Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:20 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Párkapcsolat
Egy párkapcsolat mesterséges környezetben ítéli meg a másik fél személyiségét

Bár a legtöbb párkapcsolat nem a házasság felé halad, néhányat - főleg főiskolások, egyetemisták közötti kapcsolatra gondolok - mégis a házasság motivál. Azoknak, akik őszintén keresik a megfelelő társat, meg kell érteniük, hogy egy jellegzetes párkapcsolat csak rontja az esélyeiket. A találkák mesterséges környezetet teremtenek két olyan ember számára, akik szeretnének kapcsolatba kerülni. Ennek eredményeképpen mind a ketten beleeshetnek abba a hibába, hogy valótlan képet mutatnak magukról.
A házunk előtti területen van egy állítható kosár a kosárlabda szerelmeseinek. Amikor kb. 90 centivel lejjebb rakom a szabályos magasságnál, remek kosarasnak tűnhetek. Nem okoz gondot, hogy a kosárba találjak. Nekifutok, és mindig beletalálok. Ez a képességem viszont csak addig létezik, amíg szint alatt van a mérce - nem valóságos környezetben játszom. Egy olyan pályán, ahol egy 3 méter magasságban lévő kosárra kell játszani,
kalmanpiroska, 2017. október 20. péntek, 18:24
Mata Hari története....
történetéről a mondvacsinált indiai hercegnőnek, így a következő hónapokban a legelőkelőbb európai szalonokba kapott meghívást: Monte-Carlo, Madrid, Bécs, Berlin.Nem csupán riszált, hanem hódított is szép számmal, méghozzá befolyásosabbnál befolyásosabb üzletembereket, bankárokat, katonákat, sőt még egy trónörököst is. Az urak pedig bőkezűen adakoztak. Így esett, hogy Európa legjobban fizetett kurtizánjává vált, aki egyre több nyelven beszélt, és mivel semleges országból származott, szabadon utazgathatott még azután is, hogy kitört az I. világháború. Ha ez eddig nem lett volna izgalmas, most kezdődik a történet kémkedős része.Tehát adott Európa babája, aki olyan befolyással bír, mint senki más. Gazdag, híres, gyönyörű és minden gyanún
gabfe, 2017. október 20. péntek, 18:01
Átadták a megújuló Testnevelési Egyetem első új épületét
étrend-kiegészítőkben a tiltott anyagok mennyisége 10-15 százalékra tehető, ez a szám is jól mutatja a központ és a laboratórium fontosságát - hívta fel a figyelmet.

"Mostantól az itt végzendő vizsgálatokkal a legcsekélyebb mennyiségű tiltott szer kimutatására is képes lesz az intézmény" - emelte ki az államtitkár.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár úgy fogalmazott, a Testnevelési Egyetem egyik fő feladatának, a testnevelő-tanárok, valamint az edzők képzésének eddig is maximálisan, a legjobb tudása szerint eleget tett. Emellett azonban fontos a kutatási teljesítmény minél magasabb szintre emelése, ez pedig ebben az épületben megvalósulhat.

Mocsai Lajos, a TE rektora beszédében kiemelte, a Hauszmann-házak műemléki védelméhez méltó építkezés zajlott le, amelynek keretén belül az alapoktól született újjá az épület.

"Az elmúlt három év, azaz rektori kinevezésem óta végzett, nem túl látványos háttérmunkánknak ez az első látványos eredménye" - mondta Mocsai Lajos.

Mocsai
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 12:32
Hivatalosan is megnyitották a 21. Csabai Kolbászfesztivált
Hégely Sándor fesztiváligazgató Magyarország legvidámabb fesztiváljának nevezte a rendezvényt, amelyre szerinte a városmarketinget, a megyeszékhely identitását fel lehet fűzni.

