Regisztráció  Belépés
2017. május 27. szombat | 21. hét | 147. nap | 23:15 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fazekas Sándor: A lovas hagyományőrző programok nélkülözhetetlen elemei a magyar kultúrának
Fazekas Sándor kiemelte: a kormány fontosnak tartja a hagyományőrző programok, ezen belül is a lovas rendezvények támogatását, ezek ugyanis részei a magyarság évezredes értékeinek és meghatározó elemei a nemzet identitástudatának.

Jászboldogházán ezúttal 48 fogat hajtója mérte össze tudását és ügyességét, mely jászkunsági rekordnak számít és országos összevetésben is ritkaságszámba megy annak ellenére, hogy örvendetesen gyarapszik, és immár mintegy hatszázra tehető a hazai lovas versenyek száma - hangsúlyozta.

A magyar ma is "lovas nemzet" - fogalmazott a tárcavezető, aki szerint ezt a megállapítást támasztja alá, hogy az ilyen rendezvényeken nem csak a rajthoz állók, de az érdeklődők száma is folyamatosan nőtt az elmúlt években.

A rendszerváltás idején a sportlovak mennyisége alig haladta meg az 1300-at, ez a szám mára a Kincsem Nemzeti Lovas Programnak köszönhetően többszörösére nőtt: 4500 hivatalosan regisztrált sportlovat tartanak számon ma Magyarországon. Ezzel párhuzamosan
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 19:08
Illegális bevándolrás - Migráció melletti és elleni tüntetést is tartottak Olaszországban
A milánói migrációellenes demonstráción alig százötvenen vonultak fel a város "pusztulása és a nem igazi menekültek inváziója" ellen tiltakozva. A jobboldali egyesületek szervezte tüntetés résztvevői többek között azt skandálták, hogy "Olaszország legyen az olaszoké, Európa pedig az európaiaké".

A felvonulás arra a migránsok befogadásáért tartott május 20-i menetre is kívánt válaszolni, amelyen százezres tömeg vonult fel.

A Bologna városában rendezett megmozdulás a "No one is illegal" (Senki sem illegális) jelmondatot kapta. A két-három ezerre becsült felvonuló egyperces csenddel emlékezett meg a tengeren, a sivatagban és a líbiai börtönökben meghalt migránsokról.

Az Orvosok határok nélkül (Msf) segélyszervezet bejelentette, hogy szombaton 12 hajóról 1445 személyt mentett ki a tengeren a Líbia és Olaszország közötti útvonalon. Az Msf felháborodással közölte, hogy a G7-csúcstalálkozó miatt lezárt szicíliai kikötőkben nem fogadták a migránsokat, akiket ezért egészen Nápolyig kellett
velemenyezd, 2017. május 27. szombat, 18:38
'56-os emlékmű avatás 2017. május 27-én
Fontos a múlt, és ami túlmutat az emberen

Alig egy éve alakult, de aktivitásból nincs hiány a veszkényi Civilek a Kultúráért Egyesületnél.

Szilveszter napján kapta a hírt Ádori Csaba, a Civilek a Kultúráért Egyesület vezetője, hogy sikerrel jártak az '56-os emlékműre beadott pályázaton: ,,Madarat lehetett volna fogatni velem!" - mondta mosolyogva.

Az alkotás elkészült, az avatóünnepség pedig szombaton lesz. A vezetőnek mindig konkrét céljai vannak, s ezen elképzelés nyomán halad. Az emlékmű kinézetét is előre megálmodta a már nyugdíjas építésztechnikus: ,,Sok épületet megalkottam már. Ösztönöz, hogy valamit létrehozzak, ami túlmutat az emberen" - tette hozzá Ádori Csaba, s most is ez történt. A pályázaton 1,8 millió forintot kaptak, a helyi önkormányzat pedig magára vállalta a 200 ezer forint önrészt.

,,Az önkormányzat támogatásából készült el az emlékműhöz vezető út és az alapozás. Az avatóünnepségre szintén pályázaton szereztünk
azenujsagom, 2017. május 27. szombat, 03:51
Történetek!
hatalmát. A házak összehúzódva figyeltek, s talán ettől tűntek olyan kicsiknek és bizalmatlanoknak.

Az egyik előtt, kabátját maga köré szorítva állt egy női alak. Kevés fénysugár szaladt oda hozzá, hogy megmutassa mosolyát az érkezőknek.

