Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 07:42 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elmélkedések
Elmélkedések

Lukács 1,28: "És bemenvén az angyal őhozzá, mondta neki: Örülj, kegyelembe fogadott, az Úr veled van, áldott vagy te az asszonyok között."

Az egyik országban, ahol keresztyén üldözés volt, egy fiatal embert törvényszék elé állítottak. Mikor visszatért a cellájába, ragyogott az arca. A rabtársai késztetésére ezeket mondta. "Olyan volt, mint amikor Máriának tudomására hozta az angyal, hogy ő szüli meg a Megváltót. Milyen áldott nap! - Egy szűz csendességét tartja. Váratlanul egy angyal áll mellé és tudomására hozza, hogy ő, a teremtmény szüli meg a gyermekben megtestesülő Megváltót, Teremtőt. Ő tartja karjában, ő füröszti saját Alkotóját. Ő füröszti azt, Aki az Ő népét megtisztítja bűneiből. Ő, a teremtmény tanítgatja járni a Teremtőt. Ő tanítja Isten Igéjét beszélni. Ő lesz a napsugár és az öröm a házában. De lesznek nehezebb napok is. Ott áll majd sírva a keresztje tövében amelyen fia meg fog halni az Isten népe üdvösségéért. De mindez elmúlik, feltámad, mennybe megy, - és
kalmanpiroska, 2018. augusztus 16. csütörtök, 12:07
Úszó Eb - Sós Csaba szerint mindenki kihozta magából a maximumot
"Tudtuk, hogy az elmúlt fél évben nem az úszás volt az élete központja, nem ahhoz igazított mindent, hanem fordítva. Amennyiben felfogja, hogy ez egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt, és újra a régi Verrasztó dolgozik, akkor be fogja gyűjteni a hiányzó olimpiai érmét."

Cseh Lászlóval kapcsolatban a kapitány elárulta, egy kis lelkifurdalása van amiatt, hogy engedte úszni a 32 éves klasszist a csütörtöki zárónap délelőttjén a 4x100 méteres vegyesváltóban.

"Maga kérte, hogy úszhasson, a világ egyik legtapasztaltabb versenyzőjéről beszélünk, nem akartam vele vitatkozni, de ha reggel pihent volna, akkor a döntőben meglett volna az a frissesség, ami talán hiányzott" - mondta a 14-szeres Európa-bajnokról, aki a legjobb idővel várta a 100 méter pillangó döntőjét, de végül nyolcadik lett.

A 200 méter vegyesen sorozatban ötödik aranyát begyűjtő Hosszú Katinkáról elmondta, nagyon örül annak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok túl van az elmúlt félévben történteken, hiszen magánéleti és szakmai
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:24
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Emmi: az ideihez képest 4,5 milliárddal több támogatás jut az óvodáknak
nevelésben, illetve az egészséges életvitel iránti igény korai alakításában. A gyermek testi fejlődésének elősegítése ebben az életkorban kiemelt jelentőségű. Az óvodai nevelés ezért amellett, hogy biztosítja a gyermek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetet, olyan feladatokat is magára vállal, mint a környezettudatos magatartás megalapozása, a természet védelméhez és megóvásához kapcsolódó szokások kialakítása.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mivel az óvodák egyik feladata a kiemelt gondoskodás mellett a gyermekek testi képességeinek fejlesztése is, ezzel a harmonikus, összerendezett mozgás kifejlődését is elősegítik, az egészséges életmód, a testápolás, az étkezés, az öltözködés, a pihenés, a betegségmegelőzés és az egészségmegőrzés szokásainak szakszerű kialakítása mellett.

Az intézkedés célja továbbá az óvodák működésének támogatása, ennek részeként lehetőség nyílik szakmai eszközök beszerzésére, a jelenlegi terek bővítésére, az udvari játékok
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:17
Agytakarítás
Agytakarítás - 8 dolog amit pucolj ki az életedből és boldog leszel.

A szokásaink, akárcsak az elménk, fejleszthető. Minden olyat kizárhatunk az életünkből, amelyek visszahúznak minket, és idegenek a valódi, boldog énünktől.

Összegyűjtöttük az általunk legfontosabbakat:

Panaszkodás

Ez az egyik legelterjedtebb emberi szokás. És egyben ez az egyik legárulkodóbb jele annak, hogy felelősségvállalás és konkrét cselekvés helyett másban keressük a hibát, egyszerűen a körülményeink áldozatává válunk. Te szívesen vagy a körülményeid áldozata? Megoldás: szívd fel magadat, és vedd a kezedbe a sorsod irányítását!

Pletykálkodás

Egy másik szintén gyakori rossz szokás. Mit jelent a számodra a pletyka? Miért pletykálkodsz? Nem azért, hogy ezzel tereld el saját magadról a figyelmet? Megoldás: másokról való puszta feltételezések helyett objektív információkat keress. Baj esetén kibeszélés helyett mutass együttérzést.

