Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 13:20 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szeged nyerte el az Európai Bizottság közlekedésfejlesztési díját
tagja a fenntartható közlekedéssel foglalkozó 320 tagú Civitas hálózatnak, és létrehozta a téma iránt érdeklődő magyar települések szervezetét is - közölte az alpolgármester.

Az elismerésre pályázatot kellett beadni, amelyben bemutatták a megvalósult infrastrukturális fejlesztéseket, köztük a villamos- és trolibuszhálózat csaknem 30 milliárd forintos költségvetésű korszerűsítését, a kerékpárút-hálózat és kerékpártárolók számának bővítését, valamint az olyan szolgáltatásokat is, mint a Magyarországon elsőként a teljes flottán bevezetett érintőkártyás fizetési megoldás és ingyenes wifi - tudatta Nagy Sándor.

A város jelenleg is részt vesz több európai programban, a többi közt vizsgálják, miként lehet akkumulátoros trolik segítségével olyan területeket is bekapcsolni a tömegközlekedésbe, ahol nincs felsővezeték-hálózat - tette hozzá a politikus.

Az alpolgármester hangsúlyozta, a fejlesztéseknek a szegedi közlekedésben érezhető és számokban is kimutatható hatása van. A magyar nagyvárosok közül a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 11:57
H.Kohut Katalin: Boldog Új Esztendőt!
H.Kohut Katalin: Boldog Új Esztendőt!

Elsőként köszöntsem otthonom nevedet,
a szívem bántották - már kísér engemet,
mert ahol a szív van, ott lakik Szeretet,
a nagyvilágon máshol nem leled meg helyed.

Másodszor köszöntöm pár halott barátom,
hibájuk volt engem szeretni, belátom,
s az élők közül pár tisztel bármi áron,
szülőre, gyerekre, nagy családra vágyom.

Harmadszor köszönném igaz tanároknak,
hogy néha megfedtek, beszéltem és szóltak,
tanítottak számtant, magyar irodalmat,
nyelvtani ragozást, csodáját a dalnak.

Negyedik köszönet hozzád száll Szerelem,
fokozni sem lehet Téged, nagy érzelem,
egyetlen szó igaz, szeretlek szertelen,
Te vagy az életem, Te vagy az értelem.

Amit nem köszönök, add meg eljövőnek,
egészség, szép forma a nélkülözőnek,
szomjazom a szóra igazság-jövőnek,
harmónia Földjét valós kikötőnek.

Végül is nem kívánok sokat és rettentőt,
csak annyit,
kohlinka, 2018. szeptember 25. kedd, 19:30
Fidesz: a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak!
A politikus kifejtette: a testület hétfő délután a parlament bizottságai közül elsőként tárgyalja a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.

Azt mondta: az Európai Parlament által csalással elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.

Az egész uniós vita a határvédelemről szól, Magyarország ugyanis már 2015-ben megvédte határait - folytatta Hörcsik Richárd, úgy értékelve: a jelentés valójában egy nyomásgyakorlási kísérlet annak érdekében, hogy Magyarország adja át határőrizeti jogát az Európai Bizottságnak. A fideszes képviselő szerint továbbra is a bevándorláspárti politikát és a saját akaratukat akarják ráerőltetni Magyarországra.

Erre a támadásra az Országgyűlésnek politikai választ kell adnia, ezért az európai ügyek bizottságának kormánypárti képviselői támogatják a határozati javaslatot - közölte.

Hangsúlyozta továbbá: az
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:27
Cselgáncs-vb - Csernoviczki a 16 között, Szabó befejezte
A magyarok közül elsőként a 24 éves Szabót szólították a Nemzeti Tornacsarnokban, ellenfele a japán Nagajama Rjuju volt, akitől kikapott eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon. A Budaörsi JC kétszeres magyar bajnoka szűk két és fél percet töltött a tatamin, ekkor harmadszor is megintették, ez pedig az ázsiai továbbjutását jelentette, aki 22 éves létére már öt Grand Slam- és Grand Prix-aranyéremnél tart.

Csernoviczki, a tatabányaiak olimpiai harmadikja erőnyerőként a második fordulóban kezdett az orosz Szabina Giljazova ellen, akitől egy hónapja kikapott a budapesti GP-n. A "visszavágó" kemény, de akció nélküli küzdemet hozott, a felek két-két intéssel vágtak neki a hosszabbításnak. Ebben előbb a mérkőzésvezető elküldte a szőnyegtől a 31 éves magyar dzsúdós édesapját-edzőjét, Csernoviczkit azonban ez nem zavarta meg. A bíró végül egy perc elteltével harmadszor is intette Giljazovát, ami egyben a leléptetését jelentette.

