Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:49 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
MNB: az élelmiszerek és dohánytermékek növelték az inflációt szeptemberben
Az üzemanyagárak 15 százalékkal, az élelmiszerárak pedig 5 százalékkal emelkedtek, az egyéb termékcsoportoknál mérsékeltebb árváltozás volt tapasztalható.

Az elmúlt hónapokban 4-5 százalékot nőtt a szezonális élelmiszerek, gyümölcsök és zöldségek ára. Szeptemberben nőt a dohánytermékek jövedéki adója, amelynek teljes hatása csak 2019-ben fog megmutatkozni - tette hozzá.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden jelentette, hogy szeptemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,6 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál; augusztushoz viszonyítva átlagosan 0,3 százalékkal nőttek. Az üzemanyagok 14,9, a dohányárúk 7,0 százalékkal kerültek többe, mint tavaly szeptemberben. Az élelmiszerek ára átlagosan 4,6 százalékkal nőtt. Az idényáras élelmiszerek - burgonya, friss zöldség, gyümölcs - ára 21,2 százalékkal emelkedett, ezen belül a burgonya 36,5, a friss zöldség 38,4 százalékkal drágult.
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 09:41
Erdogan Budapesten - Török elnök: magasabb szintre kell emelni a török-magyar gazdasági kapcsolatokat
területeit emelte ki. Hozzáfűzte, hogy a török-magyar cégek együttműködésére az oktatás, az építőipari kivitelezés vagy az energetika területén is jó lehetőségek vannak, és erősíteni kell a pénzügyi intézmények kapcsolatait is.

A kétoldalú és a tranzit áruszállítás is jelentős, az okmányproblémákat végérvényesen fel kell számolni. Törökország európai exportjában és az áruk tárolásában is nagyobb szerepet szánnak Magyarországnak egyfajta kereskedelmi bázisként - mondta.

Kitért arra, hogy az elmúlt hónapokban a török gazdaság ellen spekulatív támadások történtek Törökország terrorizmus elleni fellépése miatt. Ez ellen minden intézményük megtette a szükséges lépéseket, új gazdasági programot hirdettek, aminek nyomán a gazdasági egyensúly helyreállítása kedvező jeleket mutat.

A török elnök beszélt arról is, hogy a Törökországban lévő mintegy 4 millió menekültre 33 milliárd dollárt költöttek saját költségvetésből, minden nemzetközi segítség nélkül, az európaiak pedig 1,7 milliárd eurót
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:51
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
dohányáruk 7,0 százalékkal kerültek többe.

Horváth András, a Takarékbank elemzője szerint az idényáras zöldség, gyümölcs és az üzemanyagok árának jelentős emelkedése miatt a szeptemberi infláció felülmúlta a várakozásokat. A valós inflációs nyomás hiányát tükrözi viszont egyelőre, hogy a maginfláció 1,2 százalékponttal alacsonyabb a fogyasztó árak emelkedésének mértékénél - tette hozzá.

Kifejtette, a bérköltségek és a kereslet növekedése továbbra sem érzékelhető az árakon, viszont az elmúlt hónapokban látott forintgyengülés hatását mutatja a tartós fogyasztási cikkek havi drágulása. Úgy vélte, komolyabb inflációs kockázatot jelenthet a jövőben az észak-európai aszály által okozott terményár-emelkedés, ami gyorsíthatja az élelmiszerek drágulását.

Az év végére az infláció ismét kissé mérséklődhet, így idén átlagosan 2,8 százalékos inflációra számítanak a Takarékban elemzői. A Magyar Nemzeti Bank egyelőre középtávon nem kényszerül a monetáris kondíciók szigorítására - fűzte hozzá.

Virovácz
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:41
Elemzők: az augusztusi ipari termelés a GDP növekedése szempontjából is kedvező jelzés
adatokban az Audi csökkentett termelésének visszahúzó hatása, mely a VW-csoport hiányzó típusengedélyei miatt következett be - hívta fel a figyelmet az ING Bank vezető elemzője. Úgy látja, hogy az elektromos motorok gyártásának beindítása nem tudta ellensúlyozni a más területeken mérséklődő termelést.

