Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:26 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A helytelen táplálkozás következménye
károsodás ellen.

http://biobody.hu/blog/etelek-amelyek-visszaforditjak-az-errendsze ri-karosodast/

Már több évtizede sikerült bebizonyítani, hogy a megfelelő étrenddel, illetve az életmód megváltoztatásával (pl. több mozgással és stresszkezelési technikák elsajátításával) sikeresen vissza lehet fordítani az erek károsodását. A plakkok ugyanis elsősorban koleszterin- és zsírcseppecskékből alakulnak ki, ezért ha ezek bevitelét korlátozzuk, illetve más ételekkel helyettesítjük az egészségtelen, zsírdús fogásokat, az erek fala is egyre “tisztábbá" és egészségesebbé válik (természetesen, teljesen zsír- és koleszterinmentes életmódot nem érdemes folytatni, hiszen ezeknek a tápanyagoknak is fontos szerepe van az egészségünk megőrzésében, ráadásul, a koleszterint magát a szervezetünk is előállítja).
A szakemberek szerint érdemes a növényi eredetű táplálékokat előnyben részesíteni, közülük is négy olyan zöldséget, gyümölcsöt emelnek ki, melyek rendkívül jó hatással vannak az
lovaszmarika, 2018. május 05. szombat, 11:29
Ételek, amelyek visszafordítják az érrendszeri károsodást
el is zárva az ott áramló vér útját. Megfelelő ételek fogyasztásával azonban küzdhetünk a károsodás ellen.

Már több évtizede sikerült bebizonyítani, hogy a megfelelő étrenddel, illetve az életmód megváltoztatásával (pl. több mozgással és stresszkezelési technikák elsajátításával) sikeresen vissza lehet fordítani az erek károsodását. A plakkok ugyanis elsősorban koleszterin- és zsírcseppecskékből alakulnak ki, ezért ha ezek bevitelét korlátozzuk, illetve más ételekkel helyettesítjük az egészségtelen, zsírdús fogásokat, az erek fala is egyre “tisztábbá" és egészségesebbé válik (természetesen, teljesen zsír- és koleszterinmentes életmódot nem érdemes folytatni, hiszen ezeknek a tápanyagoknak is fontos szerepe van az egészségünk megőrzésében, ráadásul, a koleszterint magát a szervezetünk is előállítja).

A szakemberek szerint érdemes a növényi eredetű táplálékokat előnyben részesíteni, közülük is négy olyan zöldséget, gyümölcsöt emelnek ki, melyek rendkívül jó hatással vannak az
suzymama, 2018. május 03. csütörtök, 13:24
Vérnyomás problémák? Itt a megoldás
segít a pásztortáska , és a fehér fagyöngy . Ismerkedjünk meg velük közelebbről.

Magas vérnyomás:
Az állandósult magas vérnyomásnál a vérhevesen áramlik át a testen. Eközben a szív,a vérerek, vagy a szervek károsodnak. Akkor beszélünk magas vérnyomásról ha az 160/95 Hgmm vérnyomás értéket átlépi. Az " esszenciális hipertónia" (magas vérnyomás) 40-50 év körülieknél gyakoribb, inkább nőknél. Magas vérnyomás kialakulásának okai közé sorolható az elhízás, dohányzás, az egészségtelen életmód. Ennél a betegségnél le kell mondani a kávéról, a nikotinról, táplálkozásnál is kevesebb zsír és só bevitele ajánlott.


Alacsony vérnyomás:
Akkor beszélünk alacsony vérnyomásról ha a mért értékek a férfiaknál 110//80 Hgmm, a Nőknél 100/80 Hgmm alatt van. Idős korban magasabbak a határok, mert a szervezetnek nagyobb vérnyomásra van szüksége, hogy ugyanazt a munkát elvégezze.

Alacsony vérnyomás elleni módszerek:

Légzésgimnasztika
Reggeli
suzymama, 2018. április 26. csütörtök, 11:16
Májbetegségek megelőzése és a májműködés javítása
alakításában. A leggyakoribb májbetegségek közé tartozik a zsírmájbetegség, a májcirrózis, a májgyulladás, a gyógyszerek okozta toxicitás és a májrák. A környezeti toxinok, a cukorbetegség és a túlsúly szintén májkárosodáshoz vezethet.

