Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:18 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Meggyes csokipuding torta
ek cukor

A gyümölcsös zseléhez:

1 üveg meggybefőtt
1 csomag piros lap zselatin (12 darabos)

Elkészítése:

Első lépésként leszűrjük a meggybefőttet, a levét félretesszük. A meggyet hagyjuk egy szűrőben jól lecsöpögni.

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet só hozzáadásával kemény habot verünk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a vizet, majd az egészet alaposan összekeverjük.
A masszába beleforgatjuk a tojásfehérje habot, majd vajazott, lisztezett, 22 cm-es tortaformába simítjuk.

180 fokon kb 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd kihűtjük.

A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd időnként megkeverve kihűtjük.

Amikor minden kellően kihűlt, a pudingot rásimítjuk a piskótára és megszórjuk a meggyel. Én itt kb 1 órára a hűtőbe szoktam tenni, hogy megdermedjen a zselé ráöntése előtt.

A zseléhez
bkisseva, 2018. április 20. péntek, 21:23
Muszaka
szegfűszeggel. Ezt kb. 10-15 percig összerotyogtatjuk gyakori kevergetés mellett. Félretesszük és hagyjuk kihűlni.

Egy lábasban a te tejet és a lisztet csomómentesre keverjük. Ha véletlenül mégis csomós lenne, akkor kapjátok elő gyorsan a botmixert és néhány perc alatt megoldjátok vele a problémát. Feltesszük közepes lángra és folyamatosan kavargatjuk. Kevergetés közben hozzáadjuk az 5 dkg felkockázott vajat, egy nagy csipet sót és 5-6 reszelésnyi friss szerecsendiót. Addig kevergetjük az egészet, amíg be nem sűrűsödik. Ezt úgy ellenőrizhetitek, ha belemártotok egy kanalat a mártásba és kiemelve szépen bevonja és nem folyik le, de az állagból is látni fogjátok, hogy milyen sűrű. Kicsit félretesszük hűlni.

Nincs más hátra, vegyünk elő egy tűzálló tepsit (kb. 25x30 cm) (autentikusan kör alakú fém sütőtálat használnak). Alsó rétegként a pirított burgonyát tesszük le.

A kihűlt húshoz hozzákeverjük a 2 db tojásfehérjét, a frissen vágott mentát és a frissen aprított
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:58
Csokoládé torta
étcsokoládé
4 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A piskóta elkészítése:
Először is kimérek mindent, egyik edényben a lisztet a sütőporral (kakaós esetén a kakaó is), másik edényben a cukor tej, olaj, tojássárga, harmadik edény a tojásfehérje csipet sóval , pár csepp citromlével, és van egy negyedik edény is, amit lefelejtettem a képtől, abba pedig cukor van amit a habba szánok.

Mindig a tojásfehérjével kezdem, felverem , majd hozzáadom a cukort, és kemény habbá verem az egészet. Utána elkeverem a tejet, olajat, tojássárgát és a cukort, csak annyira, hogy elvegyüljön.

Rászitálom a sütőporos lisztet (kakaós esetén a kakaós sütőporos lisztet), elkeverjük alaposan.

Teszek a felvert tojáshabból vagy két kanálnyit a masszához, és egy kézi habverővel elkavarom benne, azaz fellazítom a sárga masszát.

Párszor ezt megismételem, majd beleteszem az összes habot és simára keverem. Arra figyeljünk, hogy az edény oldaláról is alaposan leszedjük
irmus, 2018. április 17. kedd, 17:36
Receptek az 1930-as évekből
sütemény:

"1/4 kiló lisztből, 1/4 kiló vajból, 1/4 kiló czukorból, 1/4 kiló forrázott darabolt mandulából 5-6 tojás sárgájával tésztát gyurunk, jól kidolgozzuk ˝ centi vastagra nyujtjuk tetszés szerinti formákra kiszagatjuk, tojással megkenjük hámozott vagdalt mandulával meghintjük és megsütjük. (Sokáig elál)"

Mandulás - pité:

