Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:43 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lokálpatrióta könyvesbolt
de alkotója is a magyar irodalomnak.

,,Győr sétálóutcáján vagyunk, ahol sokszor áramlik a tömeg, és ennek az áramlásnak a forrásában, a Baross út elején nyílt meg a lokálpatrióta könyvesbolt" - kezdte dr. Horváth Sándor Domonkos a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója, aki egyben a győri Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázatra is utalt, amelynek vezérmotívuma ugyancsak az áramlás. Hangsúlyozta, Győrben olyan értékes művek születnek, amelyeket érdemes egy helyen elérhetővé tenni, ezáltal még jobban megismerhető városunk, és a Győrben rejlő értékek. A könyvtár és a Győr Projekt Kft. üzemeltetésében működő üzlet a Győrről, győriekről szóló, illetve győri szerzők, vagy intézmények által írt, győri kiadók könyveit, albumokat gyűjti össze, ezért kínálata folyamatosan bővül.

Már most megtalálható a levéltár ,,Győri tanulmányok" sorozata, a Műhely folyóirat tematikus számai, a könyvtár, vagy éppen a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
azenujsagom, 2018. március 20. kedd, 04:15
Tallóztam
dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.

50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.

A burgonya gyógyító hatása - az emésztés segítője

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni, a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.

A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban sült)
horvathnemagdi, 2018. március 19. hétfő, 15:01
Közvélemény-kutatás: a szlovén kormányfő lemondása nem befolyásolta érdemben a választókat
A 350 ember megkérdezésével a hét végén készített közvélemény-kutatás eredménye szerint a megkérdezettek 66,2 százaléka negatívan értékeli a kormány munkáját, Cerar lemondása előtt a szlovének 66,9 százalék vélekedett ugyanígy.

A felmérés szerint Miro Cerar pártja, a Modern Közép Párt (SMC) a politikai alakulatok népszerűségi listáján továbbra is csak a negyedik helyen áll, 8,1 százalékkal. Az első helyen Marjan Sarec, Kamnik város polgármesterének nemrég alapított pártja végzett. Sarec tavaly függetlenként indult az elnökválasztáson, és a második fordulóban mindössze öt százalékkal kapott kevesebb szavazatot, mint Borut Pahor régi-új elnök. Sarec a voksok 12,2 százalékát gyűjtené be most. A második hely a jelenlegi kormánykoalíció baloldali tagjáé, a Szociáldemokrata Párté (SD) mintegy 11,7 százalékkal. A harmadik hely pedig a Janez Jansa volt miniszterelnök vezette jobboldali Szlovén Demokrata Párté (SDS), amely a szavazatok 10,6 százalékát gyűjtené be, ha most lennének a választások.

Cerar
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 13:41
Kuporgó agyagfigurák százezreivel tisztelegnek Belgiumban az első világháború áldozatai előtt
Az ideiglenes, március 30-tól november 11-ig látogatható emlékmű az egykor szembenálló német és brit alakulatok közötti árokrendszer helyén készül.

Az installáció mintegy 10-15 centiméteres agyagfiguráit 2014-ben kezdték el készíteni a világ több pontján és Ypres városában. A lekuporodó, görnyedő figurák mindegyikén egy-egy áldozat neve és a szobrocska készítőjének neve szerepel, összekötve a múltat a jelennel.

A nyugat flandriai Ypres (flamand nevén Ieper) városa első világháborús szerepe miatt mind a mai napig őrzi szomorú hírnevét, ugyanis annak idején ott volt egy olyan kiszögellés a lövészárkok között, amelyről mind a német, mind a szövetséges haderő úgy érezte, alkalmas lehet az áttörésre.

A csaták mindegyike különlegesen nehéz körülmények között zajlott, a heves esők miatt az egész térség időnként sártengerré változott, amelyben több ezer katona fulladt meg. Ypres döntően hozzájárult ahhoz, hogy a következő nemzedékek az I. világháborút "értelmetlen mészárszékként"
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 12:51
Dédapám öröksége: így gyógyítottak a régiek orvosságok nélkü
dunsztosüvegbe tesszük, majd a hűtőbe tároljuk. Az első hónapokban naponta, minimum 1 evőkanállal fogyasztunk belőle. Később (a szervezet állapotától függően) kétnaponként.

50 éves kor után nem tanácsos szüneteltetni, sem abbahagyni. Tekintsük olyan gyógyszernek, amelyet egy életen át szedni muszáj.


A burgonya gyógyító hatása - az emésztés segítője

Gyógyító hatása miatt a burgonya megérdemli a második helyet, már azért is, mert táplálékunk sorrendjében is a második helyen áll. Ráadásul nem hizlal, legalább is, ha nem zsírban sütjük. Fontos tudni, a zsírban sült krumplit nehezen tudja megemészteni a szervezet, ezért káros a szervezetre. Ezzel szemben (testépítéshez elengedhetetlen) az összes növényi fehérjét tartalmazza. Sőt tartalmaz káliumot, kalciumot, foszfort és vasat.

