Regisztráció  Belépés
2017. november 17. péntek | 46. hét | 321. nap | 22:22 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A pártok szerint nem változott a Jobbik az elmúlt években
valamennyi magyarországi közösség, ideértve a magyar zsidóságot is, biztonságban élhet és számíthat a kormány támogatására" - közölte a Fidesz.

A KDNP szerint Apáti Istvánnak a sajtó által idézett kijelentései kétségessé teszik, hogy a Jobbik képes a 180 fokos fordulatra. Joggal feltételezhetjük, hogy a "középre nyitás", a "cukisodás" csak a szavazatmaximálás célját szolgálja, és nincs mögötte valódi változás - írták az MTI-nek, hangsúlyozva: a Kereszténydemokrata Néppárt alapelvei között első helyen az emberi méltóság tisztelete áll, "ez pedig nem engedi meg, hogy ember és ember között olyan különbséget tegyünk, amit Apáti István szavai tükröztek".

Az MSZP közleményben fejtette ki véleményét, a Jobbik szerintük is ugyanaz a radikális párt, ami volt. "A cukiságkampány ellenére sem tudja elfelejtetni a Jobbik a múltját. Ha valóban a néppártosodás lenne a céljuk, akkor nem lenne a Jobbik-frakció tagja a mai napig az az Apáti István, aki 2011-ben a Szent Korona Rádió adásában zsidózó, gyűlöletkeltő
velemenyezd, 2017. november 17. péntek, 10:01
Nemzeti konzultáció - Magyar Levente: Magyarország határainak védelme egyben Európa külső határának védelmét is
vitában.

Hozzátette: azzal pedig, hogy Magyarország következetesen olyan értékekhez ragaszkodik mint a kereszténység és nemzeti kultúra, és változatlanul fontosnak tart olyan uniós alapjogot, mint például a munkaerő szabad áramlásának biztosítása, az európaiságát védelmezi.

Az államtitkár a Fidesz Védjük meg Magyarországot! címmel indított országjárás-sorozatának kőszegi fórumán hangsúlyozta: Magyarországot meg kell védeni mindattól, amit a "Soros-terv" képvisel, és amit ez a "nagyon tehetséges és nagyon gazdag" ember valóra akar váltani.

Soros György sajnos a tehetségét és a pénzét Európa és Magyarország meggyengítésére használja fel azzal, hogy bevándorlók millióit akarja ellenőrizetlenül betelepíteni - jelentette ki Magyar Levente.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a nemzeti konzultáció keretében - a kérdőív kitöltésével - lehet támogatni a kormány álláspontját a Brüsszellel folytatott vitában. Elmondta: eddig már 1,3 millióan küldték vissza a kérdőívet.

Az államtitkár azt mondta,
velemenyezd, 2017. november 16. csütörtök, 21:42
Az aranymadás
elmondtam neked, színtiszta igaz.
Most pedig jól figyelj ide, hadd mondjam el az utolsó igaz mesét.
Volt egyszer, nagyon régen, egy kisfiú.
Ott élt valahol messze keleten, erdők és hegyek között egy kicsike országban, amelyikről ma már alig tud valaki, és amelyiknek Erdélyország volt a neve.
Ott nőtt föl ez a kisfiú, abban az országban, az erdők között. Az erdő tanította meg látni, hallani, érezni. Játszótársai az őzek voltak, és a kisnyulak. Barátai a fák, virágok, pillangók.
Látó-ember volt. Értette a fák beszédét, a patak suttogását. Időnként átment az Angyalok Tisztásán is, és az angyalok megtöltötték a szívét szeretettel, jósággal, békességgel, és mindazokkal a drága kincsekkel, amiket a Jóisten az ember számára ajándékul adott.
De amikor a kisfiúból nagy fiú lett, érte jöttek a városból a gyűjtő-emberek, és elvitték magukkal, hogy dolgozzék nekik. Elhurcolták messzire, nagy városok kőházai közé, és nem engedték többé szabadon. Majd jöttek a rontó-emberek, elfogták,
anyu65, 2017. november 14. kedd, 18:01
Egyszerűsítenek a nem uniós állampolgárok foglalkoztatásán Szlovákiában
vonatkozó szabályozás az unión kívüli munkavállalók foglalkoztatásához szükséges engedélyek odaítélésének feltételein enyhít, illetve azok kiadásának időtartamán rövidít.

A szabályozás módosítása által bevezetendő könnyítések nem lesznek általánosak, csak bizonyos - a későbbiekben pontosításra kerülő - hiányszakmákra vonatkoznak majd, illetve azokat az 5 százaléknál alacsonyabb munkanélküliséget kimutató járásokban lehet majd érvényesíteni. Utóbbi feltételeknek Szlovákia 79 járása közül 33 felelt meg szeptemberben, amikor országosan 6,42 százalékos munkanélküliségi arányt mértek, ami viszont az eddigi legalacsonyabb érték volt. A szabályozás a könnyítések mellett, eddig nem meglévő megkötéseket is bevezet, ezek közül az egyik leglényegesebb, hogy amennyiben egy vállalat unión kívüli munkavállalókat is foglalkoztat, azok aránya nem lehet magasabb 30 százaléknál.

