Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:46 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
G20/Szabadkereskedelmi tárgyalások - Szeptemberben ideiglenesen hatályba lépnek a CETA rendelkezései
A szabadkereskedelmi megállapodást hosszas egyeztetést követően tavaly októberben írták alá a felek képviselői, a belgiumi Vallónia tartomány hetekig tartó vonakodása után.

Az ideiglenes hatályba léptetés alapvetően azokra az előírásokra vonatkozik, amelyek az unió kizárólagos hatáskörébe tartoznak. Nincs azonban ezek között például az egyik legkényesebb kérdés, így a külföldön beruházásokat eszközölő multinacionális vállalatok továbbra sem emelhetnek panaszt és kérhetnek kártérítést döntőbíróságon olyan állam ellen, amely az érdekeiket sértő döntést hoz.

A CETA akkor fog véglegesen hatályba lépni, miután az Európai Unió tagállami parlamentjei is ratifikálták, ami a szakértők szerint évekig is eltarthat.

"Fontos, hogy a megállapodás valódi nyertesei, a vállalataink és az állampolgáraink ezután minden további nélkül élvezhetik az egyezmény előnyeit" - hangsúlyozta Juncker és Trudeau.

A CETA a várakozások szerint a vámok, valamint a gazdasági kapcsolatok további mélyítését hátráltató
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 17:33
Három arcápoló maszk
Egy barátnőm azt mondta, ha ezt használom egyetlen ránc sem lesz az arcomon. Hihetetlen! Azóta csodás az arcom!

Az arcunk az egyik legkényesebb része egész testünknek és azt érinti leginkább öregedésünk. Hiszen nehéz elfedni, leplezni, egy első benyomás és ápolt kinézetünk is nagyban függ arcunk állapotától, a fizikai és lelki eredetű gondok jelei egyaránt kiülnek rá. Idővel sokasodnak a ráncok, megjelennek különböző foltok. Annak érdekében, hogy felvegyük a harcot az ilyen problémákkal, sok nő dönt a rendkívül költséges kozmetikai és sebészeti beavatkozások mellett, de sokszor ezek félresikerülnek és függőséget is okozhatnak. A drága, márkás kozmetikumok pedig sok esetben hiába hatékonyak mégis egyben árthatnak is. Mindezek mellőzésére felfedjük a legegyszerűbb arcápolási titkot, mely hihetetlen eredményeket hoz, költséghatékony, egyszerű és jóval természetesebb.

Három arcápoló maszkot fogunk bemutatni az aszpirin segítségével, amelyek rövid idő alatt segítenek felvenni a harcot
horvathnemagdi, 2017. április 03. hétfő, 20:55
Négy órán át hallgatta meg az ügyészség Matteo Renzi apját
Tiziano Renzi helyett ügyvédje nyilatkozott a sajtónak. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a volt miniszterelnök apja ismételten tagadta, hogy bármi köze lenne a korrupciós ügyhöz, állítása szerint visszaéltek a nevével.

Matteo Renzi hatvanöt éves apja az ügyészség ganúja szerint politikus fia nevében és pénzért cserébe ígért sikert egy jelentős állami közbeszerzési pályázaton részt vevő vállalkozónak. A római és a nápolyi ügyészség vizsgálata az olasz közigazgatási beszerzési hivatal (Consip) közbeszerzési pályázatait érinti.

A szerdán őrizetbe vett Alfredo Romeo vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy a Consip egyik tetemes összegű, 700 millió eurós üzemeltetési pályázatának megszerzése érdekében csúszópénzt fizetett a Consip vezetőinek, valamint közös ismerősökön keresztül kapcsolatba lépett Tiziano Renzivel is.

Olasz sajtóértesülések szerint Alfredo Romeo hatvanezer euróval támogatta Matteo Renzi alapítványát is.

A korrupciós vizsgálat Luca Lotti jelenlegi sportminisztert, Matteo Renzi
velemenyezd, 2017. március 04. szombat, 23:24
Matteo Renzi apja korrupciós ügybe keveredett
Elemzők szerint a Matteo Renzi apját és rajta keresztül a volt miniszterelnököt is közelről érintő korrupciós ügy a lehető legkényesebb belpolitikai pillanatban robbant ki. Az ügy gátat szabhat Matteo Renzi ambícióinak, a politikus ugyanis a Demokrata Párt (PD) április 30-i főtitkárválasztására és a visszatérésre készül.

