Regisztráció  Belépés
2018. január 21. vasárnap | 3. hét | 21. nap | 07:38 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Veres Ágota festőművész munkáiból nyílt kiállítás Budapesten
hogy ezeknek a művészeknek a munkásságát az anyaország közönsége is megismerhesse.

A kiállító Veres Ágotáról elmondta: annak ellenére, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb elcsatolt területről, Kárpátaljáról érkezett, művészete mégsem a hétköznapi nehézségeket tükrözi vissza. "Éppen ellenkezőleg: az élénk színek, a dinamikus formák, a vidám játékosság pozitív érzetet keltenek a szemlélőben."

A művészt idézve kiemelte: mindezzel az édenkert állapotára emlékezteti a nézőket.

"Az elmúlt időszakban a nemzetstratégiai intézet és a Forrás Galéria nagyon komoly hozzájárulást tett a Kárpát-medence határokat átívelő művészeti egyesítésében" - hangsúlyozta Németh Zsolt, az országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, a tárlat védnöke.

Németh Zsolt időszerűnek nevezte, hogy Budapest is megismerheti Veres Ágota művészetét, akinek képein leginkább a játékosság dominál, amely a mai ukrán valóságban gyógyító erőként hat, azonban a művész részéről mindez egy "irgalmatlanul nehéz mutatvány" is
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 19:35
Átadták a Raoul Wallenberg-díjakat
érzelem, hanem felhívás a keresztények számára, hogy elvigyék ezt a szeretetet". Ez az a szellemiség, amely a most díjazottakat is jellemzi - mondta.

Yosef Amrani izraeli nagykövet Raoul Wallenberg eltűnésének 73. évfordulóján arról beszélt, nem engedhetjük, hogy az antiszemitizmus, a szemita népek gyűlölete újra felüsse a fejét. Szerinte zéró toleranciára, "politikai tettekre, elhatározásra" van szükség annak érdekében, hogy a föld mindenki számára biztonságos hely lehessen. Azt mondta, az elmúlt időszakban Európában is gyakoribbak lettek az antiszemita támadások. Közölte, ő azt tanulta Wallenbergtől, hogy "ha láttad a gonoszt, szóljál, és nevezzed a nevén". Ha abban az időben más országokban is lettek volna "Wallenbergek", ma más lenne a világ - mondta. A szíriai háború áldozataira, szenvedőire utalva - akikről szerinte a világ hallgat - kijelentette: a szolidaritásnak mindig színvaknak, vaknak és süketnek kell lennie a vallási és egyéb hovatartozás szempontjából.

A díjat a Raoul Wallenberg
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 16:34
Fazekas Sándor: harmadával nőtt a mezőgazdasági termékek exportja
A miniszter kiemelte, a következő időszakban a mezőgazdaságnak olyan kihívásoknak kell megfelelnie, mint a digitalizáció, a precíziós termelés.

Fazekas Sándor a Kossuth Rádió 180 perc című szerdai műsorában elmondta, hogy az elmúlt években a mezőgazdaságban és a kapcsolódó területeken mintegy 70 ezer új munkahely jött létre, a kistermelők száma pedig megháromszorozódott. Ennek ellenére az ágazatban munkaerőhiány van, a következő években 50 ezer új munkahely létesül - tette hozzá.

Emlékeztetett, hamarosan egy országjáráson mutatják be a gazdáknak a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért című kormányzati kiadványt.
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:46
Férfi kézilabda Eb - Kérdéses Bánhidi Bence játéka a spanyolok ellen
függetlenül, hogy tudta, nem a magyarok a mérkőzés esélyesei. "Szerettünk volna bravúrt végrehajtani, és minden adott volt hozzá. Szinte hazai pályán játszhattunk a fantasztikus szurkolóink jóvoltából, de sajnos csak negyven percig voltunk azonos szinten a dánokkal" - vélekedett.

Leszögezte, az utolsó húsz percet át kell beszélniük, mert egy ideig megmutatták, hogy képesek jól játszani, viszont ilyen látványos visszaesést nem engedhetnek meg maguknak.

