Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 19:09 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sportlövő-vb - Péni István ezüstérmes 300 méteren összetettben
finn Aleksi Leppától három körrel lemaradva lett második.

A 120 lövés során Péni a térdelő, majd a fekvő testhelyzetű 40-40 lövéses szakaszban is elmaradt finn vetélytársától, de több más lövőtől is a mezőnyben. Leppa 80 sorozatot követően hét körrel előzte meg őt. Állóban aztán - ahogy egy hete az 50 méteres összetett számban is - a mezőny legjobbja volt az újpestiek sportolója, amivel Leppán kívül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította.

A 300 méteres viadalon Sidi Péter 1154 körrel a 14. helyen végzett a 37 fős mezőnyben.

A tavaly légpuskában a világkupa-döntőben győztes Péni karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el. Az olimpiai számok közül a kisöbű összetettben kilencedik, míg légpuskában a 12. helyen végzett a világbajnokságon.

Korábban a junioroknál Pekler Zalán kisöbű szabadpuska összetettben és fekvőben is ezüstérmet nyert. Előbbi számban a magyar csapat harmadik lett, csakúgy mint a
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 08:31
Öttusa-vb - Demeter Bence 12., Regős Gergely 13.
igaz nagyon besűrűsödött a mezőny, ő, valamint a német Alexander Nobis és Timoscsenko ugyanannyi ponttal állt, de a tizedik helyezett is csak héttel volt tőlük lemaradva. A korábban egyiptomi, de már amerikai színekben versenyző Amro Elgeziry 22, a mexikói Alvaro Sandoval 16, a cseh Jan Kuf pedig négy másodperccel hamarabb indult a lövészetekkel megszakított 3200 méteres futásnak, de végül egyikük sem állhatott dobogóra. Demeternek sem igazán sikerültek a lövősorozatai, így hátrébb szorult, s végül a 12. helyen futott a célba.

Regős szerdán vívásban 21. lett 17 megnyert és 19 elvesztett párharccal. A csütörtöki folytatásnál úszásban 2:08.16 perccel csapott a célba, amivel 23.-ként végzett és a lovaglás előtt a 24. helyen állt. A harmadik szám hibátlanul sikerült neki - ezt meg is nyerte -, így jelentősen előrelépett, 13. volt a kombinált szám rajtánál, mindössze tíz ponttal, azaz tíz másodperccel elmaradva Demetertől. Menet közben nagyjából ezt a pozícióját tartotta végig és éppen csapattársa mögött
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 07:04
Csík30: film készült a jubiláló Csík Zenekarról
feldolgozásával az elmúlt években nagy sikert aratott Csík Zenekar felkérésre székelyföldi táncmuzsikát készít egy egyházi énekhez, egy dicsérethez.

"Az egyházi zene eddig az ádventi időszakban, karácsonykor volt jelen az életünkben, és számunkra teljesen új volt egy szertartás részeként szolgáló zenét átírni, elpróbálni, előadni. Szabó Attilának volt egy jó ötlete az elkészítéshez, ami jó kiindulópont volt" - fogalmazott a zenekarvezető, hegedűs, énekes Csík János.

A stáb és a zenekar számos helyen forgatott, például a felvidéki Debrődön, a kecskeméti Fő téren a jubileumi koncerten és a Nagytemplomban is. Mint Csík János felidézte, 1988-ban éppen a kecskeméti Fő téren határozta el Kunos Tamás brácsással, hogy létrehozza a zenekart.

A Csík30 című film már megtekinthető a neten (https://www.youtube.com/watch?v=VDu2QgIqB1s), és ősszel látható lesz az M5 kulturális csatornán, illetve a tervek szerint a Fonó egyik táncháza előtt is levetítik. Az NKA támogatásával elkészült alkotás producere Pocsai
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:02
Szijjártó: a kötött pálya elsőbbséget élvez a közlekedésfejlesztésben
átfogó fejlesztési stratégia keretében épülne gyorsvasút, amelynek útvonalát Bukarestig meghosszabbítanák a románok. A magyar szakasszal kapcsolatos megvalósíthatósági tanulmányra várhatóan hamarosan kiírják a közbeszerzést.

A miniszter elmondta: Magyarország jelentős erőforrást kíván fordítani a határok áteresztő kapacitásának kihasználására, új átkelők létesítésére. Megemlítette, hogy tárgyalnak a szlovák kormánnyal arról, hogy ismét használják a meglévő kilenc vasúti határátkelőt. Jelenleg négy helyen teherforgalmat, három helyen személyforgalmat bonyolítanak le.

Példaként említette, hogy ésszerű menetrenddel jobban ki lehetne használni személyszállításra a Komárom és Révkomárom közötti vasútvonalat.

Szijjártó Péter szólt arról is, hogy Magyarországon a vasúti szállítás kereskedelmi forgalma tavaly 600 millió eurót tett ki, idén az első fél évben elérte a 310 millió eurót, ami 6 százalékkal meghaladja tavalyi hasonló időszakot.