A római és a nápolyi ügyészség vizsgálata az olasz közigazgatási beszerzési hivatal (Consip) közbeszerzési pályázatait érinti. A szerdán korrupcióért őrizetbe vett Alfredo Romeo vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy a Consip egyik tetemes összegű, 700 millió eurót érő üzemeltetési pályázatának megszerzése érdekében csúszópénzt fizetett a Consip vezetőinek, valamint közös ismerősökön keresztül kapcsolatba került Tiziano Renzivel is.

Alfredo Romeo feljegyzései az ügyészség szerint arra utalnak, hogy a korábbi (tavaly decemberben lemondott) miniszterelnök, Matteo Renzi apja befolyást gyakorolt a közbeszerzési pályázatra, és ezért cserébe pénzt is elfogadott.

A vádakat
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 16:23
Matthias Rössler: Magyarország és Szászország is mindig szabadságra törekedett
terjedése. Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy megőrizzük az európai értékeket - a szabadságot, a demokráciát, az emberi jogokat, az egyenlőséget, a jogállamiságot -, ellen kell állnunk a nacionalizmusnak. Egyedül az Európai Unió tud a biztonságról és a stabilitásról gondoskodni - fűzte hozzá.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke azt hangoztatta, hogy manapság is fontosak a kétoldalú kapcsolatok, mert ezek nélkül nem jöhet létre megfelelő multilaterális rendszer. Hangsúlyozta, Európában a legkényesebb kérdésekben - mint például a migráció - csak a párbeszéd hozhat megoldást.

Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete arról beszélt, Németország ma már más, mint huszonöt éve volt, és Magyarországnak erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy jobban megértse a mai Németországot, ebben pedig segíthet a fórum is.

Heinz-Peter Behr, Németország budapesti nagykövete azt mondta, Európának össze kell zárnia és a globális versenyben meg kell védenie a pozícióját, erre azonban párbeszéd nélkül
velemenyezd, 2016. október 25. kedd, 20:43
Elhunyt Butrosz Gáli volt ENSZ-főtitkár
felelős államminiszterré nevezte ki, és ebben a pozíciójában jelentős szerepet játszott a 1979-es egyiptomi-izraeli békeszerződéshez vezető tárgyalásokban. Szadat meggyilkolása után utódja, Hoszni Mubarak is megtartotta Gálit pozíciójában, de a keresztény politikusból sohasem válhatott külügyminiszter a muzulmán többségű országban.

Gáli a Szovjetunió összeomlását és a hidegháború végét követő turbulens időkben szolgált az ENSZ élén. Főtitkársága egybeesett a világszervezet történetének egyik legkényesebb időszakával, amelyet a szomáliai, a ruandai, a közel-keleti és a jugoszláviai konfliktusok öveztek. Ötéves mandátuma során számos bírálat érte, sokan azzal vádolták a világszervezetet, hogy tétlen maradt a legalább 800 ezer ember halálát okozó 1994-es ruandai népirtás és a 1995-ös srebrenicai vérengzések idején.

Mások ugyanakkor hatékony diplomatának tartották, aki az ENSZ és az új, egypólusú világ egyetlen nagyhatalma, az Egyesült Államok közötti harc áldozatává vált.

