Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:45 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ur - Antia
méltóságviselőinek a síremlékeit. A tizenhat királysír hat akna nélküli sírgödörből és tíz, egy vagy többkamrás aknasírból áll. Szemet kápráztatóan pazar kincsek töltötték meg őket: bútorok, ékszerek, művészi módon megformált tárgyak. Az ékszereikről azonosítható előkelőségeket kocsik vették körül, szamarakkal, ökrökkel és hajtókkal; más holttesteken kevesebb volt a dísz. A "nagy sírverem" 74 áldozatot zárt magába: hat fegyveres katonát, valószínűleg testőröket és 68 asszonyt: 4 hárfa- vagy lírajátékost és 64 "udvarhölgyet". Egy másik sírban tiszteletben tartották a személyek hierarchiáját: a "királynőhöz" közelebb fekvő 28 nő aranyszalagot visel a hajában, a 36 távolabbi ezüstöt. Az áldozatok testén nincs nyoma az erőszaknak, de legtöbbjük közelében egy kis terrakotta- vagy fémcsésze található, ami igazolhatja a feltevést, hogy méregtől haltak meg - talán önként. Nagyon sok asszony fekszik a sírban, elképzelhető, hogy Nanna-Szin holdisten papnői együttesen áldozták fel magukat a főpapnő
eposz, 2018. április 20. péntek, 17:07
Visegrádi fellegvár
A ma látogatható Fellegvár nem az első vár, amely itt épült. Az első vár, amely a tatárjárás során pusztult el, a Sibrik-dombon, az egykori római tábor alapjaira épült.
A visegrádi kettős várrendszert 1250-1260 körül építette IV. Béla király és felesége Lascaric Mária királyné, a királynő hozományából. A vár a hegycsúcsot övező erődítésfalakból, két toronyból és egy lakópalotából állt. A későbbi korokban a fővárost ide helyező Károly Róbert király bővítette a várat, s itt került sor az 1335-ös híres királytalálkozóra is. A várat Luxemburgi Zsigmond idején tovább korszerűsítették, vélhetően ekkor készült el az asszonyház is.A Fellegvárat az Alsóvárral völgyzárófal kötötte össze, mely egésze a Duna partjáig tartott,
majd ott őrtoronyban végződött. A völgyzárófalakon vezetett az a középkori, Esztergomból
skorpiolilike, 2018. április 11. szerda, 17:43
Howard Katalin angol királyné
akart a Kleve-i Annával kötött, meggondolatlan házasságából. Katalin a szépségén és naivságán, életszeretetén kívül semmiféle pozitív tulajdonsággal nem rendelkezett. Nem volt olvasott vagy vallásos, ám a táncokban állítólag jeleskedett. Imádta a bálokat, az utazgatást, a szép ruhákat és a drága ékszereket. 1540. július 28-án a surreyi Oatlands Palace-ban hozzáment a nála évtizedekkel idősebb Henrikhez, szinte rögtön azután, hogy a király elvált Klevei Annától (Howard Katalin korábban Kleve-i Anna udvarhölgye volt. Érdekes egybeesés, hogy Aragóniai Katalin udvarhölgye Boleyn Anna, Boleyn Anna udvarhölgye pedig Jane Seymour volt.). A királynénak fiatal kora ellenére már ,,múltja" volt, és szerelmi kapcsolatait a házasságot követően felújította. Csakhogy ezek az ügyek persze egy királyi udvarban nem maradhatnak titokban sokáig. Alig két évvel a házasságkötés után a király 1542-ben a házasságtörő királynét két, állítólagos szeretőjével, (Thomas Culpeperrel, és Francis Derehammel),
s egyik
skorpiolilike, 2018. február 12. hétfő, 11:17
Lóvátett lovagok - Bemutató a Pesti Színházba
A Pesti Színházban látható új előadás főbb szerepeit Szilágyi Csenge, Bach Kata, Telekes Péter és Wunderlich József játssza.

A darab története szerint Navarra királya és kísérete megfogadják, hogy életüket három évig a tanulásnak szentelik, és minden földi élvezetet, szerelmet megvonnak maguktól. Még aznap a városba érkezik a francia királylány és három udvarhölgye, akik rögtön felborítják a jól kieszelt tervet. Cselszövések, esküszegések és félreértések során vezet az út a szerelemhez. A Lóvátett lovagok Shakespeare legjátékosabb komédiája, több mint 240 szójátékot tartalmaz - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, Rudolf Péter 25 évvel első, a Pesti Színházban bemutatott rendezése, a Dühöngő ifjúság után most újra a Vígszínház társulatával dolgozik. A színész-rendező szerint ebben a darabban Shakespeare szinte minden későbbi vígjátékának elemei ott vannak.