Tavaly 340 millió euró exportforgalmat bonyolítottak le
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:31
Evezős vb - Galambos Péter A döntős könnyűsúlyú egypárban
A verseny honlapja szerint Galambos döntőjét pénteken kora délután rendezik meg.

A negyeddöntőben érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a középfutamok során majd a felső ágon folytathatja szereplését pénteken. Csütörtöki futamában - amelyet a rossz időjárás miatt szerdáról halasztottak másnapra - mindkét egység magabiztosan végzett a harmadik helyen, s a negyeddöntőkből a futamok első három egysége jutott a legjobb 12 közé.

A tavaly kormányos kettesben világbajnok páros egyik tagja, Simon az MTI-nek elmondta: 11 éve a felnőttek között versenyez, de ebben a számban még nem találkozott olyan erős mezőnnyel, mint Plovdivban.

"Csak a szűken vett elithez 15-16 csapatot sorolnék, bármelyikük képes lett volna A döntőbe jutni. Közülük ugye már csak 12 maradt versenyben, szerencsére mi is. A negyeddöntőben nagyot kellett mennünk, hogy legyőzzük a jó erőkből álló svájci, valamint német párost is, és összejöjjön a továbbjutás" -
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 11:11
Öttusa-vb - Aranyérmes a női csapat
A körvívást már kedden lebonyolították, akkor a magyarok közül Kovács, a 2016-os év egyéni világbajnoka szerepelt a legjobban, 24 ellenfelét legyőzte és 11-től kapott ki, ezzel a francia Marie Oteiza mögött a második helyen állt. Szerdán a 200 méteres úszásban tovább javított a helyzetén, 2:09.81 perccel ismét második lett, de ezúttal a 2017-es vb-győztes orosz Gulnaz Gubajdullina mögött, így összesítésben az élre állt. A lovaspályán egy akadályt levert, s mivel az idei, székesfehérvári Európa-bajnokságon győztes Oteiza nem hibázott, megint a francia került az élre. A négy lövészettel megszakított 3200 méteres futásnak Kovács az éllovas után öt másodperccel másodikként vághatott neki.

A tavaly ezüstérmes Földházi gyengébb számában, a vívásban jó eredményt ért el, 18/17-tel zárt és ezzel holtversenyben 15. volt. Amivel ő elégedett lehetett, ugyanazzal az eredménnyel Alekszejev, a 2017-es világkupadöntő győztese korántsem, mivel neki éppen a vívás az egyik erőssége. A szerdai folytatásban Földházi
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 07:04
Századvég: tovább csökkent az ellenzék támogatottsága
A közvélemény-kutató szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szeptember első hetében végzett telefonos kérdőíves reprezentatív felmérés eredménye szerint a Fidesz-KDNP továbbra is a legmagasabb társadalmi támogatottsággal rendelkező politikai erő Magyarországon. Egy most vasárnapi választáson a teljes népesség 36 százaléka adná szavazatát a kormányzó pártokra.

Az ellenzéki oldalon az MSZP-Párbeszéd támogatottsága tovább csökkent, jelenleg 7 százalék, a Jobbik áll a második helyen a pártok rangsorában 8 százalékkal. Tovább gyengült az LMP is, a teljes népesség körében a párt támogatottsága 3 százalékra esett. A DK-ra 4 százalék, egyéb pártokra 7 százalék szavazna, a bizonytalanok aránya pedig jelenleg 35 százalék.

A Fidesz-KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is jelentős, szeptember elején 53 százalékon állt a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága 14, az MSZP-Párbeszédé 13 százalék volt, a DK-ra a biztos szavazó pártválasztók 7, az LMP-re 5 százaléka szavazna, más
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 16:23
Befektetői felmérés: New York a világ vezető pénzügyi központja, London a második helyre került
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group félévente összeállított, 24. kiadásánál tartó ranglistája (Global Financial Centres Index, GFCI), amely bonyolult, 137 kritériumot és 2453 befektetői értékelést súlyozó mérési módszertannal készült, 110 várost és térséget vizsgál, nullától ezer pontig terjedő értékelési skálán.

A cég szerdán Londonban ismertetett új, őszi globális rangsorában az első két helyen álló New Yorkot és Londont Hongkong, Szingapúr és Sanghaj követi a felső ötös mezőnyben. Az első tízben szerepel még Tokió, Sydney, Peking, Zürich és Frankfurt.

Budapest 18 helyet javítva a 71. helyre került a tavaszi ranglistán elfoglalt 89. helyezés után, 584 pontot gyűjtve a megszerezhető ezerből. A magyar főváros a márciusban összeállított előző GFCI-sorrendben 547 pontot szerzett.

A közép- és kelet-európai EU-mezőny legnagyobb vesztese ugyanakkor Varsó, amelynek a felmérésbe bevont intézményi befektetők ezúttal 592 pontot adtak a tavaszi 620 helyett. A
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:43
Öttusa-vb - Két magyar döntős a férfiaknál
A 83 induló a selejtezőben három csoportban küzdött az automatikus továbbjutást érő első tízbe kerülésért. További hat versenyző pontszáma alapján került a fináléba.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a C csoportban Demeter Bence 2:01.12 percet úszott, ami a negyedik helyet jelentette számára, Regős Gergely pedig 16. lett 2:07.97-tel. A vívópáston Regős rendkívül jól kezdett és végig kiegyensúlyozottan teljesített, így csoportjában 18 győzelemmel és kilenc vereséggel a második helyen végzett. Demeter kis bizonytalanság után tizedikként zárta a számot 16/11-gyel. A kombinált versenyt Regős ötödikként, Demeter hatodikként kezdte meg, végül utóbbi hetedik, előbbi tizedik lett.

