Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:05 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A múlt évinél ötödével többet fordít halasításra idén a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.
Hal védjegy bevezetése és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. által elindított, évek óta sikeresen működő Pecasuli program egyaránt hozzájárult ezekhez a sikerekhez az ismeretek gyarapításával és szemléletformálással - hangsúlyozta.

Hegedűs Gábor ismertetése szerint, bár a horgásznapok száma - elsősorban a kedvezőtlen őszi időjárás és vízállás, valamint a horgászati szokások átalakulása miatt - tavaly mintegy tízezerrel, 68 000-re csökkent, a horgászok és az eladott horgászjegyek mennyisége nagyjából megegyezik az elmúlt években megszokottal. Engedélyeik árát 2018-ban immár harmadik éve nem emelték, a gyerekek pedig 14 éves korig januártól ingyen horgászhatnak a Tisza-tavon,a lehetőséggel szerinte idén várhatóan 3000-nél több fiatal él majd.

A társaság pénzügyi helyzete a kezdetek óta kiegyensúlyozott, bevételeik kizárólag a területi engedélyekből származnak. A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. éves árbevétele 2017-ben 240 millió forint volt, mely mintegy 5 millió
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 18:34
KSH: 700 millió euró felett volt a külkereskedelmi többlet 2017 novemberében
novemberitől, a feldolgozott termékek exportja viszont 18,2 százalékkal nőtt.

Az élelmiszerexport 3,5 százalékos emelkedése a legalacsonyabb volt a múlt év első tizenegy hónapja alatt. Importban viszont 10,2 százalékos növekedést mutatott az élelmiszerek, italok és dohánytermékek behozatala, míg a gépimport csak 2,7 százalékkal nőtt.

Az energiahordozók importja euróban 18,4, és forintban is hasonló 19,3 százalékos növekedést mutat, míg változatlan áron számolva 2,5 százalékkal csökkent a behozatal mennyisége az előző havi 27,1 százalékos emelkedés után. A kőolaj és kőolajtermékek behozatala mintegy ötödével csökkent és a villamos energia behozatala is kismértékben elmaradt a 2016. novemberitől. A gáz importja ezzel szemben több mint negyedével emelkedett közölte a KSH.

Az Európai Unió országaiba irányuló kivitel novemberben 6,9, az első tizenegy hónapban 8,4 százalékkal nőtt euróban, míg az unión kívülre 4,5, illetve 10,8 százalékos volt a növekedés üteme. Az Ázsiába eladott export
velemenyezd, 2018. február 02. péntek, 10:21
Szennyezett szeszt foglaltak le a pénzügyi nyomozók Polgáron
házkutatások eredményeként kiderült, hogy az elkövetők házilag pancsolt szesszel kereskednek több megyében is. A nyomozással egy időben a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzéseket is végeztek.

A helyszínen a NAV szakértői intézetének mobillaborja kimutatta, hogy a szesz szennyezett, emberi fogyasztásra alkalmatlan. A 95 százalékos szeszen kívül színező és ízesítő anyagokat, illetve szűrő- és szivattyú-berendezéseket is találtak. Ezekkel a gépekkel a 30 hektoliter alapanyagból több mint kétszeres mennyiségű alkoholos italt lehetett volna előállítani.

A nyomozók megtalálták a füzetekben vezetett eladási listákat, amelyekből kiderült, hova kerülhettek a házi gyártású italok. A vevők kiléte, az eladott mennyiség elemzése még nem zárult le - jelezte Kovács Dorina.

Hozzátette: a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának miskolci nyomozói költségvetési csalás és orgazdaság gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A tetten ért elkövetőket gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Egyikük
velemenyezd, 2018. január 30. kedd, 10:11
Magyar borokat népszerűsít és értékesít külföldön a Tesco
biztos keresletet jelent a magyar borok számára.

A helyettes államtitkár megjegyezte azt is: Wine Concept borok értékesítése az Egyesült Királyságban azzal a közvetett hatással is járhat, hogy brit borkedvelők a magyar borok miatt látogatnak majd Magyarországra. Az MTI-nek elmondta: az együttműködés más Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok számára is nyitott lehetőség.

Petkovits Gábor, a Wine Concept Zrt. értékesítési vezetője beszámolt arról, hogy az utóbbi egy évben az eladott mennyiség már elérte a félmillió palackot, és folyamatosan emelkedik.

