Regisztráció  Belépés
2018. július 23. hétfő | 30. hét | 204. nap | 16:02 | Lenke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar labdarúgó-válogatott - Összeállt Marco Rossi stábja
Szeretném a játékosokon ugyanazt az önbizalmat, ugyanazt a testbeszédet látni, amit a 2016-os Eb-n és utána láttam rajtuk. A legfontosabb, hogy ezt az önbizalmat visszaadjuk nekik" - mondta.

Rossi klasszikus másodedzője az olasz Cosimo Inguscio lesz. Ugyancsak másodedzőként, illetve videoelemzőként dolgozik a szintén olasz Giovanni Costantino, és másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán.

Az mlsz.hu emlékeztet rá, hogy Gera sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban, de mind Szélesi Zoltán, mind Georges Leekens meghívta a keretbe, mivel "nyugalma, tapasztalata és alázata nagy segítséget jelentett a mindenkori szövetségi kapitány számára". Ezt az utat folytatja Marco Rossi is, amikor számít rá, immár a szakmai stáb tagjaként.

"Számomra ez egy megszokott közeg, viszont mégis teljesen más lesz edzőként visszajönni, mint játékosként. Bár a Fradinál már elkezdtem a munkát, de ez mégis a magyar válogatott, úgyhogy biztos kell majd idő, hogy megszokjam, de
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:56
Hitelminősítés - Izrael, Ausztria és Görögország pozitív hitelminősítői kilátást kapott
eredményeként.

A Moody's hangsúlyozza, hogy Izrael azon alig néhány fejlett gazdaság közé tartozik, amelynek GDP-arányos államadósság-rátája jelenleg alacsonyabb a globális pénzügyi válság előtt mért szintnél. E gazdaságok között van Norvégia, Svájc és Szingapúr, amelyek a lehető legjobb, "Aaa" szuverén besorolással szerepelnek a Moody's nyilvántartásában - áll a hitelminősítő elemzésében.

A cég azzal számol, hogy az izraeli államháztartási hiány a GDP-érték 3 százalékán vagy ez alatt lesz a következő időszakban is.

A Moody's kiemeli, hogy az izraeli gazdaság éves átlagos növekedési üteme az elmúlt évtizedben 3,5 százalék volt, a munkanélküliség pedig 2009 óta folyamatosan csökken, és mára már 4 százalék alatt jár.

A hitelminősítő hangsúlyozza azt is, hogy az izraeli gazdaság az utóbbi évtizedben egyetlen évet sem töltött recesszióban a katonai konfliktusok és a globális pénzügyi válság közepette sem.

Az izraeli gazdaság pillérei közé tartozik a magasan fejlett technológiai szektor
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:48
Menyhárt: erős gazdasági lábakon álló közösséggé kell tenni a felvidéki magyarságot
Az MKP elnöke erről azon a fórumon beszélt, amelyet a felvidéki magyar fiatalok legrégebbi hagyományokra visszatekintő nyári rendezvényén tartottak, s amelynek középpontjában a helyi magyar közösség érdekérvényesítése állt.

Menyhárt, aki egy évvel korábban is vendége volt a tábornak, a fórumon összefoglalta az azóta eltelt egy év fontosabb eseményeit, illetve az elért eredményeket.

Rámutatott: az MKP-nak az elmúlt időszakban sikerült kitörési pontot találnia a szlovák ellenzéki pártok irányába, azok nyitottak a velük történő együttműködésre, ami megyei szinten már működik. Hozzáfűzte: egyelőre azonban még kérdéses, hogy a szlovák jobboldal mennyire tudja majd magát megfogalmazni s a szlovák ellenzéki pártok a 2020-ban esedékes parlamenti választás után képesek lesznek-e maguk között megegyezni.

