Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 14:00 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Marad a meleg, de több lesz a zivatar a hétvégén
csapadékra, sokfelé zivatarokra. A legtöbb napsütés keleten ígérkezik.

Bman fotója, köszönjük!

Vasárnap borongós, sokfelé esős idő indítja a napot, néhol akár az ég is megdörrenhet. A folytatásban is sokfelé eső, zápor, zivatar tarkíthatja időjárásunkat, többfelé felhőszakadás is kialakulhat, a nap csak időnként bújhat elő. Hétfőn is folytatódik a csapadékos idő, de már több helyen felszakadozik a felhőzet, északnyugat felől kitisztulhat az ég.

Csak rövid időre mérséklődik a szél

Szombaton a Dunántúlon élénkülhet meg a délies légmozgás. Vasárnap országszerte élénk lökésekkel járhat a szél, mely egy hidegfront érkeztével északnyugaton északnyugatira fordul, ám szélerősödésre csak hétfőn kell számítanunk. A hét első napján néhol akár viharos közeli széllökések kísérte, feltámadó északi szélre van esély.
A napokban kialakuló zivatarok területén
taltos1, 2018. július 20. péntek, 23:44
🇩🇪Németország - 🇭🇺Magyarorsz
Rossz helyzetkihasználás, majd döntetlen a németekkel. Második helyen jutott tovább csoportjából a magyar válogatott az Európa-bajnokságon!
🇩🇪Németország - 🇭🇺Magyarország 4-4 (1-0, 0-1, 2-2, 1-1)
Pohl, Zalánki, Bedő, Bátori
Pohl Zoltán első gólját lőtte az Eb-n, Vogel Soma remekül védett a kapuban.
a legjobb nyolc közé jutásért vasárnap játszunk 17 órától....
eva0817, 2018. július 20. péntek, 14:51
Keltsd életre a templomodat!
2018. július 19. csütörtök 19:12 Mocsári Júlia, Monor
Meseíró-pályázatunkkal arra hívjuk a gyerekeket, hogy Berg Judit ,,A holló gyűrűje" című meseregénye nyomán keltsék életre a templomukban szereplő ábrázolásokat. A legszebb meséket megjelentetjük.

- Hajnalodott. A monori katolikus templom tetejére néhány galamb szállt le. Volt köztük barna, szürke, fehér. Nem voltak valami különlegesek. Csak pletykálni és röhögcsélni tudtak ott a templom tetején. Minden egyes nap odamentek, és ki-ki mondta a magáét. A templomból ragyogó szemével mégis vágyakozva nézett rájuk Fényes, a festett galamb, miközben fénylő tollaival megvilágította a festményen lévő két alak, Jézus és Isten felnyújtott kezét. Szívesen kirepült volna közéjük, hogy együtt szállhasson velük a város felett, és hogy együtt üljön velük a templom tetején... De tudta, hogy nem szabad elhagynia a festményt, mert akkor nagy káosz lenne...
Még sok idő van a miséig. És úgysem figyel senki. Gondolta. Megrebegtette tollait,
maroka, 2018. július 20. péntek, 13:15
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
...És nincs vége! Einsteinnek igaza volt, az emberi hülyeség végtelen. Sivalkodók szerint 2010 óta diktatúra van, nem épülő, hanem totalitárius. Továbbá önjelölt zsenink ismét félre értett valamit, amit olvasott, ezért ismét holtversenyben szállt küzdelembe önmagával a nap hülyéje díjért az első öt helyen. Eddig végig nyerte, szóval most is menni fog. Hajrá! Most érkezett: Megnyerte!!!
wrist, 2018. július 19. csütörtök, 19:08
Keresztény történet- A Teremtő
lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére
legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket
állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a
mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben." Elvette a papírt a
titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha
akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még
a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első
jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit.

Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze
katalin_53, 2018. július 19. csütörtök, 12:18
Az Abu Szimbel-i templomok
össze.

A második Asszuáni-gát építésének tervei az 1950-es években mindkét templom létét fenyegették. A Kalabsa és más helyek mellett ők is eltűntek volna a Nasszer-tó jelenlegi szintje alatt. Számos javaslat és terv született az építmények megmentésére. Ezek közül 1963-ban elfogadtak egy svéd tervet, mely szerint a templomokat szétvágják az egész sziklatömeggel együtt, és egy magasabb fekvésű helyen újra felépítik.

