Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:23 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Eljárás indul Boris Johnson burkaviselettel kapcsolatos kijelentései miatt sajtóértesülések szerint
A BBC úgy tudja, többen is panaszt tettek a Konzervatív Pártnál Boris Johnson ellen a párt viselkedési kódexének megsértése miatt.

A párt szóvivője egyelőre csak annyit közölt, hogy a magatartási kódex megsértésével kapcsolatos eljárás az előírások szerint szigorúan bizalmas.

A volt külügyminiszter, a párt egyik legismertebb alakja a The Daily Telegraph című konzervatív napilapban hétfőn megjelent cikkében bírálta a burkára és az arcot takaró más viseletekre vonatkozó dániai tilalmat, de egyúttal nevetségesnek nevezte, hogy "emberek postaládának öltözve" járnak az utcán. A burkát viselő nőket nemcsak postaládához, hanem bankrablókhoz is hasonlította.

A panaszokat - eltérő források szerint legalább részben - független testület fogja kivizsgálni. Ez a bizottság dönt majd arról, hogy a volt külügyminiszternek esetleg a párt vezetése elé kell-e állnia. Amennyiben azon a fórumon elmarasztalják, a lehetséges büntetések között szerepel tagságának felfüggesztése vagy kizárása a
velemenyezd, 2018. augusztus 09. csütörtök, 15:02
Jazzfőváros - 90 zenész lép színpadra a kecskeméti családi fesztiválon
fiatalok, akik a húszas-harmincas évek korai swing zenéje iránt elhivatottak. Előszeretettel játsszák a jazz aranykorát megidéző, saját hangszerelésű átirataikat.

Mellettük ellátogat Kecskemétre a szakma által a világ vezető ragtime-zongoristái között számon tartott norvég Morten Gunnar Larsen, az olasz Luca Filastro zongorista és zeneszerző, akinek komplex zongorajátéka könnyen felismerhető hihetetlen swing, blues és improvizációs érzékéről, valamint a francia Guillaume Nouaux, aki egyike Európa legismertebb swing és hot jazz dobosainak.

A magyarok közül színpadra lép Szalóky Béla, Korb Attila és Gyárfás István mellett a Mojo Workings is. A magyar blues együttes zenéjében a tradicionális blues, a hatvanas évek beat-, country-, jug-, illetve a későbbi évtizedek popdallamainak világát ötvözi, esetenként jazzes, sajátos hangvétellel. Gyakran használnak Magyarországon még kevéssé ismert, de másutt tradicionálisnak számító hangszereket.

Fellép még a swingkorszak népszerű énekegyüttese, az Andrew
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 15:19
Búzamező Manhattan szívében
Agnes Denes magyar születésű, New Yorkban élő és dolgozó transzdiszciplináris művész, aki a természet- és társadalomtudományt, a filozófiát, a nyelvészetet, a pszichológiát, a művészettörténetet, a költészetet és a zenét ötvözi alkotásaiban, korunk egyik legelismertebb művésze.

Agnes Denes munkásságának talán legismertebb részét azok a monumentális köztéri munkák képezik, melyekben Denes mint a környezeti művészet egyik úttörője, a hetvenes évek óta ökológiai, kulturális és társadalmi kérdéseket vizsgál.

Egyik legismertebb ilyen jellegű műve a Wheatfield - A Confrontation (Búzamező - A konfrontáció, 1982).

Agnes Denes Manhattan szívében a Szabadság-szobor tövében, két utcára a Wall Street-ől és a World Trade Centertől, egy 0,8 hektáros
schuro, 2018. július 28. szombat, 17:22
Operettgála és táncelőadás a Budavári Palotakoncertek idei sorozatában
immár hatodik alkalommal rendezik meg a Budavári Palotakoncerteket. Augusztus 3-án és 4-én a Budapesti Operettszínház művészeinek Bor, dal, asszony című estjével várják a közönséget, míg augusztus 5-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csárdás! - A kelet tangója című produkciója, Zsuráfszky Zoltán rendezése látható.

A Budapesti Operettszínház produkciójában helyet kapnak a legkiválóbb operettszerzők - Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Johann Strauss, Suppé, Sullivan, Ábrahám Pál és Jacques Offenbach - legismertebb szerzeményei, és méltatlanul elfeledett remekei is.

A gálaesten a Budapesti Operettszínház szólistáit a színház 50 fős szimfonikus zenekara kíséri, és a színház balettkara is közreműködik. A szólisták között van Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Csuha Lajos, Dancs Annamari, Dolhai Attila, Fischl Mónika, Frankó Tünde, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Kardffy Aisha, Kocsis Dénes, Lévai Enikő, Laki Péter, Lukács Anita, Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi és Vadász Zsolt. Vendégként lép fel
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 07:30
Iszlám Állam - Újabb információk szerint már nem él a legjelentősebb német terroristavezér
Az újság honlapján megjelent beszámoló felidézi, hogy egyszer már 2014-ben is szárnyra kapott a hír, hogy a német-egyiptomi Seyam meghalt egy légicsapásban, de az az értesülés hamisnak bizonyult. Mostanra viszont a német hatóságok olyan hitelt érdemlő információ birtokába jutottak, amelyek szerint Reda Seyam már valóban nincs életben.

