Regisztráció  Belépés
2017. július 22. szombat | 29. hét | 203. nap | 18:58 | Magdolna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szent Mária Magdolna
nevedben tárom imára kezemet.
Mint dús lakomával, teljék be lelkem, * ajkam ujjong, szám dicsőít téged.
H: Terád szomjas a lelkem, * én Uram, Istenem.
E: Te lettél védelmezőm, * és szárnyaid oltalmában örvendezem.
Lelkem szorosan átölel téged, * és a jobbod szilárdan tart fenn engem.
H: Terád szomjas a lelkem, * én Uram, Istenem.
Zsolt 62,2.3-4.5-6.8-9

Vagy:
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt második leveléből
Ha Krisztust azelőtt emberi szempontból ismertük is, most már nem úgy ismerjük.
Testvéreim!
Krisztus szeretete sürget minket, hiszen arra a meggyőződésre jutottunk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt. És ő azért halt meg mindenkiért, hogy akik élnek, ne maguknak éljenek, hanem annak, aki értük meghalt és feltámadt.
Ezután tehát nem ismerünk senkit emberi szempontból. Ha Krisztust azelőtt emberi módon ismertük is, most már nem úgy ismerjük. Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény. A régi
maroka, 2017. július 22. szombat, 16:09
Mai mosoly! :)
Köszönöm drága Tündikém!


Kérdés
Tudod-e, fiam, miért teremtette az Úr először Ádámot és csak azután Évát?
- Igen, Tiszteletes úr - válaszolja Pistike -, mert a Jóisten is tudta, hogy
nem jó asszonnyal kezdeni!

Ugyanez a kérdés női szemmel
- Tudod-e fiam, miért teremtette az Úr először Ádámot és csak azután Évát?
- Igen, Tiszteletes úr - válaszolja Pistike -, mert minden mestermű előtt
kell egy piszkozat is.


A teremtés
Isten megteremtette a férfit, és megpihent.
Majd Isten megteremtette a nőt, és azóta senki sem pihen.

Egy kis pihenő
- Nos, Kati néni, hogy vagyunk? - kérdi a lelkész.
- Nagyon lassan, tiszteletes úr.
- Mi a baj?
- Hát sok a dolog, az embernek alig van nyugodalma. Ha az a kis
templomi alvásom nem volna, nem is tudom hová
lilagondolatok, 2017. július 22. szombat, 10:48
Meg kell találnunk a bűnöst
Tíz földműves együtt indult a mezőre dolgozni. Vihar lepte meg őket: tépdeste a fák koronáit, a kerteket, a szántóföldet meg teljesen letarolta. A cikázó villámcsapások és a jégeső viharos verése ellen egy düledező templomba menekültek.

A villámcsapások hangja egyre erősödött, a korhadt gerendák recsegtek. Attól tartottak, hogy rájuk szakad a mennyezet. A földművesek méltatlankodva zúgolódtak, hogy biztosan van közöttük egy nagy bűnös és az ő méltatlan viselkedésének a következménye az égi háború. Féltek, hogy a gyakori villámcsapások áldozatai lesznek valamennyien.

- Meg kell találnunk a bűnöst - javasolták, és túl kell adni rajta. - Akasszuk ki kalapjainkat a templom körüli kerítésre. Akinek kalapját előbb viszi el a szél, az lesz a bűnös és átengedjük sorsának.

Megegyeztek a javaslatban. Nagy nehezen kinyitották a templom ajtaját és a tíz szalmakalapot a kerítésre akasztották. A szél egyet azonnal elkapott. Kegyetlenül és határozottan kidobták a kalap tulajdonosát is.
illike, 2017. július 21. péntek, 22:12
Kövér: Zalakaros a magyar élni akarás egyik példája
"Sújtotta emésztő tűzvész és sorvasztotta a politika méltánytalansága, s mindennek hatására sokszor elmerülni látszott a történelem hullámsírjaiban".