A várhatóan továbbra is gyengélkedő autógyártás, valamint a csökkenő trendet mutató feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek nem fest igazán kedvező képet az ipar teljesítményérőla következő hónapokban Ami az év egészét illeti, a hátralévő időbenkomolyabb felfutásra lenne szükség az ING elemzői által várt 4 százalékos átlagos ipari növekedés eléréséhez - összegezte Virovácz Péter

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint a járműgyártás augusztusi gyengesége után szeptemberben további visszaesést mutathat az életbe lépő károsanyag-kibocsátási tesztek új szabályzata (WLTP) miatt, mivel számos modell nem kapta meg a forgalomba hozatali engedélyt. A következő hónapokban azonban az eddig kimaradt
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 14:11
Ljubomir Vranjes távozik a férfi kézilabda-válogatott éléről
tavaly nyár óta irányította a nemzeti csapatot, amellyel szerzett pont nélkül esett ki a januári, horvátországi Európa-bajnokság csoportkörében, júniusban viszont a világbajnoki bronzérmes Szlovéniát búcsúztatva kijuttatta a válogatottat a januári, német-dán közös rendezésű olimpiai kvalifikációs vb-re.

A váltás összefügg azzal, hogy Vranjest hétfőn felmentették a munkavégzés alól a Telekom Veszprém csapatánál, amelynek vezetőedzője volt.

A közlemény szerint az elnökség értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Vranjes edzői megbízatása megszűnt Veszprémben, majd mindezek ismeretében - és Marosi László alelnök előterjesztésére - a kapitányváltás mellett döntött.

Mivel a nemzeti csapat október 24-én Európa-bajnoki selejtezőt játszik, a szövetségnek meg kell kezdenie az új szakmai stáb kinevezésének előkészítését. Mint írják, a váltás okairól, részleteiről később, az új edző kinevezésekor adnak tájékoztatást.

A handball-planet.com szakportál
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 13:21
Kettős állampolgársági vita - Klimkin nem megfelelőnek minősítette Magyarország válaszlépését a magyar konzul k
belül el kell hagynia az ország területét. Az ukrán külügyminisztérium nem hozta nyilvánosságra a kiutasított konzul nevét.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezt követően Budapesten sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Ukrajna intézkedésére - a beregszászi magyar konzul kiutasítására - tett arányos válaszlépésként Magyarország kiutasít egy ukrán konzult.

A magyar tárcavezető hangsúlyozta, hogy Magyarország a jó kapcsolatokban érdekelt minden szomszédos országgal, de az elmúlt hónapokban Ukrajna folyamatosan élezte a konfliktust Magyarországgal. Kijelentette, hogy az Ukrajna területéről kiutasított magyar konzul semmilyen jogszabály ellen nem vétett.

Az ügy előzménye, hogy szeptember 19-én az Ukrinform ukrán állami hírügynökség kiszivárogtatott egy rejtett kamerával készült felvételt, amely felkerült a YouTube videomegosztóra is. Ezen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek, és magyar útlevelet kapnak a beregszászi konzulátuson. A felvétel miatt tovább romlott
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:46
ITM-államtitkár: a versenyképesség erősítését célzó bejelentések várhatók
György László kiemelte: az elmúlt években a nagy globális versenyképességi rangsorokban előrelépett Magyarország.

Megjegyezte, hogy ezek a rangsorok nem mindig tükrözik a valós versenyképességet, a listák szerint Magyarország versenyképessége ugyanis 2007-ben érte el a legjobb helyezést, amikor fegyelmezetlen költségvetési politika jellemezte az országot.