Ha a máj megbetegszik, akkor sötét színű lehet a vizelet, viszkethet a bőr, amely sárgás színűre változhat, a szem is besárgulhat, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek és a has is fájhat.

El kell kerülni a feldolgozott élelmiszereket, a cukrot, az egészségtelen zsírokat és az alkoholt, ez mind-mind kulcsfontosságú lenne a máj egészségének megőrzése érdekében. A táplálkozás és az életmód változásai a máj egészségi állapotjavításának legfontosabb lépései. Nagyon fontos a toxinexpozíció és az alkohol bevitelének minimalizálása is. A rendszeres testmozgás és az egészséges testsúly fenntartása is szintén nagyon lényeges.

A máj számára az egészséges étrend kialakítása is szintén elengedhetetlen. A magas zsírtartalmú ételek, a cukortartalmú
pacsakute, 2018. április 24. kedd, 22:22
Fiatalít és fogyaszt
izomépítésben, az izmok fenntartása pedig sok kalóriát igényel, ami felpörgeti az anyagcserét. A kollagén segítségével alakul át a szénhidrátokból származó glükóz energiává.
húsleves

Antioxidánsokkal kombinálva ez a zselés anyag regenerálja és újjáépíti a sejteket, emiatt a test feszesebb és formásabb lesz. Intenzív, rendszeres mozgás, edzés esetén elengedhetetlen pótolni, hiszen mintegy katalizátorként működik a test megújításában.

A kollagén természetes forrásaiAz egészségtelen táplálkozás és a fogyókúra kellemetlen velejárója a megereszkedett, ráncos és fénytelen bőr, valamint az izomtömeg csökkenése. Ha ezt ellensúlyozni szeretnéd, fogyassz minél több természetes kollagénforrást a mozgás mellé. Ilyenek a csontleves vagy a húsleves, a halak és sovány húsok, a piros bogyós gyümölcsök és a fokhagyma, melyekben egyaránt van kollagén.

A főzött húsok zselatintartalma kiemelkedően magas, ahogy a kocsonyáé is.A sötét leveles zöldségek, mint a spenót és
evavicus, 2018. április 20. péntek, 10:13
Ezért ne igyunk kávét üres gyomorra
magunkat. Ha kávéfogyasztás előtt eszünk valamit, a gyomorsav az ételt emészti, és nem a gyomorfalunkat, így elkerülhetjük a komoly problémákat.

Ráadásul nemcsak a gyomorsavval van a probléma: ha reggel evés előtt rögtön kávét fogyasztunk, más kellemetlen mellékhatásoknak is kitesszük magunkat. Napközben jelentkezhet rajtunk kézremegés, fejfájás és hangulatváltozások is, mindnek nagyobb az esélye akkor, ha éhgyomorra isszuk a fekete levest. Ráadásul ráerősíthet a szorongásos tünetekre, egészségtelenül felpörgetheti a szívverésünket, és a koncentrációs képességünket is csökkentheti - utóbbi azért érdekes, mert általában ennek javítására fogyasztjuk a kávét.

Ráadásul kutatások kimutatták, hogy az azonnali kávéfogyasztás nem is a legjobb módja a reggeli felébredésnek. Amikor ugyanis felkelünk, a szervezetünk azonnal kortizolt termel, ami egy hormon, és az éberségünkért is felel. Ha erre még kávét is iszunk, pont az ellenkező hatást érjük el, mint amit szeretnénk, és sokkal
pacsakute, 2018. április 14. szombat, 11:34
Tallóztam
UGYE EMLÉKSZEL MÉG A MI IDŐNKBE ?

