Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 09:58 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Országos rekorddal zárult a Kodály nyomában országos online zenei játék
vénával rendelkezők mutathatták meg, hogyan dolgoznának át egy Kodály által gyűjtött népdalt. A harmadik fordulóra azok nevezését várták, akikhez inkább a képzőművészet vagy a tánc állt közelebb. A játékokban összesen több mint ezren vettek részt.

A fordulók és a közönségszavazás nyertesei a pénteki gálán vehették át jutalmukat. Az első fordulóban a Katalinka csoport és Puskás Szilvia Erzsébet diadalmaskodott. A második feladatnál a Zatibom formáció és szintén Puskás Szilvia Erzsébet bizonyult a legjobbnak, a különdíjat a Partiumi kontyocskák, a közönségszavazást pedig a Penta Paks csapata nyerte. A harmadik forduló illusztráció kategóriájának győztese a Dorogi Quintett és Deák Andrea lettek, míg a táncos kategóriában a Movement Dance School csapata végzett az élen és a Katalinka csoport produkcióját ítélte legjobbnak a közönség. A játék fődíját Puskás Szilvia Erzsébet érdemelte ki. A győztesek mindannyian egy kulturális programokkal teli wellness hétvégét tölthetnek el Kecskeméten.

A rendezvényt
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 18:50
A 90 éve született Kubala Lászlóra emlékeztek Madridban
"Olyan ember volt, aki nagyon jól képviselte hazánkat annak ellenére, hogy nem volt spanyol" - mondta róla Vicente del Bosque volt spanyol szövetségi kapitány (2008-2016) a csütörtök éjszakába nyúló ünnepségen a madridi CaixaFórum kulturális központban.

Felidézte, hogy ő maga is hosszú évekig játszott a válogatottban Kubala vezetése alatt, akit született vezetőnek tart, és aki viselkedésével is példaként szolgált az utána következő edzőgenerációk számára.

"Sosem volt dühös" - jellemezte, és hozzátette, hogy szeretettel, törődéssel vette körül játékosait, a válogatott újoncai például mindig kaptak tőle ajándékba egy piros bársonysapkát, amelybe belehímeztette a debütálásuk dátumát.

Beszélt Kubala híres nagylelkűségéről, jószívűségéről. "Mindig nyitott zsebbel járt" - fogalmazott, arra utalva, hogy mindenkinek segített, akinek szüksége volt rá. "Kubala ma is aktuális" - jegyezte meg.

"Három országban játszani válogatottként, az rendkívüli teljesítmény" - mondta Dunai Antal, aki a
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 09:53
Szijjártó: a világ autóipara új korszak előtt áll, és ez új kihívások elé állítja Magyarországot
Szijjártó Péter szerint az Egyesült Államok nyugati partvidéke mind nemzetgazdasági, mind nemzetstratégiai szempontból különös lehetőségeket kínál Magyarország számára, ezért látogatta meg a nyugati partvidéken, San Franciscóban és a környékén a legjelentősebb IT-vállalatokat, és a Tesla gyárat.

A tárcavezető meglátogatta a magyar nemzeti közösségek képviselőit is, felkereste a magyar katolikus missziót, ahol magyar bencés szerzetesek tartják fenn a nyugati part legjobb középiskoláját, találkozott továbbá a magyar református közösség tagjaival.

Szijjártó Péter húsznál több Szilicium-völgyi informatikai vállalat vezetőivel találkozott, a Tesla gyárában pedig tárgyalt az üzletfejlesztési igazgatóval és a jogi kérdések igazgatójával. A tárcavezető hangsúlyozta, az új korszakban az elektromobilitás és az önmagukat vezető járművek jelentik a fókuszát az autóiparnak, és ez különös kihívások elé állítja Magyarországot is, mivel ipari kibocsátásának 29,5 százaléka az autóiparból származik. Ezért a
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 07:05
Nélkülözés, korbácsolás
szakadékba, a spártai fiatalok gyermekkora mai szemmel elképzelhetetlenül nehéz volt. Az ókori Görögországban Spárta neve egyet jelentett az elsöprő katonai erővel. A városállam egész működése tulajdonképpen egyetlen cél alá volt rendelve, nevezetesen hogy egy ütőképes haderőt tudjanak kiállítani minden körülmények között. Ennek alapja a gyermekkortól kezdett katonai nevelés volt, amelynek hatékonyságáról valószínűleg az árulkodik a legjobban, hogy a spártai szigor még napjainkban is ismert fogalomnak számít.

