Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:26 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Surján László Aradon: a román centenáriumon el kell viselni a másik örömét és el kell viselni a másik bánatát
a lehetetlen helyzetek megoldására. Úgy vélte: azt kell megértetni, hogy ami az egyik nemzetnek öröm, az a másiknak bánat.

"Innen most az az üzenet megy Bukarestbe és Budapestre egyaránt, hogy van lehetőség arra, hogy egymást kölcsönösen tiszteljük" - fogalmazott a mozgalom elindítója. Megjegyezte: az Európai Unió nem arról szól, hogy románok és magyarok egymást marcangolják. Olyan idők járnak, amikor a két nép egymásra szorul.

"Szeretnénk megmutatni, hogy románok és magyarok akár a legkényesebb témákról is tudnak egymással úgy beszélni, hogy abból nem harag, hanem legalábbis megértés, ha nem is egyetértés jön ki" - fogalmazott Surján László.

A sajtótájékoztatón a házigazda szerepet betöltő Gheorghe Falca, Arad nemzeti liberális polgármestere kijelentette: városa garanciát vállal az üzenet képviseletére. Hozzátette: ha az aradi megbékélés parkjából - ahol egymással szemben helyezkedik el az aradi vértanúkra emlékeztető Szabadság szoborcsoport és az 1848-as román forradalom diadalíve -
velemenyezd, 2017. november 18. szombat, 19:13
G20/Szabadkereskedelmi tárgyalások - Szeptemberben ideiglenesen hatályba lépnek a CETA rendelkezései
A szabadkereskedelmi megállapodást hosszas egyeztetést követően tavaly októberben írták alá a felek képviselői, a belgiumi Vallónia tartomány hetekig tartó vonakodása után.

Az ideiglenes hatályba léptetés alapvetően azokra az előírásokra vonatkozik, amelyek az unió kizárólagos hatáskörébe tartoznak. Nincs azonban ezek között például az egyik legkényesebb kérdés, így a külföldön beruházásokat eszközölő multinacionális vállalatok továbbra sem emelhetnek panaszt és kérhetnek kártérítést döntőbíróságon olyan állam ellen, amely az érdekeiket sértő döntést hoz.

A CETA akkor fog véglegesen hatályba lépni, miután az Európai Unió tagállami parlamentjei is ratifikálták, ami a szakértők szerint évekig is eltarthat.

"Fontos, hogy a megállapodás valódi nyertesei, a vállalataink és az állampolgáraink ezután minden további nélkül élvezhetik az egyezmény előnyeit" - hangsúlyozta Juncker és Trudeau.

A CETA a várakozások szerint a vámok, valamint a gazdasági kapcsolatok további mélyítését hátráltató
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 17:33
Három arcápoló maszk
Egy barátnőm azt mondta, ha ezt használom egyetlen ránc sem lesz az arcomon. Hihetetlen! Azóta csodás az arcom!

Az arcunk az egyik legkényesebb része egész testünknek és azt érinti leginkább öregedésünk. Hiszen nehéz elfedni, leplezni, egy első benyomás és ápolt kinézetünk is nagyban függ arcunk állapotától, a fizikai és lelki eredetű gondok jelei egyaránt kiülnek rá. Idővel sokasodnak a ráncok, megjelennek különböző foltok. Annak érdekében, hogy felvegyük a harcot az ilyen problémákkal, sok nő dönt a rendkívül költséges kozmetikai és sebészeti beavatkozások mellett, de sokszor ezek félresikerülnek és függőséget is okozhatnak. A drága, márkás kozmetikumok pedig sok esetben hiába hatékonyak mégis egyben árthatnak is. Mindezek mellőzésére felfedjük a legegyszerűbb arcápolási titkot, mely hihetetlen eredményeket hoz, költséghatékony, egyszerű és jóval természetesebb.

Három arcápoló maszkot fogunk bemutatni az aszpirin segítségével, amelyek rövid idő alatt segítenek felvenni a harcot
horvathnemagdi, 2017. április 03. hétfő, 20:55
Négy órán át hallgatta meg az ügyészség Matteo Renzi apját
Tiziano Renzi helyett ügyvédje nyilatkozott a sajtónak. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy a volt miniszterelnök apja ismételten tagadta, hogy bármi köze lenne a korrupciós ügyhöz, állítása szerint visszaéltek a nevével.