A szürke, autó megállt előtte. A benne ülők igyekeztek volna kifelé, meglepetésüket nehezen palástolva a sár, a sötét, a"más" miatt.

- Na sziasztok! Már úgy vártalak!- hasított bele a csendbe a felkiáltás, ami bátorságot öntött az érkező négy emberbe. Jól ismerték egymást, mert ölelkezve fogadták a köszönést.

- Na gyertek bé! Olyan retyés ez az utca! Azt hittem megálltok ott, kinnebb! - s azzal indult befelé, bár előbb jól szemügyre vette a vendégeit. Tekintete örömmel volt tele, mégis ott kóricált egy kis ijedelem is benne, amit a szégyenérzet vezérelt.

Megindult befelé. A szürke vaskapu mögött megállt, amíg mindenki be nem lépett. Aztán nagy nyikorogva helyére tolta.

- Menjetek csak, oda előre, ahol ég a
piroska0101, 2017. május 26. péntek, 09:58
Csütörtök.....végre itthon egy kicit....
Sajnos csak pillanatok maradtak , hogy lássam a kedvesem, hiszen mennie kellett dolgozni, egy puszi, egy kávé a kezébe és tovább ment.... ROhantam haza a drágáimhoz, látni akartam őket, majd a kutymorgók...mindenki úgy örült nekem. Majd gyors főzés, mosás...stb....és rádió. VÉgre végeztem, még a kutyuskáimat teszem renalvás. Rendbe, és nincs ét. A hétfőt alig éltem túl. alvás, ma nincs, vagy csak nagyon nagyon kevés. Jó barátom a szemcsepp, aki műkönnyként funkcionál ilyenkor nagy segítség. Holnap is hosszú út és sok gyerkőc vár ránk. Ma is igyekeztem megcsinálni mndent. Tegnap még volt pár telefonom, e-mail...vár rám még egy dal.....jajjj mikor lesz időm odaülni. És a dalom végre elkészült. most nem tudom promotálni, ahhoz kevés az időm, de a rádióba be tettem. Várják a többiben is tőlem....hamarosan.
Szuper turbós volt ez a hétfőt alig éltem túl..... fodrász, műköröm, edzés, orvos, videó forgatás, utazás Évához, majd itthon már várt a munka. Alvás nuku. Így indultunk a keddnek, és estig meg sem
dundulino, 2017. május 25. csütörtök, 22:28
Láthatatlan kertek (a szeretet kertjei)
tiszta úttól, s ha már ott járunk, nem könnyű ismét megtalálni...

Nem jött több válasz, legalább is nem egy láthatatlan időintervallumon belül, de helyette érkezett szavakba torkollott negatív érzésekkel párosult valamiféle hiányérzet, amit a "nem kellesz többé" gondolata még elviselhetetlenebbé tett. A kellemetlen rossz gondolatok nehéz csukott, bombabiztos vasajtajukon kívülre zárták a megértést, az együttérzést, a szeretetet, a felebaráti szeretetet is, s nem különben a szánalmat, az emberséget, a barátságot. Hiába toporogtok, kopogtak, zörgettek, fohászkodtak, kértek, könyörögtek, meghallgatásra nem találtak.
Azonban odabenn tanácskozásra gyülekeztek, mi legyen a büntetés...? Némelyikük fel, s alá járkált, úgy gondolta valami még hiányzik, de sehogy sem tudott rájönni, hogy mi az, aztán támadt egy briliáns ötlete. Rögvest a többiekhez sietett, s megosztotta velük mit gondol...

A barátságnak nem kell látás, mert hasonlóképpen a szeretethez a szívével lát, de azért "barátaim"
taltos1, 2017. május 24. szerda, 23:40
Manchesteri robbantás - Gyarmati István: az éberségnek egy pillanatra sem szabad lankadnia
koncert idején a rendezvényközpontban tartózkodó sok fiatalra, illetve gyermekre. A cél ezzel a társadalom megfélemlítése volt - vélekedett a szakértő. Emlékeztetett arra, hogy az Iszlám Állam terroristái korábban üzeneteikben többször fogalmaztak úgy, hogy "gyermekeitek sem lesznek biztonságban". Ezt most be is bizonyították, ami egyben jelzi azt is, hogy "gátlástalanságuk" nem ismer határokat, aljas céljaik érdekében bármire képesek.