"A nyujtódeszkára teszünk 25 dkg lisztet és ezt kétfelé osztjuk. Az egyik felébe teszünk 1 tojás sárgáját, 1 kanál tejfelt fél czitrom levét egy kis sót és az egészet összekeverve addig gyurjuk amig a kezünkre már nem ragad. A tésztának keményebbnek kell lenni mint a közönséges rétestésztának. Akkor félretesszük és pihentetjük. A liszt másik részébe teszünk 1/4 kg vajat és ezt nyujtófával addig nyujtjuk amig a liszt a vajjal egészen össze van vegyitve. Most a pihent tésztát vékonyan kinyujtjuk a közepére tesszük a vajas lisztet összehajtjuk és a sodrofával laposra veregetjük kinyujtjuk, ismét összehajtogatjuk (ahogy a vajas tésztét szokás) ismét
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Túrós epertorta
túrót 4 evőkanál porcukorral, vanilia cukorral és a citrom reszelt héjával kikavarjuk. Feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, langyosra hűtve hozzátesszük a túrókrémhez, és végül a felvert tejszint, jól összedolgozzuk

Eperkrém:
4 dl epres joghurt
Cukor ízlés szerint
2 csomag zselatinpor
25 dkg eper
250 ml Hulala tejszín.

A joghurtot, a cukrot és a zselatint felmelegítjük, amíg hűl, villával az epret összetörjük, felverjük a tejszint. Végül összevegyítjük az egészet.

Eperzselé:
1 tasak piros tortazselépor
3 evőkanál cukor
0,5 dl eperszörp
2 dl víz.

Továbbá:
1 dl eperszörp a tortalap locsolásához
Eperdzsem a kenéshez
Szép eperszemek a díszítéshez.
Tejszínhab a díszítéshez.

Elkészítés:

A kakaós lapot ráhelyezzük a tálra, amin majd tálaljuk a tortát. (Kapcsos tortaformát csatoljuk a torta köré, hogy tartsa meg a krémeket, a zselatint, míg megkötnek.)

A kakaós lapot
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:06
Tojás krém
ahogy én készítem

Recept:
5 db tojást
6 dkg puha vaj
2 mk só
fél mk fehérbors
2 tk mustár
2 tk krémes joghurt
1 mk ecetes torma
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
3 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem. A vizet leöntöttem róla, és hideg vízzel öntöttem fel. Hagytam, hogy a tojás jól lehűljön, majd megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a joghurtot és a tormát, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
reifregina, 2018. április 04. szerda, 13:15
Tallóztam
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!

A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka

Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.

Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt
horvathnemagdi, 2018. március 23. péntek, 21:43
14 házias mennyei levesbetét recept!
14 házias mennyei levesbetét recept! Ne hagyjátok ki!
2016
ÁPR
01
A levesbe leggyakrabban a gyúrt tésztát használjuk. A gyúrt tésztát 1 egész tojással, 25 dkg liszttel és 1/2 tojáshéj mennyiségű vízzel készítjük. Ha szép sárgára akarjuk, még 1 tojássárgáját teszünk bele. Ha nem használjuk fel az egészet, akkor formázás után gyúródeszkán megszárítjuk, és gézben, hűvös helyre akasztjuk.

Aranykocka
Hozzávalók: 2 zsemle, 1 egész tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál petrezselyemzöld, 4 dkg zsír. A kocka úgy készül, hogy 2 zsemlét kockára vágunk, 1 egész tojást, 2 evőkanál petrezselyemzöldjét 1 dl tejhabarásba teszünk. Addig hagyjuk benne, míg a zsemle a folyadékot felszívja. Forró zsírban sárgára sütjük, és kockára vágjuk.

Burgonyagombóc I.
Hozzávalók: 4 középnagyságú burgonya, 1 evőkanál zsír vagy vaj, 1 egész tojás, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa vagy liszt, 10 dkg zsír a sütéshez, só. Egy edénybe vajat vagy zsírt teszünk, hozzáadjuk a vízben főtt, áttört és kihűlt
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 22:46
Kinder bueno
robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a pudingport a lisztet és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a puha vajat és az egészet jól kihabosítjuk.

Két részre osztjuk a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vaníliás cukrot és az aromát, majd jól elkeverjük.

A másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd ezt is jól összekeverjük.

A lapra rákenjük a vaníliás krémet, majd kitesszük szorosan a keksszel és ennek a tetejére rásimítjuk a csokis krémet.

Pár órára hűtőbe tesszük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Kakaóporral vagy
irmus, 2018. március 19. hétfő, 08:04
Készítsünk húsvéti dekorációt!
A húsvéti dekorációt a legegyszerűbb a lakberendezési boltokban megvásárolni, ám ha igazán különlegessé szeretnénk varázsolni a lakásunkat az ünnepre, akkor mi magunk készítjük el. Mert nem kell hozzá más, csak néhány alapvető kellék, fantázia és egy kis idő!