Miután leköszönt az ENSZ
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 19:00
Szijjártó: Magyarország elvárja, hogy a magyarokat sehol se érje hátrányos bánásmód nemzetiségük vagy állampolg
felhasználni, de ezt nem szabad megengedni, ez nem érdekük sem a román sem a magyar embereknek. "Például bizonyos bűncselekmények elkövetésének gyanújával azonosítani egy teljes kisebbségi közösséget, az megengedhetetlen, akárhol a világban" - mutatott rá Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elismerte, hogy sok megoldatlan kérdés terheli a kisebbségi területen a magyar-román együttműködést, azonban úgy vélte, az új román kormánnyal megkezdett higgadt, pragmatikus párbeszéd elvezethet a legkényesebb kérdések megoldásához is. Ehhez közös sikertörténetre, higgadtságra és egymás kölcsönös tiszteletére van szükség - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kifejtette: a nemzeti közösségekre és gazdasági kapcsolatokra mint erőforrásra kell tekinteni, és ki kell használni, hogy a sorsdöntő európai kérdések többségében hasonló álláspontot foglal el Románia és Magyarország. Ezáltal újra stratégiai szintre lehet fejleszteni a magyar-román kapcsolatokat: a mostani román kormánnyal ennek az alapjait le
velemenyezd, 2016. január 29. péntek, 23:03
Új elnököt választott a román legfelső bírói tanács
A román igazságszolgáltatás szakmai felügyeletét ellátó testület alelnökévé Luminita Palade ügyészt választották. Az elmúlt esztendőkben számos vita előzte meg a választásokat, most azonban egyetlen jelölt jelentkezett mindkét vezetői funkcióra. Aront és Paladét szinte egyhangúlag szavazta meg a tanács.

A bírói tanács ülésén rendszerint részt vesz a román elnök, az idén Klaus Iohannis államfő azonban távol maradt, mivel szabadságát tölti.

A román igazságszolgáltatásban az idén több kulcsfontosságú intézményben vezetőségcsere lesz. A legfelső bírói tanács alelnöke a váltás megfelelő lebonyolításának fontosságára hívta fel a figyelmet. A bírói tanácsnak legtöbb esetben véleményeznie kell majd a javasolt személyeket.

Egyebek mellett a korrupcióellenes ügyészség élére kell új vezetőt kinevezni, miután Laura Codruta Kövesi főügyész megbízatása az idén lejár. Emellett a legfelső bíróság elnöki tisztsége is megürül, akárcsak a kilenc tagú alkotmánybíróság három helye.

Az egyik legkényesebb
velemenyezd, 2016. január 06. szerda, 18:12
Peking behívatta az amerikai külképviselet vezetőjét a tajvani fegyvereladások miatt
Az 1,83 milliárd dolláros fegyverszállításra vonatkozó szerdai amerikai döntés miatt Cseng Cö-kuang kínai külügyminiszter-helyettes országa határozott tiltakozását fejezte ki Kaye Lee-nek.

Közölte, hogy "Tajvan Kína elválaszthatatlan része", a fegyvereladás ellentétes a nemzetközi joggal és a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáival, ellentétes a három kínai-amerikai közös nyilatkozat elveivel, továbbá súlyosan sérti Kína szuverenitását és biztonsági érdekeit.

"Nemzeti érdekeinek védelme érdekében" Kína úgy döntött, hogy ellenintézkedésként szankciókat vezet be az üzletben érintett vállalatokkal szemben - jelentette be a miniszterhelyettes, de ennek részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Cseng hangsúlyozta, hogy "senki sem ingathatja meg a kínai kormányt és a kínai embereket azon határozott szándékukban, hogy megvédjék nemzeti szuverenitásukat és területi egységüket, és hogy elutasítsák a külföldi beavatkozást".