A versenyképességet jelzi a foglalkoztatottság is, ezért ennek növelésére törekszik a kormány, és az elmúlt években jelentősen, mintegy 800 ezerrel nőtt a munkában állók száma - hangsúlyozta, hozzátéve: néhány éve még 1-1,2 millióval kevesebben dolgoztak Magyarországon, mint például Csehországban, ami szintén rontotta a versenyképességet.

Ma jelentős a munkaerőhiány az országban, ez azonban normális jelenség, a magyar foglalkoztatottsági ráta még mindig két százalékponttal az uniós átlag alatt van - mondta az államtitkár, jelezve, hogy a szakképzés és a felnőttképzés átalakítása hosszú távon segíthet ezen a helyzeten.

Rámutatott: a
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:45
Az MNB-alapítványok vagyona az elmúlt negyedévben további 2 milliárd forinttal nőtt
forintot vállalati kötvényekben, és 21,105 milliárd forintot bankbetétben tartanak.

A közlemény szerint az alapítványok úgy tudták elérni a vagyonnövekedést, hogy 7 milliárd forint értékben 1400 oktatási, tudományos pályázatot is támogattak.

Az Európai Központi Bank iránymutatásaival összhangban leépítették államkötvény-állományukat és magasabb hozamú, biztonságos ingatlanbefektetések irányába csoportosították át azokat.

Az alapítványok értékteremtő munkájának eredményeként az elmúlt hónapokban adták át a felújított Várkert KIOSZK, valamint a budai Várban található egykori Óvárosháza épületét, amelyek a nagyközönség számára is elérhetőek és kortárs képzőművészeti, valamint oktatási, tudományos funkciót szolgálnak.

Kiemelték, az alapítványok a formából adódó szabályozás miatt is kötelesek megőrizni a rájuk bízott vagyont, azt nem költhetik el, csak befektethetik és annak hozamát használhatják fel tevékenységüknél. Az alapító által juttatott vagyont az alapítványok körültekintő
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:31
Skorpió
Légy kicsit elnézőbb mások gyengeségeivel szemben. Nem tudhatják,
hogy valójában csak a büszkeséged és az egoizmusod miatt viselkedsz
ilyen sértő módon. Nem bírod a veszteséget, minden helyzetből
győztesként akarsz kikerülni.

Megszállottan keresed a nagy szerelmet, miközben ott van előtted, csak
nem veszed észre. Méltatlan kalandokba hajszolod magad, ami csak
tovább ront a helyzeteden. Próbáld lenyugtatni pattanásig feszült
idegeidet és megzabolázni vad energiáidat. Ne aggódj, hogy bármiről
is lemaradsz. Koncentrálj inkább a valódi érzéseidre, vágyaidra, az
értelmetlen lázadás, pótcselekvés helyett. Ne a világot okold a bajaidért,
te is tehetsz arról, hogy ide jutottál. Tarts ki még egy kicsit, Szenvedésed
hamarosan véget ér. Közelebb állsz már az újjászületéshez, mint hinnéd.
Fordulóponthoz érkeztél. Engedd el a múltat, Vár egy szebb jövő!

Ideje átértékelni a kapcsolataidat és az anyagi helyzetedet. Szembe
kerülhetsz a
klarika47, 2018. szeptember 29. szombat, 17:16
A kávé napja - Kávékóstoló az Erzsébet téren
Szeptember végén számos országban ünneplik a kávé világnapját: a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges kóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket világszerte - közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Mint emlékeztettek, Magyarországon hetedik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, hogy az érdeklődőket bevezessék a kávé ízgazdag világába, idén pedig minden eddiginél gazdagabb programmal készülnek.

Nyolc mikropörkölő mutatkozik be termékeivel. Kiállít a By Beans Coffee, amely nemcsak svéd kávéját, hanem annak nemzetközi hírű pörkölőjét, Per Nordbyt is elhozza.

