Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:57 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mint tisztán csillogó patak...
Kiss Gyula

Mint tisztán csillogó patak

nyugtatnak az igaz szavak.

Hazugság, sértés, sérelem,

átlát mindenen az értelem.Rosszindulat, pletykák sora,

belep mindent az idő pora.

Elfelejtődik a bú, s a bánat,

a vigasz magára nem várat.Ismét felragyog az új remény,

csillogó páncélja igen kemény.

Nem vághatja át már semmi,

magától tudja mit kell tenni.Áthatja a szeretet, a tiszta szív,

mely lángol, s újból visszahív.

Üstökösként száll fent az égen,

megtalálja az útját a sötét
kkm, 2017. június 19. hétfő, 13:45
Őseink hagyatékai Örökségünk
Nem lehet elégszer hangsúlyozni! "Őseidnek szent hitéhez, Nemzetednek gyökeréhez Testvér ne légy hűtlen soha!" Magyarországon Mindszentek és Halottak Napja van! Nem Halloween! Olvasd el, utána kiabálj!
Bár az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti, az mégis egy teljesen más hagyományokra épülő, ősi kelta ünnep. A keresztény hazánkban a katolikus hit elterjedésével, a Mindenszentek és Halottak Napja, a 11. században terjedt el széles körben, s a 14. században vált hivatalossá. A halottak napján mondott imádság a Halottak olvasója, amely öt tizedből áll, Jézus öt sebének emlékezetére. Az elhunyt szeretteinkről való megemlékezés, az értük való közbenjárás a purgatórium (tisztítótűz) beli szenvedéseik enyhítésére katolikus hittételen alapul. Vigasztalást nyújt a hátramaradottaknak, hogy így tehetnek valamit elköltözött szeretteikért imával, vezekléssel, szentmisével. A halottak napi gyászmisék az örök életről és a feltámadásról szólnak. mindig
koszegimarika, 2016. október 30. vasárnap, 16:42
Imádság
"Ó Isten, légy felmagasztalva a tulajdonaim felett...Légy felmagasztalva a barátságaimban. El vagyok szánva rá, hogy Te mindenekfölött állj, akkor is amikor elszigetelve és egyedül kell állnom a földön. Légy felmagasztalva a kényelmem fölött. Akkor is amikor az a testi kényelem elvesztését és nehéz kereszteket jelent, megtartom azt a fogadásomat amit ezen a napon tettem Te előtted. Légy felmagasztalva az én jó hírem felett. Tégy engem igyekvővé, hogy a Te kedvedet keressem akkor is ha ennek eredményeként a feledés homályába kell merülnöm és a nevem elfelejtődik mint egy álom. Emelkedj, Ó Uram, a Téged megillető tisztesség helyére, az ambícióim fölé, az általam szeretett és nem szeretett dolgok fölé, a családom fölé, az egészségem fölé, és még a saját életem fölé is. Hadd csökkenjek, hogy Te növekedjél; hadd süllyedjek alá, hogy Te felemelkedjél. Nyargaljál rajtam , mint ahogy Jeruzsálembe egy alázatos kis jószág hátán, egy szamár vemhén nyargaltál be, és hadd halljam ahogy a gyermekek kiáltják Feléd,
kalmanpiroska, 2016. szeptember 17. szombat, 14:09
Oscar-díj - Steven Spielberg a sokszínűséget támogatja
A háromszoros Oscar-díjas rendező és producer, akinek idén a Kémek hídja című filmje esélyes az Oscar-díjra, a The Hollywood Reporternek fejtette ki véleményét a hollywoodi díjszezonban nagy hullámokat verő kérdésben. Mint mondta, meglepte, hogy a Straight Outta Compton nem kapott jelölést a legjobb film mezőnyben, és Idris Elba sem lett jelölt a Beasts of No Nation című drámában alakított mellékszerepéért. Bírálta a filmakadémiát, amiért a helyzetet úgy akarja kezelni, hogy az idősebb és/vagy bizonyos ideje nem filmező tagok szavazati jogát megvonja.

"Nagy támogatója vagyok az Oscar-díjaknak. Meglepett, hogy néhányan nem kaptak jelölést. Meglepődtem, hogy Idris Elba nem lett jelölt. Szerintem színészként és mellékszereplőként az egyik legjobb alakítást ő nyújtotta. A feleségemmel még a premier hetében megnéztük a Straight Outta Comptont, és nagy hatással volt ránk. Hihetetlen volt. Nagyon meglepett, hogy kimaradt" - mondta.

A filmes ugyanakkor úgy gondolja, az elmúlt évek Oscar-történetének
velemenyezd, 2016. február 12. péntek, 15:42
Ne legyen az életünk az Ígéretek földje!
Van egy ősrégi mondás :
“Olyan szegények sose voltunk, hogy ígérni ne tudjunk."

