Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 19. szombat | 33. hét | 231. nap | 15:10 | Huba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Százharminc program három nap alatt Szentendrén
A Szentendre Éjjel-nappal Nyitva nyárbúcsúztató fesztiválon a település szinte minden ismert vagy megbúvó, népszerű vagy felfedezetlen, rejtett vagy szokatlan részei helyet kapnak, de fontos szerep jut a magánházak kitáruló kapuinak, udvarainak, ismerős és ismeretlen házigazdáinak is - mondta az idei, 12. programsorozatról Solymosi Heléna, a szervező Szentendrei Kulturális Központ igazgatója.

A műfaji és tematikai sokszínűség szinte felsorolhatatlan, hiszen a csaknem 130 program a váratlan utcai zenélésektől a koncertekig, a kiállításmegnyitóktól a nemzetközi és köztéri tárlatokig, performanszokig, színi előadásokig terjed - tette hozzá.

A számos ingyenes zenei program között találni egyebek mellett az ef Zámbó Happy Dead Band, a Jambalaya, drMáriás és zenekara, a Söndörgő Zenekar vagy az LGT emlékzenekar koncertjét Karácsony Jánossal.

A nem belépődíjas kiállítások sorában találkozni a többi között Frózsi-Nánássy Tibor és Margit Szabolcs sikátor-installációjával a Vajda Lajos Stúdió
velemenyezd, 2017. augusztus 19. szombat, 12:01
Egyél paradicsomot minden nap
kevesen tolják félre a tányérjukról, ha meglátják. Egyike ugyanis azoknak az ízletes zöldségeknek, amely sokoldalú felhasználása miatt szinte minden háztartásban megtalálható. Egyél belőle te is minél többet, hiszen rengeteg jótékony hatása van a szervezetre.

Szószok, mártások, levesek - ezek mind készíthetőek a paradicsomból. Sőt, nyári estéken igazi ínyencségként grillezett paradicsomszeletekkel is kínálhatod a vendégeket. Persze a szervezetre gyakorolt jótékony hatásait úgy tudod a legjobban kamatoztatni, ha nyersen fogyasztod az étel mellé vagy pedig fincsi saláták formájában. Addig edd, amíg szezonja van!
Bővelkedik vitaminokban és ásványi anyagokban

A paradicsomban C- és E-vitamin található a legnagyobb mennyiségben, amik megvédenek a betegségektől és a bőr idő előtti öregedésétől. De található még benne karotin, kálium, magnézium, kalcium és nátrium is. Ha esetleg nem a kedvenc zöldséged, vitamin és ásványi anyag tartalma miatt érdemes időnként azért legalább egy
anna4459, 2017. augusztus 19. szombat, 07:24
Hányszor buktatja meg a baloldali választási esélyeket az Öszödi Böszme?
A kérdésre:
Egyik elméletem szerint senkinek senkivel nem kellene összefognia. A választókat pedig programmal, jövőképpel,a hétköznapi életet élhetőbbé tevő intézkedések meghozatalának a lehetőségével kellene maguk mellé állítani. Erre egy módszer hogy az összes ellenzéki párt programját összeszedni és egy a párt által elfogadott programba illeszteni.
Ezzel egy programon belül az összes ellenzéki párt programjából lennének részletek és más pártok szimpatizánsai is megtalálhatnák a nekik tetsző lehetőséget. Olyan ugyanis a büdöséletben nem lesz hogy minden program ponttal egyetértene minden választó.
Ezután meg lehetne nézni hogy melyik párt melyik programpontját vették át és ahhoz abból a pártból hoznának a feladat megoldására alkalmas embert. Az összefogás máris megszületne anélkül hogy arra törekednének.Mivel pedig elvileg a legjobb programpontokat teszik egybe így más pártok is önként ajánlkoznának azok végrehajtására. A legtöbb és legjobb programpontokat hozó párt adná a
donaldduck, 2017. augusztus 18. péntek, 17:16
Női sorsot bemutató georgiai film nyerte meg a Szarajevói Filmfesztivált
az írás között. Végül az írás mellett dönt, amely lelkileg és testileg is hatalmas áldozatokat követel tőle.