"A védekezés és a támadás sem működött abban az időszakban, szenvedés volt az egész. A spanyolok ellen arra a hozzáállásra, küzdőszellemre lesz szükségünk, ami szombaton is jellemezte a csapatot, de egy kicsit okosabb játékot várok. Tanulnunk kell a hibákból és kijavítani azokat, mert két nagyon fontos mérkőzésünk van még a csoportban" - közölte Balogh Zsolt, aki négy lövéséből hármat értékesített a dánok ellen.

A magyarok hétfőn 18.15-től játszanak Spanyolországgal a varasdi D csoportban, szerdán pedig Csehországgal találkoznak. A középdöntőbe
velemenyezd, 2018. január 14. vasárnap, 21:18
Kelet felől támad a tél
Kelet felől támad a tél


Kelet felől érkező hideg, száraz levegő hozza vissza a telet. Visszatér a fagyos időjárás, szombaton többfelé havazhat.

Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű hideg levegő halmozódott fel a Kelet-európai-síkság felett. Ennek hatására egy nagy kiterjedésű anticiklon jött létre, melynek déli peremén hétvégén hozzánk is megérkezik a kontinentális eredetű hideg levegő. A hideg betörés mértékét azonban a Kárpátok hegykoszorúja jelentősen enyhíteni, késleltetni fogja, de végül a hideg levegő megtalálja a réseket ezen a "pajzson" és eljut a medence belsejébe is, miközben jellegzetes helyi szeleket alakít ki.

A Kárpát-medencét körülölelő fagyos levegő és annak jellegzetes betörési pontjai. Forrás: Szlovák Hidrometeorológiai
taltos1, 2018. január 13. szombat, 01:20
A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz 16 millió palackkal többet adott el tavaly, mint egy évvel korábban
Balogh Levente azt közölte, hogy a vállalat piaci részaránya évről évre folyamatosan nő, a 2017 januártól novemberig tartó időszakban a természetes ásványvízpiacon 36,5 százalékos részesedést ért el, ami 45 bázispontos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Ugyanezen időszakban a vállalat eladásainak volumene az ízesítetlen ásványvízpiacon 3 százalékkal nőtt, ami meghaladja a piac átlagos, 2,3 százalékos növekedését. A cég árbevétele 2017-ben a végleges lezárást követően várhatóan meghaladja majd a 15 milliárd forintot - tette hozzá.

Balogh Levente emlékeztetett, hogy új, magas magnézium tartalmú természetes ásványvíz, a Magnesia forgalmazását kezdték meg az elmúlt évben a magyar piacon, 2017 jelentős beruházásaként pedig a 2,6 millió eurós kékkúti szirupkeverő üzem átadását említette.

A Central Europe Mineral Water (CEMW) Holdingot 2015-ben hozta létre a Karlovarské Minerální Vody Group-ot (KMV) tulajdonló olasz Pasquale család, illetve a Szentkirályi Ásványvíz
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 12:01
Tudose-nyilatkozat - Szijjártó: elfogadhatatlan a román miniszterelnök nyilatkozata
fenyegessen egy nemzeti közösséget, elfogadhatatlan, ezt a két dolgot nem szabad összemosni, a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Arra a kérdésre, hogy milyen gazdasági következményekkel járhat, ha a román miniszterelnök nem kér elnézést a szavaiért, a külügyminiszter úgy reagált: várjuk ki mi lesz a román politikai vezetés álláspontja és a viselkedése. Jelezte: folyamatosan konzultál a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőivel az ügyben.

Ugyanakkor arra is a felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban "bárhogy is ugrált a román-magyar politikai együttműködés bizalmi szintje", a gazdasági, kereskedelmi együttműködés ettől függetlenül dinamikusan növekedett. Reméljük, hogy az ilyen kulturálatlan megnyilvánulások az élet mindennapi szintjén nem fognak problémákat okozni - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt, hogy ha szerepet szán a kormány a külügyi tárcának a Soros-terv elleni akciótervben, az abból fakadó munkát a minisztérium el fogja végezni.