Kossuth Lajost idézve Kövér László ugyanakkor hozzátette: "a haza örök, s nem csak az iránt tartozunk kötelességgel, amely van, hanem az iránt is, amely lehet, s lesz", Zalakaros pedig "a magyar haza azon darabja, amely lehetett, s lett", mert a zalakarosiak nem felejtették el a kötelességüket.

Zalakaros "a bizonyosságát jelenti annak, hogy a magyar emberek akaratából, hitéből és munkájából a legnehezebb körülmények között is mindig megszülethet az, amit az ellenérdekelt erők vagy a kedvezőtlen történelmi idők pusztulásra szánnak". A zalakarosi föld gyomrában a korábbi évszázadok során is ott volt a kétezer méter mélyből fakadó 96 Celsius-fokos gyógyvíz, ám az ebben rejlő lehetőség "elsősorban a karosi emberek munkájával vált valósággá a XX. század végére." Ez a munka tette lehetővé, hogy a 2500 lakosú kisváros ősszel a 30 milliomodik vendégét
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 19:43
Megbírságoltak egy ötéves brit kislányt, aki fesztiválozóknak árult limonádét
A gyerek apja, Andre Spricer elmondta: kislánya a kelet-londoni Mile Enden állította fel asztalkáját, hogy üdítőt áruljon a Lovebox Fesztiválra igyekvő közönségnek. A gyerek 50 pohár limonádét adott el, ám a helyi önkormányzat emberei megbírságolták az engedély nélküli árusításért.

Spricer elbeszélése szerint kislánya sírva szaladt oda hozzá azzal, hogy ezek szerint "valami rossz dolgot" tett.

"Csak mosolyt akart fakasztani az emberek arcán. Nagyon büszke volt magára. De alig kezdett el árulni, az utca túloldaláról négy közterület-felügyelő lépett oda hozzá. Teljesen megdöbbentem. Azt hittem, csak azt mondják majd, hogy pakoljunk össze és menjünk haza" - idézte fel az apa.

Ehelyett azonban bekapcsolták a kamerájukat, és ismertették, hogy miért nem árulhat a kislány az utcán, majd 150 fontos bírságot szabtak ki - fűzte hozzá Spricer.

Az önkormányzat szóvivője később elnézést kért. "Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az alkalmazottainktól elvárjuk, hogy józanul gondolkodjanak, és
velemenyezd, 2017. július 21. péntek, 17:13
Kaffka Margit: Egy hajnal
HAJNAL

Úgy emlékszem a fagyos éjszakákra!
A lámpám kormos, fűtetlen a kályha;
A furcsa kis terem: könyv, csésze, lombik...
Agyamba' lázasan fonódik, bomlik
Száz új kötés, száz lenge kapcsolat...
Lényeget sejtve a külső alatt,
(Óh, az a hit, mi egyszer bennem élt!
Óh, az a vágy, mi akkor ösztökélt!)
Vágyban keresve, hittel megidézve
A lét örökegy, titkos szívverése,
A nagy törvény. Csak nyúlni kell feléje,
Csak forma kell, hogy emberész fölérje...

