Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:50 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szeptemberben nőttek a termelői árak az Egyesült Államokban
Szeptemberben a termelői árak 0,2 százalékkal, a piaci várakozásoknak megfelelő mértékben nőttek az előző havihoz képest. Augusztusban 0,1 százalékkal csökkentek, júliusban nem változtak a termelői árak havi bázison.

A szolgáltatások termelői ára 0,3 százalékkal emelkedett szeptemberben, a késztermékeké pedig 0,1 százalékkal csökkent.

Az élelmiszerek és az energia árának figyelmen kívül hagyásával kalkulált termelői maginfláció a várakozásoknak megfelelő 0,2 százalék lett szeptemberben az augusztusi mínusz 0,1 százalék után.

Az előző évihez képest 2,6 százalékkal nőttek a termelői árak szeptemberben a várt 2,8 százalék helyett. Augusztusban 2,8 százalék volt a termelői árak éves növekedése, júliusban pedig 3,3 százalék.https://www.bls.gov/news.release/ppi.nr0.htm
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 15:01
MNB: nem változtak az inflációt megragadó mutatók
Az MNB honlapján kedden közzétett dokumentum szerint az előző havihoz viszonyított 0,2 százalékos inflációnövekedést a volatilis feldolgozatlan élelmiszerek áremelkedése okozta. Az augusztushoz képest 0,1 százalékos maginflációt a dohánytermékek jövedékiadó-emelésének tulajdonítják.

A jegybanki elemzés alapján az iparcikkek szezonálisan igazított árai az előző hónaphoz képest enyhén nőttek, a tartós és a nem tartós iparcikkek és a tartós iparcikkek ára egyaránt emelkedett, az utóbbi mögött az MNB szerint főként az új és használt személygépkocsik árának változása áll. Ennek árazását a külföldről behozott termékek mérsékelt inflációja és a folyamatosan élénkülő belföldi kereslet kettős hatása alakítja - írták.

A szeptemberben 0,2 százalékkal dráguló piaci szolgáltatások árdinamikája a korábbi évek szezonalitásánál enyhén magasabb a jegybank szerint. A feldolgozatlan élelmiszerek szezonálisan kiigazított árainak a vártnál nagyobb emelkedését főként a friss zöldségek árának növekedésével
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 16:42
Augusztusban csökkent éves bázison a német külkereskedelmi többlet
Augusztusban a német áruexport az egy évvel korábbihoz képest 2,2 százalékkal 105,2 milliárd euróra, az import pedig 6,2 százalékkal 88,1 milliárd euróra emelkedett.

Az augusztusi export szezonális és naptári kiigazítással az előző havihoz képest 0,1 százalékkal csökkent, az import szintén kiigazításokkal 2,2 százalékkal csökkent.

Augusztusban 17,2 milliárd euró külkereskedelmi többlete alakult ki Németországnak a 2017 augusztusi 20,0 milliárd után. A januártól augusztusig terjedő periódus külkereskedelmi többlete 155,9 milliárd euróra csökkent a tavalyi azonos periódus 160,1 milliárd eurójáról.

Naptári és szezonális kiigazítással az augusztusi külkereskedelmi többlet 18,3 milliárd euró lett a júliusi 15,9 milliárd után, nagyobb az elemzők által augusztusra várt 16,4 milliárd eurónál. Az augusztusi folyó fizetési mérleg 15,3 milliárd euró többletet mutatott, kisebbet az egy évvel korábbi 17,8 milliárd eurónál.

Az Európai Unió tagállamaiba augusztusban 59,3 milliárd eurót tett ki a
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 09:00
Augusztusban csökkent a német ipari termelés
Augusztusban 0,3 százalékkal csökkent a szezonálisan és naptárhatással kiigazított ipari termelés Németországban az előző havihoz képest. Júliusban 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés egy hónap alatt, augusztusra pedig 0,4 százalékos növekedést vártak a piacok.

A feldolgozóiparban 0,1 százalékkal csökkent a termelés az előző havihoz képest. A beruházási javak termelése 0,7 százalékkal csökkent, a fogyasztási cikkeké pedig 1,4 százalékkal esett vissza. Az alapanyagok termelése ezzel szemben 0,1 százalékkal nőtt. Emelkedett az energiatermelés is augusztusban, 1,3 százalékkal haladta meg az előző havit. Az építőipari termelés viszont 1,8 százalékkal csökkent.

Az egy évvel korábbihoz képest augusztusban az ipari termelés 0,1 százalékkal csökkent, júliusban pedig 1,5 százalékkal emelkedett.https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressem itteilungen/2018/10/PD18_381_421.html
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 08:51
Elemzők: az augusztusi ipari termelés a GDP növekedése szempontjából is kedvező jelzés
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint augusztusban 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz viszonyítva, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint 4,5 százalékkal emelkedett a kibocsátás. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban tizenkéthavi rekordot döntött, 3,8 százalékkal nőtt.

