Regisztráció  Belépés
2018. március 19. hétfő | 12. hét | 78. nap | 11:37 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
UGYE EMLÉKSZEL MÉG A MI IDŐNKBE ?

Még nem volt gyerek ülés a mi autónkban...
Nem volt kötelező a biztonsági öv...
A vegyszeres üvegek nem voltak furfangos védelemmel ellátva.
Bicajozáshoz nem volt könyékvédő, sisak, de még rendes bicikli sem...
Lehetett csapvizet inni.
A gyerekek nem unatkoztak, hanem játszottak az udvaron...
Nem volt Mobil, de még vezetékes telefon sem nagyon..
Nem lett senki Allergiás,ha kiment a kertbe friss levegőt szívni...
Egészségtelen volt a táplálkozás, mint pl: zsíros kenyér, disznósajt, cukros kenyér , mégis makk egészséges volt MINDENKI...
Kakaóba nem volt A, B, C, D, E, vitamin, viszont, BEDEKÓ-nak " hívták és boldog volt tőle MINDENKI!..
BIO" szörp helyett, SZOBI" szörp volt a menő..
Energia ital helyett, pedig citromból készült limonádé dobott fel...
Volt olyan, aki ismert olyant, akinek volt videó lejátszója, vagy esetleg spektruma...-
Nem volt VALÓSÁG show, viszont barátok voltak, akikkel találkoztunk
horvathnemagdi, 2018. február 15. csütörtök, 16:06
A legjobb élet megéléséhez juss hozzá a legjobb információho
ami Isten szájából származik". (Máté 4:4, NLT fordítás)


Ha azt szeretnéd, hogy egészséges legyen az elméd, akkor az igazsággal kell táplálnod.

Mindannyian tisztában vagyunk a táplálkozás fontosságával. A jó ételek és a megfelelő kalóriák erősebbé, egészségesebbé tesznek és több energiát adnak. A nem megfelelő kalóriabevitel és az egészségtelen ételek ártanak a testednek. Hasonló alapelven működik a gondolati világod is: nem szeméttel vagy méreggel kell táplálnod az elméd, hanem az igazsággal.

Egyszer abban a kiváltságban részesültem, hogy előadást tarthattam az Oxford Egyetemen, és az ottlétem alatt meghívást kaptam egy találkozóra az Oxford Analytica-hoz - egy csoporthoz, amelyről még sosem hallottál, de hatalmas befolyással bír a földön. Mindennap reggel 6 óra tájban, az Oxford vezető ösztöndíjasai összegyűlnek egy szobában,
dandej, 2018. február 13. kedd, 18:46
A homloklebeny-kutatás
teszik, hogy a homloklebeny életbe vágóan fontos szerepet tölt be jellemünk kialakításában. Legyengült, károsodott homloklebeny károsodott jellemet eredményez. Önuralom, megbízhatóság, szavahihetőség, komoly olvasmányok, az összes összetett, bonyolult funkció a jól működő homloklebenyre épül. A homloklebeny baleseti vagy sebészeti beavatkozással okozott károsodása - melyeket esettanulmányokban mutattunk be - csak az érem egyik oldala. De mi a helyzet azzal a károsodással, ami talán egészségtelen életmódunkból ered? E fejezet fő mondanivalóját tekintve nem arra akar késztetni, hogy kerüljük el azokat a munkahelyeket, ahol az emberek dinamittal dolgoznak, vagy legyünk óvatosak, amikor átmegyünk az úton, vagy kerüljük el, hogy pszichiátriai betegségeinket sebészeti úton kezeljék. A homloklebeny megromlott működésének fő okai az egészségtelen életmódban keresendők, e fejezet fő mondanivalója tehát valójában az, hogy az emberek eddig vizsgált negatív jellemtulajdonságai nem korlátozódnak a traumából
illike, 2018. január 26. péntek, 20:47
A hosszú élet völgye
Vilcabambában, azt állítja, sosem hallotta őket veszekedni vagy vitatkozni, viszont annál többet nevetni. A vilcabambaiak egyöntetű véleménye szerint a hosszú élet titka egyrészt a völgy különleges klímájában rejlik - örök tavasz, egész évben18-22 fok -, másrészt a helyi termények fogyasztásában és a Capamaco folyó ásványdús vizében, amelyből az ivóvizet nyerik. Ugyanakkor abban is egyetértenek, hogy egyre kevesebben érik meg a százat, amiért a külső hatásokat okolják, elsősorban az egészségtelen táplálkozás terjedését.