A 22 magyar borrégió, a még több borfajta, és pincészet között még a magyar borkedvelőknek is nehéz kiigazodni, a külföldi borfogyasztóknak pedig végképp túl bonyolult. Ezért jött létre a Wine Concept ernyőmárka, amely egy név alatt az ország 5 borégiójából (Balaton, Eger, Szekszárd, Tokaj, Villány) 18 különböző típusú palackozott bort kínál a vásárlóknak - mondta Petkovics Gábor.

Matt Simister elmondta: a jövő év
velemenyezd, 2017. december 07. csütörtök, 18:40
Nyolc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő mélykúti férfit
Előbb hetente háromszor 5-6 gramm, az utcán kristálynak hívott kábítószert vett át és adott el, majd 2016 januárjától a herbál elnevezésű drogot terjesztette. Az eladott kábítószerért járó pénzzel rendszeresen elszámolt, a szállítójával előre megegyezett áron felüli bevételét pedig megtarthatta.

A forgalom növelése érdekében a vádlottak a mélykúti lakásukon bulikat szerveztek, ahol a meghívottaknak adták el a drogot. A házaspárnak kialakult a vevőköre, de a vásárlók kiléte és az értékesített drog mennyisége az eljárás során sok esetben nem volt megállapítható.

A férfi 2016. február 12-én éppen a vásárolt drogot csomagolta, amikor a nyomozók házkutatást tartottak nála. Az ott lefoglalt kábítószer hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának csaknem négyszerese volt, emellett találtak csekély mennyiségű pszichoaktív anyagot is.

Az ítélőtábla - tekintettel a súlyos, nyolcéves fegyházbüntetésre - elrendelte az eddig szabadlábon védekező férfi azonnali őrizetbe vételét, így a
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 13:03
Több ezer tonna csoki fogy az ünnepek idején
Az édességgyártók becslése szerint tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttünk karácsonyi finomságokra.A választás során ma már a legfontosabb az, hogy valódi csokoládéból készüljön a termék, míg az ár csupán a harmadik helyet foglalja el a fogyasztói döntéshozatalban
A pia­ci szereplők szerint az eladott mennyiség évről évre kissé csökken, míg az árbevétel stagnál. A szövetség becslése alapján tavaly összességében 3,4 milliárd forint értékben fogyott a szezonális édességekből, ami 655 tonnának felel meg.

Szaloncukorból eközben - 5,5-6 milliárd forint értékben - 3500-4000 tonna került a kosarakba. A legjobban minden évben a hagyományos csokoládémikulás fogy, az ünnepi édességpiac több mint 60 százalékát lefedve. A második helyen a hagyományos ajándékcsomag és az adventi kalendárium áll, 10-10 százalékos részesedéssel.

A legkedveltebb szaloncukor továbbra is a zselés, a marcipános,
bordat, 2017. november 21. kedd, 13:42
Érdekességek,---Marikától...
következik be.

Átlagosan 15-ször annyi sót fogyasztunk, mint borsot.

Az áramütések 60%-a viharos időben végzett telefonbeszélgetés során következik be.

Az első spanyol telepesek különböző méretű, állatcsontokból faragott gömböket használtak fizetőeszközként.

Az esküvő-üzletágban dolgozók 37 %-a soha nem házasodik meg. Azoknak, akik ebben a szakmában dolgoznak, és házasságra lépnek, 97 %-a válik el két éven belül.

A szájharmonika a világon a legnagyobb mennyiségben eladott hangszer.

Az angliai Stonehenge 1500 évvel idősebb, mint a római Colosseum.

A világ legkisebb szigete, amely ország státuszt kapott a polinéziai szigetvilágban található Pitcairn. Területe mindössze 4,53 négyzetkilométer.

A világ legrövidebb folyója az USA Oregon államában található D River, amely mindössze 40 méter hosszú

Az emberi testben keringő vér körülbelül egy perc alatt tesz meg egy teljes kört.

A páncélos lovagok annak
gabfe, 2017. október 25. szerda, 13:52
Áder János: ideje cselekedni, mert feléljük a Föld "természeti tőkéjét"
valamennyi tagországának teljes éves kibocsátása.

Ráadásul a hajózás felelős a kén-dioxid-kibocsátás 13 és a nitrogén-oxid-kibocsátás 15 százalékáért - tette hozzá az államfő.

A köztársasági elnök elkerülhetetlen nevezte a hajók üzemanyag-fogyasztásának hatékonyabbá tételét, az emisszió csökkentését, valamint azt, hogy a Párizsi Megállapodást a tengerhajózásra is kiterjesszék.