Szijjártó Pétert arról is
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 11:51
Konzorciumban indult a Mr. Nilsz Kft. és a Program Centrum Kft. a fővárosi városnéző buszos tenderen
Közölték: a két cég felkészült a városnéző buszok piacán megjelenő évi hozzávetőlegesen 400-500 ezer turista kiszolgálására is. Az elmúlt időszakban a Mr. Nilsz Kft. ügyfélszolgálati irodáinak bővítése mellett novemberben 10 Budapestinfo Pont üzemeltetésére szerződött a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal, ahol többek között City Sightseeing jegyeket is vásárolhatnak majd az érdeklődők.

A Mr. Nilsz Kft. magyar tulajdonban álló vállalat, amely több mint 10 éve van jelen a magyar piacon. A céget 2005-ben alapították, ami már akkor is turisztikai szolgáltató tevékenységet végzett. A vállalat 2012-től foglalkozik hop-on hop-off buszos városnézéssel és 2015 óta öt kontinens legnagyobb és turisztikailag leglátogatottabb városaiban üzemelő City Sightseeing Worldwide hálózat magyar franchise partnereként üzemel.

A Program Centrum Kft. az IBUSZ jogutódjaként több évtizedes turisztikai múlttal rendelkezik, 2000 óta működik a magyar piacon, 2008 óta foglalkozik a hop-on hop-off buszos
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 11:31
Önfertőtlenítő és-tisztító felületű padlóburkolatot dolgoz ki a Graboplast és a Pannon Egyetem
számát.

A közös munka tavaly szeptemberben kezdődött, az új terméket a terveket szerint alapvetően egészségügyi intézményekben, például kórházakban, orvosi rendelőkben, vagy szociális intézményekben használják majd.

Az új termék iránt jelentős exportpiaci igény várható a tájékoztatás szerint, mert egy általános higiéniai problémára nyújt hatékony megoldást úgy, hogy ezzel jelentősen csökkenti a megbetegedések számát, és ezáltal az egészségügyi kiadásokat.

A négyéves időtartamú fejlesztési időszakban egy könnyen feldolgozható lakkot fejlesztenek ki, amely a padlóburkolaton megfelelő intenzitású fény hatására oxigén és légnedvesség jelenlétében, molekuláris szinten oxidálja és ártalmatlan komponensekre bontja a kórokozókat.

Ez a speciális lakkréteg a lágy, flexibilis PVC padlókárpitok felületét a kopásállóság növelése mellett hatékony önfertőtlenítő és öntisztító sajátságúvá teszi.

A munka laboratóriumi szinten az egyetemen, míg gyakorlati formában a Graboplast tatabányai üzemében
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 11:01
Az MNB fellép a tiltása ellenére tovább működő jogosulatlan szolgáltatókkal szemben
Az MNB az elmúlt időszakban a CreditLure Kft., Different Choice FBC. Inc., illetve J. László magánszemélynél azonosította, hogy az érintett, korábban eltiltó intézkedéssel sújtott társaságok, magánszemély (azonos vagy egyéb hasonló néven) vélhetően tovább folytatják jogosulatlan tevékenységüket.

A sajtóközlemény szerint az MNB monitoringrendszere, illetve egyes esetekben ügyféljelzések révén értesült arról, hogy a tevékenységükről letiltott társaságok pénzeszközöket gyűjtenek, pénzkölcsönt nyújtanak, közvetítenek, illetve befektetési és széfszolgáltatással foglalkoznak.

Az MNB figyelmeztet arra: a jogosulatlan szolgáltatásban közreműködő természetes személyek akár 100 millió forintig terjedő piacfelügyeleti bírságot kockáztatnak, különösen akkor, ha tevékenységüket a jegybank tiltása ellenére folytatják.

A jegybank arra is felhívja a figyelmet, hogy rendkívül súlyos kockázatot vállalnak azok a befektetők, akik az MNB intézkedésével sújtott társaság vagy magánszemély szolgáltatásait
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 10:21
Választás 2018 - Közös listát állít az MSZP és a Párbeszéd
megmozdul.