Húsvéti asztaldísz
A húsvéti lakásdekoráció akkor lesz a legszebb, ha minél több friss virágot használunk hozzá. És persze a tojások is főszerepet kell, hogy kapjanak. E kettő ötvözetéből pedig olyan asztaldíszt alkothatunk, hogy az garantáltan mindenki tetszését elnyeri majd. Amire szükségünk van, az egy drótkosár, egy-két tucat előre megfestett tojás (a kosár méretétől függ, hogy hány darab kell), egy nagy csokor fátyolvirág, valamint egy egyszerű váza. Először is tegyük a vázát a kosár közepére, majd helyezzük el körülötte a tojásokat. Ha minden tojás a kosárban van, akkor töltsük meg a vázát vízzel. És most jöhet a vázába a virágcsokor, amely jelen esetben fátyolvirág, de bármilyen más virágot is
anna4459, 2018. március 19. hétfő, 07:10
Zebra süti recept
90 dkg liszt
1 csomag sütőpor (10g)
3 tojásfehérje
0,5 teáskanál só
30 dkg porcukor
30 dkg vaj (olvasztott)
30 dkg 20%-os tejföl
2 evőkanál rum
2 teáskanál vanília kivonat

A kakaós tésztába:
1 evőkanál rum
30 g kakaópor

Töltelék:
2,4 l tej
40 dkg cukor
20 dkg keményítő (használhatunk helyette lisztet is)
20 dkg liszt
2 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál rum
40 dkg vaj
15 dkg fehércsoki
15 dkg étcsoki + 1 kanál kakaópor

Kakaó máz:

20 dkg étcsoki
1 teáskanál vanília kivonat
7 evőkanál olaj

A tészta elkészítése:
Egy nagyobb edényben elkeverjük a vajat, a tojásfehérjét és a sót, majd hozzáadjuk a cukort, a tejfölt és a rumot és a vanília kivonatot. Végül hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, majd a masszát simára keverjük.

A tésztát két részre
skorpiolilike, 2018. március 16. péntek, 16:09
Duplán gesztenyés őzgerinc
tej
2 cs gesztenyemassza (50 dkg)
3 ek porcukor
rumaroma (kb fél üvegcse vagy ízlés szerint)

Tetejére:

2-2,5 Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokiforgács

Elkészítése:
Tészta:

A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztbe belekeverjük a sütőport.

Az egész tojásokat egy tálba ütjük, csipet sót adunk hozzá és elkezdjük felverni. Közben hozzáadjuk a porcukrot és az egészet addig keverjük (kb 10 percig), amíg a hab ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő.

Ekkor hozzáadjuk a lisztet és a habverő legalacsonyabb fokozatán csomómentesre keverjük a masszát rövid idő alatt.

A kész piskóta masszát egyenletesen a tepsire simítjuk, majd 10 perc alatt megsütjük. Nem kell félni, ennyi idő alatt bőven megsül és nem fog törni formázáskor!

Kihűtjük, majd a papírt lehúzzuk róla.
Krém:

A tejben csomómentesre keverjük a pudingport
vorosrozsa66, 2018. március 11. vasárnap, 18:29
1/250
Képek, videók
csokipudingos-kocka-2. jpg
yvett789
2015. január 19. hétfő, 18:00
Csokipudingos kiflik.jpg
gaby73
2014. október 09. csütörtök, 20:01
csokipuding0202.jpg
maroka
2013. február 02. szombat, 20:00
csokipuding.jpg
veronika74
2009. április 01. szerda, 19:27
csokipudingos croissant
zsula10
2009. január 14. szerda, 22:17
Egy kis csokipuding után
ildiko0421
2008. január 29. kedd, 09:57
Goffri csokipudinggal.jpg
miday
2007. október 10. szerda, 19:07
Gyümölcsös csendèlet
eva6
2017. november 14. kedd, 13:22
12 stáció gyümölcsösben_s
maroka
2017. szeptember 15. péntek, 20:43
12 stáció gyümölcsösben.j
maroka
2017. szeptember 15. péntek, 20:42
csikos-gyumolcsos-tort a.j
svisser
2017. július 24. hétfő, 17:00
Gyümölcsös.jpg
kisgizus
2017. április 28. péntek, 19:53
Gyümölcsös nyuszitorta.jp
pacsakute
2017. április 17. hétfő, 17:00
Gyümölcsös joghurttorta
irmus
2017. március 12. vasárnap, 09:00
gyümölcsös-vörösboros pun
lilagondolatok
2017. január 05. csütörtök, 09:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.