Halogatás

A
jupiter21, 2018. augusztus 07. kedd, 11:34
ccCcc
Aludni is kellene, mert ma 24 órás szolgálat vár rám. Hm, 24 órás szolgálat, 24 órás állítólagos pihenés. Bár a "pihenés" mindenkinél másabb. Lehet kifutottam az "időből", nálam ilyenkor nem nagyon van idő. Munkahelyi leírás alapján, az egyik feltétel hogy frissen és üdén kell megjelenni az eligazításkor. Csoportvezető meg van velem elégedve, azt mondta nekem. Xaaaarok én rá, mik a követelései a "nagy" főnököknek. He-he-heh. Annyira vagyok "jó", hogy nem érdekel hogy teljesen tökéletes szolgálatot nyújtsak, mert nem kérték szépen. Már egyébként is meghaltam párszor ebben az életemben is, ha el is fáradok, majd "valahogy behozom" az energiákat hogy töltődjek, nem is tudom hogyan. Egy "élőholtnak" ez nem lehet probléma. Nincs kedvem aludni, tudatom erős a mostani jelenemben, a fizikális test aludni akarna. Le kell fektetnem "magam", már kicsit szétroncsolódott, maradék regenerációt ha nem is éber állapotban, de "tudattalan"
eposz, 2018. augusztus 05. vasárnap, 00:21
Várkonyi Mihály
Kisvárdán született 1891-ben és bár kiskorától a színészet vonzotta, kezdetben banki tisztviselőként dolgozott. Aztán mégis a színészet felé kanyarodott, olyannyira, hogy az I. világháború előtt Kolozsváron már a némafilmek világában is elmerült. (Tudni kell, akkoriban egy bizonyos Kertész Mihály volt a kolozsvári filmezés mindenhatója. Igen, a későbbi kultikus film, a Casablanca rendezőjéről van szó. Kertész 40 némafilmet készített Magyarországon, ám ebből csak három maradt fent, a többi az enyészeté lett. Az egyik, a Kolozsváron felvett Tolonc - amelyben Várkonyi is szerepel - eredeti kópiája néhány éve Amerikában került elő.). De visszatérve Várkonyi életéhez. Az I. világháború alatt önként vállalta, hogy a harcmezőre megy, három évet töltött a fronton, ha kapott némi eltávozást, akkor egyből filmezni rohant. A lányok kedvence a háború végén, 1919-ben aztán feleségül vette a színésznő Aranyosy Annát, majd némi bécsi és berlini kitérő után 1927-ben már Hollywoodot is meghódította. Amikor 1928 januárjában a
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 18:48
Állami ingatlanhoz juthatnak balatoni önkormányzatok
kapnak azok az önkormányzati tervek, amelyek nem ütköznek az NFA vagyonkezelési koncepciójával - fogalmazott Molnár Gábor, aki szerint előnyt élveznek majd a kezdeményezések, amelyekben az önkormányzatok adásvételi szándékot jeleztek.

A legtöbb önkormányzat parti sétány kialakításához, parkok, kikötők, strandok, feltáró utak, pihenők létestéséhez szeretne tulajdonosi, vagyonkezelői vagy használati jogot szerezni a BFT felmérése szerint - mondta Molnár Gábor.

A legtöbb igényt benyújtó települések egyike Balatongyörök, amelynek független polgármestere, Bíró Róbert az MTI-nek elmondta: örülnek az előrelépésnek, mert több olyan kisebb állami terület is található a település területén, vízpartján, ahol esetenként áldatlan állapotok uralkodnak. A használóik nem gondoskodnak az ingatlanokról, amelyekre az önkormányzat szívesen áldozna - fogalmazott a polgármester.

Hozzátette, az igényelt ingatlanok jelenlegi használói közül eddig három érintett állami cég, illetve igazgatóság jelezte, hogy
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 17:51
Uram, kérdezhetek Tőled valamit?
nem olyan szendvicset kaptam, amilyet rendeltem, így várnom kellett.
- És?

- Hazafelé lemerült a mobilom épp, amikor valaki hívott...
- Értem.
- És mintha ez még nem lett volna elég, mikor hazaértem és pihenni szerettem volna, beleültem az új masszázsfotelomba, az pedig nem akart bekapcsolni.
Ma nem jött össze semmi! Miért engedted, hogy minden így alakuljon?

