Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:42 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Labdarúgó NB I - Hosszabbításban nyert a Honvéd
A kispestiek győztes gólját a csereként beállt Danilo szerezte, a szombathelyiek pedig vereségükkel továbbra is kieső helyen állnak.

OTP Bank Liga, 23. forduló:Budapest Honvéd-Swietelsky Haladás 2-1 (1-0)--------------------------------------------Bozsik Stadion, 1212 néző, v.: Iványi

gólszerzők: Bobál (42.), Danilo (93.), illetve Jagodics (61.)

piros lap: Halmosi (78., kispadról)

sárga lap: Nagy G. (35.), Baráth (68.), Bobál (77.), illetve Halmosi (30., 78.), Rabusic (58.)

Budapest Honvéd:

----------------Gróf - Ikenne-King (Holender, 65.), Heffler, Baráth, Bobál, Kukoc (Lukács, 88.) - Nagy G. (Danilo, 80.), Banó-Szabó, Gazdag - Eppel, Lanzafame

Swietelsky Haladás:

-------------------Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak, Jagodics - Pinte (Mészáros, 56.), Rácz, Németh (Grumic, 84.), Halmosi (Kovács L., 60.) - Rabusic

Az első félidőben a Honvéd birtokolta többet a labdát, de mezőnyfölénye nem jelentkezett gólhelyzetekben, csak többnyire veszélytelen
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 19:23
Hogyan élhetek hívő keresztyén férfiként?
Megváltásra és magára Istenre van szükségünk, hogy Ő megváltoztasson. Visszatérve a legelején elmondottakhoz: nem síelési tippek kellenek nekünk, hanem síelési képesség. Arra van szükségünk, hogy Isten az Ő képére újjáteremtsen. Bűnösök vagyunk, akiket Isten a saját képmására teremtett, és a Krisztus képére újjá szül. Mivel a keresztyén élet Istennel kezdődik és végződik, a technikák és a "csináld magad" jó tanácsok soha nem kerülhetnek az első helyre. Mivel bűnösök vagyunk, Krisztus megváltása áll az első helyen. A célunk az, hogy egyre jobban hasonlítsunk Krisztushoz (Róm 8,29), ezért Ő kerül a legvégére is. Ez a könyv végig erről szól. Gyakran térünk majd vissza a kegyelemhez és a Krisztus hasonlóságára történő újjáteremtésünkhöz. Először azonban tisztába kell kerülnünk azzal, hogy milyen felfogás uralkodik kultúránkban a férfiasságról, meg kell ismerkednünk azokkal az elképzelésekkel, amelyek vakká tehetnek minket az isteni férfiassággal szemben.

Kérdések

1. Miért van hatással a
kalmanpiroska, 2018. március 17. szombat, 16:21
Hófúvás - Több megyében harmadfokúra emelték a figyelmeztetést
figyelmeztetnek.

A tájékoztatás szerint szombaton és részben vasárnap - talán az ország északnyugati csücskét leszámítva - mindenütt újabb jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani. A várható mennyiség általában 15-25 milliméter, északnyugaton 5-15 milliméter, a Dunántúl déli felén pedig 25-40 milliméternyi eső hullhat területi átlagban. Este délkeleten néhol zivatar is kialakulhat - tették hozzá.

Délutántól észak, északkelet felől egyre nagyobb területen havazásba vált a csapadék. Vasárnap reggelig a legtöbb helyen összefüggő hótakaró alakul ki. Ennek vastagsága egy délnyugati-északkeleti tengely mentén, nagyjából a Nagykanizsa-Miskolc városok közti széles sávban lehet a legnagyobb, 10-15 centiméter körüli, míg a Dunántúl északi felén 5-15 centiméternyi hó várható. Elsősorban Borsodban és Szabolcs nyugati felén 20 centiméternél is több hó hullhat. Békés megye és környéke esetleg ki is maradhat a havazásból.