A Szasisi deda a 27 éves Ana Urusadze első nagyjátékfilmje. A Michel Franco mexikói rendező vezette nemzetközi zsűri az "elegáns rendezésért", valamint a provokatív témaválasztásért díjazta az alkotást.

2013-ban szintén egy georgiai film nyerte meg a filmmustra fődíját, Szarajevó Szívét. Akkor Nana Ekvtimisvili és Simon Gross Az ártatlanság virágai című produkcióját díjazták.

A legjobb rendezőnek járó elismerést a román Emanuel Parvu vehette át csütörtökön a Meda, or the Not So Bright Side of Things (Meda, avagy a dolgok nem annyira fényes oldala) című filmjéért, amely saját elmondása szerint arról a helyzetről szól, amikor egy jó ember rossz körülmények közé keveredik, amelyekből megpróbál kitörni.

A filmben nyújtott alakításáért Serban Pavlu elnyerte a legjobb színésznek járó szarajevói díjat. A legjobb színésznőnek járó elismerést a kanadai Ornela Kapetani kapta az albán
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 10:51
Trump mégsem hozza létre tervezett újabb tanácsadó testületét
republikánus elnöke tőle szokatlanul élesen bírálta az elnököt. Tennessee-ben újságíróknak nyilatkozva leszögezte: "az elnök mindeddig nem adta tanúbizonyságát annak a képességnek és tudásnak, amelyre szüksége van ahhoz, hogy elnökként sikeres legyen". Corker meglátása szerint Donald Trump "nincs tisztában ennek a nemzetnek a karakterével, nagyszerűségével". A szenátor "radikális változtatásokat" sürgetett a Fehér Házban, és azt javasolta Trumpnak, "szálljon magába" és kezdjen el gondolkodni azon, mi a legjobb - nem neki, hanem - a nemzet egészének.

Steve Cohen, demokrata párti kongresszusi képviselő bejelentette: azt tervezi, hogy javaslatot nyújt be a törvényhozásban Donald Trump alkotmányos eltávolítása eljárásának megindítására. "A Charlottesville-ben történt szörnyűségre adott válaszul, meggyőződésem szerint, az elnököt el kell mozdítani hivatalából" - közölte.

Változatlanul viták övezik a konföderációs időszak és a polgárháború politikusai és katonai vezetői szobrainak és emlékműveinek
velemenyezd, 2017. augusztus 18. péntek, 08:31
Tallóztam
végzésére csak a legrátermettebbek képesek. Nekik is energia pótlásra van szükségük menet közben. Egyesek félbevágott barackot szopogatnak, ami bizony szintén komoly teljesítmény, gondoljunk csak Alfonzóra, nagyon nehéz egy barackot elfogyasztani állva. Mások nápolyit majszolnak zacskóból. Az igazán profik kihasználva a hely földrajzi adottságait, a széles ablakpárkányon megterítenek, illendőségből hátat fordítanak ugyan a látogatónak, de az ablak visszatükröződéséből úgyis látnak minden fontosat. Ők a legjobbak, de még őket is érheti váratlan helyzet. Térjünk vissza hát teremőrünkhöz és látogatójához. Tehát őrünk épp felvette a jellegzetes testtartást, kitapintotta a zsebében lapuló telefonját, amikor is a látogató ahelyett, hogy belépett volna a terembe, váratlanul megfordult.
- Maga követ engem!
- Ez a dolgom - teremőrünk egy gondolattal a nő előtt, vagy végtelen sokkal mögötte járt. Mindenesetre tett egy lépést felé.
- Maga kispécizett engem!
- Tegyen panaszt a pénztárosnál, ha gondja
horvathnemagdi, 2017. augusztus 17. csütörtök, 17:33
Klasszikusok és kortársak az Uránia képzőművészeti filmkínálatában
British Museum Hokuszai-kiállításának anyagából készült Hokuszai - A nagy hullámon túl című film. Kacusika Hokuszai, a 18-19. században élt japán festő nagy hatással volt Monet, Van Gogh és Picasso munkásságára is. Egy életen keresztül vizsgálta embertársait, megszállottan kutatta a természetet és a spirituális tanokat, és tanulmányaihoz legtöbbször a Fudzsi vulkán képét használta háttérnek.

