Regisztráció  Belépés
2018. május 27. vasárnap | 21. hét | 147. nap | 23:42 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tallóztam
Mindannyian megpróbálunk egészséges és hasznos táplálékot fogyasztani, de gyakran egyáltalán nem vagyunk tisztában azzal, hogy adott étel mennyire képes a testünkre hatni vagy hogyan és mennyiben járulhat hozzá az egészségünkhöz. Amikor a kurkumairól van szó - amiről már sok mindent hallottunk, meséltek, írtak és meggyőződtünk ennek a csodálatos fűszernek a hihetetlen előnyeiről, de ugyanakkor van még egy nagyon értékes tulajdonsága, segít fenntartani, formánkat, megszabadulni a zsírtól.

Csodálatos tulajdonságai vannak és a kurkuma mindenki számára elérhető. Egy nő az Egyesült Királyságban úgy döntött, kísérletet végez magán és minden reggel elfogyasztott egy kurkumát, amit előzőleg meleg vízbe beáztatott. Mindössze hét nap után észrevette a pozitív változásokat: javult az emésztése, az arca kisimult és reggel könnyebben ébredt. Amellett, hogy a kurkuma az egyik leghasznosabb fűszer, amely kiváló ízt és színt ad az ételeknek, ugyancsak jó hatással van a testre, gyulladáscsökkentő, antioxidáns
horvathnemagdi, 2018. május 17. csütörtök, 06:18
Az uborka társai a kertben
közelsége előnyös az uborka számára
hobbikertész
2018. május 10.
Találatok: 32937 2
Az uborka társai a kertben: növények, amelyek közelsége előnyös az uborka számára
1002
MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
A növénytársítás előnyei az uborka esetében is érvényesülnek.

A kerti növények számos módon képesek előnyt kovácsolni egymás közelségéből. Vegyük például az uborkát. Ha megfelelő növényeket választunk mellé, nagyban hozzájárulhatunk az egészséges fejlődéséhez. És bár vannak szép számmal olyan növények, amelyek remekül megférnek az uborkával, azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy léteznek olyanok is, amelyek gátolhatják a fejlődését. Például rendkívül agresszívan terjedve kiszorítják az uborkát, vagy éppen elorozzák előle az éltető vizet, napfényt vagy értékes tápanyagokat. Éppen ezért nem árt ismernünk azokat a növényeket, amelyek a legalkalmasabb társai lehetnek az uborkának a veteményesben.

uborka novenytarsitasban 02

Miért
lovaszmarika, 2018. május 16. szerda, 18:59
kert
gazdag, morzsalékos a talaj, ami a természetes gazdálkodás célkitűzése.

Hónaposretek-fajták: február végétől - márciustól vethetjük
Legjobban a humuszban gazdag, könnyű, középkötött talajt kedveli. Kötött talajban nem fejlődnek jól a gumók, kevésbé lesznek ízletesek. A lassan felmelegedő talajon is rosszul fejlődik. Leggyakoribb hiba azonban a túl sűrű vetés. A gumók csak akkor fejlődnek jól, ha legalább 3 cm-es távolság van a két gumó között.

Mivel hidegtűrő növény, a fejlődéséhez szükséges optimális hőmérséklet 13oC fok körül van, magja már 2-3 fokon csírázik. Nagy melegben a gumók nem, csak a lombozat fejlődik. Érzékeny a fényhiányra, ezért árnyékos helyre (házfal, sövény stb. árnyékába) ne vessük.

Szentesi hajtató: Lombja középnagy vagy nagy. Gumója középnagy, lapított gömb, héja vékony, skarlátvörös színű, húsa fehér.
Korai piros: Levele kicsi vagy középnagy, sötétzöld színű, gumója középnagy, szabályos gömb alakú. Héja vékony, színe kárminpiros, húsa
faciendum, 2018. március 25. vasárnap, 20:13
A D-vitamin-hiány jelei
itt.

"Magyarországon jelenleg több mint 800 ezer csontritkulásos beteg él, a riasztó tendenciához pedig nagymértékben hozzájárul a D-vitamin-hiány" - hívta fel a figyelmet Dr. Szekeres László, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) elnöke. "A csontritkulással kezelt betegek csaknem fele ráadásul később sem ügyel a megfelelő pótlásra, pedig a vitaminbevitel és a rendszeres mozgás fontos szerepet játszik a csontszerkezet állapotának megőrzésében" - tette hozzá a szakértő.

A magzat fejlődéséhez is nélkülözhetetlen a D-vitamin
A súlyos és tartósan fennálló D-vitamin-hiány - kortól és nemtől függetlenül - az élet bármely szakaszában komoly problémát okozhat, az élet első 1000 napjában azonban különösen fontos ügyelni a megfelelő pótlásra. Várandósság idején megduplázódik a kismama vitaminszükséglete, amely a magzat fejlődését is befolyásolja: a D-vitamin nemcsak a kismama immunrendszerének megfelelő működéséhez járul hozzá, hanem a baba csont- és fogfejlődésében,
tinka1951, 2018. március 24. szombat, 07:13
Wass Albert - Idézetek
Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.