Elmondta: 21 év alatt 21 országból voltak vendégek a városban, ahol egy tanulmány szerint egy évtized alatt 21 milliárd forintot költöttek el a fesztiválra érkező vendégek.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte, 2030-ig szeretnének mintegy 500 turisztikai fejlesztést megvalósítani, ezer éttermet és szállodát felújítani, megduplázni a Magyarországon eltöltött vendégéjszakák számát és az országba vezető közvetlen repülőjáratok számát harmincra emelni.

Brendon Hammer ausztrál nagykövet megtiszteltetésnek nevezte, hogy első külföldi országként a fesztivál vendégei lehetnek, és elmondta, Ausztráliában 73 ezer ember él, aki magyar gyökerekkel rendelkezik. Hozzátette, ők is készítenek kolbászt bárányból és kenguruhúsból is.

T. Mészáros András, Érd polgármestere is örömének adott
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 19:54
Isten cselekvése
"Nem különös, hogy gyakran, amikor megpróbáljátok Istent követni, nagy fájdalom ér benneteket? Nem, ez nem különös; hiszen azon igyekeztek, hogy eltakarítsátok a régi kovászt, és az Úr segíteni akar ebben nektek. Megtesztek mindent, hogy rendbe jöjjetek Ővele, és azután hirtelen elveszi a házatokból a legjobbak egyikét, aki a legtöbbet segített nektek, a leghitelesebb öreg keresztyént, akit valaha is ismertetek, akivel kapcsolatban az volt a kívánságotok, hogy bárcsak örökké élne. De Isten ezt nem azért teszi, hogy akadályozzon munkátokban, hanem csak azért, hogy segítsen. Az Ő cselekvése mindig helyes. Izráel szőlőtőkéjének néha éles metszőkésre volt szüksége, hogy több gyümölcsöt teremjen."

- C. H. Spurgeon -
kalmanpiroska, 2017. október 19. csütörtök, 19:28
Nemzetközi csúcskonferenciát nyert el Budapest az egyik legfontosabb kutatási területen
mint 40 magyar kutatót, mérnököt és technikust foglalkoztató Wigner fusion a következő ISFNT (International Symposium on Fusion Nuclear Technology) konferencia szervezési jogát nyerte el, amely 2019. szeptember 23. és 27. között lesz Budapesten.

Korábban fúziós technológia témájú konferencia még soha nem volt Magyarországon, fúziós plazmafizika témájú is 17 évvel ezelőtt. A pályázatot az idei ISFNT-n kellett a csapatnak bemutatnia Kiotóban, ahol a nemzetközi bizottság a magyar pályázatot találta a legjobbnak.

A Wigner fusion kutatócsoportjai mágneses összetartású magfúziós kísérletekben vesznek részt szerte a világban. A Wigner fusion összesen négy kutatócsoportból és néhány speciális témára szakosodott résztvevőből áll, amelyek közül három az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Plazmafizika Osztályán, egy pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nukleáris Technikai Intézetében található a Wigner Fizikai Kutatóközpont koordinálásában. A csoport munkáját Veres Gábor, az MTA Wigner Fizikai
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 15:33
Elhunyt Danielle Darrieux francia színésznő
"Az egészségi állapota az elmúlt hetekben egy kisebb esést követően kezdett romlani, kedden pedig elaludt, mondhatjuk így" - mondta társa, Jacques Jenvrin. "Százévesen egy kicsit törékeny volt, és bár már nem látott, nagy életkedve volt. Október 4-én fogadtunk látogatókat és nagyon jól volt" - tette hozzá.

Danielle Darrieux, aki májusban ünnepelte századik születésnapját, több mint száz francia és amerikai filmben játszott.

Danielle Darrieux a második világháború előtti generációk női szépségideálját testesítette meg. Fiatalságának bájával, könnyed természetességével és franciás temperamentumával könnyen meghódította a közönséget, hosszú ideig a mozivászon egyik legkitűnőbb művésznőjének, mi több, a francia nőiesség megtestesítőjének tartották.