Hányszor tettünk olyan ígéretet, amelyet már a kimondása pillanatában tudtuk, hogy nem teljesíthetjük? Mégis megígértük.
Néha megígérjük a lehetetlent is... Meggondolatlanul ígérünk. Majd úgy gondoljuk, hogy úgyis elfelejtődik a dolog. De megígérjük....

Ígérni egyszerű.
Hányszor hallottuk, hogy “amíg élek melletted leszek".
Aztán rövidebb hosszabb idő után valahogy minden megváltozik. Körbenézünk a világunkban és csak azt látjuk, a nagy ígéretekből nem lett semmi.
Mintha sosem lettek volna kimondva. Köddé váltak.
Lehet, hogy akkor érzéssel kimondott szavak voltak. De a szavak elszálltak, és nem maradt már semmi.

Ígérünk! És ígérünk! És nem tudjuk beváltani az ígéreteket.

Barátságok, szerelmek, emberi kapcsolatok mennek tönkre a be nem tartott ígéretek árnyékában.

“Sosem ígértem
klementinagidro, 2015. november 22. vasárnap, 13:35
Lelki méregtelenítés
jelentkeznek a "mérgezési" tünetek, hiszen a lelki okot nem szüntette meg egy léböjt kúra, vagy egy másféle méregtelenítő eljárás. A mérgeket a tudatban is semlegesíteni kell. Ennek a leghatásosabb módszere a megbocsájtás. Sokszor elmondtam már, ezúttal is szeretném hangsúlyozni, csak hogy tudatosítsam, hogy a megbocsájtás nem kimondott szó, nem bocsánatkérés, nem bűnlista elégetése, nem tűzön járás. Az emberiség legnagyobb része nem képes megbocsájtani. Lehet szóba áll azzal, aki megsértette, és idővel elfelejtődik a konfliktus, de a tudatalattijában tovább él és mérgezi őt. A megbocsátó embernek -ha már rögtön nem tudta megbocsájtani a konfliktust- hozzá kell tudnia férni a tudatalattijához és a megbocsájtás folyamatát alkalmazni a konfliktusra. Erről részletesebben a "Gondolatok a megbocsájtásról" című cikkben írtam. Ha megfogadjátok a tanácsomat, ti biztosan képesek lesztek a megbocsátásra... aki ráérzett a lényegére, mind meggyógyult.

Valójában bármilyen mintát akartok megváltoztatni
pacsakute, 2015. szeptember 29. kedd, 21:05
A középiskolákban tanítani kell a pénzügyi-gazdasági ismereteket
A pénzügyi és gazdasági ismeretek középiskolai oktatásának helyzetét és jövőjét körüljáró egész napos konferenciánPölöskei Gáborné, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatással szemben egyre erősebben megfogalmazódó elvárás a pénzügyi-gazdasági ismeretek oktatása,az akadémikus tudás már nem elég, a tanároknak módszereiket is folyamatosan fejleszteniük kell.

Lenner Áron Márk hangsúlyozta, hogy nemzetgazdasági érdek a pénzügyi kultúra fejlesztése, és ki kell nevelni egy új, pénzügyileg tudatos generációt. Mint mondta, az alacsony vállalkozói hajlandóságon több ponton is igyekszik javítani a kormány: szükség van hiteles vállalkozói példák bemutatására, ezért például az NGM havi rendszerességgel vállalkozói díjakat is átad, elkezdődött a pénzügyi és vállalkozási ismeretek tanítása a köznevelésben, és gyakorlatorientált lett a szakképzés.

Ezenkívül több, európai uniós
velemenyezd, 2015. április 16. csütörtök, 12:22
Melyik a leggagyibb zenés videoklip amit valaha láttál?
Bocsánatot kérek mindazoktól, akik megemlékeztek Ferenc névnap alkalmából és köszönöm szépen . Még csak most tévedtem erre a kérdésre és nem tudtam róla.
Nagyon jól esik, annak ellenére, hogy októberben tartom, de hát ez nem von le semmit a köszöntés értékéből .
Már előre, sőt visszamenőleg is bocsánatot kérek minden elmaradt ünnepi megemlékezés miatt . Valahogyan mindig elfelejtődik . Még a sajátjaimra is figyelmeztetni kell . Valami genetikai hiányosság .
(legalább egy hibája legyan az embernek :D )
feerko, 2014. december 17. szerda, 12:18
Koleszterinről
Igazságok és tévhitek a koleszterin mumusról

Manapság már szinte mindenki tudja, hogy az egészség megőrzésének fontos
része a magas koleszterinszint elkerülése, csakhogy az a lényeges információ
gyakran elfelejtődik, hogy a koleszterin a szervezet nélkülözhetetlen alkotó
része is egyben.