A burgonyát, még a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, mert a benne lévő szénhidrát lassan szívódik fel, így nem dobja meg a cukrot. A gyakori burgonyafogyasztás (nem a zsírban
lilagondolatok, 2018. március 19. hétfő, 12:33
Orosz elnökválasztás - Putyin nem készül újabb alkotmányreformra
"semmivel sem fog válaszolni".

Kifejezte meggyőződését, hogy Oroszország és Kína mindent megtesz majd a kétoldalú együttműködés fejlesztése érdekében.

A voksok 76,04 százalékának összesítése alapján a már az első fordulóban győztes Putyin 76,1 a kommunisták által indított Pavel Grugyinyin 12,3, a liberális demokrata Vlagyimir Zsirinivszkij 6, a Polgári Kezdeményezés színeiben indult Kszenyija Szobcsak pedig 1,5 százalékot kapott. A többi négy jelölt 1 százalék alatt teljesített.

A második helyen álló Grugyinyin vasárnap este újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy a "most lezajlott volt a legmocskosabb választás a posztszovjet térségben a jelen időben". Mint mondta, sajnálatos módon igaza volt a választáson való részvételtől eltiltott Alekszej Navalnij ellenzéki politikusnak, mert például Moszkva megyében volt rá példa, hogy valaki kétszer-háromszor is szavazott.

Az est folyamán korábban a Központi Választási Bizottság közölte, hogy sem a választáson részt vevő elnökjelöltektől, sem
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 23:33
Az Ascension sziget
hajóknak a megállásra. A tengerészek sok tengeri teknőst vadásztak le, főleg nőstényeket, amikor a tojásaikat rakták a parti homokba. A portugálok kecskéket hoztak ide, hogy a későbbi tengerészeknek élelemforrásul szolgáljanak.

A sziget térképe

1701. februárjában a Roebuck nevű brit hadihajó érkezett William Dampier parancsnoksága alatt, és zátonyra futott a szokásos horgonyzóhelyen, a Clarence-öbölben, a sziget északnyugati részén. Több mint hatvan embernek sikerült túlélnie azt a két hónapot, amíg megérkezett a mentőhajó, mert néhány nappal a hajótörés után mélyen a sziget belsejében bővízű forrást találtak azon a helyen, amit ma Nyaktörő-völgynek (Breakneck Valley) hívnak. A hegyen alacsonyabban van egy kisebb forrás is, ma ennek a neve Dampier's Drip, mert sokan félreértve Dampier leírását összetévesztették a két forrást.

Ascension Island délről
schuro, 2018. március 18. vasárnap, 21:07
Ki nyert, ki veszített a csengeri örökség-mesén?
meg


A birtokunkba került halotti anyakönyvi kivonat szerint Matkó Lajos valójában 2009-ben, de még 2013-ban is élt és virult. 2014 decemberében hunyt el. Azóta a debreceni temető urna sírkertjében nyugszik. Felkerestük a temetőt, ahol valóban megtalálható Matkó Lajos síremléke, aki 1940-ben született és 2014-ben hunyt el.

Matkó Lajos sírja a debreceni temetőben


A lakcímnyilvántartó szerint a férfi 2001-től három helyen élt, mind a három lakcím debreceni.

Élete utolsó 11 évét ebben a debreceni panelban élte le a multimilliárdos svájci banktulajdonos Matkó papa