A Biront alakító Wunderlich József először lép színpadra komédiában vígszínházi tagsága alatt. A
velemenyezd, 2017. szeptember 27. szerda, 07:11
Balatonfüred - Megválasztották a 192. Anna-bál szépét
Balatonfüred - Megválasztották a 192. Anna-bál szépét és udvarhölgyeit július 29-én éjszaka. Különleges, ritka eredményt hozott azonban az éjfél, hiszen hosszú ideje nem volt rá példa, hogy csak balatonfüredi lányokat választott a zsűri a legszebb három közé.
Második udvarhölgy a tizenhét éves Kiss Kíra Dalma, első udvarhölgy a tizennyolc éves Schütz Annamária Kinga lett, mindkét udvarhölgy elsőbálozóként vett részt az eseményen.

Fotó: Balogh Ákos

Az Anna-bál szépének a tizennyolc éves Barna Dorinát választotta a zsűri, aki a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematikatagozatán tanul, szabadidejében pedig szívesen sportol és zongorázik. Dorina elmondta, másodszor vett részt a bálon, 2015-ben első udvarhölgynek
koszegimarika, 2017. július 30. vasárnap, 15:24
2017.07.29/A balatonfüredi Barna Dorinát választották a 192.
2017.07.29/

A balatonfüredi Barna Dorinát választották a 192. Anna-bál szépének. Az első udvarhölgy a 18 éves Schütz Annamária Kinga, a második udvarhölgy pedig a 17 éves Kiss Kira Dalma lett. Mindketten első bálozók és balatonfürediek.

A bál szépe Viktória-mintás Herendi vázát, udvarhölgyei Rothschild- és Apponyi-mintásat kaptak ajándékba. Mintegy 600 vendég volt a bálon, 300 szívet osztottak szét a hölgyek között.
koszegimarika, 2017. július 30. vasárnap, 08:53
Anna-bál - Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál szépei
A balatonfüredi Anna Grand Hotel termeiben és kertjében tartott 192. Anna-bálon a közönségtől a tizenöt legtöbb szavazatot kapó hölgy közül választotta ki a zsűri a legszebbeket.

A zsűri által a legszebbnek ítélt tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorina a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematika tagozatára jár. Két évvel ezelőtt tizenhat évesen már részt vett a bálon szüleivel, akkor a 2015-ös Anna-bál első udvarhölgyévé választották.

Az udvarhölgyek mindketten elsőbálozók lettek. Az első udvarhölgynek választott tizennyolc éves balatonfüredi Schütz Annamária Kinga a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba jár, a második udvarhölgynek választott tizenhat éves szintén balatonfüredi Kiss Kíra Dalma pedig a helyi Lóczy Lajos gimnázium tanulója.

A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 07:04
Megnyílt a 192. balatonfüredi Anna-bál
helyt adó Anna Grand Hotellel szomszédos Blaha Lujza utcában utcabál is kíséri a rendezvényt.

A köszöntők után Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság korábbi elnöke vehette át a Balatonfüred fejlesztésében és népszerűsítésében végzett kiemelkedő teljesítményért odaítélt Kiss Ernő-díjat Bóka Istvántól.

Ebben az évben is a hagyományok szerint a résztvevők közül a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt az est folyamán, majd a szűkített mezőnyből szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit. Ők vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon mutatkoznak be a közönségnek, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban. Az eseményen a szilvásváradi, a mezőhegyesi és a bábolnai állami ménesbirtok, valamint idén először a Nemzeti Lovas Díszegység is részt vesz.

A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kap - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő,
velemenyezd, 2017. július 29. szombat, 21:54
Anna-bál - Szombaton tartják a 192. balatonfüredi Anna-bált
tőkés réce tollának színe jelenik meg. Idén is átadják a 2003-ban alapított Kiss Ernő-díjat.

A nyitótáncot a bálnak hagyományosan helyet adó Anna Grand Hotel kertjében a Magyar Állami Operaház balettművészei adják elő, a báli menüt csaknem 60 millió forint értékű, 3500 darabos kék Apponyi-mintás étkészleten tálalják.

Az est folyamán a hagyományok szerint a résztvevők közül a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt, majd a szűkített mezőnyből szakmai zsűri választja ki a bál szépét és udvarhölgyeit, akiket este fél tizenkettőkor mutatnak be. Velük vasárnap délelőtt a Kisfaludy Színpadon is találkozhat a közönség, majd lovas huszárok kíséretében sétakocsikázásra indulnak a városban. Az eseményen a szilvásváradi, a mezőhegyesi és a bábolnai állami ménesbirtok, valamint idén először a Nemzeti Lovas Díszegység is részt vesz.