Matteo Renzi hatvanöt éves apja az ügyészség ganúja szerint politikus fia nevében és pénzért cserébe ígért sikert egy jelentős állami közbeszerzési pályázaton részt vevő vállalkozónak. A római és a nápolyi ügyészség vizsgálata az olasz közigazgatási beszerzési hivatal (Consip) közbeszerzési pályázatait érinti.

A szerdán őrizetbe vett Alfredo Romeo vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy a Consip egyik tetemes összegű, 700 millió eurós üzemeltetési pályázatának megszerzése érdekében csúszópénzt fizetett a Consip vezetőinek, valamint közös ismerősökön keresztül kapcsolatba lépett Tiziano Renzivel is.

Olasz sajtóértesülések szerint Alfredo Romeo hatvanezer euróval támogatta Matteo Renzi alapítványát is.

A korrupciós vizsgálat Luca Lotti jelenlegi sportminisztert, Matteo Renzi
velemenyezd, 2017. március 04. szombat, 23:24
Matteo Renzi apja korrupciós ügybe keveredett
Elemzők szerint a Matteo Renzi apját és rajta keresztül a volt miniszterelnököt is közelről érintő korrupciós ügy a lehető legkényesebb belpolitikai pillanatban robbant ki. Az ügy gátat szabhat Matteo Renzi ambícióinak, a politikus ugyanis a Demokrata Párt (PD) április 30-i főtitkárválasztására és a visszatérésre készül.

A római és a nápolyi ügyészség vizsgálata az olasz közigazgatási beszerzési hivatal (Consip) közbeszerzési pályázatait érinti. A szerdán korrupcióért őrizetbe vett Alfredo Romeo vállalkozót azzal gyanúsítják, hogy a Consip egyik tetemes összegű, 700 millió eurót érő üzemeltetési pályázatának megszerzése érdekében csúszópénzt fizetett a Consip vezetőinek, valamint közös ismerősökön keresztül kapcsolatba került Tiziano Renzivel is.

Alfredo Romeo feljegyzései az ügyészség szerint arra utalnak, hogy a korábbi (tavaly decemberben lemondott) miniszterelnök, Matteo Renzi apja befolyást gyakorolt a közbeszerzési pályázatra, és ezért cserébe pénzt is elfogadott.

A vádakat
velemenyezd, 2017. március 02. csütörtök, 16:23
Matthias Rössler: Magyarország és Szászország is mindig szabadságra törekedett
terjedése. Úgy fogalmazott, ahhoz, hogy megőrizzük az európai értékeket - a szabadságot, a demokráciát, az emberi jogokat, az egyenlőséget, a jogállamiságot -, ellen kell állnunk a nacionalizmusnak. Egyedül az Európai Unió tud a biztonságról és a stabilitásról gondoskodni - fűzte hozzá.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke azt hangoztatta, hogy manapság is fontosak a kétoldalú kapcsolatok, mert ezek nélkül nem jöhet létre megfelelő multilaterális rendszer. Hangsúlyozta, Európában a legkényesebb kérdésekben - mint például a migráció - csak a párbeszéd hozhat megoldást.

Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete arról beszélt, Németország ma már más, mint huszonöt éve volt, és Magyarországnak erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy jobban megértse a mai Németországot, ebben pedig segíthet a fórum is.

Heinz-Peter Behr, Németország budapesti nagykövete azt mondta, Európának össze kell zárnia és a globális versenyben meg kell védenie a pozícióját, erre azonban párbeszéd nélkül
velemenyezd, 2016. október 25. kedd, 20:43
Elhunyt Butrosz Gáli volt ENSZ-főtitkár
felelős államminiszterré nevezte ki, és ebben a pozíciójában jelentős szerepet játszott a 1979-es egyiptomi-izraeli békeszerződéshez vezető tárgyalásokban. Szadat meggyilkolása után utódja, Hoszni Mubarak is megtartotta Gálit pozíciójában, de a keresztény politikusból sohasem válhatott külügyminiszter a muzulmán többségű országban.

