Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 14:20 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Júliusban az infláció nem változott, a maginfláció emelkedett az Egyesült Államokban
Júliusban szezonális kiigazítással a piaci várakozásoknak megfelelően 0,2 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest a fogyasztói árindex az Egyesült Államokban a júniusi 0,1 százalékos havi áremelkedés után.

Az energia- és élelmiszerárak figyelmen kívül hagyásával kalkulált havi árindex 0,2 százalékkal, a júniusival és a piaci várakozásokkal is megegyező mértékben emelkedett júliusban is.

A fogyasztói árak éves emelkedésének mértéke 2,9 százalék volt júliusban, az előző havi hat éves csúccsal megegyező. A piac 3,0 százalékos inflációt várt júliusra.

Az élelmiszer- és energiaárak nélkül kalkulált maginfláció 2,4 százalékkal, 2008 szeptembere óta a legnagyobb mértékben emelkedett júliusban. Júniusban 2,3 százalék volt az éves áremelkedés és a piac júliusra is ezzel megegyező maginflációt várt.

Az élelmiszerárak 1,2 százalékkal, az energiaárak 12,1 százalékkal emelkedtek júliusban éves bázison. https://www.bls.gov/news.release/cpi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 14:57
Politológus: tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága, az ellenzéki pártok válságban vannak
Deák Dániel azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz-KDNP négy közvélemény-kutató intézet méréseinek átlaga alapján az előző havihoz hasonlóan 53 százalékot érne el egy most vasárnap tartandó választáson, azt mondta: általában azt látni, hogy a választáson győztes párt tudja növelni a népszerűségét, azonban ez a növekedés nem magyarázható csupán ezzel.Szerinte a növekedés oka, hogy a "választók már előretekintenek": kevesebb mint 10 hónap múlva lesz az európai parlamenti választás, amelynek "jelen pillanatban nagyon komoly tétje van, hiszen amit április 8-án Magyarországon meg tudtak üzenni a választók, azt most európai szinten is ki tudják mondani".A politológus szerint a pártok kínálata alapján azt látni, hogy jelenleg kizárólag a Fidesz-KDNP tud válaszokat adni azokra a kihívásokra, amelyek Európát érik.Az ellenzéki pártokról szólva azt mondta, szinte mindegyik vezetési válsággal küzd. Szerinte a legnagyobb bajban a Jobbik van, a párt elvesztette a vezetőjét, és
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:31
Júliusban nem változtak a termelői árak az Egyesült Államokban
Júliusban a várt 0,2 százalékos növekedés helyett változatlanok maradtak szezonális kiigazítással a termelői árak az Egyesült Államokban az előző havihoz, júniushoz képest, amikor 0,3 százalék volt a havi növekedés.

A termelt javak ára 0,1 százalékkal emelkedett júliusban, a júniusival megegyező mértékben, annak ellenére is, hogy az energiaárak 0,5 százalékkal, az élelmiszerek termelői ára pedig 0,1 százalékkal csökkent. A szolgáltatások ára viszont 0,1 százalékkal csökkent, ezen belül is 0,8 százalékkal a kereskedelmi szolgáltatásoké.

A termelői árak energia- és élelmiszerárak nélkül kalkulált emelkedése havi bázison 0,1 százalék volt júliusban, szintén alacsonyabb a várt 0,2 százaléknál és alacsonyabb a júniusi 0,3 százaléknál.

Éves bázison a termelői árak 3,3 százalékkal emelkedtek júliusban, a maginfláció pedig 2,8 százalékos volt. Júniusban 3,4 százalék volt az éves áremelkedés, a maginfláció pedig 2,7 százalék. A piac a júniusival megegyező, 3,4 százalékos termelőiár-inflációt
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:12
Júliusban lassult a németországi infláció
A Destatis szerint júliusban az előző havihoz képest 0,3 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban, az egy évvel korábbihoz képest pedig 2,0 százalékkal.

Júniusban 0,1 százalék volt a havi és 2,1 százalék az éves áremelkedés. Júliusra a piacok 0,4 százalékos havi és 2,1 százalékos éves áremelkedést vártak.

Az uniós összehasonlítási célokra kalkulált harmonizált fogyasztói árindex havi bázison 0,4 százalékkal, éves bázison 2,1 százalékkal emelkedett júliusban. Júniusban 0,1 százalék volt a havi és 2,1 százalék az éves áremelkedés. https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitteilungen /2018/07/PD18_279_611.html
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 14:29
Minimálisan romlott júliusban a GfK német fogyasztói hangulatindexe
A nürnbergi gazdaságkutató intézet németországi fogyasztói hangulatindexe 10,6 pont lett a júniusi 10,7 pont után. Szakértők a júniusival megegyező mutatóra számítottak.

