Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 09:54 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kovászolt zöldségek kovász nélkül. Gluténmentes
Hozzávalók:
2 kg közepes uborka
2 cikk fehér káposzta
1 hagyma
1 kis karfiol
2 répa
1 nagy zöldpaprika
1 apró cukkini az elsők közül a kertből
10 szem bors
1 nagy fokhagymagerezd
szárított kapor
3 nagy szottyos, öreg krumpli

Elkészítés:
A krumplikat meghámozzuk, a felét az üveg aljára karikázzuk. A "szottyos" kifejezést egy bloggerbarátnőmnél olvastam először. Azóta használom a ráncos, öreg krumplira.
A többi zöldséget szépen sorban elhelyezzük az üvegben. Alulra a káposztát, rá az uborkát, majd a közöket kitöltjük a maradékkal. Friss kaporral is jó, de éppen nem volt itthon. A tetejére kerül a krumpli másik fele. Leszorítjuk falapocskával. Felöntjük meleg, sós vízzel. 1 literhez egy nagy evőkanál sót adunk. Nem zárjuk le, csak lefedjük. Napos helyen kb 5 nap alatt beérik. Nem puhul meg olyan hamar, mint a kenyérrel készült, a leve pedig hűtve a legfinomabb üdítő ital a forró, nyári napokon. Mivel nincs benne kenyér, nincs benne
bkisseva, 2018. július 12. csütörtök, 14:38
Tudomány
Egyetem), a tanulmány társszerzője az egyetem sajtóközleményében. Miért alakulhatott ki ez az anomália? Batygin és Laughlin hosszas kutatás után arra jutott, hogy a választ a Jupiter vándorlásában kell keresni.A Naprendszer sematikus ábrája.
Forrás: Wikimedia Commons
Pusztító Jupiter

A kutatók egy lehetséges modell vizsgálatával próbálták rekonstruálni a kozmikus történéseket. Eszerint a Naprendszer két legnagyobb bolygója közül az elsőként kialakult Jupiter egészen a Szaturnusz születéséig a Nap felé vándorolt. Az esemény azonban irányváltoztatásra kényszerítette a Jupitert, így az kifelé, a jelenlegi pályája irányába kezdett haladni. A kutatók azon kezdtek tűnődni, mi történt volna akkor, ha a Jupiter befelé tartó vándorlását megelőzően kőzetbolygók formálódnak a belső Naprendszerben? Ezt igyekeztek a tanulmányban szimulálni.

A szcenárió nem tűnt elképzelhetetlennek, a korai Naprendszerben ugyanis csillagunkat sűrű gáz-
piroska0101, 2018. július 06. péntek, 16:00
91 éve született Gina Lollobrigida
világszerte.

A ma 90 éves Gina Lollobrigida tényleg a század egyik leggyönyörűbb nője volt

Luigia Lollobrigida a Rómához közeli Subiacóban nevelkedett három lánytestvérével. Fiatalon kitűnt társai közül szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig harmadik lett. Mario Costa filmrendező 1946-ban egy római utcán fordult meg utána, így került tizenkilenc évesen a film világába. Statisztaként kezdte, majd Diana Loris néven kapott kisebb szerepeket, elsőként a Fekete sas című filmben. Az epizódszerepeket egyre nagyobb szerepek követték, s rövid idő alatt Európa egyik legnépszerűbb színésznője lett.
Italian actress Gina Lollobrigida (Photo by Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Fotó: Getty Images


Rövid hollywoodi kitérő után az ötvenes évek első felében forgatta legsikeresebb filmjeit. A Királylány a feleségem
menusgabor, 2018. július 04. szerda, 21:15
Tönkölybúza, egészségből ötös .
A tönkölybúza régen gyakran fogyasztott gabonák volt, népszerűsége napjainkban ismét emelkedni kezdett. Ismerjük meg változatos felhasználást és egészségügyi hatásait!

A tönkölybúza eredete a Kaukázus környékére tehető. Európában a vadon termő alakor, és tönke búza volt őshonos. A tönköly legkorábbi nyomait Svájcban, Németországban és a Kárpát-medencében fedezték fel. Ásatások során hazánkban két helyen is találtak 8 ezer éves tönköly maradványokat.


Termesztése
A tönkölybúza bármilyen talajon képes megélni, és jól bírja az időjárás szélsőségeit. Nagyon magasra nő, sűrűn termő és kiváló a kártevőkkel szembeni önvédelme. Ezért kifejezetten ajánlott bio termesztésre. A magok körül olyan zárt a pelyva rész (a mag körüli burok), hogy a légköri szennyeződések szinte képtelenek elérni azt. Kisebb terméshozamú ugyan, mint testvérei, de kiváló minősége ezt bőven kárpótolja. A múlt század elejéig folyamatosan jelen volt termő földeinken, de egy időre feledésbe merült. A
suzymama, 2018. június 29. péntek, 08:43
Török választások - Szijjártó: Európa érdeke, hogy Törökországban stabilitás legyen
Törökországban vasárnap tartottak előrehozott elnök-, valamint parlamenti választást. A nem hivatalos eredmények szerint Recep Tayyip Erdogan török államfőt választották ismét az ország vezetőjévé.