Szlovákiában szeptember végi hivatalos adatok szerint közel 46 ezer külföldi állampolgár dolgozott, ez csaknem négyszer annyi, mint öt
velemenyezd, 2017. november 14. kedd, 13:02
Wass AÍbert - Idézetek
árnyak halk-szavú csengése
a szívekbe fájnak:

talán soh'sem látlak... Talán soh'sem látlak...

Wass Albert: Örök búcsúzás


Az asszony halkan mondta:
- Bizony, István, nehéz életümk volt.
Majd így válaszolt:
- Nem baj, Minka... majd a fák tovább nőnek...

Wass Albert: Mire a fák megnőnek1. A barátság nem azt jelenti, hogy jogod van beavatkozni embertársad belső életébe.
2. A barátság nem hatalmaz föl arra, hogy tapintatlan és neveletlen légy.
3. A barátság nem azt jelenti, hogy valaki korlátlanul önzéseink rendelkezésére áll.
4. A barátság nem jogcím arra, hogy jellemhibáinkat feltétlenül és kötelességszerűen megbocsássák.
5. A barátság nem arra való, hogy valakit meggyőzzünk a magunk álláspontjának igazságáról, mindössze arra alkalmas csupán, hogy mások álláspontjait megértsük.
6. A barátság nem kér, nem követel, de nem
menusgabor, 2017. november 13. hétfő, 14:06
Újabb ügyben indított bűnvádi eljárást a román szociáldemokraták elnöke ellen a korrupcióellenes ügyészség
nyolc bűntársával együtt, bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott közpénzek egy részét elsikkasztotta, vagy pártja finanszírozására fordította.

A DNA - szokatlanul részletes, egy vádirat terjedelmét közelítő - közleménye szerint a bűnszövetkezet azóta is működik, az állami megrendeléseket és támogatásokat futószalagon elnyerő TelDrumot pedig valójában Dragnea irányítja bizalmi emberein keresztül. A PSD elnöke korábban következetesen cáfolta, hogy a - különböző korrupciógyanús ügyletekben felmerült - TelDrumban tulajdonrésze lenne.

A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikust korábban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték a 2012-es népszavazással kapcsolatos korrupciós perben, egy másik ügyben pedig azzal vádolták, hogy okirathamisításra bujtogatta munkatársait.

A tavalyi választások nyomán Bukarestben kormányra került szociálliberális koalíció
velemenyezd, 2017. november 13. hétfő, 13:15
Váradi Krisztina
remélj!
Aztán jött egy újabb rész, a kerék csak úgy pörgött,
rohant az öreg sors, új erőt is gyűjtött.
Kiáltott hangosan, bőszen integetve:
Vedd fel a ritmust, nem várhatsz, ne késs el!
Fejlődik a világ, úgy rohan az élet...
Jól vigyázz, ki lemarad, vesztes lesz belőle!
Haladni kell buzgón, mindenen keresztül,
nem várhat most a perc, a ma holnap elévül.
A sors így váltotta válaszát nap mint nap,
s hogy milyen legyek, meg nem mondhatta.

S kérdeztem az emberektől, de mindenki mást mondott.
Hogy legyek szegény, meg legyek gazdag,
legyek dolgos, meg kényelmesen lusta.
Legyek büszke, és alázzam meg magam,
legyek magabiztos, és éppen bizonytalan.
Legyek sikeres, nagyra törő, heves,
vagy éppen meghúzódó, szelíd és csendes.
Legyek vidám, harsány és kacagó,
vagy alig látható mosoly mögé búvó.
Legyen sok barátom, legyek jó társaság,
vagy legyen elég néhány kedves embertárs.
Legyek! És tudják mások is,
horvathzsoka, 2017. november 13. hétfő, 10:55
November 12. SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN UTOLSÓ ELŐTTIT MEGELŐ
A mai nap igéi

November 12.
SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN UTOLSÓ ELŐTTIT MEGELŐZŐ (ÍTÉLET)VASÁRNAP

Íme, most van a kegyelem ideje! Íme , most van az üdvösség napja! (2 Kor 6,2b)

Ne gyűlöld szívedben embertársadat! Fedd meg bátran honfitársadat, hogy ne légy részes a vétkében. (3Móz 19,17)

Intsétek a tétlenkedőket, biztassátok a bátortalanokat, karoljátok fel az erőtleneket, legyetek türelmesek mindenkihez. (1Thessz 5,14)
------------------------------------------------------------------ --------------------------------------------------------------
Lelki útravaló a mai napra

November 12.