A Die Welt értesülését a szövetségi bűnügyi hivatal, a német hírszerzés és az elhárítás hivatalosan nem erősítette meg.

Reda Seyam Németország egyik legismertebb iszlamistájának számított, aki évtizedes kapcsolatokkal rendelkezett dzsihadista körökben. A múlt század 90-es éveiben a Balkánon élt német feleségével, és bosnyák iszlamista harcosokról készített propagandavideókat. Az al-Kaida által 2002-ben Balin elkövetett, több mint kétszáz ember halálát okozó terrortámadás után az indonéz hatóságok vették őrizetbe, mert azt gyanították, hogy ő volt a merénylet kitervelője és finanszírozója, de pár hónappal később elengedték.

Amikor visszatért Németországba, a
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 12:36
A Barringer-kráter
A Barringer-kráter vagy arizonai meteoritkráter a világ egyik legismertebb becsapódási kráterét jelöli, ami Arizonában, Flagstafftól keletre, a 66-os úttól délre található. A kráter 1200 méter átmérőjű, a fennsíkhoz képest 170 m mély, és 45 m magas felgyűrt pereme van. A krátert a számítások szerint egy 45 méter átmérőjű, 300 000 tonna tömegű, 19 km/s sebességgel becsapódó vasmeteorit vájta.

Ismertségét a többi becsapódási kráterrel szemben elsősorban annak köszönheti, hogy fiatal kora miatt kevéssé erodálódott, sivatagi környezete miatt pedig növényzet sem fedi be, és krátertó sem töltötte fel. Így nagyon ismert, pedig messze nem tartozik a nagy becsapódási kráterek közé.

A meteorit valamikor 50-30 000 évvel ezelőtt csapódott be és körülbelül 200-300 millió
schuro, 2018. július 24. kedd, 20:49
Először jelöltek rajzolt regényt a Man Booker-díjra
volt, hogy egy rajzolt regény is bekerüljön" a jelöltek közé - fogalmazott a hétfő éjjel közzétett listával és a 29 éves amerikai Nick Drnaso művével kapcsolatban a zsűri.

A Man Booker-díjra rekordszámú, 171 nevezés érkezett idén. Az ebből kiválogatott 13 esélyes között hat író szerepel az Egyesült Királyságból, három az Egyesült Államokból, kettő Írországból és kettő Kanadából. Utóbbiak egyike Michael Ondaatje, aki Warlight című, 1945-ben kezdődő regényével érdemelte ki a jelölést. Egyik legismertebb műve, Az angol beteg 1992-ben megkapta a Booker-díjat Barry Unsworth 18. században játszódó, Sacred Hunger című regényével megosztva.

Az angol betegnek ítélték oda két hete a Golden Man Booker-díjat egy fesztiválon, amelyet abból az alkalomból rendeztek, hogy idén 50. alkalommal adják át az egyik legrangosabb irodalmi elismerést.

Az 50 ezer font pénzjutalommal járó Man Booker-díjat korábban V.S. Naipaul, Salman Rushdie, Margaret Atwood és Hilary Mantel is elnyerte. Eredetileg brit, ír és a brit
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 09:00
Két dokumentumfilm Pio atyáról:
Két dokumentumfilm Pio atyáról: Etalon Film Kiadó, 2018 gondozásábsn
1. Pio atya utolsó szentmiséje (A stigmák misztériuma)
2. Veletek vagyok
2018. július 22. vasárnap 16:04
Pietrelcinai Szent Pio (1887-1968) kapucinus szerzetes, a 20. századi misztikus katolicizmus talán legkiemelkedőbb alakja. Ötven évet töltött az olaszországi San Giovanni Rotondo kolostorában, amely halála óta a világ egyik legismertebb zarándokhelye, évente több millióan keresik fel.
....................

Bővebben
maroka, 2018. július 22. vasárnap, 23:43
Nincs Cím
KEDVES OLVASÓ! MI A BIBLIA?