Már oly közel! Csak a szót megtaláljam!
Megnyílt az út, érzem, hogy nő a szárnyam,
Érzem a sajgó, idegen gyönyört...
Ez a repülés! Elhagyám a kört!
...Amikor - hajh! - mint ablak üvegén
Fogoly legyecske ütközik, szegény,
Úgy csattan, úgy zúzódik szét a szárny
A Végtelen alig sejtett
erzsikepuskas, 2017. július 21. péntek, 08:40
Az aratógazda
Az aratógazda (népmese)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyon gazdag úr. Ennek a nagyon gazdag úrnak volt egy nagyon-nagyon szegény szolgája. Egyszer a nagyon gazdag úr kiadta neki parancsba, hogy menjen el a szántóföldjére aratni. Megparancsolta neki, hogy egy nap alatt két holdat kell learatnia, marokba szednie, kepébe raknia, azonban csak úgy arathat, hogy a gabonát szálanként vágja le.
A szegény ember ki is ment a mezőre. Elkezdte vágni a búzát, de akármennyit is dolgozott, egy nap alatt alig tudott a szántóföld végére érni. Esteledett már, amikor szomorúan látta, hogy nemsokára kiér a hosszú föld végére, és még mindig csak egy sort aratott le egész nap. Ráadásul más nehézség is kezdett tornyosulni előtte. Egyre vastagabbak lettek a gabonaszálak a föld vége felé. Nem tudta, milyen gabona ez, mi lehet ennek az oka?
Megállott a szálak előtt, és nem tudta magát elhatározni, hogy végigsuhintsa-e rajtuk a kaszáját, vagy se. A szálak már olyan vastagok voltak, mint
dorotea55, 2017. július 20. csütörtök, 13:30
Vizes vb - A Margitsziget helyett a Duna Arénában lehet a férfi vízilabdadöntő
és kiváló hangulat volt.

Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke az ügyben egyeztetett Kemény Dénessel, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével, majd vele egyetértésben tárgyalt Cornel Marculescuval, a FINA ügyvezető igazgatójával arról, van-e lehetőség az eredetileg kijelölt helyszín megváltoztatására.

"A nehézségekkel mindenki tisztában van, a váltás esetén az eladott, helyre szóló jegyeket nyilván hasonló pozícióba szóló belépőkre kell átváltani. Mindez megérheti a fáradságot, hiszen további ötezer ember biztathatja a katlanban a magyar válogatottat" - áll a nemzetközi szövetség közleményében.

A FINA közleménye hangsúlyozza, hogy az esetleges váltás még nagyobb gondot jelenthet az esemény televíziós közvetítői számára, akiknek a 20.10-kor véget érő úszóversenyek után teljesen át kellene építeniük a kameraállásaikat. Emiatt viszont az eredetileg kitűzött 20.30-as kezdés biztosan nem tartható a vízilabda-finálé esetén, és amennyiben egy órával később indulna a mérkőzés, azt egyeztetni kell az eseményt
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 12:52
Szemedben fájó könnycseppek.....
szikrát gyújtani
Az én arcom fog előtted lebegni.

Amint könnyes szemmel azt mondom neked
Ne dobd el magadtól az én fájó szívemet
Amint kérve kérlek hogy szeress engemet
Mert én vagyok ki széppé teszi az életed.

De ha elkezd deresedni a hajad
Egyre jobban foglalkoztat a gondolat
Volt egy asszony ki igazán szeretett
És én meg sem próbáltam adni szeretetet.

Ám mikor már alig vannak évek
S a lelkek nem sokára nyugovóra térnek
Az ember szívébe költöznek a sóhajok
Mindenki akkor tudja meg,mennyi mindent
kkm, 2017. július 20. csütörtök, 09:14
Angela Merkel pártszövetsége tovább növelte előnyét a Martin Schulz vezette szociáldemokratákkal szemben
A szeptember 24-i szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás előtt 67 nappal közölt adatok szerint a CDU/CSU országos választói támogatottsága 40 százalékos, ami 1 százalékpontos emelkedés az egy héttel korábbihoz képest, és alig marad el a legutóbbi, 2013-ban tartott Bundestag-választáson elért 41,5 százaléktól.

A Merkel vezette pártszövetség előnye így már 18 százalékpont az SPD-vel szemben, amely változatlanul 22 százalékon áll, elmaradva a 2013-ban elért 25,7 százaléktól.

A jelenlegi erőviszonyok alapján előfordulhat, hogy a 2009-2013 közötti ciklus után ismét jobbközép-liberális koalíció vezetheti az országot; a liberális FDP - amely 2013-ban kiesett a Bundestagból - megőrizte 8 százalékos támogatottságát, így a CDU/CSU többséget szerezhet a parlamentben a természetes szövetségeseként számon tartott párttal.