Menyhárt beszélt a Felvidék gazdasági fejlesztési tervének - a Baross tervnek - a magyar kormány támogatásának segítségével megvalósított első szakaszának eredményeiről, illetve az ugyancsak magyar
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:33
Bajban a világ egyik legelszigeteltebb népcsoportja
Tizenöt évvel ezelőtt még a világ egyik legizoláltabb népcsoportja volt az Indiához tartozó Andamán- és Nikobár-szigeteken élő dzsarava (jarawa) törzs. 55 000 éve kőkorszaki körülmények között éltek, vadászó-gyűjtögető életformát folytattak, még a mezőgazdaságot sem ismerték. Rendkívül ellenségesen viszonyultak az idegenekhez, többször előfordult, hogy nyilaikkal támadtak a szomszédos településekre.

Az elmúlt időszakban azonban jelentősen fellendült a turizmus a dzsaravák lakóhelye közelében, és évezredek változatlansága után nagymértékben megváltozott az őslakosok életformája. A párszáz fős népcsoport már nem ellenséges az idegenekkel, többen megtanultak hindiül, és már inkább turistalátványosságnak számítanak, évente több ezren látogatnak el hozzájuk.

Az évezredeken keresztül magát halászatból és vadászatból fenntartó törzs tagjai már gyakran a turistáktól kéregetnek élelmet, dohányt, és az egyik helyi emberjogi aktivista szerint már alkoholt is hoznak nekik ajándékba. A dzsaravák
schuro, 2018. július 13. péntek, 21:04
Lisztes, Lőw és Szabics is átvette UEFA pro licences diplomáját
A szervezet honlapjának hétfői tájékoztatása szerint az MLSZ legutóbb három évvel ezelőtt adott át hasonló szintű végzettséget igazoló diplomát. Berzi Sándor MLSZ-alelnök emlékeztetett: a mostani a nyolcadik kurzus volt, a végzősökkel együtt pedig már 153 szakember szerezte meg a legmagasabb edzői képesítést.

"Tapasztalt edzőként kezdtük meg a tanulmányainkat, de ezzel együtt is rengeteget kaptunk az elmúlt időszakban tanárainktól, oktatóinktól, akik elsősorban a tudásunk rendszerezésében, letisztázásában nyújtottak óriási segítséget" - nyilatkozott Lőw Zsolt, aki az előző idényekben az RB Leipzignél dolgozott pályaedzőként.

Az elmúlt kilenc hónap során a hallgatók - akik közül még Klausz László, Kuttor Attila, Márton Gábor, Szanyó Károly és Szélesi Zoltán játékosként és edzőként is ismert - a profi labdarúgás minden területén bővíthették tudásukat. A tananyag része volt az élvonalbeli csapatok játékosainak kiválasztása, a szakmai koncepció és a stáb kialakítása, a teljesítményfokozás, illetve
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:07
A visegrádi négyek közül Magyarországon nőnek a leggyorsabban a bérek
A szlovákiai pénzintézmények banki elemzőinek megállapításait összevető analízis megállapítja: az elmúlt években a V4-es csoport mindegyik tagja gyorsabb ütemű gazdasági növekedést produkált, mint az európai uniós (EU) átlag, és így a regionális társulás országai az unió leggyorsabban fejlődő gazdaságai közé tartoznak.

A V4-ek közül tavaly Lengyelország növelte leggyorsabb ütemben GDP-jét, gazdasága 4,6 százalékos bővülést mutatott. A vizsgált időszakban a második helyen Csehország (4,4 százalék), majd Magyarország (4 százalék), illetve Szlovákia végzett, amely utóbbi az egyedüli volt, ahol a GDP-növekedés négy százalék alatt maradt, mintegy három és fél százalékos volt.

A szlovák hírügynökség elemzése megállapítja: a V4-es csoportból Szlovákia az egyedüli, amely saját valuta helyett a közös európai fizetőeszközt használja, és a csoporton belül éppen ebben az országban volt a legalacsonyabb ütemű a bérek növekedése. A V4 országok közül a leggyorsabb ütemű bérnövekedést Magyarországon mutatták
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:02
Tallóztam
Már a tengeri sóban, a mézben és a szálló porban is van műanyag

A műanyag-szennyezés hamarosan az egyik legnagyobb egészségügyi fenyegetéssé válik.