Az idei évet 11,0 ponton kezdte a mutató, egy évvel ezelőtt, tavaly júliusban pedig 10,6 ponton állt. A januári 11,0 pont a 2002-es gazdasági válság óta a legmagasabb értéke volt az indexnek. Korábban, 2001-ben 16,80 pontra is volt példa.

A GfK elemzői a fogyasztói hangulatindex év eleje óta tartó csökkenését elsősorban az Egyesült Államokkal kibontakozó kereskedelmi ellentétekre vezetik vissza.

Az index alkotóelemei közül a fogyasztók gazdasági kilátásokról alkotott véleményét számszerűsítő mutató júliusban az előző haviról 7,6 ponttal,15,7 pontra csökkent. Hasonlóan alacsony értékre legutóbb 2017 februárjában volt példa, amikor 9,7 ponton állt a mutató. A tavaly júliusi értékhez képest pedig az idei júliusi csaknem 29 pontos csökkenés.

A fogyasztók megítélése a gazdasági kilátásokról egybeesik a gazdaságkutató
velemenyezd, 2018. július 26. csütörtök, 09:11
A szolgáltatóipar támogatta az euróövezeti gazdaság teljesítményét júniusban
A szolgáltatóipari és feldolgozóipari adatok összesítésével képzett kompozit BMI júniusi előzetes értéke 54,8 pontra, a két hónappal korábbi szintre emelkedett a májusi 54,1 pontos 18 havi mélypontról. Elemzők csökkenést, 53,7 pontot vártak júniusra.

A kompozit BMI júniusi értéke az előző havihoz képest elért csekély növekedésével együtt is 17 hónapja, közel másfél éve a leglassúbb teljesítménynövekedési ütemet tükrözi az euróövezetben.

A szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) júniusi előzetes értéke 55,0 pontra, négy havi csúcsra emelkedett a májusi 53,8 pontról. Elemzők csekély csökkenést, 53,7 pontot vártak.

A feldolgozóipari BMI előzetes értéke viszont a várakozásoknak megfelelően 55,0 pontra, 18 havi mélypontra csökkent a májusi 55,5 pontról.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének a növekedését, 50 pont alatti értéke pedig csökkenését jelzi.

Chris Williamson, az IHS Markit vezető közgazdásza a felmérés megállapításait kommentálva
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 11:11
Májusban csökkent a használt lakások eladása az Egyesült Államokban
A használt lakások eladása az előző havihoz képest 0,4 százalékkal csökkent májusban szezonális kiigazítással és évesítve 5,43 millióra.

A májusi lakáseladások száma 0,3 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól és sorban a harmadik éves csökkenés.

Az előző hónapban, áprilisban a lakáseladások havi 2,7 százalékkal csökkentek évesített 5,45 millióra.

Májusra a piac 1,5 százalékos havi növekedést várt és 5,52 milliós évesített értékesítést.Az eladott lakások medián ára 264 ezer dollárra emelkedett az áprilisi 257 ezer dollárról.https://www.nar.realtor/newsroom/existing-home-sales-bac kpedal-decrease-04-percent-in-may
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 16:21
Nőtt májusban a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban
Májusban az elemzők által várt 1,4 százalék helyett az előző havihoz képest 5,0 százalékkal, 2007 júliusa óta a legnagyobb ütemben nőtt a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban. Áprilisban 3,1 százalékkal csökkent a megkezdett lakásépítések száma az előző havihoz képest.

Szezonális kiigazítással a megkezdett lakásépítések száma évesítve elérte májusban az 1,350 milliót. Elemzők 1,310 milliót vártak az áprilisi 1,286 millió után.

A kiadott építési engedélyek száma ugyanakkor 4,6 százalékkal csökkent májusban az előző havihoz képest, szezonális kiigazítással és évesítve 1,301 millióra. A piac 1,4 százalékos csökkenést várt 1,350 millióra. Áprilisban 1,8 százalékkal csökkent a kiadott engedélyek száma 1,364 millióra.
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 15:02
Elemzők szerint az építőiparban továbbra is gond a kapacitáshiány
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken tette közzé, hogy áprilisban az építőipari termelés 14,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése áprilisban 6,5 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten. Az év első négy hónapjában az építőipari termelés 17,5 százalékkal emelkedett.

