Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 11:00 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emmi: az ideihez képest 4,5 milliárddal több támogatás jut az óvodáknak
óvodapedagógusok ingyenesen hozzáférhetnek módszertani-digitális tartalmakhoz a nemzeti köznevelési portálon. A kapcsolódó tartalmi fejlesztésekre a jövő évi költségvetés további 500 millió forintot biztosít.

Közölték továbbá: az óvodáknak fontos szerep jut az egészséges életmódra nevelésben, illetve az egészséges életvitel iránti igény korai alakításában. A gyermek testi fejlődésének elősegítése ebben az életkorban kiemelt jelentőségű. Az óvodai nevelés ezért amellett, hogy biztosítja a gyermek fejlődéséhez és fejlesztéséhez szükséges egészséges és biztonságos környezetet, olyan feladatokat is magára vállal, mint a környezettudatos magatartás megalapozása, a természet védelméhez és megóvásához kapcsolódó szokások kialakítása.

Felhívták a figyelmet arra, hogy mivel az óvodák egyik feladata a kiemelt gondoskodás mellett a gyermekek testi képességeinek fejlesztése is, ezzel a harmonikus, összerendezett mozgás kifejlődését is elősegítik, az egészséges életmód, a testápolás, az étkezés, az öltözködés,
velemenyezd, 2018. augusztus 07. kedd, 23:17
Tápanyagot és egészséget ad: zöld alma
K-vitaminokban is bővelkedik.

A zöld alma bőséges forrása a rostoknak, amelyek segítenek javítani a metabolizmust és tisztítják az emésztőrendszert. Ha az alma héját is elfogyasztjuk, akkor a székletürítéssel sem lesznek gondjaink. Segíti a gyors emésztést és megakadályozza a puffadást. A gyümölcs a méreganyagoktól is segít megszabadulni.

A zöld alma erősíti a csontokat. Olyan ásványi anyagokban gazdag, mint például kalcium, vas, réz, cink, amelyek nélkülözhetetlenek a csontok fejlődéséhez. Ezek a tápanyagok a csontszerkezetet erősítik meg és megakadályozzák az olyan krónikus megbetegedés kialakulását, mint például a reuma. Menopauza szakaszába lépő nőknek is ajánlott a fogyasztása, mivel ez segít megelőzni a csontritkulást.

Ha naponta elfogyaszt egy zöld almát, akkor csökkenhetnek az asztmás rohamai, hiszen a gyümölcs flavonoidokat tartalmaz. A túlérzékeny allergiás állapotot gyakran okozza a nem megfelelően működő immunrendszer. Az ásványi anyagok és vitaminok jelenléte
vorosrozsa66, 2018. július 16. hétfő, 17:55
Egy remek ötlet, amitől a muskátlin szebb és nagyobb virágok
ötletet amelyek a segítségedre lehetünk:

1. Ha azt szeretnéd, hogy a muskátlid hosszú ideig szép legyen és virágozzon, akkor válassz olyan növényt, amely egészséges és szép zöld a levele, ez hozza a legszebb virágokat.

2. Használj banánhéjat: ha banánt eszel ne dobd el a héját, tedd rá egy darab papírra és szárítsd meg. Amikor megszáradt darált le vagy zúzd apróra és keverd bele a virágföldbe. A banánhéj többféle értékes tápanyagot tartalmaz, főleg káliumot, amely a muskátli fejlődéséhez és virágzásához, elengedhetetlen tápanyag.

3. ha szeretnéd, hogy a muskátlid szára elágazóbb legyen, akkor vágd le az elöregedett törzseket.

4. Ne öntözd olyankor a növényt, amikor a nap a legerősebben süt.

5. Találj a muskátlinak egy olyan helyet, ahol sok fény éri.

6. Védd meg az erős napsugaraktól, mert megégnek a levelei.

7. Néha tisztítsd meg a muskátlit a száraz levelektől, mert az elszáradt levelek gátolják a növekedést, gombásodás léphet fel
vorosrozsa66, 2018. július 05. csütörtök, 19:37
Tallóztam
Mindannyian megpróbálunk egészséges és hasznos táplálékot fogyasztani, de gyakran egyáltalán nem vagyunk tisztában azzal, hogy adott étel mennyire képes a testünkre hatni vagy hogyan és mennyiben járulhat hozzá az egészségünkhöz. Amikor a kurkumairól van szó - amiről már sok mindent hallottunk, meséltek, írtak és meggyőződtünk ennek a csodálatos fűszernek a hihetetlen előnyeiről, de ugyanakkor van még egy nagyon értékes tulajdonsága, segít fenntartani, formánkat, megszabadulni a zsírtól.