A munkákban egyiptomi, német, francia, olasz és svéd építőipari vállalkozások vettek részt. 1968. szeptember 22-én hivatalos keretek között megünnepelték a sikeres áthelyezést. Az Asszuáni-gátat 1971. január 15-én avatták fel. Az ünnepségen az akkori elnök, Anvar Szadat így méltatta az összesen 23 núbiai műemlék áthelyezését: "A népek csodákra képesek, ha egy
schuro, 2018. július 18. szerda, 15:29
Kármelhegyi Boldogasszony 07.16
rokonaim?" Majd kitárta kezét tanítványai felé, és így szólt: ,,Ezek az én anyám és rokonaim. Aki teljesíti mennyei Atyám akaratát, az mind testvérem, nővérem és anyám."
Ezek az evangélium igéi. Mt 12,46-50
.......................
Metropolita oldalon
Bevittelek benneteket a Kármel földjére, hogy annak gyümölcsét és legjavát egyétek" (Jer 2,7).
A Szentírás számos helyen megemlékezik a Kármel-hegy szépségéről, ahol Illés próféta védelmezte az élő Istenben való hit tisztaságát. A próféta ezen a helyen mutatta be égőáldozatát, hogy a hitetleneknek bebizonyítsa, az Úr az egyetlen és igaz isten. A XII. században a magányosan élő remeték kápolnát emeltek itt, és a naponta misét tartottak Szűz Mária tiszteletére.
Végül Szent Albert jeruzsálemi pátriárka hivatalosan is engedélyezte működésüket, így megszületett a Kármel-hegyről elnevezett szemlélődő karmelita rend. Az
maroka, 2018. július 16. hétfő, 12:38
Lestyán, mint gyógynövény
gyógynövény


A lestyán - orvosi lestyán a zellerfélék családjába tartozó évelő fűszer- és gyógynövény. Egyéb, népies elnevezései lecsihan, leustyan, levescsík, levestikom, levestököm, löböstök, lóstya, delikátfa.

Petrezselyemhez, talán egy kicsit a zellerhez hasonló illatú és ízű fűszernövény, melynek levelét, magját és gyökerét is felhasználhatjuk.

Akár másfél méter magasra is megnőhet a fűszerkertben, sötétzöld levei dús bokrot adnak, ha kedveli a helyét. Minél melegebb és naposabb helyen termesztjük, annál több illóolajra, annál ízletesebb lestyánra számíthatunk. A levelek nem bírják a hideget, de gyökérzete képes áttelelni.

A lestyán méltó arra, hogy figyelmünk középpontjában álljon, mert számos civilizációs betegség egyik leghatékonyabb megelőző szere.

Lestyán történelem

A rómaiak segédletével Dél-Nyugat Ázsiából, Irán és Afganisztán
irmus, 2018. július 15. vasárnap, 10:41
Női kézilabda Junior V.B. 2018 további helyezések:
világbajnokság, Debrecen
A 7. helyért:
Franciaország-Románia 30-24 (16-11)
Az első percekben még fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első tíz perc után viszont fokozatosan növelték előnyüket a franciák, és a félidőben már magabiztos öt gólos előnyben voltak. A szünet után ott folytatták játékukat a gallok, ahol az első játékrészben abbahagyták: nem engedték közelebb magukhoz a románokat, akiken látszódott fáradtság jele. Hat gólos sikerével Franciaország a világbajnokságot a 7., míg Románia a 8. helyen zárta.

Az 5. helyért:
Hollandia-Dánia 32-28 (16-14)
Mindkét fél jól kezdte a találkozót, az első tíz percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A félidő közepétől kezdve Hollandia jobb helyzetkihasználásának köszönhetően fokozatosan lépett el Dániától. A második játékrészben is a hollandok domináltak, akik megérdemelten szerezték meg az ötödik helyet a világbajnokságon.

A 3. helyért:
Oroszország-Dél-Korea 27-29 (13-10)
Oroszország kezdte jobban a
maroka, 2018. július 15. vasárnap, 08:02
Kamilliánus rend - katolikus orvosok .....
A ránk bízott szenvedők méltóságának tudatából, akikben Krisztust ismerjük fel és akikkel mind Isten örök látására vagyunk hivatottak Krisztusi küldetésünk tudatából, hogy gyógyítsuk a betegeket és hirdessük Isten országát Az Egyházzal való élő kapcsolatunkból a helyi (plébániai) közösségben és a ,,Curate infirmos"-ban, a ,,Katolikus Orvosok és Segítő Foglalkozásúak Kamilliánus Közösségé"-ben, amelyet lelki otthonunknak tekintünk.

