Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:29 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Női röplabda NB I - Előnyben a Haladás
A párharc az egyik fél második sikeréig tart, a másik ágon a Budaörs a TFSE-vel mérkőzik. A bajnokság két legjobbja osztályozót játszik az Extraliga utolsó két helyezettjével a feljutásért.

Eredmény, az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:Hungast-Haladás Szombathely - Palota 3-1
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 22:53
Catherine Deneuve Kristián-díjat kapott a prágai Febiofest filmfesztiválon
hét végén koncertet adott a cseh fővárosban. Mivel a művész már Prágában tartózkodott, a fesztivál rendezőinek az az ötlete támadt, hogy a váratlanul megbetegedett Deneuve helyett ő lehetne az ünnepélyes megnyitó díszvendége és kitüntetettje. Aznavour az ajánlatot elfogadta.

A két legendás francia művészen kívül a nemzetközi filmfesztiválon Kristián-díjat kapott még Arnaud Desplechin francia filmrendező, Daniela Kolárová cseh színésznő és Leos Carax francia filmrendező és színész.

A fesztivál legjobb filmjének járó nagydíjat (Grand Prix), amelyhez 5000 eurós pénzjutalom is jár, a Xavier Legrand rendezte Láthatás című francia film kapta.

Az idei Febiofesten, amelyet Fero Fenic Prágában élő szlovák filmrendező hozott létre, mintegy 170 filmet mutattak be, köztük Mundruczó Kornél filmrendező Jupiter holdja című filmdrámáját is.

A Febiofest vendégei között volt Sally Potter brit és Goran Paskaljevic szerb filmrendező, Daphné Patakia belga, valamint Marina Cayon francia színésznő is.

A
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 21:03
Magyar-kazah - Leekens Európa egyik legjobb edzője a kazah szövetségi kapitány szerint
A március elsején kinevezett bolgár Sztanimir Sztojlov rámutatott, az eredmény másodlagos lesz ezen a mérkőzésen, sokkal inkább csapata teljesítményére lesz kíváncsi - írta a magyar szövetség (MLSZ) honlapja.

A szakember hozzátette: három tapasztalt kulcsjátékosa sérült, ez azonban lehetőséget ad arra, hogy fiatalokat építsen be a csapatba, és a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára ütőképes együttest építsen.

A Magyarország-Kazahsztán mérkőzést pénteken 19.00 órától rendezik a Groupama Arénában, majd a magyarok kedden ugyanott a skótokat fogadják.
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 20:43
Visszavonultatták Görbicz Anita válogatott mezszámát
hogy ennyire izgatott leszek ma" - mondta meghatottan.

Az MKSZ nyilvántartása szerint Görbicz 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt szerzett. A csapatkapitány a tavaly decemberi világbajnokságon, a Franciaország elleni vesztes nyolcaddöntőt követően jelentette be, hogy többé nem szerepel a válogatottban.

A szövetség nevében Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattárs mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, Görbicz a sportág királynőjeként, a világ legjobb női kézilabdázójaként köszön el a magyar válogatottól, és az odaadását, a mindenáron való győzni akarását emelte ki.

Novák András főtitkár egy 233-as számú mezzel ajándékozta meg, a szurkolók egy szektornyi méretű, mezt formázó, "Köszönjük, Görbe!" feliratú drapériát feszítettek ki a lelátón, majd a Hooligans zenekar tagjai énekeltek a pályán.

A balszélsőként is bevethető irányító megköszönte mindenkinek - az edzőinek, a csapattársainak, a családjának - azt a szeretetet és segítséget, amivel
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 18:22
13 éves lány indított el forradalmat a műkorcsolyában
szavai.
Truszova kűrjében egy négyfordulatos salchow-t és egy négyfordulatos toe-loopot ugrott. Korábban nő csak egyszer ugrott versenyen négyfordulatost. A japán Ando Miki még a 2002-es junior Grand Prix-döntőn mutatott be egy salchow-t. Truszova most 92,35 technikai pontot kapott. Ez nem hivatalos világrekord.
Videó
A friss junior világbajnoknak jobb pontszáma lett, mint az olimpián a háromszoros férfi világbajnok Patrick Channak, és a Phjongcshangban a legjobb nyolcban végző oroszokat, Mihail Koljadát és Dmitrij Alijevet is lenyomta volna ezzel, ha csak a technikai pontokat nézzük.
Azon persze már nem is lepődik meg senki, hogy Oroszországban tinédzsersport a korcsolya. Az olimpiát például a 15 éves Alina Zagitova nyerte, míg négy évvel ezelőtt a szintén 15 éves Julija Lipnyickaja volt az orosz olimpiai csapat egyik sztárja. Truszova négyévesen kezdett korcsolyázni, tavaly indult először nemzetközi versenyen, most pedig már szinte minden
maroka, 2018. március 22. csütörtök, 18:08
Szép napot mindenkinek!
olyannyira, hogy a szabadságharc elvesztése után (jogos) hadtudományi kritikával illetett az aradi tizenhármak közül többeket is, amiért teljes mértékben a politikának köszönhették magas beosztásukat. Szerinte alkalmatlanok voltak parancsnoknak, és a puszta mártírhaláluk miatt lettek nemzeti szentek, miközben ezért az alkalmatlanságért a rájuk bízott, de sosem emlegetett honvédek keservesen megfizettek a vérükkel.