Azután szólt [Jézus] a sokasághoz is: "Amikor látjátok, hogy felhő támad nyugatról, mindjárt azt mondjátok, hogy eső jön; és úgy lesz. Amikor pedig azt halljátok, hogy
ronix, 2017. november 12. vasárnap, 17:50
Fidesz-kongresszus - Novák: a gyermekek a legfontosabbak
Katalin. Azt mondta: alig várja, hogy az összmagyarság épületét minél magasabbra emeljék.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a vizes vb-ről számolt be. "Elhittük, mertünk, összefogtunk és megcsináltuk azt, amit a fanyalgók lehetetlennek tartottak" - fogalmazott, hozzátéve: ha hisznek a győzelemben és egymásban, akkor sikerülni fog.

A vizes vb azt is megmutatta, hogy nekünk, magyaroknak, hinni kell egymásban - mondta.

Németh Szilárd alelnök azt mondta: Magyarország és a magyar emberek sikerének záloga, ha megalakulhat a negyedik Fidesz-kormány. Kitért arra, hogy az ellenzék szétesett, tele van korrupciós botrányokkal, a baloldaltól a Jobbikig tiltott pártfinanszírozással próbálja helyzetbe hozni magát.

Tagságukat és szavazóikat már rég elárulták, ezért támogatottságuk is a mélyponton van - tette hozzá.

2018-ban nem ronthatnak ismét rá a magyar családokra, nem szíthatnak ismét gyűlöletet magyar és magyar között, nem tehetik bevándorló országgá hazánkat, nem teljesíthetik be
velemenyezd, 2017. november 12. vasárnap, 17:43
Olosz Lajos: Novemberi vasárnap
Olosz Lajos:

Novemberi vasárnap

Látom a kerítés hasadékain át,
hogy fekete ruhában,
sötét boával
valaki közeledik a kert előtt.
Idősebb nő:
Az Édesanyám.
A templomból jő.
Az öreg Bottyán tiszteletes
befejezte a szent beszédet
tiszta, kék gyermekszemekkel
elbúcsúzott a hívektől.
Búgott az orgona
és szárnyalt a zsoltár.
Delet harangoznak
és az Édesanyám
szívében békével sietve jő.
Napsütéses őszi sirocco.
A levegőben halott levelek keringenek,
és pelyhes bóbiták.
Úgy tekintem mint gyermeket,
akit az élet gondjaiba alig avat az ember.
Nehéz a mindennap, de legfeketébb
felhőkbe borul a távolabbi holnap.
Óriási nyárfáim orgonáján
viharzó fugákat játszik most a széL
Ezek nem dalok, nem békés psalmusok:
Walpurgis éjszakák nyitányai ezek.

Erdélyi Helikon 1930.
marcyt, 2017. november 12. vasárnap, 09:27
Katona József: Tiborc panasza
Katona József
Drámaíró

Katona József főügyész, drámaíró, a magyar drámairodalom kiemelkedő alakja. Wikipédia
Születési dátum: 1791. november 11., Kecskemét
Meghalt: 1830. április 16., Kecskemét
Színdarabok: Bánk bán
Filmek: Bánk bán
Szülők: Borbák Ilona, Katona József


Katona József (1791-1830)
Tiborc panasza

Ő csorda számra tartja gyülevész
Szolgáit! éppenséggel mintha minden
Hajszála egy őrzőt kívánna; sok
Meránit, olykor azt hinné az ember,
Hogy tán akasztani viszik, úgy körül
Van véve a léhűtőktől, s mi egy
Rossz csőszt alig tudunk heten fogadni.

Ő táncmulatságokat ád szüntelen,
Úgy, mintha mindég vagy lakodalma, vagy
Keresztelője volna: és nekünk
Szívünk dobog, ha egy csaplárlegény az
Utcán előnkbe bukkanik, mivelhogy
A tartozás mindjárt eszünkbe jut.
A jó merániak
lilagondolatok, 2017. november 12. vasárnap, 08:02
1/2042
Képek, videók
Emléklap Irányi Istvánnak
chillik
2017. szeptember 17. vasárnap, 05:21
Himnusz Balogh Istvánnak.
chillik
2016. április 15. péntek, 05:51
Tömörkény Istvánnak.jpg
chillik
2015. szeptember 09. szerda, 18:17
Drága Istvánnak
sargarozsa15
2014. január 01. szerda, 03:23
Istvánnak
anna4459
2011. január 12. szerda, 08:44
Istvánnak 9.jpg
eroseva
2008. július 17. csütörtök, 05:59
Istvánnak 7.jpg
eroseva
2008. július 17. csütörtök, 05:59
Istvánnak 11.jpg
eroseva
2008. július 17. csütörtök, 00:20
erdélyi-magyar-néppárt .jp
feviroza
2015. március 14. szombat, 13:14
2013 01 12 Néppárti csúcs
megyerimihaly
2013. január 16. szerda, 18:56
Európai néppárt 2010.jpg
agica2004
2011. szeptember 12. hétfő, 15:42
csukás istván sünmese.jpg
liliana01
2017. november 17. péntek, 15:38
széchenyi istván.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:39
széchenyi istván 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:38
Kovács István Búcsúzó ró
maria_kadar_148
2017. november 11. szombat, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.