézed, hol vannak a kövek:
úgy csúcsuk megint csak fölfele volna,
s megint alul maradna a tömeg.

A: Ha tehát az emberek - pardon! - a kövekbe
a vihar szele egyszer belekap,
ön úgy gondolja, hogy végül s mindörökre
a többség folyton csak alul marad?

B: Így gondolom. Ez számtan. Fanyar, de igaz lecke.
Harc, óbégatás nem segít sokat.
Csak egy
evavicus, 2018. április 17. kedd, 12:14
Tallóztam
Bill Jamieson üzent Brüsszelnek
olvassák el a magyarok történelmét, mielőtt szembeszállnak velük!

A világ nagyjai számtalan módon emlékeztek meg hazánkról a történelem, során...

A magyar népnek mindig is egy nagyon erős, mondhatni vasakarata volt. Ezt a vasakaratot akkor is magunkkal cipeltük, amikor országunkat idegenek szállták meg.
Ha van egy olyan nép, ami ennyit szenvedett, és a viszontagságok ellenére mégis büszke, az a MAGYAR nép a Kárpát-medencében.

Sokszor Európa népei helyett védtük meg Európát, még akkor is, amikor ezért cserébe csak hátba döfést és egyéb támadásokat kaptunk viszonzásul.

A migrációs nyomás kapcsán Európa, egész pontosan Brüsszel folyamatosan próbálja támadni ezt az apró, ámde annál erősebb országot. Azonban ez nem úgy megy...

Bill Jamieson üzent Brüsszelnek: olvassák el a magyarok történelmét, mielőtt szembeszállnak velük!

TH. ROOSEVELT (1858-1919), az Egyesült Államok elnöke, 1910-ben Magyarországon
horvathnemagdi, 2018. április 03. kedd, 21:39
Párbaj - avagy humor a versben
látok barnát, kókuszt, koporsót, képet -
Mint aki halkan belelépett


Alább olvashatjuk, mindezekre Kosztolányi Dezső mit válaszolt:

Karinthy Frigyes híres versét olvashattuk fentebb, melyben a Mester kigúnyolta Kosztolányit, elsősorban azt a kötetét, amely teljes ismertséget hozott a költőnek, A szegény kisgyermek panaszai című könyvét. Most pedig lássuk a másik Mester, Kosztolányi Dezső válaszát. Tökéletes összhangban van a két költemény: mondhatni, hogy annak, amibe "csendben belelépett" valaki az előbb olvasott Karinthy-versben, nos, annak most a forrását ajánlja fel a költő Kosztolányi. Igen fontos a költemény ajánlása is, és fogadjuk meg az ott található utasítást: olvassuk el mi is "minden irányban" a verset, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy mi az akrosztichon: olyan vers, melyben a verssorok első betűit össze kell olvasni.

És ehhez jön még az a válasz, mellyel az aláírásgyűjtésre vágott vissza Kosztolányi:
menusgabor, 2018. február 23. péntek, 15:00
Megemlékező beszéd a kommunizmus áldozatai emlékére
munkahelyről.
S ez a stigma nem került le róluk az 1963 -as úgynevezett nagy amnesztia után sem. Maradtak másodrendű, megfigyelt állampolgárok hazájukban. S ez már bőven maga a Kádár -rendszer, a későbbi gulyáskommunizmus, a legvidámabb barakk időszaka, mely tartott az 1990-es rendszerváltásig, de
ha elolvassuk a Hamvas Intézet munkafüzeteit vagy megnézzük a Lejáratás és bomlasztás - A hálózat örök című dokumentumfilmet, akkor belátjuk, hogy annál sokkal hosszabb ideig, mondhatni napjainkig tartó folyamatról van szó.

Nekünk mosonmagyaróváriaknak, ez az emléknap , ahogy az október 26-ai, a november 4-ei vagy a június 16-ai az 1956-os sortűz emlékét jelenti leginkább. A sortűz áldozatainak, mártírjainak emlékezete 1989 után már soha nem halványulhat el ebben a városban. Ezért él az '56-os Egyesület, és ezért vette fel a helyi kollégium Gulyás Lajos '56-os mártír nevét. Ma ők a legfőbb emlékmegőrzők. Amíg ők léteznek, biztosan
azenujsagom, 2018. február 20. kedd, 00:17
1/74
Képek, videók
upsz.jpg
ennmary
2012. november 24. szombat, 21:24
smile upsz.gif
veronika74
2010. július 24. szombat, 08:33
upszwc.jpg
maroka
2010. március 30. kedd, 22:28
Láma a focipályán-upsz
barkaszjudit
2009. október 06. kedd, 09:33
U...upsz..jpg
kariba
2008. február 08. péntek, 14:06
Upsz.jpg
tvitezi
2007. április 15. vasárnap, 19:36
upsz! ez el!!
ittvagyok13
2007. január 03. szerda, 15:32
benzinkutak anno.jpg
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:09
Az első benzinkutat Baján
kismotor
2012. január 02. hétfő, 17:32
Benzinkutak
dnemethk
2009. október 18. vasárnap, 18:59
Tulajdonképpen minden szé
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:25
Tulajdonkeppen...
borigit
2016. február 16. kedd, 13:32
Tulajdonképpen minden..jp
jucinenadov
2014. február 27. csütörtök, 22:16
Tulajdonképpen minnden sz
suzymama43
2014. február 19. szerda, 06:16
Tulajdonképpen....jpg
pacsakute
2013. december 08. vasárnap, 09:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.