A városka legidősebb lakója, José Javier Delgado Jaramillo 106 éves. Felesége, María Mercedes Retete 92. 75 éve házasok. José hajnali 5:30-kor kel, és pontban este 7-kor fekszik, napközben a kertjét műveli. Hat gyerekük van, és negyven unokájuk, állítólag mindnek tudják a nevét. "A lányom, Sarah a rekorder 11 gyerekkel" - mondja José. Amikor pedig arról kérdezik, mi a hosszú élet titka, azt feleli: "Sok zöldség és gyümölcs. De hogy miért kaptam ilyen hosszú
schuro, 2017. december 28. csütörtök, 21:22
A puki anatómiája
(aminek a szagát köszönheti) áll.


A Medical Daily szerint egy átlagember naponta 5-10-szer ereget, de ennek jó része alvás közben történik. A gázképződést a magasabb szénhidráttartalmú ételek okozzák, mint a bab, articsóka, retek, magvak, búza, szója, de igazából egyéne válogatja, kinek mitől indul be jobban. Ha vissza akarnánk szorítani a termelődését, csak finomított cukrokat kellene fogyasztani, ami kifejezetten egészségtelen.

És igen, tudjuk, hogy a lányok ilyet soha...pedig a tanulmányok szerint pont, hogy ők ebben erősebbek!

Most pedig jöjjön a lista, hogy miért nem szabad bezárni a galambokat!


1. A szellentés hatására felszabadulnak a blokkok az emésztőrendszerben, távoznak az oda nem illő illó anyagok. Ráadásul, ha bent tartjuk akarattal, az hasi fájdalommal is járhat. Gyengéd masszírozással segíthetjük, hogy
moonshadows, 2017. október 23. hétfő, 12:26
Szakértő: Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében
A szakértő elmondta: 1975 óta tízszeresére nőtt az elhízott gyerekek száma, a rohamos növekedés oka a kevés mozgás és az egészségtelen táplálkozás mellett a környezetben keresendő, ugyanis ma olyan környezetben élünk, hogy nehéz egészségesen élni. Kovács Viktória megjegyezte: sok a "kísértés", és - sajnos - az egészséges élelmiszer drága is.

Emlékeztetett, hogy október 11-én volt az elhízás világnapja, amely a gyermekkori elhízás növekvő trendjére hívja fel a figyelmet, és ennek apropóján készítettek felmérést a magyarországi helyzetről. Elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott, ezzel európai viszonylatban a középmezőnybe tartozunk. Hozzátette: a dél-európai államokban, például Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban ez az arány 40 százalék, Finnországban és Svédországban pedig 11-12 százalék körüli.

Kovács Viktória szerint a 2010-es adatokkal összehasonlítva az látszik, hogy nem nő a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma, ennek hátterében valószínűleg
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:21
Táplálkozás és a viselkedési zavarok
táplálkozáshoz. Az úgynevezett rossz táplálékok felnőttek és gyermekek esetében is helytelen - egyes esetekben agresszív - viselkedést eredményeznek, ellenben az egészséges táplálkozás kiegyensúlyozottabb hangulathoz és megnövekedett általános jóléthez vezethet.

Egy érdekes kísérletet végeztek a táplálkozás és az erőszakos viselkedés közötti összefüggést vizsgálva. A kutatás egy virginiai börtönben zajlott. A vizsgálatot három periódusban végezték. A rabok az első fázisban egészségtelen ételeket kaptak. Az étrendjükben ebben a szakaszban zsíros húsok, fűszeres ételek, sült burgonya, édességek és üdítők szerepeltek. A második fázisban az egészséges ételek - teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok, halak - kerültek terítékre. A harmadik fázisban ismét a hagyományos börtönkosztot szolgálták fel a börtön lakóinak. Az eredmény nagyon lenyűgöző volt, hiszen a második fázisban, amikor is egészséges ételt kaptak a rabok, az antiszociális és erőszakos viselkedés
pacsakute, 2017. október 13. péntek, 19:15
Rétvári: tévhit, hogy az egészséges ételek nem lehetnek finomak
Rétvári Bence az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában felidézte, hogy a tárca körlevélben tájékoztatta az iskolaigazgatókat a büfékben árusítható, valamint a tiltott termékekről.