Tatár Tibor, a Futureal-csoporthoz tartozó Futureal Development vezérigazgatója azt hangsúlyozta, hogy az építőiparban dolgozók összlétszámának csökkenése ugyan megállt, de továbbra is 60 ezren hiányoznak a szektorból a tíz évvel ezelőtti állapothoz képest.

A vezérigazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a kapacitáshiány megnyújtja a kivitelezési időszakot, egy átlagos irodaház immár 23-24 hónap alatt készül el, szemben az építőipari boom előtti 18-20 hónappal. Az irodafejlesztők költségeinek növekedését kompenzálta valamelyest a hozamok csökkenése és a bérleti díjak növekedése. A fejlesztőkre ugyanakkor költségoldalról
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 10:51
KSH: áprilisban 14 százalékkal nőtt az építőipar termelése
A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése áprilisban 6,5 százalékkal emelkedett az előző havihoz mérten azt követően, hogy márciusban 10,4, februárban 5,2 százalékkal csökkent.

Az épületek építésének volumene 7,0, az egyéb építményeké 24,9 százalékkal nőtt éves összehasonlításban az előző havi szerény 0,2, illetve 4,1 százalékos emelkedést követően. Az épületeknél az ipari épületek, az egyéb építményeknél az út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az év első négy hónapjában az építőipari termelés 17,5 százalékkal emelkedett.A megkötött új szerződések volumene 47,0 százalékkal nőtt, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 35,4, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 54,5 százalékkal emelkedett. Áprilisban az irodaépületek mellett ipari és oktatási épületek építésére kötöttek nagy értékű új szerződéseket. Az egyéb építmények közül a közmű- és szennyvíztisztító telepek építésére kötött szerződések voltak
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 09:31
A vártnál kevésbé nőtt az euróövezeti ipari termelés áprilisban
Az Európai Unió statisztikai intézete, az Eurostat szerdán azt közölte, hogy az euróövezet 19 tagállamában a várt 2,8 százalék helyett 1,7 százalékkal nőtt az ipari termelés áprilisban az egy évvel korábbihoz képest. Márciusban 3,2 százalékos növekedést jegyeztek fel.

Az előző havihoz képest az ipari termelés 0,9 százalékkal zsugorodott a márciusi 0,6 százalék növekedés után. Szakértők kisebb, 0,5 százalékos csökkenést vártak áprilisra.

Az Európai Unió 28 tagállamában 0,8 százalékkal csökkent az ipari termelés áprilisban az előző havihoz képest, és 1,7 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Havi összevetésben az ipari termelés legnagyobb csökkenését Litvániában regisztrálták áprilisban, 7,9 százalékosat. Hollandiában 4,4 százalék, Görögországban 3,3 százalék volt a havi csökkenés.

A legnagyobb havi növekedést Írország érte el, 9,1 százalékot, Románia 2,1 százalékot, Dánia pedig 0,8 százalékot.

Éves bázison Szlovéniában nőtt a legnagyobb mértékben, 6,9 százalékkal az
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 11:51
Áprilisban váratlanul csökkent a német ipari termelés
Az ipari termelés áprilisban ár, naptári és szezonális kiigazítással 1 százalékkal csökkent az előző havihoz képest a várt 0,3 százalékos növekedés helyett. Márciusban 1,7 százalékos volt az ipari termelés növekedése az előző havihoz képest.

A fogyasztási cikkek termelése áprilisban 2,1 százalékkal csökkent az előző havihoz viszonyítva, a félkész termékeké 2,0 százalékkal, a tőkejavaké pedig 1,3 százalékkal. Az építőipar termelése ezzel szemben 3,3 százalékkal emelkedett.

Az egy évvel korábbihoz képest áprilisban az ipari termelés 2,0 százalékkal nőtt, kisebb mértékben az előző havi, márciusi 3,8 százalékos éves növekedésnél.https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Press emitteilungen/2018/06/PD18_202_421.html
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 09:25
1/38
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Emelkedett hangulat
lcsucsu
2008. augusztus 03. vasárnap, 20:14
Lehel piaci ballada 01.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 02.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:03
Lehel piaci ballada 03.jp
chillik
2016. november 03. csütörtök, 06:02
Igazi piaci lángos.JPG
cipello
2013. szeptember 01. vasárnap, 16:35
Igazi piaci lángos.jpg
cipello
2013. július 08. hétfő, 14:31
Igazi piaci lángos
airam41
2013. július 03. szerda, 20:32
Veszprém piaci Manó.jpg
dnemethk
2013. január 05. szombat, 14:03
Piaci kaja
gossermb
2006. október 26. csütörtök, 14:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.