Gáli a Szovjetunió összeomlását és a hidegháború végét követő turbulens időkben szolgált az ENSZ élén. Főtitkársága egybeesett a világszervezet történetének egyik legkényesebb időszakával, amelyet a szomáliai, a ruandai, a közel-keleti és a jugoszláviai konfliktusok öveztek. Ötéves mandátuma során számos bírálat érte, sokan azzal vádolták a világszervezetet, hogy tétlen maradt a legalább 800 ezer ember halálát okozó 1994-es ruandai népirtás és a 1995-ös srebrenicai vérengzések idején.

Mások ugyanakkor hatékony diplomatának tartották, aki az ENSZ és az új, egypólusú világ egyetlen nagyhatalma, az Egyesült Államok közötti harc áldozatává vált.

Miután leköszönt az ENSZ
velemenyezd, 2016. február 16. kedd, 19:00
Szijjártó: Magyarország elvárja, hogy a magyarokat sehol se érje hátrányos bánásmód nemzetiségük vagy állampolg
felhasználni, de ezt nem szabad megengedni, ez nem érdekük sem a román sem a magyar embereknek. "Például bizonyos bűncselekmények elkövetésének gyanújával azonosítani egy teljes kisebbségi közösséget, az megengedhetetlen, akárhol a világban" - mutatott rá Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elismerte, hogy sok megoldatlan kérdés terheli a kisebbségi területen a magyar-román együttműködést, azonban úgy vélte, az új román kormánnyal megkezdett higgadt, pragmatikus párbeszéd elvezethet a legkényesebb kérdések megoldásához is. Ehhez közös sikertörténetre, higgadtságra és egymás kölcsönös tiszteletére van szükség - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kifejtette: a nemzeti közösségekre és gazdasági kapcsolatokra mint erőforrásra kell tekinteni, és ki kell használni, hogy a sorsdöntő európai kérdések többségében hasonló álláspontot foglal el Románia és Magyarország. Ezáltal újra stratégiai szintre lehet fejleszteni a magyar-román kapcsolatokat: a mostani román kormánnyal ennek az alapjait le
velemenyezd, 2016. január 29. péntek, 23:03
Új elnököt választott a román legfelső bírói tanács
A román igazságszolgáltatás szakmai felügyeletét ellátó testület alelnökévé Luminita Palade ügyészt választották. Az elmúlt esztendőkben számos vita előzte meg a választásokat, most azonban egyetlen jelölt jelentkezett mindkét vezetői funkcióra. Aront és Paladét szinte egyhangúlag szavazta meg a tanács.

A bírói tanács ülésén rendszerint részt vesz a román elnök, az idén Klaus Iohannis államfő azonban távol maradt, mivel szabadságát tölti.

A román igazságszolgáltatásban az idén több kulcsfontosságú intézményben vezetőségcsere lesz. A legfelső bírói tanács alelnöke a váltás megfelelő lebonyolításának fontosságára hívta fel a figyelmet. A bírói tanácsnak legtöbb esetben véleményeznie kell majd a javasolt személyeket.

Egyebek mellett a korrupcióellenes ügyészség élére kell új vezetőt kinevezni, miután Laura Codruta Kövesi főügyész megbízatása az idén lejár. Emellett a legfelső bíróság elnöki tisztsége is megürül, akárcsak a kilenc tagú alkotmánybíróság három helye.

Az egyik legkényesebb
velemenyezd, 2016. január 06. szerda, 18:12
Peking behívatta az amerikai külképviselet vezetőjét a tajvani fegyvereladások miatt
Az 1,83 milliárd dolláros fegyverszállításra vonatkozó szerdai amerikai döntés miatt Cseng Cö-kuang kínai külügyminiszter-helyettes országa határozott tiltakozását fejezte ki Kaye Lee-nek.

Közölte, hogy "Tajvan Kína elválaszthatatlan része", a fegyvereladás ellentétes a nemzetközi joggal és a nemzetközi kapcsolatok alapvető normáival, ellentétes a három kínai-amerikai közös nyilatkozat elveivel, továbbá súlyosan sérti Kína szuverenitását és biztonsági érdekeit.