Az elmúlt időszakban nem egy tanulmány és portál foglalkozott az asztali vagy az egészségesnek tartott tengeri só, esetleg kősó kérdésével, és nem véletlenül.

Tengeri vagy asztali só?

A tengeri sót az óceáni víz vagy a sósvízi tavak elpárologtatásával állítják elő, általában kis feldolgozással. A vízforrástól függően különböző nyomelemeket tartalmazhat. A benne lévő ásványi anyagok más ízeket és színt adnak ennek a sónak.
Az asztali sót jellemzően a földalatti lerakódásokból bányásszák. Az asztali só feldolgozása során előfordulhat, hogy csökken a benne lévő ásványi anyagok mennyisége, mindemellett a finomított fajtája csomósodásgátló adalékanyagokat is tartalmaz. A legtöbb asztali só jódot is tartalmazott, amely nélkülözhetetlen tápanyag, amely segít az egészséges pajzsmirigy fenntartásában.
horvathnemagdi, 2018. június 29. péntek, 20:16
Krónika 5. rész (interpellációk)
intézkedésekkel is meg fogja védeni az országot az illegális migrációtól.

Az illegális migráció elleni védekezés eddig közel háromszáz milliárd forintba került - emelte ki. Szavai szerint a bevándorlási különadót a közteherviselés jegyében vezetik be.

A képviselő a választ elfogadta.

Jobbik: biztosítani kell az igazságszolgáltatás függetlenségét

Staudt Gábor (Jobbik) leszögezte, hogy a kormány feladata az igazságszolgáltatás és a bíróságok függetlenségének biztosítása. Az elmúlt időszakban viszont kiderült, hogy az Országos Bírói Tanács nem képes kontrollt gyakorolni az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetője, Handó Tünde felett. Az OBH elnöke pedig "lehazaárulózta" azokat a bírákat, akik kritizálták a kormány igazságügyi terveit - tette hozzá.

Valóban nincsen teendője a kormánynak a kialakult helyzetben - tette fel a kérdést.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta, hogy az igazságszolgáltatás jogállami működésének alapfeltétele a bírói függetlenség
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 17:02
Felújított orvosi rendelőt adtak át Kaposszekcsőn
a dombóvári választókerület fideszes országgyűlési képviselője azt mondta: a kormány az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított az oktatási és egészségügyi intézményekre, kórházakra, háziorvosi, fogorvosi rendelőkre egyaránt.

A választókerület számos településén újultak meg háziorvosi, védőnői szobák, fogorvosi rendelők, Kaposszekcsőn emellett a községházát, az iskolát, az óvodát is felújították, valamint új sportcsarnok épült - tette hozzá.

Az államtitkár kitért arra, hogy az utóbbi időszakban alapvetően megváltozott a pályáztatással kapcsolatos gondolkodás: a pályázati folyamat részesei közösen fogalmazzák meg a célokat azért, hogy minél több településre jussanak fejlesztések. Ha forráshiány miatt el kell utasítani egy-egy pályázatot, a döntéshozók keresik a lehetőséget arra, hogy a projekt egy másik pályázati kiíráson nyertes legyen. Talán ezt érzik a Tolna megyei önkormányzatok is, hiszen nincs olyan település, ahová ne jutott volna valamilyen fejlesztési forrás - jegyezte meg.

Csapó
velemenyezd, 2018. június 23. szombat, 13:01
Támogatja az azonos neműek házasságának elismerését a cseh kormány
A képviselőház 46 képviselője egy hete terjesztett a parlament elé egy javaslatot, amely lehetővé tenné az azonos neműek házasságkötését. Válaszul erre a lépésre egy másik, 37 tagú képviselői csoport azt kezdeményezte, foglalják az alkotmányba, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő legalizált kapcsolata.