Bár a széles körben elterjedt legenda, miszerint a beteges vagy gyengének tűnő újszülötteket lehajították a Taigetosz hegyéről, valójában nem igaz, a spártai nevelés ténylegesen a születéstől kezdődött. Plutarkhosz szerint az ,,idétlen vagy nyomorék" csecsemőket egy völgybe helyezték és magukra hagyták. Ez csak kevéssel volt jobb a szakadékba hajításnál, lévén a kisgyermekekre vagy az éhhalál vagy a
bordat, 2017. december 14. csütörtök, 18:37
Varga: meg kell újítani a helyi- és helyközi közúti közösségi közlekedés járműparkját
Varga Mihály emlékeztetett: a kormány másfél évvel ezelőtt határozott a magyarországi autóbuszgyártás újjáépítéséről. A nemzeti buszgyártási stratégia hitellel, támogatással és piacokkal segíti azokat a belföldi autóbuszgyártókat, amelyek magas minőségben állítják elő a járműveket - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a közlekedési vállalatok figyelmét az ilyen gyártású buszok beszerzésére hívják fel.

A stratégiában a kormány vállalta, hogy az első három évben 30-35 milliárd forinttal támogatják az ágazat szereplőit - tette hozzá a miniszter.

A debreceni beruházásról elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően a város a belföldi buszgyártás egyik központja lesz, hiszen felépült egy modern oktatási, fejlesztési központ és kísérleti üzem, amely egyszerre szolgálja a gyártást, a technológiai fejlesztést és a duális képzést is. A beruházás elősegíti a tavaly elfogadott nemzeti buszgyártási stratégia megvalósítását, amelyben a kormány azt tűzte ki célul, hogy 2020-ra évente legalább 1000 új belföldi gyártású
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 14:53
Rövid történetek
a hátam, és kérd meg őt, hogy maradhassak sokáig, nagyon sokáig! Úgy szeretném, ha mindig itt maradhatnék!Dávid nagyot bámult!

- Szeretsz itt lenni a kórházban? - kérdezte csodálkozva. - Mindig azt hittem, hogy az emberek szeretnének olyan gyorsan kikerülni innen, amilyen gyorsan csak lehet. Szeretsz beteg lenni?

- Szeretetek itt lenni! - mondta határozottan Lela. - Ízlik nekem itt az étel, a nővérek kedvesek, az ágyam puha. De a legjobban az énekek tetszenek, amiket esténként énekelünk, és a történetek, amiket arról az emberről mondanak el, akit Úr Jézusnak neveznek, és én szeretnék addig itt maradni, míg mindent megtudok Róla. Ha még élne, megkeresném, és elmennék Hozzá. Ő meggyógyítana engem.

Dávid habozott. Nem tudta pontosan, hogyan magyarázza meg, de érezte, hogy a kislány nem jól értett meg mindent.

- Ő él! - mondta rövid szünet után. - Nem láthatod, de most is elmehetsz Hozzá. Én tudom, mert én is
dorotea55, 2017. december 14. csütörtök, 13:21
Karácsonyi történet
krajcáros csillogott benne. ,,Ezt az előbb találtam, de ezért nem adnak semmit." A férfi elkérte a pénzt, s a fény felé tartotta. ,,Hallod-e, ez nem közönséges pénz, bizonyára az angyalok ejtették el."
A gyerek csodálkozva nézett a férfira. ,,Gyere, menjünk be az üzletbe" - és megfogta a hideg kis kezét. Bent már senki sem volt, csak az idős kereskedő. Udvarias mosollyal szólt: ,,Éppen zárni készülök." A férfi hunyorított a szemével: ,,Akkor a legjobbkor jöttünk. Kis barátom egy rendkívüli pénzt talált. Az angyalok vesztették el. Azt veheti rajta, amit csak akar." Ezzel ismét ráhunyorított a kereskedőre, és az megértette. Kezébe vette, megvizsgálta a pénzt. Aztán sugárzó arccal mondta: ,,Micsoda szerencse, te aztán jó fiú lehetsz. Válaszd ki hát, amit szeretnél."
A gyerek először a kereskedőre, azután az ismeretlen férfira nézett. Mindkettő tekintetéből biztatást olvasott ki. Erre rámutatott a kirakatban csillogó betlehemre:
dorotea55, 2017. december 14. csütörtök, 13:19
Egyél sokat....
Egészség & fitness egyperces