A koleszterin nagy részét (70-80 százalékát) maga a szervezet állítja elő, és
csak a fennmaradó rész képződik az elfogyasztott táplálékból. Mint ismeretes,
kétféle koleszterin van, és ezek egyensúlya adja az egészséges koleszterin
szintet.

Az LDL koleszterin a "rossz fiú", amely felelős azért, hogy a koleszterin lerakódik
az artériákban, és így közrejátszik azok elzáródásában. A "jófiú" a HDL koleszterin
az, melyet ma már hasznosnak tartanak. Amolyan "aknaszedőként" működik,
visszajuttatja a koleszterint a májba, ahol feldolgozásra kerül, kiválasztódik és
lebomlik a szervezetből.

A koleszterinszint korfüggő

A
tripike, 2014. augusztus 11. hétfő, 15:51
Kegyetlenül elbánt velem a barátnőm!
azért is, mert ezzel megkérdőjeleződik a korábban átélt összes kellemes idő, emlék.
És igen, fel kell tenni a kikerülhetetlen kérdést: hogy lehettem ennyire vak? Mi volt igaz abból, amit erről a két emberről gondoltam? Csak bennük volt a hiba? A kérdések egyértelműek, a válaszok nem.

Nem kell azt hinni, hogy a barátnőnk nem volt a barátnőnk, és csak rosszat akart nekünk. Ahogy a férj sem akarta okvetlenül megcsalni a feleségét. De akadnak helyzetek, amikor előtör bennünk az önzés, és elfelejtődik a másik. A munkanélküliség fenyegető réme sokakban felülírja a tisztességről való elképzeléseket. Ha süllyed a hajó, egyesek önfeláldozóan kitartanak - mások viszont fejvesztetten menekülnek.

Fogadja el, hogy a barátnője az utóbbi kategóriába tartozik, hiába tartotta ennél többre. Ahogy a férje is gyengébbnek bizonyult a vártnál. Vagy talán ön teszi túl magasra a mércét? És emiatt könnyebb volt nekik egymásra találni, mint önnek megfelelni. Érdemes lenne végiggondolni, mi lenne a
horvathnemagdi, 2014. június 14. szombat, 12:03
Köszönöm édesanyám: olvasóink történetei
hogy kalácsravalót megkapd. Délután újra karomba zárhatlak, hogy reggelig megint az enyém maradhass...

Én mint e DRÁGA ÉDESANYÁMTÓL régi nagyon szép emlékekbe kutatva leírom, hogy akkor mit is éreztem, milyen ÖNZETLEN, ODAADÓ, HŰSÉGES, NAGYON RAGASZKODÓ A GYERMEKEIHEZ ÉS NAGYON, DE NAGYON SZERETŐ ÉDESANYÁM élete, velünk teli napjai, ami mindennap megküzdeni jelszóval ébresztette és még munkába is járt - és mindezt csak Ő.

Az osztálytársadalmak kialakulása folyamán valahogy elfelejtődik a gyermek. Legalábbis a gyermekek sajátos személyisége, s ezzel együtt a belső világa a mese, a költészte iránt érzett sajátos igénye is.

A gyermeknek tehát mindenről lehet verset mondani, ami őt valamilyen formában érinti. Gyermekvers nem csupán részvilágot ragyogtat fel előtte, az ő hihetetlenül teljes kis világában.
A boldogság olyan, mint a bársony, ölébe vesz elaltat az álom, az öröm gidalábon ugrik a gyermek nyomába, bánat mindig elkerüli mára, nem jár már inogva, ugrál a
horvathnemagdi, 2014. május 04. vasárnap, 08:12
1/4
Képek, videók
sos jhózsi gyulája..jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 11:50
Reviczky Gyula Pünkösd ü
maria_kadar_148
2018. május 20. vasárnap, 23:06
szalánci gyula.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 20:49
0 Kenéz gyula emlékére ír
lovaszmarika
2018. április 17. kedd, 12:11
gyula névv.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:14
gyula névg8.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:14
gyula névf.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:14
gyula névd.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:13
gyula névc.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:13
Ferenczik Gyula- Jó éjsza
katalin_53
2018. április 12. csütörtök, 13:16
Szavak és igazság
nessie_graf
2008. július 24. csütörtök, 00:17
A vígaszt adó Krisztus
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:32
Ó, Vígasz.jpg
chillik
2017. szeptember 01. péntek, 04:29
Vigasz 01.jpg
chillik
2017. május 01. hétfő, 06:34
Vigasz 02.jpg
chillik
2017. május 01. hétfő, 06:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.