Az államtitkár azt mondta, egy müzliszelet is lehet olyan finom, mint egy egészségtelen desszert, kóla helyett pedig jobb ásványvizet inni.

Közölte, hétéves korában minden negyedik lány és ötödik fiú túlsúlyos, míg felnőttek esetében már több mint 30 százalékos az arány. Ez nem pusztán "esztétikai kérdés", hiszen a helytelen táplálkozás betegségekhez vezet és csökkenti az egészségesen eltöltött évek számát - tette hozzá.

Rétvári Bence egyéb kormányzati intézkedésekre is kitért, így a menzareformra, a mindennapos testnevelésre és a dohányzás kitiltására a zárt helyiségekből. Ezek mellett vezették be azt a szabályt, hogy a chipsadó hatálya alá tartozó termékek nem árusíthatóak az iskolai büfékben, étel- és italautomatákban.

Az említett lépések mind fontosak a betegségek megelőzésében - jelentette ki az
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 09:51
A LÉGZÉS EREJE 02 - Vízben gazdag élelmiszerek fogyasztása
megszabnia.

Ahelyett, hogy szervezetünket elárasztjuk vízzel, csupán annyit kell tennünk, hogy olyan élelmiszereket eszünk, amelyek természetes módon vízben gazdagok -- ezek pedig a víztartalmú élelmiszerek. Bolygónkon ezekből csupán háromféle létezik: a gyümölcsök, a zöldségek és a csíráztatott növények. Ezek bőségesen ellátják a szervezetet vízzel, ezzel az életadó, tisztító folyadékkal. ,,Amikor az emberek alacsony víztartalmú élelmiszerekből álló étrenden élnek, szinte garantált a szervezet egészségtelen működése. Amikor a szervezetbe túl kevés folyadékot juttatnak, a vér fajsúlya megnövekszik, és a szövetek vagy sejtek cserélődésének mérgező termékei csak nagyon tökéletlen módon ürülnek ki. A szervezet így a saját maga által kiválasztott anyagok mérgezik, és nem túlzás azt állítani, hogy ennek fő oka a szervezet nem kellő mértékű folyadékellátása, mivel nem áll rendelkezésre az a folyadékmennyiség, amely oldott állapotban elszállíthatná a sejtek által termelt salakanyagot."

Az
invisibilia, 2017. július 28. péntek, 20:27
Urantián - Az Egyik Fizikális Test
nem egészséges. Nem mintha annyira félnék a betegségektől.

A képek egyfajta illúziók és mindig a múltról mutatnak fejezeteket, sosem a jelenről. De én szeretem a képeket is. A "mozgó-képeket" amiket a kamerák is készítenek és sokszor közvetítenek rólunk, sokszor tudtunkon kívül, most ebbe nem veszem bele. Mármint amikor élőben lehet látni az eseményeket, a jelent a jelenben.

A dohányzással kapcsolatosan, én azt úgy fogom fel, hogy a városi életforma, főleg a budapesti, eleve egészségtelen, és gyakorlatilag "úgyis mindegy", én ebbe születtem bele. Ebbe a "mocsokba", mert részben egy "mocskos" helynek tartom a környezetszennyezés, a szemetelés, stb. miatt. Egy önellátó faluhoz képest ami magának termel. Én a dohányzást "tüdő-edzésnek" hívom. Miután abbahagytam az aktív sportot, amit nagyjából 10 évig műveltem, rászoktam nagyjából 6 évvel ezelőtt. Az én szervezetem ennek ellenére egészségesnek mondható, hiszen rendkívüli jó genetikával és immunrendszerrel van megáldva. Krónikus betegségem
eposz, 2017. július 24. hétfő, 09:21
Az áfonya csökkenti a koleszterint
hozhatók.

