Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 26. szerda | 39. hét | 269. nap | 12:49 | Jusztina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
H.Kohut Katalin: Séta
együtt, hogy a vasárnap közös élménnyé váljon a család tagjainak. Míg együtt éltem a férjemmel, minden vasárnap kirándulni jártunk autóval, kedvenc helyünk a Mátyás király kútja volt Pálháza fölött a Hegyközben, ahol Szép Ilonka sírja is található. Itt fedett főző helyiségek vannak kialakítva, esőben is mentünk, vittük magunkkal a megmosott húst, zöldségeket, bográcsot, általában gulyáslevest főztünk családi barátokkal együtt, akikkel futball mérkőzést is játszottunk.

Télen a vasárnapokat benn töltöttük, ilyenkor olvastunk, zenét hallgattunk, játszottunk nyelvi és zenei játékokat, meg amíg kicsik voltak a gyerekek, diafilmeket vetítettünk, én nosztalgiával gondoltam gyermekkoromra, apámra, akivel minden hétfői tévészüneti napon vetítettünk komoly filmeket, általában Jókai feldolgozásokat, én olvastam a szöveget a testvéreimnek.

Miután elváltam, folytattam a gyerekekkel a kirándulást vasárnap, elég gyakran elvert minket az eső, mondták is a munkatársaim, hogyha én szabadságot veszek
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:19
H.Kohut Katalin: Feltétel nélkül
tanárnőt és a nevelőjét, olyanokká váltak számára, mintha lenne saját családja. Bizalmasan nyújtotta át naponta a verseit Annának, melyek tükrözték a folyamatát a sikerének. Igen, ez az igazi siker, amikor egy ártatlan lény visszatalál önmagához, s az életútjához, melyről mások letérítették.
Legutolsó versében ezt írta a kislány:
Ujjong a szívem minden délután,
hármasban így szép az élet,
csendesen oson a szél az utcán,
azt susogja, szereti a szépet.

Annát jóleső érzés töltötte el, boldogan hívta telefonon Istvánt, hogy megbeszélje vele a további tennivalókat. Ketten találkoztak a tó partján délután aznap, mert Franciska gitár órára ment, tanult énekelni és zenélni készülve a jövőjére. István sportos testalkata messziről is szembetűnő volt, Anna, mikor meglátta, elborult a feje és szaggatott léptekkel haladt feléje. A férfi lágy hangon köszöntötte a nőt, akinek ebben a pillanatban kinyílt a zár a szívében, talán a rengeteg közösen eltöltött délután és a közös gyógyításuk
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 08:45
Sóhajtozik az egész teremtés
Sóhajtozik az egész teremtés, az emberek, sőt még a Szentlélek is. Ez a sóhajtozás a lélek vágyakozását, éhét és szomját fejezi ki, mely a szív keresésének nyugtalanságából ered. Erre az Úrral együtt töltött idő ad választ, amikor imádattal fordulunk hozzá.
Emlékezzetek, vértanúk fiai vagytok - Ferenc pápa találkozója a litván papokkal és szerzetesekkel
2018. szeptember 25. kedd 17:01
Ferenc pápa szeptember 23-án délután a kaunasi Szent Péter és Pál-székesegyházban találkozott a litván papokkal, szerzetesnőkkel és szerzetesekkel, valamint a szeminaristákkal. Mintegy hatszáz egyházi személy vett részt az eseményen.

Bővebben
maroka, 2018. szeptember 25. kedd, 18:24
50 éve hunyt el Pio atya
San Giovanni Rotondóba, ugyanazzal a közlekedési eszközzel, amellyel annak idején a Krakkóból Rómába vezető utat is megtették. Este érkeznek a városba, a húsvét utáni hét egyik napján. Karol atyának sikerül néhány szót váltania a szent stigmákat viselő baráttal. Csak egy-két szót, semmi többet. Természetesen a misztikus Pio atya számára a rövid idő nem jelenthetett akadályt abban, hogy mindazt, ami szándékában állt, elmondja a fiatal lengyel papnak.

A két fiatal pap a San Giovanni Rotondóban töltött első éjjelükön Maria Basilio asszony házában száll meg, A ház a kicsiny kolostori templommal szemben állt. Basilio asszony, aki Torinóból költözött San Giovanni Rotondóba, Pio atya egyik első lelki gyermeke volt, és az atyát harminc évvel korábban ismerte meg, a távoli 1918-ban. Miután néhányszor látogatást tett az atyánál San Giovanni Rotondo városkajában, végül úgy döntött, ide költözik, hogy az atya közelében élhessen. Szelíd, imádságos lelkületű, alázatos asszony volt, aki szívből jövő, igaz
menusgabor, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:30
Cselgáncs-vb - Ungvári és Szabó nyert, Karakas megsérült
vb-bronzérmes Ungvári egy válldobásra kapott vazaarival nyert, és bejutott a 64 közé. A 73 kilóban ugyanis igazi mamutmezőny gyűlt össze 82 (!) résztvevővel. Ungvári következő ellenfele a kétszeres pánamerikai bajnok kanadai Antoine Bouchard lesz.