A szakértő meggyőződésének adott hangot, hogy a merényletet nem egy ember hajtotta végre, hanem egy olyan csoport tevékenységéről van szó, amely minden valószínűség szerint kapcsolatban állt az Iszlám Állammal. Erre utal az is, hogy a terrorszervezet rendkívül gyorsan vállalta a merénylet elkövetését. "Megvárták, hogy sikerül-e a terrorcselekmény, és utána gyorsan jelentkeztek" - tette hozzá.

A terrorista merényletek elleni védekezéssel kapcsolatban szakértő úgy vélte, hogy az európai uniós tagállamok közötti biztonsági együttműködés, illetve a titkosszolgálatok
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 17:40
Lázár: a gyermekes családok támogatásának növeléséről tárgyal a kormány
Lázár János a Csongrád megyei községben tartott lakossági fórumán mintegy százötven ember előtt elmondta, néhány éve 90 ezer gyermek született egy évben, ezt sikerült 93 ezerre emelni, de 125-130 ezren halnak meg.

A Brüsszellel folytatott vita lényege, hogy a kormány álláspontja szerint saját erőforrásainkból a magyar családokat, a fiatalok gyermekvállalását kell segíteni. A demográfiai problémákat nem Szíriából vagy Afrikából érkezők betelepítésével lehet megoldani, a bevándorlást nem támogatni, hanem leállítani kell - közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

A miniszter szerint a következő egy-két év fő kérdése az lesz, ki határozza meg, hogy ki élhet Magyarországon. Ebben a küzdelemben a kormánynak szüksége van az emberek támogatására - utalt a nemzeti konzultációra.

A magyar emberek érdeke, hogy a függetlenség, szuverenitás fontos kérdéseiről - kivel éljünk együtt, mennyi adót fizessünk és azt hogyan használjuk föl, milyen legyen a szociális
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 20:34
Történet
nyugalmát. Minél nyugodtabbá vált, az ellenfele annál több erőt veszített. Végül Vasudeva nyugalmától annyira legyengült a szellem, hogy a herceg legyőzte őt, és megmentette a testvéreit. A pirkadat fényénél Vasudeva felfedezte, hogy mi történt. A testvérei törött csontokkal feküdtek a földön. Amikor megkérdezte őket, hogy mi történt velük, elmagyarázták, hogy egy gonosz szellem művelte ezt velük. Vasudeva erre azt felelte nekik: ,,Ez a harag szelleme volt.Az egyetlen teendő vele szemben, hogy az ember nyugalommal gyengítse az erejét." Majd megmutatta nekik: a harag szelleme holtan hevert a földön

Ez a harag feletti uralom titka. Minél inkább feltüzeljük magunkat, annál dühösebbek leszünk, és ez az erő a hatalmába kerít minket. Végül eljutunk egy olyan pontra, ahol már teljesen elveszítjük az uralmunkat, és végül olyasmit teszünk, vagy mondunk, amellyel megsebzünk másokat és magunkat is. Vegyünk erőt a haragon, maradjunk békések, bármilyen helyzettel kerülünk is szembe! Ha problémák
kirscha, 2017. május 23. kedd, 20:23
Jáger doktor
volt, sárgás-szőke haját árja jellegzetességnek tartotta, elméje mindig ,,száguldozott", élénk beszéde sokszor lemaradt mögötte. Már a tanulmányai során ötletekkel állt elő, különösen a vegyészet mindenhatóságában hitt..Gyakran rágta a főorvos fülét, adjon neki lehetőséget a tuberkulózis sajátos gyógyítására, kísérletek végzésére.
Alig van TBC-s betegünk, akkor hogyan gondolja?-kérdezte von Weyhens doktor.
Majd lesz! Megfelelő vakcinát biztosít a hadsereg.
Megőrült maga?! Kétszáz embert meg akar fertőzni?
Pontosan! Elvégre mindegy, hogy a gestapó előtte vagy utána végzi ki őket...
Mivel a főorvos is törte a fejét bizonyos kísérleteken, a müncheni vezetőséget kérelmekkel bombázta egy kísérleti részleg kialakítása végett.. Rövidesen hivatalos lett a terv, egy újabb barakk épült orvosi célokra, ez lett a kísérleti részleg.. A főorvos és Jáger doktor itt látott neki a kutató munkának,, hullottak az emberek kezeik alatt. A halotti bizonyítványokban mindenféle természetes
frekvento, 2017. május 23. kedd, 19:06
Manchesteri robbantás - Egy cseh szemtanú szerint alig volt ellenőrzés a beléptetéskor
közszolgálati Cseh Rádiónak.