A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott díszserleget kap - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 15:02
Rövid története Az első Anna-bált 1825. július 26-án
Rövid története
Az első Anna-bált 1825. július 26-án rendezték Balatonfüreden. Ki volt az első Anna? Szentgyörgyi Horváth Fülöp János 1825. július 26-án leánya, Anna-Kriszta tiszteletére rendezte a Horváth-házban az első Anna-bált. Legalábbis a történet ilyen formában öröklődött nemzedékről nemzedékre.
Anna az első bálon ismerkedett meg a későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt.
Az első bálkirálynőt 1861-ben választották meg, a fennmaradt írások alapján legtöbbször Huszár Etelkát emelték ki a lányok közül. Aranyalmát csak 1862 óta kap a legszebb hölgy.
Az első világháború után az Anna-bálok veszítettek eredeti jelentőségükből, a két világháború között csendesen élt a hagyomány. A mostani Anna Grand Hotel (akkor SZOT Szanatórium színházterme) 1957 óta ad otthont az eseménynek. Innen számítva kapja a bál szépsége és a két udvarhölgy a herendi vázát ajándékba. Huszka Jenő zeneszerző Anna-báli keringője 1962-ben szólalt meg
koszegimarika, 2017. július 26. szerda, 18:09
Fennállásának kétszázadik évfordulójára készül a világhírű madridi Prado múzeum
elképzelésünk az, hogy elérjük a lehető legszélesebb közönséget" - fogalmazott az igazgató.

Ennek egyik módja, hogy egy-egy hónapra kölcsönadnak gyűjteményükből műtárgyakat más spanyolországi múzeumoknak, még az észak-afrikai spanyol exklávékba, Ceutába és Melillába is visznek majd műremekeket. A program a Turné Spanyolországban címet kapta.

A vándorló Prado elnevezésű akciójuk keretében pedig kamion járja majd az országot, és a múzeumban található egyik leghíresebb festmény, Diego Velázquez Udvarhölgyek című mesterművéről szóló utazótárlatot viszi el a legtávolabbi helyszínekre is.

A hétmillió eurós költségvetésből rendezett évfordulós események között számtalan tárlat szerepel, ezek közül az első a Cirka 1819 nevű kiállítás, amelyen 75 alkotást mutatnak be, körülbelül a múzeum alapításának időszakából. A jövő év novemberétől látható válogatásban mások mellett Goya, Géricault, Turner, Friederich és Delacroix művei szerepelnek.

2019 tavaszán az amszterdami Rijksmuseummal együttműködésben
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 17:43
Július 29-én rendezik meg a 192. balatonfüredi Anna-bált
Balatonhoz kapcsolódó irodalmi beszélgetések is tarkítják az Anna-bálhoz kapcsolódó programokat - tette hozzá Juhász Anna irodalmár.

A sajtótájékoztatón Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt vezérigazgatója arról beszélt: a hölgyek nyakára kerülő porcelánszíveken idén a Balatonban honos tőkés réce egy tollának színe jelenik meg. A bál királynője Royal Garden-mintával ellátott díszserleget kap - ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére - az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kap. A vacsorát csaknem 60 millió forint értékű, 3500 darabos kék Apponyi-mintás étkészletben tálalják - tette hozzá.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi
velemenyezd, 2017. június 20. kedd, 13:03
1/22
Képek, videók
Antiant501147039lSmall .jp
linktaram
2012. október 24. szerda, 10:42
Perzsa királysírok Iránba
pacsakute
2012. július 25. szerda, 14:02
Perzsa királysírok
pacsakute
2012. június 07. csütörtök, 11:50
Királysírok Hue-Vietnam.3
farkas1945
2011. május 10. kedd, 17:08
Királysírok Hue-Vietnam.2
farkas1945
2011. május 10. kedd, 17:07
az vagyok aki.jpg
sz719eszter
2018. május 24. csütörtök, 15:11
Tele vagyok örömteli.jpg
katalin_53
2018. május 21. hétfő, 19:52
Nem vagyok angyal
sanci81
2018. május 21. hétfő, 17:21
csini vagyok?
kovacsnepanczelilona
2018. május 20. vasárnap, 11:43
Tele vagyok.jpg
katalin_53
2018. május 18. péntek, 13:09
Jól vagy.jpg
sznejuci
2018. május 16. szerda, 15:59
És biztos vagyok benne,.j
katalin_53
2018. május 15. kedd, 20:24
„…másé vagyto
katalin_53
2018. május 15. kedd, 20:22
Jó vagyok
sanci81
2018. május 15. kedd, 18:05
Én, az Úr vagyok az őrzőj
katalin_53
2018. május 13. vasárnap, 21:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.