A B csoportból egyik magyar sem lépett tovább. Bereczki Richárd úszásban 2:07.07 perces eredményt ért el, ami a 11. helyre volt elég. Fröhlich Tamás ugyanitt 2:08.10-el 15. lett. Vívásban Bereczki 11. volt 15/12-vel, Fröhlich pedig 25. 9/18-as mutatóval. Előbbi a kilencedik helyről kezdte meg a lövészetekkel
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 08:30
Ritmikus gimnasztika vb - Labdával Juhász Anna volt a legjobb magyar
A magyar szövetség tájékoztatása szerint Juhász 15,000 pontot kapott gyakorlatára, így a 149 fős mezőny első felében zárt. Pigniczki Fanni 14,900, míg Váray Míra 14,550 pontot érdemelt ki a labdával bemutatott produkciójára.

Kedden zárult le a karika selejtezője is, melyben hétfőn szerepeltek Juhászék. Az összesített rangsor alapján itt a legjobb magyar, Váray a 40. helyen zárt. Utóbbi ezzel befejezte szereplését, míg az összetettben érdekelt Juhásznak és Pigniczkinek még két szer van hátra.

A vb-n összesen 61 ország több mint 350 sportolója szerepel, a csapatverseny dobogósai olimpiai kvótát szereznek.
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 20:13
U21-es Eb-selejtező - Újabb magyar vereség, nem juthat Eb-re a csapat
A kezdést követően mezőnyfölényben játszott és több gólhelyzetet dolgozott ki a vendégcsapat, amely a 20. percben szerezte meg a vezetést. Michael Boris szövetségi edző csapata ezt követően mezőnyben egyenrangú partnere tudott lenni ellenfelének, de kapura csak egyszer, Szalai Attila fejesével veszélyeztetett.

A második felvonásban bátrabb mezőnyjátékot vállalt fel a magyar együttes, de ígéretes helyzetek csak a kontrázó vendégek előtt adódtak. Nany Dimata a 73. percben az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt értékesítette, a végeredményt pedig a belga csapatkapitány, Siebe Schrijvers állította be a hajrában.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak az Olaszországban és San Marinóban jövő júniusban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba. A magyar
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 20:03
Sportlövő-vb - Pongrátz Bianka 36. skeetben, nincs magyar kvóta
Pongrátz az utolsó olyan magyar volt a vb-n, aki felnőtt olimpiai számban indult, ám kvótaszerzési esélyei már a hétfői első napon minimálisra csökkentek, mivel 75 lövés után 66 találattal a 30. helyen állt.

Kedden 50 lövéssel zárult az alapverseny, Pongrátz pedig 44 korongot talált el, így végül 110 korongos összteljesítménnyel a 36. helyen zárt a 61 fős mezőnyben. A hatos döntőbe jutáshoz 118 korong kellett.

Ebben a számban hengereltek az amerikai versenyzők, akik kisajátították a dobogót. Az aranyérmet Caitlin Connor szerezte meg a háromszoros olimpiai bajnok Kimberly Rhode előtt.

A férfi futócéllövők is befejezték szereplésüket Csangvonban, ahol a magyarok a zárószámban sem tudtak kiemelkedően teljesíteni. A 10 méteres 40 vegyes versenyben Boros László volt a legjobb közülük, de ő is csak a 14. helyen végzett (377 kör). Sike József a 17. (375 kör), Tasi Tamás pedig a 19. pozícióban zárt a 28 fős mezőnyben. A hármójuk alkotta csapat pedig a hetedik lett.

Eredmények (a vb honlapja
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 10:01
2/1748
Képek, videók
DSCN0696Szent István-szob
irmus
2018. július 11. szerda, 06:54
István.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:28
István2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:28
István3.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:27
DSCN0048Szent István bron
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
DSCN0047Szent István mode
irmus
2018. június 08. péntek, 06:23
R-ISTVÁN.jpg
cserhat3
2018. június 04. hétfő, 18:11
Losonczi István 01.jpg
chillik
2018. május 30. szerda, 05:45
Losonczi István 02.jpg
chillik
2018. május 30. szerda, 05:44
Losonczi István 03.jpg
chillik
2018. május 30. szerda, 05:44
Losonczi István 04.jpg
chillik
2018. május 30. szerda, 05:43
Losonczi István 05.jpg
chillik
2018. május 30. szerda, 05:43
sportló.gif
szicu
2012. február 20. hétfő, 16:47
magyar sportló.gif
szicu
2012. február 13. hétfő, 14:02
Otvet-SportLot.jpg
jencuska1970
2008. május 07. szerda, 19:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.