"A táskákat szinte nem is ellenőrizték, meg sem nézték, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek, nem ellenőrizték, nincs-e valakinél valami" veszélyes tárgy - részletezte saját tapasztalatait a cseh hölgy.

Szerinte a robbanás néhány perccel azután történt, hogy az énekesnő elhagyta a színpadot.

"Robbanást hallottunk a főkijárat felől. Először semmi sem történt, majd hatalmas kiabálás tört ki, és a nézők onnan felénk tülekedtek. Mindenki pánikba esett, az emberek igyekeztek az üléseken keresztül is más kijáratokhoz jutni. Senki semmit nem tudott, még a biztonsági szolgálat sem, hiába kérdeztük őket, hogy mi történt" - folytatta elbeszélését Nikola Trochtová.

Elmondása szerint a manchesteri arénának három nagy kapuja van, s a vészkijáratokat - talán hármat - csak mintegy 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki. "A hangszórón azt közölték, hogy minden rendben, őrizzük meg a nyugalmunkat, és hagyjuk el az arénát" - nyilatkozott a tragikus
velemenyezd, 2017. május 23. kedd, 12:02
Az emberi elme képes a gyógyításra
Dr. Domján László - Az emberi elme képes a gyógyításra

S ez idő alatt nyilván azok is látták valamelyik televízió-csatornán, vagy olvastak vele készült beszélgetést, akiktől nagyon távol áll ez az önfejlesztő, önsegítő módszer. Laci és csapata emberek ezreinek segített megváltoztatni, jobbá tenni az életét 1990 óta.

Akik rendszeresen olvassák beszélgetéseimet, tudhatják, mennyi művész mesélt már a módszer hatékonyságáról. Az utóbbi időben több olyan beszélgetést is készítettem a hazai szórakoztatóipar szereplőivel, akik teljesen váratlanul, minden előzetes kérdés nélkül tárták a nagyközönség elé, mennyire fontosnak tartják a mentális teremtést.
Ismerőseim már régen beavattak: ha valaki a ,,hogy vagy?" kérdésre ,,egyre jobban" - mondattal felel, az csakis agykontrollos lehet, hiszen ez az ő jelmondatuk.

Sándor András
irmus, 2017. május 23. kedd, 07:26
1/2008
Képek, videók
Fazekas Sándor_FM miniszt
megyerimihaly
2013. július 07. vasárnap, 18:55
Fazekas Sándor
megyerimihaly
2012. december 02. vasárnap, 17:41
Van, ami nélkülözhetetlen
vuky20
2007. január 23. kedd, 11:54
nélkülözhetetlen kellékke
kopornyikcsilla
2006. szeptember 17. vasárnap, 15:35
O.V.-hagyományőrző.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:41
HAGYOMÁNYÖRZŐ.jpg
ildikocsorbane2
2014. március 15. szombat, 18:54
Hagyományőrzők
drozdikata
2012. január 08. vasárnap, 23:17
hagyományörzők
mecsery
2010. február 28. vasárnap, 04:40
Hagyományőrző másként.oll
rece-fice
2009. május 19. kedd, 09:52
Hagyományőrző másként.jpg
rece-fice
2009. május 19. kedd, 09:52
Rece Hagyományőrző Egyesü
rece-fice
2008. december 08. hétfő, 11:27
A magyar kultúra ápolása
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:53
A Magyar kultúra lovagja
gezemice1949
2016. január 20. szerda, 10:21
magyar_kultura_napja_0 1.j
menusgabor
2015. január 26. hétfő, 22:11
Magyar kultúra napjára.jp
mester126mari
2014. január 22. szerda, 10:42
Címkék
ember hajtotta, főorvos fülét, kellemetlen rossz, újabb barakk, ellenfele annál, felebaráti szeretetet, elmúlt években, önkormányzat támogatásából, kutyuskáimat teszem, briliáns ötlete, müncheni vezetőséget, harag feletti, többiekhez sietett, Ádori Csaba, robbanás néhány, testvérei törött,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.