Súlycsoporttársa, a leányvári Szabó Frigyes augusztusban "érkezett meg" a nemzetközi élmezőnybe azzal, hogy a budapesti GP-n bronzérmet nyert. A 24 éves versenyző erőnyerőként a második körben, a 64 között kezdett Szulajman Hamad ellen, és mindössze 34 másodpercet töltött a szőnyegen. A tarkopasz szaúdi - aki nem szerepelt a nemzetközi szövetség (IJF) nyilvántartásában, és szaúdi helyett IJF feliratú dzsudogit viselt - ugyanis első hasraesésénél lenn maradt, majd bicegése láttán a bíró Szabót hirdette ki győztesnek. Hamad valamiért még reklamált kicsit, majd lesántikált a tatamiról. Szabó Frigyesre a folytatásban az ukrán Artem Homula vár.

A 28 éves Karakas kellemes emlékekkel érkezhetett az azeri fővárosba, mivel a 2015-ös Európa Játékokon - melynek
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 10:12
Igaz történet
kimondani és megélni, de Dávid tehetsége révén igazán gazdagok lettünk.Már a gyönyörű új házunk konyhájában álltam Dávid elé. Kicsit sután, de annál boldogabban jelentettem be: Gyerekünk lesz!

Virág csodaszép kislány volt, bearanyozta a napjainkat, vele együtt lett teljes az életünk. Azt gondoltam, ha megtudják a szüleim, hogy unokájuk született, megtörik a jég és visszafogadnak. Nem így lett. Anyám kijelentette:
- Nekem semmilyen Pongrácz nem rokonom! Vigasztalhatatlan voltam. Az otthon töltött három év után vezető pozícióban térhettem vissza a munkahelyemre.
Tökéletes férj és apa volt
Minden sínen volt. Bárcsak megoszthattam volna sikereinket, örömeinket a szüleimmel.
Dávid hihetetlenül jó apa volt. Már babakorában ő volt Virág legfőbb bizalmasa, ami az évek múltán csak egyre erősödött. Pedig rengeteget dolgozott, sokszor csak este ért haza, de az a kis otthon töltött idő - akármilyen fáradtan is érkezett - mindig a kislányáé volt.

Aznap este is azonnal játszani
klarika47, 2018. szeptember 20. csütörtök, 07:32
Szép írások
kedvesség, a nyitottság, a humánus viselkedés, a szeretet, a segítségnyújtás nemcsak kimondott üres frázisok, hanem működő, érzékelhető dolgok. Ezáltal az emberek hétköznapi dolgai, a munka a család, a gondok, mert hiszen itt is vannak - sokkal könnyebben megoldhatóak, mert az emberi kapcsolatok mélyebbek, erejük van, és a család pedig olyan meghatározó irányítóközpontként működik, amit semmilyen erő sem dönthet le. Nem szégyen a szeretet, az érzések kimutatása sem.
Sokkal előrébb van a család, az együtt töltött idő, a nyílt és egyenes beszéd, mint a munka, és a rohanás, idegesség és feszültség.
Hogyan védjük a környezetet, hogyan segítsünk egymásnak, hogyan szeressük és tiszteljük az állatokat. Azaz....hogyan legyünk teljes értékű, jó emberek.
légy ember minden minőségben, nemcsak magaddal szemben, de azokkal is akik körbevesznek. Légy ember, mert így Te is sokkal jobb leszel nap mint nap a többiek által.
Érdemes...kinyílni mint egy virág. Mert az első ilyen után nagyon sok minden
kirscha, 2018. szeptember 13. csütörtök, 20:42
Diák szerelem
~Az együtt töltött percekből legyenek órák, majd napok.
A napokból legyenek hónapok, s az örökkévalóság tartson
addig, amíg veled vagyok.

~Ne mondd, csak tedd meg, én élvezni akarom,
ne mond, hogy szeretsz, én érezni akarom

~Olyan nehéz leírni, hogy miről is van szó. Egyáltalán nem olyan,
mint a szerelem első látásra. Inkább, mint a gravitáció.
Ha meglátod azt a valakit, akkor egyszerre nem a tömegvonzás
ereje köt a földhöz többé. Hanem ő. És többé semmi más nem
számít, csak ő. Egyszerűen mindent megtennél, bármivé lennél
az ő kedvéért.. Azzá válsz, amire neki a legnagyobb szüksége
van! A védelmezője leszel, vagy a szerelmese, a barátja vagy
a testvére!

~Minden hibádat megbocsátom, elfogadom és a sebek,
amiket ejtettél, majd begyógyulnak, de a hiányoddal
nem tudok mit kezdeni.

~És tudod, sohasem fogom megbocsátani..
nem bocsátom meg, hogy hiányoztál!

~Hazudd, hogy fáj, hogy
klarika47, 2018. szeptember 13. csütörtök, 17:17
Felépült súlyos szájsérüléséből Lakatos Rita
"Nagyon megijedtem, hogy sosem lesz a régi a mosolyom, ennek ellenére tényleg nem mondaná meg senki, hogy mi történt velem" - nyilatkozta az irányító csütörtökön a magyar szövetség (MKSZ) honlapján.