A kétszeres Európa-bajnok
velemenyezd, 2018. szeptember 20. csütörtök, 10:11
Öttusa-vb - Demeter Bence 12., Regős Gergely 13.
perccel csapott a célba, amivel 23.-ként végzett és a lovaglás előtt a 24. helyen állt. A harmadik szám hibátlanul sikerült neki - ezt meg is nyerte -, így jelentősen előrelépett, 13. volt a kombinált szám rajtánál, mindössze tíz ponttal, azaz tíz másodperccel elmaradva Demetertől. Menet közben nagyjából ezt a pozícióját tartotta végig és éppen csapattársa mögött fejezte be a versenyt.

Az élen hatalmas küzdelem alakult ki az utolsó körben: Timoscsenko leelőzte a negyedik lövészet után az állásból elsőként kijövő Cooke-ot, majd a kombinált számot 15.-ként megkezdő Prades elfutott mellettük, végül Cooke visszakerült az ukrán elé, az utolsó métereken pedig lehajrázta a franciát.

A döntőt a sportági világbajnokságok történetében először egy helyszínen bonyolították le. A szervezők a Campo Marte sportkomplexumban lévő stadionban 25 méteres mobilmedencét építettek fel, emellett a főlelátó elé egy emelt vívópást is került, középen alakították ki a lovaspályát, a lézerlövészetes állásokat pedig a rekortán
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 07:04
Moody's: semmi nem fenyegeti a dollár globális tartalékvaluta-szerepét
és stabil kilátással tartja nyilván az Egyesült Államokat.

Az amerikai adósbesorolást és annak stabil kilátását a cég legutóbb áprilisban erősítette meg, és ehhez fűzött elemzésében kiemelte az Egyesült Államok kivételes gazdaság erejét, valamint nagyon alacsony kitettségét a hitelpiacokról eredő sokkhatásoknak, tekintettel a dollár és az amerikai kincstárjegypiac egyedülálló és központi szerepére a globális pénzügyi rendszeren belül.

Egy másik nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's - elsőként és eddig egyedüliként a globális piacvezető hitelminősítők közül - 2011-ben megvonta az Egyesült Államoktól a lehetséges legjobb - e cég módszertanában "AAA"-val jelölt -államadós-osztályzatot, először azóta, hogy a szuverén amerikai adósságra ezt a besorolását a cég 1941-ben megadta. A Standard & Poor's a hét évvel ezelőtti leminősítés óta az "AAA"-nál egy fokozattal alacsonyabb, "AA plusz" besorolással tartja nyilván a hosszú futamidejű amerikai államadósságot.

Az S&P annak idején azzal a
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 19:43
Sargentini-jelentés - Jobbik: a Fidesz feláldozta Magyarországot
A Jobbik hangsúlyozta, Orbán Viktor miniszterelnök veszített, s ez az EP-szavazás óta tényként jelenthető ki. A döntés súlyát tovább növeli, hogy a Fidesz pártcsaládjából, az Európai Néppártból, sőt Orbán Viktor "közvetlen barátai és szövetségesei" közül is többen támogatták a javaslatot - tették hozzá.

Mint írták, a Sargentini-jelentés - hibáival együtt - nem a bevándorlásról, nem Sorosról, nem a határkerítésről szólt, hanem a magyar jogállamiságról és demokráciáról.

"Mérhetetlen szégyen a Fidesz-kormányra nézve, hogy ilyen elmarasztalás még nem fordult elő az Európai Unió történelme során egyik országgal szemben sem. Orbán Viktor hatalmi tébolya kellett ahhoz, hogy Magyarország ellen elsőként megindítsák" ezt az eljárást - fogalmaztak a közleményben.
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 19:03
A Javasnaptár a mai hagyományokról:
Számos mágikus szokás közül választhattak: tenyerükbe fújtak, hogy egész évben szerencsések legyenek, meghemperegtek a földön, úgy tettek két kezükkel, mintha gombolyítanának, maréknyi földet dobtak a hátuk mögé, mert az mind kaporrá válhatott, kezüket falhoz ütötték, hogy sok búzájuk teremjen. Néhol úgy tartották, hogy ha ilyenkor lábuk alatt három szénrudacskát találtak és kenyérbélben beadták a tehénnek, egész télen bő teje lett tőle.
A lányok a ,,szeplőt elvitető" rítust végezték el. Ez elsőként abból állt, hogy háromszor a fecskék felé köptek, jobb kezük összefogott három ujjával pedig eljátszották, hogy a hátuk mögé dobnak, majd pedig megfelelő, szabályozott mozdulatokkal ,,lemosták", azaz tenyerükkel megdörzsölték arcukat. A ,,mosdás" után a lányok kezeiket keresztbe tették, azokkal vállaikat megérintve, esetleg közben az udvaron futkosva elmondták a mondókát: ,,fecskét látok, / szeplőt hányok, / selymet gombolyítok". Ez maradványa volt annak az ősi
suzymama, 2018. szeptember 09. vasárnap, 16:03
Katalán válság - Visszaviszi társasági székhelyét Barcelonába az Agbar vízszolgáltató vállalat
A Suez Environnement francia vízügyi cégóriás többségi tulajdonában lévő vállalat tavaly október 7-én, mindössze napokkal az alkotmányellenesen megrendezett katalán függetlenségi népszavazás után jelentette be, hogy áthelyezi székhelyét Madridba.