Erőteljes volt a növekedés az elektronikai iparban, ajárműgyártásban viszont az előző havihoz (6,4 százalék) hasonló mértékben visszaesett a termelés.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-nek megküldött kommentárjában üdvözölte, hogy a szerdán publikált kedvező kiskereskedelmi index után újabb jó adat érkezett a harmadik negyedévről. Az ipari kibocsátás előző hónaphoz mért augusztusi növekedése amellett, hogy az idei év legerősebb havi adata, elegendő volt arra, hogy az elmúlt két hónap gyenge teljesítményét kiegyenlítse.

A növekedés szerkezete az előző hónaphoz képest érdemben nem
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 14:11
KSH: 1,5 százalékkal nőtt az ipari termelés augusztusban
Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás augusztusban tizenkéthavi rekordot döntött, 3,8 százalékkal nőtt azt követően, hogy júniusban 1,2, júliusban pedig 2,0 százalékkal visszaesett.

Az év első nyolc hónapjában 3,6 százalékkal volt nagyobb a termelés, mint az előző év azonos időszakában.

Az adatok ismertetésekor Paczári Miklósné, a KSH osztályvezetője elmondta: a nyers termelési adat kisebb mértékű növekedéséhez hozzájárult, hogy augusztusban eggyel kevesebb munkanap volt, mint tavaly.

A meghatározó ágazatok közül erőteljes volt a növekedés az elektronikai iparban, az élelmiszeriparban kisebb volt a termelés bővülése. A járműgyártásban, az előző havihoz (6,4 százalék) hasonló mértékben visszaesett a termelés - tette hozzá.

Az ipari termelés augusztusi részletes adatait október 12-én közli a KSH második becslésében.
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 09:41
Nőttek a német gyáripari megrendelések augusztusban
A német statisztikai hivatal (Destatis) pénteken azt közölte, hogy szezonális és naptári hatással kiigazítva augusztusban 2 százalékkal nőtt a német gyáripari megrendelések volumene az előző havihoz képest.

Elemzők szerényebb, 0,5 százalékos bővülést vártak a júliusi 0,9 százalékos csökkenés után.

Éves összevetésben 3,1 százalékkal nőttek a német gyáripari megrendelések augusztusban az előző hónapban mért 2,9 százalékos emelkedés után. Elemzők 3 százalékos csökkenésre számítottak.

Augusztusban a belföldi megrendelések 2,9 százalékkal csökkentek, a külföldiek ugyanakkor 5,8 százalékkal nőttek az előző hónaphoz viszonyítva. Az euróövezeti országokból feladottúj megrendelések 2,2 százalékkal mérséklődtek, a világ többi részéről érkezők viszont 11,1 százalékkal nőttek júliushoz viszonyítva.

A félkész termékeket gyártó német vállalatok megrendelései 0,1 százalékkal csökkentek, a termelőeszközöket gyártó vállalatokéi ugyanakkor 3,4 százalékkal nőttek júliushoz képest, míg a fogyasztási
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 09:01
A vártnál jobban nőttek a termelői árak az euróövezetben augusztusban
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden azt közölte, hogy augusztusban 0,3 százalékkal emelkedtek a termelői árak az euróövezet 19 tagállamában az előző havihoz képest, és ugyancsak 0,3 százalékkal az Európai Unió 28 tagállamában.

A piac kisebb, 0,2 százalékos augusztusi áremelkedést várt az euróövezetre.

Júliusban az euróövezetben 0,7 százalék, az EU-ban 0,5 százalék volt a havi áremelkedés.

Az előző évivel összevetve az euróövezetben 4,2 százalékkal,az Európai Unióban pedig 4,7 százalékkal emelkedtek az idén augusztusban a termelői árak.

Az euróövezetre 3,8 százalékos éves áremelkedést várt a piac augusztusra.

Az euróövezetben az ipari termelői árak 0,3 százalékos havi emelkedése az energiaárak 0,9 százalékos, a tartós használati cikkek 0,2 százalékos, valamint az alapanyagok, a tőkejavak, illetve a nem tartó használati cikkek 0,1 százalékos áremelkedéséből áll össze. Az energiaárak nélkül az ipari termelői árak nem változtak augusztusban az
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 11:51
Tízéves mélypontra csökkent a munkanélküliségi ráta augusztusban az euróövezetben
munkanélküliségi ráta, és bár ennél a mostani, 8,1 százalékos szint jóval alacsonyabb, még mindig meghaladja a 2007-2008-as pénzügyi világválság előtti év 7,4 százalékos átlagát.