A Debrecenben rendezett júliusi világbajnokság döntőjének 44. percében Lakatos egy támadás során összefejelt norvég ellenfelével, azonnal le kellett cserélni és kórházba szállították, ezért nem ünnepelhette együtt csapattársaival a 28-22-es győzelmet. Két foga bánta az ütközést, az ínye is megsérült, és eleinte még a beszéd is nehezére esett.

A csapatkapitány nyolc mérkőzésen 21 góllal járult hozzá a magyar csapat világbajnoki címéhez.

"Nem kell felfújni ezt az egészet, hiszen ha bokszoló lennék, vagy hokijátékos, akkor ez csak egy rutinbaleset lenne. Ez bárkivel megtörténhet, de nem szabad összekeverni például egy komolyabb keresztszalag-sérüléssel. Voltak fájdalmaim, de a fogorvostudomány fejlettségének köszönhetően ez elenyésző volt" - mesélte az irányító.

Lakatos a Győri Audi ETO KC
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:11
Babos Tímea edzőt vált
A 25 éves magyar játékos a Facebook-oldalán megjelent csütörtöki közleményben emlékeztet rá, hogy közel öt évig, 2014 tavasza óta dolgozott együtt a monacói szakemberrel.

"Nehéz szavakba önteni, sőt, lehetetlen összefoglalni az elmúlt 175 hetet, amit Thomasszal együtt töltöttünk. Szeretném megköszönni Neki a kitartását, a munkabírását és legfőképpen azt, hogy mindig hitt bennem" - fogalmazott a páros világranglistát vezető Babos.

Hozzátette, a 35 esztendős edzővel sok mindenen mentek keresztül, és bár a sok nevetés és öröm mellett "olykor voltak könnyek is", minden helyzetet együtt, igazi csapatként éltek meg.

Kiemelte, Drouet irányításával lett belőle top 25-ös játékos, páros világelső, és ugyancsak az ő edzésmunkájának köszönhetően nyerte meg pályafutása első felnőtt páros Grand Slam-bajnoki címét idén Ausztráliában.

"Büszke vagyok a közös munkánkra, az eredményeinkre és az őszinteségen alapuló kapcsolatunkra, de eljött a váltás ideje. Közös megegyezéssel és fájó szívvel döntöttünk
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 10:31
Giuseppe Puglisi, a maffia áldozata, a hit vértanúja
Emánuel Gimnáziumban is tanított, ahonnan rendszeresen hívta a közép- és felső osztálybeli fiatalokat a külvárosokba, hogy foglalkozzanak az ott élő gyerekekkel. 1990-től a nehéz helyzetbe került fiatal nőket és leányanyákat befogadó otthonban is szolgált.
1990-ben nevezték ki a Brancaccio városnegyedben található San Gaetano-templom plébánosává, 1992-től az érseki szeminárium spirituálisa volt. 1993-ban avatta fel Brancaccióban a Padre Nostro, azaz Miatyánk nevű központot, amely fontos szerepet töltött be a helyi fiatalok és családok életében. Különös figyelemmel fordult azok felé a kamaszok felé, akiket már ,,besoroztak" a maffiacsoportok a városnegyedben. Giuseppe Puglisi ezzel egy másfajta kultúrát hozott létre, amely a hit fényében tiszteletben tartja a törvényeket. A nyomozás szerint ez a tevékenysége volt meggyilkolásának indítéka. 1993. szeptember 15-én este háromnegyed 11 körül érkezett haza kis fehér Fiat Unójával, a háza előtt kiszállt, és elindult a kapu felé. Ekkor a maffia egyik
maroka, 2018. szeptember 12. szerda, 22:44
1/985
Képek, videók
Kohut Katalin facebook fo
kohlinka
2018. február 18. vasárnap, 20:41
Kohut Katalin facebook fo
katalinkohut
2018. február 18. vasárnap, 20:40
Kohut Katalin 2012.2 (1).
katalinkohut
2017. július 03. hétfő, 17:21
Kohut Katalin 32 éves.jpg
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Katalin 1,5 éves.jp
katalinkohut
2017. július 02. vasárnap, 03:13
Kohut Gyuszika és Katalin
katalinkohut
2017. március 21. kedd, 22:14
Kohut Katalin 32 éves.jpg
kohlinka
2014. február 19. szerda, 23:18
Kohut Katalin másfél éves
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 13:17
Kohut Katalin 55 éves.JPG
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin 17 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:10
Kohut Katalin magyar kisl
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
Kohut Katalin 9 éves.jpg
kohlinka
2013. augusztus 27. kedd, 07:04
VASÁRNAP 7Z78.jpg
gosztmagdi
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:29
vasárnapi séta.jpg
ildikocsorbane2
2018. szeptember 02. vasárnap, 14:59
gyümi vasárnap.jpg
durcimarcika
2018. szeptember 02. vasárnap, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.