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint Peking arra
velemenyezd, 2015. december 17. csütörtök, 07:04
Kérdezz Felelek - Milyen gyakran gyónjunk?
újra meg is mosakszunk.
Általánosságban a havonkénti gyónást javaslom,
mert ez az az időintervallum, amelyre még kellő részletességgel
vissza tud emlékezni az ember.
Aki ritkábban gyónik, az könnyen abba a hibába eshet,
hogy túl általánosan, elnagyoltan látja
a legutolsó gyónása óta eltelt időszakot, és a lelkiismerete is eldurvulhat, elveszítheti egészséges érzékenységét.
A havonkéntinál sokkal gyakoribb gyónás viszont azért lehet veszélyes,
mert az egyik legkényesebb keresztény lelki betegség,
az aggályoskodás kialakulását segítheti elő.
Ez azt jelenti, hogy a lelkiismeret, túlérzékennyé válik,
és a hívő egészen apró dolgokat illetően is újra
meg újra elbizonytalanodik, hogy nem követett-e el valami bűnt,
s feleslegesen vádolja magát.
Ez nemcsak a saját maga számára, de a gyóntató papnak
is igencsak terhes lehet, és sokszor nincs is más segítség,
mint a vak engedelmesség megkövetelése:
,,Tessék elhinni, hogy Isten
sacimama, 2015. október 28. szerda, 12:57
OKTÓBER 20. – A MAI NÉPRAJZI MÚZEUM ÉPÜLETÉNEK ÁTADÁSA
épülete eredetileg a Magyar Királyi Igazságügyi Palota céljára készült és benne - az 1891. évi, a tervezéssel Hauszmann Alajost megbízó igazságügyi miniszteri rendelet szerint - a magyar királyi Kúriának, a királyi Ítélő Táblának valamint a királyi Főügyészségnek és a Koronaügyészségnek kellett helyet kapnia. A tervezésről, az épület kialakításának, beosztásának és díszítésének szempontjairól a lehető leghitelesebb forrás: Hauszmann Alajos írása áll rendelkezésre.
A tervező részére a legkényesebb problémát az Országház közelsége okozta. ,,...aggódtam" - írja - ,,hogy az emelendő épület kisebb méreteit az Országház nagy tömege teljesen elnyomja ... Tagadhatatlan, hogy ez a nyomás megvan, az is kétségtelen, hogy az Igazságügyi palota más helyen jobban érvényesülne, mint itt". Hauszmann a másik épülettel való esélytelen versengés elkerülése végett választotta a ,,római barokk stílust", ,,az arányok és részletek szigorúságának fenntartása
akiram45, 2015. október 20. kedd, 09:01
Vadász viccek
Cigányra!
Rendben... leteszi az engedélyt cigány vadászatra.
Megy az utcán... egy cigány pár a sarki gyros-os előtt csókolózik.
Püff! Püff! agyonlövi mindkettőt....
Jön a rendőrség:
- Hogy képzeli ezt? Mit lövöldözik?
- Itt a vadászengedélyem. Cigányra vadászhatok!
- Na de ezt mégis hogy képzeli? Párzási időszakban? Az etetőnél?


A vadász egyszer véletlenül megbotlott, és elejtette a puskát. Ahogyan a puska földet ért elsült, és éppen a vadász legkényesebb részét találta el.
Természetesen azonnal rohant az orvoshoz, aki elállította a vérzést, és megpróbálta annyira helyrehozni a meglőtt szerszámot, amennyire csak lehet. Miután végzett a művelettel, a vadászhoz fordult:
- Itt a testvérem névjegye, kérem keresse fel még ma délután.
- A doktor úr testvére is orvos?
- Nem, ő furulyán játszik, és megmutatja magának, hogyan rakja az ujjait a sörét ütötte lyukakra, hogy ne vizelje szembe magát.


Két barátnő beszélget:
-
osanyika56, 2015. október 10. szombat, 13:55
1/9
Képek, videók
Ő szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:16
Apjával szeptemberben...
caris11935
2011. március 25. péntek, 11:15
üdülés szeptemberben
zsolti76
2009. december 03. csütörtök, 12:08
Tíz Nap Szeptemberben.hu.
rambobby
2007. október 07. vasárnap, 15:48
István szeptemberben
steve_bp13
2006. szeptember 24. vasárnap, 13:47
ez ideiglenesen KnR-es né
barapara
2008. október 08. szerda, 20:02
Tárgyalások.jpg
megyerimihaly
2015. december 17. csütörtök, 01:24
Az Európai Unio ökocimkéj
zoldkaszino
2011. január 30. vasárnap, 00:20
Europai Unió-Brüszel.png
farkas1945
2010. november 29. hétfő, 18:26
Európai Unió Tanácsa
paulina
2009. március 29. vasárnap, 11:01
Az IMF képviselői.jpg
megyerimihaly
2008. december 16. kedd, 11:24
belgiumi dokknál
maszlikbicikli
2007. december 11. kedd, 06:49
40 éves az Ideiglenes nem
lacipecsenye
2013. február 19. kedd, 09:35
ideiglenes fahíd1944-1947
agica2004
2009. március 25. szerda, 15:00
ideiglenes019.jpg
hoogie
2006. augusztus 26. szombat, 21:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.