A legjobb téli zsírégetők: edd őket sokat, és nem lesz pocakod az ünnepek után

Sokan úgy gondolják, az idei évben már úgysem sikerül a fogyás, ezért az utolsó hónapokban teljesen eleresztik magukat. A hanyagul összeválogatott ételek és a karácsonyi időszak nagy lakomái miatt pedig könnyen felszalad pár plusz kiló.

Immunrendszer-erősítő hatásánál talán csak tisztító hatása erősebb: erős vízhajtó, serkenti a veseműködést és a bélműködést. A heves étvágyérzet legyőzésében is segíthet, miközben rengeteg vitaminnal látja el a szervezetet. A-, B- és C-vitamint, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot tartalmaz, segít helyreállítani, megtartani a vér sav-bázis egyensúlyát.

Cékla

A sportolók egyik kedvence - ez a zöldségben lévő nitrátnak tudható be, ami a szervezetbe kerülve hozzájárul a vérerek kitágításához
gabfe, 2017. december 14. csütörtök, 10:37
Szép napot mindenkinek!
is egy nagyot.
- Jaj, de bolondok ezek az emberek...
És ekkor eszébe jutott valami.
- Ha bolondok, hát bolondok ! Hadd bolondozzak én is nekik.
rögtön fel is mászott egy közeli fára, és ágról ágra ugrálva elindult az út mentén. Bizony, az elején el- elvétette az ugrást, le-lepottyant, nyekkent is nagyokat, de célját máris elérte: Az emberek amikor meglátták, nevetni kezdtek, mert az emberek - Isten tudja, hogy miért - de mindig a mások esetlenségein, különcködésein nevetnek a legjobban. Most is úgy hahotáztak, hogy rengett belé a hasuk.
Hősünk ekkor, kezdeti sikerein felbuzdulva elhatározta, hogy körbejárja a Földet. Először a szépséges Erdélyország vidékeit járta be, majd Ázsián keresztül Indiába, és Japánba is megérkezett. Persze Afrikáról, Amerikáról és Ausztráliáról sem feledkezett meg. Sőt ! Néhány bátor sarkkutató ,még hasukat fogó, gyanúsan hahotázó jegesmedvékről is jelentést tett ! Ki tudja, talán oda is eljutott volna?
Incifinci tehát fáról fára ugrált, és a
kirscha, 2017. december 14. csütörtök, 09:54
Szányaló szerelem
Richard Bach

Szányaló szerelem

Olyan szerelmest kell magunknak keresnünk, akivel a kapcsolatunk az idő múlásával nemhogy fakulna, de egyre jobb lesz; aki iránt a csodálatunk és a bizalmunk csak erősödik a megpróbáltatások során.

- Nap mint nap azt látjuk, hogy az emberpár egyike szárnyalni akar, de a másik lehúzza a földre. Míg az egyik haladna, s kettőt lépne előre, a másik miatt hármat lépnek vissza.

- Az a lélektársunk, akinél a zár, amelybe a mi kulcsaink illeszkednek; az ő kulcsai pedig a mi zárainkat nyitják. Ha eléggé biztonságban érezzük magunkat ahhoz, hogy megnyíljunk, igazi énünk előbújhat és valóban teljesen önmagunk lehetünk. Azt szeretheti bennünk a másik, akik vagyunk, nem pedig akinek látszani szeretnénk. A lélektárs a legjobb tulajdonságainkat hívja elő. Mellette nem számít, bármi történik is körülöttünk, mi ketten biztonságban vagyunk saját kis mennyországunkban.