Még nem volt gyerek ülés a mi autónkban...
Nem volt kötelező a biztonsági öv...
A vegyszeres üvegek nem voltak furfangos védelemmel ellátva.
Bicajozáshoz nem volt könyékvédő, sisak, de még rendes bicikli sem...
Lehetett csapvizet inni.
A gyerekek nem unatkoztak, hanem játszottak az udvaron...
Nem volt Mobil, de még vezetékes telefon sem nagyon..
Nem lett senki Allergiás,ha kiment a kertbe friss levegőt szívni...
Egészségtelen volt a táplálkozás, mint pl: zsíros kenyér, disznósajt, cukros kenyér , mégis makk egészséges volt MINDENKI...
Kakaóba nem volt A, B, C, D, E, vitamin, viszont, BEDEKÓ-nak " hívták és boldog volt tőle MINDENKI!..
BIO" szörp helyett, SZOBI" szörp volt a menő..
Energia ital helyett, pedig citromból készült limonádé dobott fel...
Volt olyan, aki ismert olyant, akinek volt videó lejátszója, vagy esetleg spektruma...-
Nem volt VALÓSÁG show, viszont barátok voltak, akikkel találkoztunk
horvathnemagdi, 2018. február 15. csütörtök, 16:06
A legjobb élet megéléséhez juss hozzá a legjobb információho
ami Isten szájából származik". (Máté 4:4, NLT fordítás)


Ha azt szeretnéd, hogy egészséges legyen az elméd, akkor az igazsággal kell táplálnod.

Mindannyian tisztában vagyunk a táplálkozás fontosságával. A jó ételek és a megfelelő kalóriák erősebbé, egészségesebbé tesznek és több energiát adnak. A nem megfelelő kalóriabevitel és az egészségtelen ételek ártanak a testednek. Hasonló alapelven működik a gondolati világod is: nem szeméttel vagy méreggel kell táplálnod az elméd, hanem az igazsággal.

Egyszer abban a kiváltságban részesültem, hogy előadást tarthattam az Oxford Egyetemen, és az ottlétem alatt meghívást kaptam egy találkozóra az Oxford Analytica-hoz - egy csoporthoz, amelyről még sosem hallottál, de hatalmas befolyással bír a földön. Mindennap reggel 6 óra tájban, az Oxford vezető ösztöndíjasai összegyűlnek egy szobában,
dandej, 2018. február 13. kedd, 18:46
A homloklebeny-kutatás
teszik, hogy a homloklebeny életbe vágóan fontos szerepet tölt be jellemünk kialakításában. Legyengült, károsodott homloklebeny károsodott jellemet eredményez. Önuralom, megbízhatóság, szavahihetőség, komoly olvasmányok, az összes összetett, bonyolult funkció a jól működő homloklebenyre épül. A homloklebeny baleseti vagy sebészeti beavatkozással okozott károsodása - melyeket esettanulmányokban mutattunk be - csak az érem egyik oldala. De mi a helyzet azzal a károsodással, ami talán egészségtelen életmódunkból ered? E fejezet fő mondanivalóját tekintve nem arra akar késztetni, hogy kerüljük el azokat a munkahelyeket, ahol az emberek dinamittal dolgoznak, vagy legyünk óvatosak, amikor átmegyünk az úton, vagy kerüljük el, hogy pszichiátriai betegségeinket sebészeti úton kezeljék. A homloklebeny megromlott működésének fő okai az egészségtelen életmódban keresendők, e fejezet fő mondanivalója tehát valójában az, hogy az emberek eddig vizsgált negatív jellemtulajdonságai nem korlátozódnak a traumából
illike, 2018. január 26. péntek, 20:47
A hosszú élet völgye
Vilcabambában, azt állítja, sosem hallotta őket veszekedni vagy vitatkozni, viszont annál többet nevetni. A vilcabambaiak egyöntetű véleménye szerint a hosszú élet titka egyrészt a völgy különleges klímájában rejlik - örök tavasz, egész évben18-22 fok -, másrészt a helyi termények fogyasztásában és a Capamaco folyó ásványdús vizében, amelyből az ivóvizet nyerik. Ugyanakkor abban is egyetértenek, hogy egyre kevesebben érik meg a százat, amiért a külső hatásokat okolják, elsősorban az egészségtelen táplálkozás terjedését.

A városka legidősebb lakója, José Javier Delgado Jaramillo 106 éves. Felesége, María Mercedes Retete 92. 75 éve házasok. José hajnali 5:30-kor kel, és pontban este 7-kor fekszik, napközben a kertjét műveli. Hat gyerekük van, és negyven unokájuk, állítólag mindnek tudják a nevét. "A lányom, Sarah a rekorder 11 gyerekkel" - mondja José. Amikor pedig arról kérdezik, mi a hosszú élet titka, azt feleli: "Sok zöldség és gyümölcs. De hogy miért kaptam ilyen hosszú
schuro, 2017. december 28. csütörtök, 21:22
A puki anatómiája
(aminek a szagát köszönheti) áll.