Ha Görgein múlik, a szabadságharc döntő csatáját Komáromban, a térség egyik legjobban felszerelt erődjéből védekezve vívtuk volna, hogy jobb tárgyalási pozíciónk legyen egy lehetséges fegyverletétel esetén. De nem Görgein múlt. Kossuth úgy döntött, hogy az Arad környéki nagy büdös pusztában kell megvívnunk, mert onnan tudott elmenekülni nagyobb biztonságban. És amikor az igazi szükség úgy hozta, a nemzet atyja, aki egy népet vett rá, hogy a szabadságharcban a vérét hullassa, végül szintén a népe vére árán menekült el.

De nem csak elmenekült. A vesztes órában átruházott minded
kirscha, 2018. március 22. csütörtök, 17:01
Nádas Péter kapja az idei Aegon Művészeti Díjat
műve mellett - Csabai László Szindbád, a forradalmár, Kántor Péter Valahol itt, Nádasdy Ádám Nyírj a hajamba, Parti Nagy Lajos Létbüfé, Rakovszky Zsuzsa Célia, Szécsi Noémi Egyformák vagytok, Tompa Andrea Omerta, Tóth Krisztina Ünnep és Vida Gábor Egy dadogás története című kötete is.

Nádas Péter 1942-ben Budapesten született. Munkásságáért számos rangos elismerést kapott: 1985-ben József Attila-, 1992-ben Kossuth-díjjal jutalmazták, 1998-ban az Emlékiratok könyve Franciaországban megkapta az év legjobb idegen nyelvű könyvének járó díjat, 2005-ben Pro Urbe Budapest, 2006-ban Márai Sándor- és Palládium-díjat kapott, és a Berlini Művészeti Akadémia is tagjai közé választotta. 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést, 2010-ben Budapest díszpolgára lett, és Szirénének című művéért neki ítélték Az évad legjobb magyar drámája díjat. 2014-ben az európai irodalom jeles alakjait kitüntető Würth-díjat, 2015-ben drámaírói életművéért Szép Ernő-díjat vehetett át a magyar dráma
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 15:02
Balog: negyvenmilliárd forint értékben épülnek iskolai tornacsarnokok, tornatermek
Balog Zoltán arról beszélt: 2010 óta 471 iskola újult meg Magyarországon 130 milliárd forint értékben, az elkövetkező években pedig újabb 400 település oktatási intézményét korszerűsítik.

Hozzátette: 2020-ra Magyarországon minden ötödik fiatal olyan iskolába fog járni, amelyet néhány éven belül felújítottak vagy bővítettek.

Mint mondta, az iskolaépítések és -korszerűsítések több mint kétharmada Magyarország hátrányosabb helyzetű északkeleti, délnyugati és déli területein valósul meg, mert "ott van erre a legnagyobb szükség".

A miniszter megjegyezte: 2006 és 2010 között a szocialista kormány 381 iskolát zárt be, a Fidesz-kormány azonban velük ellentétben építeni szeretne.

Balog Zoltán kitért arra: az egyházi iskolák nagy lehetősége, hogy a 21. század fiataljai számára "újra kívánatossá, vonzóvátegyék a keresztény értékeket", amelyekre Magyarország épül.

Hatalmi szóval ugyanis nem lehet hitet továbbadni, csak úgy, ha "imponál az, ahogyan a 21. században megéljük a nagyszüleink,
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 12:32
Tbc-világnap - Főigazgató: Magyarországon a tbc ritka betegségnek számít
Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának igazgatója a tbc-világnap (március 24.) alkalmából arról beszélt, hogy az európai régióban az elmúlt évtizedben 4,3 százalékkal csökkent az új tbc-s esetek száma, ugyanakkor nagy kihívást jelent a gyógyszereknek ellenálló baktériumok megjelenése. Ugyanakkor hozzátette, ez a csökkenési mérték nem elégséges ahhoz, hogy a betegséget visszaszorítsák.Az irodavezető beszámolt arról is, hogy Magyarország mutatta az egyik legjobb eredményt az új tbc-s esetek számának csökkentésében 2012 és 2016 között. A magyarországi évenkénti átlagos csökkenés 11 százalék, mintegy háromszorosa az uniós országok értékének.

Ledia Lazeri azt mondta, a WHO tapasztalatai szerint Magyarországon egyre hatékonyabban lépnek fel a betegség ellen, és az, hogy csökkent a betegek száma, egy erős politikai, szakmai kötelezettségvállalásnak és az áldozatkész munkának köszönhető.