"Nemzeti érdekeinek védelme érdekében" Kína úgy döntött, hogy ellenintézkedésként szankciókat vezet be az üzletben érintett vállalatokkal szemben - jelentette be a miniszterhelyettes, de ennek részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Cseng hangsúlyozta, hogy "senki sem ingathatja meg a kínai kormányt és a kínai embereket azon határozott szándékukban, hogy megvédjék nemzeti szuverenitásukat és területi egységüket, és hogy elutasítsák a külföldi beavatkozást".

A Hszinhua hírügynökség beszámolója szerint Peking arra
velemenyezd, 2015. december 17. csütörtök, 07:04
Kérdezz Felelek - Milyen gyakran gyónjunk?
újra meg is mosakszunk.
Általánosságban a havonkénti gyónást javaslom,
mert ez az az időintervallum, amelyre még kellő részletességgel
vissza tud emlékezni az ember.
Aki ritkábban gyónik, az könnyen abba a hibába eshet,
hogy túl általánosan, elnagyoltan látja
a legutolsó gyónása óta eltelt időszakot, és a lelkiismerete is eldurvulhat, elveszítheti egészséges érzékenységét.
A havonkéntinál sokkal gyakoribb gyónás viszont azért lehet veszélyes,
mert az egyik legkényesebb keresztény lelki betegség,
az aggályoskodás kialakulását segítheti elő.
Ez azt jelenti, hogy a lelkiismeret, túlérzékennyé válik,
és a hívő egészen apró dolgokat illetően is újra
meg újra elbizonytalanodik, hogy nem követett-e el valami bűnt,
s feleslegesen vádolja magát.
Ez nemcsak a saját maga számára, de a gyóntató papnak
is igencsak terhes lehet, és sokszor nincs is más segítség,
mint a vak engedelmesség megkövetelése:
,,Tessék elhinni, hogy Isten
sacimama, 2015. október 28. szerda, 12:57
OKTÓBER 20. – A MAI NÉPRAJZI MÚZEUM ÉPÜLETÉNEK ÁTADÁSA
épülete eredetileg a Magyar Királyi Igazságügyi Palota céljára készült és benne - az 1891. évi, a tervezéssel Hauszmann Alajost megbízó igazságügyi miniszteri rendelet szerint - a magyar királyi Kúriának, a királyi Ítélő Táblának valamint a királyi Főügyészségnek és a Koronaügyészségnek kellett helyet kapnia. A tervezésről, az épület kialakításának, beosztásának és díszítésének szempontjairól a lehető leghitelesebb forrás: Hauszmann Alajos írása áll rendelkezésre.
A tervező részére a legkényesebb problémát az Országház közelsége okozta. ,,...aggódtam" - írja - ,,hogy az emelendő épület kisebb méreteit az Országház nagy tömege teljesen elnyomja ... Tagadhatatlan, hogy ez a nyomás megvan, az is kétségtelen, hogy az Igazságügyi palota más helyen jobban érvényesülne, mint itt". Hauszmann a másik épülettel való esélytelen versengés elkerülése végett választotta a ,,római barokk stílust", ,,az arányok és részletek szigorúságának fenntartása
akiram45, 2015. október 20. kedd, 09:01
1/9
Képek, videók
na surj
csilla663
2009. február 24. kedd, 13:00
Petöfi-centenárium.jpg
chillik
2016. február 11. csütörtök, 05:52
Centenáriumi emlékmű
drozdikata
2012. január 17. kedd, 18:32
Hallass örömet és ....jpg
katalin_53
2018. május 05. szombat, 07:53
Aki az örömét ....
csalogany13
2016. november 13. vasárnap, 22:34
Kívánok örömet, derűt, bo
irmus
2016. május 05. csütörtök, 07:58
Örömet visznek
sanci81
2016. március 27. vasárnap, 16:49
Sok örömet kívánok.jpg
borigit
2015. április 20. hétfő, 11:37
Sok örömet kívánok.jpg
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 16:54
Milyen öröm, örömet okozn
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 15:48
Nagyon sok örömet és bold
suzymama43
2015. február 05. csütörtök, 11:50
Sok örömet kívánok neked.
suzymama43
2014. szeptember 15. hétfő, 13:11
Az okoz örömet...jpg
pacsakute
2013. május 16. csütörtök, 21:29
okozz másoknak örömet.jpg
sacimama
2013. május 01. szerda, 17:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.