Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:35 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Abszolút Nulla Fok
A németországi Ludwig Maximilian Egyetem fizikusai egy kísérletben sikerrel törték át a tudomány egyik legismertebb korlátját: ha csak néhány ezermilliomod Kelvin-fokkal is, de sikerült az abszolút nulla fokként ismert 0 Kelvin, vagyis -273,15 Celsius-fok alá menniük.

Az eredményhez káliumatomokból álló kvantumgázt használtak, aminek rácsszerkezetét különlegesen kialakított mágneses mezőkkel és lézerekkel rögzítették. A mágneses mezők gyors változtatásával a tudósok elérték, hogy az atomok a legalacsonyabb energiaszintjükről a lehető legmagasabb energiaszintjükre lépjenek, miközben a lézernyalábok a helyükön tartották őket. Ez a gyors változás tette lehetővé, hogy a gáz néhány ezermilliomod Kelvin-fokkal az abszolút nulla alá süllyedjen.

A tudóscsoport szerint az áttörés akár új anyagtípusok megjelenéséhez is vezethet, de akad még egyéb kutatnivaló is. Normális esetben egy atomcsoport tagjaira ugyanakkora mértékben hat a gravitáció, azonban az abszolút nulla alatti atomok egy része
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 16:24
Vb-2018 - Czibor cipője és Puskás-plakát a moszkvai futballmúzeumban
nappal a vb-zárás utánig látogatható.

A tárlaton egy-egy vitrin emlékeztet az eddigi húsz világbajnokságra. Ezekben Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Diego Maradona meze, Zinedine Zidane futballcipője mellett ott van többek között egy másik pár, amelyben Pelé futballozott az 1958-as svédországi vb-n és egy jobblábas cipő, amelyben Czibor Zoltán rúgta a labdát 1954-ben, Svájcban. Utóbbiban található egy, a németek elleni, 8-3-as magyar sikerrel zárult bázeli csoportmérkőzésre szóló belépő is. A legismertebb magyar játékos, Puskás Ferenc nagy méretű plakáton látható, akció közben.

A kétszintes épületben a látogatók a világbajnokságok történetéről tudhatnak meg érdekességeket, illetve a különböző szurkolói kultúrákról, amelyek a vb-ket annyira egyedivé teszik. A központi elem egy hatalmas LED-monitor, melyen az elmúlt tornák felejthetetlen és emlékezetes pillanatai elevenednek meg. A tárlaton az összes világbajnokság hivatalos plakátja helyet kapott, akárcsak a vb-labdák, illetve az oroszországi torna
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 12:56
Az ember és a betegségek
Kegyetlenül őszinte szavak.

Nicolai Amosov a világ egyik legismertebb sebésze volt. Bár hosszú ideig betegeskedett, mégis szép kort ért meg, egy általa kifejlesztett diéta és életfilozófia segítségével. Az alábbiakban néhány jó tanács tőle, a hosszú és egészséges élet titkát illetően!

1. Ne várd, hogy az orvosok adják vissza az egészséged!
Az orvosok életeket mentenek, betegségeket gyógyítanak, de a továbbiakban minden csakis tőlünk függ. Ne becsüljük alá az orvostudományt, de ne is támaszkodjunk kizárólag csak rá a gyógyulás tekintetében. Az egészségük megtartása érdekében ajánlott mindenki számára a sportolás.

2. Az orvosok gyógyítanak, de saját egészségedért te magad vagy a felelős!
Az egészség nem más, mint szervezetünk energiatartaléka, melyre szükségünk van testünk és pszichénk optimális működéséhez.

3. Mindenki számára ismeretes a
lovaszmarika, 2018. június 18. hétfő, 14:05
Idén is lesz Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban
A színház közleménye szerint a tizennegyedik alkalommal megrendezett fesztiválon az egyik legismertebb shakespeare-i mű, a Hamlet rendhagyó magyar és külföldi előadásai mellett annak különböző átiratai, parafrázisai is színpadra kerülnek.

Elek Tibor, a teátrum tavaly kinevezett igazgatója korábban elmondta, hogy a fesztivál nemzetközi rangra tett szert az előző direktor, Gedeon József idején, ezért azt nem kívánja megszüntetni, csak némileg rövidít rajta és a tömegízléshez valamelyest közelebb álló előadásokat hív meg rá.

A fesztivál idén is megőrzi nemzetközi jellegét, ott lesz a Kolyada Színház Jekatyerinburgból, a bukaresti Metropolis színház, a brit Flute Theatre, az olasz Teatro Potlach és a román Unteatru.

A tematikus rendezvényen tartják a színház egyik saját bemutatóját: a Rosencrantz és Guildenstern halott című előadást azAradi Kamaraszínházzal és a szintén aradi Ioan Slavici Klasszikus Színházzal közösen viszik színre Tapasztó Ernő rendezésében. A főbb szerepeket Tege Antal,
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 11:31
Budavári Palotakoncertek az Oroszlános udvarban
mondta, mindig is az együttműködésekben hitt, a magánszféra és az állami szféra összefogásának eredménye a programsorozat sikere. Kiemelte, hogy fontos a TAO-támogatás életben tartása, ha megszigorított formában is, mert ez a garanciája annak, hogy ennyi kulturális esemény tud - nem kizárólag állami finanszírozással - létrejönni.