Az Agbar az elsők között távozott Katalóniából, hivatkozva egyebek mellett a befektetők jogi biztonságának megőrzésére. Már akkor is jelezte, hogy a döntést ideiglenesnek tartja.

A vállalat azzal indokolta székhelyének visszahelyezését, hogy stabilizálódott a gazdaság a népszavazást követő bizonytalanságok után.

A spanyolországi cégnyilvántartó adatai szerint 2017 negyedik és 2018 első negyedévében több mint 4500 társaság helyezte át társasági székhelyét Katalóniából, többségük Madridba. Közülük az Agbar az első visszatérő nagyvállalat.

Az Agbar hangsúlyozta, hogy székhelyének megváltoztatása nem rontotta az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatások színvonalát.
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 11:01
Francia és szlovén győzelem a siófoki strandröplabda-tornán
A 10 ezer euró összdíjazású, négynapos torna fináléi közül a férfiaké volt az izgalmasabb, ugyanis a Romain di Giantommaso, Jérémy Silvestre kettőst nagyon megizzasztotta a litván Patrikas Stankevicius és Matas Navickas. A franciák az első játszmát könnyedén nyerték, ám a másodikban nagy küzdelemben alulmaradtak. A döntő szettben aztán ismét az elsőként rangsorolt duó volt a jobb.

A nők versenyében Tjasa Jancar és Tjasa Kotnik egy szoros és egy sima játszmában győzte le a svéd Sara Cavrettit és Sofia Wahlént.

A helyosztó meccseken a hazai párosok már nem voltak érdekeltek. A legjobban a magyar bajnok Hajós Artúr, Stréli Bence duó szerepelt, amely a kilencedik helyet szerezte meg.

Eredmények (az európai szövetség honlapjáról), döntők:

férfiak:

--------Romain Di Giantommaso, Jérémy Silvestre (francia)-Patrikas Stankevicius, Matas Navickas (litván) 2-1 (15, -18, 12)

nők:

----Tjasa Jancar, Tjasa Kotnik (szlovén)-Sara Cavretti, Sofia Wahlén (svéd) 2-0 (19, 12)
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 17:22
Kajak-kenu vb - Magyar arany, ezüst és bronz a vasárnapi döntőkben
Erika és Bodonyi Dóra alkotta női kvartett - amelynek mind a négy tagja szerzett már legalább egy aranyérmet Montemorban - abszolút favoritként szállhatott vízre, de egyáltalán nem volt könnyű dolga a döntőben. Az új-zélandiak nagy ellenfélnek bizonyultak, szinte végig vezettek is, a magyarok pedig féltávnál még csak a harmadik helyen lapátoltak. Az utolsó méterekhez ez a két egység érkezett fej fej mellett, s - akárcsak egy nappal, a páros befutó után - sokáig nem lehetett tudni, hogy melyikük is ért elsőként a célvonalhoz. Végül aztán kiírták, hogy 1. Magyarország, 2. Új-Zéland - a különbség pedig mindössze egy századmásodperc volt... Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta szülés után visszatérve triplázott a vb-n.A férfiak - Tótka Sándor, Dudás Miklós, Molnár Péter és Kuli István - szinte kilőttek a rajtgépből, az első métereken vezettek is, s ezután is az élboly tagjaként lapátoltak. A végén aztán elment mellettük a címvédő német és a spanyol hajó is, de a harmadik helyet - ahogy júniusban,
velemenyezd, 2018. augusztus 26. vasárnap, 15:22
1/268
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
A dunai közlekedés látkép
sanci81
2017. február 04. szombat, 17:32
Közlekedés
sanci81
2016. június 27. hétfő, 16:16
thaifold_kozlekedes.jp g
borigit
2016. június 21. kedd, 11:52
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
kozlekedes.jpg
relisisi
2015. március 24. kedd, 14:33
Papagáj közlekedés.gif
pacsakute
2014. október 27. hétfő, 19:12
- ilyen a közlekedés Delh
farkas1945
2012. november 18. vasárnap, 12:14
Közlekedésre tanitó.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 21:02
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.