MÁR A KÖNYV sajátos elnevezése annak különleges mivoltáról beszél. Valóban a világ egyedülálló és legcsodálatosabb könyve. Az egész világirodalomban a legismertebb könyv! A Biblia szó magyarul ,,könyv"-et jelent. A Biblia ti. nem egy könyv, hanem 66 könyvből áll, melyeket különböző szerzők írtak. Köztük vannak királyok: Dávid és Salamon; orvosok és tudósok: Ézsaiás és Lukács; teológusok: Ezsdrás és Pál; államférfiak: Mózes, Dániel és Nehémiás; földművelők és kézművesek: Ámos és Péter; zenészek: Aszáf és Korah fiai; proféták: Ezékiel, Jóel stb. Körülbelül 1500 évbe tellett, amíg megírták az egész 66 könyvből álló gyűjteményt."
NEVEZIK A BIBLIÁT MÉG ,,AZ ÍRÁS"-nak (Lk.4,21; Jn.2,22; Jak.2,23). ,,AZ ÍRÁSOK"-nak (Lk.24,27; Jn.5,39), a ,,SZENT ÍRÁSOK"-nak (Róm.1,2; 2Tim.3,15), ,,A KÖNYVEK"-nek (Dán.9,21). A Biblia keletkezése, összegyűjtése és elterjedése minden idők egyik legnagyobb
joli60, 2018. július 21. szombat, 17:56
Keresztény történet- A Teremtő
a lapjukban feltűnő helyen. Ha
akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még
a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első
jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit.

Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen
megjegyezte:

- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az
embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni! A gyáros
megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól,
bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset.
Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép
búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal.
katalin_53, 2018. július 19. csütörtök, 12:18
A Star Trek című filmek szereplői
(néhány száz évvel későbbi) jövőben játszódik, és optimista, nagyrészt utópisztikus képet fest a Föld jövőjéről: az emberiség kinőtte a betegségek, szegénység és a különbözőségek elfogadásának képtelensége jelentette problémákat, és egy nagy föderációban, a Bolygók Egyesült Föderációjában egyesítve él más intelligens fajokkal. A főszereplők e Föderáció űrflottájában, a Csillagflottánál teljesítenek szolgálatot, és céljuk új életformák, új civilizációk felkutatása.

A Star Trek az egyik legismertebb cím a tudományos-fantasztikus televíziózás történetében, és a filmes szakmától is számos elismerést szerzett: az összes sorozat együttvéve több mint 100 Emmy-díjjelölésből 31-szer meg is kapta azt. A mozifilmek eddig összesen tizenhárom Oscar-jelölést kaptak és a 2010-es Oscar-gálán meg is született az első Star Trek mozifilmes Oscar-díj: A Star Trek négy jelölésből egyet, a legjobb maszknak járó díjat kapta meg.

Jean-Luc Picard kapitány - Patrick
schuro, 2018. július 11. szerda, 20:55
Sütemények gyümölccsel - ALMAFÉLÉK, CSONTHÉJASOK
ALMAFÉLÉK

ALMA:
Az alma az egyik legismertebb gyümölcs, amit süteményekhez használunk. az alma minden diófélével, a savanyú ízekkel, úgymint citromhéj, túró és a vanília aromával harmonizál.
KÖRTE:
Süteménybe a legjobb fajta a Vilmos körte. Vizel a körte lágy ízű és zamatú, nem igazán harmonizál más ízekkel. Illik hozzá viszont a fahéj, a mandula és a vanília.
Ha nem tudjuk feldolgozni azonnal a gyümölcsöt, a meghámozott alma és körte nem barnul meg, ha citromlevet csöpögtetünk rá.
SZŐLŐ:
Általában a süteményekben a szőlő magában szerepel, de illik hozzá dió, mogyoró, mandula, de harmonizál vele egy csipet szerecsendió is.
Süteményekbe olyan szőlőfajtákat válasszunk, amelyben nincs, vagy alig van mag.

CSONTHÉJASOK

MEGGY:
A meggy alkalmasabb gyümölcs a süteményhez, mint a cseresznye, mert az utóbbi a sütés közben elveszíti az ízét!
A meggyes sütemények kiegészítőket nem igazán visel el, de kiegészíthetjük csokoládéval és
lizawolf, 2018. július 11. szerda, 12:04
1/369
Képek, videók
johnson-floor-tile-500 x50
kathyvp
2018. június 24. vasárnap, 11:50
dakota_johnsonArt Of The
charlotteani
2017. május 27. szombat, 00:25
Dakota-Johnson-Movies. jpg
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:30
Dakota-Johnson-dakota- joh
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:24
Dakota-Johnson-Io-Donn a-d
charlotteani
2017. május 09. kedd, 20:22
Dakota_Johnson____Fift y_S
charlotteani
2017. április 30. vasárnap, 20:14
Dakota_Johnson__Fifty_ Sha
charlotteani
2017. március 27. hétfő, 21:00
?Írd le ezt a kijelentést
katalin_53
2017. szeptember 12. kedd, 17:23
zenevel_kapcsolatos_ke pek
menusgabor
2018. január 28. vasárnap, 21:14
Kajával kapcsolatos magya
anci-ani
2017. július 31. hétfő, 21:24
epével kapcsolatos.jpg
szidi001
2008. január 09. szerda, 11:39
viselkedési szabályzat
ak-78
2014. április 24. csütörtök, 14:58
Peszkov az elnök szóvivőj
megyerimihaly
2014. július 13. vasárnap, 18:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.