Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:44 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Céklából készül a legfinomabb saláta!
Amint megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, és meghámozzuk. Az olajból és a citromléből a sóval salátaöntetet keverünk, s ráöntjük a céklára.
Hagymás céklasaláta

Hozzávalók

1,5 kg ecetes cékla,
6 fej vöröshagyma,
só, cukor ízlés szerint,
póréhagyma a díszítéshez.

Az ecetes céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Lereszeljük a hagymát is, hozzákeverjük a céklához, és a keveréket ízlésünk szerint sóval-cukorral ízesítjük. Két villával az egészet alaposan összekeverjük, majd a tetejét vörös-vagy póréhagyma-karikákkal díszítjük.
Gombás céklasaláta

Hozzávalók

4 közepes fej főtt cékla,
10-15 dkg saját levében párolt gomba,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál citromlé vagy borecet,
só, bors, mustár ízlés szerint,
1 kemény tojás összetörve,
egy kevés finomra vágott petrezselyemzöld.

A céklát és a gombát felszeleteljük, és összekeverjük. A többi anyagból kikeverjük a
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:12
Ágai Ágnes
dallal...


MONDD...

Mondd, mi sosem lehetünk egyidősek?
Akkor se, ha nagyon akarjuk?
Akkor se, ha én mindennap
növök egy picit,
és te már nem nősz tovább?
Akkor se, ha holnap én ülök melléd,
én mesélek,
én fogom a kezed?

Nem hiszem!
Egyszer, egyetlenegy percig
biztosan egyidősek lehetünk.


NEVETVE JÖTTEM A VILÁGRA

Nevetve jöttem a világra,
tréfának véltem az egészet.
Aztán gondosan, szépen, türelemmel
megtanítottak sírni.
Most már megy folyékonyan.



AZ ŐRZŐ

Tartalak teljes valómmal.
Két partom közé szorítlak.
Zúgó ár el nem
menusgabor, 2018. október 13. szombat, 20:01
Tojás krém
ahogy én készítem

Recept:
5 db tojást
6 dkg puha vaj
2 mk só
fél mk fehérbors
2 tk mustár
2 tk krémes joghurt
1 mk ecetes torma
1 kisebb hagyma apró kockákra vágva
3 ek snidling.

A tojást a forrástól kezdve 15 perc alatt keményre főztem. A vizet leöntöttem róla, és hideg vízzel öntöttem fel. Hagytam, hogy a tojás jól lehűljön, majd megpucoltam, apróra vágtam (lehet nagy-lyukú reszelőn reszelni). Egy tálban az aprított tojást sóztam, borsoztam, beleraktam a mustárt, a vajat, a joghurtot és a tormát, a hagyma kockákat és ollóval belevagdostam a snidlinget, majd az egészet alaposan összekevertem.
Fóliával befedtem, majd 5 óra hosszan hűtőben tartottam.
suzymama, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:10
Bertók László
ezüstös
csendjét, hogy meg ne fagyjon.

Piacra megy az egyik, hagymát
árulni, most van ára.
A másik, fia lakodalmát
intézni megy Atádra...

Fütyölnek ők a jégvirágra,
kedvüket tornyosítják.
Észrevétlen a te orcádra
is kiperdül a vígság.

Úgy érzed, hogy nevetni kéne,
hisz nem szűkűl, de itt van
az áttetsző világ egésze
atomnyi mosolyokban.

Kifeslik mind, mi érték, élet,
és rácsillog a fagyra,
tükrözve a való egészet
egy ügyes pillanatra.

Hirdetve, hogy emberrel szép csak
a tavasz, nyár, az ősz is,
s a jégvirágos vonatablak


JÓT IS AKARHAT

Mit tud meg rólad, megtudhat-e valami fontosat,
aki észreveszi, hogy összeomoltál, hogy
nagy bajban vagy? Meg akar-e tudni bármit is, netán
azzal a szándékkal, hogy most rögtön
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
krémes körteleves
HOZZÁVALÓK
5-6 érettebb és 3 keményebb körte
2 , 5 dl tejszín
1 citrom leve és héja
1 vaníliás cukor
ízlés szerint cukor
2 ek vaníliás pudingpor
fahéj, szegfűszeg,
4 dl víz

ELKÉSZÍTÉS
A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk és felkockázzuk . Egy lábosba tesszük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a cukrokat, a citrom levét, héját, a fűszereket és kb. negyedóráig forraljuk. Ezután hagyjuk hűlni, közben kiszedjük a szegfűszeget és a fahéjat, ha egészet tettünk bele, majd turmixgépbe öntjük és simára turmixoljuk. Csomómentesre elkeverjük a pudingport a tejszínnel és hozzáöntjük a körteléhez, ezután visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Jól lehűtjük, tálaláskor kockára vágott körtedaradokkal és fahéjjal díszítjük.
suzymama, 2018. szeptember 11. kedd, 21:14
Hogyan készítsünk otthon, egyszerűen kovászos uborkát?
valamint 2 gerezd fokhagyma. A felöntőlé literjéhez 1 púpozott evőkanál só, végül nagy üvegenként 5 dkg kenyér. (Legjobb a barna kenyér, de megteszi fehérkenyér is vagy zsemle. Lehet száraz vagy több napos is)