Jelen lesz a Casino Mocca, látványos standdal jön a Goosebumps.Coffee, ezúttal kiegészülve a 42 Coffee-val. A Lucky Cap Micro Roastery a Bányai Coffee-val és egy mozielőzetessel debütál, bemutatkozik a Steamhouse Café és a görög csúcskávé, a TAF.

Új vendég lesz az Impresso Coffee Lab, az olasz vonalat pedig a Caffé Vergnano erősíti. Kiegészítők a But First Coffee standján,
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 07:30
Szkripal-ügy - A Kremlnek nincs tudomása Csepiga elnöki kitüntetéséről
adatokhoz jutniuk. Emlékeztetett rá, hogy Moszkva a kezdetektől fogva felajánlotta együttműködését Londonnak.

"Lehetetlen és nagyon nehéz számunkra erről (a gyanúsítottak személyazonosságáról) vitát folytatnunk a tömegtájékoztatási eszközökkel. És nem is akarjuk ezt tenni. Nem lehetnek egy ilyen érzékeny ügyben, mint amilyen a Szkripal-incidens, vitapartnereink a tömegtájékoztatási eszközök" - mondta a szóvivő.

Peszkov megjegyezte: nem tudható, hogy a Szkripal-üggyel kapcsolatban az elmúlt hónapokban a brit lapokban és más országok sajtójában megjelent értesülések közül melyik hiteles és melyik nem. Ugyanígy vélekedett az incidenssel kapcsolatban elvégzett tényfeltárásokról.

Mint mondta, a Kreml nem akar többet részt venni ennek a kérdésnek a "habosításában", főleg úgy, hogy ebben a partnere a sajtó lenne. Azokra a sajtójelentésekre utalva, amelyek szerint a Csepigáról készült felvételek hasonlítanak Bosirovra, rosszallását fejezte ki. "Végül is nálunk a Vörös téren a mai napig tíz Sztálin és
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 16:43
Történelmi mélypontra került a horvát szociáldemokraták támogatottsága
szerint a HDZ továbbra is a legnagyobb támogatottságnak örvend, így a párt az első helyen végzett 29,2 százalékkal, és harmadik hónapja nő a támogatottsága. Az SDP bár egyelőre stagnál, megalakulása óta a legalacsonyabb a népszerűsége, 17,2 százalék.

A két nagy párton kívül az 5 százalékos parlamenti küszöböt az Élőlánc politikai szervezet (Zivi Zid) 12,6 százalékkal és a Híd Függetlenek Listája (Híd) 8,3 százalékkal lépte át. Előbbinek csökkent, még utóbbinak nőtt a támogatottsága az elmúlt hónapokban.

Horvátország évek óta rossz irányba halad - ezt jelenleg a szavazók 73 százaléka gondolja így. A kormány politikájával a megkérdezettek 63 százaléka nem ért egyet.

Szakértők szerint az SDP zsákutcába került, ahonnét nincs kiút, a párton belüli ellentétek teljesen megbénítják az SDP-t.

Úgy vélték: az SDP csaknem ötven tagja, köztük parlamenti képviselők, akik közel áltak Zoran Milanovic volt miniszterelnökhöz, a párt korábbi vezetőjéhez, most elégedetlenek, mert úgy érzik elvesztették az
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 11:47
1/235
Képek, videók
dohánytermelés2.jpg
cocco
2011. június 21. kedd, 22:27
dohánytermelés.jpg
cocco
2011. június 21. kedd, 22:27
dohánytermelés.JPG
cocco
2011. június 19. vasárnap, 07:45
Szamóca szeptemberben
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 22:03
Szeptemberben 01.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:18
Szeptemberben 02.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 03.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 04.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Szeptemberben 05.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Ő szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:16
Apjával szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:15
üdülés szeptemberben
zsolti76
2009. december 03. csütörtök, 12:08
Tíz Nap Szeptemberben.hu.
rambobby
2007. október 07. vasárnap, 15:48
István szeptemberben
steve_bp13
2006. szeptember 24. vasárnap, 13:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.