Bordeaux-ban, egy katonaorvos lányaként látta meg a napvilágot 1917-ben, 14 éves korától tanult a párizsi konzervatóriumban énekelni és csellózni, 1931-ben, a La Bal című filmben debütált nagy sikerrel; s ezzel el is indult hosszú, dicsfénnyel
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 14:43
Lepsényi: a gazdaság digitális átalakítása a növekedés fontos eleme
Lepsényi István hangsúlyozta, a V4-es országok fejlődése érezhetően meghaladja az európai növekedési átlagot.

A megbeszélés egyik legfontosabb témája az volt, hogyan lehet ezt a fejlődési ütemet megőrizni, növelni, illetve hogyan lehet ennek érdekében a négy ország gazdaságpolitikai elképzeléseit összehangolni, a legjobb tapasztalatokat átadni egymásnak - közölte.

A találkozón egységes álláspont alakult ki abban, hogy a visegrádi országok a járműipar jövőjével, fejlődési lehetőségeivel és az előtte álló kihívásokkal kapcsolatban közös választ adjanak - emelte ki az államtitkár.

Kitért arra, hogy Magyarország elkötelezett az európai, valamint a regionális együttműködések iránt, és aktív szerepet játszik a digitalizációt szolgáló európai kezdeményezésekben.

A kormány jövőképe a fejlett ipari államokhoz felzárkózó, az új technológiák, üzleti modellek adta lehetőségekkel élni tudó Magyarország. A nemzetközi versenyben akkor lesz eredményes az ország, ha az iparpolitika, a szabályozás,
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:13
Lázár János: a közlekedés fejlesztése az életminőség-javítás egyik legfontosabb feltétele
lehetővé úgy, hogy az említett összegek nagyobb részét immár nem az unió adófizetői adják össze, hanem a magyar adófizetők finanszírozzák - mondta.

Közölte, ebből az is világosan látszik, hogy ha nincs gazdasági növekedés, akkor e célra nem állnak rendelkezésre a szükséges források. A közlekedés minősége tehát az ország állapotának és teljesítőképességének is fokmérője - tette hozzá.

Ma már kijelenthető, "képesek leszünk teljesíteni azt a célkitűzésünket, hogy 2022-re Magyarország Közép-Európa legjobb közlekedési infrastruktúrájával rendelkező országa legyen" - közölte, hozzátéve: az autópályák hossza és a magasabb rendű főutak minősége tekintetében "le fogjuk hagyni a környező országokat".

Emlékeztetett: a kabinet stratégiai célja, hogy a Közép-európai régió vezető gazdasági-társadalmi hatalma legyen az ország. Ehhez elengedhetetlen a versenyképes gazdaság, amelynek egyik meghatározó szegmense a közlekedési infrastruktúra. Az ehhez szükséges kormányzati döntések megszülettek, a beruházások
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 15:02
Tizenhárom millió fölé várja az éves utasforgalmat a Budapest Airport
Az üzemeltető által rendezett partnertalálkozón Kam Jandu kiemelte, hogy a budapesti az egyik legjobban fejlődő repülőtér, az európai 6 százalékos átlag dupláját produkálja. Pozitív változásként számolt be arról, hogy a főszezon fokozatosan kitolódik az utasforgalomban, hiszen eddig csak a nyáron volt 1 millió fölött a havi utasforgalom, idén viszont már áprilistól egymillió fölött volt.

Közölte: a Malév időszakában 90 útvonal volt elérhető Budapestről, ma viszont 131 célállomásra repül 44 légitársasági partnerük.

A legnépszerűbb útvonalak sorrendjében nem történt változás, az idén eddig Londonba utaztak a legtöbben. Az angol fővárosba 1,1 millióan, az előző évihez képest 1,5 százalékkal több utas repült. A második helyezett Párizs 447 ezer, a harmadik pedig Brüsszel 413 ezer utassal. A párizsi útvonalon a forgalom bővülése az előző év azonos időszakához képest 7,5 százalék volt, Brüsszelbe 13,8 százalékkal utaztak többen. A legnagyobb fellendülés a negyedik helyezett berlini útvonalakon
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 13:52
Fővárosi Törvényszék: az elmúlt években átlagosan hat ittas vezetőt ítéltek el egy nap Budapesten
Póta Péter ismertette: míg 2012-ben az ittas vagy bódult járművezetés miatt elítéltek száma 1350 körül alakult, addig 2015-re ez a szám már elérte a 2300-at, s bár tavaly némi csökkenés volt megfigyelhető, még így is meghaladta jócskán a 2100-at a számuk.