A Vadász Dániel és Nacsa Olivér által 2013-ban először létrehozott látványos, szabadtéri esten a legnépszerűbb operettszerzők, elsősorban Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái hangzanak el évről évre a Budavári Palota gyönyörű miliőjében. A produkcióra magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek minden évben a rendezők.

A tavalyi siker után az idén már második alkalommal a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncszínházi előadása is helyet kapott a programban. Tánckaruk Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese, produkcióik jellemzője a rendkívüli dinamika és a színpadképek látványossága.

A Csárdás! - A Kelet Tangója című
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:42
Mikor veszi tudomásul a honi balogság, hogy ezt a választást elvesztette?
Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben is kiadott regénye, az egyik legismertebb magyar történelmi regény, amelynek története a valóságos 1552. évi egri ostrom eseményeinek és előzményeinek történetét dolgozza fel érdekfeszítően cselekményes regény formájában. Cselekménye 1533-ban indul, és az 1552-es hatalmas túlerővel szemben diadalt aratott egri hősök győzelmével zárul. Az író maga e művét legjobb alkotásának tartotta. A regény 2005-ben, ,,A Nagy Könyv" elnevezésű országos felmérés eredményeként, melynek célja Magyarország legnépszerűbb regényének megválasztása volt, a Magyarország legkedveltebb regénye 2005 címet nyerte el.
hatibacsi, 2018. június 13. szerda, 14:09
A hosszú és egészséges élet titka
Nicolai Amosov a világ egyik legismertebb sebésze volt. Bár hosszú ideig betegeskedett, mégis szép kort ért meg, egy általa kifejlesztett diéta és életfilozófia segítségével.

Nicolai Amosov szerint, az ember megbetegedésének a saját lustasága és kapzsisága az oka!

Az alábbiakban néhány jó tanács tőle, a hosszú és egészséges élet titkát illetően!

1. Ne várd, hogy az orvosok adják vissza az egészséged!
Az orvosok életeket mentenek, betegségeket gyógyítanak, de a továbbiakban minden csakis tőlünk függ. Ne becsüljük alá az orvostudományt, de ne is támaszkodjunk kizárólag csak rá a gyógyulás tekintetében. Az egészségük megtartása érdekében ajánlott mindenki számára a sportolás.

2. Az orvosok gyógyítanak, de saját egészségedért te magad vagy a felelős!
Az egészség nem más, mint szervezetünk energiatartaléka, melyre szükségünk van testünk és pszichénk optimális
lovaszmarika, 2018. június 11. hétfő, 11:32
A színművészet, az irodalom és a sport sztárjai a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listáján
Erzsébet királynő születésnapja április 21-én van, de a jeles ünnepet az évszázados hagyománynak megfelelően mindig júniusban, színpompás katonai tiszteletadással ünneplik meg hivatalosan az Egyesült Királyság és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség népei.

A szombaton esedékes idei ceremónia előestéjén ismertetett 111 oldalas születésnapi kitüntetési listán 1057 név sorakozik, 71 százalékuk a helyi közösségért végzett állhatatos munkájáért kapta a királynői elismerést.

A legismertebb kitüntettek között szerepel Emma Thompson kétszeres Oscar-díjas színésznő, akit a lovagi cím női megfelelőjének számító, a Dame előnév viselésére feljogosító rangra emelt az uralkodó.

Emma Thompson az egyetemes filmtörténet egyetlen olyan szereplője, aki színészi játékért és forgatókönyvért is Oscar-díjat vehetett át.

A Brit Birodalom Rendjének tisztje (OBE) címében részesült az uralkodó születésnapi kitüntetési listáján Keira Knightley színésznő, aki a Love Actually (Igazából szerelem)
velemenyezd, 2018. június 09. szombat, 07:04
Megjelent József Attila 1930 és 1937 között írt összes értekező prózájának kritikai kiadása
tisztázására pedig konferenciákat szerveztek a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).

Tverdota György szerint a munkaközösség saját szigorú kritériumrendszerét követve, Horváth Iván és csapata eredményeire is építve újra elvégezte az 1930 és 1937 közötti korpusz teljes szövegkritikáját. A hosszan tartó folyamat eredménye a mostani kötet, amelyet Sárközi Éva rendezett sajtó alá, és Tverdota György mellett Veres András szerkesztett.

Bár József Attila a magyar irodalom egyik legnépszerűbb és legismertebb költője, értekező prózája alig ismert a laikus közönség előtt. Tverdota György úgy véli, ennek az egyik oka, hogy a költő érett korszakában, a húszas évek végétől kezdve egyre inkább a kulturális élet perifériájára szorult.