Az uborkákat meleg vízben addig áztatjuk, amíg a felületéről le nem ázik a homok. Meleg váltott vízben addig mossuk, míg egészen tiszta nem marad alatta a víz. Ezután az uborkák két végét levágjuk. (Minden levágott véget nyaljuk meg, hogy nem keserű -e. Egy keserű darab elronthatja az egészet.)
A vastagabb uborkákat hosszában két három helyen vágjuk be, hogy a sós lé és a fűszerek jobban át tudják járni. A kaprot megmossuk, a fokhagymát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
A megmosott uborkákat tálba tesszük, és annyi vízzel öntjük le, amennyi jól ellepi. Ezután a lemérjük (ettől függően sózzuk), beleöntjük egy fazékba és felforraljuk.

Amíg a víz forr, tiszta, mosott nagy uborkásüvegekbe rakunk pár szál kaprot és a lehető legszorosabban belerakjuk az uborkákat.
lizawolf, 2018. augusztus 14. kedd, 12:56
Derecskei rakott kifli
Hozzávalók: 6 kifli, 4 tojás, 50 dkg túró, vaníliás cukor, 5 dl tej, 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál citromlé, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola.
A kifliket karikákra vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A sárgákhoz 4 evőkanál porcukrot teszünk, és addig keverjük, míg kivilágosodik. A fehérjéket is kemény habbá verjük, majd ehhez is adunk 3 evőkanál porcukrot. A tojássárgás krémhez hozzákeverjük a túrót, ízesítjük citromlével, vaníliás cukorral, és további 3 evőkanál porcukorral. Beleszórjuk a mazsolát is.
Egy sütőedényt vajjal kikenünk, és megszórunk zsemlemorzsával.
A felszeletelt kiflik felét az aljába halmozzuk, langyos tejjel finoman átlocsoljuk, és beterítjük túrótöltelékkel. Újabb réteg kiflivel megrakjuk, és ezt is tejjel megöntözzük. Az egészet befedjük fehérje-habbal, majd előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Tálalás előtt kicsit hűtjük, és nagyobb kockákra vágva kínáljuk.(Ízőrzők - Mátraderecske)
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 11:47
A tojásreggeli a legjobb reggeli – akár vegánul is!
eldolgozom.

vegetáriánus, húsmentes, vegán, reggeli
OMLETT, KICSIT MÁSKÉPP

Egy serpenyőben a felaprított gombát közepes lángnál hevített olajon kakukkfűvel megpirítom, majd mikor már a levét elfőtte sózom, majd az apróra vágott zöldhagymával és a negyedekbe vágott koktélparadicsomokkal még két percet pirítom. A szétaprított fokhagymát hozzáadom és csak addig kevergetem, amíg meg nem érzem, hogy elkezd lepirulni - ekkor hozzáadom a felvert tojásokat, alaposan elkeverem az egészet, majd hozzáadom az egészben hagyott tojásokat. Ekkor majdnem takarékra állítom a lángot és lefedem az ételt. Nagyjából 5-6 perc kell, hogy elkészüljön, ezért mikor már majdnem elérte a tökéletes állapotot - ez mindenkinél más: van aki keményen szereti, van aki kicsit lágyabban - akkor megszórom a reszelt sajt maradék felével, borsozom, pirospaprikával is megszórom, majd az apróra vágott petrezselyemmel díszítem! Amennyiben jól készült el az étel, akkor szépen egyben ki lehet csúsztatni a
tinka1951, 2018. augusztus 01. szerda, 07:59
Hegykői répatorta
habtejszín, 1 csomag habfixáló.
A tortaforma kikenéséhez vaj. A díszítéshez pisztácia, főtt sárgarépa, citromfű.
A sárgarépát apróra lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez 3 evőkanál
vizet, csipetnyi sót teszünk, és kemény habbá verjük. Közben apránként a cukrot is
hozzákeverjük. Ezután belecsurgatjuk a tojások sárgáját.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, és a dióval összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is, és alaposan átforgatjuk. Az egészeta tojásos masszábatesszük.A sütőt előmelegítjük, a tortaformát vajjal kikenjük.Beleöntjük a jól átkevert masszát, és megsütjük.
A krémhez a sajtot a cukorral gyorsan elkeverjük. A tejszínt a habfixálóval keményre
felverjük, és a két anyagot óvatosan összedolgozzuk. Ezt a szép, és nagyon finom krémet
annyi részre osztjuk, ahány rétegre vágjuka torta alapot. Ezen kívül hagyjunk még a
külsejére is.
A kihűlt tortát több részre felvágjuk, mindegyik emeletet egyenletesen
bkisseva, 2018. július 28. szombat, 16:52
Emeletes, habos szelet
kissé megolvasztott vajat és alaposan összedolgozzuk. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza összeálljon.