5. Kik a példaképeink?
Első helyen KRISZTUS maga, aki szavaival és tetteivel az abszolút példaképet állítja elénk. Az ő viselkedése a szenvedőkkel és útmutatásai adják nekünk a mértéket gyógyító tevékenységünkhöz. A szentségek vételéből, melyet életének feláldozása által adott nekünk, és amelyet az Eucharistiában ünneplünk, belőle merítünk erőt és éljük meg a vele való közösséget. Konkrét irányvonalat mutat LELLISI SZT. KAMILL (1550-1614) élete és lelkisége, aki a betegek, betegápoló intézmények és a segítő foglalkozásúak védőszentje,
maroka, 2018. július 14. szombat, 09:54
Cristiano Ronaldo a Juventus csapathoz igazolt
játékos otthona lesz" - áll a közlemény végén.
A Real Madrid támadója világbajnoki nyolcaddöntőig jutott a portugál válogatottal, de Uruguay ellen már nem sikerült a továbbjutás. A kiesést követően röppentek fel újra a pletykák, hogy Cristiano Ronaldo el kívánja hagyni a Real Madridot. A híresztelések viszonylag hamar realitássá váltak, az első pillanattól kezdve emlegetett Juventus végül megkötötte az év üzletét. A híradások szerint az olaszok 100-120 millió euró közötti összegért (a legtöbb helyen 105 millióról írnak) szerezték meg az ötszörös aranylabdást, akinek köszönhetően újabb sztárok igazolhatnak nemcsak a Juventusba, de az olasz bajnokság többi csapatához is.
Ronaldo négy évre ír alá a Juventushoz, évi nettó 30 millió euró lesz a fizetése, ezzel elérte, amit akart, azaz egy szinten fog keresni Lionel Messivel és Nemyarral. Ha minden igaz, ezt nem a Juventus teremti elő egyedül, szponzorok is beszállnak a portugál fizetésébe, többek között a Fiat is beleteszi a maga részét.
maroka, 2018. július 11. szerda, 19:56
Az Orioni száműzetés - Rahma 13. /1. rész
őrzők észrevették és észlelték ezt, a Galaktikus Föderáció elrendelte, hogy erőszakkal kell beavatkozni ezért, és az Orioniakat el kell pusztítani.(persze hogy vissza-inkarnálódhassanak a Földre). Határozatba hozták, hogy új típusú fizikai testeket kell létrehozni, olyanokat, amelyeket már fogva tud tartani a börtönkristály. A Plejádi Őrzők által lerombolt laboratóriumok helyét újratelepítették, közülük mára már ismert, Paititi és Shasta hegy területeit. És ez magyarázza meg azt, hogy miért ugyanazon a helyen vannak a kristály-börtönök, és miért van ugyanakkor, ugyanott a Nagy Fehér Testvériség jelenléte is a Földön. Ennek tudatában a dimenziós csapdába került Orioniak (rigeliek), pszichikai, katonai, lelki hadviselést hirdettek az emberiség ellen, akik már elsajátították, vagy örökölték a tudásukat a Plejádi Őrzőktől, kik közül többen a szüleik is voltak.

*Megjegyzés az emberi klónozás ma is létezik, csaknem száz éve minden jelentős politikai, gazdasági-oligarchia vezető, személyisége
eposz, 2018. július 11. szerda, 17:57
1/1745
Képek, videók
Jobb, ha otthon marad.
alvaro-hopihe
2018. július 18. szerda, 08:43
„Nem marad örökre.j
katalin_53
2018. június 14. csütörtök, 07:50
A maradék idő.jpg
cipello
2018. május 18. péntek, 14:50
Maradj nyugodtan
sanci81
2018. május 17. csütörtök, 17:33
Ami itt maradt 01.jpg
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:41
Ami itt maradt 02.jpg
chillik
2018. május 17. csütörtök, 03:41
De te maradj meg azokban,
katalin_53
2018. április 22. vasárnap, 13:47
A csillagok maradnak.jpg
hatibacsi
2018. április 09. hétfő, 23:20
Halott maradsz ha meg ne
katalin_53
2018. március 30. péntek, 16:34
Halott maradsz, ha Ő meg
katalin_53
2018. március 30. péntek, 16:02
?Ha bennem maradtok,.jpg
katalin_53
2017. november 21. kedd, 10:59
Maradj itt.gif
nagyika67
2017. október 07. szombat, 18:52
Ditke szép hétvégén kivan
charlotteani
2016. március 11. péntek, 00:12
hetvegen-mar-durva-kan iku
lilagondolatok
2015. július 19. vasárnap, 12:34
hétvégen.jpg
zsokica45
2015. április 18. szombat, 11:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.