Hófúvásra általában az ország északi felén kell felkészülni. Erős hófúvásra lehet
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 10:41
Paralimpia 2018 - Befejezték szereplésüket a magyarok
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) beszámolója szerint a jeges, meredek pályán 58 kaput helyeztek el, s a magyarok a táv harmadánál hibáztak: Balogh síléce beleakadt az egyik kapuba, nem kerülte meg azt mindkét lécével, s ez kaputévesztést és kizárást jelentett. Az első futamot a 18 versenyzőpárosból 12-en teljesítették, a magyarokon kívül még öt duó esett ki.

Szabó László, az MPB elnöke azt mondta, a mostani eredmény csalódás, leginkább természetesen a sportolóknak.

"Többet vártak maguktól, és az élet minden területén az a legnagyobb csalódás, ha önmagadnak nem felelsz meg. - fogalmazott a sportvezető. - Mindazonáltal eljutottak a világ 18 legjobb látássérült síelő párosa közé, méghozzá a mezőnyben a legnagyobb sérültséggel, hiszen Zsolt 59 százalékos, míg mások 80-90 százalékos együtthatóval versenyeztek. Az időmérő óra minden versenyző az együtthatójával arányosan lassítva halad, Zsolt esetében majdnem fele olyan lassan, mint a valós idő, ezzel kompenzálva az erős látássérültségből fakadó
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 10:21
Családját várja az első kecskeméti gólya
A hét elején tért vissza az első gólya Kecskemétre. A Hunyadi városiak szerint megjelenése a tavasz igazi hírnöke.
Még tollászkodik Kecskemét első gólyája a Márai Sándor utcán található fészkében, amit a környék lakói a héten láttak először szokásos helyén azóta, hogy augusztus közepén telelésre indult.
Az utca egyik háztulajdonosa, aki nappalija ablakából éppen a gólyafészekre lát, elmondta, hogy minden évben nagyon várják a gólya hazatérését, mert ő a tavasz érkezésének előrejelzője: ha fészkét elfoglalta, néhány nap múlva megjön a jó idő. A lakó hozzátette, hogy menetrendszerűen mindig a hím érkezik elsőként, és rendbe hozza a később érkező családnak a fészket. - Az elmúlt pár napban is gallyakat hozott, újraépíti házukat, úgy tűnik minden évben más a feng shui - mondta a lakó.
A gólyafészek körüli házak tulajdonosai nagyon szeretik, hogy mindennapjaik része a gólyacsalád, noha jelenlétük feleslegessé teszi az ébresztőórát: - Minden reggel pontban 5 órakor elkezdenek
maroka, 2018. március 16. péntek, 19:08
Leárazott csúcsverda: eladó Michelisz Norbi
A WTCC-ben az előkelő második helyen végzett magyar pilóta fekete autóját bárki megveheti, ha van rá 11 millió forintja
Tavaly év végén volt szerencsénk alaposan letesztelni a Honda egyik leggyorsabb modelljét, a Type-R-t. A vörös tesztautó rendszáma PGS-026 volt, és tudni lehetett, hogy a WTCC-ben tavaly hasonló típusú autóval versenyzett Michelisz Norbi is egy ilyen közúti autót használ, még pedig PGS-025 rendszámmal. Most pedig ez a fekete autó felbukkant a használt autók piacán.
A Honda Civic Type R GT újkori alapára 12,4 millió forint, ehhez képest Michelisz volt szolgálati autójáért csupán 11 millió forintot kérnek el. Magyarul a méltán híres és előző tulaj neve nem drágította meg a kocsit, mellyel eddig valamivel több mint 22 ezer kilométert tettek meg, és amelyen Michelisz Norbert aláírása is ott
bordat, 2018. március 16. péntek, 19:02
Választás 2018 - LMP: több női képviselő kell a parlamentbe
Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt parlamenti képviselője pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a rendszerváltozás óta nem történt előrelépés a női képviselők arányában, akik a parlamentben ma is 10 százalék körül képviseltetik magukat, miközben a miniszterek között egyetlen nőt sem találni.

Az LMP politikusa szerint ezzel Magyarország nemcsak Európa, hanem a világ szégyenpadján kapott helyet, a 158. helyen szerepel a női képviselők arányát tekintve.Hangsúlyozta, a környező országok jobban állnak ebben a kérdésben, Csehországban és Szlovákiában 20 százalék, Lengyelországban pedig 28 százalék a női képviselők aránya, a legjobb példát pedig Izland, Svédország és Finnország mutatja, ahol a női képviselők aránya meghaladja a 40 százalékot.