Szintén októberben, a rendkívül látványos Exhibition on Screen sorozat részeként lesz látható az ősz egyik legjobban várt társművészeti mozidarabja, a Michelangelo - Szerelem és halál, amely a reneszánsz egyik legnagyobb alkotóművészének életét és munkásságát tárja fel részletekbe menően - olvasható az Uránia MTI-hez eljutatott közleményében.

November elején a Londoni Buckingham Palota Canaletto-kiállítását feldolgozó mozifilmet láthatja a budapesti közönség. Kevesen tudják, hogy a világ legnagyobb Canaletto-műegyüttese nem Olaszországban, hanem az angol királyi kollekcióban található, ami annak köszönhető,
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 13:20
A Nobel-békedíjas Malala Juszafzai Oxfordban fog egyetemre járni
Az Egyesült Királyság nemzetei közül Angliában, Walesben és Észak-Írországban csütörtökön hozták nyilvánosságra az emeltszintű érettségi vizsgák eredményét, amelyek alapján a diákok felvételt nyernek az egyetemre.

Malala Juszafzai a Twitter közösségi portálon osztotta meg követőivel a jó hírt, hogy bejutott a világ egyik legjobb egyetemére. A Pakisztán északnyugati részéből származó 20 éves aktivista, aki szűkebb hazájában kiskora óta kampányolt a lányok oktatáshoz való jogáért, később pedig világszerte a gyerekek hasonló jogaiért, azt írta: "olyan izgatott vagyok, hogy Oxfordba megyek. Gratulálok minden érettségizőnek, ez volt a legnehezebb év. Mindenkinek a legjobbakat a jövőre!".

Malala Juszafzai az után került Nagy-Britanniába, hogy a pakisztáni tálibok fejbe lőtték, amiért szembeszegült a lányok oktatásáról hirdetett nézeteikkel. Sebesülése után a lányt Angliába szállították gyógykezelésre. Csodával határos módon felépült, és végül a szigetországban maradt.

2014-ben, alig 17 évesen
velemenyezd, 2017. augusztus 17. csütörtök, 11:42
Vidám estét!
Két barát beszélget:
- Hallom, megnősültél. Gratulálok!
- Köszönöm.
- És milyen az anyósod? Kijössz vele?
- Baromi ronda, de az üzletmenetet kiválóan elősegíti.
- És a sógornőd?
- Hú, ne tudd meg! Az, ha lehet, még rondább, de az üzletmenetben kiválóbb, mint az anyósom.
- Na és a feleséged?
- Ne is kérdezd! Olyan ronda szegény, hogy az hihetetlen, viszont az üzletmenetet ő segíti előre a legjobban.
- Te, mondd már, mi ez a családi biznisz, amit csináltok?
- Szellemvasút.

....

Jósnő bámulja a kristálygömböt és mondja a kuncsaftnak:
-- Látom, hogy két gyereke van.
-- Azt maga csak hiszi. Összetörheti a gömbjét, mert nekem három gyerekem van!
-- Azt maga csak hiszi, uram.

...

Az irodalmi folyóirat szerkesztője nézegeti a kéziratot, és megkérdi a szerzőt:
- Miért Bumeráng a
tunkiss, 2017. augusztus 16. szerda, 18:50
Medve a barlangban
medvenyomokra bukkantak. Nagy bátran elhatározták, hogy mennek tovább a nyomok mentén, de lassan és rendkívül óvatosan haladtak, nyitott szemmel és füllel, számítva arra, hogy esetleg valóban találkoznak medvével.
Egy szikla mögül a sötétségből hirtelen előbukkant a legnagyobb, legirtózatosabb grizzly medve, amit valaha láttak. Ott állt előttük két lábon, mancsával a mellét verte, és ordított, mint egy oroszlán. A szörnyű üvöltés visszaverődött a barlang falán. A két fiú halálra váltan úgy döntött, hogy legjobb, ha elszaladnak. Azonnal sarkon fordultak, hogy kirohanjanak a napfényre.
Ekkor az egyik fiú leült a földre, és elkezdte kifűzni a túrabakancsát. Lerántotta a bakancsot, felhúzta a sportcipőjét, és elkezdte bekötni a cipőfűzőt.
Barátja dühösen rákiáltott:
-Gyerünk, fiú, meneküljünk ki innen! Mi a csudának kell neked most cipőt cserélned? Úgy sincs sok esélyünk, hogy lehagyjuk ezt a medvét!
A másik fiú talpra szökött, majd elkezdett rohanni, és közben így válaszolt:
-Nekem
kalmanpiroska, 2017. augusztus 16. szerda, 13:35
Legyünk becsületesek Istennel szemben!
Legyünk becsületesek Istennel szemben!