Szembesítettük a tényekkel a család képviselőjét, aki magát szószólónak, egyben rokonnak mondta. Ő először arra hivatkozott, hogy bizonyára a fordítás a rossz, é nem örökség a vagyon, hanem ajándék. Számunkra nem egészen világos, hogy két élő személy
menusgabor, 2018. március 18. vasárnap, 19:45
Az igazi férfiasság jellemzői
ellentmondó szempontok alapján születnek a válaszok. Vajon az igazi férfi kemény vagy gyöngéd? Vajon a pelenkázás és a mosogatás megalázó a számukra, vagy inkább megerősíti őket, ha ilyen "vizekre" evezhetnek? Vajon az igazi férfi látványos és higgadt némasággal viseli a fizikai és lelki fájdalmat, vagy annyira vállalja önmagát, hogy nem szégyelli a könnyeit nyilvánosság előtt sem, és szabadon beszél a dologról? Vajon az igazi férfi még annak az árán is gondoskodik a család mindennapi betevőjéről, ha két helyen kell állást vállalnia, hogy a lehető legtöbb pénzt megkeresse? Vagy annyira bízik saját képességeiben és értékeiben, hogy nyugodt szívvel kilép egy jól fizető, de őt kizsigerelő munkahelyről, mert tudja, hogy talál más munkát, s inkább akar keveset keresni jó lelkiismerettel, mint sokat különféle kompromisszumokkal? Menjünk még mélyebbre: függ-e az erény attól, hogy milyen nemű az illető? Vajon a legnagyszerűbb férfiak a természetet, viselkedést és szerepeket illetően majdnem mindenben egyeznek a
kalmanpiroska, 2018. március 18. vasárnap, 17:39
Fekete István: Mese
Edward"-nak titulálta.
Napfényes úton ballagott a fiúcska - tavaszodott éppen -, s a házfalak mellett támaszkodó meleg addig simogatta, amíg elhatározta, hogy Kendeit a szigorú büntetés után megteszi alvezérnek... s ekkor valaki ránézett.
- No?... - hökkent meg a fiú.
Aki ránézett, szintén gyermek volt, csak sokkal kisebb, olyan négy-öt éves és Goytein bácsi kirakatában volt, aki régiségekkel és képekkel kereskedett. A bolt sötét volt és rejtelmekkel teli, de egy helyen mégis besugárzott a nap és fénye elolvadt a kis gyermek képének aranyrámáján. És nézte egymást a két gyermek. Az egyik szelíd, okos szemlélődéssel, a másik három szekunda és a kalózlobogó árnyékával a háta mögött.
- Mintha élne - suttogta kívül a fiú -, és az ára csak tíz korona.
És nem tudta a szemét levenni róla.
- Engem néz.
Hátrafordult, de egyedül volt. Ellépett balra, ellépett jobbra, de a fiúcska csak nézte melegen, szelíden nagy, barna szemével. Szinte várni
lenke1964, 2018. március 18. vasárnap, 09:55
Hófúvás - Kiadták a harmadfokú riasztásokat
várható.

Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem országos szinten és minden megyei igazgatóságon is operatív törzset működtet.

Sokan elutaztak a hosszú hétvégére, illetve vasárnapra terveztek programot - jegyezte meg a szóvivő, kiemelve: az OKF mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódon a meteorológiai előrejelzésekről a közutak állapotáról. Kiemelte továbbá, hogy a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazásán egy helyen megtalálhatóak az időjárással, az utak állapotáról, a tűzoltói beavatkozással kapcsolatos információk.

Az OKF szóvivője szerint az utakon hosszabb menetidőre, torlódásra, elakadásra lehet számítani, ezért fontos: mindenkinél legyen telefontöltő, hogy szükség esetén segítséget tudjon hívni.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a legmagasabb fokú (piros) figyelmeztetés van érvényben. Itt a friss hóval fedett
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 23:33
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Egyik magyar váltó sem döntős
játékokon bronzérmes kanadaiaknál Charles Hamelin megelőzte Knoch Viktort, aki ráadásul a váltás előtt kicsúszott. Ettől kezdve esély sem volt a továbbjutásra, negyedik helyezettként maradt a kisdöntő a magyar négyesnek.

Az elődöntőt Kanada nyerte a jól taktikázó holland négyes előtt.

A nőknél egészségi problémák miatt Keszler Andrea maradt ki a csapatból, amelyet így Kónya Zsófia, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca alkotott. Az olimpiai negyedik magyar négyes eleinte a negyedik helyen haladt elődöntős futamában az olimpiai bajnok dél-koreai, a házigazda kanadai, valamint az orosz kvartett mögött, aztán utóbbit sikerült megelőznie.

Tizenöt körrel a vége előtt azonban egy elrontott váltás során elesett a vb- és Eb-ezüstérmes magyar együttes tagja, onnantól pedig nem volt esélye a továbbjutó első két helyre. A hajrában a dél-koreai váltó utolsó tagja, a Montrealban már kétszeres aranyérmes Csoj Min Dzsong a harmadik helyről az elsőre jött fel, s végül Kanada jutott még
velemenyezd, 2018. március 17. szombat, 22:43
1/1720
Képek, videók
Könyvesbolt Buenos Aires.
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:03
Könyvesbolt-porto.jpg
agica2004
2017. június 05. hétfő, 17:02
könyvesbolt.jpg
agica2004
2017. február 19. vasárnap, 11:16
Könyvesbolt
padrag
2015. április 18. szombat, 10:39
Kossuth u.Könyvesbolt.56.
bodajne
2010. szeptember 19. vasárnap, 22:30
domonkos kolostor_2.jpg
maroka
2018. január 18. csütörtök, 09:29
domonkos kolostor.jpg
maroka
2018. január 18. csütörtök, 09:29
domonkos neve.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:46
domonkos név.jpg
zsokica45
2016. augusztus 25. csütörtök, 18:34
DOMONKOS.gif
1951anna
2015. június 25. csütörtök, 05:36
Domonkos Jolán - Tavasz
sanci81
2015. március 06. péntek, 17:57
Domonkos nővérek
sacimama
2014. augusztus 12. kedd, 23:21
Domonkos Nővérek
sacimama
2014. július 27. vasárnap, 02:28
sopron szt.domonkos templ
lacipecsenye
2013. november 11. hétfő, 11:40
dubrovnik domonkos kolost
lacipecsenye
2012. december 30. vasárnap, 11:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.