Schmuck Erzsébet szerint a választáson induló nagyobb pártok országos listái alapján várhatóan egy újabb "macsó parlament" alakul majd. Ezen a helyzeten csak az LMP tudna javítani, mivel országos listája első húsz helyének 40
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 14:01
A kozmológus imája – Stephen Hawking halálára
Néha eltűnődöm: vajon a betegségem miatt vagyok híres, vagy a felfedezéseimért?" - ismerte el Stephen Hawking jóval azelőtt, hogy első felesége memoárjából díjnyertes film készült.

Kétségkívül van valami hátborzongató abban, hogy egy magatehetetlen test börtönébe zárt elme az univerzum végső kérdéseit kutatja. (Kollégája, Martin Rees szerint nem is vált volna ikonná, ha földhözragadtabb területen, például a genetikában jeleskedik.) E képért ő is sokat tett: interjúiban gyakran rejt el jól idézhető, ütős mondatokat; tévéműsorok - például A Simpson család és az Agymenők - visszatérő szereplőjeként rendszeresen ad ízelítőt öniróniát sem nélkülöző szellemességéből. Ki hallott ellenben Roger Penrose-ról, akivel első felfedezéseit tette, Kip Thorne-ról, akivel szemben két tudományos fogadást is elveszített, vagy a legnagyobb élő fizikusnak tartott, háromszor idézettebb Edward Wittenről?Hawking két nagy felfedezéssel is beírta nevét a tudománytörténetbe. Ezek megértéséhez
bordat, 2018. március 15. csütörtök, 14:00
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma februárban az EU-ban
helyezések száma. A brit autópiac már a tizenegyedik hónapja zsugorodik éves összevetésben. Olaszországban februárban 1,4 százalékkal kevesebb autót helyeztek forgalomba.

A nagyobb piacok közül a legnagyobb növekedést viszont Spanyolországban regisztrálták, 13,0 százalékosat. Németországban 7,4 százalékos, Franciaországban 4,3 százalékos volt a növekedés.

A teljes Európai Uniót tekintve a legnagyobb növekedés, 46,8 százalékos Horvátországban volt az új autók forgalomba helyezésében. A második helyen Bulgária állt 42,2 százalékkal, a harmadikon Görögország 31,7 százalékkal, a negyediken pedig Magyarország 24,5 százalékkal. Magyarországon 9967 új autót helyeztek forgalomba februárban.

Januárban 7,1 százalékos volt a növekedés és 1,254 millió személygépkocsit helyeztek forgalomba az EU-ban. Az év első két hónapjában pedig 2,379 milliót, ami 5,8 százalékos éves növekedésnek felel meg.

Nagy-Britanniában az év első két hónapjában 5,1 százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 11:41
A Nagytemplom a szabadságharcban is történelmi jelentőségű
támadó orosz csapatokkal. A magyarok ugyan hősiesen harcoltak, de alulmaradtak a körülbelül tízszeres túlerőben lévő, Paskievics vezette oroszokkal szemben.

Méltó megemlékezések
Dr. Miru György a beszélgetés végén úgy vélte, hogy Debrecenben és Hajdú-Biharban manapság megfelelően, méltó módon ápolják az 1848-as szabadságharc és az azt követő szabadságharc emlékét. - Szerencsére számos ezzel kapcsolatos emlékhellyel rendelkezünk. Az iskolákban jól tanítanak erről, a média kiemelt helyen foglalkozik a történésekkel. Bár meglehetősen régen, 170 éve történt eseményekről beszélünk, ezek mégis alkalmasak az ezzel való szembesülésre, a nemzeti öntudat, a közösség tudat, a hazaszeretet erősítésére - állította a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetének docense.