Kevés felkérést kapott, hogy széles nyilvánosság előtt hallassa hangját. Nem bővelkedett lehetőségekben, ha nézeteit képviselni kívánta a sajtóban. Az értekező József Attila első válogatott szövegegyüttese is csak halála után, verseskötetének függelékében jelenhetett meg - mondta.
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 12:46
Júniusi Jeles Napok
él és a korai cseresznye is javában érik már ilyenkor.

Az éghajlati statisztikák szerint a jellemző minimum hőmérséklet 12 / 14 °C, míg a jellemző maximum hőmérséklet 23 / 25 °C, 63-84 mm csapadék hullik és a napsütéses órák száma 224-259 óra körül van összesen a hónap folyamán.

június 1.: A meteorológiai nyár kezdete.
június 3.:1720-ban, Pozsonyban véresőről számoltak be a helyi lakosok.
június 5.: 1972-től Környezetvédelmi Világnap
június 8.: Medárd napja. A legismertebb jóslás szerint, ha e napon esik az eső, akkor a következő negyven napban is esni fog. Ha viszont nem nyílnak meg az ég csatornái, akkor negyven napos szárazság várható. Az eredetét magyarázó egyik legenda szerint Szent Medárd püspök negyvennapos esővel oszlatott szét egy vidám, táncoló és mulatozó társaságot, mert nem hallgattak intő szavaira.
június 8.: 1955-ben ezen a napon akkora vihar volt az Alföldön, hogy 3 kombájnt is a levegőbe kapott a szemtanúk szerint.
június 12.: 2003-ban, ezen a
evavicus, 2018. június 08. péntek, 11:12
Szent Medárd ünnep
Június 08. - Szent Medárd ünnepe
Szt.Medárd frank származású katolikus püspök 456-545 között élt. A gabona aratásának és a szüreti munkának a védőszentje. Időjárásjósló nap.
A legismertebb jóslás szerint, ha e napon esik az eső, akkor a következő negyven napban is esni fog. Ha viszont nem nyílnak meg az ég csatornái, akkor negyven napos szárazság várható. Az eredetét magyarázó egyik legenda szerint Szent Medárd püspök negyvennapos esővel oszlatott szét egy vidám, táncoló és mulatozó társaságot, mert nem hallgattak intő szavaira. Egyes területeken, például a bukovinai székelyeknél úgy tartják, hogy ezen a napon kezdődött a bibliai özönvíz is, amely szintén negyven napig tartott.
maria_kadar_148, 2018. június 07. csütörtök, 23:01
Szent Quirinus Püspök és vértanú
2018. június 4. hétfő 13:35
Június 4. Pannónia egyik legismertebb szentjének, Szent Quirinusnak ünnepe. Sziszek városának első püspöke 309-ben szenvedett vértanúhalált, a hagyomány szerint Savariában, a mai Szombathely területén.
......
Siscia városában a 284-ben megalakult püspökség központja lett. Első püspöke Pannónia egyik legismertebb szentje, a később mártírhalált halt Quirinus volt.
A szent püspök üldöztetéséről és vértanúhaláláról a VI. századi Martyrologium Hieronymianumban részletes leírás maradt fenn. A szenvedéstörténetből tudjuk, hogy Quirinus püspök is a Diocletianus császár idejében zajló keresztényüldözés áldozata lett. Miután tudomására jutott, hogy elfogatóparancs van érvényben ellene, elmenekült Sisciából. Menekülés közben azonban elfogták, és próbálták rávenni, hogy tagadja meg hitét, és áldozzon a pogány isteneknek. A püspök ezekkel a szavakkal válaszolt: ,,Én nem hallgatok a te
maroka, 2018. június 05. kedd, 08:59
1/367
Képek, videók
Abszolút pletyka
sanci81
2016. június 21. kedd, 16:45
mi az abszolút.jpg
sz719eszter
2016. június 04. szombat, 16:11
Abszolut Feri okt 19 1.jp
eva_gyulai
2015. július 24. péntek, 13:17
Abszolut Feri okt 19 2.jp
eva_gyulai
2015. július 24. péntek, 13:17
Abszolut Feri okt 19 3.jp
eva_gyulai
2015. július 24. péntek, 13:16
Az abszolut pletyka....jp
pacsakute
2015. június 16. kedd, 08:50
abszolut-hidegrekord-a -fö
lacika1974
2015. április 21. kedd, 07:15
Abszolút paradoxon....jpg
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 10:56
Az egy perc és...abszolut
marcsip49
2012. március 04. vasárnap, 18:52
Abszolut vodka
pacsakute
2011. október 08. szombat, 11:18
abszolút forró tea
szelgyongyi
2011. augusztus 15. hétfő, 15:07
Németországi téli gólyák
margoboszi
2016. március 05. szombat, 14:11
Németországi gólyák 2016
margoboszi
2016. március 05. szombat, 10:58
Németországi kastély.jpg
jpiros
2011. december 07. szerda, 16:43
németországi Kalkarban vi
irmus
2011. június 04. szombat, 07:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.