A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen
menusgabor, 2017. november 08. szerda, 22:00
Czibere: a rászoruló gyerekeket és a várandós nőket is támogatja a kormány
Czibere Károly közölte: több hónapja tart az élelmiszercsomag-osztás a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében

A politikus a borsodi településen sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány egymilliárd forintot fordít élelmiszerosztásra a három megyében.

Az év végig tartó mintaprogram körülbelül 12 ezer háromévesnél kisebb olyan gyereket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és akik nem járnak bölcsődébe, hátrányos vagy halmozottan hátrányos körülmények között élnek, valamint olyan várandós nőket, akiknek háztartásában aktív korúak ellátására jogosultak él - mondta.

Az államtitkár azt is elmondta: a gyerekek családja, valamint a várandós nők családja minden hónapban egy nyolcezer forint értékű csomagot kap. A csomagok a gyermekek és várandós anyák egészséges fejlődéséhez szükséges élelmiszereket tartalmaznak.

A tervek szerint a Szociális és
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 13:22
A fokhagymás tejről
jelent.

1. Megfázás esetén erősíti az immunrendszert, így a felépülés hamarább megtörténhet, ha pedig nem vagyunk betegek, megelőzésképpen érdemes fogyasztani a gyógylét.
2. A pattanások, bőrgyulladások is megszűnnek, ha a gyógykészítményt alkalmazzuk. Kenjük be a problémás területet, és hamarosan eltűnnek a csúnya mitesszerek.
3. A szoptató kismamák örömére serkenti az anyatej termelődését, így a baba a legnagyszerűbb táplálékot fogyaszthatja, amely hozzájárul az egészséges fejlődéséhez.
4. A tüdőgyulladás ellen is remek orvosság. Még a kisgyerekek is fogyaszthatják az erős természetes antibiotikumokat tartalmazó csodaszert.
5. Javítja az emésztést, védi a bélrendszert, pozitívan hat a belek működésére is.
6. Elhajtja a bélférgeket is, így amennyiben üres gyomorra isszuk meg rendszeresen a készítményt, rövid időn belül megszabadulhatunk a tápanyagot elszívó élősködőktől.
Forrás :
pacsakute, 2017. szeptember 28. csütörtök, 21:26
Nevetés És Sírás
egészséges nevetésben, az én környezete fölé emelkedésében öncélt, nevetést minden lehetségesen, kaján elítélést vesz észre valakinél. Mert akkor az érintett azt mondja magának: ha az én nem visz magával mindent, amit környezetéből ki tud vonni, ha nem akar környezetével élni, hanem megalapozatlanul énjét a környezete fölé emeli, akkor ennek az énnek nincs meg a szükséges súlya, felfelé mutató jelentősége, amit az ember csak azáltal kereshet, hogy környezetéből mindent kivon, ami kivonható az én fejlődéséhez. S akkor az én vissza fog esni, nem fog tudni emelkedni. Éppen a finom mérce a fájdalom és öröm között, ami az emberi fejlődéshez olyan óriási módon hozzá tud járulni. Ha a fájdalomnak és az örömnek megvan a jogosultsága a környezetben, nem az ember saját bensőjében rejlik, ha az én éppen a fájdalom és öröm között folyamatosan helyre akarja állítani a helyes viszonyt, akkor lehet a fájdalom és az öröm a helyes fejlődés tényezője az ember számára.
A nagy költők ezért találnak gyakran olyan szép
eposz, 2017. augusztus 21. hétfő, 14:15
Folyékony energia
Egészség & fitness egyperces

Az egészség fehérben érkezik

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

A tejnek kitüntetett szerepe van az életünkben, hiszen ez az első táplálék, amit születésünk után fogyasztunk. Mégis, mintha megfeledkeznénk az érdemeiről, mert felnőttként egyre kevesebbet iszunk belőle, sőt vannak, akik kifejezetten tartózkodnak tőle. A romló presztízs a statisztikákon is látszik:
2005-ben az egy főre eső tej- és tejtermékfogyasztás 167 liternek felelt meg, alig egy évtizeddel később ez már csak 147,5 liter volt. A magas árszínvonal minden bizonnyal hozzájárult a csökkenéshez, azonban egyre több azok száma, akik valamilyen probléma vagy meggyőződés miatt iktatják ki az étrendjükből. A TÉT Platform
gabfe, 2017. július 29. szombat, 14:41
Rászoruló gyerekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet
"materiális" dimenzióiról: a nem megfelelő étkezésről, a szegényes öltözetről, vagy éppen a fűtetlen lakásról.