Ladányi Márta egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkár a
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 12:12
Ferenc pápa a fiataloknak:
beszélni.
- Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást, és eljöttetek. Vannak köztetek, akiknek sokat kellett utazniuk. Mások pedig ahelyett, hogy aludni mennének - hiszen náluk már a lefekvés ideje van -, követnek minket [a világhálón]. Azzal töltik az éjszakát, hogy hallgatnak minket. A világ sok részéből jöttök, sokféle népet, kultúrát és vallást képviseltek: nem vagytok mindnyájan katolikusok, keresztények, nem is hívő mindenki, de minden bizonnyal mindnyájatokban az a vágy él, hogy a legjobbat adjátok magatokból. Nincs kétségem efelől. Köszöntöm azokat is, akik majd a világhálón kapcsolódnak be vagy már be is kapcsolódtak a munkánkba: köszönöm hozzájárulásotokat!
- Külön is szeretnék köszöntet mondani a szinódus titkárságának, a bíboros titkárnak, az érsek titkárnak, és mindenkinek, akik a szinódus titkárságán dolgoznak. Keményen dolgoztak azon, hogy ez az összejövetel megvalósulhasson, tudtak új dolgokat kitalálni, nagy találékonysággal dolgoztak. Hálás köszönet Baldisseri bíborosnak
maroka, 2018. március 21. szerda, 12:29
Mindegyik növény helyettesít egy-egy gyógyszert -Mentsd el!
Kurkuma

Helyettesíteni tudná a nem szteroid gyulladáscsökkentő szereket.

A kurkuma, az egyik a legjobb természetes gyulladáscsökkentő, segít enyhíteni a fájdalmat és duzzanatokat. Már évszázadok óta használják olyan gyulladásos állapotok kezelésére, mint az arthritis, osteoarthritis és rheumatoid arthritis. A kurkuma egyik összetevője meggátolja a COX-2 enzim megnövekedését. (A COX-2 enzim alapállapotban alig mutatható ki, csak kóros folyamatok hatására keletkezik, és olyan anyagok termelését segíti elő, melyek gyulladást váltanak ki a sérülés helyén, fájdalomkeltő és erősítő hatásuk van, és emelik a test hőmérsékletét, azaz lázat okoznak.)

Pitypang

Helyettesíteni tudná azokat a gyógyszereket, melyek csonterősítésre szolgálnak, valamint kiválthatna jó néhány máj- és vérnyomás gyógyszert is.

A pitypang levelei a legjobbak arra, hogy természetes módon lehessen erősíteni a csontokat és fogakat, valamint a máj méregtelenítésében is hatékonyan segít. Azt sem
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 09:27
A harmadik poén
Ez a harmadik kislány, eddig ez a legszelídebb, legintelligensebb és legszebb is a sok kicsike közül, már már annyira szelíd és intelligens és szép, hogy nem is tudom, hova helyezzem, nem tudom, ha nem épp tőle fájult meg a fejem az imént ahogy rágondoltam. Ezt a lányt még az anyjától kétszáz méternél nagyobb távolságra nem láttam, mindig ketten vannak az anyuval, az anyu negyvenegy éves, ettől az anyutól félek eddig a legjobban mert ahogy már akkoriban három éve is majdnem biztos, hogy leírtam, ő dobta utánam eddig a legnagyobb követ, ott a Pax hotel előtt. Van talán két hónapja, hogy a Marastiben találkoztam velük egy elég késő téli délutánon, és udvaroltam is nekik ott egy sort, ritkán találkozunk, az anyu be volt csípve már korábban dél körül a Kétágú templomnál is láttam, táncolt, jó kedve volt, aztán este a Marastben el akarta lopni a telómat, többször megkörnyékeztem őket aznap, mentem el, jöttem vissza, vagy háromszor megtértem, de szerencsémre nem sikerült a teló lopás, ott voltam én is.Apropó,
artforwho, 2018. március 21. szerda, 04:40
1/2121
Képek, videók
Haza és Haladás Alapítván
furaila
2017. január 09. hétfő, 18:24
Meghívó a Haza és Haladás
furaila
2014. december 06. szombat, 03:04
Meghívó Haza és Haladás -
furaila
2014. december 06. szombat, 03:01
Haladás-SZÉLMALOM
1vargaildyko
2014. július 12. szombat, 07:17
Szegedi Haladás.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:04
Haladás.jpg
pacsakute
2014. január 23. csütörtök, 23:21
Haladás-Vasas 2010/11
djurkevic
2011. május 23. hétfő, 18:51
HALADÁS-ZTE 1999/2000
djurkevic
2011. március 25. péntek, 09:54
szombathely.png
chillik
2017. október 24. kedd, 18:38
800px-Weöres_Szombathe ly.
lilagondolatok
2016. március 09. szerda, 08:39
Szombathelyen az első gól
cipello
2015. február 28. szombat, 14:31
szombathely_006_brenne r.j
rzsi-
2015. január 24. szombat, 12:31
szombathely800.JPG
hollyka
2014. május 26. hétfő, 10:33
Szombathely-FTC mérkőzés.
onallovelemeny
2014. január 15. szerda, 22:35
szombathely székesegyház
lacipecsenye
2013. november 11. hétfő, 11:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.