A Medical Daily szerint egy átlagember naponta 5-10-szer ereget, de ennek jó része alvás közben történik. A gázképződést a magasabb szénhidráttartalmú ételek okozzák, mint a bab, articsóka, retek, magvak, búza, szója, de igazából egyéne válogatja, kinek mitől indul be jobban. Ha vissza akarnánk szorítani a termelődését, csak finomított cukrokat kellene fogyasztani, ami kifejezetten egészségtelen.

És igen, tudjuk, hogy a lányok ilyet soha...pedig a tanulmányok szerint pont, hogy ők ebben erősebbek!

Most pedig jöjjön a lista, hogy miért nem szabad bezárni a galambokat!


1. A szellentés hatására felszabadulnak a blokkok az emésztőrendszerben, távoznak az oda nem illő illó anyagok. Ráadásul, ha bent tartjuk akarattal, az hasi fájdalommal is járhat. Gyengéd masszírozással segíthetjük, hogy
moonshadows, 2017. október 23. hétfő, 12:26
Szakértő: Magyarország jó úton halad a gyermekkori elhízás megelőzésében
A szakértő elmondta: 1975 óta tízszeresére nőtt az elhízott gyerekek száma, a rohamos növekedés oka a kevés mozgás és az egészségtelen táplálkozás mellett a környezetben keresendő, ugyanis ma olyan környezetben élünk, hogy nehéz egészségesen élni. Kovács Viktória megjegyezte: sok a "kísértés", és - sajnos - az egészséges élelmiszer drága is.

Emlékeztetett, hogy október 11-én volt az elhízás világnapja, amely a gyermekkori elhízás növekvő trendjére hívja fel a figyelmet, és ennek apropóján készítettek felmérést a magyarországi helyzetről. Elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott, ezzel európai viszonylatban a középmezőnybe tartozunk. Hozzátette: a dél-európai államokban, például Görögországban, Spanyolországban és Olaszországban ez az arány 40 százalék, Finnországban és Svédországban pedig 11-12 százalék körüli.

Kovács Viktória szerint a 2010-es adatokkal összehasonlítva az látszik, hogy nem nő a túlsúlyos és elhízott gyerekek száma, ennek hátterében valószínűleg
velemenyezd, 2017. október 23. hétfő, 10:21
1/57
Képek, videók
Ima következményei
sacimama
2014. július 20. vasárnap, 02:29
Következmények.jpg
pacsakute
2013. március 01. péntek, 17:40
Száraz nyár következménye
himeshaza
2007. augusztus 30. csütörtök, 10:42
táplálkozás.jpg
kicsoda57
2015. október 23. péntek, 23:34
Növényi táplálkozás
sanci81
2015. október 22. csütörtök, 17:26
Ha a táplálkozás....jpg
pacsakute
2013. június 28. péntek, 16:58
táplálkozási piramis.jpg
sarkadykati
2012. október 17. szerda, 10:48
Táplálkozási piramis
pacsakute
2012. szeptember 30. vasárnap, 10:15
Egészséges táplálkozás tá
pacsakute
2012. szeptember 30. vasárnap, 10:08
táplálkozási piramis.jpg
zsuzso3
2010. február 16. kedd, 23:22
taplalkozas_fekvo.jpg
oswald_andras
2009. szeptember 22. kedd, 18:43
Táplálkozási piramis
sarkadykati
2009. április 04. szombat, 07:54
Táplálkozás.jpg
charlotteani
2009. január 13. kedd, 22:45
Táplálkozás
qqts
2006. június 15. csütörtök, 09:57
Címkék
összes összetett, gondolati világod, főzött húsok, külső hatásokat, egészséges testsúly, környezetben keresendő, helyzet azzal, Medical Daily, kollagén természetes, megfelelő étrenddel, egészségtelen zsírokat, tanulmányok szerint, koleszterint magát, erek károsodását, izmok fenntartása, májműködés javítása,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.