Csodálatos tulajdonságai vannak és a kurkuma mindenki számára elérhető. Egy nő az Egyesült Királyságban úgy döntött, kísérletet végez magán és minden reggel elfogyasztott egy kurkumát, amit előzőleg meleg vízbe beáztatott. Mindössze hét nap után észrevette a pozitív változásokat: javult az emésztése, az arca kisimult és reggel könnyebben ébredt. Amellett, hogy a kurkuma az egyik leghasznosabb fűszer, amely kiváló ízt és színt ad az ételeknek, ugyancsak jó hatással van a testre, gyulladáscsökkentő, antioxidáns
horvathnemagdi, 2018. május 17. csütörtök, 06:18
Az uborka társai a kertben
közelsége előnyös az uborka számára
hobbikertész
2018. május 10.
Találatok: 32937 2
Az uborka társai a kertben: növények, amelyek közelsége előnyös az uborka számára
1002
MEGOSZTÁS
Facebook
Twitter
A növénytársítás előnyei az uborka esetében is érvényesülnek.

A kerti növények számos módon képesek előnyt kovácsolni egymás közelségéből. Vegyük például az uborkát. Ha megfelelő növényeket választunk mellé, nagyban hozzájárulhatunk az egészséges fejlődéséhez. És bár vannak szép számmal olyan növények, amelyek remekül megférnek az uborkával, azt sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy léteznek olyanok is, amelyek gátolhatják a fejlődését. Például rendkívül agresszívan terjedve kiszorítják az uborkát, vagy éppen elorozzák előle az éltető vizet, napfényt vagy értékes tápanyagokat. Éppen ezért nem árt ismernünk azokat a növényeket, amelyek a legalkalmasabb társai lehetnek az uborkának a veteményesben.

uborka novenytarsitasban 02

Miért
lovaszmarika, 2018. május 16. szerda, 18:59
kert
gazdag, morzsalékos a talaj, ami a természetes gazdálkodás célkitűzése.

Hónaposretek-fajták: február végétől - márciustól vethetjük
Legjobban a humuszban gazdag, könnyű, középkötött talajt kedveli. Kötött talajban nem fejlődnek jól a gumók, kevésbé lesznek ízletesek. A lassan felmelegedő talajon is rosszul fejlődik. Leggyakoribb hiba azonban a túl sűrű vetés. A gumók csak akkor fejlődnek jól, ha legalább 3 cm-es távolság van a két gumó között.

Mivel hidegtűrő növény, a fejlődéséhez szükséges optimális hőmérséklet 13oC fok körül van, magja már 2-3 fokon csírázik. Nagy melegben a gumók nem, csak a lombozat fejlődik. Érzékeny a fényhiányra, ezért árnyékos helyre (házfal, sövény stb. árnyékába) ne vessük.

Szentesi hajtató: Lombja középnagy vagy nagy. Gumója középnagy, lapított gömb, héja vékony, skarlátvörös színű, húsa fehér.
Korai piros: Levele kicsi vagy középnagy, sötétzöld színű, gumója középnagy, szabályos gömb alakú. Héja vékony, színe kárminpiros, húsa
faciendum, 2018. március 25. vasárnap, 20:13
A D-vitamin-hiány jelei
itt.

"Magyarországon jelenleg több mint 800 ezer csontritkulásos beteg él, a riasztó tendenciához pedig nagymértékben hozzájárul a D-vitamin-hiány" - hívta fel a figyelmet Dr. Szekeres László, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság (MOOT) elnöke. "A csontritkulással kezelt betegek csaknem fele ráadásul később sem ügyel a megfelelő pótlásra, pedig a vitaminbevitel és a rendszeres mozgás fontos szerepet játszik a csontszerkezet állapotának megőrzésében" - tette hozzá a szakértő.