Az a lélektársunk, aki osztozik legtitkosabb törekvéseinkben; akivel egy
evavicus, 2017. december 13. szerda, 15:27
A Dal 2018 - Zsűritagok: talán az eddigi legerősebb mezőny
"Nagyon sok jó dal nem jutott be a 30-as mezőnybe. Először száz körülre szűkítettük le a beadott több mint 350 pályaművet, sok vita kellett az előzsűriben ahhoz, hogy meghozzuk a döntést" - mondta Frenreisz Károly.

Az LGT és a Skorpió alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész immár harmadszor szerepel A Dal zsűrijében. Mint fogalmazott, nem hisz egy nagy ívű eurovíziós dal keresésében, inkább nagyon magas színvonalú, különleges produkcióra van szükség, hasonlóra, mint amilyen idén Pápai Jocié volt.

"A Dal a mai fiatal magyar zeneszerzők, szövegírók, előadók seregszemléje, bemutatkozási lehetőség, ami fontosabb, mint az, hogy a győztes részt vesz az Eurovíziós Dalfesztiválon" - jegyezte meg Frenreisz Károly.

A közmédia versenyének egyik új zsűritagja, Mező Misi, a Fonogram-díjas Magna Cum Laude énekes-gitárosa azt mondta, sok olyan pályamű érkezett A Dal 2018-ba, amelyet számára ismeretlen előadó énekel, ezzel együtt nagyon színvonalas produkció.

"Korábban dolgoztam tehetségkutató
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 10:11
Illegális bevándorlás - EP-képviselő: a szolidaritás hiánya a legnagyobb gond
folyamatban, akkor nem következett volna be ez a helyzet" - mondta.

Abban, hogy végül csupán harmincezer embert helyeztek át, egyes tagállamok "rossz hozzáállása" is szerepet játszott - hangoztatta.

Túlságosan hosszú időt vett igénybe a kérelmek elbírálása is, ami hozzájárult a "másodlagos mozgások" magas számához. Ha a folyamat gyorsabb lett volna, kevesebben indultak volna tovább máshová, még mielőtt a kérelmüket elbírálják, és többen részesülnek a rendszer előnyeiből. Oda akartak eljutni, ahol a legjobb ellátásban, a legtöbb juttatásban részesülhetnek - vélekedett.

Problémának nevezte, hogy nagy a különbség a tagállamok között abban, kiknek és milyen alapon adják meg a menedékjogot. Ameddig ilyen eltérés áll fenn, nincs jó megoldás - jelentette ki, hozzáfűzve: fontos minél gyorsabban elfogadni az új, egységes európai szabályozást.

Marie-Christine Vergiat nem értett egyet azzal, hogy ne számítana a külső határok őrizetének megerősítése. A hét jogszabálytervezet szinte mindegyike
velemenyezd, 2017. december 12. kedd, 21:32
1/2094
Képek, videók
Mészáros Erzsébet 5
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 06:45
Mészáros Erzsébet 4
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 06:44
Mészáros Erzsébet 3
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 06:44
Mészáros Erzsébet 2
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 06:44
Mészáros Erzsébet 1
azenujsagom
2017. december 07. csütörtök, 06:43
Sasváry Erzsébet
azenujsagom
2017. december 06. szerda, 14:43
Erzsebet
terezia1951
2017. november 19. vasárnap, 19:19
erzsébet híd.png
chillik
2017. november 04. szombat, 15:33
Erzsébet 1207-1231
furaila
2017. november 02. csütörtök, 08:35
PENTAN.jpg
hg0npm
2014. december 16. kedd, 20:27
PENTAN.jpg
ha0npm
2014. december 11. csütörtök, 17:19
0 Pentagon.png
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 16:00
Chiranthodendron_penta dac
durcimarcika
2011. február 14. hétfő, 23:38
PENTAGRA.jpg.JPG
penna52
2010. október 31. vasárnap, 09:41
fond fritillary_on_pentas
margitanya
2010. október 18. hétfő, 09:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.