A cseh kormány a két javaslat közül az azonos neműek házasságkötésének lehetővé tételét szorgalmazó törvényjavaslatot támogatja - közölte pénteken a kormány sajtóosztálya közleményben. A 46 képviselői aláírást tartalmazó előterjesztés tehát a kormány támogatásával kerül megvitatásra a parlamenti alsóházban.

Ezt a javaslatot az ANO, TOP 09, STAN, a Kalóz Párt, a kommunisták és szociáldemokraták képviselői közösen terjesztették elő. "A jogrend javasolt módosításának alapelve, hogy az azonos nemű párok és gyermekeik családi élete ugyanolyan szintű védelmet élvezzen, mint a házastársaké és gyermekeiké, s egyforma legyen társadalmi státusuk is" - olvasható az indoklásban.

Amennyiben a
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 13:41
Novák Katalin: Magyarország nem támogatja a kohéziós alapokból való magyar részesedés csökkentését
Novák Katalin az EU-tagországok szociális ügyekért felelős minisztereinek találkozóját követően hangsúlyozta, az új, 2020 utáni hosszú távú uniós költségvetés-tervezet kohéziós forrásainak felosztása során elfogadhatatlan az, hogy azokat az uniós országokat részesítenék előnyben, amelyek nem mutattak fel eredményt az elmúlt időszakban.

Magyarország nem fogadja el, hogy a felmutatott eredményei ellenére mintegy büntetésként kevesebb kohéziós forráshoz jusson - húzta alá.

Kiemelte, Magyarország nem támogatja azt sem, hogy a kohéziós alapokból a migránsok integrációját is finanszírozni kelljen a következő pénzügyi időszakban, különösen azért, mert ez a célkitűzés ugyanabban a pontban szerepel, amelyben a roma integráció támogatása is. Magyarország nem tudja elfogadni azt, ha olyan kötelezettséget írnak elő, hogy a roma társadalom felzárkóztatásának elengedhetetlen feladatai helyett a migránsok integrálásására kell az amúgy is csökkenő forrásokból támogatást biztosítani.

Az államtitkár
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 20:35
ITM: a hatóságok együttműködésével szűrik ki a félrevezető online kereskedelmi gyakorlatot
eredményes fellépés érdekében az ITM a fogyasztóvédelmi hatóság mellett az akcióterv végrehajtásába bevonja aNemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) is.

Keszthelyi Nikoletta felidézte, hogy a közös hatósági fellépés eredményeként jelentős mértékben csökkentek a szabálytalan árubemutatók.

Az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára szólt arról, hogy az elmúlt időszakban több mint 1200 e-kereskedelmi vállalkozást vizsgáltak, jó részük félrevezető kereskedelmi gyakorlatot folytatott.

Példaként említette: próbavásárlás után az OGYÉI megállapította, hogy a gyógyhatást ígérő termékben nem volt megfelelő hatóanyag, az orvosi eszközök esetében a hazai forgalmazásra vonatkozó előírások nem teljesültek.

A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár a későbbi problémák elkerülése érdekében arra hívta fel a fogyasztók figyelmét, hogy vásárlás előtt
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 14:44
1/505
Képek, videók
Békejelbe összeállt smily
tirka
2008. február 19. kedd, 20:30
a fiú banda összeállt.jpg
fisher_timi
2006. július 18. kedd, 14:22
A megszállott játékosok
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:50
repülő játékosok0704.jpg
maroka
2014. július 04. péntek, 21:48
Buborék játékosok.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 22:52
a játékosok
orban47
2013. szeptember 14. szombat, 23:23
kiemelt játékosok.jpg
maroka
2013. január 27. vasárnap, 22:53
Játékosok.jpg
dobli
2012. június 25. hétfő, 22:01
1978-79-ben a játékosok.j
rozsmalom
2011. július 10. vasárnap, 20:48
a játékosok bejövetele
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:06
játékosok.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 13:50
focipalya_jatekosokkal .jp
margitanya
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:22
játékosok.jpg
grimilda
2008. augusztus 10. vasárnap, 14:28
Játékosok
totyimotyi
2007. május 27. vasárnap, 00:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.