Egy 20*30 cm-es tepsi aljára sütőpapírt teszünk (így könnyebb lesz kivenni a kész sütit), majd az alapot egyenletesen beleterítjük és jól lenyomkodjuk.

Túrókrém:

A túrót egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom héját és a levét, majd villával alaposan összedolgozzuk.

A tejszínt keményre felverjük, majd a túróhoz adjuk és összeforgatjuk az egészet.

A túrókrémet egyenletesen rákenjük a kekszes alapra, majd hűtőbe tesszük.

Vaníliás krém:

A pudingporokat egy nagyobb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejet és habverővel 3-5 perc alatt felverjük. Akkor jó, ha sűrű.

Az elkészült krémet a túrós rétegre kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.

A tejszínt kemlnyre felverjük, a pudingos réteg tetejére simítjuk, majd tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Éles
aranyag, 2018. július 27. péntek, 19:10
talkedli
Hozzávalók a talkedlihez:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tojás
- fél liter tej
- 5 dkg kristálycukor
- olaj a sütéshez
- lekvár és porcukor a feltéthez

Talkedli, tarkedli elkészítése:
A liszt közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük a két deci langyos tejet, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt két deka cukorral, és kissé megkelesztjük. Ha ez megvan, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a maradék cukrot, tejet, és az egészet összedagasztjuk. Ha mindent jól csináltunk, akkor egy laza, lágy tésztát kellett kapnunk. Fedjük le, kelesszük legalább háromnegyed órán át. Ha megkelt, akkor a tojásfehérjéből verjünk kemény habot, keverjük a tésztához, majd kelesszük ezzel is egy pár percig még...
Serpenyőbe tegyünk egy kanál étolajat, majd ha forró, akkor az olajos kanállal szedjünk evőkanálnyi adagokat a serpenyőbe a
faciendum, 2018. július 26. csütörtök, 23:41
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet
Kakaós-krémes-csokoládés banános szelet


Hozzávalók

Tészta:
5 db tojás
300 g kristálycukor
125 ml olaj
125 ml víz
3 ev. kanálkakaó
200 g rétesliszt
1/2 csomagsütőpor

Krém:
500 g lágy túró
100 g porcukor
1 db citrom leve
6 db zselatinlap
400 ml habtejszín

Öntet:
200 g
étcsokoládé
1 ev. kanálolaj
150 ml habtejszín

Szükségünk lesz még:
8 db nagyobb banán
citrom leve a banán meglocsolásához

Elkészítés menete

A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a vizet. Utolsó lépésben óvatosan belekeverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tésztát tepsire tesszük, amit előtte kivajaztunk és beliszteztünk. A tésztát 220 fokon 10-15 percig sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük. Rátesszük a félbe
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:46
1/252
Képek, videók
Legfinomabb gyumolcs.jpg
gigi55
2012. május 24. csütörtök, 05:38
a legfinomabb szendvics..
dodikiraly
2009. január 06. kedd, 22:25
a legfinomabb torta
beatrix741020
2008. augusztus 14. csütörtök, 16:46
Legfinomabb fagyik!.JPG
ilka4000
2008. augusztus 09. szombat, 22:03
ez a legfinomabb.jpg
miday
2008. július 27. vasárnap, 20:53
A legfinomabb kalács.jpg
miday
2008. március 30. vasárnap, 16:47
ebből a legfinomabb!
saralany
2006. december 28. csütörtök, 16:36
A legfinomabb levesbevaló
mylive
2006. szeptember 14. csütörtök, 23:15
Ezersziget salátaöntet
irmus
2009. október 01. csütörtök, 08:26
ecetes lencsesaláta
barbette
2010. december 31. péntek, 14:49
ecetes fokhagyma.jpg
miday
2008. augusztus 08. péntek, 21:25
Szinek keveréke.jpg
farkas1945
2013. április 20. szombat, 11:23
Színek keveréke.png
farkas1945
2011. május 11. szerda, 13:31
keverékeli
biharijudit
2006. november 13. hétfő, 12:17
Címkék
egészet alaposan, citrom héját, egészeta tojásos, vizet leöntöttem, Bertók László, felöntőlé literjéhez, vastagabb uborkákat, kekszes alapra, fűszerek jobban, maradék cukrot, barna kenyér, keserű darab, banán meglocsolásához, reszelt sajt, egészet összedagasztjuk, túróhoz adjuk,
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.