A magzat fejlődéséhez is nélkülözhetetlen a D-vitamin
A súlyos és tartósan fennálló D-vitamin-hiány - kortól és nemtől függetlenül - az élet bármely szakaszában komoly problémát okozhat, az élet első 1000 napjában azonban különösen fontos ügyelni a megfelelő pótlásra. Várandósság idején megduplázódik a kismama vitaminszükséglete, amely a magzat fejlődését is befolyásolja: a D-vitamin nemcsak a kismama immunrendszerének megfelelő működéséhez járul hozzá, hanem a baba csont- és fogfejlődésében,
tinka1951, 2018. március 24. szombat, 07:13
Wass Albert - Idézetek
Akinek sikerül, az boldog. Ehhez azonban fontos, hogy kevés vágyad legyen.

A vágy az emberi lélek növényzete. Gyökere van, szára, és csúcsán időnként kivirágzik az öröm. Minden gyökérnek az a célja, hogy virágot hozzon. Azonban a jó kertész gondosan ügyel kertjének növényzetére. Csak olyan növényt enged meghonosulni benne, melynek virágai szépek és illatosak. Vagy melyek kellemes ízű gyümölcsöket teremnek. Dudvát, gyomot nem tűr meg maga körül. Olyan növények gyökerét sem ülteti el, melyek fejlődéséhez a kert fekvése és éghajlata nem alkalmas. Melyeknek kivirágzásához esélye nem lehet. Így tesz az okos és jó kertész.

Légy tehát okos és jó kertésze a lelkednek.

Örvendj a hóvirágnak, az ibolyának és a búzavirágnak. Az erdő csöndjének. Ha egyedül vagy: annak, hogy egyedül lehetsz. Ha nem vagy egyedül: annak, hogy nem kell egyedül légy. Vágyódj arra, amit a holnap hoz, és örvendj annak, ami ma van.

Minden talajban megterem valamiféle virág. Minden napnak van valamilyen
menusgabor, 2017. november 08. szerda, 22:00
Czibere: a rászoruló gyerekeket és a várandós nőket is támogatja a kormány
Czibere Károly közölte: több hónapja tart az élelmiszercsomag-osztás a rászorulóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program (RSZTOP) keretében

A politikus a borsodi településen sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a kormány egymilliárd forintot fordít élelmiszerosztásra a három megyében.

Az év végig tartó mintaprogram körülbelül 12 ezer háromévesnél kisebb olyan gyereket érint, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, és akik nem járnak bölcsődébe, hátrányos vagy halmozottan hátrányos körülmények között élnek, valamint olyan várandós nőket, akiknek háztartásában aktív korúak ellátására jogosultak él - mondta.

Az államtitkár azt is elmondta: a gyerekek családja, valamint a várandós nők családja minden hónapban egy nyolcezer forint értékű csomagot kap. A csomagok a gyermekek és várandós anyák egészséges fejlődéséhez szükséges élelmiszereket tartalmaznak.

A tervek szerint a Szociális és
velemenyezd, 2017. október 25. szerda, 13:22
A fokhagymás tejről
jelent.