Molnár Gyula közölte, "arra kérünk mindenkit, hogy április 8-át most ikszelje ki a naptárában. Mindenki menjen el szavazni. Ha kellő számban mennek el az emberek szavazni, akkor Magyarország 2018. április 9-től egy másik, egy nyugodtabb, békésebb ország tud lenni".

Az MSZP elnöke elmondta, a következő hónapokban végigjárják az országot Karácsony Gergellyel és be fogják mutatni: az országot kettészakították egy szűk, az elmúlt hét évben gyarapodó elitre és a többség Magyarországára, amely ebben az időszakban nem tudott boldogulni.

Molnár Gyula közlése szerint beszélni fognak arról is, hogy lehet több bért fizetni az embereknek, lehet kiszámítható és biztonságos a nyugdíjrendszer. Hozzátette: "felszabadítják" az oktatást és a GDP minimum hat százalékát költik majd erre a területre kormányra kerülve.

Kitért arra, el fogják azt is mondani, hogyan lehet növelni a forrásokat az egészségügyben és azt, hogyan lehet a várólistákat csökkenteni.

Arról is fognak beszélni - mondta -,
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:31
Elemzők: az élelmiszerfogyasztás is táplálta a kiskereskedelmi forgalom növekedését
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn kiadott első becslése szerint tavaly novemberben 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi üzletek forgalma az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Az előzetes adatok szerint az októberi 9,7 százalékról novemberben 10,2 százalékosra gyorsult az iparcikküzletek értékesítési volumene, 4,0 százalékkal emelkedett a élelmiszerboltok és 3,7 százalékkal a benzinkutak forgalma.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője azt emelte ki, hogy a novemberi kiskereskedelmi adat jelentős pozitív meglepetést hozott a piaci várakozásokhoz képest, különösen annak fényében, hogy milyen gyenge teljesítményt mutatott az ipar. A legnagyobb meglepetést az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi egységek forgalmában tapasztalt 4 százalékos bővülés okozta, amely az idei év legmagasabb növekedési üteme és ez a szektor állhatott a teljes kiskereskedelem pozitív meglepetése mögött - tette hozzá. Továbbra is a kedvező munkaerő-piaci folyamatok segítik a fogyasztási
velemenyezd, 2018. január 08. hétfő, 11:21
1/491
Képek, videók
Véres madarak.jpg
chillik
2017. december 31. vasárnap, 05:44
Gyözelem ? vereség.jpg
chillik
2017. augusztus 14. hétfő, 05:20
Veresné Sz Marika
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:37
a Veresi templomnál
orban47
2017. április 19. szerda, 15:51
Veresen
orban47
2017. április 19. szerda, 15:32
Dorcival, Veresen
orban47
2017. április 17. hétfő, 20:38
Zsuzsim, Veresen
orban47
2017. április 17. hétfő, 20:27
a tónál, Veresen
orban47
2017. április 17. hétfő, 20:26
nálunk, Veresen
orban47
2017. április 08. szombat, 06:55
nálam, Veresen
orban47
2017. április 08. szombat, 06:52
Veresi kirándulás
orban47
2017. április 07. péntek, 15:32
Zsuzsi Veresen
orban47
2017. április 07. péntek, 15:31
festőművésznő.gif
szicu
2015. április 25. szombat, 13:36
Marc Chagall,festömüvész.
farkas1945
2013. november 16. szombat, 10:44
Ács János festőművész
bzsuzsanna
2013. március 10. vasárnap, 20:43
Címkék
Forrás Galéria, szolidaritásnak mindig, országot Karácsony, Karácsony Gergellyel, hop-on hop-off, élet mindennapi, vidám játékosság, Virovácz Péter, kistermelők száma, Nilsz Kft, vállalat 2012-től, országgyűlés külügyi, Szijjártó Pétert, fagyos időjárás, Németh Zsolt, Fazekas Sándor,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.