Szijjártó Péter azt mondta, Törökország stabilitásához olyan vezetőre van szükség, akivel meg lehet állapodni, és aki betartja a megállapodásokat.

Magyarországnak duplán érdeke, hogy Törökországban stabilitás legyen, mivel ha ott elveszik a stabilitás, akkor az Európai Unió és Törökország migrációs megállapodásának betarthatósága is megkérdőjeleződne. Ez pedig újabb illegális bevándorlási hullámmal járna, amely pillanatok alatt elérne Magyarország déli határához tekintettel arra, hogy a Nyugat-Balkánon nincsen másik védvonal - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök - az európai vezetők közül elsőként - már telefonon gratulált Erdogannak.

A választási eredmények alapján a kormány arra számít, hogy nemcsak az európai-török, hanem a kétoldalú
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 22:52
Kikeltek...
is élőben közvetítették. A fióka május 1-jén este fél hét előtt néhány perccel kelt ki, további három fióka világra jötte az elkövetkező napokban várható.
A gemenci erdő keselyűsi részén lévő fészeknek Tóbiás, a hím és Sára, a tojó visszatérő lakója.

Tóbiás életét 2013 óta lehet figyelni webkamerán keresztül a Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött projektnek köszönhetően.
Tóbiás idén is elsőként érkezett meg az országba a fekete gólyák közül, március 2-án délután szállt le gemenci fészkére. Sára március közepén jött meg; helyreállították a fészküket, az első tojást március 29-én rakta le a tojó.
A gólyák webkamerás megfigyelése nemcsak a
gabfe, 2018. június 22. péntek, 14:26
Hotelszintű ellátást nyújtó munkásszállót alakítanak ki Zalaegerszegen
Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) elmondta: a munkásszállók kialakítására indított állami program keretében a megyei jogú városok közül elsőként a zalai megyeszékhely nyerte el a beruházás 60 százalékát jelentő támogatást. A 360 millió forintos állami forrás mellett a város 240 millió forintot fordít az átépítésre.

Az 1985-ben épült, először munkásszállóként, később kollégiumként hasznosított épület évek óta üresen állt. A májusban indult átépítés révén 180 ágyas, háromcsillagos hotelszintű szolgáltatásokat és elhelyezést biztosító munkásszállót alakítanak ki a tervek szerint december 15-ig - jelezte a polgármester.

A városban 2014 óta mintegy négyezer új munkahely jött létre, jelenleg 2,7 százalékos az állástalanok aránya, ezért is indokolt a távolabbról érkezők elhelyezésére a munkásszálló megnyitása. A városban működő cégek közül néggyel már szerződést is kötöttek, a férőhelyeket tehát már előre le is kötötték - közölte Balaicz Zoltán.

Vigh László (Fidesz), a térség országgyűlési
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 10:24
Kislánynak adott életet az új-zélandi miniszterelnök
A 37 éves Ardern a második a választott kormányfők közül, aki gyermeket hozott a világra hivatali ideje alatt.

A miniszterelnök csütörtök reggel ment be egy aucklandi kórházba, négy nappal a szülés várható időpontja után.

Hivatali teendőit helyettesére, Winston Petersre hagyta arra a hat hétre, amíg gyermekgondozási szabadságon lesz.

Ardernt októberben választották meg, januárban jelentette be, hogy párjával, Clarke Gayforddal kisbabát várnak.

"Nem én vagyok az első nő, aki sokféle feladatot lát el. Nem én vagyok az első, aki dolgozik és szül, rengeteg nő tette meg ezt már előttem" - mondta egy korábbi rádióinterjúban.

1990-ben Benazir Bhutto, Pakisztán miniszterelnöke adott életet kislányának, elsőként azok közül, aki választott kormányfőként szültek.

Ardern a legfiatalabb új-zélandi miniszterelnök 1856 óta.
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 08:51
Az ötvenéves Szegedi Ifjúsági Napokról nyílt kiállítás
A félévszázadot bemutató 12 tablót a fesztivál egykori legendás helyszínén, a Stefánián állították föl. Az interaktív kiállítás érdekessége, hogy a plakátokon elhelyezett QR kód segítségével az adott korszak legjellemzőbb zenéi is meghallgathatók.

A Szegedi Ifjúsági Napokat először 1968-ban, egy évvel a legendás woodstocki fesztivál előtt szervezték meg. A rendezvény szervesen kapcsolódott a szegedi nyár kulturális eseményeihez, a Szabadtéri Játékokhoz és a nemzetközi néptáncfesztiválhoz.

Botka László (MSZP) a kiállítás megnyitóján úgy fogalmazott, a SZIN-en az akkori kor viszonyaihoz mérten szabadon szórakozhatott sok tízezer fiatal.

A SZIN első korszaka 1990-ig tartott, a bő két évtized alatt, a fesztivál fellépői között szerepelt a hazai könnyűzene szinte minden fontos együttese, köztük olyanok is, melyek máshol csak nehezen kaptak fellépési lehetőséget.