Áfonya - a megoldás magas koleszterinértékekre

A koleszterin az ember számára létfontosságú, például a sejtépítéshez és a hormonok képzéséhez van rá szükség. Egy embernek naponta mintegy fél-egy gramm koleszterinre van szüksége. Nem a táplálékból felvett koleszterinre van szükségünk, mivel ezt az anyagot a szervezet maga is képes előállítani.

Ha túl magas a koleszterinszint, akkor a szervezet zsíranyagcseréje összességében zavart szenved, pl. túlsúly, egészségtelen táplálkozás, pajzsmirigy-alulműködés és sok más egyéb következtében. A megemelkedett koleszterinszint súlyos egészségi problémákat okozhat. Különösen a szív- és érrendszeri betegségek rizikója növekszik a koleszterinértékkel együtt. Különbséget kell azonban tenni a ,,jó" HDL-koleszterin és a ,,rossz" LDL-koleszterin között. Egészségügyi szempontból döntő az LDL és a HDL aránya a vérben.

Az áfonya csökkenti a koleszterint

Régóta ismert, hogy az áfonya
reifregina, 2017. július 17. hétfő, 15:51
Ez a hatékony
Ez a hatékony, házilag elkészíthető tea néhány nap alatt meggyógyítja a lábdagadást!

Ha egyike vagy annak a rengeteg embernek, akiknek rendszeresen bedagad a lábuk, tudod, hogy ez mennyire kellemetlen lehet és milyen mértékben képes akadályozni a mindennapi tevékenységeket.

Lábdagadást nagyon sok minden előidézhet, pl. a súlygyarapodás, a rossz keringés, az egészségtelen táplálkozási szokások, a menstruációs ciklus és a terhesség is. Gyakran okozza a meleg, párás idő, a hőmérséklet változása.

Másrészt a gravitáció is a lábakba vonzza a folyadékot, ami szintén lábdagadást eredményez. Bármi is okozza, mindig kényelmetlen és fájdalmas ez a probléma.

Ha dagadnak a lábaid, feküdj le és polcod fel őket kb. 30 cm-es magasságig.

Van másik megoldásunk is a problémára, egy teljesen természetes, petrezselyemből készült tea, ami eltávolítja a felesleges folyadékot a testből, ezzel enyhíti a lábadagadást.

A petrezselyem természetes vizelet hatjóként
horvathnemagdi, 2017. július 01. szombat, 23:13
1/56
Képek, videók
emlékszel-szép koruak.jpg
menusgabor
2017. november 21. kedd, 11:22
Emlékszel.....jpg
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 15:31
Emlékszel e még.png
kkm
2015. október 11. vasárnap, 05:23
Emlékszel...jpg
jozsuzsa
2014. október 11. szombat, 11:56
Emlékszel....jpg
cipello
2014. július 31. csütörtök, 11:39
Emlékszel Még...jpg
mailona
2012. augusztus 02. csütörtök, 21:37
emlékszel?
macoka65
2012. április 11. szerda, 15:04
Ezekre még emlékszel
irmus
2012. március 08. csütörtök, 20:01
Emlékszel május volt.png
1vargaildyko
2011. december 16. péntek, 10:35
emlekszel.gif
noe1000
2011. október 13. csütörtök, 20:04
Emlékszel még.jpg
szalai0913
2011. február 19. szombat, 20:51
Bőrre kerülő vegyszerekrő
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 17:05
Vándor ha e kertben jársz
otodik
2018. január 05. péntek, 14:09
0 kertben_angyalokkal.pn
lovaszmarika
2017. december 26. kedd, 17:21
Virágos kertben 01.jpg
chillik
2017. december 08. péntek, 06:01
Címkék
sejtek által, gondolati világod, Oxford Egyetemen, legjobb információho, egészségtelen ételek, említett lépések, egészségesen eltöltött, kiváltságban részesültem, képek egyfajta, eredmény nagyon, teljesen természetes, szakértő elmondta, Rétvári Bence, dohányzás kitiltására, táplálkozás fontosságával, harmadik fázisban,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.