Isten már akkor ismeri a gondolatainkatm mielőtt még gondolatokká értek volna bennünk, éppen ezért nem képtelenség-e, ha vonakodunk elmondani neki az igazságot magunkról? Ha úgy érezzük, hogy el kellene takarnunk lelki mezítelenségünket, legjobb, ha fellapozzuk a 139. zsoltárt: ,,Uram, te megvizsgálsz engem, és ismersz engem... messziről észreveszed a szándékomat... gondod van minden utamra. Még a nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram! Te alkottad veséimet, te formáltál anyám méhében." (Zsolt 139,1-4,13 Újford.)
Előfordul, hogy még imádkozni is vonakodom, mert tudom, mennyire nem érem el a mércét, melyet Isten állított.

George MacDonald írja:
,,Ha szívemet olyan nehéznek érezném is, mint a kő, ha nem szeretnék sem Istent, sem embert, sem asszonyt, még a kisgyerekeket sem, még mindig így szólnék az Úrhoz: Istenem, látod, hogy bízom benned, mert tökéletes vagy, és nem változol, mint én. Nem szeretlek.
kalmanpiroska, 2017. augusztus 16. szerda, 11:57
Európai Filmdíjra esélyes Simonyi Balázs Ultra című dokumentumfilmje
Az Európai Filmakadémia hétfőn hozta nyilvánosságra a 15 dokumentumfilmből álló listát, amelyekből tagjai az Európai Filmdíjra jelölt öt alkotást ezt követően kiválasztják. A rövid listán szerepel Simonyi Balázs Ultra című magyar-görög koprodukcióban forgatott dokumentumfilmje is.

A díjra esélyes további 14 dokumentumfilm között van a német Austerlitz, a lengyel Komunia, a svéd-német-finn koprodukcióban készült Dead Donkeys Fear No Hyenas, a holland-dán How to Meet a Mermaid, a spanyol-izlandi-amerikai La Chana, az olasz-francia Liberami, a francia-német Nothingwood, az ír-spanyol In loco parentis, a holland Stranger in Paradise, a német-libanoni-szír-katari Taste of Cement, valamint a finn-bolgár The Good Postman, a francia-svájci Le venerable W Barbet Schroeder rendezésében, a dán-szír-finn The War Show és Amos Gitai A l'ouset du Jourdain című munkája - ismertette a filmakadémia honlapja (europeanfilmacademy.org).

Simonyi Balázs és forgatócsoportja az Ultra című dokumentumfilmben öt
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 11:01
1/2072
Képek, videók
Szentendrén
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:58
együtt, Szentendrén
orban47
2015. május 09. szombat, 22:10
Könyv Solymosi Eszterről
furaila
2015. június 30. kedd, 10:16
Tanúvallomás Solymosi Esz
furaila
2015. június 30. kedd, 10:16
Solymosi Eszter halála
furaila
2015. június 30. kedd, 10:15
rozsa_solymositol_.jpg
gigi55
2012. május 31. csütörtök, 07:04
solymosi-kastely-nagyl ozs
margitanya
2010. március 16. kedd, 19:39
solymosi Klára.jpg
telegdi50
2009. január 22. csütörtök, 18:17
Solymosi Klára.jpg
brozsika
2008. augusztus 18. hétfő, 09:55
Solymosi Eduárd
zeromuhely
2006. október 25. szerda, 21:47
házikó-szentendrei sziget
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:10
Szentendrei emlék
orban47
2013. szeptember 22. vasárnap, 07:48
Szentendrei-sziget
mecsery
2013. január 26. szombat, 04:49
szentendrei képek
lacipecsenye
2011. november 02. szerda, 11:44
Szentendrei Klári.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 11:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.