A jelenlegi ellenzéki pártoknál nincs változás az egy héttel korábbihoz képest, az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) 9 százalékon áll, a Zöldek a szavazatok 8 százalékát
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 18:54
Csokonai Vitéz Mihály Gróf Károlyi József úrnak
le s újjaiddal illesd ez éneket!
S engedd, hogy a költő véknyan szőtt meséje
Lehessen ártatlan fejed piperéje.
Mondd meg a dicsőség halmán Károlyinak,
Mint adódott fényes széke atyjainak.
Csak alig virágzott ifjúsággal képe,
Már az érdem köves bércére fellépe.
S követvén ősinek dicső nyomdokait,
Botlás nélkűl járta darabos hantjait.
Bár a most serdűlni kezdő Alcidesnek
Sokan sok akadályt s leseket keresnek:
De mégis, hogy útját emberűl megfussa,
Van egy kézenfogva vivő Frónimussa.
A gyönyörűségnek, mely a virtust veszti,
Bágyasztó karjai közé nem ereszti.
Tudván, hogy e csalárd énekű szírenek
Sok nagyot halálos sírba temettenek.
Megvetvén hát ifjú szíve puha kényjét,
Mászkálja a virtus és érdem ösvényjét
S végre kimerített erővel, izzadtan
A meredek bércnek szélére felpattan.
Hol a tiszteletnek űlvén hintajába,
Az érdemmel együtt megy dicső várába,
kkm, 2017. július 19. szerda, 17:02
Tusványos - A medveállomány szabályozásának a szükségességéről vitatkoztak egy pódiumbeszélgetésen
A vita valamennyi résztvevője egyetértett abban, hogy szabályozni kell a romániai medveállomány egyedszámának az alakulását az állat és az ember harmonikus együttélése érdekében. Sárkány Árpád vadgazdálkodási szakember, a Nemzetközi Vadászati és Vadvédelmi Tanács (C.I.C.) alelnöke elmondta, Európában - Oroszország európai részét leszámítva - körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él, a romániai medveállomány 78 százaléka pedig Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyében található. A számok azt tükrözik, hogy Európában a medvével való együttélés alapvetően székelyföldi probléma. Tamás Sándor, a Kovászna megyei önkormányzat erdészmérnöki végzettségű elnöke elmondta, a megyéjében körülbelül kétszer annyi medve él, mint amennyi számára a terület mérete optimális lenne.

A beszélgetés résztvevői elmondták, a medve védett állat, melynek vadászati tilalmát Románia az EU-csatlakozási szerződésben is vállalta. Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke ez
velemenyezd, 2017. július 19. szerda, 13:23
1/2019
Képek, videók
orig-Szent_Maria_Magdo lna
aranyosmagdika
2011. március 14. hétfő, 18:19
szilárda névvv.jpg
zsokica45
2016. december 14. szerda, 17:22
SZILÁRDA.gif
1951anna
2015. június 24. szerda, 06:51
?? és meggyőződésem, hogy
katalin_53
2017. július 18. kedd, 14:04
meggyőződésed.jpg
agica2004
2006. november 29. szerda, 13:15
201 mindenkiért.gif
agnesst
2016. október 31. hétfő, 10:29
198 mindenkiért.gif
agnesst
2016. október 31. hétfő, 10:28
197 mindenkiért.gif
agnesst
2016. október 31. hétfő, 10:27
Mindenkiért.jpg
ildikocsorbane2
2016. október 28. péntek, 16:53
Krisztus mindenkiért megh
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 13:01
Mindenkiért.jpg
chillik
2016. február 08. hétfő, 06:13
búcsúdal-mindenkiért.p ng
astropapa58
2015. november 01. vasárnap, 10:33
mindenkiért.jpg
ildikocsorbane2
2015. október 31. szombat, 16:54
mindenkiért.gif
ildikocsorbane2
2015. október 29. csütörtök, 19:40
Mindenkiért egy egy gyert
irmus
2014. november 07. péntek, 18:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.