1. Megfázás esetén erősíti az immunrendszert, így a felépülés hamarább megtörténhet, ha pedig nem vagyunk betegek, megelőzésképpen érdemes fogyasztani a gyógylét.
2. A pattanások, bőrgyulladások is megszűnnek, ha a gyógykészítményt alkalmazzuk. Kenjük be a problémás területet, és hamarosan eltűnnek a csúnya mitesszerek.
3. A szoptató kismamák örömére serkenti az anyatej termelődését, így a baba a legnagyszerűbb táplálékot fogyaszthatja, amely hozzájárul az egészséges fejlődéséhez.
4. A tüdőgyulladás ellen is remek orvosság. Még a kisgyerekek is fogyaszthatják az erős természetes antibiotikumokat tartalmazó csodaszert.
5. Javítja az emésztést, védi a bélrendszert, pozitívan hat a belek működésére is.
6. Elhajtja a bélférgeket is, így amennyiben üres gyomorra isszuk meg rendszeresen a készítményt, rövid időn belül megszabadulhatunk a tápanyagot elszívó élősködőktől.
Forrás :
pacsakute, 2017. szeptember 28. csütörtök, 21:26
Nevetés És Sírás
egészséges nevetésben, az én környezete fölé emelkedésében öncélt, nevetést minden lehetségesen, kaján elítélést vesz észre valakinél. Mert akkor az érintett azt mondja magának: ha az én nem visz magával mindent, amit környezetéből ki tud vonni, ha nem akar környezetével élni, hanem megalapozatlanul énjét a környezete fölé emeli, akkor ennek az énnek nincs meg a szükséges súlya, felfelé mutató jelentősége, amit az ember csak azáltal kereshet, hogy környezetéből mindent kivon, ami kivonható az én fejlődéséhez. S akkor az én vissza fog esni, nem fog tudni emelkedni. Éppen a finom mérce a fájdalom és öröm között, ami az emberi fejlődéshez olyan óriási módon hozzá tud járulni. Ha a fájdalomnak és az örömnek megvan a jogosultsága a környezetben, nem az ember saját bensőjében rejlik, ha az én éppen a fájdalom és öröm között folyamatosan helyre akarja állítani a helyes viszonyt, akkor lehet a fájdalom és az öröm a helyes fejlődés tényezője az ember számára.
A nagy költők ezért találnak gyakran olyan szép
eposz, 2017. augusztus 21. hétfő, 14:15
Folyékony energia
Egészség & fitness egyperces

Az egészség fehérben érkezik

Az utóbbi hetek egyik legtöbbet említett élelmiszere a tej. Azt még nem tudhatjuk, emelkedik-e majd a fogyasztása, ha majd kisebb adó terheli, de számos pozitív tulajdonsága miatt érdemes lenne gyakrabban a kosarunkba tenni. A tej világnapja kapcsán néztük meg, miért hasznos számunkra.

A tejnek kitüntetett szerepe van az életünkben, hiszen ez az első táplálék, amit születésünk után fogyasztunk. Mégis, mintha megfeledkeznénk az érdemeiről, mert felnőttként egyre kevesebbet iszunk belőle, sőt vannak, akik kifejezetten tartózkodnak tőle. A romló presztízs a statisztikákon is látszik:
2005-ben az egy főre eső tej- és tejtermékfogyasztás 167 liternek felelt meg, alig egy évtizeddel később ez már csak 147,5 liter volt. A magas árszínvonal minden bizonnyal hozzájárult a csökkenéshez, azonban egyre több azok száma, akik valamilyen probléma vagy meggyőződés miatt iktatják ki az étrendjükből. A TÉT Platform
gabfe, 2017. július 29. szombat, 14:41
1/18
Képek, videók
O.V. milliárdjai.jpg
agica2004
2017. május 19. péntek, 20:20
Fidesz-milliárdos.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 11:41
O.V.3000 milliárd.jpg
agica2004
2014. október 02. csütörtök, 11:41
4 milliárd....jpg
pacsakute
2014. június 18. szerda, 16:34
O.V.-milliárdos.jpg
agica2004
2014. március 04. kedd, 18:21
4 ezer milliárdos kézfogá
agica2004
2014. január 28. kedd, 16:48
Melyik a milliárdos.jpg
tinka1951
2013. december 17. kedd, 07:04
7 milliárdan.jpg
snbela44
2012. április 23. hétfő, 18:02
Hét milliárd an vagyunk
megyerimihaly
2011. november 20. vasárnap, 21:42
NFÜs 2 milliárd.jpg
agica2004
2011. február 22. kedd, 15:51
1,2 milliárdos ágy.jpg
agica2004
2011. február 02. szerda, 14:47
10 milliárdos terv.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 14:08
Idei első hó 022.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:14
Idei első hó 017.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:13
Idei első hó 010.JPG
lilagondolatok
2018. január 14. vasárnap, 11:12
Címkék
kerti növények, éltető vizet, magzat fejlődéséhez, szoptató kismamák, olyan krónikus, erdő csöndjének, egészséges életmódra, muskátlid szára, rászoruló gyerekeket, kiemelt gondoskodás, nyolcezer forint, olyan helyet, óvodáknak fontos, arca kisimult, túlérzékeny allergiás, problémás területet,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.