Az EU 28 tagállamában 6,8 százalékon, 2008 áprilisa óta a legalacsonyabb szinten maradt a munkanélküliségi ráta augusztusban. Egy évvel korábban, 7,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Augusztusban 16 millió 657 ezren voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 13 millió 220 ezren az euróövezetben. Az előző havihoz képest az EU-ban 114 ezerrel - ezen belül az euróövezetben 102 ezerrel - csökkent a munkanélküliek száma. Az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban 1 millió 921 ezres, az euróövezetben pedig 1 millió 419 ezres volt a csökkenés.

A legalacsonyabb munkanélküliségi rátát augusztusban a Cseh Köztársaságban regisztrálták, 2,5 százalékost, a sorrendben következő Németországban és Lengyelországban pedig egyaránt 3,4 százalék volt a munkanélküliségi ráta júliusban.

A legmagasabb munkanélküliségi
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 11:51
Augusztusban csökkent a német kiskereskedelmi forgalom
Augusztusban az előző havihoz képest ár-, naptári- és szezonális kiigazítással 0,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban. A piacok 0,4 százalékos növekedést vártak az előző havi, júliusi 1,1 százalékos csökkenés után.

Éves bázison a kiskereskedelmi forgalom a várt 1,5 százalék helyett 1,6 százalékkal nőtt augusztusban a júliusi 0,9 százalékos növekedés után.

A kiskereskedelmi forgalom nominálisan (árkiigazítás nélkül) 0,3 százalékkal nőtt augusztusban havi, és 3,3 százalékkal éves bázison.

Januártól augusztusig a kiskereskedelmi forgalom árkiigazítással 1,4 százalékkal, nominálisan pedig 3,0 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi azonos periódushoz képest.https://www.destatis.de/DE/PresseService/Presse/Pressemitte ilungen/2018/10/PD18_375_45212.html
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 08:44
Augusztusban nőtt a japán kiskereskedelmi forgalom és az ipari termelés
forgalom éves bázison az előző havi 1,5 százalék növekedés után. Elemzők 2,1 százalékos éves növekedést vártak augusztusra.

Az élelmiszerek forgalma 2,8 százalékkal nőtt a júliusi 1,2 százalék után. Az üzemanyagok forgalma 15,4 százalékkal emelkedett augusztusban a júliusi 17,5 százalék után.

A júliusival összevetve augusztusban 0,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom. A havi növekedés júliusban 0,1 százalék volt.

Az ipari termelés augusztusban 0,7 százalékkal emelkedett az előző havihoz képest, kevésbé az elemzők által várt 1,5 százalékos növekedésnél. Júliusban 0,2 százalékkal csökkent havi bázison a japán ipari termelés.

Augusztusban az ipari termelés április óta első alkalommal növekedett havi bázison Japánban.

A vas- és acéltermelés 1,6 százalékkal nőtt augusztusban az előző havi 4,9 százalékos csökkenés után, a színesfémek termelése 2,9 százalékkal emelkedett 2,6 százalékos csökkenés után, a gépipari berendezéseké 5,6 százalékkal nőtt 2,1 százalékos csökkenés után,
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:27
MNB: az importtöbblet miatt csökkent a fizetési mérleg többlete júliusban
Az uniós tőkeátutalások 234 millió eurós júliusi összege 96,6 millióval több volt az előző havinál,az ország külső pénzügyi pozíciójának jellemzésére alkalmazott mutatató, a folyó fizetési mérleg és a tőkemérleg együttes egyenlegével leírt finanszírozási képesség a külfölddel szemben 286,9 millió euró volt, 294,1 millió euróval gyengébb az előző havinál.

Az áruforgalmi egyenleg 78,9 millió euró deficitet mutatott júliusban, miután azáruexportból eredő bevételek 1,031 milliárd euróval elmaradtak az előző havitól, míg az import kifizetések 407,2 millió euróval csökkentek. Egyedül emiatt 623 millió euróval csökkent a folyó mérleg többlete az előző havihoz képest.

Enyhítette a mérleg romlását, hogy azidegenforgalomból eredő aktívum 344,2 millió euró lett, 57,1 millió euróval több a júniusinál. Az elődleges jövedelmekkivonása 158,2 millió euróval kisebb volt az előző havinál, döntően a befektetések jövedelmeinek 151,1 millió euró csökkenése miatt. Ezen belül 160 millióval csökkentek a portfolió
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 11:21
1/40
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Szamóca szeptemberben
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 22:03
Szeptemberben 01.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:18
Szeptemberben 02.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 03.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:17
Szeptemberben 04.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Szeptemberben 05.jpg
chillik
2018. február 25. vasárnap, 05:16
Ő szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:16
Apjával szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:15
üdülés szeptemberben
zsolti76
2009. december 03. csütörtök, 12:08
Tíz Nap Szeptemberben.hu.
rambobby
2007. október 07. vasárnap, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.