- Engedd meg, hogy megmagyarázzam:
Hajnalban a Halál Angyala állt az ágyad mellett, én pedig az egyik angyalomat küldtem, hogy megküzdjön vele az életedért. Hagytalak aludni ez idő alatt...
Azért nem engedtem, hogy az autód beinduljon, mert ha elindulsz, épp egy részeg sofőrrel találkozol utadon, aki beléd hajtott volna.
Az, aki a szendvicsed készítette beteg volt, így nem akartam, hogy tőle kapd az ebéded. Tudtam, hogy nem késhetsz a munkából.
A telefonod pedig azért merült le, mert az a személy, aki hívott csak hazugságokkal tömte volna a fejed és te hittél volna neki. Így védtelek
tinka1951, 2018. július 31. kedd, 07:07
Ünnepelt színésznők és a Balaton
kiváltképp kedvelték az 1800-as évek végének, 1900-as évek elejének ismert és ünnepelt színésznői is.
A Balatonfüreden villát vásároló, s a tó gyógyító erejét több nyáron keresztül élvező, ünnepelt ,,díva", a ,,nemzet csalogánya", Blaha Lujza Balatonfüred híres és büszke lakója volt. Korának leghíresebb színésznőjének számított. Füredi villáját 1893-ban vette meg, férjével, Splényi Ödön báróval. Nyarait 23 éven keresztül itt töltötte. A színésznő Balatonfüred társasági életének egyik központi alakjának számított, részt vett a fürdőéletben, sőt még saját vitorláshajóval is büszkélkedhetett, amelyet Olyan nincs néven keresztelt el. Balaton-szeretetéről így szólt naplójában: ,,Sohase hittem, hogy a Balaton vize oly csodás hatású legyen. Úgy voltam vele, mint a kislány az első szerelmével - én is elmondhattam a költővel: meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt. Ezután már szorgalmasan fürödtem és sétálgattam, egyszóval egészségem rövid időn helyreállott, a
maroka, 2018. július 30. hétfő, 16:51
Bornemisza Attila: Testvériség
hajón.
Egymást kinevetve, egymás ellen élünk, mint rabok,
széthúzunk, gúnyoljuk egymást. Jobb és bal lator vagyunk.
Vagy éppen istenes vagy istentelen a lélek árulásban,
egy piciny hazában ellenségként honolunk.
Egymást feljelentjük, békétlen álmaink felett
lebeg a szívverésünk, és ezt ki fejti meg?
Miért lakunk egy hazában, ha ellenségesek vagyunk?
Mért kiáltunk árulót, ha más a gondolatunk?
Hajnalban a csillagok betérnek a nagy mennyországba
pihenni tán, hisz egyik sem árva, csak fényes-fénytelen.
Miért akarunk fényleni mindannyian, mint kioltott értelem?
Miért nem nyújtjuk lelkeinket és kezünket testvérien?
Hogy megjelenjen a rossz a vágytalanság?
Ezen a Föld nevű szigeten:
Kihunyt a csillagok parazsa, ébred e fura nagyvilág?
Lassan feljön a Nap, hogy imádkozzon egy napon át.
Mi pedig továbbéljük e végtelen életet gonoszkodva, tovább?
Oly messze vagyunk egymástól, mint a parázsló csodák, harmóniák.
Írjatok
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 16:20
Agyag
fehér agyagot vagy iszapot kaolinnak is nevezik;
sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláns hatású.

Az agyag ásványi anyagok összessége, főként szilíciumszemcsék,
alumínium, vas, magnézium, kálium alkotják.
A föld felszín alól bányásszák, finomra őrlik, szitálják, napon szárítják és levegőztetik. A nap feltölti erőteljes energiájával.

Az agyag az ősidőktől fogva orvosságok és kúrák alapanyaga volt,
csakúgy, mint a víz és a különféle növények.
Egyike a legősibb anyagoknak, amelyet ember és állat gyógyászati célokra használ.

Az agyagkúra (vö. iszappakolás) kulturális és ösztönös örökségünk.
Az iszap természetes gyógyír, egyszerű, de nagyon hatékony.

MIÉRT HATÁSOS?

Az agyag és az iszap tulajdonsága, hogy összegyűjti, koncentrálja és a kezelt területen kibocsátja az energiát.

Tulajdonságai kémiai összetételétől és tetraédert formázó molekuláris struktúrájának állapotától függnek.

Az agyagban a
suzymama, 2018. július 11. szerda, 18:29
1/474
Képek, videók
Elmélkedések Jézusról
sacimama
2014. szeptember 24. szerda, 21:24
Fedezd fel Isten Igéjét
sacimama
2013. szeptember 23. hétfő, 22:13
Isten ígéjét olvasom.JPG
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:07
Az Ur angyala tábort jár.
katalin_53
2018. augusztus 16. csütörtök, 07:40
Angyalok között
sanci81
2018. augusztus 13. hétfő, 14:39
Megjelenő angyal
sanci81
2018. augusztus 13. hétfő, 14:35
angyalszó0812.jpg
maroka
2018. augusztus 12. vasárnap, 11:54
Kicsi angyal újra szárnya
sanci81
2018. augusztus 10. péntek, 17:41
Egy angyal nem attól mara
sanci81
2018. július 30. hétfő, 18:12
ancika_feher_angyalka_ gye
vorosrozsa66
2018. július 29. vasárnap, 16:55
Az angyalok egyrészt láth
sanci81
2018. július 26. csütörtök, 17:27
Az angyalok - úgy érzem -
sanci81
2018. július 25. szerda, 18:29
félszárnyú angyalok.jpg
sz719eszter
2018. július 25. szerda, 01:28
Angyalok, ha súgnak
sanci81
2018. július 24. kedd, 18:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.