- Orosz Csaba -

Kitüntetést kaptak a nemzeti ünnep alkalmából
Az idén is szerepeltek megyénkbeli kötődésűek az elismert kiválóságok közt

Állami kitüntetések

A Magyar
tinka1951, 2018. március 15. csütörtök, 10:59
Szlovák belpolitikai válság - A kormányfőcsere lehetőségéről is szó esett a koalíciós pártok egyeztetésén
Beszéltek az előrehozott választásokról is, amit "komoly témának" tartanak - ismerte el Cíz, hozzátéve: a több mint tíz órán át tartó egyeztetések során "szó esett" a miniszterelnök személyének cseréjéről is, ám ezek a "nézetek gyakran változnak".

A lehetőséggel, meg nem erősített saját információkra hivatkozva, szerdán több pozsonyi lap is foglalkozott. Közülük a Hospodárské Noviny (HN) gazdasági-közéleti napilap Fico utódjaként állítólag szóba került konkrét személyeket is említett, köztük első helyen Lucia Zitnanská igazságügyi minisztert, a Most-Híd alelnökét, aki a vegyes párt erőteljesen atlantista kötődésű szlovák tagozatának vezető személyisége, illetve Maros Sefcovicot, aki a legerősebb szlovák kormánypárt jelöltjeként jelenleg az Európai Bizottság (EB) energiaunióért felelő alelnöke, de lehetőségként említették Bugár Bélát is.

Közben szerdán megtartotta menetrendszerinti ülését a szlovák kormány, amelynek napirendjén csupán néhány, a belpolitikai válsághoz nem kötődő javaslat szerepelt, s
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:21
Tavaly 5 százalék volt a önkéntes nyugdíjpénztárak reálhozama
lejáratú állampapírok, és a közép-európai térség vezető részvényeinek jelentős árfolyamemelkedésének volt köszönhető - mutatott rá a jegybank.

A központi pénzintézet megállapította: a klasszikus jellegű, alacsonyabb kockázatú portfólióknál nagyobb a rövidebb lejáratú állampapírok és kisebb a részvények aránya, így ezek jellemzően alacsonyabb hozamokat értek el.

A nyílt pénztáraknál az egyik piaci szereplő a növekedési jellegűek között is kockázatvállalónak számító portfóliója végzett az első helyen, nettó 15,45 százalékos teljesítményével - közölte az MNB.

A jegybank arról is tájékoztatott, hogy a zárt, munkahelyi alapon szerveződő önkéntes nyugdíjpénztáraknál tavaly a legjobb nettó hozamteljesítmény 17,08 százalékos volt.

Az MNB szerint fontos, hogy minél több aktív munkavállaló rendelkezzen valamilyen nyugdíjkiegészítési célú megtakarítással, amelyeket az állam 20 százalékos adókedvezménnyel támogat. A megfelelő nyugdíjkiegészítés nemcsak egyszeri nagy, hanem folyamatos kisebb összegű
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 10:51
2/1720
Képek, videók
Magyar Labdarugó Válogato
agica2004
2014. július 01. kedd, 14:56
fradi labdarúgó szo.törté
lacipecsenye
2011. november 10. csütörtök, 16:05
Felcsúti labdarugó akadém
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:25
Felcsut labdarugó akadémi
megyerimihaly
2010. január 29. péntek, 18:23
73_sp_labdarugo_valoga tot
mezixy
2009. február 17. kedd, 16:37
Labdarúgó EB.jpg
citrokhan
2006. május 20. szombat, 17:44
100130 02-01 Kispest és a
duplabrumm
2012. január 05. csütörtök, 14:07
Kispest
madlen23
2010. szeptember 05. vasárnap, 21:27
Kispest
mecsery
2010. március 21. vasárnap, 21:07
Kispest (Ultras Kispest)
crazyz
2010. február 27. szombat, 21:19
Kispest3.JPG
skorpio71
2008. május 24. szombat, 12:23
Kispest2.JPG
skorpio71
2008. május 24. szombat, 12:23
Kispest1.JPG
skorpio71
2008. május 24. szombat, 12:22
V43 2309 Kőbánya Kispeste
brummologus
2008. április 08. kedd, 21:44
Csak a Kispest
mate1096
2008. március 02. vasárnap, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.