A segélyszervezet azonban a szegénység kevésbé látványos aspektusaira is szeretné felhívnia a figyelmet, úgy mint a biztonságos otthon hiánya, a közösségi élmények, a szabadidős programok, illetve a nyaralás elmaradása.

A kampányhoz kapcsolódóan országos reprezentatív kutatást készített a Kutatópont Kft. arról, mitől igazán felhőtlen a gyermekkor, mire van szükség a gyermekek egészséges fejlődéséhez. A válaszadók szerint a biztonságos otthon és a harmonikus családi környezet, a megfelelő étkezés és ruházat a legfontosabbak. A válaszadók több mint fele szerint a hasznos szabadidős programok - családi nyaralás, barátokkal töltött idő - is kifejezetten szükségesek.

A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek egyharmada úgy érzi, nincs elég pénze ahhoz, hogy mindent megadjon gyermekének, a válaszadók 14 százalékának gyermekét pedig már érte hátrányos megkülönböztetés szerényebb anyagi
velemenyezd, 2017. május 16. kedd, 15:01
Kubatov Gábor: a sportkluboknak a labdarúgásba érdemes nagy energiát fektetniük
Sántha Gergely, a DVTK többségi tulajdonosának, a Borsodsport Invest Kft.-nek az ügyvezető igazgatója ugyanakkor a két szempont, az anyagi biztonság és a siker egyensúlyának a fontosságát hangsúlyozta.

Markovits László arról is beszélt, hogy élesen szét kell választani a labdarúgást és a többi sportágat, mert más anyagi erőforrásokat igényel egy csapatsportág, és másokat egy egyéni. Kiemelte, bizonyos esetekben pedig a szabadidősport a fontosabb.

A Vasas klubelnöke szerint a magyar sport fejlődéséhez jelentős kormányzati, önkormányzati támogatás szükséges, ugyanis ez a tízmilliós piac kicsi ahhoz, hogy szponzoráción keresztül, piaci alapon fenn lehessen tartani a sportot.

Megjegyezte: a mesterségesen alacsonyra szorított tagdíjak miatt nem folyik be annyi pénz, amennyibe a gyermekek sportolása kerül. Egyúttal kijelentette, ha csupán annyit költenének sportra, mint amennyi a tényleges bevétel, akkor "nem lennének olimpiai bajnokaink".

Sántha Gergely közölte: hat éve elkezdték újjáalkotni a
velemenyezd, 2017. május 11. csütörtök, 17:03
D-vitamin-hiány
meg, hanem például az agyban és a zsírszövetben is. Az agyban található D-vitamin-receptorok megléte azért érdekes, mert a D-vitamin aktív formája a szerotonin termelődését is serkenti, a szerotonin pedig erőteljes hatással van a hangulatunkra, és akár az étvágyat is befolyásolhatja."

D-vitamin az erős csontokért

A D-vitamin szabályozza a szervezetben a kalcium felszívódását, ezért elengedhetetlen a csontok szilárdságának biztosításához, a gyermekek fogainak egészséges fejlődéséhez. A D-vitaminnal ezért megelőzhető a csontlágyulás, az angolkór.

D-vitamin az erős immunrendszerért

Ugyancsak erős a kapcsolat a D-vitamin és az immunrendszer állapota között. A D-vitamin csökkenti a felnőttek, gyermekek fertőzésekkel szembeni kitettségét! Megfelelő D-vitamin-szint mellett tehát kisebb valószínűséggel betegedünk meg: az influenza, a felső légúti betegségek kivédhetők a D-vitamin pótlásával. Egy felmérésben ugyanis azoknál a japán iskolásoknál, akik télen és kora
irmus, 2017. április 20. csütörtök, 08:06
1/18
Képek, videók
Mindannyian együtt voltak
katalin_53
2018. május 20. vasárnap, 06:35
Mindannyian kísérletek va
sanci81
2018. május 18. péntek, 18:17
Mindannyian az.jpg
katalin_53
2018. május 15. kedd, 20:24
mindannyian.jpg
sz719eszter
2017. november 28. kedd, 16:10
Mindannyian az.....jpg
katalin_53
2017. augusztus 18. péntek, 09:09
?Mindannyian felelősek.jp
katalin_53
2017. július 09. vasárnap, 20:52
Mindannyian.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 15:55
Mindannyian123.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:38
Mindannyian-keresünk-v ala
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:07
Mindannyian tudjuk
sanci81
2015. október 26. hétfő, 15:49
Mindannyian....jpg
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 20:58
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Címkék
tápanyagot elszívó, erős természetes, Egyesült Királyságban, testünkre hatni, uborka számára, tízmilliós piac, helyes fejlődés, emberi lélek, természetes gazdálkodás, siker egyensúlyának, Czibere Károly, helyes viszonyt, hasznos szabadidős, évtizeddel később, Kutatópont Kft, szükséges súlya,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.