Jelentősen, csaknem a duplájára nőtt 2012-ről 2015-re azoknak a száma, akiket eltiltott a bíróság a járművezetéstől: 2015-ben már 1100 körül volt azok száma, aki a bíróság döntése értelmében nem ülhettek a volán mögé.

Ezt Balassa Zita, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája az MTI kérdésére a büntető törvénykönyv szigorításával magyarázta. A közlekedési szakjogász hozzátette: a 2013-ban hatályba lépett módosítás kötelező eltiltást vezetett be az ittas járművezetőkkel szemben.

Póta Péter arról is beszélt: a közelmúltban több olyan bírói döntés is született közlekedési balesetekkel összefüggésben, amelyek tartalma nem találkozott a média és a társadalom elvárásaival.

Hangsúlyozta: sokkal enyhébb megítélés alá esnek a közlekedési
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 13:22
A dió igazi kincs a konyhában
Trichophyton rubrum) juglon található meg benne, mindemellett illóolajat is tartalmaz.
Nem csak borogatni, fürdeni is jó
A diófalevél teája nem csak belsőleg hat: különböző bőr- és nyálkahártya-fertőzések (mandula- és torokgyulladás, ínysorvadás, de akár hüvelyi is), ekcéma, bőrgomba, visszérseb, atka ésfejtetűkezelése egyaránt alkalmasnak tartják. Fürdőként a gyulladásos megbetegedések enyhítésére javasolják.
Csak a zöld levet használjuk
A tea készítésének számtalan módja van, de akkor a legjobb igazán, mikor július-augusztus környékén megvastagodnak, de még sötétzöldek. A rozsdafoltos vagy sárgás levelek már nem használhatók. Árnyékos helyen kell szárítani, majd összemorzsolni és páramentesen tárolni. Leforrázva fogyasztandó, kúraszerűen.

A dió egyik legfontosabb téli termésünk és alapanyagunk. Egészségmegőrző szerepe kiemelkedő a hideg hónapokban, de bőrünk ápolására is használhatjuk. Tudjunk meg róla többet!
Még kutatják sok hatását
Mindazonáltal, számos, kevésbé
anna4459, 2017. október 18. szerda, 08:41
1/2092
Képek, videók
Egy párkapcsolat...
sanci81
2017. augusztus 12. szombat, 16:34
parkapcsolati.jpg
menusgabor
2016. október 24. hétfő, 21:42
párkapcsolat.jpg
lenke1964
2016. január 05. kedd, 15:52
parkapcsolat_n.jpg
rozsa123
2015. augusztus 23. vasárnap, 12:33
A jó párkapcsolat titka
sanci81
2015. március 01. vasárnap, 11:27
párkapcsolat.jpg
bbbarbara
2015. február 04. szerda, 20:58
párkapcsolat.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:08
egy párkapcsolat
maria_kadar_148
2014. augusztus 21. csütörtök, 19:16
dem mai párkapcsolatok.jp
snbela44
2013. augusztus 14. szerda, 12:05
egy párkapcsolat.jpg
sarkadykati
2013. július 20. szombat, 13:04
parkapcsolat.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:30
parkapcsolat másolata.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:29
A házasság a lelkek szöve
irmus
2017. augusztus 31. csütörtök, 09:33
0 a házassági évfordulóra
lovaszmarika
2017. augusztus 08. kedd, 12:30
A jó házasság titka
sanci81
2017. július 16. vasárnap, 14:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.