Érdemes elgondolkodni azon, hogy a kereskedelemben a reklámhordozó, tehát nem a fogyaszthatóságot erősítő csomagolás mennyisége sok terméknél megközelíti az eladott áru tömegét. Az ipar és a kereskedelem rengeteg műanyagot használ csomagolóanyagként - hívta fel a figyelmet Áder János.

Megjegyezte: ma percenként öntenek a tengerekbe egy kukásautónyi szemetet, és már Argentína nagyságú hulladéksziget úszik a vizeken. Úgy vélte, ha ez a tendencia folytatódik, 2050-re több műanyaghulladék lesz a tengerekben, mint hal.

Átlagosan 20-30 percig használunk egy műanyagzacskót, de a természetnek 200 évre van szüksége,
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 10:42
Szennyezett tojás - Számos élelmiszerben mutattak ki fipronilt Németországban
A fipronillal szennyezett belga és holland tojások ügyében a német hatóságok már augusztusban nagyszabású vizsgálatot indítottak annak megállapítására, hogy bekerült-e az élelmiszerláncba a nagyobb mennyiségben egészségre káros anyag. A tervek szerint október végéig nagyjából 800 mintát elemeznek.

A szövetségi mezőgazdasági minisztériumba eddig 473 minta vizsgálati eredménye futott be. Fipronilt 103 mintában találtak, 25-ben feltűnően nagy mennyiségben, ezek közül 5-ben a határértéket meghaladó koncentrációban. A szennyezett élelmiszerek köre változatos, van köztük tojáslikőr, száraztészta, tojáspor, tojássaláta és pékáru is.

A Süddeutsche Zeitung kiemelte, hogy a jogszabályok alapján a legkisebb mennyiség esetén is el lehet rendelni a fipronilt tartalmazó élelmiszerek visszahívását, de a német hatóságok csak a szennyezett tojások forgalmazását tiltották meg, és a tojást tartalmazó feldolgozott termékek ügyében "eddig különösen szelídek" voltak.

Például Észak-Rajna-Vesztfália
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 14:22
Tallóztam
be.

Átlagosan 15-ször annyi sót fogyasztunk, mint borsot.

Az áramütések 60%-a viharos időben végzett telefonbeszélgetés során
következik be.

Az első spanyol telepesek különböző méretű, állatcsontokból faragott
gömböket használtak fizetőeszközként.

Az esküvő-üzletágban dolgozók 37 %-a soha nem házasodik meg. Azoknak, akik
ebben a szakmában dolgoznak, és házasságra lépnek, 97 %-a válik el két éven
belül.

A szájharmonika a világon a legnagyobb mennyiségben eladott hangszer.

Az angliai Stonehenge 1500 évvel idősebb, mint a római Colosseum.

A világ legkisebb szigete, amely ország státuszt kapott a polinéziai
szigetvilágban található Pitcairn. Területe mindössze 4,53
négyzetkilométer.

A világ legrövidebb folyója az USA Oregon államában található D River,
amely mindössze 40 méter hosszú

Az emberi testben keringő vér körülbelül egy perc alatt tesz meg egy
horvathnemagdi, 2017. október 10. kedd, 05:45
1/20
Képek, videók
Tisza tavi csónak túrán
erzsikepuskas
2013. október 24. csütörtök, 08:56
Tisza-tavi_naplemente. jpg
k_e_timi
2010. december 11. szombat, 18:54
Tisza-tavi látkép
levente500
2009. július 14. kedd, 18:46
Tisza-tavi nyaralonk
szilay
2007. december 13. csütörtök, 11:14
Évinél, karácsonykor
orban47
2014. december 25. csütörtök, 20:14
Évinél
orban47
2014. augusztus 10. vasárnap, 13:39
Évinél Markosszal
orban47
2011. július 21. csütörtök, 21:06
Évinél
hofstadterborbala
2008. július 20. vasárnap, 00:44
csillagászati ismeretek.P
astropapa58
2016. december 18. vasárnap, 15:12
Földrajzi ismeretek.jpg
schama
2006. június 14. szerda, 12:35
horgásznak/b
aruncus
2016. május 01. vasárnap, 17:11
horgásznak/a
aruncus
2016. május 01. vasárnap, 17:10
horgásznak
aruncus
2016. május 01. vasárnap, 17:09
Apa és fia horgásznak (br
farkas1945
2013. november 06. szerda, 10:43
Fiam és unokám horgásznak
halasidezsone
2009. augusztus 08. szombat, 15:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.