1990-től 2002-ig Szurdi Zsolt és a Városi Rock Klub csapata szervezte a fesztivált különböző helyszíneken. 2003-ban az
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:52
Átadták a Terrán cégcsoport betoncserépgyárát az erdélyi Aranyosgyéresen
A cégcsoport közleménye szerint a gyár közel 5 millió eurós beruházással valósult meg, és a tervek szerint évente akár 10 millió tetőcserepet tud előállítani. A nagyvállalat az évről-évre növekvő vásárlói kereslet miatt döntött az újabb gyárnyitás mellett, várakozásai szerint az erdélyi üzem megnyitásával rugalmasabbá, gyorsabbá válik a romániai piac kiszolgálása.

Megjegyezték: a Terrán elsőként emelte termékei garanciális idejét 50 évre a romániai tetőcserépgyártók közül.

A cégcsoport 2017-es konszolidált árbevétele 11,7 milliárd forint, ez 18 százalékos növekedés 2016-hoz képest. Tavaly a társaság négy üzemében közel 53 millió cserép készült, 6 millióval több, mint az azt megelőző évben.
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 14:32
ITM: a kormány felismerte a gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségeket
viszonyokat és a magatartások dinamikáját - hangsúlyozta.A Mol vezetője szerint a trendkutatók sokszor ezzel nem számolnak, a matematikai modellek ezért - mint azt globális cégek bukásai is mutatják - emiatt tévednek.

Hernádi Zsolt figyelmeztetett arra is, hogy bármekkora piacot gyorsan el lehet veszíteni, ha egy cég nem számol az állandó változással és azzal, hogy annak irányát sokkal könnyebb megbecsülni, mint a sebességét.

A Mol 20 éve helyesen mérte föl, hogy lépnie kell és elsőként vásárolt föl cégeket a környező országokban, így nem csupán azt védte ki, hogy maga is felvásárlás célpontja legyen, hanem regionális vezetővé is vált - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy vállalat 2030-ig szóló startégiája már nem a védekezésre épül, hanem olyan világtrendekre, amelyek közül sok ma még nem is érzékelhető .Ezek közül kiemeltea környezettudatosság és a megújuló energiák iránti igényt, amely alapján a Mol - mint mondta - csökkenti a motorikus üzemanyagok termelését, a felszabaduló
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 14:51
Bemutatták az idei Magyarország Szépe verseny jelöltjeit
jelöltek egyenként prezentálják a jótékonysági projektjüket, majd egymásra voksolva választják ki a legszimpatikusabb kezdeményezést.

Hangsúlyozta, hogy a felkészítő táborban zajló versenyeken a döntősök személyisége jobban megismerhető, ez segítséget nyújt a zsűritagoknak, akik majd az élő adásban pontozzák a versenyzőket.

Kovács Kokó István műsorvezető elmondta, hogy a nagyszabású élő gálaműsorban négy körben négy különböző öltözékben vonulnak végig a kifutón a döntősök. A zsűritagok és a nézők elsőként bikiniben láthatják a lányokat, majd ezt követi az úgynevezett kreatív tour, amelyet idén a labdarúgó-világbajnokság ihletett. Ezután nemzeti öltözetben, majd végül estélyi ruhában lépnek színpadra a versenyzők, utóbbi két kollekciót Bélavári Zita tervezi. Az egyes tourok után a zsűritől a 2-2 legkevesebb pontot kapott lány fog kiesni. Az adásban sztárfellépők gondoskodnak a nézők szórakoztatásáról - tette hozzá.

Kraszkó Zita elmondta: a győztes a Miss World Hungary koronáját viseli majd
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 13:02
1/267
Képek, videók
gluténmentes
evalevaine
2013. december 14. szombat, 12:28
glutenmentes_lekvaros_ lin
bubszi
2010. december 07. kedd, 07:00
gluténmentes-pizza.jpg
bubszi
2010. szeptember 13. hétfő, 04:57
kenyér gluténmentes
nikitta
2009. június 11. csütörtök, 01:34
Gobi az elsők közül
lliann
2010. március 09. kedd, 17:06
meghámozza
zmorf
2006. október 01. vasárnap, 12:53
mellény aljára.jpg
pergerne
2013. november 11. hétfő, 12:48
Deda a pohár aljára néz :
jutka73
2008. március 05. szerda, 19:59
válassz zöldséget (3).JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:16
válassz zöldséget (2).JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:16
válassz zöldséget (1).JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:15
formázz zöldséget (2).JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:12
formázz zöldséget (1).JPG
bartokiovi
2010. május 30. vasárnap, 20:11
Címkék
jótékonysági projektjüket, tojó visszatérő, adott korszak, korábbi rádióinterjúban, aucklandi kórházba, Balaicz Zoltán, erdélyi Aranyosgyéresen, tanulmányban szimulálni, belső Naprendszerben, szülés várható, leve pedig, krumpli másik, matematikai modellek, ötvenéves Szegedi, legfinomabb üdítő, cégcsoport 2017-es,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.